Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 1300 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί 154 νεκροί στη Β. Κορέα
  • [02] Έκκληση Κορέι Προστασία Αραφάτ από τις απειλές Σαρόν
  • [03] Οι επιθέσεις συνεχίζονται Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ
  • [04] Εκδηλώσεις για την ''Ημέρα Μνήμης''
  • [05] Εντυπωσίασε ο Κουρτίδης στο Κίεβο
  • [06] Ο Ράσμουσεν νέος πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
  • [07] Αιματηρή επίθεση σε πλοίο στο Νίγηρα
  • [08] Στις 8 το βράδυ το τελικό αποτέλεσμα Η ώρα του "Ναι" και του "Όχι"
  • [09] Συνάντηση Παυλόπουλου-ΑΔΕΔΥ Η πρώτη συμφωνία για τους συμβασιούχους
  • [10] Πήρε το αργυρό Αργυρό για τον Μαρκούλα στο Ευρωπαϊκό Άρσης Βαρών

    [01] Διεθνή

    Πάνω από 1300 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί 154 νεκροί στη Β. Κορέα

    24/4/2004 10:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 10:53:11 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον 154 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και 76 μαθητές, από τη σιδηροδρομική σύγκρουση που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στη Βόρειο Κορέα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο πηγές των βορειοκορεατικών αρχών. Πάνω από 1300 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί. Οι πρώτες ενδείξεις αποδίδουν το δυστύχημα σε ανάφλεξη πυρίτιδας από ηλεκτρικά καλώδια. Την Παρασκευή, ο βορειοκορεατικός Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει πως 54 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1249 έχουν τραυματισθεί. Αξιωματούχος των συνεργείων αρωγής τόνισε σήμερα στο Νέα Κίνα ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πάνω από 8,000 κατοικίες στη γύρω περιοχή έχουν καταστραφεί. Έκκληση για διεθνή βοήθεια έκανε η Βόρειος Κορέα, παραδεχόμενη επίσημα την καταστροφή. Διπλωμάτες και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων ξεκίνησαν σήμερα από την Πιονγκγιάνγκ με προορισμό την Ριονγκτσόν, όπου βρίσκεται κι ανταποκριτής του Νέα Κίνα. Οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν το δικαίωμα να μεταβούν στη Βόρειο Κορεά και για τον λόγο αυτό έχουν συγκεντρωθεί στην κινεζική πόλη Νταντόνγκ, σε απόσταση μόλις 20 χλμ από την Ριονγκτσόν.

    [02] Διεθνή

    Έκκληση Κορέι Προστασία Αραφάτ από τις απειλές Σαρόν

    24/4/2004 11:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 1:39:25 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκκληση απηύθυνε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμάντ Κορέι, στη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει τη ζωή του παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, μετά τις ευθείες απειλές εναντίον του που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν. Η σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για θέματα ασφαλείας Κοντολίζα Ράις υπενθύμισε στο Ισραήλ πως οι ΗΠΑ είναι αντίθετες σε όποια επίθεση κατά της ζωής του Αραφάτ, όπως μεταδίδει σήμερα η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ. Η Κοντολίζα Ράις είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του Σαρόν Ντον Βάισγκλας, κίνηση που επιβεβαιώθηκε κι επίσημα, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται ο τόνος της αμερικανικής προειδοποίησης. Στο μεταξύ, τρεις μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα βρήκαν τον θάνατο σήμερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες στη Τζενίν, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές.

    "Για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή"

    Στην έκκλησή του, που κοινοποίησε μέσο του παλαιστινιακού πρακτορείου Oυάφα, ο Κορέι αξιώνει από "το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις χώρες που εμπλέκονται στις προσπάθειες για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή να αναπτύξουν προσπάθειες για να εξευρεθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις που θα εμποδίζουν τον Σαρόν να πλήξει τη ζωή του προέδρου Αραφάτ".

    "Κάθε παράλογη πράξη δεν μπορεί παρά να βυθίσει την περιοχή στην άβυσσο και να προκαλέσει μία οριστική κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας", τονίζει ο Κορέι.

    "Το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με δολοφονίες"

    Η Γαλλίδα υπουργός Αμύνης Μισέλ Αλιό-Μαρί εξέφρασε σήμερα την ευαρέσκειά της για την αμερικανική προειδοποίηση προς τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, που είχε απειλήσει άμεσα τη ζωή του παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με δολοφονίες, ούτε και με τρομοκρατικές ενέργειες.

    "Δεν είναι οι δολοφονίες προσώπων, είτε πρόκειται για εκτελέσεις, είτε για τρομοκρατικές ενέργειες, που θα επιλύσουν το πρόβλημα. Χαίρομαι που ο αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού", τόνισε η Αλιό -Μαρί, σε συνέντευξη Τύπου στο Μασκάτ του Ομάν.

    "Η Γαλλία θεωρεί πως η σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστινίους αποτελεί σημαντικό λόγο για την αστάθεια στην περιοχή και για την έξαρση της τρομοκρατίας", τονίζει η Γαλλίδα υπουργός, που πραγματοποιεί περιοδεία στον Κόλπο.

    "Ο 'οδικός χάρτης' είναι μια καλή λύση και θα πρέπει να εφαρμοσθεί", κατέληξε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ο Αραφάτ είναι στόχος " δηλώνει ο Σαρόν

    [03] Ιράκ

    Οι επιθέσεις συνεχίζονται Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ

    24/4/2004 12:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 4:38:25 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δεκατέσσερις Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 36 τραυματίσθηκαν από τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο σιιτικό προάστιο Σαντρ Σίτι στη Βαγδάτη, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εκρήξεις οφείλονται σε πυρά πυραύλων. Την ίδια ώρα, πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση που έγινε εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αμερικανών. Στο μεταξύ, Αμερικανοί πεζοναύτες που πολιορκούν τον σουνιτικό θύλακο της Φαλούτζα, 50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης, ενημέρωσαν πως έχουν λάβει διαταγή να μην επιτρέψουν την είσοδο στην πόλη σε όσους πρόσφυγες θελήσουν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές από την περιοχή, χθες 50 με 60 οικογένειες επετράπη να ξαναεισέλθουν στην πόλη, όμως σήμερα δικαίωμα εισόδου στη Φαλούτζα έχουν μόνον οι αστυνομικοί και μέλη του Σώματος της ιρακινής πολιτοφυλακής. Οι ίδιες πηγές δεν δικαιολόγησαν το μέτρο αυτό, που ετέθη εν ισχύει παρά την σχετική ηρεμία που γνωρίζει το τελευταίο 24ωρο η πόλη, στην οποία σημειώνονται μόνον κάποιες σποραδικές ανταλλαγές πυρών. Σήμερα, λίγοι ήσαν οι κάτοικοι που ανέμεναν ακόμη μπροστά στο οδόφραγμα των αμερικανικών δυνάμεων έξω από την Φαλούτζα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να περάσουν. Οι περισσότερες οικογένειες έφευγαν άπρακτες μόλις ενημερωνόντουσαν για την απαγόρευση εισόδου.

    Νέοι θάνατοι Αμερικανών στρατιωτών

    Οι εχθροπραξίες, όμως συνεχίζονται και στο υπόλοιπο της χώρας με αποτέλεσμα δυο Αμερικανοί στρατιώτες να σκοτωθούν και ένας να τραυματιστεί από επίθεση σε αυτοκινητοπομπή κοντά στην πόλη Κουτ, 175 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

    Εν τω μεταξύ, άλλοι πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ρουκέτες που προήλθαν από φορτηγό έπληξαν τη βάση τους, κοντά στην πόλη Τάτζι βόρεια της Βαγδάτης.

    Στην επιχείρηση αυτή τραυματίστηκαν έξι ακόμη Αμερικανοί, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αμερικανός εκπρόσωπος, δήλωσε, ότι αμερικανικά ελικόπτερα κατέστρεψαν το φορτηγό και τις ρουκέτες που μετέφερε, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις απώλειες της άλλης πλευράς.

    [04] Εσωτερικά

    Εκδηλώσεις για την ''Ημέρα Μνήμης''

    24/4/2004 2:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκατοντάδες Αρμένιοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στις 11.30 σήμερα το πρωί πορεία προς το τουρκικό προξενείο της πόλης στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων της ''Ημέρας Μνήμης'' για τη γενοκτονία του αρμενικού στοιχείου από τους Τούρκους. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους 1,5 εκατ. Αρμένιους που εξοντώθηκαν το 1915, στην οποία μίλησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολλά μέλη της αρμενικής κοινότητας. Μπροστά στο τουρκικό προξενείο οι διαδηλωτές, που ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη της Αρμενικής Εθνικής Νεολαίας, έκαψαν μια τουρκική σημαία και φώναξαν συνθήματα, όπως ''Καταδίκη της Τουρκίας- ένοχη γενοκτονίας'', ''Έξω οι Τούρκοι από την Αρμενία'' κ.α. Οι εκδηλώσεις για την ''Ημέρα Μνήμης'' κορυφώνονται αύριο με εκδήλωση στην αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Η αρμενική κοινότητα Θεσσαλονίκης αριθμεί σήμερα περίπου 12.000 άτομα.

    [05] Αθλητισμός

    Εντυπωσίασε ο Κουρτίδης στο Κίεβο

    24/4/2004 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 3:29:49 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Για ακόμη μία φορά ο Νίκος Κουρτίδης απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εφήβους στον κόσμο, στην κατηγορία των 94 κιλών. Ο 18χρονος πρωταθλητής του Ηρακλή Καβάλας εντυπωσίασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του Κιέβου, καθώς κατέλαβε τη 2η θέση στο Β΄ γκρουπ της κατηγορίας του με 380 κιλά, ενώ ήταν πρώτος στο ζετέ με 210 και τρίτος στο αρασέ με 170. Οι επιδόσεις του στο αρασέ και το σύνολο αποτελούν νέα πανελλήνια ρεκόρ εφήβων και ελπίδων, καθώς τα παλιά ανήκαν στον Κώστα Παπαδόπουλο με 165 (από τον Οκτώβριο του 2002) και τον Κώστα Γκαρίπη με 372,5 (από τον Σεπτέμβριο του 2001).

    "Πέτυχα τον ένα στόχο μου"

    Ο Κουρτίδης πραγματοποίησε πέντε έγκυρες προσπάθειες και έχασε μόνο τα 215 στην τρίτη και τελευταία στο ζετέ. Ήταν ο νεότερος αθλητής που συμμετείχε στην κατηγορία κι ένας από τους πιο μικρούς της διοργάνωσης. Κατόρθωσε, όμως, να βρεθεί στη δεύτερη θέση του συνόλου μετά την ολοκλήρωση δύο γκρουπ (Β΄ και Γ΄) και μεταξύ 22 αθλητών.

    "Πέτυχα τον ένα στόχο μου, που ήταν να σηκώσω 170κ στο αρασέ, αλλά όχι και τον δεύτερο που ήταν τα 215 στο ζετέ. Είμαι ευχαριστημένος για τα ρεκόρ, που είναι τα πρώτα μου σε επίπεδο εφήβων ή ελπίδων", δήλωσε ο νεαρός πρωταθλητής. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους προπονητές του και τόνισε, ότι επόμενος του είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, όπου ελπίζει να κάνει τα κιλά που δε σήκωσε εδώ.

    [06] Διεθνή

    Ο Ράσμουσεν νέος πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

    24/4/2004 3:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 6:04:37 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τον πρώην πρωθυπουργό της Δανίας, Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν εξέλεξε νέο του πρόεδρο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες. Ο Ράσμουσεν απέσπασε 163 ψήφους έναντι 157, που συγκέντρωσε ο Ιταλός αντίπαλός του Τζουλιάνο Αμάτο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής αντιπροσωπείας, ευρωβουλευτής, Ούγκο Ιντίνι. Ο Ράσμουσεν είχε την υποστήριξη πολλών κομμάτων της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καθώς και κομμάτων του Βελγίου και της Γαλλίας, ενώ ο Αμάτο είχε την υποστήριξη των Βρετανών, των Γερμανών, των Ισπανών και των Ιταλών. Σύμφωνα με τον Ιντίνι, η μάχη κρίθηκε, όταν τέσσερα μέλη του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ψήφισαν υπέρ του Ράσμουσεν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, που έκλιναν υπέρ του Αμάτο, τελικά διασπάστηκαν.

    [07] Διεθνή

    Αιματηρή επίθεση σε πλοίο στο Νίγηρα

    24/4/2004 3:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 4:06:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη ζωή τους έχασαν δυο Αμερικανοί εργαζόμενοι σε πετρελαϊκή εταιρία καθώς και πολλοί ακόμη Νιγηριανοί, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, στη διάρκεια επίθεσης, που έγινε εναντίον των πλοίων στα οποία επέβαιναν, στην πετρελαιπαραγωγό περιοχή του δέλτα του Νίγηρα. Την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης και την επιβεβαίωσε αργότερα και η αμερικανική πρεσβεία.

    [08] Κυπριακό

    Στις 8 το βράδυ το τελικό αποτέλεσμα Η ώρα του "Ναι" και του "Όχι"

    24/4/2004 6:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 7:51:12 μμ)

    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων είπε "Όχι" στο σχέδιο Ανάν, ενώ η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων είπε "Ναι" σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος. Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, το "Όχι" είναι 76,26% και το "Ναι" στο 23,74%, ενώ το ποσοστό των άκυρων/ λευκών ανέρχεται στο 3,86% Στα κατεχόμενα, με καταμετρημένο το 25%, το "Ναι" είναι 67% και το "Όχι" 33%. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 8 το βράδυ.

    Οι πρώτες αντιδράσεις

    Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Κομισιόν, η οποία εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για τη συντριπτική απόρριψη του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκύπριους, ενώ επαίνεσε τους Τουρκοκύπριους για την υπερψήφισή του. "Μια σημαντική ευκαιρία για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος του Κυπριακού χάθηκε", τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας, ότι το ελληνοκυπριακό "ΟΧΙ" σκοτώνει το σχέδιο ειρήνης, αφού μόνο το μισό μέρος του νησιού θα μπει στην ΕΕ την πρώτη Μαΐου.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να υπάρξει γραπτή δήλωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία θα εκφράζεται η "βαθιά απογοήτευση" των ΗΠΑ για το "Όχι" των Ελληνοκυπρίων, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Γρυπιώτης. Στην ανακοίνωση θα επισημαίνεται ακόμη η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ προς τους Τουρκοκύπριους για την οικονομική και εμπορική ενίσχυσή τους. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΝΕΤ η Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση προς την κυβέρνηση Παπαδόπουλου.

    Ο "ψευδοπρωθυπουργός" Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δηλώσεις του επέκρινε τον Ραούφ Ντενκτάς και του διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει θέση γι' αυτόν στην περαιτέρω διαδικασία για το Κυπριακό. Επίσης, εξέφρασε την ευχή να ευοδωθούν οι προσπάθειες για την επίλυση του θέματος. "Είμαστε σε δύσκολη καμπή", είπε ο κ. Ταλάτ.

    Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης δόθηκαν από τη ΝΕΤ τα exit polls, τα οποία εμφανίζουν ότι το 75% των Ελληνοκυπρίων ψήφισαν "Όχι" και το 25% ψήφισαν "Ναι". Στα κατεχόμενα, τα exit polls δείχνουν ότι το 60% των Τουρκοκυπρίων ψήφισαν "Ναι" και το 40% ψήφισαν "Όχι". Το CNN Turk, συγκεντρώνοντας τα αποτελέσματα των exit polls, μετέδωσε ότι το 78% των Ελληνοκυπρίων λέει "Όχι" στο σχέδιο Ανάν και το 61% των Τουρκοκυπρίων "Ναι".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Μεγαλόνησος αποφασίζει

    [09] Εσωτερικά

    Συνάντηση Παυλόπουλου-ΑΔΕΔΥ Η πρώτη συμφωνία για τους συμβασιούχους

    24/4/2004 6:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 6:51:47 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τα βασικά σημεία του προεδρικού διατάγματος για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου συμφωνήθηκαν στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Το διάταγμα προβλέπει την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εφ όσον έχουν 24μηνη προϋπηρεσία με διακοπή μεταξύ των συμβάσεων μέχρι τρεις μήνες και εργάζονται στις δέκα Ιουνίου του 2004, όποτε και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα ή εργάζονταν μέχρι ένα 2μηνο πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία. Το προεδρικό διάταγμα αφορά τους συμβασιούχους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα ανεξάρτητα απ το αν έχουν πλήρες ή μειωμένο ωράριο, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι συμβασιούχοι στις δημοτικές επιχειρήσεις.

    Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις

    Οι συμβασιούχοι που δεν θα συμπεριληφθούν στο διάταγμα θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικούν μόνιμες θέσεις με πριμοδότηση που αυξάνεται από 40 σε 50%. Το διάταγμα πρόκειται να αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον κύριο Παυλόπουλο την μεθεπόμενη εβδομάδα.

    Διευκρινίστηκε, δε, πως η ρύθμιση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση σχετικά με το αδίκημα της απιστίας αφορά υπαλλήλους εκτός δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δηλαδή πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί σε υψηλές θέσεις του δημόσιου τομέα.

    Επίσης, στη σημερινή συνάντηση καθορίστηκε, η 18η Μαίου ως ημερομηνία έναρξης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο δημόσιο και αφορούν μισθολογικά, διεκδικήσεις και αιτήματα των εργαζομένων.

    [10] Αθλητισμός

    Πήρε το αργυρό Αργυρό για τον Μαρκούλα στο Ευρωπαϊκό Άρσης Βαρών

    24/4/2004 6:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 7:07:05 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το πρώτο του μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση ανδρών, κατέκτησε ο Γιώργος Μαρκούλας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κιέβου. Ο 22χρονος αρσιβαρίστας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ζετέ της κατηγορίας των 85κ σηκώνοντας 207,5κ, ενώ έχασε το χρυσό επειδή ζυγίστηκε 50 γραμμάρια βαρύτερος από τον Λευκορώσο Ανισάνκα! Ο Μαρκούλας, που ήταν 8ος στο αρασέ με 167,5 κιλά, πήρε την 4η θέση στο σύνολο με 375 κιλά. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση και του Πύρρου Δήμα, που ήταν 6ος στο αρασέ με 170, 5ος στο ζετέ με 205 (έχασε το χάλκινο μετάλλιο στη διαφορά σωματικού βάρους) και 5ος στο σύνολο με 375.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 April 2004 - 16:51:29 UTC