Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις αγωνιστικές ο Ντεσαγί
  • [02] Περιζήτητος ο Μουρίνιο στην Αγγλία
  • [03] Απέτυχαν οι συνομιλίες ειρήνευσης Ήπιο ψήφισμα για το Νταρφούρ
  • [04] Παραιτήθηκε ο Δανός υπουργός ’μυνας
  • [05] Το "αυτοκίνητο" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Εφευρέτης του αυτοκινήτου;
  • [06] Προσοχή όταν θα παρκάρετε στη Γερμανία Την καταδίωξε γυμνός γιατί δεν
  • [07] Επικίνδυνη δήλωση Σαρόν "Ο Αραφάτ είναι στόχος " δηλώνει ο Σαρόν

    [01] Champions League

    Τρεις αγωνιστικές ο Ντεσαγί

    23/4/2004 7:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2004 7:51:58 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νέο πρόβλημα προέκυψε για τον Ρανιέρι ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού της Τσέλσι με την Μονακό για το Champions League. Η UEFA τιμώρησε τον Μαρσέλ Ντεσαγί με τρεις αγωνιστικές, επειδή ο αρχηγός της Τσέλσι χτύπησε κατά την διάρκεια του αγώνα τον Ισπανό επιθετικό των Μονεγάσκων Φερνάντο Μοριέντες. Η ετυμηγορία της ομοσπονδίας βασίστηκε στο βίντεο του αγώνα, καθώς η συγκεκριμένη φάση δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή. Ο Γάλλος αμυντικός έχει δικαίωμα μέχρι τις να υποβάλει έφεση κατά της ποινής έως το τις 26 Απριλίου. Σε περίπτωση που τίποτα δεν αλλάξει ούτε σε αυτή την περίπτωση τότε Ντεσαγί θα δει τον ημιτελικό του "Σταμφορντ Μπριτζ", από τις εξέδρες μαζί με τον Κλοντ Μακελελέ, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τιμωρήθηκε επίσης με μια αγωνιστική.

    [02] Champions League

    Περιζήτητος ο Μουρίνιο στην Αγγλία

    23/4/2004 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ενδιαφέρον δυο αγγλικών συλλόγων, για να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία αποκάλυψε ο προπονητής της Πόρτο, Χοσέ Μουρίνιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. Παράλληλα, διέψευσε πως συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, όπως γράφτηκε σε βρετανικά ΜΜΕ. Ο Πορτογάλος προπονητής που θεωρείται από τα βρετανικά ΜΜΕ και τα γραφεία στοιχημάτων, ως ο υπ' αριθμόν ένα υποψήφιος για ν' αντικαταστήσει το καλοκαίρι τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο η άλλη ομάδα η οποία έχει προσεγγίσει τον Μουρίνιο είναι η Λίβερπουλ, η οποία επίσης δεν είναι ικανοποιημένη από την πορεία του συλλόγου με τον Ζεράρ Ουγιέ στην τεχνική της ηγεσία.

    [03] Διεθνή

    Απέτυχαν οι συνομιλίες ειρήνευσης Ήπιο ψήφισμα για το Νταρφούρ

    23/4/2004 7:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2004 7:56:49 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΒΒC- REUTERS

    Ένα απλό αίτημα και όχι καταδίκη της κυβέρνησης του Σουδάν για τη γενοκτονία στο Ντραφούρ,ψήφισε η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σύμφωνα με το αίτημα, που ψηφίστηκε με 50 υπέρ, 1 κατά και 2 αποχές, η Επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση να "αδρανοποιήσει τους πολιτοφυλακές , που μάχονται στο Νταρφούρ" και προτείνει τον διορισμό για ένα έτος ενός "ανεξάρτητου παρατηρητή ", για να ελέγξει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το αίτημα αντικαθιστά μια απόφαση, που έπρεπε να ψηφισθεί χθες, και απέχει από μία καταδίκη του καθεστώτος του Χαρτούμ, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να υιοθετηθεί πιο αυστηρή θέση. Την ίδια ώρα, στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι συνομιλίες μεταξύ των αντάρτικων οργανώσεων και της κυβέρνησης, για τον τερματισμό του εμφυλίου στη χώρα.

    "Δεν τα βρήκαν" κυβέρνηση και αντάρτες

    Εδώ και δύο χρόνια, παρακρατικές ομάδες Αράβων προβαίνουν σε εθνοκάθαρση σε βάρος μαύρων Αφρικανών, πολιτών της χώρας. Αντάρτικες οργανώσεις και κυβέρνηση βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα.

    Ωστόσο, μία από τις αντάρτικες οργανώσεις, το Κίνημα Δικαιοσύνης και Ισότητας, κατήγγειλε την κυβέρνηση του Σουδάν, ότι να υπονομεύει τις συνομιλίες, συνεχίζοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Επίσης, μια άλλη αντάρτικη οργάνωση, το Απελευθερωτικό Κίνημα του Σουδάν, αποκάλυψε, πως οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 160 αμάχους στο Νταρφούρ, παρά την κήρυξη εκεχειρίας, πριν από δύο εβδομάδες.

    Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, το Νταρφούρ μετατρέπεται σε ένα από τα πιο αιματηρά πεδία εμφύλιων συρράξεων στην αφρικανική ήπειρο. Η ανθρωπιστική κρίση φαίνεται να βαθαίνει συνεχώς, ενώ όλο και περισσότεροι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή, ζητώντας ασφαλές καταφύγιο στο γειτονικό Τσάντ.

    Σχετικά Links:

    Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

    [04] Διεθνή

    Παραιτήθηκε ο Δανός υπουργός ’μυνας

    23/4/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό της Δανίας, Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν, ο υπουργός ’μυνας της χώρας, Σβέντ ’αγκε Γιένσμπι. Η αντιπολίτευση ζητούσε την αποχώρηση του υπουργού, επειδή παραβίασε την υποχρέωσή του στην τήρηση των απορρήτων, αποκαλύπτοντας στην τηλεόραση το εμπιστευτικό περιεχόμενο συνόδου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, που αφορούσε το Ιράκ. Ο ίδιος ο κ. Γιένσμπι απέδωσε την παραίτησή του στις πιέσεις της αντιπολίτευσης, ενώ σε ανακοίνωσή του τόνισε, πως αποχωρεί "για να μην πλήξω την κυβέρνηση και την οικογένειά μου, με αυτή τη μανία κατά του προσώπου μου".

    [05] Τεχνολογία

    Το "αυτοκίνητο" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Εφευρέτης του αυτοκινήτου;

    23/4/2004 8:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2004 10:55:09 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ο τίτλος της ιδιοφυΐας δεν του έχει αποδοθεί τυχαία. Μπορούσε να ζωγραφίζει εξαιρετικά, να επινοεί μηχανές και να οραματίζεται το μέλλον, σχεδιάζοντας στρατιωτικά τανκς, υποβρύχια και ελικόπτερα. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της αναγεννησιακής τέχνης, συνδέεται όμως, πλέον και με ακόμα μία σπουδαία επινόηση. Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, που μελέτησαν τα σκίτσα του, είναι και ο πατέρας του σύγχρονου αυτοκινήτου.

    Θυμίζει περισσότερο βαγόνι!

    Στο μουσείο Ιστορίας και Επιστήμης της Φλωρεντίας, έγιναν την Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια του πρώτου μηχανοκίνητου οχήματος.

    Βασισμένοι στα σκίτσα του μεγάλου ζωγράφου, οι ερευνητές, ανακατασκεύασαν μία πολύπλοκη συσκευή, πρωτόγνορου σχεδιασμού , η οποία, παρά το γεγονός ότι θυμίζει περισσότερο βαγόνι, θεωρείται το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα.

    Η ανακατασκευή δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς θα έπρεπε να αποδοθούν σωστά όλες οι λεπτομέρειες της κατασκευής που υπήρχαν στα σκίτσα του μεγάλου ζωγράφου.

    Το 1905, ο πρώτος ερευνητής που εντόπισε τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα σκίτσα του Ντα Βίντσι και τα αυτοκίνητα που άρχιζαν να κυκλοφορούν στους δρόμους ήταν ο ερευνητής Τζιρολάμο Κάλβι.

    Είχε μάλιστα ονομάσει τα σκίτσα του Ντα Βίντσι, "Tο Fiat του Λεονάρντο ".

    Στα χειρόγραφα σχέδια του μεγάλου ζωγράφου, έχουν βρεθεί ακόμα, ελικόπτερα, υποβρύχια, στρατιωτικά τανκς και ποδήλατα.

    Τα σκίτσα, του Ντα Βίντσι, απέκτησαν μεγάλη δημοσιότητα μετά και από την έκδοση του bestseller Ο κώδικας του Ντα Βίντσι" από τον Νταν Μπράουν.

    Τρία μοντέλα αυτοκινήτου, δια χειρός Ντα Βίντσι, μπορείτε να δείτε και στο site του μουσείου της Ιστορίας και Επιστήμης της Φλωρεντίας , μέχρι τις 5 Ιουνίου.

    Σχετικά Links:

    Μουσείο Ιστορίας και Επιστήμης Φλωρεντίας

    Ο Κώδικας του Ντα Βίντσι

    [06] Διάφορα

    Προσοχή όταν θα παρκάρετε στη Γερμανία Την καταδίωξε γυμνός γιατί δεν μπορούσε να παρκάρει!

    23/4/2004 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Αν ήταν καλοκαίρι και το περιστατικό συνέβαινε στην Ελλάδα, θα λέγαμε ότι φταίνε οι ζέστες. Στη Γερμανία ωστόσο, ο λόγος που ένας άνδρας καταδίωξε γυμνός μία γυναίκα μέχρι το σπίτι της, ήταν ότι δεν μπορούσε να παρκάρει. " Στάθμευσε το αυτοκίνητο της άσχημα, μετά από πολύ ώρα και αφού είχε ξεσηκώσει με το θόρυβο όλη την περιοχή" δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να προσθέσουμε ότι στην όλη ιστορία φαίνεται ότι έβαλε το χεράκι της και η κακή οδηγός, η οποία του επιτέθηκε με εξαιρετικά χυδαία γλώσσα.

    [07] Διεθνή

    Επικίνδυνη δήλωση Σαρόν "Ο Αραφάτ είναι στόχος " δηλώνει ο Σαρόν

    23/4/2004 9:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2004 10:01:16 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Παίρνει πίσω την υπόσχεση που είχε δώσει στις ΗΠΑ και τις εγγυήσεις για τη ζωή του Γιάσερ Αραφάτ, ο Αριέλ Σαρόν. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν αισθάνεται πλέον δεσμευμένος να τηρήσει την υπόσχεση του. " Πριν από τρία χρόνια είχα δηλώσει στον Τζορτζ Μπους, ότι αποδεχόμουν το αίτημά του να μην προκαλέσουμε φυσική βλάβη στον Αραφάτ. Όμως σήμερα απαλλάσσω τον εαυτό μου από την υποχρέωση" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι για την απόφαση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί η Ουάσινγκτον. " Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιτίθενται στη δολοφονία του Παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ" τόνισε κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σαρόν, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 April 2004 - 20:51:11 UTC