Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσιάζει προβλήματα υγείας Aποφυλακίστηκε ο ιδρυτής της Parmalat
  • [02] Σήμερα αποφασίζει το ΑΚΕΛ

    [01] Διεθνή

    Παρουσιάζει προβλήματα υγείας Aποφυλακίστηκε ο ιδρυτής της Parmalat

    9/4/2004 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την αποφυλάκιση και τον κατ οίκον περιορισμό, αποφάσισε η ιταλική δικαιοσύνη για τον ιδρυτή του ομίλου Parmalat, Καλίστο Τάντζι. Ο 65χρονος άνδρας βρίσκεται στη φυλακή από τις 27 Δεκεμβρίου έπειτα από τη πτώχευση του αγροτοδιατροφικού γίγαντα. Ο Πιέτρο Ρογκάτο, δικαστής της Πάρμα, όπου βρίσκεται η έδρα του ομίλου Parmalat, αποφάσισε να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο και για δύο πρώην οικονομικούς διευθυντές της εταιρίας, τον Φαούστο Τόνα και τον Λουτσιάνο Ντελ Σολντάτο. "Ο κ. Τάντζι αποφυλακίστηκε λόγω της συμβολής του στην ανακατασκευή των γεγονότων, που οδήγησαν στη χρεοκοπία του ομίλου", δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του, ο Τζιαμπιέρο Μπιανκολέλα. "Οι δικαστές σεβάστηκαν, επίσης τη φυσική ακεραιότητα και το δικαίωμα του κατηγορουμένου να έχει στη διάθεσή του πληθώρα μέσων για την υπεράσπισή του", πρόσθεσε ο δικηγόρος του Τάντζι. Ο ιδρυτής της Parmalat είχε παρουσιάσει επανειλημμένως καρδιακά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τρίμηνης και πλέον, κράτησής του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντείνονται οι έρευνες για την Parmalat

    [02] Κυπριακό

    Σήμερα αποφασίζει το ΑΚΕΛ

    10/4/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Ακριβώς δύο εβδομάδες χωρίζουν το λαό της Κύπρου από το ιστορικό δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και οι πολιτικές διαβουλεύσεις σε Λευκωσία και Αθήνα χτυπούν "κόκκινο". Σήμερα η κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ, του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Κύπρου, οριστικοποιεί την απόφαση της επί του σχεδίου Ανάν. Την απόρριψη της έχει ήδη εκφράσει η ΕΔΕΚ, του Γιαννάκη Ομήρου, ενώ η Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, του Χρήστου Στηλιανίδη ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ του σχεδίου. Στην Αθήνα, όπου ο προβληματισμός είναι έκδηλος, συνεχίζονται οι διεργασίες για τη στάθμιση των συνεπειών ενός "ναι" ή ενός "όχι". Το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο, προγραμματίζεται για την Πέμπτη.

    Μαραθώνιος διαβουλεύσεων

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συνεχίζει και σήμερα τη μαραθώνια συνεδρίαση της. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της τελικής εισήγησης προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος για το σχέδιο Ανάν, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον λεγόμενο "πρωθυπουργό" Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Χθες, το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας κατέθεσε την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου και στη συνέχεια υποβλήθηκε σωρεία ερωτήσεων, ενώ το απόγευμα άρχισε η ουσιαστική συζήτηση με μακρύ κατάλογο ομιλητών. Έως τις πέντε το απόγευμα είχαν μιλήσει 16 στελέχη από κατάλογο 65 ομιλητών. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία που θα είναι μυστική. Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του κόμματος Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι η εισήγηση του πολιτικού γραφείου, η οποία είναι θετική επί του σχεδίου, δεν είναι δεσμευτική.

    Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, τάχθηκε κατά του σχεδίου Ανάν.

    Επίσης το Κινήμα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, απαντά και αυτό "Όχι" στο σχέδιο Ανάν με το σκεπτικό ότι η λύση πρέπει να είναι λειτουργική, βιώσιμη και να στηρίζεται στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους Κυπρίους.

    Στον αντίποδα η εκτελεστική γραμματεία της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, που προτείνει ομόφωνα στην Παγκύπρια συνδιάσκεψη "ναι" στο σχέδιο Ανάν. "Το "Ναι" ανοίγει την πόρτα στο μέλλον, παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν. Αντίθετα, υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης, ένα "Όχι" θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες, απομόνωση και οπισθοδρόμηση. Η τελική απόφαση της κίνησης θα ληφθεί στις 13 Απριλίου.

    Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε πως "σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου από τους Ελληνοκυπρίους, η Άγκυρα θα επιδιώξει τη διεθνή αναγνώριση της βόρειας Κύπρου, αλλά και την άρση του οικονομικού εμπάργκο, που της έχει επιβληθεί", προειδοποιώντας ταυτοχρόνως, πως "η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αν δεν εντάξει στους κόλπους της ολόκληρη την Κύπρο".

    Την ίδια ώρα δύο νέες δημοσκοπήσεις, που διενεργήθηκαν πριν από τις τοποθετήσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στην πρώτη έρευνα, από την εταιρία RAI για τα ΝΕΑ, το 67,4% ψηφίζει "Σίγουρα Όχι", το 25,5% "Μάλλον Όχι", το 13,3% "Μάλλον Ναι", το 7,9% "Σίγουρα Ναι" και το 11,4% δηλώνει "Δεν Γνωρίζω / Δεν Απαντώ". Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΡΙΚ, το 48% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε όχι στο σχέδιο Ανάν.

    Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

    Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συζήτησε το Κυπριακό με τον Έλληνα επίτροπο της χώρας μας στην Ε.Ε. Σταύρο Δήμα. Σε δηλώσεις του ο κ. Δήμας τόνισε πως οι Κύπριοι θα πρέπει να αποφασίσουν με νηφαλιότητα και με πλήρη επίγνωση των περιστατικών και αυτό να γίνει σεβαστό από όλους.

    Υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα, τάχθηκε ο Κώστας Λαλιώτης, ισχυριζόμενος ότι η απόρριψη του δημιουργεί ιστορική προοπτική για μια δικαιότερη Κύπρο. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επιβεβαίωσε την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμπαράταξή του.

    Χθες, κατά την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνέστησε και αυτός νηφαλιότητα στο θέμα του Κυπριακού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 April 2004 - 8:50:58 UTC