Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρες του ΄95 ζουν στον ΠΑΟ
  • [02] Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Λ. Οίκου η Ράις
  • [03] Κινδυνεύει να μείνει αδέκαρος Τζογαδόρος με κότσια

    [01] Αθλητισμός

    Μέρες του ΄95 ζουν στον ΠΑΟ

    8/4/2004 7:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μέρες του ΄95 ζουν όλοι στον Παναθηναϊκό καθώς η χρονιά εκείνη ήταν η τελευταία που οι πράσινοι, έκαναν το νταμπλ, κάτι που έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα κι εφέτος. Αν η ευφορία έχει όνομα, τότε λέγεται Παναθηναϊκός. Η ομάδα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και αήττητη τις τελευταίες 12 αγωνιστικές, δύο βαθμούς μπροστά άπω τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ έχει πάρει και το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου της 8ης Μαΐου. Ωστόσο, προκειμένου να κατορθώσει ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει τον άθλο του ΄95, θα πρέπει να νικήσει και μάλιστα δυο φορές τον Ολυμπιακό. Για το πρωτάθλημα στις 18 Απριλίου και για το κύπελλο στις 8 Μαΐου.

    Ικανοποιημένος ο Σουμ

    Ο δεύτερος ημιτελικός με την ΑΕΚ και η νίκη του ΠΑΟ, ήταν η ευκαιρία να δουν οι παίκτες και το... άλλο πρόσωπο του προπονητή τους. Ο συνήθως αγέλαστος και ανέκφραστος Ιτζάκ Σουμ αγκάλιασε και φίλησε όλους τους παίκτες του, αιφνιδιάζοντάς τους.

    Πάντως τα μικροπροβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν από το στρατόπεδο των "πρασίνων". Ο Κωνσταντίνου, όπως και ο Σανμαρτεάν αλλά και ο Μινχ, έχουν δεχτεί κτυπήματα στους αστραγάλους, όμως όλοι τους, θα προπονηθούν χαλαρά και θα μπουν κανονικά στο πρόγραμμα από τη Δευτέρα, οπότε θα επιστρέψουν απο τις διακοπές του Πάσχα.

    Ο Ιτζάκ Σουμ, που ξέρει καλύτερα απο τον καθένα την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν εδώ και τρεις μήνες οι παίκτες του, προκειμένου να έχουν την ομάδα πρώτη στην βαθμολογία αλλά και στον τελικό του κυπέλλου, δεν θέλει να τους πιέσει και αυτό που τους είπε ήταν «να προσπαθήσουν στο ρεπό τους να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.

    Από την Μεγάλη Πέμπτη κυκλοφορούν και τα εισιτήρια για το μεγάλο ντέρμπι στις 18 Απριλίου, Η τιμή του ποικίλει ανάλογα τη θύρα και έχουν ως εξής:

    Θύρες 6, 7: 25 ευρώ, Θύρα 8: 35 ευρώ, Θύρα 1: 35 ευρώ, Θύρες 3Β, 10Γ και 10Α: 80 ευρώ.

    [02] Διεθνή

    Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Λ. Οίκου η Ράις

    8/4/2004 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: REUTERS, BBC, CNN

    Απορριπτική απέναντι στις κατηγορίες των Δημοκρατικών ότι η κυβέρνηση Μπους δεν εκτίμησε σωστά την επικινδυνότητα της Αλ Κάιντα εμφανίστηκε σήμερα η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, η οποία κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Ανεξάρτητης Διακομματικής Επιτροπής, που διερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην κατάθεση της, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, η Κοντολίζα Ράις, ανέφερε ότι τόσο η κυβέρνηση Μπους, όσο και αρκετές προηγούμενες, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την απειλή της τρομοκρατίας. Σημείωσε, ότι οι πολύνεκρες επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί ούτως ή άλλως, και τόνισε ότι τα λάθη πρέπει να αναζητηθούν στις "δομικές και νομικές" δυσχέρειες που υπήρξαν στην επεξεργασία και την εναρμόνιση, από τα κυβερνητικά επιτελεία, των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών. Η Ράις ήρθε αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με τα μέλη της Επιτροπής που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς, ενώ αντιθέτως οι Ρεπουμπλικάνοι αποδέχονταν χωρίς αντιρρήσεις τις εξηγήσεις που παρείχε.

    "Δεν γνωρίζαμε"

    "Αν γνωρίζαμε κάτι για τις επικείμενες επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, θα κινούσαμε γη και ουρανό για να τις εμποδίσουμε. Αλλά ξέρω ότι δεν υπήρξε το παραμικρό που θα μπορούσε να βοηθήσει να τις αποτρέψουμε" δήλωσε η Ράις στο πλαίσιο της 20λεπτης προκαταρκτικής δήλωσής της ενώπιον της κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής.

    "Εκ των υστέρων, μπορούμε να πούμε ότι αν κάτι θα μπορούσε να είχε φέρει αποτέλεσμα αυτό θα ήταν η καλύτερη πληροφόρηση για απειλές που αφορούσαν το εσωτερικό των ΗΠΑ. Υπήρχαν νομικά κωλύματα που εμπόδισαν τη σωστή συλλογή και επεξεργασία των πληροφοριών που έφταναν σε εμάς", σημείωσε η Σύμβουλος του Αμερικανού Πρόεδρου διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως μια "νέα στρατηγική" αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση Μπους στη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού του 2001 και εγκρίθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα πριν από τις επιθέσεις.

    "Οι τρομοκράτες βρίσκονταν σε πόλεμο εναντίον μας, αλλά εμείς δεν βρισκόμασταν ακόμη σε πόλεμο μαζί τους. Για περισσότερο από 20 χρόνια, η τρομοκρατική απειλή συσσωρευόταν και η απάντηση της Αμερικής στη διάρκεια της θητείας αρκετών κυβερνήσεων και των δύο κομμάτων ήταν ανεπαρκής ", είπε η Ράις. "Η τραγωδία ήταν πως, παρά τη χρήση πολεμικής γλώσσας πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, η χώρα αυτή απλώς δεν βρισκόταν σε πολεμική ετοιμότητα ", πρόσθεσε.

    Απαντώντας στους επικριτές του Μπους, οι οποίοι του προσάπτουν ότι το ενδιαφέρον του ήταν από την αρχή στραμμένο στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να υποτιμήσει την απειλή της Αλ Κάιντα, η σύμβουλος του Αμερικανού Πρόεδρου τόνισε ότι το Ιράκ δεν αποτελούσε προτεραιότητα για Μπους πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. "Η πρώτη μείζονα οδηγία για θέματα εθνικής ασφάλειας για την κυβέρνηση Μπους δεν ήταν ούτε η Ρωσία, ούτε το αντι-πυραυλικό σύστημα, ούτε το Ιράκ, αλλά η εξαφάνιση της Αλ Κάιντα", δήλωσε η Ράις ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου. Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με το αν "θα γινόταν κάτι κατά του Ιράκ" μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβίου του 2001 στις ΗΠΑ, δήλωσε η Κοντολίζα Ράις, προσθέτοντας ότι κανένας σύμβουλός του Αμερικανού προέδρου δεν του συνέστησε μια επίθεση στο Ιράκ. "Ο πρόεδρος άκουσε όλους τους συμβούλους του. Μπορώ να σας πω ότι όταν τους ρώτησε με τη σειρά τι θα πρέπει να κάνουμε, ούτε ένας από τους κύριους συμβούλους δεν του συνέστησε να κάνουμε κάτι κατά του Ιράκ. Το μόνο θέμα ήταν το Αφγανιστάν", τόνισε.

    Εξάλλου, η Ράις χαρακτήρισε "αόριστες" τις ενδείξεις που υπήρχαν πριν από το καλοκαίρι του 2001 για πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα στο αμερικανικό έδαφος. Ανέφερε, πάντως, ότι η κυβέρνηση λάμβανε πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες στο ίδιο χρονικό διάστημα οι οποίες έλεγαν ότι "αναμένονται απίστευτα νέα τις ερχόμενες εβδομάδες" ή "ότι ένα μεγάλο γεγονός θα υπάρξει, ένα πολύ-πολύ μεγάλο εκκωφαντικό δράμα". Σε αυτές όμως δεν διευκρινιζόταν , σε καμία περίπτωση, ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος, ούτε το είδος των επιχειρήσεων, σημείωσε. Επομένως δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε το πού, το πότε, το πώς τόνισε η Ράις. Λαμβάναμε πληροφορίες από τις υπηρεσίες μας ότι αναμένονταν επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, εκτός ΗΠΑ δηλαδή, κατέθεσε η Ράις.

    Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ριτσαρντ Μπενβνιστε μέλος της ερευνητικής επιτροπής αλλά και του κόμματος των Δημοκρατικών, ζήτησε να μάθει σχετικά με το υπόμνημα που δέχτηκε ο πρόεδρος Μπους τον Αύγουστο του 2001 σχετικά με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μάλιστα δεν δίστασε να διακόψει την απόκριση της Ράις για να επαναλάβει την ερώτηση, όταν εκείνη άρχισε να πλατειάζει. Αν και το άκρως απόρρητο υπόμνημα έφερε τον τίτλο "Ο Μπιν Λάντεν είναι αποφασισμένος να χτυπήσει στο εσωτερικό των ΗΠΑ" η Ράις απάντησε ότι το σημείωμα των μυστικών υπηρεσιών εστίαζε σε παλαιότερα στοιχεία και δεν είχε τη μορφή προειδοποίησης.

    Σε αντίθεση με τον πρώην συνάδελφο της τον Ρίτσαρντ Κλαρκ, πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου σε θέματα τρομοκρατίας, που στη δικιά του κατάθεση πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε απολογητικός, η Ράις υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Λευκού Οίκου, λέγοντας ότι έγινε το καλύτερο δυνατό , βάσει της διαθέσιμης πληροφόρησης.

    Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ζωτικής σημασίας τη σημερινή κατάθεση της σύμβουλου του Αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, για τις πιθανότητες επανεκλογής του Τζορτζ Μπους.

    [03] Διάφορα

    Κινδυνεύει να μείνει αδέκαρος Τζογαδόρος με κότσια

    8/4/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Πούλησε τα πάντα. Ότι είχε και δεν είχε. Ακόμα και τα ρούχα του. Και το ποσό που συγκέντρωσε, περίπου 138.000 δολάρια, αποφάσισε να το ποντάρει στη ρουλέτα. Ο λόγος για τον Ασλεϊ Ρέβελ, έναν ριψοκίνδυνο Βρετανό, ο οποίος ποντάρει στη θεά Τύχη για να μη μείνει κυριολεκτικά αδέκαρος. Αν κερδίσει, θα διπλασιάσει τα χρήματα του. Αν χάσει, θα μείνει μόνο, με το τηλεοπτικό συνεργείο, που καταγράφει, για τις ανάγκες ενός ριάλιτι, τις τελευταίες του κινήσειςπριν από τη ρώσικη ρουλέτα.

    Ριάλιτι για τον τζόγο

    Το εγχείρημα του τζογαδόρου, αποφάσισε να καταγράψει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky One της Βρετανίας για τις ανάγκες του νέου του ριάλιτι "Double or nothing ", δηλαδή "διπλά ή τίποτα"

    Επίσημα το Sky One, δεν έχει ανακοινώσει αν θα τον πληρώσει.

    Το τηλεοπτικό συνεργείο του που ακολουθεί τα βήματα του Βρετανού τις τελευταίες μέρες στο Λας Βέγκας, δεν θα τον αφήσει από τα μάτια του ακόμα και ένα μήνα μετά το παιχνίδι , όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είτε κερδίσει, είτε χάσει.

    Ο επαγγελματίας τζογαδόρος, δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιο χρώμα θα διαλέξει την Κυριακή, το κόκκινο ή το μαύρο.

    Είναι ωστόσο απολύτως βέβαιος, ότι αν κερδίσει δεν θα ξανά ποντάρει για να τετραπλασιάσει την περιουσία του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 April 2004 - 20:50:54 UTC