Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία
  • [02] Νέο μήνυμα του Μπιν Λάντεν
  • [03] Πρώτη επίθεση στην Ευρώπη Η Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη
  • [04] Στις κάλπες οι Ισπανοί για ψήφο-απάντηση στη βία
  • [05] Αιματηρός απολογισμός για τις δυνάμεις των ΗΠΑ
  • [06] Ιστορία μαζικής δολοφονίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ

    [01] Διεθνή

    Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία

    (14/3/2004 10:24:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: ΑΠΕ

    Περίπου 110 εκατομμύρια Ρώσοι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας σε μία αναμέτρηση χωρίς εκπλήξεις καθώς ο σημερινός "ένοικος" του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επανεκλεγεί πανηγυρικά για μία δεύτερη τετραετή θητεία. Ο πρώην αξιωματούχος της KGB, τον οποίο έφερε στο Κρεμλίνο ο προκάτοχός του, Μπόρις Γέλτσιν, απολαμβάνει τεράστιας δημοτικότητας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Μοναδικό ερωτηματικό είναι το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, που θα πρέπει να ξεπεράσει το 50% ώστε να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές. Τα πρώτα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα (22:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στη ρωσική Απω Ανατολή και τα τελευταία θα κλείσουν στις 8 το βράδυ (τοπική και ώρα Ελλάδας) στο Καλίνινγκραντ, το δυτικότερο άκρο της Ρωσίας.

    Αναμένεται άνετη επικράτηση του προέδρου Πούτιν

    Ουδείς εκ των υπολοίπων πέντε αντιπάλων του -τον κομμουνιστή Νικολάι Χαριτόνωφ, τον αριστερό εθνικιστή Σεργκέι Γκλαζίεφ, τη φιλελεύθερη Ιρίνα Χακαμάντα, τον πρόεδρο της Γερουσίας Σεργκέι Μιρόνωφ και τον υπερεθνικιστή Ολεγκ Μαλιούτσκιν- μπορούν να απειλήσουν τον Πούτιν, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον σημερινό πρόεδρο της Ρωσίας προβάδισμα πάνω από 70%, γεγονός που σημαίνει ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

    Το 2000 ο Πούτιν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ρωσίας με ποσοστό 52,2%.

    Μόνο ζητούμενο, λοιπόν, η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων. Στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου το ποσοστό της συμμετοχής ήταν 56%,αλλά στις προεδρικές εκλογές είναι πάντα υψηλότερο.

    Σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό την περασμένη Πέμπτη ο Πούτιν τόνισε ότι κάθε ψήφος έχει "τεράστια σημασία" .

    Εκκλήσεις στον πληθυσμό να προσέλθει μαζικά στις κάλπες απηύθυναν η ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία και ο μεγάλος Ραβίνος, Μπερλ Λαζάρ. Ωστόσο, το αντιπολιτευόμενο, μεταρρυθμιστικό κόμμα Γιάμπλοκο και αρκετοί φιλελεύθεροι έχουν καλέσει τους Ρώσους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές, όμως αυτό δεν δείχνει να αποτελεί σοβαρή απειλή για την επανεκλογή του Πούτιν.

    Περίπου 340 διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα παρακολουθήσουν την ομαλή εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες ενώ τα πρώτα, μερικά αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    [02] Διεθνή

    Νέο μήνυμα του Μπιν Λάντεν

    (13/3/2004 11:22:00 μμ)

    Αποσπάσματα μηνύματος που αποδίδονται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν και δεν είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου Dirasat. Στο μήνυμα που θεωρείται συνέχεια αυτού που είχε μεταδώσει τον Ιανουάριο το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, 48 ώρες μετά το χτύπημα στην Μαδρίτη, απευθύνει έκκληση σε ισλαμιστές κληρικούς και ηγέτες για να σχηματίσουν ένα συμβούλιο και να εξοπλίσουν τους Μουσουλμάνους για έναν ιερό πόλεμο κατά της Δύσης.

    Καλεί σε χτυπήματα κατά των Αμερικανών

    Στο μήνυμα αναφέρεται επίσης ότι το προτεινόμενο συμβούλιο θα πρέπει να βοηθήσει τους μουσουλμάνους μαχητές να αποκτήσουν ελαφρά όπλα, αυτοπροωθούμενες οβίδες και αντιαρματικές νάρκες και τους καλεί να χτυπήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις που κατέχουν το Ιράκ.

    " Η κατοχή του Ιράκ είναι απλά ένας σύνδεσμός με την αλυσίδα της κακής σιονιστιτικής σταυροφορίας, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατοχή των υπολοίπων κρατών του Κόλπου πριν από την ισχυρή ηγεμονία για τον έλεγχο όλου του Κόσμου", καταλήγει το μήνυμα.

    [03] Διεθνή

    Πρώτη επίθεση στην Ευρώπη Η Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη

    (14/3/2004 3:15:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία. Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αχελ Αθέντες ανακοίνωσε ότι με βιντεοκασέτα που βρέθηκε κοντά σε τέμενος στη Μαδρίτη την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η Αλ-Κάιντα. Νωρίτερα ο ίδιος είχε ανακοινώσει την σύλληψη πέντε υπόπτων (τριών Μαροκινών και δύο Ινδών), μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με ισλαμική Μαροκινή οργάνωση, αντίθετα με τις αρχικές επίσημες δηλώσεις που θεωρούσαν υπεύθυνη την Βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ. Τις αρχικές εκτιμήσεις των ισπανικών αρχών είχαν αμφισβητήσει έντονα τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι Βάσκοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόκρυψη στοιχείων με στόχο την προεκλογική εκμετάλλευση του γεγονότος. Το κλίμα αμφισβήτησης πυροδότησε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Στο μεταξύ, η ΕΤΑ με νέα ανακοίνωση της, που δημοσιεύεται στο site της βασκικής εφημερίδας Γκάρα, επαναλαμβάνει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το πρόσφατο μακελειό.

    Θερμό το πολιτικό κλίμα

    Επιχειρώντας να αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι εμφανίσθηκε στην ισπανική τηλεόραση και "απαίτησε" τον τερματισμό των "αντιδημοκρατικών" διαδηλώσεων που έχουν ως στόχο να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα.

    Λίγη ώρα αργότερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν την ηρεμία και να ψηφίσουν αύριο "για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα" των επιθέσεων της Μαδρίτης.

    Παρά την παρέμβαση ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Εντουάρντο Θαπλάνα κατηγόρησε την σοσιαλιστική αντιπολίτευση ότι διαδίδει ψευδείς κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, ενημέρωσε με "διαφάνεια" τους πολίτες για τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τις επιθέσεις της Μαδρίτης.

    Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε "ψευδείς" τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα στους πολίτες, επιμένοντας στην προβολή της θέσης περί ευθύνης της ETA τη στιγμή που η αστυνομία συνέλαβε τρεις Μαροκινούς και δύο Ινδούς στο πλαίσιο των ερευνών.

    Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Ανχελ Αθέμπες ανακοινώνοντας την σύλληψη διευκρίνισε ότι οι πέντε συνελήφθησαν με την κατηγορία της πώλησης και παραποίησης της κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε σε σακίδιο, το οποίο περιείχε βόμβα η οποία δεν εξερράγη κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των τεσσάρων αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μαδρίτη.

    Λίγο αργότερα ο ίδιος ανακοίνωνε ότι η αστυνομία ανακάλυψε βιντεοταινία με την οποία η ισλαμική οργάνωση Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις της Μαδρίτης.

    Στη βιντεοταινία αναφέρεται ότι οι βόμβες αποτελούν απάντηση στην συνεργασία της Ισπανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι περισσότερο αίμα θα κυλήσει, εάν δεν σταματήσουν οι αδικίες. Η ανάληψη της ευθύνης γίνεται από έναν άνδρα με αραβική περιβολή, που μιλά αραβικά με μαροκινή προφορά εξ ονόματος "του στρατιωτικού εκπροσώπου της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη, Αμπού Ντούχαν Αλ Αφγκάνι".

    Η ταυτότητα του Αμπού Ντούχαν Αλ Αφγκάνι όπως δήλωσε ο Ισπανός αξιωματούχος δεν έχει διαπιστωθεί από τις ισπανικές αρχές από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, των οποίων η συνεργασία ζητήθηκε.

    Ο Αθέμπες εξήγησε στους δημοσιογράφους πώς βρέθηκε η βιντεοκασέτα. Οπως είπε, ένας άνδρας με αραβική προφορά τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό TeleMadrid και ανέφερε ότι η βιντεοκασέτα βρισκόταν σε έναν κάδο σκουπιδιών ανάμεσα στο τζαμί της Μαδρίτης και το νεκροτομείο. Και τα δύο κτίρια βρίσκονται στον περιφερειακό Μ30 της ισπανικής πρωτεύουσας.

    Το κανάλι ενημέρωσε με τη σειρά του την αστυνομία, γύρω στις 19:40 τοπική ώρα (20:40 ώρα Ελλάδας). Αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή, όπου είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, βρήκαν την κασέτα και τη μετέφρασαν. Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, η γνησιότητα της βιντεοταινίας εξετάζεται και πρέπει να αντιμετωπισθεί με επιφυλακτικότητα.

    Το πρωί του Σαββάτου η Ισπανία θρήνησε ακόμα μία φορά θάβοντας πρώτους σαράντα νεκρούς από την επίθεση της 11ης Μαρτίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρώτες συλλήψεις για τις επιθέσεις

    [04] Διεθνή

    Στις κάλπες οι Ισπανοί για ψήφο-απάντηση στη βία

    (14/3/2004 10:04:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τους Ισπανούς ψηφοφόρους περιμένουν σήμερα οι κάλπες, που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών, σε μια διαδικασία στην οποία πέφτει βαριά η σκιά των πρόσφατων αιματηρών επιθέσεων στη Μαδρίτη, που στοίχισαν τη ζωή σε 200 ανθρώπους. Σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος παροτρύνει τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος -δεδομένου ότι η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική- για να δώσουν τη δική τους απάντηση στην τρομοκρατία. Στο μεταξύ, μετά τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις οποιεσδήποτε προβλέψεις επί του αποτελέσματος θεωρούνται επισφαλείς. Εντούτοις είναι σαφές ότι η ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων από την Αλ Κάιντα, επιβαρύνει τη θέση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ερχόταν πρώτο στις δημοσκοπήσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, που ζητούσαν απαντήσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου της Ευρώπης.

    Οργή διαδηλωτών κατά της κυβέρνησης Αθνάρ

    Με συνθήματα όπως "Αθνάρ, ο δικός σου πόλεμος, οι δικοί μας νεκροί και ζητώντας "την αλήθεια πριν ψηφίσουν" περίπου 6-7.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέοι, συγκεντρώθηκαν γύρω στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σταθμό της Ατότσα, στο κέντρο της Μαδρίτης.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στην περιοχή οι ίδιοι νέοι είχαν διαδηλώσει νωρίτερα επί πέντε ώρες μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) και άλλες δύο ώρες στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ. Οι νέοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11ης Μαρτίου ενώ η αστυνομία, που είχε αποκλείσει την περιοχή, παρακολουθούσε διακριτικά τις εξελίξεις.

    Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Βαρκελώνη και το Μπιλμπάο.

    "Περισσότερο από ποτέ: Πολίτες στις κάλπες"

    Έκκληση στους Ισπανούς ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες απευθύνουν σήμερα όλες οι ισπανικές εφημερίδες.

    "Περισσότερο από ποτέ: Πολίτες στις κάλπες" γράφει στην πρώτη της σελίδα η El Pais, τονίζοντας αναφορικά με τους δράστες των επιθέσεων ότι "όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην Αλ Κάιντα".

    "Η Ισπανία ψηφίζει υπό το σύνδρομο της χειρότερης επίθεσης στην ιστορία της και 34 εκατομμύρια πολίτες έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν στην πρόκληση των τρομοκρατών ασκώντας το δικαίωμα στην ψήφο" προσθέτει η κεντροαριστερή ισπανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την El Pais "είναι αναπόφευκτο, την ώρα που ψηφίζουν οι εκλογείς, να λάβουν υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε", αλλά οι εκλογές δεν πρέπει να υποταχθούν" στη βούληση και την καταστροφική ικανότητα των τρομοκρατών".

    "Οι πρώτες συλλήψεις δείχνουν σύνδεση της σφαγής με την ισλαμική τρομοκρατία" γράφει η El Mundo, προσθέτοντας ότι "όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ουδείς μπορεί να πανηγυρίσει απόψε". Η εφημερίδα προτείνει μάλιστα ότι αν δεν υπάρξει "καθαρή νίκη" ενός κόμματος στις σημερινές εκλογές να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας του Λαϊκού κόμματος με τους Σοσιαλιστές.

    Η συντηρητική ABC καλεί επίσης τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες σημειώνοντας: "Τώρα είναι η σειρά μας". "Εκτός από ένα πολιτικό δικαίωμα, η ψήφος είναι ένα προνόμιο των επιζώντων από το οποίο δεν μπορούμε να παραιτηθούμε" τονίζει η ισπανική εφημερίδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη

    Πρώτες συλλήψεις για τις επιθέσεις

    [05] Ιράκ

    Αιματηρός απολογισμός για τις δυνάμεις των ΗΠΑ

    (14/3/2004 10:22:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τέσσερεις Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις, που πραγματοποίησαν χθες Ιρακινοί αντάρτες στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό εκπρόσωπο η πρώτη έκρηξη στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ. Λίγες ώρες, αργότερα μια δεύτερη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό άλλου ενός Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του νωρίς το πρωί. Και οι δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους στη νοτιοανατολική Βαγδάτη.

    [06] Διεθνή

    Ιστορία μαζικής δολοφονίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ

    (14/3/2004 11:03:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: ΑΠΕ BBC

    Μια ιστορία ασύλληπτης φρίκης διερευνούν οι αρχές της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για τις δολοφονίες εννέα ανθρώπων, τα πτώματα των οποίων αποκάλυψε η επιδρομή των αστυνομικών, μέσα σε σπίτι στην πόλη Φρέσνο, της Καλιφόρνια. Τα θύματα, στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά. Βασικός ύποπτος φέρεται ο συλληφθείς Μάρκους Γουέσον, 57 ετών, ο οποίος είναι πατέρας των περισσότερων από τα παιδιά και πιστεύεται ότι διατηρούσε αιμομικτικές σχέσεις με δύο από τις κόρες του. Κάποιοι από τους αστυνομικούς που μετείχαν στην επιχείρηση χρειάστηκαν τη συνδρομή ψυχολόγου έπειτα από τις εικόνες που αντίκρισαν, ενώ η αμερικανική γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις συγκλονισμένη. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν άγνοια για τα κίνητρα των φόνων και δηλώνουν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν μέλος θρησκευτικής αίρεσης.

    Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δολοφόνου

    Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Φρέσνο, Τζέρι Ντάιερ, μέσα στο σπίτι του Γουέσον βρέθηκαν νεκρά ένα αγόρι ηλικίας ενός έτους, δύο κοριτσάκια επίσης ενός έτους, τέσσερα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως οκτώ ετών, μία 17χρονη και μία 24χρονη. "Είναι η χειρότερη υπόθεση μαζικής δολοφονίας που είχαμε ποτέ στην πόλη μας. Κατά τα φαινόμενα τα παιδιά ήταν καρπός τεσσάρων γυναικών και ο Γουέσον είναι ο πατέρας των περισσότερων, αν όχι όλων των ατόμων που βρίσκονταν εκεί" είπε. "Και το χειρότερο είναι ότι ίσως δύο από τα παιδιά που βρέθηκαν νεκρά να ήταν ταυτόχρονα παιδιά του και εγγόνια του", πρόσθεσε.

    Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα για μια διαμάχη σχετικά με την κηδεμονία των παιδιών. Οι αστυνομικοί βρήκαν έξω από το σπίτι δύο γυναίκες οι οποίες ζητούσαν από τον Γουέσον να τους επιστρέψει τα παιδιά τους. Ο Γουέσον δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς να μπουν στο σπίτι και οχυρώθηκε σε ένα από τα υπνοδωμάτια. Κλήθηκαν διαπραγματευτές και μια ειδική μονάδα αστυνομικών, όμως προτού φτάσουν ο 57χρονος βγήκε έξω, φορώντας ματωμένα ρούχα, και παραδόθηκε. Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τα εννέα πτώματα, σωριασμένα το ένα πάνω στο άλλο.

    Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε και πώς πέθαναν, όμως οι γείτονες της οικογένειας ανέφεραν ότι είχαν ακούσει πυροβολισμούς. Στο κτίριο βρέθηκαν επίσης και δέκα φέρετρα, όμως ο Ντάιερ είπε ότι ενδεχομένως να τα χρησιμοποιούσαν ως ντουλάπες για ρούχα ή να σκόπευαν να τα διαλύσουν για να κατασκευάσουν έπιπλα. Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για κάποιο τελετουργικό φόνο. Ενας φίλος ενός από τα παιδιά του Γουέσον είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο πατέρας ήταν "ένα πραγματικά παράξενο άτομο" που ακολουθούσε τη δική του θρησκεία, έλεγχε την οικογένεια και τους κρατούσε όλους απομονωμένους. Ωστόσο ένας από τους γιους του Γουέσον υπερασπίστηκε τον πατέρα του, λέγοντας ότι δεν είχε χτυπήσει ποτέ τα παιδιά του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 March 2004 - 9:50:42 UTC