Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις το Ισραήλ
  • [02] "Θεμελιώδης νόμος" Θετικά μηνύματα για το νέο σύνταγμα του Ιράκ
  • [03] Την Τετάρτη η ορκωμοσία της Αύριο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  • [04] Έτοιμος για συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση Στην Αθήνα μέχρι τέλη
  • [05] Τα μεγάλα όπλα της ΝΔ Η στρατηγική νίκης της ΝΔ
  • [06] Κατηγορίες της αντιπολίτευσης Βίαια επεισόδια στο Καράκας
  • [07] (8/3/2004 10:48:00 μμ)

    [01] Διεθνή

    Θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις το Ισραήλ

    (8/3/2004 10:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιχειρήσεις εναντίον των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στα κατεχόμενα εδάφη ο ισραηλινός στρατός. "Εδώ και μήνες, αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, όπου έχουμε καθημερινά 50 συναγερμούς, κατά μέσο όρο, για πιθανές επιθέσεις από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις και συνεπώς θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις εναντίον τους" τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υφυπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Ζέεβ Μπόιμ. "Μπορεί η αύξηση του αριθμού των συναγερμών για τρομοκρατικές επιθέσεις να συνδέεται με το σχέδιο του Αριέλ Σαρόν για διαχωρισμό με τους Παλαιστινίους, αλλά το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται να προχωρήσει μονομερώς καθώς συνδυάζεται με τις απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας" πρόσθεσε. Τις επιχειρήσεις του Ισραήλ καταδίκασαν σήμερα με δηλώσεις του ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, και ο Ύπατος Αντιπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Χαβιέ Σολάνα.

    Απορρίπτουν τις κατηγορίες για σφαγή

    Ο Μπόιμ απέρριψε τις κατηγορίες των Παλαιστινίων για "σφαγή" μετά τις χθεσινές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε 15 άτομα. "Οι επιχειρήσεις αυτές προκάλεσαν το θάνατο 15 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων εννιά μελών της Χαμάς και δύο της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς" τόνισε ο Ισραηλινός υφυπουργός. Παραδέχθηκε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις ανήλικοι Παλαιστίνιοι αλλά υποστήριξε ότι αυτοί βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης βοηθώντας τους τρομοκράτες. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά ηλικίας οκτώ, 12 και 15 ετών. Επίσης, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τραυματίστηκαν συνολικά 81 πολίτες.

    Μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, η Χαμάς προειδοποίησε ότι θα εκδικηθεί για τον θάνατο των εννέα μελών της. "Αυτή η σφαγή θα πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτή η σφαγή δεν έκανε τίποτε άλλο από το να μας ενισχύσει και να μας κάνει ακόμα πιο αποφασιστικούς για να συνεχίσουμε την αντίσταση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς στη Γάζα. Αλλά και η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, προειδοποίησε για αντίποινα.

    Καταδίκη από ΟΗΕ και ΕΕ

    Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, εξέφρασε, σήμερα, τη "μεγάλη λύπη" του για τις ισραηλινές επιθέσεις και ζήτησε ευθέως από το Ισραήλ να τηρεί απαρέγκλιτα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να απέχει μόνιμα από την υπέρμετρη χρήση βίας. Παράλληλα, ο κ. Ανάν επέκρινε την ενέργεια μαχητών παλαιστινιακών οργανώσεων το Σάββατο στη μεθοριακή διάβαση Ερέζ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Παλαιστίνιοι αστυνομικοί και οι ίδιοι οι δράστες.

    "Προέχει να τερματιστεί άμεσα η δίνη της βίας" δήλωσε ο Χαβιέ Σολάνα, καταδικάζοντας σθεναρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Ο κ. Σολάνα είπε οι ενέργειες του Ισραήλ συχνά καταλήγουν στο να "οξύνουν τον πόνο, το μίσος και την έντονη απογοήτευση" του παλαιστινιακού λαού και κατέληξε λέγοντας: "Πρέπει οπωσδήποτε να συντηρηθεί και να προωθηθεί ο διάλογος".

    Άλλος ένας νεκρός Παλαιστίνιος

    Ο 16χρονος Παλαιστίνιος, Χάλεντ Μάντι, έπεσε νεκρός τη Δευτέρα το πρωί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά σε οικισμό Εβραίων εποίκων στη λωρίδα της Γάζας. Ο έφηβος δέχτηκε τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών καθώς εργαζόταν στο χωράφι της οικογένειάς του.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα το πρωί, εκτοξεύθηκε ρουκέτα τύπου Κάσαμ από την περιοχή της Γάζας σε ισραηλινό έδαφος, χωρίς να προξενήσει ούτε ανθρώπινες, ούτε υλικές απώλειες. "Η ρουκέτα έπληξε ένα χωράφι κοντά σε κοινότητα στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ, και δεν προκάλεσε ούτε θύματα, ούτε ζημίες", τόνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος στην περιοχή. Οι ρουκέτες Κασάμ, έχουν πάρει το όνομά τους από τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασαμ, ένοπλο κλάδο της Χαμάς, που τις κατασκευάζει.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε δύο καταζητούμενους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Ιερουσαλήμ. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν έναν Παλαιστίνιο ακτιβιστή στον προσφυγικό καταυλισμό Ντεσάιμπε, κοντά στη Βηθλεέμ. Ο δεύτερος συλληφθείς Παλαιστίνιος είναι μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συνελήφθη στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή εισβολή στη Γάζα

    Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Ερέζ

    [02] Ιράκ

    "Θεμελιώδης νόμος" Θετικά μηνύματα για το νέο σύνταγμα του Ιράκ

    (8/3/2004 8:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με μεγάλη προσοχή θα μελετήσει το προσωρινό Σύνταγμα του Ιράκ που υπεγράφη σήμερα στη Βαγδάτη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. "Ο Κόφι Αναν θα εκτιμήσει τον πιθανό ρόλο που εύχονται οι Ιρακινοί να διαδραματίσουν τα Ηνωμένα Εθνη", τόνισε ο εκπρόσωπος του Αναν, Φρεντ Εκχαρντ. Επίσης, ο ίδιος επεσήμανε ότι "ο κ. Αναν υπογράμμισε τη σημασία ενός ευρέως εθνικού διαλόγου και την επίτευξη μιας πραγματικής συναίνεσης μεταξύ όλων των Ιρακινών, ώστε να επιτευχθεί η σταθερότητα στο Ιράκ". Ο κ. Αναν δεν χρησιμοποίησε τον όρο προσωρινό σύνταγμα του Ιράκ, αλλά αναφέρθηκε στον επίσημο όρο "θεμελιώδης νόμος για την μεταβατική περίοδο στο Ιράκ". Ικανοποίηση Τζορτζ Μπους για την υιοθέτηση του προσωρινού Συντάγματος του Ιράκ. Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Τσεμίλ Τσισέκ τόνισε ότι "το προσωρινό Σύνταγμα δεν μας ικανοποιεί. Δεν καλύπτει τις επιφυλάξεις μας ".

    "Οι Κούρδοι κέρδισαν ένα καθεστώς αυτονομίας"

    Από το Ντάλας, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη το προσωρινό ιρακινό κυβερνητικό Συμβούλιο και τον λαό του Ιράκ για την υπογραφή του προσωρινού συντάγματος.

    Επίσης, ο κ. Μπους εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την μετάβαση της κυριαρχίας του Ιράκ στους πολίτες του, στις 30 Ιουνίου.

    "Το ντοκουμέντο αυτό θέτει τις βάσεις για τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών και για την ψήφιση ενός νέου συντάγματος που θα συνταχθεί από την εκλεγμένη ιρακινή Βουλή και θα εγκριθεί από τον ιρακινό λαό", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

    Νωρίτερα, η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι "δεν είναι ικανοποιημένη" από το νέο προσωρινό σύνταγμα του Ιράκ και προειδοποίησε ότι αυτό θα αποτελέσει μια πηγή "αστάθειας" στη χώρα, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".

    "Το προσωρινό σύνταγμα δεν μας ικανοποιεί. Δεν καλύπτει τις επιφυλάξεις μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπουργός δικαιοσύνης Τσεμίλ Τσισέκ, τον οποίο επικαλείται το Ανατολή.

    "Εκτιμούμε αυτό το κείμενο ως αλλαγή που δεν θα βοηθήσει για την εγκαθίδρυση μιας μόνιμης ειρήνης στο Ιράκ, αντιθέτως θα συμβάλει στη συνέχιση μιας μεγάλης περιόδου ασάφειας, αστάθειας και έντασης ", επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης.

    Ακόμη, ο κ. Τσισέκ δεν διευκρίνισε ποια συγκεκριμένα στοιχεία του προσωρινού συντάγματος του Ιράκ, που υπεγράφη σήμερα στη Βαγδάτη, ενοχλούν την Τουρκία.

    Η Αγκυρα είχε προειδοποιήσει για κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους Κούρδους του Ιράκ και θα ενίσχυε την αυτονομία τους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

    Η Τουρκία θεωρεί ότι μια πολιτική επιρροή υπέρ των Κούρδων του Ιράκ θα ήταν ένα παράδειγμα για τους Κούρδους της Τουρκίας που ζουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πολύχρονη αιματηρή εξέγερσή τους προς το παρόν ελέγχεται.

    Τέλος, σημειώνεται ότι με βάση το νέο προσωρινό σύνταγμα του Ιράκ, οι Κούρδοι κέρδισαν ένα καθεστώς αυτονομίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπεγράφη το νέο Σύνταγμα του Ιράκ

    Πολλαπλές εκρήξεις στη Βαγδάτη

    [03] Εκλογές

    Την Τετάρτη η ορκωμοσία της Αύριο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    (8/3/2004 9:22:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανακοινώνεται την Τρίτη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Την εντολή για το σχηματισμό της έλαβε ο Κώστας Καραμανλής τη Δευτέρα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, που του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. "Οι πολίτες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Εχουμε μεγάλες ευθύνες. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Αρχίζουμε αμέσως δουλειά κοιτάζοντας μπροστά" δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη το πρωί. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δέχθηκε σύμφωνα με το Σύνταγμα, την παραίτηση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον κ. Καραμανλή για να τον ενημερώσει και να του παραδώσει την κυβέρνηση.

    Ποια ονόματα "ακούγονται"

    Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής βρισκόταν στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης και είχε αρκετές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος, όπως τον Σταύρο Δήμα, τον Γιώργο Ορφανό, τον Γιάννη Βαληνάκη κα.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών, φέρεται να αναλαμβάνει ο Πέτρος Μολυβιάτης, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γιώργος Σουφλιάς .

    Πληροφορίες φέρουν επίσης τον Σταύρο Δήμα, είτε να ορίζεται Πρόεδρος της Βουλής, είτε να αναλαμβάνει το υπουργείο Αμυνας ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα του κ. Νικήτα Κακλαμάνη για το υπουργείο Υγείας, του κ. Γ. Βουλγαράκη είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης είτε για το υπουργείο Παιδείας, του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για το υπουργείο Τουρισμού όπως επίσης και του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

    Παραίτηση Σημίτη

    Νωρίτερα, την παραίτηση του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικές αλλαγές να συμβαδίσουν με το καλό του τόπου.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρατήρησε πως ό,τι κι αν ψήφισε ο καθένας όλοι οι πολίτες εύχονται να πετύχει η νέα κυβέρνηση

    Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να αναλάβουν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.

    Το μεσημέρι, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και του ανακοίνωσε επίσημα τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή, προκειμένου να αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

    Συγχαρητήρια

    Νωρίτερα το απόγευμα συνεχάρη τον Κώστα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, τονίζοντας ότι "η Ουάσιγκτον θα συνεργασθεί στενά μαζί του σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η επίλυση του Κυπριακού και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Υπογράμμισε επίσης, ότι σύντομα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ελλάδας θα στείλει και ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Νωρίτερα, τον Κώστα Καραμανλή συνεχάρη τηλεφωνικά για την εκλογική του νίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

    Τον εντολοδόχο πρωθυπουργό συνεχάρησαν επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος , ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Μ. Μπαρόσο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο.

    Τον Κώστα Καραμανλή συνεχάρη και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ , ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έχει συνάντηση μαζί του.

    Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της ΔΟΕ στην απερχόμενη κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό κ Κώστα Σημίτη, στον πρώην Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο και σε όλους τους συνεργάτες τους για τις προσπάθειες που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ

    Η στρατηγική νίκης της ΝΔ

    Οι ελληνικές εκλογές στα διεθνή ΜΜΕ

    Οι πρώτες συνεντεύξεις Καραμανλή

    Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

    [04] Εσωτερικά

    Έτοιμος για συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση Στην Αθήνα μέχρι τέλη Μαρτίου ο Ερντογάν

    (8/3/2004 10:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αισιόδοξος για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μετά και το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, εμφανίσθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Είχαμε θετικές σχέσεις και με το κυβερνών κόμμα και με την αντιπολίτευση, πριν από τις εκλογές. Δεν πιστεύω πως οι σχέσεις αυτές θα επηρεασθούν αρνητικά μετά από τις εκλογές. Πιστεύω ότι θα συνεχισθούν το ίδιο θετικά", είπε χαρακτηριστικά, και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Από την πλευρά του, τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα έχει την πλήρη συμπαράσταση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα για δίκαιη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

    "Αρμονική συνεργασία"

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα προβλέπεται να πραγματοποιήσει προς το τέλος Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

    "Οταν και εμείς ξεπεράσουμε τις εκλογές της 28ης Μαρτίου σχεδιάζουμε επισήμως, με την πρώτη ευκαιρία, να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στην Αθήνα " είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ώστε να υπάρξει πρόοδος τόσο στη διαδικασία επίλυσης του Kυπριακού όσο και στις συνομιλίες σχετικά με τα ζητήματα του Aιγαίου.

    "Επιθυμούμε να συμβάλλουμε κι εμείς θετικά μαζί με τη νέα κυβέρνηση και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό στο Σχέδιο (Αναν) ή στις διαπραγματεύσεις " τόνισε.

    Στο μεταξύ, νωρίτερα τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, η 11η συνάντηση του προέδρου Παπαδόπουλου και του Ραούφ Ντενκτάς. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα της ασφάλειας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ασφάλεια της Κύπρου στο επίκεντρο

    [05] Εκλογές

    Τα μεγάλα όπλα της ΝΔ Η στρατηγική νίκης της ΝΔ

    (8/3/2004 10:42:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με καλά σχεδιασμένη προεκλογική τακτική εμφανίστηκε μπροστά στο εκλογικό σώμα και ζήτησε την ψήφο του ο νικητής της αναμέτρησης της Κυριακής, Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, όπως λένε οι επικοινωνιολόγοι, εκτός από τη σαφήνεια του λόγου και των εξαγγελιών του, πλησίασε τους πολίτες με απλή γλώσσα, χρησιμοποιώντας ακόμη και παραδείγματα από την προσωπική του ζωή . Γνωστοί άνθρωποι από το χώρο της επικοινωνίας, αλλά και πολιτικοί μίλησαν στη ΝΕΤ και έδωσαν την δική τους εκδοχή για τους λόγους της νίκης.

    Πως εξηγούν τη νίκη οι επικοινωνιολόγοι

    Ο σταθερός πολιτικός λόγος, ο τρόπος προσέγγισης των ψηφοφόρων από τον Κώστα Καραμανλή, η πολιτική γραμμή χωρίς αποκλίσεις και η εσωκομματική ηρεμία, αποτέλεσαν - σύμφωνα με τους ειδικούς - τα μεγάλα όπλα για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

    Οι πολιτικοί αναλυτές διαπιστώνουν ότι η επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή με τον απλό πολίτη έπαιξε σημαντικότατο ρόλο.

    Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε αρκετές φορές παραδείγματα από την προσωπική του καθημερινότητα για να σπάσει τον πάγο που χωρίζει έναν πολιτικό από έναν ψηφοφόρο.

    Σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους ο Κώστας Καραμανλής έδειξε στο διάστημα της προεκλογικής αναμέτρησης μια ωριμότητα και μια σταθερότητα στις εξαγγελίες του. Έχοντας σαφείς προσανατολισμούς, προσέγγισε έναν συγκεκριμένο χώρο - τον μεσαίο.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είδαμε τον τελευταίο καιρό μια νέα Νέα Δημοκρατία με συγκεκριμένη πολιτική ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Ο Κώστας Καραμανλής παρουσίασε όλο αυτό το διάστημα μια σαφή εικόνα χωρίς εναλλαγές στον τρόπο σκέψης αλλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

    Με αυτή την τακτική κατάφερε να πείσει τον κόσμο ότι η Νέα Δημοκρατία επιζητά την ευκαιρία εφαρμογής ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης.

    [06] Διεθνή

    Κατηγορίες της αντιπολίτευσης Βίαια επεισόδια στο Καράκας

    (8/3/2004 10:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο Καράκας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, όταν οπαδοί της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με στόχο τη δυνατότητα εκδίωξης του προέδρου της Βενεζουέλας Ουγκο Τσάβες από την εξουσία. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 78 τραυματίστηκαν. Οι έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν, στο Καράκας από πυρά πυροβόλου όπλου, ενώ οι 43 από τους 78 τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρα, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή. Ο απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αντιπολίτευση κάνει λόγο για 11 νεκρούς και 1.758 τραυματίες σε ολόκληρη τη χώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Λούκας Ρινκόν απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για "εκστρατεία δυσφήμισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο".

    [07] Τεχνολογία

    (8/3/2004 10:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: CNN

    Όλα για την καταπολέμηση του spam

    Μάλιστα, ο Τζον Πάτρικ πρώην αντιπρόεδρος της IBM προειδοποιεί ότι το εν λόγω κόστος για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, που μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο "παιχνίδι", θα είναι πρόβλημα.

    Αλλά και τα ερωτήματα που γεννούν οι προαναφερθείσες προθέσεις είναι πολλά και ανησυχητικά. Κάποιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοκρατική φύση του μέσου.

    Ωστόσο άλλοι δεν ανησυχούν και μιλούν για ενέργειες καταδικασμένες εκ των πραγμάτων, δηλώνοντας εμπιστοσύνη στην εφευρετικότητα των χρηστών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 March 2004 - 21:50:52 UTC