Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ των αγροτών το ΔΗΚΚΙ
  • [02] Νίκη του Πανιώνιου επί του Ιωνικού Ν.Φ.
  • [03] Η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους Επίθεση ακροδεξιών εναντίον Ελλήνων
  • [04] Έχει καταληφθεί και το αεροδρόμιο της πόλης Στα χέρια των ανταρτών η
  • [05] Οθόνες τσέπης!
  • [06] Νίκη Ιωνικού επί του Πανιωνίου
  • [07] Νίκη για το Αιγάλεω
  • [08] Μπάσκετ: Άνετη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού
  • [09] Εντός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό

    [01] Εκλογές

    Υπέρ των αγροτών το ΔΗΚΚΙ

    (22/2/2004 8:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Αυστηρή κριτική στην πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση στο θέμα των αγροτών άσκησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κρανιά της Πρέβεζας. Ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως, εξ αιτίας της κυβέρνησης πολλοί αγρότες είναι υπερχρεωμένοι, ενώ κατηγόρησε τον ΕΛΓΑ για καθυστέρηση στην εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ζήτησε την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων για να μπει το κόμμα του στη Βουλή και να διεκδικήσει τα δικαιώματά τους, "μακριά από εξαρτήσεις και διαπλοκές". Τέλος, ο κ. Τσοβόλας δεσμεύτηκε να αγωνισθεί για τα λαϊκά στρώματα, τη δημοκρατία και την πρόοδο.

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ από τη Θεσπρωτία

    Το απόγευμα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσπρωτία ο κ. Τσοβόλας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ότι με τη μη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις δείχνει ότι "στη Νέα Εποχή, που εξαγγέλλει ότι έχει αρχίσει, ο διάλογος είναι περιττός".

    Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται την αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα γιατί, όπως είπε, "οδεύει σε μια σκληρή αντινεοφιλελεύθερη πολιτική, χειρότερη από αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνηση του κ. Σημίτη".

    Τέλος, ο κ. Τσοβόλας κάλεσε "τους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν για δημοκρατία, για πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη" να στηρίξουν το κόμμα του.

    Σχετικά Links:

    ΔΗΚΚΙ

    [02] Αθλητισμός

    Νίκη του Πανιώνιου επί του Ιωνικού Ν.Φ.

    (22/2/2004 8:30:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την οχτάδα και τη συμμετοχή στα πλέι-οφ έκανε ο Πανιώνιος επικρατώντας με 93-88 του ουραγού Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στο κλειστό της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο της 20ης ημέρας της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Μετά τη νίκη στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή, ο Αγγελος Κορωνιός απέδειξε μία ακόμη φορά πως βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, καθώς σήμερα είχε συγκομιδή 23 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-32, 70-57, 93-88.

    [03] Διεθνή

    Η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους Επίθεση ακροδεξιών εναντίον Ελλήνων στη Γερμανία

    (22/2/2004 8:47:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνέλαβε έξι ακροδεξιούς νεαρούς που επιτέθηκαν χτες το βράδυ εναντίον ελληνικού εστιατορίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων στην κωμόπολη Πάζεβαλκ της ανατολικής Γερμανίας. Όπως δήλωσε αστυνομική πηγή περίπου 15 άτομα επιτέθηκαν με δακρυγόνα εναντίον του ζεύγους ιδιοκτητών του εστιατορίου και ενός θαμώνα, πετώντας παράλληλα και προκηρύξεις με το σύνθημα "να τεθεί τέρμα στην αντι-γερμανική υποκίνηση". Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

    Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες .

    Οι έξι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 16 έως 33 ετών και οι περισσότεροι έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο , όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από σειρά βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αριστερών και ακροδεξιών νεαρών ατόμων στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στη γερμανική αυτή κωμόπολη που απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βερολίνου, σε μικρή απόσταση από τα πολωνικά σύνορα.

    [04] Διεθνή

    Έχει καταληφθεί και το αεροδρόμιο της πόλης Στα χέρια των ανταρτών η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής

    (22/2/2004 10:17:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Υπό τον έλεγχο των ανταρτών βρίσκεται η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αϊτής, Καπ Αϊτιέν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μέλη οργανώσεων παροχής βοηθείας που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Γαλλικό πρακτορείο. Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων (ΠΠΤ) δήλωσε ότι όπως τον ενημέρωσαν από το γραφείο του οργανισμού στο Καπ Αϊτιέν πυροβολισμοί ακούγονται στους δρόμους της πόλης και όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα χέρια των ανταρτών βρίσκεται και το αεροδρόμιο. Κατά την επίθεση των ανταρτών σκοτώθηκαν δύο άτομα. Ένα ξένος δημοσιογράφος που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Καπ Αϊτιέν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα διεθνή πρακτορεία και είπε: "Δεχόμαστε επίθεση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνεί με τους μεσολαβητές ο Αριστίντ

    Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση στην Αϊτή

    Ασκούνται πιέσεις στον Αριστίντ

    Αϊτή: νέα πορεία κατά του Αριστίντ

    Πιθανή η παρέμβαση του ΟΗΕ στην Αϊτή

    Μαίνεται η αναταραχή στην Αϊτή

    [05] Τεχνολογία

    Οθόνες τσέπης!

    (22/2/2004 10:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΒΒC, Philips, Polymer Vision

    Το μέλλον των οθονών προβλέπεται εύκαμπτο. Επιστήμονες και κατασκευαστές έχουν επιδοθεί στην κατασκευή μαλακών και εύκαμπτων οθονών που θα μπορούν να τις τυλίγουμε και να τις βάζουμε στην τσέπη μας. Την περασμένη εβδομάδα, η Philips ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή της πιο ευλύγιστης και εύκαμπτης οθόνης. Πρόκειται για ένα λεπτό πλαστικό φύλλο το οποίο θα μπορεί να τυλίγεται όπως ένα κομμάτι χαρτί. Μάλιστα, για την καλύτερη προώθηση του νέου αυτού προϊόντος, η Philips ίδρυσε μια νέα εταιρεία με την ονομασία Polymer Vision η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη και βελτίωση των οθονών.

    Έτοιμη για μαζική παραγωγή

    Μετά από χρόνια έρευνας και πειραματισμών, οι κατασκευαστές έχουν φτάσει στο σημείο να μπορούν να πουλούν στο ευρύ κοινό αυτό το νέο θαύμα της τεχνολογίας. Η καινούργια οθόνη παρ' ό,τι είναι ασπρόμαυρη και μικρή, καθώς είναι περίπου πέντε ιντσών, εκτιμάται ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών βιβλίων , εφημερίδων και περιοδικών.

    Οι εμπνευστές της πρωτοποριακής αυτής εφεύρεσης δε σταματούν εδώ αλλά προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να την κάνουν πιο μεγάλη, πιο ευκρινή και έγχρωμη !

    Έτσι, την επόμενη φορά που ο διπλανός σας στο λεωφορείο θα "κατεβάσει" ένα αρχείο στο κινητό του και μετά θα ξετυλίξει την οθόνη του για να το δει, μην ξαφνιαστείτε. Ή, τουλάχιστον, προσπαθήστε!

    Σχετικά Links:

    BBC

    Philips

    Polymer Vision

    [06] Αθλητισμός

    Νίκη Ιωνικού επί του Πανιωνίου

    (22/2/2004 10:34:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκπληξη σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 21ης ημέρας της Α΄ Εθνικής, καθώς ο Ιωνικός επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου και ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα, η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο βλέπει το όνειρο της εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να... θολώνει. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο έβδομο λεπτό με τον Ντόβα, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Ντρόμπνι. Οι "κυανέρυθροι" θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, όμως στο 10΄ ο Μπεκιάι είπε "όχι", πρώτα στην προσπάθεια του Μάντζιου και αμέσως μετά στο σουτ του Λαγωνικάκη μέσα από την μικρή περιοχή, κι ενώ ο Αλβανός τερματοφύλακας ήταν πεσμένος στο έδαφος.

    Ο Πανιώνιος είχε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν κατάφερε να κλείσει τον Ιωνικό στα καρέ του. Μάλιστα, οι Νικαιώτες πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ στο 28΄, όταν ο Φρούσσος από πολύ καλή θέση σούταρε άτσαλα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους, χωρίς όμως να απειλήσουν άμεσα με ισοφάριση.

    Τη στιγμή που οι Νεοσμυρνιώτες συνέχιζαν να "πελαγοδρομούν" στον αγωνιστικό χώρο, ο Βαγγέλης Βλάχος είχε στήσει άψογα την ομάδα του και είχε κάθε λόγο να χαμογελάει. Οταν μάλιστα στο 61΄ ο Βουρεξάκης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δεν υπήρχε τρόπος να χάσει ο Ιωνικός τη νίκη. Στην κακή μέρα των περισσότερων "κυανέρυθρων" προστέθηκε και ο εκνευρισμός, κι έτσι οι προσπάθειες των παικτών του Γιόζεφ Μπουμπένκο να αντιδράσουν ήταν σπασμωδικές. Ο Ιωνικός κράτησε λοιπόν σχετικά εύκολα τη νίκη, "ψαλιδίζοντας" τις ελπίδες του Πανιωνίου για έξοδο στην Ευρώπη.

    Διαιτητής: Δαμιανός (Κοζάνης) Κίτρινες: Τσιμπλίδης, Γκούντμαν

    Οι συνθέσεις: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Σμίλιανιτς, Ραγκουέλ, Τζιωρτζιόπουλος, Λαγωνικάκης, Τζιώλης (79΄ Πατσιαβούρας), Παρόντι, Τζιουλιάνο, Πίνο (31΄ Μήτρου), Μάντζιος (67΄ Γουνδουλάκης) ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Κινγκ, Ξανθόπουλος, Φερεκίδης, Γκούντμαν (82΄ Μενδρινός), Λετιέρι, Βουρεξάκης (85΄ Κωνσταντίνου), Τσιμπλίδης, Αφάς, Ντόβας, Φρούσσος (78΄ Γαβριλόπουλος)

    [07] Αθλητισμός

    Νίκη για το Αιγάλεω

    (22/2/2004 10:45:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ήταν ένα ήσυχο απόγευμα σήμερα στο Αιγάλεω για την ομάδα του Γιώργου Χατζάρα τουλάχιστον, που σε ρυθμό ρελαντί και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση κέρδισε την Προοδευτική με 3-0, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι: Τσάτσος, Μπάρκογλου και Φωτάκης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έφτασαν δίκαια στη νίκη, σε αντίθεση με την Προοδευτική που για μια ακόμη φορά δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και που μετά και την σημερινή ήττα της μπήκε για τα καλά πια σε περιπέτειες. Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Χατζηγιάννη.

    Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με διαμαρτυρίες για τους γηπεδούχους, που είχαν δίκιο. Η φάση για την οποία ξεσηκώθηκαν έγινε στο 7΄ όταν ο Νικόπουλος τραβήχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Κουμεντάκο. Ένα αδιαμφισβήτητο πέναλτι που μόνον ο διαιτητής Νταμπώσης δεν είδε όλως περιέργως. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 14΄σουτ του Χλωρού, έδιωξε ο Στρακόσια. Και ότι δεν είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι, που είχαν την υπεροχή ως εκείνη την στιγμή και πίεζαν για το γκολ, το κατόρθωσε ο Τσάτσος στο 20΄που με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χλωρού έκανε το 1-0.

    Στο 34΄ το Αιγάλεω βρέθηκε πάλι μπροστά αλλά το σουτ του Σκοπελίτη, απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Κουτσουπιάς σώζοντας την Προοδευτική από ένα δεύτερο τέρμα. Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ευκαιρίες με τον Βιλανάκη να ισοφαρίσουν όμως και τα δυο σουτ που έκανε στο 20΄και στο 28΄ απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω Κλιάεβιτς. Και με αυτό το 1-0 υπέρ του Αιγάλεω τέλειωσε το πρώτο μέρος.

    Στην επανάληψη και στο 47΄οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Χλωρός σούταρε και Μπάρκογλου από κοντά με προβολή, έκανε το 2-0. Στο 50΄ο Καζαντζής για λογαριασμό της Προοδευτικής έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Κλιάεβιτς. Δύο λεπτά αργότερα το Αιγάλεω έκανε το 3-0 με τον Φωτάκη. Χλωρός και Φωτάκης έπαιξαν το ένα-δύο ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή της Προοδευτικής και με πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

    Διαιτητής: Νταμπώσης(Πιερίας) Κάρτες: Βιλανάκης

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Κλιάεβιτς, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Μπάρκογλου, Σκοπελίτης(77΄Μουστόγιαννης), Τσάτσος, Χλωρός, Νικόπουλος(79΄Πετρόπουλος). ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στρακόσια, Κουτσουπιάς, Νταγκουνάκης(56΄Τσαγκαβέλης), Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Φραντζέσκος(60΄Ζαίμι), Τόγιας, Βιλανάκης, Σπέρτος, Κουμεντάκος(54΄Μάγγος), Καζαντζής.

    [08] Αθλητισμός

    Μπάσκετ: Άνετη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού

    (22/2/2004 10:51:00 μμ)

    Τελικά, ο Φώτης Κατσικάρης ήταν αυτός που βρήκε το μυστικό και αιφνιδίασε τον Σάκοτα..Η ΑΕΚ έχοντας σε κορυφαία ημέρα όλους τους "πιτσιρικάδες" της, συν την βοήθεια που πήρε από τους "παλιούς", επικράτησε 94-79 του Ολυμπιακού στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Κορυφαίοι από πλευράς νικητών; Όλοι! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση πήρε και το "αίμα της πίσω" από τις δύο νίκες του Ολυμπιακού (σε κύπελλο και πρωτάθλημα) στην εκπνοή. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-17, 39-36, 66-61, 94-79.

    Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας τελικά τον Μπάγκαριτς (είχε τραυματιστεί χθες στον καρπό) στην αρχική πεντάδα, αιφνιδίασαν την ΑΕΚ μέσα στο γήπεδό της, καθώς προηγήθηκαν 8-0. Όπως όμως συνέβη και στο Βελιγράδι, κόντρα στην Πατριζάν, ο Ταπούτος πέτυχε τους "παρθενικούς" πόντους των "κιτρινόμαυρων", ενώ ένα σερί 12-2 που ακολούθησε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, η οποία έδειχνε να συνέρχεται και άρχισε να αυξάνει τη διαφορά. Ωστόσο, ο Διαμαντόπουλος "φρόντισε" λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου να διατηρήσει τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ακολούθησε και πάλι η αγωνιστική ανάκαμψη των φιλοξενουμένων, οι οποίοι πήραν και πάλι το προβάδισμα, χάρη στον επιθετικό οίστρο των Λιαδέλη και Γιούρακ (27-26). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την πρωτοπορία στο σκορ, έως το σερί 6-0 της ΑΕΚ που ήρθε για να κάνει το σκορ ημιχρόνου 39-36 υπέρ της, χάρις στις εκτελεστικές ικανότητες των Χατζή και Ζήση από την περιφέρεια.

    Στο δεύτερο μέρος ο Χατζής είχε... αφηνιάσει και χάρισε στην ομάδα του για πρώτη φορά στον αγώνα το +10 (59-49), έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ταπούτο. Ωστόσο, οι γνώριμοι... "δολοφόνοι" από πλευράς Ολυμπιακού, Γιούρακ και Λιαδέλης, κατάφεραν στο 30 να μειώσουν σε 66-61 κι έτσι όλοι περίμεναν την τελευταία περίοδο για την ανάδειξη του νικητή στο ντέρμπι.

    Στον επίλογο του αγώνα, τα πάντα κρίθηκαν στο 32, όταν οι "κιτρινόμαυροι" διαμόρφωσαν το 75-64. Έτσι, η ΑΕΚ, η οποία φαινόταν να πατάει πιο γερά "στα πόδια της", διατήρησε το ρυθμό της και έφτασε σε μία άνετη νίκη με 94-79.

    Διαιτητές: Σχινάς-Mπήτης

    Οι συνθέσεις: ΑΕΚ: Λόλις 4, Ζήσης 18, Ταπούτος 18, Χατζής 18, Τζένκινς 19, Γλυνιαδάκης 10, Τσιάρας 5, Σέκουλιτς 2.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιούρακ 16, Χαρίσης 8, Γκόρενς 3, Διαμαντόπουλος 4, Γιανουζάκος 10, Λιαδέλης 21, Τόμιτς 2, Σκλάβος 9, Μπάγκαριτς 6.

    [09] Αθλητισμός

    Εντός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό

    (22/2/2004 11:03:00 μμ)

    Με το μυαλό στραμμένο και στη γαλλική Οσέρ, που την αντιμετωπίζει την προσεχή Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε απόψε στο γήπεδο της Λεωφόρου τον Ηρακλή με 3-0, χάρις σε τρία γκολ που πέτυχαν, ο συνήθης "ύποπτος" Δημήτρης Παπαδόπουλος (2) και ο αρχηγός των "πρασίνων" Άγγελος Μπασινάς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και σε ορισμένα 10άλεπτα φαινόταν καθαρά ότι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της Οσέρ, κάτι όμως που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που ήταν ακίνδυνοι και άχρωμοι. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο πέρα για πέρα, και αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου, το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αυτόν του Παναθηναϊκού.

    Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, αν και χωρίς τον Αντώνη Νικοπολίδη στην 11άδα τους (αρχικά στην 11άδα που μοιράστηκε το όνομα του Νικοπολίδη υπήρχε, αλλά είχε σβηστεί με μπλάνκο και είχε αντικατασταθεί απο εκείνο του Χαλκιά) και στο 3, και στο 10 είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τον Μινχ και τον Σαπάνη. Στο 14 όμως, ότι δεν είχαν καταφέρει οι δύο πρώτοι το πέτυχε ο πρώτος σκόρερ των "πρασίνων", ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που με προβολή έπειτα από κεφαλιά-σέντρα του Ντεμπά έκανε το 1-0.

    Στο 17, φάουλ του Μινχ, πέρασε λίγο άουτ, όπως λίγο αργότερα στο 24 παρόμοια κατάληξη είχε και το σουτ του Σεϊταρίδη. Στο 28, φάουλ του Μπασινά μπλόκαρε σταθερά ο Αμπάρης. Στο 42ο Γκονζάλες έβγαλε την μπαλιά στον Ντεμπά, αυτός σούταρε αλλά ο Αμπάρης έστω και δύσκολα μπλόκαρε την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα σουτ του Γκονζάλες, μπλόκαρε και πάλι ο Αμπάρης. Σε αυτό το πρώτο μέρος, σαφώς οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ, αν ήταν πιο προσεκτικοί.

    Στην επανάληψη, ο Ηρακλής ήταν αυτός που προσπάθησε να βγει μπροστά και αυτό ήταν φυσικό, αφού οι παίκτες του "γηραιού" ήταν πίσω στο σκορ. Όμως, αν και ο Ηρακλής προσπαθούσε, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξανασκόραρε και πάλι στο 52: ο Μινχ έκανε τη σέντρα και ο Μπασινάς με ένα "ξερό" σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη κάνοντας το 2-0. Στο 72, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι μπροστά και σέντρα-σουτ του Σεϊταρίδη έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Αμπάρης την τελευταία στιγμή.

    Στο 78, φάουλ του Μίλτου Σαπάνη έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο 83 ο Παπαδόπουλος "ξαναμίλησε". Ο διεθνής παίκτης εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και παρά την προσπάθεια του Αμπάρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του κάνοντας το 3-0. Στο 84 ο Ηρακλής είχε την πρώτη του ευκαιρία για γκολ, αλλά το σουτ του Καπετάνου πέρασε άουτ. Στο 89, σουτ του Μικαέλσεν βρήκε το δοκάρι του Αμπάρη.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου) Κίτρινες : Μαχλάς, Ντεμπά, Ξενίδης.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Σαπάνης (85Επαλέ), Μικαέλσεν, Γκονζάλες (76 Κωνσταντινίδης Π.), Παπαδόπουλος, Ντεμπά (69 Ολισαντέμπε).

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Κατσαμπής, Ξενίδης, Νατσούρας (46 Σνάουτσερ), Νεμπεγλέρας, Πουρσανίδης, Κιάσσος (64 Μπακιρτζίογλου), Ιωάννου, Σελάντερ, Μίετσελ, Μαχλάς (75 Καπετάνος).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 February 2004 - 21:51:40 UTC