Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Γ.Γ. ΝΑΤΟ Συνεργασία με ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των
  • [02] Η ΙΑΕΑ ξεσκεπάζει το κρυφό πυρηνικό της πρόγραμμα Εκθεση για τα
  • [03] Καναδή δικαστικός Νέος Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [04] Δήλωσαν συμμετοχή το ΔΗΚΚΙ και το Λευκό Δύο ακόμα κόμματα στις εκλογές
  • [05] Στο 3,1% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Η τελευταία δημοσκόπηση στη ΝΕΤ
  • [06] Αισιοδοξία για νίκη της ΝΔ στις εκλογές "Δεν νιώθω μόνη στη ΝΔ" δηλώνει
  • [07] Μετά την εμφάνιση της νόσου σε δυο γάτες Καθησυχαστική η ΠΟΥ για τη
  • [08] Τέσσερις φορές παράταση Έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στο Ιράν
  • [09] Βέβαιος για τη νίκη Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ ο Καραμανλής
  • [10] "Όχι" Φίσερ στην απομόνωση Ιράν -Συρίας

    [01] Εσωτερικά

    Συνάντηση Σημίτη με Γ.Γ. ΝΑΤΟ Συνεργασία με ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Αγώνων

    (20/2/2004 7:46:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το ΝΑΤΟ θα συμμετέχει ενεργά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, στο πλαίσιο της συνδρομής που θα ζητήσει η Ελλάδα από άλλες χώρες και από διεθνείς οργανισμούς , υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μετά από συνάντηση που είχε με το νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ Ντε Χουπ Σχέφερ στο Μέγαρο Μαξίμου. "Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με όλους εκείνους τους διεθνείς οργανισμούς που μπορούν να συνεισφέρουν σε θέματα ασφάλειας" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των Αγώνων είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας. Ο νέος γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες την πρώτη του επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας έγινε νωρίτερα δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    "Αναγκαία η διεύρυνση της Συμμαχίας"

    Συνάντηση μιάμισης ώρας με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιααπ Ντε Χουπ Σχέφερ, είχε την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Επί τάπητος βρέθηκαν θέματα όπως η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, η διεύρυνση της Συμμαχίας, αλλά και η διάθεση δυνάμεων για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν.

    Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των διατιθέμενων δυνάμεων και υπογράμμισε ότι η χώρα μας συνεργάζεται με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τα Ηνωμένα Έθνη για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    Υπογράμμισε επίσης ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, είναι αναγκαία γιατί εξασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διεύρυνση με την οποία θα συμπεριληφθούν εν καιρώ στη Συμμαχία όλες οι χώρες των Βαλκανίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Γιαννίτση - Σχέφερ

    [02] Διεθνή

    Η ΙΑΕΑ ξεσκεπάζει το κρυφό πυρηνικό της πρόγραμμα Εκθεση για τα πυρηνικά "καίει" τη Λιβύη

    (20/2/2004 8:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: Reuters

    Η Λιβύη σχεδίαζε την παραγωγή μικρής ποσότητας πλουτωνίου, με τεχνολογία που είχε αποκτήσει από τη μαύρη αγορά, επισημαίνει σε έκθεση που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Στην έκθεση, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ποσότητα πλουτωνίου, επισημαίνεται ωστόσο ότι η ποσότητα αυτή δεν ήταν ικανή για τη δημιουργία ατομικής βόμβας. Μετά την ανακοίνωση της ΙΑΕΑ, η Τρίπολη έσπευσε να υποστηρίξει ότι εγκατέλειψε τα πυρηνικά της σχέδια το 2003. Παρόλα αυτά, στην έκθεση της η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επισημαίνει ότι η χώρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και παρά τα όσα είχε συμφωνήσει, διατηρούσε κρυφό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

    [03] Διεθνή

    Καναδή δικαστικός Νέος Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

    (20/2/2004 8:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Η 57χρονη Καναδή Λουίζ Αρμπουρ, πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), διορίστηκε την Παρασκευή Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ. Η κα. Αρμπουρ θα αντικαταστήσει στο αξίωμα αυτό, τον Βραζιλιάνο Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο, που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εναντίον του γενικού επιτελείου του ΟΗΕ στην Βαγδάτη, στις 19 Αυγούστου του 2003, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 21 ακόμη άνθρωποι. Η κα. Αρμπουρ, η οποία σήμερα είναι δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου του Καναδά, ως εισαγγελέας του ΔΠΔ είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    [04] Εκλογές

    Δήλωσαν συμμετοχή το ΔΗΚΚΙ και το Λευκό Δύο ακόμα κόμματα στις εκλογές

    (20/2/2004 9:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου κατέθεσαν σήμερα δύο ακόμα κόμματα και ένας μεμονωμένος υποψήφιος, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων κομμάτων, που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα δηλώσεις συμμετοχής ανέρχονται στα 20. Ειδικότερα, τα κόμματα που κατέθεσαν σήμερα δηλώσεις συμμετοχής είναι το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) του Δημήτρη Τσοβόλα και το Λευκό του Κ. Ντάλιου. Ακόμα, δήλωση κατέθεσε μόνο για τη Β΄ περιφέρεια Αθηνών ο Αθ. Δασκαλόπουλος, με κόμμα τη "Νέα Δικτατορία". Παράλληλα, από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου διορίστηκαν οι έφοροι των 56 εκλογικών περιφερειών της χώρας.

    [05] Εκλογές

    Στο 3,1% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Η τελευταία δημοσκόπηση στη ΝΕΤ

    (20/2/2004 9:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ

    Την τελευταία δημοσκόπηση λίγες ώρες πριν από την έναρξη της απαγόρευσης σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο και δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές, παρουσίασε απόψε η τηλεόραση της ΝΕΤ. Πρόκειται για την πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research, που έγινε με κάλπη από τις 17-19 Φεβρουαρίου σε 1.701 νοικοκυριά. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται κατά 3,1 μονάδες, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή κατά 5 μονάδες στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενισχύοντας συνολικά τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41% έναντι 37,9% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, ο ΣΥΝ με 2,6, το ΔΗΚΚΙ με 1,6 και το ΛΑΟΣ 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8%. Ο πραγματικός συσχετισμός δυνάμεων με τη μέθοδο της επαναπροσέγγισης των αναποφασίστων αποτιμάται από την Κάπα Research, στο 1,7% υπέρ της ΝΔ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος περιορίζεται στο 3%.

    Στο 17,3% η διαφορά για την παράσταση νίκης

    Όσον αφορά την παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 52,9%, το ΠΑΣΟΚ 35,6% ενώ αυτοί, που δεν απάντησαν φτάνουν το 11,5%. Στην ερώτηση μεταξύ ποιών επιλογών ταλαντεύεστε περισσότερο, οι ερωτώμενοι απάντησαν:

    ΠΑΣΟΚ - μικρότερο: 37,4% ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: 26,5% ΠΑΣΟΚ - Άκυρο/Λευκό: 3,6% ΝΔ - μικρότερο: 13,5% Μικρό - Άκυρο: 1,2 Δύο μικρών: 12,5 Δ.Γ/Δ.Α: 4,8

    Η ταυτότητα της έρευνας

    Εταιρεία: Καπα Research Ημερομηνία: 17-19 Φεβρουαρίου Δείγμα: 1701 νοικοκυριά/ άνδρες - γυναίκες άνω των 18 ετών. Τεχνική συλλογής πληροφοριών: Προσωπικές συνεντεύξεις και πρόθεση ψήφου με κάλπη

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η πρώτη διαδικτυακή πρόβλεψη

    Αυλαία για τις δημοσκοπήσεις

    [06] Εκλογές

    Αισιοδοξία για νίκη της ΝΔ στις εκλογές "Δεν νιώθω μόνη στη ΝΔ" δηλώνει η Μπακογιάννη

    (20/2/2004 9:52:00 μμ)

    Τριήμερη επίσκεψη στο νομό Ιωαννίνων, εκπροσωπώντας τη ΝΔ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, πραγματοποιεί από η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και ερωτηθείσα σχετικά για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, έκρινε εξαιρετικά ικανοποιητική τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. "Νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Οι δημοσκοπήσεις μας φέρνουν με ένα σταθερό προβάδισμα 3 μονάδων" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν ακόμα 15 μέρες μάχης. Η κα Μπακογιάννη, σχολίασε επίσης και τη χθεσινή παρατήρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι θα πρέπει να νιώθει πια απομονωμένη στη ΝΔ. "Εγώ δεν νιώθω μόνη στη ΝΔ. Νιώθω ότι η θέση των φιλελεύθερων δυνάμεων είναι μέσα στη ΝΔ " προσθέτοντας Η ΝΔ είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα το οποίο καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Είμαστε πολλοί και είμαστε δυνατοί".

    [07] Υγεία

    Μετά την εμφάνιση της νόσου σε δυο γάτες Καθησυχαστική η ΠΟΥ για τη γρίπη των πουλερικών

    (20/2/2004 10:16:00 μμ)

    Καθησυχαστική εμφανίζεται η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, για τους κινδύνους που ελλοχεύει για τον άνθρωπο η γρίπη των πουλερικών, μετά την ανακοίνωση ότι στην Ταϊλάνδη, ψόφησαν δυο γάτες που προσλήφθηκαν από τη νόσο. "Η γρίπη των πτηνών που εμφανίστηκε σε δύο γάτες στην Ταϊλάνδη, και οι οποίες ψόφησαν από τη νόσο αυτή, δεν αποτελεί κατ ανάγκην αύξηση των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία " τονίζει στην ανακοίνωση της, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι πρόωρα τα όποια συμπεράσματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γάτες τα επόμενα θύματα της γρίπης των πτηνών

    Νέα εστία της γρίπης των πτηνών

    Βρέφος το νέο θύμα της νόσου των πτηνών

    Εβδομο θύμα της νόσου των πουλερικών στην Ταϊλάνδη

    Φοβούνται νέα έξαρση της γρίπης των πτηνών

    Νέο κρούσμα της γρίπης των πουλερικών

    [08] Διεθνή

    Τέσσερις φορές παράταση Έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στο Ιράν

    (20/2/2004 10:27:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Την εντολή για το τέλος της ψηφοφορίας έδωσε το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών στις βουλευτικές εκλογές της χώρας, στις 22.30 (ώρα Ελλάδας), καθώς και για την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση, το υπουργείο δίνει την εντολή να αφεθούν οι ψηφοφόροι που είναι ακόμη μέσα στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσουν, και μετά να προχωρήσει η καταμέτρηση. Για το τέλος της ψηφοφορίας, που είχε αρχικά προβλεφθεί για τις 18.30 ώρα Ελλάδας, δόθηκε τέσσερις φορές παράταση. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ επέκριναν τη διεξαγωγή των εκλογών στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την άνιση επειδή οι σκληροπυρηνικοί έχουν αποκλείσει πολλούς μεταρρυθμιστές υποψηφίους.

    Πιθανή μία "ρεβάνς" των συντηρητικών

    Οι Ιρανοί θα πρέπει να εκλέξουν τους 289 βουλευτές τους, μια εκλογή που μπορεί να ξαναβάλει σχεδόν όλες τις εξουσίες στα χέρια των συντηρητικών, καθώς αποκλείστηκαν από τις εκλογές από τους σκληρούς του καθεστώτος οι κυριότερες προσωπικότητες των μεταρρυθμιστών.

    Σύμφωνα με την πλειοψηφία των προγνωστικών, είναι πολύ πιθανή μια "ρεβάνς" των συντηρητικών, που ηττήθηκαν από τους μεταρρυθμιστές το 2000, και η συμμετοχή των εκλογών επιβλήθηκε ως μια από τις βασικές προκλήσεις της ψηφοφορίας αυτής.

    Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε δυο ή τρεις ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μία ώρα αργότερα θα κλείσουν οι κάλπες

    Άνοιξαν οι κάλπες στο Ιράν

    [09] Εκλογές

    Βέβαιος για τη νίκη Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ ο Καραμανλής

    (20/2/2004 10:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τη βεβαιότητά του για νίκη της ΝΔ, εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματός του, όπου παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής, που θα ακολουθήσει και δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των προγραμματικών θέσεων, που έχει ήδη εξαγγείλει η ΝΔ σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο της ομιλίας του κ Καραμανλή, που διακοπτόταν πολλές φορές από τις επευφημίες των οπαδών της ΝΔ. Επισήμανε τις τεράστιες αδυναμίες ενός κομματικού, διεφθαρμένου και υποταγμένου στα μεγάλα συμφέροντα κράτους, κατηγόρησε το σύστημα ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, για το έγκλημα του Χρηματιστηρίου και το κατρακύλισμα της χώρας.

    "Η νέα εποχή αξιώνει ρεαλιστικές πολιτικές σε πραγματικά προβλήματα, είναι μια εποχή θετικών επιλογών, νέας διακυβέρνησης της νέας Δημοκρατίας". Κώστας Καραμανλής

    "Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως αμφιβολία ότι, το σύστημα ΠΑΣΟΚ υποχωρεί", είπε ο κ. Καραμανλής εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι, επί χρόνια απέρριπτε την κριτική και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μιλώντας για νέα διακυβέρνηση τόνισε, πως σημαίνει "τη δική μας έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Η νέα εποχή αξιώνει ρεαλιστικές πολιτικές σε πραγματικά προβλήματα, είναι μια εποχή θετικών επιλογών, νέας διακυβέρνησης της νέας Δημοκρατίας".

    Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων έκανε λόγο για δήθεν δωρεάν παιδεία, ακρίβεια, που εξανεμίζει τα εισοδήματα των χαμηλών τάξεων, κοινωνικές ανισότητες, για εγκατάλειψη των αγροτών, των μικρομεσαίων και των πολύτεκνων οικογενειών, πτώση του τουρισμού, ελλείμματα του προϋπολογισμού, κρυφά χρέη και τη μεγαλύτερη ανεργία των τελευταίων 50 χρόνων.

    Ο Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε για μια Ελλάδα του πολιτισμού και της παιδείας, για την επανίδρυση του κράτους, νέα οικονομική πολιτική, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιθετική αγροτική πολιτική, ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας και νέα κοινωνική πολιτική.

    Αποφασισμένος να πατάξει φαινόμενα αλαζονείας και διαπλοκής, εμφανίστηκε εν τω μεταξύ ο Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υπογραμμίζοντας ότι, η διαφθορά δεν έχει θέση ούτε στο κόμμα του ούτε στην κυβέρνησή του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με Έβερτ το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

    [10] Διεθνή

    "Όχι" Φίσερ στην απομόνωση Ιράν -Συρίας

    (20/2/2004 11:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Σε δηλώσεις του, που διαφοροποιούν ουσιαστικά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ουάσινγκτον, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, ανέφερε την Παρασκευή πως η Συρία και το Ιράν δεν πρέπει να απομονωθούν. Ο Φίσερ κάλεσε για ένα ευρύ διάλογο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο οποίος θα μπορούσε να διεξαχθεί τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και τοπικών κοινωνιών. Όπως δήλωσε ο Φίσερ στον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα οι χώρες αυτές είναι μέρος της περιοχής και σημαντικοί παίκτες, παρά την κριτική που μπορεί να τους ασκούμε για την πολιτική τους.

    Όραμα για ευρύ διάλογο

    Τα σχόλια του Φίσερ έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών που κατατάσσουν το Ιράν σε έναν ''άξονα του κακού'', ισχυριζόμενες ότι επιχείρησε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και σκέπτονται να επιβάλουν κυρώσεις στη Συρία, την οποία κατηγορούν ότι συνδράμει την αντιαμερικανική βία.

    ''Χρειαζόμαστε έναν γνήσιο συνεταιρισμό με τις αραβικές χώρες.... για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία που χρειάζεται αυτή η περιοχή'', είπε. ''Χρειαζόμαστε έναν γνήσιο διάλογο και είμαστε πάντα πρόθυμοι να μάθουμε''.

    ''Ωστόσο καταλαβαίνω τους φόβους των Αράβων φίλων με τους οποίους συνομιλώ και οι οποίοι οφείλονται σε παρελθούσες εμπειρίες δυτικής ηγεμονίας που είναι δύσκολο να εξαλειφθούν'', είπε.

    Ο Φίσερ περιέγραψε το όραμά του για έναν ευρύ διάλογο που θα περικλείει τους πολιτικούς θεσμούς, τα πανεπιστήμια και τους οικονομολόγους, καθώς και τους ηγέτες των κυβερνήσεων.

    Είπε πως η ΕΕ συζητά το θέμα και κάλεσε μία αραβική σύνοδο η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου να περιλάβει επίσης το θέμα. ''Ελπίζουμε πως οι αραβικές χώρες θα παρουσιάσουν μια σαφή θέση για το δρόμο της ανάπτυξης που θα ήθελαν να ακολουθήσουν'', κατέληξε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 February 2004 - 21:51:28 UTC