Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ταμείο για τη Μνήμη της Νταϊάνας τα έσοδα Επίσημη βιογραφία για την
  • [02] Τσοχατζόπουλος: Υπό έλεγχο η κατάσταση στην αγορά
  • [03] Ένας σπάνιος θυσαυρός, "δώρο" από τη Βουλή
  • [04] Η ανησυχία συνεχίζεται Φοβούνται νέα έξαρση της γρίπης των πτηνών
  • [05] Το 35% των Ελλήνων "σερφάρει"! Διαδίκτυο made in Greece
  • [06] Αποφάσισαν νέο κύκλο επαφών για οκτώ ζητήματα Συνεχίζονται οι
  • [07] Θα ξεπεράσουν το 70 εκατ δολ οι ζημιές Σφοδρή κακοκαιρία στη Ν.
  • [08] Σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Υγείας του Καναδά Ωφέλιμο το ιχθυέλαιο
  • [09] Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης Δρομολογείται το e-University
  • [10] Δύο ημέρες πριν τις συνομιλίες Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό
  • [11] Με τη συνεργασία των Μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Πολιτιστική και
  • [12] Στη συνάντηση Αθανασάκη-Ρουσόπουλου Διάσταση απόψεων για τα Debate
  • [13] Πράσινο φως για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων επιβατών
  • [14] Αποκαθίστανται τα προβλήματα- Παρέμβαση εισαγγελέα Υποχωρεί η
  • [15] Στη Σιγκαπούρη Ταξί πολυτελείας
  • [16] Σφοδρή επίθεση εναντίον ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ Κατά των ιδιωτικοποιήσεων η
  • [17] Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Ντάνιελ Περλ
  • [18] Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών Βολές Κωνσταντόπουλου για
  • [19] Δριμεία επίθεση Καραμανλή
  • [20] Σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στο ιαπωνικό υπουργείο Αμύνης
  • [21] Προτάσεις Τσοβόλα για το φορολογικό σύστημα Καταγγελία ΔΗΚΚΙ για τις

    [01] Διάφορα

    Στο Ταμείο για τη Μνήμη της Νταϊάνας τα έσοδα Επίσημη βιογραφία για την Νταϊάνα

    (16/2/2004 2:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την άδειά της για την έκδοση της πρώτης επίσημης βιογραφίας της λαίδης Ντι παραχώρησε η οικογένεια της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Το βιβλίο υπό τον τίτλο "Νταϊάνα- Το Πορτρέτο" θα εκδοθεί μέσα στο 2004, σύμφωνα δημοσίευμα της Κυριακάτικης Τέλεγκραφ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν στο Ταμείο για τη Μνήμη της Νταϊάνας, Πριγκίπισσας της Ουαλίας, φιλανθρωπικού χαρακτήρα που ίδρυσε η οικογένεια Σπένσερ μετά το θάνατο της πριγκίπισσας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της λαίδης Σάρα Μακ Κορκουόνταλ, πρόεδρου του Ιδρύματος και μεγαλύτερης αδελφής της Νταϊάνας, το βιβλίο "θ αποκαταστήσει την ισορροπία", έπειτα από άλλες εκδόσεις για την πριγκίπισσα.

    Επικεντρώνεται στην ανθρωπιστική της δράση

    Η εγκεκριμένη αυτή βιογραφία αναμένεται ν αναφερθεί λιγότερο στα σκάνδαλα από την προσωπική ζωή της Νταϊάνας και περισσότερο στο ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό της έργο. Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα υπογράφει τον πρόλογο του βιβλίου, ενώ ζητήθηκε να συμβάλουν στη βιογραφία αυτή και άλλες προσωπικότητες, που γνώριζαν ή είχαν δουλέψει με την Νταϊάνα. Το βιβλίο αναμένεται να δεχτεί σκληρό ανταγωνισμό από τη βιογραφία του πρώην βασιλικού ρεπόρτερ Άντριου Μόρτον , "Νταϊάνα, Αναζητώντας την αγάπη", που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

    [02] Οικονομία

    Τσοχατζόπουλος: Υπό έλεγχο η κατάσταση στην αγορά

    (16/2/2004 9:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η πρόσφατη κακοκαιρία και οι ζημιές που προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε ως συνέπεια να παρατηρηθούν στην αγορά κάποιες ελλείψεις, αλλά και ανατιμήσεις, σε ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών. Στη Βαρβάκειο σημειώθηκε έλλειψη στα χόρτα, ωστόσο στα υπόλοιπα είδη υπάρχει προς το παρόν επάρκεια, καθώς ένα μεγάλο μέρος τους ούτως ή άλλως εισάγεται. Η εκτίμηση της όλης κατάστασης υπήρξε αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υπουργός κ. Aκης Tσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά και ότι οι ανατιμήσεις που παρουσιάστηκαν σε σχέση με τις τιμές της περασμένης Πέμπτης, οφείλονται πιθανότατα στα προβλήματα ανεφοδιασμού των καταστημάτων. Εξάλλου, ο κ. Tσοχατζόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις προμήθειές τους εν όψει της Kαθαράς Δευτέρας.

    Oπως είπε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός, οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ήταν κατά περιοχές και οι εισαγωγές συνεχίζονται απρόσκοπτα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά εισαγωγές και εγχώρια παραγωγή, θα κατανεμηθούν αρμονικά στην αγορά.

    Eάν δεν συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις στην αγορά

    Oι εκπρόσωποι των εισαγωγέων, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι γίνονται κανονικά οι εισαγωγές, ενώ οι εκπρόσωποι των πωλητών λαϊκών αγορών ανέφεραν ότι οι τιμές στις λαϊκές αγορές είναι στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας.

    [03] Πολιτισμός

    Ένας σπάνιος θυσαυρός, "δώρο" από τη Βουλή

    (16/2/2004 10:05:00 μμ)

    Στην αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, με την απόκτηση του σπάνιου θησαυρού των εννέα βυζαντινών ασημένιων πιάτων του 12ου αιώνα, τα οποία αποτελούν τη μοναδική γνωστή ενότητα πολυτελών χρηστικών αντικειμένων της μεσοβυζαντινής περιόδου, συνέβαλε η Βουλή των Ελλήνων προσφέροντας -με απόφαση του Προέδρου της κ. Απόστολου Κακλαμάνη- το ποσό των 146.735 ευρώ, για την αγορά τους. Με αυτή την πρωτοβουλία της η Βουλή ανταποκρίθηκε στο αίτημα τριών μουσείων της χώρας μας, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Μουσείου Μπενάκη, για τον εμπλουτισμό των τριών μεγαλύτερων βυζαντινών συλλογών της Ελλάδας με μοναδικά αντικείμενα μεγάλης καλλιτεχνικής και πολιτιστικής αξίας, όπως τα προαναφερόμενα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την προώθηση εθνικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σκοπών.

    Ενίσχυση στο Μεσολόγγι για τη δημιουργία ανδριάντα του Τρικούπη

    Επίσης, η Βουλή ενισχύει τη φιλοτέχνηση ανδριάντα του Χαριλάου Τρικούπη που έχει αναλάβει ο Δήμος Μεσολογγίου και θα τοποθετηθεί σε πλατεία της πόλης απέναντι από το πατρογονικό σπίτι του μεγάλου πολιτικού, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως μουσείο.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή έχει τιμήσει τον Χαρίλαο Τρικούπη με σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε, όπως η ιστορική έκθεση, δίτομη έκδοση με τη βιογραφία του, CD-ROM με τα σχετικά δημοσιεύματα της εποχής του, τηλεκάρτες, καθώς και τη φιλοτέχνηση ανδριάντα του που κοσμεί το δυτικό προαύλιο του Κοινοβουλίου.

    Σχετικά Links:

    http://www.parliament.gr/

    [04] Υγεία

    Η ανησυχία συνεχίζεται Φοβούνται νέα έξαρση της γρίπης των πτηνών

    (17/2/2004 3:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Διόλου απίθανο να υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων γρίπης των πουλερικών στην Ιαπωνία και ειδικά στην κύρια δυτική νήσο της Κιουσού. Τον κώδωνα του κίνδυνου κρούει το υπουργείο Γεωργίας της Ιαπωνίας, το οποίο επιβεβαίωσε την ύπαρξη δεύτερης εστίας της νόσου σε νοτιοδυτική επαρχία της χώρας. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην ίδια περιοχή. Η είδηση για πιθανή έξαρση έρχεται τη στιγμή που η Ιαπωνία επρόκειτο να ανακοινώσει πως η εξάπλωση της νόσου ήταν υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοινώνει δύο νέες εστίες, ενώ και στην Ταϊλάνδη οι ειδικοί δηλώνουν απαισιόδοξοι. Οι αρμόδιες οργανώσεις του ΟΗΕ προειδοποιούν πως το πρόβλημα παραμένει στις δέκα χώρες τις Ασίας.

    Στην Καμπότζη τρώνε ποντίκια!

    Οι πολίτες της Καμπότζης φοβούμενοι τη γρίπη των πτηνών , εφόσον έχουν εντοπιστεί κρούσματα στη χώρα, κατέφυγαν στην κατανάλωση άλλων ειδών κρέατος. Και δεν μιλάμε ούτε για χοιρινό, ούτε για μοσχαράκι, αλλά για ποντίκια. Αν και όπως λένε οι κάτοικοι το κρέας του ποντικού δεν είναι και τόσο νόστιμο, με το κατάλληλο μαγείρεμα γίνεται ντελικατέσεν!

    Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του υπουργείου Υγείας και Ζωϊκής Παραγωγής, τονίζει πως τελείως ακίνδυνη είναι η κατανάλωση ποντικιών από τους ορυζώνες. Τα ποντίκια πωλούνται 0,40 ευρώ το κιλό. Η κατανάλωση κρέατος ποντικού στην Καμπότζη έχει προηγούμενο , καθώς εκατομμύρια κάτοικοι έτρωγαν τρωκτικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης των Κόκκινων Χμερ (1975-79), έπειτα από τη σιτοδεία στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι άνδρες του Πολ Ποτ.

    'Εκτακτη Σύνοδο συγκαλεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας

    Στην Κίνα επιβεβαιώθηκαν δύο νέες εστίες στην επαρχία Γιουνάν. Ο συνολικός αριθμός των εστιών έφτασε τις 50, σε 16 από τις 31 επαρχίες της χώρας.

    Στην Ταϊλάνδη, οι αρχές εγκατέλειψαν τις ελπίδες για περιορισμό της επιδημίας και κάνουν λόγο πλέον για εξάπλωσή της, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε περιοχές που πίστευαν πως έχουν απαλλαγεί.

    Η κυβέρνηση θεωρεί πως ένας από τους βασικούς λόγους της εξάπλωσης της ασθένειας είναι οι κόκορες που παίρνουν μέρος σε κοκορομαχίες, οι οποίοι, αν και έχουν μολυνθεί από τον ιό, δεν θανατώνονται από τους ιδιοκτήτες τους γιατί κοστίζουν πολύ ακριβά.

    Αντίθετα, το υπουργείο Γεωργίας της Ταϊλάνδης αποφάσισε να θανατώσει 36 σπάνιους μπλε φασιανούς, που θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση, όταν προέκυψε ότι κάποια πτηνά από το ίδιο κοπάδι είχαν προσβληθεί από μια ηπιότερη μορφή της γρίπης.

    Τη σοβαρότητα της κρίσης επιβεβαίωσε και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος συγκάλεσε στις 26 Φεβρουαρίου στην Μπανγκόκ έκτακτη σύνοδο 80 ειδικών από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να ληφθούν μέτρα ελέγχου και καταπολέμησης της νόσου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο κρούσμα της γρίπης των πουλερικών

    Μακροχρόνια η μάχη κατά του ιού των πουλερικών

    Ξαναχτυπά η γρίπη των πουλερικών

    [05] Τεχνολογία

    Το 35% των Ελλήνων "σερφάρει"! Διαδίκτυο made in Greece

    (17/2/2004 10:13:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: "Financial Box", "Net Economy Ημερησίας", "Οικονομικός Ταχυδρόμος", "Απογευματινή", "Τα Νέα"

    Πως τα πάνε οι Έλληνες με τις νέες τεχνολογίες και ειδικά με το internet; Σύμφωνα με έρευνα της VPRC η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΔΕΤ, χρηματοδοτούμενη από την Κοινωνία της Πληροφορίας, ένας στους 4 Έλληνες 15 έως 64 ετών είναι χρήστης του internet. Σε ποσοστά το συνολικό ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο είναι 30,5%, ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση αν σκεφτούμε ότι η αντίστοιχη τιμή στα τέλη του 2002 ήταν 27,2. Αναλυτικότερα χρήστες του διαδικτύου είναι το 53,6% των νέων 15-17 ετών, το 47,6% των νέων ηλικίας 18-24, το 34% στις ηλικίες 25-42, ενώ από 45-54 ετών το internet χρησιμοποιεί μόλις το 15%. Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά στις ηλικίες 65 ετών και άνω, όπου το διαδίκτυο χρησιμοποιούν μόλις 4 στους 1000. πάντως, το 73% των κατόχων ηλεκτρονικού υπολογιστή διαθέτει σύνδεση στο internet. Μεγάλα ποσοστά σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, εμφανίζει η χώρα μας στη χρήση κινητών τηλεφώνων (72,6%).

    Γιατί και πόσο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο οι Έλληνες

    Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιούν οι Έλληνες το διαδίκτυο; Το 30% δηλώνει ως κύριο λόγο ότι απλά δεν το χρειάζεται. Το 15,6% δεν έχει ενδιαφερθεί να ασχοληθεί με τα του διαδικτύου, το 4,3% θέτει ως σημαντικότερη αιτία το ότι δεν έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ το 4,2% κρίνει αποτρεπτικό το όλο κόστος. Πάντως, από όσους δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, το 14,9% θα ήθελε να αποκτήσει προκειμένου να αναζητεί πληροφορίες, το 13,3% για να παίζει on line παιχνίδια, το 11,4% για να ενημερώνεται ενώ το 10,4% για εκπαιδευτικούς λόγους.

    Το 51% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή κάθε μέρα, με μέσο όρο 15,5 ώρες την εβδομάδα, ενώ το 34,6% των χρηστών είναι αυτοδίδακτοι . Όσον αφορά στο διαδίκτυο το 27,7% "μπαίνει" μόνο από το σπίτι, το 14,1% μόνο από τη δουλειά. Το 33.9% δηλώνει ότι έχει αποκτήσει τη συνήθεια να "σερφάρει" στις "λεωφόρους" του διαδικτύου τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια, το 20,7% τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 7,2% το τελευταίο εξάμηνο. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος χρήσης του διαδικτύου είναι 6,6 ώρες, από 6,3 το 2002.

    Άντρες, γυναίκες και παιδιά

    Οι άντρες χρήστες υπερέχουν των γυναικών, με ποσοστά 35% και 22% αντίστοιχα. Το 50% των χρηστών έχει ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση και το 53% ανήκει στην ανώτερη, κοινωνικά, τάξη.

    Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της GfK Market Analysis, ο "πόλεμος" των δύο φύλων επεκτείνεται και στο διαδίκτυο, με τους άντρες χρήστες να υπερέχουν έναντι των γυναικών, με ποσοστά 35% και 22% αντίστοιχα. Το 50% των χρηστών έχει ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση και το 53% ανήκει στην ανώτερη, κοινωνικά, τάξη. Επίσης, το 29% των χρηστών ζει σε αστικές περιοχές, το 20% σε ημιαστικές και το 16% σε αγροτικές. Η πόλη με τους περισσότερους χρήστες είναι η Θεσσαλονίκη (42%) και ακολουθεί η Αθήνα (38%). Όσον αφορά τις υπηρεσίες πρόσβασης, τα πρωτεία κατέχει η ΟΤΕnet και ακολουθούν η FORTH Net, η Hellas on Line, η ACN και η Panafon Net.

    Η έρευνα της GfK αναφέρει ότι το 59% των χρηστών "σερφάρει " από το σπίτι, το 30% από τον εργασιακό χώρο, το 7% από τα πανεπιστήμια, το 5% από internet καφέ και το 2% από φιλικά ή συγγενικά σπίτια. Η ίδια έρευνα αναφέρει πως το 86% των θεωρεί πως ο πιο σημαντικός λόγος που χρησιμοποιεί το internet είναι η ενημέρωση και η αναζήτηση πληροφοριών (86%), ενώ ακολουθούν η ψυχαγωγία (40%, κυρίως στις ηλικίες 18-24), η ηλεκτρονική αλληλογραφία (34%). Σε χαμηλότερα ποσοστά κυμαίνονται οι επαγγελματικοί λόγοι (2%), η αναζήτηση προϊόντων (10%), το "κατέβασμα" αρχείων (5%) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (e commerce) σε ποσοστό 45-54%, ιδιαίτερα στις ηλικίες 45-54 ετών.

    Επίσης, έρευνα την οποία διεξήγαγε η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση σε 570 άτομα ηλικίας 7-17 ετών, δείχνει ότι το 70% των παιδιών έχει επισκεφθεί ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο, το 45% έχει επισκεφθεί chat rooms, όπου συνομιλεί με άγνωστους, τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 37% "μπαίνει" σε chat rooms τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ακόμα, το 36% των παιδιών έχει χρησιμοποιήσει στο διαδίκτυο τις πιστωτικές κάρτες των γονιών του, χωρίς την άδειά τους.

    Διαδίκτυο με αέρα ευρωπαϊκό

    Οι χρήστες του internet αυξάνονται με το κρύο! Όσο πιο βόρεια, τόσο περισσότεροι χρήστες . Τα πρωτεία ανήκουν στην Ισλανδία (73%, ποσοστό αντίστοιχο με τις ΗΠΑ) και ακολουθούν η Σουηδία (70%), η Φιλανδία (68%) και η Νορβηγία (65%). Στην κεντρική Ευρώπη τα ποσοστά διείσδυσης στο διαδίκτυο έχουν ως εξής: Ελβετία 57%, Ολλανδία 53%, Γερμανία-Αυστρία 52% και Γαλλία 33%. Στη Νότια Ευρώπη πρώτη έρχεται η Ιταλία (33%) και ακολουθούν η Ισπανία (26%) και η Πορτογαλία (24%). Στα Βαλκάνια τα πρωτεία έχει η Σλοβενία (45%) και έπονται η Εσθονία (39%), η Τσεχία, η Λιθουανία, η Κροατία και η Σλοβακία (25%). Μονοψήφια νούμερα έχουν η Ρωσία (9%), η Τουρκία (7%), η Ουκρανία (6%), τα Σκόπια (5%), η Λευκορωσία (4%) και η Αλβανία (1%).

    Ευρωπαϊκή Ένωση και στο internet

    Το δικό της domain στο internet θα αποκτήσει η Ευρώπη. Στα τέλη του 2004 θα τεθούν σε ισχύ οι νέες διαδικτυακές διευθύνσεις με κατάληξη από λίγες ημέρες ότι εταιρίες, ιδιώτες αλλά και οργανισμοί θα μπορούν πλέον να καταχωρούν τις διευθύνσεις τους με την κατάληξη .eu. Οι προεγγραφές θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά οι σελίδες με τη νέα διεύθυνση δε θα λειτουργήσουν πριν από το Νοέμβρη .

    Στην Ελλάδα την αρμοδιότητα για την καταχώρηση domain names έχει το Τμήμα Διαχείρισης Ονομάτων Internet , του Ινστιτούτου Πληροφορικής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η καταχώρηση ενός domain γίνεται μέσω αιτήσεων που παρέχει η ιστοσελίδα του Τμήματος Διαχείρισης Ονομάτων Internet. Η αρχική χρέωση διαρκεί για δύο χρόνια καταχώρησης και είναι 51,94 (περικλείεται 18% Φ.Π.Α.). Κάθε ανανέωση της καταχώρησης έχει κόστος 34,6 και αφορά σε δύο χρόνια χρήσης. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 40.000 διευθύνσεις με την κατάληξη .gr. Συνολικά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 36.000.000 domain names.

    Σχετικά Links:

    Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Πληροφορικής

    [06] Διεθνή

    Αποφάσισαν νέο κύκλο επαφών για οκτώ ζητήματα Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κασμίρ

    (17/2/2004 5:23:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με τη χάραξη του γενικού πλαισίου των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε μια ειρηνευτική διαδικασία, με κυρίαρχα θέματα, τη διαφιλονικούμενη ζώνη του Κασμίρ και της ασφάλειας στα πυρηνικά οπλοστάσια, έληξαν σήμερα οι διήμερες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ινδία και Πακιστάν. Σημειώνουμε, πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση των δυο χωρών την τελευταία τριετία. Προς το παρόν οι Ινδία και Πακιστάν έχουν συμφωνήσει για την επανεκκίνηση του διαλόγου σε οκτώ θεματικές ενότητες που προκαλούν τριβές. Οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν εκ νέου αύριο Τετάρτη στο Ισλαμαμπάντ και οι ομάδες των διαπραγματευτών των δύο χωρών, που κατέληξαν στη σημερινή συμφωνία, θα διατυπώσουν τις προτάσεις τους στους υπουργούς για να τις εγκρίνουν.

    Παρόλα αυτά υπάρχουν μικροδιαφορές σχετικά με το επίπεδο στο οποίο θα πρέπει να γίνουν οι συνομιλίες για το θέμα του Κασμίρ, που ήταν η αφορμή για δύο από τις 3 πολεμικές συρράξεις στις οποίες έχουν εμπλακεί οι δύο χώρες από το 1947, οπότε και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο τραπέζι του διαλόγου Ινδία- Πακιστάν

    [07] Διεθνή

    Θα ξεπεράσουν το 70 εκατ δολ οι ζημιές Σφοδρή κακοκαιρία στη Ν. Ζηλανδία

    (17/2/2004 1:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Υπό το μένος του καιρού βρίσκεται και η Νέα Ζηλανδία, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το κεντρικό, κυρίως, τμήμα της χώρας από την Κυριακή. Η κατάσταση μοιάζει απελπιστική καθώς νερό έχει φτάσει τους 20 πόντους και πολλά είναι ήδη τα σπίτια που "κολυμπάνε" στο νερό την ώρα που τεράστιες εκτάσεις στα βόρεια του Γουέλιγκτον παραμένουν βυθισμένες καθώς ένα δεύτερο κύμα βροχής και σφοδρών ανέμων συνεχίζει να πλήττει την περιοχή. Μέχρι στιγμής 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες είναι εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές.

    Η μεγαλύτερη κακοκαιρία στα τελευταία 40 χρόνια

    Μια μικρή πόλη, το Πίκτον, 30 χιλιόμετρα από το Γουέλιγκτον εκκενώθηκε, ύστερα από φόβους των αρχών, ότι τα δύο φράγματα της πόλης θα σπάσουν. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν αφήσει τα σπίτια τους, ενώ η κατάρρευση μιας γέφυρας στην ακτή Χόκς στ ανατολικά του νησιού οδήγησε στον αποκλεισμό της περιοχές.

    Πολλοί ήταν εκείνοι, που για να σωθούν ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών τους απ' όπου στη συνέχεια τους παρέλαβαν ελικόπτερα. Η κακοκαιρία περιγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών και οι ζημιές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια δολάρια.

    Καιρικές δυσκολίες και στη Σουηδία

    Προβλήματα, όμως δημιούργησε ο καιρός και στη Σουηδία, όπου λόγω της ομίχλης, στο λιμάνι του Βάρμπεργκ ένα επιβατηγό πλοίο με 130 επιβάτες, ερχόμενο από τη Δανία συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο από τη Τζαμάικα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν με ρυμπουλκό σκάφος σε άλλο πλοίο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Το επιβατηγό ρυμουλκήθηκε στα αβαθή έξω από το λιμάνι.

    [08] Υγεία

    Σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Υγείας του Καναδά Ωφέλιμο το ιχθυέλαιο

    (17/2/2004 2:22:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία δίνει η επισταμένη χημική έρευνα της Εταιρείας Υγείας του Καναδά για την ύπαρξη μολυσμένων ουσιών στους σολομούς των ιχθυοκαλλιεργειών, την οποία παρουσίασε ο καναδικός τηλεοπτικός σταθμός CTV. Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται ότι οι κάψουλες του ιχθυελαίου όχι μόνο περιέχουν ωφέλιμες ουσίες σε υψηλά ποσοστά, αλλά ταυτόχρονα είναι και ελάχιστα επιβαρημένες από τις βλαβερές ουσίες που ανιχνεύθηκαν στα ωμά ψάρια. Μάλιστα, η Εταιρεία Υγείας του Καναδά προτρέπει να τρώει ο κόσμος 1 γραμμάριο ψαριού την ημέρα για να επωφελείται ο οργανισμός από τα ιχθυέλαια, τα οποία είναι πλούσια στο συστατικό οmega 3 που προστατεύει από πολλές ασθένειες .

    Το συνιστά ανεπιφύλακτα

    Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο πρέπει να πιει πάνω από 300 κάψουλες ιχθυελαίου για να εκτεθεί στην ποσότητα του υδραργύρου που περιέχει μια μερίδα ψαριού. Ακόμη και μια μερίδα άγριου σολομού περιέχει ποσό υδραργύρου ισάριθμό των 20 χαπιών. Επιπλέον δέ, οι κάψουλες ιχθυελαίου περιέχουν 30 φορές περισσότερο ποσό του συστατικού omega-3 από ό,τι μια μερίδα ψαριού. Έτσι, η υπηρεσία Υγείας συνιστά ανεπιφύλακτα τις κάψουλες ιχθυελαίου σε αντικατάσταση των γευμάτων ψαριού από ιχθυοκαλλιέργειες.

    Το ζήτημα εγέρθηκε αφότου κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες έρευνα, η οποία ανέφερε ότι οι σολομοί των ιχθυοκαλλιεργειών περιέχουν υψηλά ποσοστά μολυσμένων ουσιών σε σύγκριση με τους άγριους σολομούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προσοχή στο σολομό ιχθυοτροφείου

    [09] Τεχνολογία

    Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης Δρομολογείται το e-University

    (17/2/2004 2:43:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Ένα έργο, που αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης και διοίκησης της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης, ο "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πιλοτικών Υποδομών και Προηγμένων Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του e-University" εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π.ΚτΠ), καθώς υπογράφτηκε από τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Γιάννη Καλογήρου. Τελικός δικαιούχος του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1,99 εκ. ευρώ, είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Το έργο απευθύνεται προς τους πολίτες, δηλαδή τους φοιτητές, τους υποψήφιους φοιτητές, τους αποφοίτους, τους γονείς, το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, τους εργολάβους και τους προμηθευτές. Στόχος είναι να ενοποιηθούν οι υπάρχουσες σε κάθε ίδρυμα λειτουργίες έτσι, ώστε να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών με κύριο χαρακτηριστικό την ευκολότερη πρόσβαση και αξιοποίηση των υπηρεσιών, που προσφέρονται μέσω του Διαδικτύου.

    Απλοποίηση και μείωση χρόνου και δαπανών

    Αναλυτικότερα, μέσω του συστήματος, που θα αναπτυχθεί θα παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

    Δημοσίευση κειμένων και πακέτων πληροφοριών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης αιτήσεων , παρακολούθησης και εξυπηρέτησης τους. Συνδυαζόμενες υπηρεσίες , οι οποίες περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών (φοιτητές, υποψήφιους φοιτητές, αποφοίτους, γονείς, διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, εργολάβους και προμηθευτές) από κέντρα, τα οποία προσφέρουν ενοποιημένες υπηρεσίες, διαφόρων επιπέδων και τομέων της εκπαίδευσης.

    Συνδυαζόμενες υπηρεσίες θα παρέχουν οι γραμματείες των τμημάτων για το σύνολο των ακαδημαϊκών θεμάτων και οι αντίστοιχες διοικητικές υπηρεσίες για τις υπόλοιπες περιπτώσεις εξυπηρέτησης του πολίτη.

    Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας δεδομένου ότι, αξιοποιείται και ομογενοποιείται η ήδη ανεπτυγμένη κατανεμημένα τεχνογνωσία στο χώρο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Προσδοκάται, ακόμα, απλοποίηση των διαδικασιών, μείωση του χρόνου απόκρισης αλλά και των δαπανών εξυπηρέτησης του πολίτη.

    Πιλοτική δράση

    Το έργο αποτελεί πιλοτική δράση, δεδομένου ότι, αναπτύσσονται πιλοτικά οι υποδομές των πληροφοριακών συστημάτων σε αντιπροσωπευτικά ιδρύματα. Τα ιδρύματα, στα οποία θα αναπτυχθούν οι δράσεις του παρόντος έργου έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ήδη υπάρχουσα σχετική υποδομή σε υλικό και λογισμικό, τη δυνατότητα ολοκλήρωσης και ενοποίησης των ήδη ανεπτυγμένων λειτουργιών, την αξιοποίηση της ανεπτυγμένης τεχνογνωσίας, αλλά και την αντιπροσωπευτικότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας ώστε τα αποτελέσματα του πιλοτικού να είναι άμεσα εφαρμόσιμα στο σύνολο της κοινότητας.

    Η περαιτέρω επέκτασή του συστήματος και η καθολική υλοποίησή του στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας θα επιτευχθεί μέσω των δράσεων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στις περιφέρειες, όπου λειτουργούν ακαδημαϊκά ιδρύματα, του τακτικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.

    [10] Εσωτερικά

    Δύο ημέρες πριν τις συνομιλίες Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό

    (17/2/2004 3:33:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα οι διπλωματικές επαφές και κινήσεις σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα, ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών που αρχίζει την Πέμπτη για την επίλυση του Κυπριακού. Σε μια προσπάθεια να μην πάει χαμένη και αυτή η ευκαιρία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με το Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία της έκβασης των συνομιλιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγο αργότερα συναντήθηκε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων. Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζητά αυτή την ώρα το Εθνικό Συμβούλιο της χώρας.

    Παπανδρέου: "Σημαντικές οι εξελίξεις"

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι οι εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια γύρω από το Κυπριακό έχουν ανατρέψει μια κατάσταση 30 ετών και επιτρέπουν να υπάρχει ελπίδα ενώ έστειλε επίσης μήνυμα στην τουρκοκυπριακή πλευρά, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τους φοβίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η επανενωμένη Κύπρος θα λειτουργήσει προς όφελος ολόκληρου του νησιού.

    Θετική θα πρέπει να θεωρηθεί και η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Κόφι Ανάν με τον Γιώργο Παπανδρέου που μετέφερε στο κ. Παπαδόπουλο και κατά την οποία ο γγ του ΟΗΕ διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του Κυπριακού.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Χριστόφια που εξέφρασε τις ευχαριστίες του για όσα έκανε και για όσα θα κάνει μέχρι την επανένωση της πατρίδας μας. "Όλοι με αίσθημα ευθύνης να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να οδηγηθούμε σε λύση εφόσον βεβαίως ανταποκριθεί και η άλλη πλευρά", τόνισε επίσης μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστόφιας.

    Μήνυμα ειρήνης από το Λήδρα Παλάς

    Λίγο αργότερα ο κ. Παπανδρέου είχε συζήτηση μιας ώρας και με εκπροσώπους 47 Τουρκοκυπριακών οργανώσεων και πέντε κομμάτων με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό στην οποία εκτίμησε ότι η λύση του Κυπριακού μέχρι την 1η Μαΐου είναι εφικτή. Στη διάρκεια του διαλόγου ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από ολόκληρη την Κύπρο.

    Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της συνάντησης, η οποία έγινε στο ξενοδοχείο ''Λήδρα Πάλας'' στην πράσινη γραμμή, και της συζήτησης που είχε ο κ. Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων, είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της μεταδόθηκε ζωντανά από το τουρκικό κανάλι NTV.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήρε το σημαντικό ρόλο των Τουρκοκυπρίων προκειμένου το Κυπριακό να φθάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και κάλεσε τους παριστάμενους να συμβάλλουν στην επίτευξη της λύσης περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων που έγινε εφικτή παράλληλα με τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

    Αναφέρθηκε στην πρότασή του για αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών της Ελλάδας και της Τουρκίας και ανέφερε ότι ως πρωθυπουργός θα ζητήσει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν και να προωθήσουν το θέμα αυτό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά σχετικά με την εμπλοκή της ΕΕ στις συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού τόνισε ότι ο φόβος που εκφράζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΕ είναι λάθος προσέγγιση. Αυτό που έχει σημασία πρόσθεσε, είναι να έχουν οι Τουρκοκύπριοι όλα τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη.

    Το κοινοτικό κεκτημένο ανέφερε επίσης δεν είναι φόβητρο αλλά η διασφάλιση της καλύτερης και λειτουργικής λύσης για την ένταξη της ενιαίας Κύπρου στην Ενωση.

    Ντε Σότο: "Τραγικό να μην επέλθει συμφωνία"

    Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητήσει σήμερα στην Άγκυρα και η Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Για το ίδιο θέμα συνήλθε χθες και το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογαν.

    Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεμίλ Τσιτσέκ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ αντιρρήσεις εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϋκάλ που επανέλαβε ότι το σχέδιο Αναν δεν αποτελεί επιτυχία για την Τουρκία.

    Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Κύπρου Χρυσοστομίδη, προκάλεσαν πάντως δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σε διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, που ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά εξετάζει αυτή την περίοδο κατά πόσον το ψευδοκράτος θα μπορέσει να προσλάβει ταυτότητα ιδρυτικού κρατιδίου στην Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, και υπέδειξε ότι τα δυο μέρη θα πρέπει να αντιπροσωπεύονται ισότιμα σε αυτήν.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης απεκάλεσε τις δηλώσεις απαράδεκτες και αντίθετες με τα όσα συμφωνήθηκαν στη Νέα Υόρκη ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να θυσιαστεί η ουσία του Κυπριακού χάριν της διαδικασίας.

    Ο Ταγίπ Ερντογαν ανέφερε επίσης πως Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τη διαδικασία που θα αρχίσει στις 19 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι στόχος είναι να επιλύσουμε το πρόβλημα μαζί.

    Την κοινή διαπίστωση ΕΕ και Ηνωμένων Εθνών ότι ?βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε λύση του Κυπριακού?, επεσήμανε σε δηλώσεις του και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Ο κοινοτικός επίτροπος χαρακτήρισε παράλληλα το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν την Πέμπτη ιδιαίτερα σφιχτό, εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι μπορεί να καταλήξουν σε λύση του Κυπριακού πριν από την 1η Μαΐου.

    Ο κ. ντε Σότο από την πλευρά του διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που μια από τις δυο πλευρές απορρίψει το δημοψήφισμα, κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό για τις συνομιλίες, τονίζοντας ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν διαθέτουν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για την άρση του αδιεξόδου και ζήτησε τη συμβολή της ηγεσίας των δύο πλευρών.

    [11] Πολιτισμός

    Με τη συνεργασία των Μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Πολιτιστική και εκπαιδευτική συναυλία

    (17/2/2004 3:52:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μία μεγάλη πολιτιστική και εκπαιδευτική συναυλία διοργανώνει το παράρτημα του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης στην Αθήνα σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, που θα ερμηνεύσει έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Ααρόν Κόπλαντ και Νίκου Σκαλκώτα, θα διευθύνουν ο Δρ. Εμμανουήλ Πίκουλας, Διευθυντής του Τμήματος Μουσικής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ινδιανάπολης και ο Ανδρέας Πυλαρινός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 8.30 μ.μ και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

    [12] Εκλογές

    Στη συνάντηση Αθανασάκη-Ρουσόπουλου Διάσταση απόψεων για τα Debate

    (17/2/2004 4:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Άκαρπη ήταν η πρώτη συνάντηση που είχαν το πρωί στη Βουλή ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, για τη διεξαγωγή του τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τα γνωστά Debate. Οι δύο εκπρόσωποι των πολιτικών αρχηγών παρέμειναν αμετακίνητοι από τις θέσεις τους και αύριο σε νέα συνάντησή τους θα επιχειρήσουν να έρθουν σε συμφωνία. Ο κ. Αθανασάκης επέμεινε οι όποιες συζητήσεις μεταξύ των δύο προέδρων να γίνουν κατά θεματικές ενότητες πολιτικής, ενώ ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι η αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι εφ΄ όλης της ύλης. Στη συνάντηση συζητήθηκε αλλά χωρίς να επέλθει συμφωνία και η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για συζήτηση των δύο αρχηγών μέσω Διαδικτύου.

    Επικρίσεις από την αριστερά

    Επίσης, δεν υπήρξε συμφωνία για πραγματοποίηση μιας τηλεοπτικής συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, όπως πρότεινε η ΝΔ, καθώς ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι καλώς ή κακώς στις εκλογές υπάρχουν μόνον δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί.

    Να αδιαφορήσουν για τη διαδικασία των τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο μονομάχους αφού δεν παράγουν πολιτική κάλεσε τους πολίτες η Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    Η δημοκρατία που υποτάσσεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες δεν είναι δημοκρατία σχολίασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Στέργιος Πιτσιώρλας

    [13] Εσωτερικά

    Πράσινο φως για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων επιβατών

    (17/2/2004 4:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την έγκριση της παραχώρησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαβίβαση από πλευράς της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", στις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, των προσωπικών δεδομένων όσων επιβατών πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς τις ΗΠΑ ή να διέλθουν από τις ΗΠΑ. Η άδεια αυτή έχει προς το παρόν προσωρινό χαρακτήρα. Την αντίθεση του στην απόφαση αυτή εξέφρασε ήδη ο ΣΥΝ , δια στόματος του Ευρωβουλευτή του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος τόνισε ότι συνιστά αναστολή και αποδιάρθρωση των δημοκρατικών εγγυήσεων που προσφέρει στον πολίτη, το νομικό σύστημα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν παρέχεται καμία εγγύηση προστασίας των πληροφοριών αυτών από τις αρχές των ΗΠΑ.

    Η άδεια έχει τρίμηνη ισχύ - Αντιδρά ο ΣΥΝ

    Ειδικότερα, με την απόφαση της η Αρχή επιτρέπει στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" να χορηγήσει προς το Γραφείο Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που θα επιβαίνουν στις πτήσεις της προς και από τις ΗΠΑ ή διαμέσου αυτών, τα οποία περιλαμβάνονται στο Passenger Name Record (PNR) που τηρεί η εταιρεία. Η άδεια αυτή έχει χρονικό ορίζοντα τριών μηνών.

    Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει πληρούνται είναι οι εξής:

    Η Ολυμπιακή είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει λεπτομερώς τους επιβάτες σχετικά με τη διαβίβαση των προσωπικών πληροφοριών τους στις ΗΠΑ, δηλαδή ποια συγκεκριμένα δεδομένα θα στείλει, την επεξεργασία που αυτά πρόκειται να υποστούν εκεί, το νομικό πλαίσιο που διέπει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό επίπεδο την επεξεργασία αυτή, τα δικαιώματά τους και τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων αυτών, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο ενημέρωσης που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ενημέρωση αυτή πρέπει να γίνεται είτε από την ίδια την εταιρεία, είτε από τους συνεργαζόμενους με αυτήν ταξιδιωτικούς πράκτορες, πριν από την κράτηση θέσης σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ. Οι επιβάτες να παρέχουν την ρητή έγγραφη συγκατάθεσή τους προς τον σκοπό αυτό.

    "Το θέμα ξεπερνά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αναστέλλονται δημοκρατικές εγγυήσεις που κατοχυρώνονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και οι θιγόμενοι πολίτες έχουν δικαίωμα προσφυγής στο φυσικό τους δικαστή. Είναι επίσης θέμα πολιτικό γιατί ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, παζαρεύουν τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές εγγυήσεις των πολιτών τους με τις ΗΠΑ χωρίς να απαιτούν, ούτε το αυτονόητο σε τέτοιες περιπτώσεις, δικαίωμα της αμοιβαιότητας" δήλωσε σχετικά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κ. Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Αρχή με απόφαση της είχε αναστείλει την εγκατάσταση του συστήματος βιομετρικής καταγραφής των επιβατών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, "Ελευθέριος Βενιζέλος", αμφισβητώντας στην ουσία το γενικότερο ευρωπαϊκό σχέδιο έκδοσης "βιομετρικών διαβατηρίων", το οποίο προωθείται από την ΕΕ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

    Επρόκειτο για ένα σύστημα το οποίο θα ήλεγχε αυτόματα εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα του ματιού, των επιβατών, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την ασφάλεια των πτήσεων.

    Το σύστημα επεξεργασίας των βιομετρικών στοιχείων των επιβατών επρόκειτο να λειτουργήσει στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών, το "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο διεθνής αερολιμένος του Μιλάνου και η αεροπορική εταιρία Alitalia. Στο σύστημα αυτό θα συμμετείχαν προαιρετικά όσοι επιβάτες το επιθυμούσαν.

    [14] Εσωτερικά

    Αποκαθίστανται τα προβλήματα- Παρέμβαση εισαγγελέα Υποχωρεί η κακοκαιρία

    (17/2/2004 4:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει το νέο κύμα κακοκαιρίας, μικρότερης έντασης, που πλήττει ορισμένες περιοχές της χώρας. Η κίνηση έχει αποκατασταθεί στους περισσότερους δρόμους, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης προς Άγιο Πέτρο, όπου πραγματοποιούνται εργασίες εκχιονισμού. Με απόφαση του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής. Στο μεταξύ, άρχισαν ήδη οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά, ενώ μέχρι το Πάσχα, θα δοθεί στους πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες το 50% των αποζημιώσεων. Το μεσημέρι της Τρίτης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διέταξε τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, για τα προβλήματα στην υδροδότηση και στις συγκοινωνίες, που παρουσιάστηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

    Κανονικά η κυκλοφορία

    Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης προς Διόνυσο και Άγιο Πέτρο και από Μαλακάσα προς Άγιο Μερκούριο.

    Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στον κόμβο της Κηφισιάς και από τη Μαλακάσα προς Βαρνάβα.

    Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης προς Διόνυσο και Άγιο Πέτρο, καθώς και από το 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών- Λαμίας προς τον Άγιο Μερκούριο, όπου πραγματοποιούνται εργασίες από συνεργεία εκχιονισμού.

    Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς Ροδόπολη, Σταμάτα, και τις υψηλές περιοχές των Θρακομακεδόνων.

    Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, ενώ με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται οι πτήσεις προς το Παρίσι, λόγω της κακοκαιρίας στη γαλλική πρωτεύουσα και της απεργίας των υπαλλήλων στο αεροδρόμιο της πόλης.

    Αποζημιώσεις στους αγρότες

    Την ίδια ώρα, αυξήσεις μέχρι και 17,2% παρατηρούνται στις τιμές των οπωροκηπευτικών, ενώ τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα ελαχιστοποιηθούν τα αποθέματα. Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε εισαγωγές οπωροκηπευτικών από την Ιταλία και την Τουρκία, για τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς και τον έλεγχο των τιμών.

    Κλιμάκιο του υπουργείου Γεωργίας, που περιόδευσε την Τρίτη σε Αργολίδα, Σπάρτη, Κορινθία και Αχαΐα, διαπίστωσε ολική καταστροφή στα εσπεριδοειδή. Για την ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ενισχύει το προσωπικό του με 400 εποχικούς γεωπόνους και κτηνιάτρους.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη, το 50% των αποζημιώσεων θα δοθεί στους αγρότες μέχρι το Πάσχα, ενώ το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Μαΐου.

    Προβλέπεται, επίσης, η παροχή δωρεάν ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους αποκλεισμένων περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την επαναλειτουργία θερμοκηπίων, ενώ παγώνουν οι υποχρεώσεις των πληγέντων προς την Αγροτική Τράπεζα.

    Παρέμβαση εισαγγελέα

    Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε κίνδυνος στη δημόσια υγεία από τις διακοπές νερού και αν διεπράχθησαν αξιόποινες πράξεις, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Πάντως, η υδροδότηση στην πρωτεύουσα αποκαταστάθηκε, ενώ η υπουργός Δημοσίων Έργων, Βάσω Παπανδρέου, απέδωσε τα ακόμα υφιστάμενα προβλήματα στα τοπικά δίκτυα των δήμων. Η κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως, οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν για την επιπλέον κατανάλωση νερού των τελευταίων ημερών, λόγω των βλαβών στα δίκτυα.

    Παράλληλα, προκαταρκτική εξέταση διετάχθη και για να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας και παρακώλυσης των συγκοινωνιών για την Αττική Οδό, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και την Εθνική Οδό. Ο εισαγγελέας, Δημήτρης Ασπρογέρακας, θα διερευνήσει αν έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την απομάκρυνση του χιονιού, ποιες εταιρίες έχουν αναλάβει το έργο και αν τηρήθηκαν οι όροι των συμβάσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ομαλοποιείται η κατάσταση

    [15] Διάφορα

    Στη Σιγκαπούρη Ταξί πολυτελείας

    (17/2/2004 4:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ιδιαίτερες παροχές σκοπεύει να προσφέρει στους πελάτες της μια νέα εταιρεία ταξί στη Σιγκαπούρη από την 1η Μαρτίου. Η εταιρεία Premier Taxi θέλοντας να προσφέρει μια άνετη και με ευχάριστες συνθήκες διαδρομή στους πελάτες της, αποφάσισε να τους προσφέρει κάποιες ιδιαίτερες παροχές, όπως, υγρές αρωματισμένες πετσέτες, αρωματισμένο και καθαρό χώρο και επιλεγμένα CD που να καλύπτουν τις μουσικές τους απαιτήσεις. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση. Ο γενικός διευθυντής της Premier Taxi, Ντέιβιντ Τσεν, τόνισε ότι η εταιρεία στηρίζει ακόμη τις ελπίδες επιτυχίας του εγχειρήματος της και στο λαμπερό ασημί χρώμα των οχημάτων της, ενώ με μεγάλη προσοχή έχουν επιλεγεί και οι αριθμοί των πινακίδων των 50 ταξί, καθώς όλες αρχίζουν με τον αριθμό 8, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός από την κινεζική παράδοση.

    [16] Εκλογές

    Σφοδρή επίθεση εναντίον ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ Κατά των ιδιωτικοποιήσεων η Παπαρήγα

    (17/2/2004 6:02:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο Μέγαρο του ΟΤΕ και χαρακτήρισε "πολιτική αυτοκτονία" την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζομένους στον ΟΤΕ να καταψηφίσουν τα δύο αυτά κόμματα, για να μη δώσουν "συναίνεση στην πολιτική τους". Παράλληλα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε ευθείες βολές προς τον Συνασπισμό, κατηγορώντας τον πως, "περιορίζεται στην κριτική διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής του Μάαστριχ και της ΟΝΕ". Επίσης, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι, ο τρόπος που γίνονται οι πολιτικές συζητήσεις είναι μακριά από την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και επιτέθηκε κατά της πρότασης για εθελοντική αύξηση του χρόνου συντάξεως κατά 4 χρόνια.

    Σχετικά Links:

    ΚΚΕ

    [17] Διεθνή

    Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Ντάνιελ Περλ

    (17/2/2004 6:02:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε δύο ισλαμιστές μαχητές, από τους οποίους ο ένας θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη στην απαγωγή και δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου της Ουόλ Στρι Τζέρναλ, Ντάνιελ Περλ, το 2002. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρόκειται για τον Σατζίντ Τζαμπάρ, ο οποίος θεωρείται ότι συμμετείχε και σε άλλες επιθέσεις. Ο Τζαμπάρ συνελήφθη, μαζί με τον Μοχάμεντ Ατχαρ, κατά τη διάρκεια βραδινής επιχείρησης στο Καράτσι. Και οι δύο ανήκουν στην εκτός νόμου οργάνωση Λασκάρ-ι-Γάνγκβι.

    [18] Εκλογές

    Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών Βολές Κωνσταντόπουλου για υγεία και αγρότες

    (17/2/2004 6:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Αυστηρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την υγεία άσκησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Λάρισας και ζήτησε την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων και του εθνικού συστήματος υγείας με 6% από το ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος, που περιοδεύει στη Θεσσαλία, ζήτησε άμεση και πλήρη αποζημίωση των αγροτών, που επλήγησαν από την κακοκαιρία και κατήγγειλε την πολιτική στον αγροτικό τομέα τόσο του κ. Δρυ, όσο και των προκατόχων του. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, η κάλπη θα βγάλει "ενισχυμένο Συνασπισμό", λέγοντας πως, καμία δημοσκόπηση στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές δεν είχε προβλέψει τα υψηλά ποσοστά των υποψηφίων, τους οποίους στήριξε το κόμμα του.

    [19] Εκλογές

    Δριμεία επίθεση Καραμανλή

    (17/2/2004 6:08:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία, εξαπέλυσε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση όπου παρουσίασε στην Αργυρούπολη τις βασικές του θέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία, ανευθυνότητα και αλαζονεία, τόσο για το κλείσιμο του Ελευθέριος Βενιζέλος, όσο και για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την διακοπή νερού και ρεύματος και εξήγγειλε τη δημιουργία μετά τις εκλογές, Ενιαίου Φορέα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. Νωρίτερα κατά την επίσκεψή του το πρωί στα θερμοκήπια του Μαραθώνα, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την κακοκαιρία ζήτησε την ανάγκη άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

    Καραμανλής: "Απαράδεκτα φαινόμενα"

    Σημείωσε πως ο πρωθυπουργός σιώπησε και εξαφανίστηκε για να μην θυμίζει τη συνέχεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει ότι όλα αυτά συμβαίνουν και αλλού.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι κανείς δεν αρνείται ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κλείνει η εθνική οδός ούτε να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο η πανάκριβη Αττική οδός, ή να βάζει λουκέτο το πανάκριβο αεροδρόμιο.

    Ούτε είναι δυνατόν σημείωσε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να υπάρχουν συμπολίτες μας τρεις μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης. Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα; διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι μοιράζει υποσχέσεις τη μία μέρα τις οποίες ξεχνάει την επομένη.

    Αύριο κλιμάκιο της ΝΔ με εντολή του Κ.Καραμανλή, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας.

    Παρουσιάζοντας τη Χάρτα καθημερινότητας του πολίτη, ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία Αθήνα του αύριο, με περισσότερο πράσινο, καλύτερες συγκοινωνίες και ανακούφιση του κυκλοφοριακού, μία πόλη προσβάσιμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Ανακοίνωσε την πλήρη αναδάσωση του Υμηττού, ενώ αφήνοντας αιχμές για την τροπολογία Πάχτα, τόνισε πως διάτρητες διατάξεις για το περιβάλλον οι οποίες εξυπηρετούν συμφέροντα, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

    O πρόεδρος της Ν. Δ, κατά την παρουσίαση της Χάρτας καθημερινότητας του πολίτη, στην Αργυρούπολη, έκανε λόγο για μια μελλοντική Αθήνα, με περισσότερο πράσινο, ενώ αφήνοντας έμμεσες αιχμές για την τροπολογία Πάχτα, καταφέρθηκε εναντίον των διάτρητων διατάξεων για το περιβάλλον οι οποίες εξυπηρετούν συμφέροντα.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή του Μαραθώνα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

    Ο κ. Καραμανλής συζήτησε με ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, οι οποίοι υπέστησαν ολική καταστροφή και ζήτησαν άμεσα τη βοήθεια του κράτους. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε την ανάγκη άμεσης καταβολής αποζημιώσεων σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία και δήλωσε τη στήριξή του σε όσους δοκιμάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    [20] Διεθνή

    Σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στο ιαπωνικό υπουργείο Αμύνης

    (17/2/2004 6:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στις 11μ.μ. (τοπική ώρα), στην καρδιά του Τόκιο, κοντά στο υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή για το μέγεθος της ζημιάς, που προκλήθηκε. Οι αστυνομικές αρχές, που διενεργούν τις σχετικές έρευνες, ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν σωλήνες που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση βλημάτων από έναν παρακείμενο στο υπουργείο, ναό. Η επίθεση εκτιμάται ότι έγινε από άτομα που αντιτίθενται στην αποστολή ιαπωνικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

    [21] Εκλογές

    Προτάσεις Τσοβόλα για το φορολογικό σύστημα Καταγγελία ΔΗΚΚΙ για τις δημοσκοπήσεις

    (17/2/2004 7:02:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Πληρωμένες χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας και δήλωσε πως, το κόμμα του θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ελεγχθεί ο τρόπος διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων. Ο κ. Τσοβόλας, μίλησε για "αντιδημοκρατική και ανεξέλεγκτη προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης" και ζήτησε ένα "θεσμικό και αδιάβλητο όργανο ελέγχου". Μιλώντας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, ο κ. Τσοβόλας πρότεινε ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις, δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και πιο δίκαιη κατανομή των εσόδων του κράτους υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων. Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ επέκρινε την κυβερνητική πολιτική για το κυπριακό, τονίζοντας πως, "αυτή η λύση δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε δίκαιη" και έκανε λόγο για διαχωρισμό της Κύπρου σε τρία τμήματα, γεγονός που "νομιμοποιεί τα τετελεσμένα του Αττίλα". Στις 7:30 το απόγευμα, ο κ. Τσοβόλας θα μιλήσει στο δημαρχείο της Νέας Μάκρης.

    Σχετικά Links:

    ΔΗΚΚΙ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 February 2004 - 18:00:13 UTC