Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Β' Αθηνών ο γιος του Ηλία Ηλιού Ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του ο ΣΥΝ
  • [02] Για την δικαιολόγηση του πολέμου κατά του Ιράκ Έρευνα της Γερουσίας για
  • [03] Συμπληρωματικές υποψηφιότητες για ΝΔ
  • [04] Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα Σε κλοιό πάγου και χιονιά

    [01] Εκλογές

    Στη Β' Αθηνών ο γιος του Ηλία Ηλιού Ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του ο ΣΥΝ

    (13/2/2004 7:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Τα ψηφοδέλτια του ανακοίνωσε σήμερα ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ με μια ιδιαίτερη δήλωση του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος χαιρέτισε την υποψηφιότητα του Φίλιππου Ηλιού, γιου του ιστορικού ηγέτη της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού, στην Β Περιφέρεια Αθηνών.

    [02] Διεθνή

    Για την δικαιολόγηση του πολέμου κατά του Ιράκ Έρευνα της Γερουσίας για διόγκωση πληροφοριών

    (13/2/2004 9:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: BBC, ΑΠΕ

    Έπειτα από "αντίσταση" μηνών, η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι , ψήφισε υπέρ της διερεύνησης της πιθανότητας διόγκωσης των πληροφοριών για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ από την κυβέρνηση Μπους. Η ψήφος αυτή ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Πατ Ρόμπερτς, και του Δημοκρατικού αντιπροέδρου, Τζον Ροκφέλερ, της επιτροπής αυτής, η οποία συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών. Μέχρι χθες, οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθεντο στην επέκταση της έρευνάς τους στους ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, περιορίζοντάς την στις ελλείψεις και στα σφάλματα των υπηρεσιών πληροφοριών. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε πως σε δική του, "ανεξάρτητη" έρευνα σχετικά με το πώς χρησιμοποίησαν τις σχετικές πληροφορίες οι μυστικές υπηρεσίες, θα μετάσχουν και δύο εξέχοντες ακαδημαϊκοί.

    "Ύποπτες" επισκέψεις Τσέινι στην CIA

    Για ύποπτες επισκέψεις του Τσέινι στην CIA κάνει λόγο ο δημοκρατικός γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών, Τεντ Κένεντι.

    Η επιτροπή επιθυμεί τώρα "να προχωρήσει σε ευρεία εξέταση ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μαθήματα από την εμπειρία μας στο Ιράκ και να βεβαιωθούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας και οι πολιτικοί μας ιθύνοντες μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους την καλύτερη δυνατή και πιο αξιόπιστη ενημέρωση", σημειώνει ο γερουσιαστής Ρόμπερτς στην ανακοίνωση της επιτροπής.

    Οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να μάθουν κυρίως αν πολλά μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, δεν προσπάθησαν να επηρρεάσουν την αμερικανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών CIA. Σημειώνεται ότι ο Τσέινι είχε πάει πολλές φορές στην έδρα της CIA για να συναντηθεί με ειδικούς αναλυτές στο θέμα του Ιράκ.

    Η επιτροπή της Γερουσίας, που άρχισε τις έρευνες τον περασμένο Ιούνιο, αποφάσισε να διερευνήσει δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον Πόλεμο του Κόλπου μέχρι και την απαρχή του πολέμου κατά του Ιράκ το 2003.

    [03] Εκλογές

    Συμπληρωματικές υποψηφιότητες για ΝΔ

    (13/2/2004 9:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Η εκδότρια και πρώην μοντέλο Έλενα Κουντουρά συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την Α' Αθηνών, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η ΝΔ. Ανάμεσα στις συμπληρωματικές υποψηφιότητες του κόμματος για τις εκλογικές περιφέρειες Α' και Β' Αθηνών και Α' Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβάνονται το όνομα του Στέλιου Παπαθεμελή και οι υποψηφιότητες έξι γυναικών.

    Ειδικότερα, τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών είναι:Α΄ΑΘΗΝΩΝΚατσαμπέ Κατερίνα, Ιατρός, Δημ. Σύμβουλος Αθηναίων.

    Κουντουρά Έλενα, Εκδότρια.

    Παγουρτζής Φώτης, Οικονομολόγος.

    Χόρτη Έλενα, Καθηγήτρια ΑΕΙΒ΄ΑΘΗΝΩΝΚατσαρού Ευγενιάδου Ειρήνη, Ιατρός, Αντιδήμαρχος Ψυχικού.

    Μπούζαλη Τρυφωνοπούλου Βίβιαν, Ψυχολόγος, Στέλεχος Επιχειρήσεων.

    Ράλλη Καπικού Καίτη, Δικηγόρος.

    Σπανός Γεώργιος, Επιχειρηματίας, ΟικονομολόγοςΑ΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

    Παπαθεμελής Στυλιανός, Δικηγόρος, Βουλευτής.

    Κολοκοτρώνης Αγγελος, Δημοσιογράφος

    [04] Εσωτερικά

    Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα Σε κλοιό πάγου και χιονιά

    (13/2/2004 11:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πολικές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αποτελούν ρεκόρ 100ετίας και πλήττουν για δεύτερη μέρα ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, όπου έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο Ξενοκράτης. Σοβαρά είναι τα προβλήματα, που έχουν προκληθεί στις συγκοινωνίες και γενικά στις μετακινήσεις. Ολοκληρώθηκαν στο μεταξύ μετά τις 9 μ.μ οι διαδικασίες εκχιονισμού στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", το οποίο άνοιξε για τις πτήσεις. Ωστόσο οι εταιρείες Ολυμπιακές Αερογραμμές και η Aegean Airlines έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους για αύριο το πρωί. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν η Κρητη, η Ανατολική Αττική και η Αχαΐα. Κλειστή παραμένει η εθνική Αθηνών Λαμίας ενώ κατάφεραν να απεγκλωβιστούν οδηγοί και οχήματα σε Μαλακάσα και Σχηματάρι. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κατά τη διάρκεια της νύκτας αναμένεται να επικρατήσει ολικός παγετός, ενώ η Τροχαία απευθύνει συνεχείς συστάσεις στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις καθώς μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο.

    Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Αττική

    Κλειστή παραμένει η Αττική Οδός από τη Μεταμόρφωση μέχρι την Ελευσίνα, ενώ σε άλλα τμήματα η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Κηφισιάς μέχρι τον 85ο χιλιόμετρο.

    Διακοπές κυκλοφορίας έχουμε στις λεωφόρους Πάρνηθας, Πεντέλης, Διονύσου και Φυλής ενώ γίνονται προσπάθειες να ανοίξει η λεωφόρος Μαραθώνα, αλλά ακόμα παραμένει κλειστή από το Πικέρμι έως τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη.

    Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της ανατολικής και βόρειας Αττικής ενώ αλυσίδες χρειάζονται στις λεωφόρους Λαυρίου, Σπάτων, Βάρης-Κορωπίου, στη λεωφόρο Κατεχάκη και κατά διαστήματα στους δρόμους Κερατέας-Αναβύσσου, Κερατέας-Λαυρίου και στη Γαλάζια Ακτή προς Καλύβια.

    Από την πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες γίνονται προσπάθειες να μείνουν ανοιχτοί οι βασικοί οδικοί άξονες αλλά τα προβλήματα επιδεινώνονται, όσο περνάει η νύχτα γιατί πέφτει και η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

    Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει λάβει 600 κλήσεις για βοήθεια, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν μεταφορές ασθενών και νεφροπαθών στα νοσοκομεία.

    Σε ότι αφορά τώρα την ηλεκτροδότηση, προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στις περιοχές της Λούτσας και της Ραφήνας, όπου είναι εκτός λειτουργίας μια γραμμή μέσης τάσης, και μεμονωμένες περιπτώσεις στις παρυφές της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

    Τα ξημερώματα θα καθοριστούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

    Επειδή προβλέπεται οι καιρικές συνθήκες να παραμείνουν οι ίδιες και αύριο Σάββατο τα συνεργεία και οι ελεγκτές του δικτύου αστικών συγκοινωνιών, από τις 4 τα ξημερώματα θα εκτελούν ελέγχους στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώνουν την καταλληλότητα του οδοστρώματος και στη συνέχεια να εισηγούνται τη δρομολόγηση των οχημάτων.

    Στο μεταξύ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ από Πειραιά έως και Κηφισιά ενώ σταδιακά αποσύρονται τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά και Ραφήνα. Κλειστά και τα πορθμεία. Σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

    Ανοικτή είναι η εθνική οδός Αθηνών- Τριπόλεως, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού. Στην Αχαΐα, παραμένουν αποκλεισμένα 60 χωριά στον ορεινό όγκο του νομού. Με προβλήματα και τα περισσότερα νησιά. Αποκλεισμένα χωριά σε ορεινή Νάξο, Άνδρο και Τήνο. Χιόνια και σε Λέσβο, Λήμνο, Ικαρία και Χίο ενώ στη Γαύδο χιόνισε μετά από 62 χρόνια. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στις Κυκλάδες, ενώ η έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν απο το απόγευμα την Κρήτη , όπου έχει διακοπεί η συγκοινωνία στο οδικό δίκτυο του νησιού.

    Σε ότι αφορά την Βόρεια Ελλάδα όπου σημειώνονται πολικές θερμοκρασίες, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην κεντρική και βόρεια Χαλκιδική, στο δρόμο προς Βίγλα και Βίτσι στο νομό Φλώρινας και σ΄ ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του νομού εκτός από την περιοχή Αμυνταίου. Επίσης, λόγω του παγετού αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο του νομού Καστοριάς .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρήτη και Κύπρο χτυπάει τώρα η κακοκαιρία

    Αναγγελία θύελλας απο την ΕΜΥ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 February 2004 - 21:52:17 UTC