Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένατη νίκη στο πρωτάθλημα για την Χαλκηδόνα
  • [02] Συνέχεια με νίκη για τον ΠΑΟΚ
  • [03] Ηρακλής-Αιγάλεω 2-1
  • [04] Τη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ
  • [05] Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι πολίτες Ψήφο εμπιστοσύνης στον Γ. Παπανδρέου
  • [06] Με άγχος, αλλά επιβλήθηκε ο ΠΑΟ

    [01] Αθλητισμός

    Ένατη νίκη στο πρωτάθλημα για την Χαλκηδόνα

    (8/2/2004 7:35:00 μμ)

    Την ένατη νίκη στο πρωτάθλημα και την τέταρτη εκτός έδρας πήρε σήμερα η Χαλκηδόνα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε της Καλλιθέας στο "Ελ Πάσο" με 3-2, αφήνοντας τους γηπεδούχους στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με μόλις μία νίκη μετά από 20 αγώνες.

    Η Καλλιθέα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια Χαλκηδόνα που ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην άμυνα και προσπαθούσε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων με αντεπιθέσεις. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να πάρει πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αφού στο 9ο λεπτό ο Παππάς δέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στάουτσε για να ανοίξει το σκορ.

    Οι γηπεδούχοι μετά το τέρμα του Παππά κυριεύτηκαν από άγχος, παρουσίασαν πολλά κενά και στις τρεις γραμμές και κινδύνευαν άμεσα και με δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 36΄, όταν ο Ζαχαρόπουλος σε μια αντεπίθεση έκανε το ένα-δύο με τον Κορακάκη, στη συνέχεια μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στάουτσε γράφοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξη ο Σκαρμούτσος ανετράπη στην περιοχή της Χαλκηδόνας και ο Μαζαράκης υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκέκας που δεν αστόχησε μειώνοντας σε 2-1. Η ψυχολογία των γηπεδούχων, όπως ήταν φυσιολογικό, ανέβηκε κατακόρυφα και με τη βοήθεια του κόσμου πίεσαν για την ισοφάριση.

    Και το κατάφεραν στο 71΄, όταν την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου απέκρουσε με υπερένταση ο Εμπέντε, όμως ο Σκαρμούτσος πήρε το «ριμπάουντ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Χαλκηδόνας. Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν πως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν ακόμα και να πάρουν την νίκη, όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Έτσι, έξι λεπτά αργότερα, ο Αντερσον, που είχε μπει ως αλλαγή στο 65΄, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το τρίτο γκολ της Χαλκηδόνας, δίνοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη που την διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαζαράκης (Κεφ/νίας)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δήμος

    Οι συνθέσεις:

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Νταμπρόφσκι, Γόγολος (46΄ Σκαρμούτσος), Καρατζάς, Ντραγκίσεβιτς (30΄ Κυριάκος), Νταμιάνοβιτς, Γήττας (60΄ Πέτκοβιτς), Ιορδανίδης, Γκέκας, Τάτσης.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Παππάς, Μικές, Σίμος, Κατεμής, Κόγιογλου, Κορακάκης, Αλ Τζάχερ, Δήμος, Ζαχαρόπουλος, Μανουσάκης (65΄ Αντερσον).

    [02] Αθλητισμός

    Συνέχεια με νίκη για τον ΠΑΟΚ

    (8/2/2004 6:50:00 μμ)

    Στο "κυνήγι" της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου, έμεινε ο ΠΑΟΚ. Το μακεδονικό συγκρότημα, σε αγώνα για την 20η ημέρα της Α` Εθνικής που έγινε στην Τούμπα, χάρη σε δύο τέρματα που πέτυχε στο πρώτο 45λεπτο, επικράτησε 3-0 του Πανηλειακού και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης του εισιτηρίου που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

    Στο 17` ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σαλπιγγίδης πραγματοποίησε μια διαγώνια μπαλιά από δεξιά, ο Κούτσης επιχείρησε την πρώτη κεφαλιά, ο Χάγκαν τη δεύτερη, αλλά ο Λιούρδης απόκρουσε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο "δικέφαλος" έφτασε ξανά κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά το σουτ του Χάγκαν κατέληξε λίγο άουτ.

    Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου της συνάντησης, ο Χάγκαν έστρωσε όμορφα τη μπάλα στον Σπάσιτς αλλά το σουτ του Σέρβου μέσου μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Όμως, οι γηπεδούχοι, ένα λεπτό αργότερα, άνοιξαν το σκορ με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Λιούρδη στην κεφαλιά του Γιασεμή και με ιδανικό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 1-0.

    Στο 40` ο Σπάσιτς απώλεσε μια ακόμα ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ της ομάδας του Πύργου, όμως τρία λεπτά αργότερα, ο Κούτσης διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ όταν ανενόχλητος πραγματοποίησε το σουτ μέσα από την περιοχή του Πανηλειακού, υποχρεώνοντας τον Λιούρδη να μαζέψει τη μπάλα για δεύτερη φορά από το βάθος της εστίας του.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, χωρίς να χάσει τη "μάχη" του κέντρου, φάνηκε να κάνει οικονομία δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πανηλειακού, ο οποίος από την πλευρά του προσπαθούσε με άδοξο τρόπο να φτάσει σε κάποιο γκολ.

    Ετσι, ο ΠΑΟΚ, σε μια από τις αντεπιθέσεις, επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, έφτασε στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος, με «δράστη τον Μαλαδένη, ο οποίος σκόραρε στην πρώτου του παρουσία με τα χρώματα του "δικεφάλου". Ετσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-0, το οποίο χάρισε στον ΠΑΟΚ την έκτη φετινή του εντός έδρας νίκη και τη δεύτερη συνεχόμενη, μετά και το "διπλό" της προηγούμενης εβδομάδας στον Κορυδαλλό.

    Διαιτητής: Κουκλάκης

    Κίτρινες κάρτες: Τασίδης

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Κουτσόπουλος, Μαλαδένης, Κούτσης, Φουτσίνι, Χάγκαν (70` Λουκά), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Σπάσιτς (65` Θεοδωρίδης).

    ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λιούρδης, Κουτελιέρης (29` Μποταϊτης), Τασίδης, Αρβανίτης, Σπυρόπουλος, Χρυσάφης (68` Στρόμπουλος), Τσιώλης, Μαρκορά, Μωυσιάδης, Μανίκας, Νομαφόρ (49` Τσίγκας).

    [03] Αθλητισμός

    Ηρακλής-Αιγάλεω 2-1

    (8/2/2004 8:14:00 μμ)

    Την έβδομη νίκη του στα τελευταία εννιά ματς πέτυχε σήμερα ο Ηρακλής. Η ομάδα του Ματς Γίνγκμπλαντ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στον αγώνα με το Αιγάλεω, που έγινε στο πλαίσιο της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής στην Πολίχνη, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την νίκη με 2-1.

    Το Αιγάλεω ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Γιώργος Αλεξόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Όμως, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 8΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Ξενίδης πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.

    Μετά από αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα οι δύο ομάδες... ηρέμησαν τον ρυθμό και το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στο κέντρο. Ολα αυτά μέχρι το 34΄, όταν ο Μουράτι ανατράπηκε στην περιοχή του Αιγάλεω και ο Μποροβήλος έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαχλάς, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλάεβιτς. Ομως, η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε και ο επερχόμενος Φοφόνκα πήρε το "ριμπάουντ" και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Χατζάρα.

    Στο δεύτερο ημίχρονο θα έλεγε κανείς ότι το Αιγάλεω ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τον Ηρακλή, ο οποίος εύκολα ή δύσκολα κατάφερνε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μποροβήλος

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νεμπεγλέρας, Μουράτι, Νικολόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Χολβάιν, Κατσαμπής, Ιωάννου, Ξενίδης (80΄ Νατσούρας), Νεμπεγλέρας, Σελάντερ, Πουρσανίδης, Μουράτι (63΄ Καπετάνος), Φοφόνκα, Μαχλάς (74΄ Μίετσελ)

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Κλάεβιτς, Παπουτσής, Εντουσέι (86΄ Χρήστου), Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Μπάρκογλου, Φωτάκης (56΄ Τσάτσος), Σκοπελίτης, Χλωρός (46΄ Μουστογιάννης), Νικολόπουλος, Αγρίτης.

    [04] Εσωτερικά

    Τη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ

    (8/2/2004 9:01:00 μμ)

    Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που θα συνεδριάσει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Κατηγορούμενοι είναι οι Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη, ο Χρήστος Τσιγαρίδας και ο Μιχάλης Κασσίμης. Το κατηγορητήριο αφορά δύο δολοφονίες, 73 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 70 εκρήξεις και απόπειρες εκρήξεων. Σημειώνεται ότι μόνο ο Χρήστος Τσιγαρίδας, έχει αποδεχτεί την "πολιτική ευθύνη" για τη συμμετοχή του στην οργάνωση έως το 1990.

    [05] Εκλογές

    Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι πολίτες Ψήφο εμπιστοσύνης στον Γ. Παπανδρέου

    (8/2/2004 11:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ

    Ξεπέρασε κάθε προσδοκία της Χαριλάου Τρικούπη η προσέλευση των μελών αλλά κυρίως των φίλων του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος. Στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κορυφαία κομματική διαδικασία ανταποκρίθηκαν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα 1.013.533 πολίτες, κάνοντας πραγματικότητα για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία τη συμμετοχική δημοκρατία. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 1.011.858 ενώ τα λευκά 1.675. Τα αποτελέσματα προέρχονται από 2.640 κάλπες σε σύνολο 2.743, καθώς υπολοίπονται ακόμα 103. Ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, που παρακολούθησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από το Κιλελέρ, τον "τόπο του ιστορικού μαρτυρίου της αγροτιάς", χαρακτήρισε, "ιερή στιγμή την ανακοίνωση της βούλησης των πολιτών, μέσα από την πάνδημη συμμετοχή τους", στη διαδικασία.

    "Μεγάλη γιορτή του πολίτη και της Δημοκρατίας"

    Εντολή αλλαγών και ανατροπών χαρακτήρισε το σημερινό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του στην ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ριζικές αλλαγές και καλώντας όλους τους πολίτες να συνδημιουργήσουν μια νέα Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μία μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη αλλά και για την Ελλάδα.

    "Σε αυτή την ιερή στιγμή της δημοκρατικής διαδικασίας, που ακολουθήσαμε, θέλησα να βρίσκομαι κοντά σας γιατί σέβομαι την ιστορία και τις παραδόσεις και οι δικοί σας αγώνες αποτελούν πηγή έμπνευσης για το σήμερα και το αύριο", δήλωσε συνδέοντας την επιλογή του ιστορικού Κιλελέρ με τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και τη σχέση του με τους αγρότες, "έναν άνθρωπο, που αγάπησε και τον αγάπησαν οι Έλληνες αγρότες".

    Η αποστροφή αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι απάντησαν με το σύνθημα ''Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς''. Με το πλήθος να φωνάζει σε πολλές στιγμές ''Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός'' ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους για την πρωτόγνωρη και μεγάλη γιορτή του πολίτη και της δημοκρατίας, όπως χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα.

    Και συνέχισε λέγοντας: "'Εμείς τολμήσαμε γιατί θέλουμε το καινούργιο, θέλουμε τον πολίτη μπροστά" ενώ απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο ανέφερε , "Πολίτη τόλμησες και σήμερα νίκησες. Κατέκτησες το δικαίωμα ο επώνυμος πολίτης της νέας εποχής".

    Ακόμη ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι, το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας αποτελεί γι' αυτόν νέα εντολή να προχωρήσει στο δρόμο της αλλαγής και της ανατροπής και πρόσθεσε ότι, σήμερα γυρίζει μία νέα σελίδα ανατέλλει ένας ήλιος διαφορετικός και ότι πέτυχε ένα πείραμα της δημοκρατίας.

    "Υπογράφουμε, είπε, ένα νέο συμβόλαιο ενότητας, που θα υπηρετεί θεσμούς και αξίες. Δημιουργούμε μία νέα εθνική ενότητα με εθνικές συναινέσεις. Προχωρούμε να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο αύριο κάνοντας τομές στο κράτος και δημιουργώντας ένα κοινωνικό κράτος προσφοράς. Και σ΄ αυτό το νέο κράτος θέλουμε την φωνή όλων".

    Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι ομιλίες, του οποίου τόσο έξω από το δημαρχείο του Κιλελέρ όσο και μέσα στο δημαρχείο είχαν έντονο ενωτικό χαρακτήρα με έμφαση στη συμμετοχή όλων των πολιτών, ευχαρίστησε όλους όσους τον ψήφισαν αλλά και εκείνους που δεν τον ψήφισαν γιατί όπως σχολίασε αυτοί με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι, λειτουργεί η Δημοκρατία στην οποία πιστεύουμε. και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, "ο πολίτης σήμερα δίνει εντολή να αλλάξουμε την παράταξή μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είμαι συγκινημένος και περήφανος, που ηγούμαι αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Έτσι θα πορευθούμε, θ' αλλάξουμε το κράτος και την κοινωνία θα φτιάξουμε μία συμμετοχική κοινωνία και σας θέλω όλους μαζί"

    Εξάλλου ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα ευγνωμοσύνης στον αποχωρήσαντα πρόεδρο Κώστα Σημίτη όπως υπογράμμισε στήριξε και συνεχίζει να τον στηρίζει. Και κατέληξε λέγοντας "θα νικήσουμε στις 7 Μαρτίου και θα προχωρήσουμε μαζί".

    Στο μεταξύ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σε επίπεδο νομού Λάρισας η προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις 45 κάλπες, που είχαν στηθεί σε όλο το νομό για τη σημερινή ψηφοφορία. Με αρχική πρόβλεψη της Ν.Ε Λάρισας ότι, οι ψηφοφόροι, που θα προσέρχονταν στις κάλπες θα έφταναν τις 8.000-10.000, αφού τα ενεργά μέλη του κόμματος στο νομό ανέρχονται στα 2.800 ενώ περί τα 2.500 είναι τα ανενεργά, εντέλει προσήλθαν περισσότεροι από 16.000.

    Η μεγάλη συμμετοχή στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η ηλιόλουστη μέρα αποτελούν κατά τον Κώστα Λαλιώτη "καλούς οιωνούς" για την νικηφόρο έκβαση της εκλογικής μάχης της 7ης Μαρτίου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πρωτόγνωρη συμμετοχή, που έχει ξεπεράσει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, η οποία όπως είπε, αποτελεί "αποφασιστικό βήμα για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και για την ώθηση αλλά και για την ανασύνθεση μιας σύγχρονης, δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης".

    Ο κ. Λαλιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, "στις 7 Μαρτίου εκατομμύρια πολίτες με την ψήφο μας θα δώσουμε τη νίκη και πάλι στο ΠΑΣΟΚ για να πορευτούμε όλοι μαζί στη νέα εποχή".

    Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις είπε ότι, ακτινογραφούν την πραγματικότητα της κάθε μέρας, πρόσθεσε ότι, μέχρι τις εκλογές θα έχουμε να δούμε πολλές δημοσκοπήσεις και κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση του στη νίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λαϊκή εντολή για νέα αρχή

    [06] Αθλητισμός

    Με άγχος, αλλά επιβλήθηκε ο ΠΑΟ

    (8/2/2004 11:04:00 μμ)

    Έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός, στο κυνήγι του τίτλου, αφού αν και με 10 παίκτες από το 60΄ λόγω αποβολής του Μινχ, κατάφερε να κερδίσει στη Νεάπολη τον Ιωνικό με 2-1, με κορυφαίο παίκτη του τον Παπαδόπουλο, που και πέναλτι κέρδισε και γκολ, το δεύτερο, σημείωσε. Η επικράτηση του ΠΑΟ ήταν δίκαιη, αν και γεμάτη άγχος είναι αλήθεια. Όσο για τον Γκονζάλες, αυτός δεν έδειξε και πολλά πράγματα.

    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και με το νέο του απόκτημα τον Αργεντινό Γκονζάλες, στο 1΄ και στο 4΄ βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως και τα δυο σουτ του "Εκι", πέρασαν άουτ. Και ενώ οι "πράσινοι" έκαναν τις ευκαιρίες, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στο 5΄. Ο Λετιέρι έκανε το σουτ, ο Νικοπολίδης αιφνιδιάστηκε, έχασε την μπάλα μέσα απο τα χέρια του και ο Γκούντμαν από κοντά με πλασέ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, ο διαιτητής Κασναφέρης όμως είχε αντίθετη άποψη και κατακύρωσε το γκολ.

    Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχτηκαν, πίεσαν για την ισοφάριση και στο 12΄ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, Πάριζεκ. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μινχ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και απο εκεί και πέρα το χάος. Ο μεν Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μια πρωτοβουλία άνευ ουσίας, αφού με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο οι παίκτες του Ιωνικού κατόρθωναν να ανακόπτουν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων.

    Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός σχετικά νωρίς και συγκεκριμένα στο 54΄ πέτυχε το δεύτερο γκολ του, με κεφαλιά του Παπαδόπουλου έπειτα απο σέντρα του Μπασινά. Στην συνέχεια, οι προσπάθειες των γηπεδούχων που είχαν την αριθμητική υπεροχή, δεν κατόρθωσαν να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ, ούτε με τον Ξανθόπουλο, στο 61΄ (σουτ μόλις άουτ), ούτε και με τον Μακόρ στο 94΄.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κασναφέρης (Αργολίδας)

    ΚΑΡΤΕΣ: Πάριζεκ, Φερεκίδης, Σειταρίδης, Ζουτάουτας, Μακόρ, Μινχ

    ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Μινχ (60΄, δύο κίτρινες)

    ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Πάριζεκ, Φερεκίδης, Ξανθόπουλος, Φερέιρα, Τσιμπλίδης (55΄ Σιμόνε), Αφάς, Φρούσος (46΄ Κωνσταντίνου), Μακόρ, Βουρεξάκης, Λετιέρι (73΄ Γαβριλόπουλος), Γκούντμαν.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Μόρις, Γκούμας, Μινχ, Ζουτάουτας, Μπασινάς, Σαπάνης (87΄ Μικάελσεν), Γκονζάλες (63΄ Κώτσιος), Σανμαρτεάν (63΄ Κωνσταντινίδης), Παπαδόπουλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 February 2004 - 21:55:02 UTC