Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντεμπούτο... με το αριστερό για τον Ντουμιτρέσκου
  • [02] Ρόδος: Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ
  • [03] Νικητής ο Τζον Κέρι
  • [04] Στο Κιλελέρ ο Γιώργος Παπανδρέου Εκλογή νέου προέδρου ΠΑΣΟΚ
  • [05] 16χρονος σώθηκε... κάτω από τα ερείπια

    [01] Αθλητισμός

    Ντεμπούτο... με το αριστερό για τον Ντουμιτρέσκου

    (7/2/2004 11:40:00 μμ)

    Ντεμπούτο... με το αριστερό έκανε ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου στον πάγκο της ΑΕΚ. Η ένωση ηττήθηκε 1-0 στα Λιόσια από τον Πανιώνιο, ενώ είχε τέσσερα δοκάρια. Το γκολ του Πανιωνίου, που αύξησε τις πιθανότητές του για τη συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας περιόδου, πέτυχε ο Παρόντι στο 80ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα καλεί την "Επιτροπή Διαιτησίας να παραπέμψει στα πειθαρχικά της όργανα τον διαιτητή" και ζητά "την εξαίρεσή του από όλους τους αγώνες της ΑΕΚ", αναφερόμενη στον διαιτητή της συνάντησης, Μάκη Ευθυμιάδη, στον οποίο αποδίδουν την σημερινή ήττα της ομάδας τους.

    "Εσπασαν" τα δοκάρια οι παίκτες της ΑΕΚ

    Δύο δοκάρια και μια αμφισβητούμενη φάση, όλα για λογαριασμό την ΑΕΚ, ήταν ο απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο 7ο λεπτό, από την κεφαλιά-πάσα του Πετκόφ, ο Κατσουράνης με προβολή έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντρόμπνι, ενώ στο 29`, από το φάουλ του Μπορμπόκη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Νεοσμυρνιωτών.

    Οι παίκτες της ΑΕΚ, στο 37` διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του Ντρόμπνι. Μετά από κόντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου φάνηκε να την μπλοκάρει, ο Μπορμπόκης έκανε την προβολή με αποτέλεσμα να περάσει από τη γραμμή της εστίας των Νεοσμυρνιωτών, όμως ο διαιτητής τον χρέωσε με επιθετικό φάουλ.

    Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, από το σουτ του Τσιάρτα, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Λαγωνικάκη, ο οποίος βρισκόταν πάνω στη γραμμή και εν συνεχεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του Πανιωνίου.

    Ο Πανιώνιος, απείλησε άμεσα την εστία της ΑΕΚ, στο 53ο λεπτό, όταν από τη σέντρα του Τζιωρτζόπουλου από τα αριστερά, ο Παρόντι από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε με προβολή να ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα έξυσε το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη, πριν καταλήξει άουτ.

    Η ΑΕΚ προσπαθούσε για το γκολ, όμως η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου κρατούσε καλά, ενώ οι επιθετική του γραμμή, προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία να... καρδιοχτυπά το Μιχαηλίδη. Έτσι, αν και από το σουτ του Λυμπερόπουλου στο 58`, η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυντικού και ο Ντρόμπνι με δυσκολία την έδιωξε σε κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι, σε μια «στημένη φάση, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 80ο λεπτό, ο Παρόντι με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μιχαηλίδη, δίνοντας προβάδισμα στον Πανιώνιο.

    Στο 82ο λεπτό και σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις του Πανιωνίου στο β` ημίχρονο, ο Τζιωρτζόπουλος είδε το Μιχαηλίδη εκτός εστίας, το πλασέ του όμως πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Η ΑΕΚ, προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως τα δοκάρια έσωσαν την ομάδα του Μπουμπένκο, αφού τόσο στο 86`, όσο και στο 90`, η μπάλα βρήκε... σίδερο στην προβολή του Κατσουράνη και στο σουτ του Κωνσταντινίδη αντίστοιχα. Το 0-1 παρέμεινε, παρά την αποβολή του Λαγωνικάκη με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας στον Πανιώνιο τους τρεις βαθμούς της νίκης που τον φέρνουν και πάλι σε τροχιά Ευρώπης.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης Κίτρινες κάρτες: Κωνσταντινίδης. Κόκκινες κάρτες: Λαγωνικάκης (2 κίτρινες) ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης (53΄ Λάκης), Πετκόφ, Ζαγοράκης, Κρέικ, Οκκάς, Τσιάρτας (63΄Κωνσταντινίδης), Κασάπης, Μόρας, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο, Τζιωρτζιόπουλος, Βλτσεκ, Παρόντι (89΄Πίνο), Σμίλιανιτς, Λαγωνικάνης, Μάντζιος (78΄Κλίμεκ), Ραγκουέλ, Τσιώλης, Κατσιαρός.

    [02] Εσωτερικά

    Ρόδος: Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ

    (8/2/2004 9:37:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο, το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο βρισκόταν 355 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Αθήνας, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ της Ρόδου και της Καρπάθου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

    [03] Διεθνή

    Νικητής ο Τζον Κέρι

    (8/2/2004 9:44:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, κερδίζει τις προκριματικές εκλογές, που διεξήχθησαν στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με τα exit polls που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, ο Κέρι συγκεντρώνει ποσοστό 56% και ακολουθούν, με μεγάλη διαφορά, ο γερουσιαστής Τζον Εντουαρντς (15%) και ο πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ, Χάουαρντ Ντιν (14%). Στις εκλογές του Μίσιγκαν θα αναδειχτούν 128 αντιπρόσωποι για το συνέδριο των Δημοκρατικών που θα γίνει τον Ιούλιο στη Βοστόνη. Στο μεταξύ, δημοσκόπηση φέρει νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Τζορτζ Μπους έναντι του Τζον Κέρι.

    50% για τον Μπους - 48% για τον Κέρι

    Δημοσκόπηση του περιοδικού Νιούσγουικ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο φέρνει νικητή τον Κέρι με 50% έναντι 45% για τον Μπους

    Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του περιοδικού Τάιμ και του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, που διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο, θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές αν γίνονταν σήμερα και αντίπαλός του ήταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Κέρι.

    Ο νυν πρόεδρος θα λάμβανε ποσοστό 50% έναντι 48% για τον Κέρι, ενώ αν αντίπαλοί του ήταν ο Τζον Εντουαρντς ή ο απόστρατος στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, θα αναδεικνυόταν ευκολότερα νικητής με ποσοστά 52% έναντι 46% και 55% έναντι 41% αντίστοιχα.

    Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων πριν τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις Πολιτείες Ουάσινγκτον και Μίσιγκαν.

    Αλλη δημοσκόπηση του περιοδικού Νιούσγουικ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο φέρνει νικητή τον Κέρι με 50% έναντι 45% για τον Μπους.

    Όλοι οι άλλοι Δημοκρατικοί υποψήφιοι όμως χάνουν από το νυν πρόεδρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμμετοχή ρεκόρ των Αμερικανών ψηφοφόρων

    Ο Τζον Κέρι το μεγάλο φαβορί

    [04] Εκλογές

    Στο Κιλελέρ ο Γιώργος Παπανδρέου Εκλογή νέου προέδρου ΠΑΣΟΚ

    (8/2/2004 10:03:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ανοιξαν από τις 8 το πρωί οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, βάσει της διαδικασίας που επικυρώθηκε, στο Έκτακτο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. Περίπου 3.000 κάλπες έχουν στηθεί σε 2.500 σημεία, εντός και εκτός της χώρας και θα υποδέχονται τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις 7 το βράδυ. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία θα διοχετεύονται σε on line σύστημα, αναμένεται να γνωστοποιηθούν στις 10 το βράδυ. Στα εκλογικά τμήματα έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές και οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίστηκαν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Κατά την προσέλευση στην ψηφοφορία οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα καλούνται να δηλώσουν αν συμφωνούν με την καταγραφή των στοιχείων τους, στους καταλόγους του κόμματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος θα ψηφίσει στο Περιστέρι. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Κιλελέρ, όπου θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Την Δευτέρα το πρωί θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα επισκεφτεί την έκθεση για την Κύπρο και θα μιλήσει μέσω δορυφόρου με Έλληνες που ζουν στη μεγαλόνησο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στήθηκαν οι κάλπες

    Επίσκεψη Παπανδρέου στο Ίδρυμα Χατζηκυριάκειο

    Παπανδρέου: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

    Σχετικά Links:

    www.pasok.gr

    [05] Διεθνή

    16χρονος σώθηκε... κάτω από τα ερείπια

    (8/2/2004 10:32:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ

    Ένας 16χρονος ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση του 11ώροφου κτιρίου στο Ικόνιο, της κεντρικής Τουρκίας. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι ο Μουχάματ Καλέμ, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο 16χρονος σώθηκε διότι βρέθηκε σε κενό ανάμεσα σε όγκους μπετόν. Η διάσωσή του ενθάρρυνε τα δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων, που εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια. Ο απολογισμός των νεκρών έφθασε τους 66.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στους 51 οι νεκροί στο Ικόνιο


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 February 2004 - 9:51:55 UTC