Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκτές δύο τροπολογίες Ψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος
  • [02] Διέρρευσαν στοιχεία του πορίσματος Χάτον "Καθαρός" ο Τόνι Μπλερ
  • [03] Ισχυρή έκρηξη σε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη
  • [04] Πυρά κατά Ελληνοκυπρίων και ΕΕ "Σημείο αναφοράς" το σχέδιο Ανάν
  • [05] Στη Βουλή η κόντρα για την επίμαχη τροπολογία
  • [06] Κι άλλα πτώματα γυναικών στον Καναδά
  • [07] Εξαιτίας των εκλογών Στο τελικό στάδιο παραμένουν πέντε
  • [08] Μετά το θάνατο Καναδού στρατιώτη την Τρίτη Αφγανιστάν:επίθεση κατά της
  • [09] Επιδρομή Ισραηλινών "αφήνει" 13 νεκρούς

    [01] Εσωτερικά

    Δεκτές δύο τροπολογίες Ψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος

    (28/1/2004 12:06:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Στέφανο Μάνο ψηφίστηκε την Τρίτη το βράδυ από την Βουλή, ο νέος εκλογικός νόμος, που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Στο νομοσχέδιο έγιναν δεκτές δύο τροπολογίες. Η πρώτη επιτρέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όσων κατά λάθος δεν εμφανίζονται στους εκλογικούς καταλόγους, εφόσον προσκομίζουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια και η δεύτερη δίνει τη δυνατότητα άμεσης επανόδου στην υπηρεσία δημοσίων υπαλλήλων που είναι υποψήφιοι στις εκλογές και δεν εκλέγονται. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου κανένα κόμμα δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με λιγότερο από 40% του εκλογικού σώματος. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σκανδαλίδη.

    Αποσύρθηκε η διάταξη για τους ΟΤΑ

    Σημειώνεται επίσης ότι έγινε δεκτή, καθώς είχε ενταχθεί στις διατάξεις του νομοσχεδίου, η ρύθμιση που παρατείνει από τους 12 στους 18 μήνες το διάστημα εντός του οποίου, εάν επαναληφθούν οι εκλογές, τότε σε αυτές εφαρμόζεται στο σύστημα της "λίστας"και όχι του "σταυρού". Η συγκεκριμένη διάταξη θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές. Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του βουλευτή Β Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μ.Παπαϊωάννου τα κόμματα στις εθνικές εκλογές να θέτουν δύο υποψήφιους περισσότερους από τον αριθμό των εδρών μιας περιφέρειας. Για παράδειγμα -και για εκλογικές περιφέρειες με έως και επτά έδρες- ένα κόμμα θα μπορεί να έχει τρεις υποψήφιους σε μια μονοεδρική περιφέρεια, τέσσερις υποψήφιους σε μια δυεδρική περιφέρεια κοκ.

    Από το νομοσχέδιο αποσύρθηκε εξάλλου, από τον υφυπουργό Εσωτερικών Λ. Παπαδήμα η τροπολογία που νομιμοποιούσε τις δαπάνες που πληρώθηκαν μέχρι τις 10/12/2003, από τους ΟΤΑ α βαθμού, τα ΝΠΔΔ αυτών, καθώς και από τους συνδέσμους ΟΤΑ, σε βάρος των προϋπολογισμών τους, και αφορούν σε έργα, προμήθειες, επιχορηγήσεις και αμοιβές προσωπικού. Σύμφωνα με την τροπολογία που αποσύρθηκε, στη ρύθμιση θα υπάγονταν και οι σχετικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Ανέβασε τους τόνους ο Μητσοτάκης

    Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε τη ΝΔ ότι δεν προσήλθε στον από οκταμήνου διάλογο που άνοιξε η κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι με βάση το νέο εκλογικό νόμο "το εθνικό ποσοστό του κάθε κόμματος θα προσδιορίζει τις έδρες του" κάτι που "ήταν πάγιο αίτημα της Αριστεράς". Σημείωσε ότι αυξάνει την αναλογικότητα στο 87% των εδρών, ότι διασφαλίζει σταθερή κυβέρνηση με την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 40 έδρες και ότι διευκολύνει τις προγραμματικές ή άλλες συγκλίσεις των κομμάτων.

    Οι τόνοι ανέβηκαν όταν πήρε τον λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το 1989 ψήφισε ένα εκλογικό νόμο για να εμποδίσει τη ΝΔ να γίνει κυβέρνηση.

    Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για "κατάπτωση" της Βουλής από το "νομοθετικό όργιο της κυβέρνησης", κάνοντας λόγο για Κοινοβούλιο οπερέτα.

    Παρόλα αυτά ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπηρετεί το σκοπό της ισχυρής κυβέρνησης και ότι είναι περισσότερο ευνοϊκό για το πρώτο κόμμα.

    Καλπονοθευτικό χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τάχθηκαν υπέρ της απλής αναλογικής οι εισηγητές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης.

    Την πρόθεσή του να μη στηρίξει το νομοσχέδιο επανέλαβε ο Ελ. Βερυβάκης. Ο βουλευτής Β Αθηνών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της αναλογικής καθώς αποτρέπει τον κίνδυνο παραχάραξης της λαϊκής κυριαρχίας και ευνοεί κόμματα αρχών και ιδεών και όχι προσώπων και συμφερόντων.

    [02] Διεθνή

    Διέρρευσαν στοιχεία του πορίσματος Χάτον "Καθαρός" ο Τόνι Μπλερ

    (28/1/2004 7:54:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Από κάθε κατηγορία απαλλάσσει η επιτροπή Χάτον τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, και την κυβέρνησή του, για το θάνατο του καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι, ρίχνοντας παράλληλα όλο το βάρος των κατηγοριών στο BBC. Αυτό ισχυρίζεται η βρετανική εφημερίδα "Sun", η οποία υποστηρίζει ότι εξασφάλισε το πόρισμα της επιτροπής Χάτον, το οποίο θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην έκθεση του Λόρδου Μπράιαν Χάτον θα επικρίνεται και ο δημοσιογράφος του BBC, Άντριου Γκίλιγκαν, για το ρεπορτάζ, που αποκάλυπτε πως, η βρετανική κυβέρνηση υπερέβαλλε για τον κίνδυνο από τα όπλα του Ιράκ. Πάντως, την Τρίτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει έναν από τους σκόπελους που έχει να αντιμετωπίσει, αφού το κοινοβούλιο ψήφισε, με οριακή πλειοψηφία πέντε βουλευτών, το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία.

    Έντονες επικρίσεις στο BBC

    Έξι άτομα, που συνδέονται με τον κ. Μπλερ και τρία που συνδέονται με το BBC αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο του Λόρδου Χάτον. Μάλιστα, ο Τόνι Μπλερ και ο τότε διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του, Άλιστερ Κάμπελ, απαλλάσσονται κάθε ευθύνης.

    Ωστόσο, αναμένεται να είναι βαριά η "καμπάνα" για τον υπουργό Άμυνας, Τζακ Στρο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της "Sun", Τρέβορ Κάβανο, "ο υπουργός Άμυνας κατηγορείται ότι, δεν είπε στον Τόνι Μπλερ πως, υπήρχε κίνδυνος το όνομα (του Κέλι) να βγει στη δημοσιότητα".

    Πάντως, η διαρροή της έκθεσης Χάτον διχάζει τη Βρετανία, αφού, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα "Daily Mirror", το Συντηρητικό Κόμμα της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαρροή του πορίσματος και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας.

    Υπενθυμίζεται ότι, η πολυαναμενόμενη έκθεση του Λόρδου Χάτον αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του δόκτορα Ντέιβιντ Κέλι, συμβούλου της κυβέρνησης σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής, που αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούλιο.

    Ο Κέλι υπήρξε πηγή ρεπορτάζ του BBC, που αποκάλυπτε, πως η βρετανική κυβέρνηση είχε υπερβάλλει, όσον αφορά τα στοιχεία, που είχε από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ.

    Η βρετανική κυβέρνηση, το BBC και η οικογένεια του δόκτορα Κέλι έχουν ήδη αντίγραφα της έκθεσης, αλλά έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν απόλυτη εχεμύθεια για το περιεχόμενό της, αφού το πόρισμα θα δημοσιοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οριακή πλειοψηφία για τον Μπλερ

    Σχετικά Links:

    Επιτροπή Χάτον

    [03] Ιράκ

    Ισχυρή έκρηξη σε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη

    (28/1/2004 8:34:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή του σήμερα τα ξημερώματα, μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε ένα ξενοδοχείο και κατέστρεψε ένα αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των περιπολιών του τμήματος της Καράντα, επρόκειτο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 05.30, ώρα Ελλάδος, προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο Σαζίν και κατέστρεψε το αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν απέναντί του. Πολλά αυτοκίνητα μπροστά από το ξενοδοχείο είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και σε ένα τμήμα του ξενοδοχείου, ενώ όλα τα τζάμια του είχαν σπάσει. Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν νοσοκομειακά αυτοκίνητα και αμερικανικά άρματα μάχης.

    Σε μικρή απόσταση η πρεσβεία της Πολωνίας

    Δύο τραυματίες απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο με φορεία από αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δρόμο έξω από το νοσοκομείο.

    Ένας από αυτούς φαινόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι ένοικοι του ξενοδοχείου βγήκαν έντρομοι στο δρόμο.

    Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Πολωνίας, μίας χώρας η οποία ασκεί τη διοίκηση μίας πολυεθνικής μεραρχίας σε μία από τις ζώνες κατοχής, σε πέντε επαρχίες του κεντρικού και νοτίου Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη

    Διπλό χτύπημα στο Ιράκ

    [04] Διεθνή

    Πυρά κατά Ελληνοκυπρίων και ΕΕ "Σημείο αναφοράς" το σχέδιο Ανάν

    (28/1/2004 9:09:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να διαπραγματευθεί τη λύση του Κυπριακού "λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο Ανάν ως σημείο αναφοράς", εξέφρασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στο "Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών" της Ουάσιγκτον. Για τον κ. Ερντογάν, το σχέδιο Ανάν δεν είναι "βάση διαπραγματεύσεων", ενώ ιδιαίτερα χρήσιμες είναι οι "καλές υπηρεσίες" του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψη ότι, στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να λάβει μέρος μια ανεξάρτητη χώρα με "πολιτικό βάρος", καθώς και ένας νέος εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Επίσης, ο κ. Ερντογάν απέκλεισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αν πρώτα δεν υπάρξει "μνημόνιο κατανόησης" και από τις δύο πλευρές και αποσύνδεσε το Κυπριακό από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της χώρας του για εκδημοκρατισμό, στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε, ενώ τόνισε με νόημα πως, "η Τουρκία θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα για τα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής, στο θέμα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας".

    Κατηγορίες για τους Ελληνοκύπριους και την ΕΕ

    "Προσπαθήσαμε το καλύτερο δυνατό, αλλά οι Ελληνοκύπριοι έχουν επιδείξει αρνητική συμπεριφορά". Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας

    Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν κατέστησε σαφή την πρόθεση της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής διοίκησης στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου να είναι ανά πάσα στιγμή "ένα βήμα πιο μπροστά από την ελληνική πλευρά" και τόνισε την πρόθεση της Τουρκίας για "φιλική διευθέτηση του ζητήματος".

    Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του κ. Ερντογάν ότι, "οι Ελληνοκύπριοι έχουν επιδείξει αρνητική συμπεριφορά", παρά τη θετική στάση της χώρας του. Επίσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέκρινε την ΕΕ για οικονομικό αποκλεισμό των κατεχομένων ο οποίος, όπως είπε, "δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία θεωρία ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Πάντως, ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να αποσαφηνίσει εάν η τελική μορφή της λύσης στο Κυπριακό θα είναι ομοσπονδία ή συνομοσπονδία. Μάλιστα, δήλωσε ότι, δεν έχει σημασία το όνομα της μορφής, που θα προκύψει ως τελική λύση, αλλά το να επιτευχθεί συμφωνία.

    Τέλος, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση ότι, με θετική προσέγγιση από τις δυο πλευρές θα υπάρξει σύντομα λύση, αν και κατηγόρησε έμμεσα την Ελλάδα, πως δεν έχει πεισθεί ακόμα για την "καλή θέληση" της Τουρκίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοψήφισμα για το Κυπριακό ζητά η Τουρκία

    [05] Εσωτερικά

    Στη Βουλή η κόντρα για την επίμαχη τροπολογία

    (28/1/2004 9:22:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Η κόντρα των πολιτικών αρχηγών για την επίμαχη τροπολογία Πάχτα, μεταφέρεται, στη σημερινή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στη Βουλή, μετά από αίτημα του αρχηγού της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και διαφάνειας. Τα ξίφη τους αναμένεται να διασταυρώσουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής. Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο βουλευτής Σερρών Γιάννης Ανθόπουλος , μετά την παραδοχή του ότι έβαλε τις υπογραφές ορισμένων εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζονται να έχουν στηρίξει την τροπολογία Πάχτα. Η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχε προηγηθεί με εντολή Σημίτη. Στο σκεπτικό της η Επιτροπή Δεοντολογίας κάνει λόγο για απαράδεκτη διαδικασία που δεν συνάδει με το ήθος και την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για πρακτικές που εξέθεσαν το Κίνημα δημιουργώντας σκιές για τη θέση του στα θέματα διαφάνειας. Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το "Πόρτο Καρράς", με στόχο όπως ανακοίνωσε την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας και της ηθικής βλάβης των προσώπων που θίγονται.

    "Αδικη η εμπλοκή του Προκόπη Παυλόπουλου"

    Δεν υπάρχει θέμα δηλώνει κατηγορηματικά η Ρηγίλλης για τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν παρείχε νομικές υπηρεσίες στον επιχειρηματία κ. Στέγγο, ο οποίος σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Πόρτο - Καρράς.

    "Είναι άδικη η εμπλοκή του ονόματος του Προκόπη Παυλόπουλου στο θέμα της τροπολογίας την οποία πρώτος βγήκε και κατήγγειλε στη Βουλή", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 η Ντόρα Μπακογιάννη.

    To κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αδικεί τους 300 της Βουλής, πρόσθεσε η Δήμαρχος Αθηναίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ανθόπουλος

    [06] Διεθνή

    Κι άλλα πτώματα γυναικών στον Καναδά

    (28/1/2004 9:57:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: BBC, ΝΕΤ 105,8

    Ίχνη από το DNA άλλων εννέα γυναικών ανακάλυψε η αστυνομία στο αγρόκτημα του μανιακού δολοφόνου, Ρόμπερτ Πίκτον, στον Καναδά. Μάλσιτα, έξι από τις εννέα γυναίκες περιλαμβάνονται στον κατάλογο εξήντα πέντε γυναικών, που αγνοούνται από το 1978 έως το 2002. Ο Πίκτον κατηγορείται για τη δολοφονία 22 γυναικών και θεωρείται ύποπτος για το φόνο άλλων 39, που αγνοούνται από το 2002. Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν λεπτομερείς έρευνες γύρω από το κτήμα του 53χρονου στο Πορτ Κοκίτλαμ, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις σορούς των θυμάτων του. Πάντως, η ημερομηνία της δίκης του κατά συρροή δολοφόνου δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ενώ οι προκαταρκτικές ακροάσεις ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2004.

    [07] Οικονομία

    Εξαιτίας των εκλογών Στο τελικό στάδιο παραμένουν πέντε αποκρατικοποιήσεις

    (28/1/2004 10:26:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα 5,810 δισ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία του Δημοσίου από τις αποκρατικοποιήσεις που έγιναν κατά τη διετία 2002 2003. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν 16 αποκρατικοποιήσεις εταιριών, ενώ λόγω των εκλογών, σε προσωρινή εκκρεμότητα παραμένουν πέντε.

    Στα 5,8 δισ. ευρώ τα έσοδα μέχρι τώρα

    Πρόκειται για τις εξής:

    1. Για τη μεταβίβαση του 35% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) σε στρατηγικό επενδυτή και η είσοδος της ΔΕΗ στην επιχείρηση με ποσοστό 30%. 2. Για την αναδιάρθρωση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας και την ιδιωτικοποίηση της ίδιας της πτητικής εταιρίας και των εταιρειών του ομίλου. 3. Για την εισαγωγή της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη διάθεση του 27% των μετοχών της επιχείρησης. 4. Για την εισαγωγή των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη διάθεση του 25% των μετοχών της επιχείρησης. 5. Για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Εταιρίας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, που δημιούργησαν η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) και το Ταμείο Παρακαταθηκών, με τη διάθεση του 25% των μετοχών της επιχείρησης.

    [08] Διεθνή

    Μετά το θάνατο Καναδού στρατιώτη την Τρίτη Αφγανιστάν:επίθεση κατά της ειρηνευτικής δύναμης

    (28/1/2004 10:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: BBC, ΝΕΤ 105,8

    Ένας Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε στην Καμπούλ, όταν ομάδα ξένων στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν (ISAF), δέχτηκε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ISAF, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη βρετανική στρατιωτική βάση Σάτερ, στα ανατολικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το BBC, άλλη μια έκρηξη ακούστηκε κοντά σε γερμανική στρατιωτική εγκατάσταση, στην άλλη πλευρά της Αφγανικής πόλης, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Την Τρίτη το πρωί, ένας Καναδός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίσθηκαν, σε επίθεση αυτοκτονίας νοτιοδυτικά της Καμπούλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρός Καναδός στρατιώτης στην Καμπούλ

    [09] Διεθνή

    Επιδρομή Ισραηλινών "αφήνει" 13 νεκρούς

    (28/1/2004 10:49:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δεκατρείς Παλαιστίνιους πυροβόλησαν και σκότωσαν Ισραηλινοί στρατιώτες, στη διάρκεια εισβολής αρμάτων μάχης στα περίχωρα της Γάζας, ανέφεραν παλαιστιανικές νοσοκομειακές πηγές. Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν άλλοι πέντε παλαιστίνιοι. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο συνοδηγός ασθενοφόρου που δέχτηκε επίθεση από τους στρατιώτες. Οι συμπλοκές ξέσπασαν στη συνοικία αλ Ζεϊτουν, μετά την επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων στον γειτονικό εβραϊκό οικισμό εποίκων Νετζαρίμ, ανέφερε ισραηλινή στρατιωτική πηγή. Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης και αρκετά θωρακισμένα οχήματα και εκσκαφείς εξήλθαν από τον οικισμό Νετζαρίμ και κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Γάζας.

    Με τον θάνατο των τριών παλαιστινίων ανήλθαν σε 3.711 οι νεκροί από την έναρξη της Ιντιφάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου 2000, εκ των οποίων 2.779 Παλαιστίνιοι και 865 Ισραηλινοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 January 2004 - 9:59:37 UTC