Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συντριβή" του Ηρακλή από την ΑΕΚ
  • [02] Ισοπαλία για ΟΦΗ και Πανιώνιο
  • [03] Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Στα πλέι όφ του Παγκόσμιου
  • [04] Στρέφονται στα ρωσικά όπλα τώρα Επιμένουν οι ΗΠΑ για το οπλοστάσιο
  • [05] Ανανεωμένα κατά 50% Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε 25 περιφέρειες
  • [06] Ενθουσίασαν τους οπαδούς τους οι Ερυθρόλευκοι Ολυμπιακός - Προοδευτική

    [01] Αθλητισμός

    "Συντριβή" του Ηρακλή από την ΑΕΚ

    (25/1/2004 7:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ

    Σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε η ΑΕΚ μετά τη σημερινή της νίκη 4-0 επί του Ηρακλή, όμως όλα δείχνουν, πως στην προσπάθειά της να κατακτήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, δεν θα έχει την αρωγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από το γήπεδο στο 31ο λεπτό, μετά τις συνεχιζόμενες αποδοκιμασίες εις βάρος του από ορισμένους οπαδούς και δήλωσε πως ο σημερινός ήταν ο τελευταίος του αγώνας με την ΑΕΚ...

    'Εφυγε ο Μπάγιεβιτς

    Με ένα εκπληκτικό γκολ ο Κώστας Κατσουράνης άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Λυμπερόπουλου ο νεαρός διεθνής έστειλε με "ψαλίδι" τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Μπάγεβιτς ξεκίνησε με έναν "ξέφρενο" ρυθμό το παιχνίδι και στο 16΄ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να "γράψει" το 2-0, όταν το σουτ του Λάκη σε κενή εστία αποκρούστηκε από το δοκάρι του Αμπάρη. Στην επαναφορά ο Λυμπερόπουλος σκόραρε, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

    Ο Ηρακλής απάντησε στο 19΄ με μια μεγάλη ευκαιρία, που δημιουργήθηκε από σύγχυση και κόντρες, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Μιχαηλίδη. Παρότι η ΑΕΚ πραγματοποιούσε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, κάποιοι σκληροπυρηνικοί είχαν καταφέρει να παρεισφρήσουν στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων, προκειμένου να αποδοκιμάσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τα μέτρα που είχε λάβει η διοίκηση. Μάλιστα, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ένα (επιεικώς) εμετικό σύνθημα, κατά του ίδιου και της οικογένειάς του. Ο 55χρονος προπονητής δεν ήταν διατεθειμένος να το ανεχθεί αυτό και λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, αποχώρησε για τα αποδυτήρια και αμέσως μετά για... άγνωστο προορισμό!

    Μπαράζ ευκαιριών

    Ήταν λογικό, λοιπόν, το αγωνιστικό μέρος να περάσει σε δεύτερη μοίρα, μολονότι η ΑΕΚ συνέχισε να παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα θετικό "πρόσωπο". Ο Γιώργος Αμπάρης ήταν αυτός που κρατούσε τον Ηρακλή μέσα στο παιχνίδι, χάρη στις φοβερές αποκρούσεις του στα τετ-α-τετ με τον Τσάρτα (44΄) και τον Οκκά (51΄), ενώ ο "Δικέφαλος" έχασε κι άλλες ευκαιρίες, καθώς η άμυνα του "Γηραιού" ήταν σε πολύ κακή μέρα. Το "μπαράζ" των ευκαιριών συνεχίστηκε και τελικά η ΑΕΚ, με τον Περσία πλέον σε ρόλο πρώτου προπονητή , έφτασε στο 2-0. Στο 60΄ μετά από σουτ του Λυμπερόπουλου η μπάλα βρήκε και πάλι στο δοκάρι του Αμπάρη, όμως στην επαναφορά ο Μιλέν Πέτκοφ (από εμφανή θέση οφσάιντ) την έστειλε στα δίχτυα. Ο διαιτητής και οι βοηθοί του πήγαν προς το κέντρο του γηπέδου κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν, έστω και από... σπόντα, αυτό που δικαιούνταν.

    Στη συνέχεια συνέβησαν αρκετά... κωμικοτραγικά , με κορυφαίο την παράδοση του περίφημου πανό στην πυρά, από τους οπαδούς της ΑΕΚ! Πάντως, στον αγωνιστικό τομέα, η "Ένωση" συνέχισε να έχει πολύ καλή απόδοση και ο Βασίλης Λάκης διαμόρφωσε το τελικό 4-0 σκοράροντας σε φάσεις-καρμπόν στο 88΄ και το 91΄.

    [02] Αθλητισμός

    Ισοπαλία για ΟΦΗ και Πανιώνιο

    (25/1/2004 7:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ

    Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΟΦΗ και Πανιώνιος στην Κρήτη, σε αγώνα για τη 18η ημέρα του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν από το 9ο λεπτό με τον Βλτσεκ και χρειάστηκε να περάσουν 74 λεπτά για να "λυτρωθεί" ο ΟΦΗ με ένα γκολ που σημείωσε ο Ολιβέιρα στο 83΄. Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι οπαδοί του ΟΦΗ αποδοκίμαζαν τη διοίκηση, ενώ ακούστηκαν αρκετά συνθήματα εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, κυρίως λόγω της μετακίνησης του Γιάννη Χρυσάφη στον Πανηλειακό και το παρασκήνιο που την περιέβαλε.

    Τεταμένη η κατάσταση στις κερκίδες, ήρεμη στο γήπεδο

    Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Γιώργου Φοιρού και μόλις στο 9ο λεπτό μετά από σέντρα του Πίνο, ο Βλτσεκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η κατάσταση στις κερκίδες του γηπέδου του Ηρακλείου εξακολουθούσε να είναι τεταμένοι και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό του. Παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που στην εκπνοή του ημιχρόνου θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ, το οποίο θα έμοιαζε με "χαριστική βολή" για τους Κρητικούς. Όμως, ο Πίνο σε κενή εστία (ο Χανιωτάκης είχε απομακρύνει το σουτ του Κλίμεκ) έστειλε τη μπάλα άουτ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ διατήρησε μία ανούσια εδαφική υπεροχή, η οποία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τους "κυανέρυθρους". Μέχρι το 83ο λεπτό όταν ο Ολιβέιρα με απευθείας φάουλ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντρόμπνι και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

    Ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Φοιρός λόγω διαμαρτυρίας.

    [03] Αθλητισμός

    Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Στα πλέι όφ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η εθνική χάντμπολ

    (25/1/2004 8:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ

    Την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της πέτυχε, σήμερα Κυριακή, η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Η ελληνική ομάδα μπορεί να ηττήθηκε από την Λιθουανία στο Κάουνας με 27-26, όμως πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα είχε επιβληθεί στους Λιθουανούς με διαφορά πέντε τερμάτων (31-26). Η σημερινή ήττα, που ευτυχώς δεν κόστισε στην Εθνική μας, ήταν η πρώτη της ελληνικής ομάδας, μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες στους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου.

    Συνεχίζουμε την προσπάθεια

    Ο προέδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας, Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής τα εξής: "Το ελληνικό χάντμπολ γιορτάζει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του. Δικαίως είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή τη μεγάλη επιτυχία, γιατί βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών και γιατί οι άνδρες της Εθνικής ομάδας φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου του αθλήματος, αλλά και της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν οι ίδιοι. Συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ και στους παίκτες της Εθνικής και συνεχίζουμε με το σύνθημα: 'Συνεχίζουμε την προσπάθεια με την ίδια ένταση, αναμένοντας νέες μεγάλες επιτυχίες' ".

    [04] Ιράκ

    Στρέφονται στα ρωσικά όπλα τώρα Επιμένουν οι ΗΠΑ για το οπλοστάσιο

    (25/1/2004 8:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Ερωτήματα εξακολουθούν να εγείρουν οι ΗΠΑ για τα όπλα ρωσικής κατασκευής, που υποτίθεται ότι, είχε προμηθευθεί το Ιράκ. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ τόνισε σήμερα, πως ακόμη υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, που οι αξιωματούχοι της χώρας του πιστεύουν, πως είχε διοχετευθεί στο Ιράκ πριν την αμερικανική εισβολή. Στο μεταξύ διέψευσε τις αμερικανικές αιτιάσεις για μεταφορά όπλων του ιρακινού στρατού στη χώρα του ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης Αχμαντ αλ Χασάν.

    Ερωτηματικά η βεβαιότητα

    "Ακόμη υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα στο μυαλό μου". Κόλιν Πάουελ, Αμερικανός ΥΠΕΞ

    Σύμφωνα με τις ΗΠΑ ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες πούλησαν στο Ιράκ αντιαρματικούς πυραύλους, κιάλια νυχτερινής όρασης και ηλεκτρονικά συστήματα παρεμβολής παρασίτων και τεχνικοί από αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες μετέβησαν στη Βαγδάτη για να εκπαιδεύσουν τους Ιρακινούς να λειτουργούν τα συστήματα παρεμβολών.

    "Ακόμη υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα στο μυαλό μου", τόνισε ο Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου στην Τιφλίδα, όπου παρέστη στην επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Γεωργιανού Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    Ο Πάουελ θα μεταβεί στη Μόσχα για συναντήσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανόφ. Ο Πάουελ τόνισε πως έθιξε το θέμα στον Ιβανόφ, έλαβε κάποιες απαντήσεις, όμως δεν προσδιόρισε εάν θα αποτελέσει εκ νέου θέμα των αυριανών συνομιλιών τους.

    Διαψεύδει η Συρία

    "Σκοπός των κατηγοριών η συγκάληψη της αποτυχίας να ανακαλύψουν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, που αποτελούσαν το πρόσχημα για να ξεκινήσουν τον πόλεμο". Αχμαντ αλ Χασάν, Σύρος υπουργός Πληροφόρησης

    Σε δηλώσεις του στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με Ιρακινούς καλλιτέχνες, που επισκέπτονται τη Δαμασκό, ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης χαρακτήρισε "ψευδείς και αβάσιμες" τις κατηγορίες αυτές, "ο σκοπός, των οποίων είναι να συγκαλυφθεί η αποτυχία των Αμερικανών να ανακαλύψουν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, που αποτελούσαν το πρόσχημα για να ξεκινήσουν τον πόλεμο", κατά της χώρας αυτής.

    Σε σημερινή του συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Σάντεϊ Τέλεγκραφ, ο πρώην επικεφαλής της ομάδος των αμερικανών επιθεωρητών, που είχαν επιφορτισθεί με την ανακάλυψη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, Ντέιβιντ Κέι υποστηρίζει, πως μικρό μέρος του μυστικού οπλοστασίου του Σαντάμ Χουσεΐν μεταφέρθηκε στη Συρία λίγο πριν την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2003.

    [05] Εσωτερικά

    Ανανεωμένα κατά 50% Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε 25 περιφέρειες

    (25/1/2004 9:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε η Νέα Δημοκρατία τα ονόματα των υποψηφίων της σε 25 νομούς της χώρας. Όπως προκύπτει από τη λίστα των ονομάτων η ανανέωση στα ψηφοδέλτιά της αγγίζει το 50% και οι υποψήφιοι προέρχονται από 26 επαγγελματικές κατηγορίες. Συνολικά οι υποψήφιοι είναι 113. Από αυτούς οι σαράντα ένας είναι εν ενεργεία βουλευτές ενώ 35 κατέρχονται για πρώτη φορά. Εκπροσωπούνται 26 επαγγελματικές τάξεις, οι περισσότεροι δικηγόροι, γιατροί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οικονομολόγοι και τρεις δημοσιογράφοι. Η στήριξη και η συμμετοχή του ελληνικού λαού στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, είναι μεγαλύτερη από ποτέ, τόνισε ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοινώνοντας τις λίστες των υποψηφίων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και τα ονόματα των υποψηφίων στους άλλους νομούς με τελευταίο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    [06] Αθλητισμός

    Ενθουσίασαν τους οπαδούς τους οι Ερυθρόλευκοι Ολυμπιακός - Προοδευτική 4-0

    (25/1/2004 9:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ο Ολυμπιακός πήρε τη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, καθώς επικράτησε 4-0 της φιλοξενούμενης Προοδευτικής, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Οι "ερυθρόλευκοι" με τέρματα των Γεωργιάδη (6'), Καφέ (15'), Τζιοβάνι (17') και Μαυρογενίδη (33') διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο δίχως τον Στέλιο Βενετίδη, καθώς ο αριστερός μπακ υπέστη διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τις επιθετικές του ορέξεις.

    Πολλές ευκαιρίες για τους ερυθρόλευκους

    Ο Παντελής Καφές στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο δεν έπιασε όπως θα ήθελε τη σέντρα του Γεωργάτου και το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στρακόσια. Ο ίδιος παίκτης πάντως αποτέλεσε τον πομπό για την ομάδα του Ολυμπιακού δύο λεπτά αργότερα, καθώς ο Γεωργιαδης σε μορφή δέκτη εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του πρώτου και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει τον χορό των τερμάτων για τον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας το 1-0.

    Ο πρωταγωνιστής των δύο προηγούμενων φάσεων είδε τις προσπάθειες του να καρποφορούν στο 12ο', αλλά ο κ. Βασάρας ακύρωσε το τέρμα του αφού μετά από υπόδειξη του επόπτη θεώρησε, πως ο Γεωργάτος την στιγμή, που σέντραρε από αριστερά είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο ο Καφές ότι, δεν κατάφερε στο 12ο' το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15ο', όταν μετά από σέντρα του Καστίγιο, ο Τζιοβάνι άφησε την μπάλα για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου.

    Δεν πρόλαβαν να ηρεμήσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς και ο Τζιοβάνι δύο λεπτά αργότερα τους έδωσε τροφή για επιμέρους επιδοκιμασίες, αφού ο Βραζιλιάνος πέτυχε γκολ έκανε άνω κάτω την άμυνα της Προοδευτικής πετυχαίνοντας το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

    Η συνέχεια επιφύλασσε μία ακόμη ευκαιρία για τους "ερυθρολεύκους", χάρη σε μία προσωπική ενέργεια του Καστίγιο που δεν είχε ευτυχής κατάληξη. Ωστόσο μία έξυπνη κίνηση του Μαυρογενίδη στο 33ο' έγραψε το 4-0, υπέρ του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα, ο αμυντικός προκειμένου να μη βρεθεί σε θέση οφ σάιντ "τσίμπησε" με την άκρη του ποδιού του τη μπάλα και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φάση.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε μία πληθώρα χαμένων ενεργειών, διατήρησε ανέπαφη την εστία του και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη, ενώ παράλληλα πήρε το αίμα του πίσω από την ήττα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 January 2004 - 21:51:51 UTC