Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην περιοχή Ναχάρ Εκρηξη με θύματα στη Μοσούλη
  • [02] Εκλογές μέσω Διαδικτύου; Ίσως!
  • [03] Για να σωθεί ένα 2χρονο κοριτσάκι Γέφυρα ζωής στο μανιασμένο πέλαγος
  • [04] Επαφές Παπανδρέου με τους πρώην γραμματείς ΠΑΣΟΚ Απόλυτη στήριξη στον
  • [05] Σκύλος: Ο καλύτερος φίλος των παιδιών
  • [06] Ικανοποίηση για το νέο συνασπισμό Προσχωρεί στο γαλλογερμανικό άξονα η
  • [07] Συσκευή κατά της παχυσαρκίας
  • [08] Αύξηση του νοσοκομειακού χώρου περίπου κατά 75% Η Ελλάδα αλλάζει προς
  • [09] Τέσσερις νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες Τραγική έκρηξη στην
  • [10] Ο κόσμος αλλάζει Εφικτός ο δρόμος μιας επανενωμένης Κύπρου
  • [11] Παρουσίαση των ψηφοδελτίων του Πειραιά Β' Αθηνών και Β' Πειραιά η Αλέκα
  • [12] Πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Ασία Έληξε το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ
  • [13] Το σύγχρονο προφίλ του χρήστη του Internet Περισσότερο κοινωνικοί

    [01] Ιράκ

    Στην περιοχή Ναχάρ Εκρηξη με θύματα στη Μοσούλη

    (21/1/2004 1:15:00 μμ)

    Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο

    Έξι Ιρακινοί, ένας Τούρκος υπήκοος και αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε δρόμο της Μοσούλης, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με δηλώσεις Ιρακινού αστυνομικού, η έκρηξη έγινε σήμερα το πρωί στις 08:00 τοπική ώρα στην περιοχή Ναχάρ της Μοσούλης. Σε ερώτηση για το συμβάν, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στη Βαγδάτη απάντησε ότι για την ώρα, δεν έχει καμία πληροφόρηση.

    [02] Τεχνολογία

    Εκλογές μέσω Διαδικτύου; Ίσως!

    (21/1/2004 1:04:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Όταν η κάλπη συναντά την τεχνολογία τότε η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά. Το μέλλον ανοίγει το δρόμο προς την απλούστευση των διαδικασιών της εκλογικής διαδικασίας. Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο πολιτικό γίγνεσθαι, με το κομπιούτερ τους. Είναι εφικτό; Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ήδη σε περιορισμένο επίπεδο έχει γίνει πραγματικότητα. Στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου του κόμματος, στις εκλογές στις 8 Φλεβάρη. Παρόλα αυτά κάποιοι προβληματισμοί όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα παραμένουν.

    Ασφάλεια συστημάτων και εκλογική διαδικασία

    Η ψηφοφορία μέσω του Διαδικτύου τονίζουν οι υποστηρικτές της διαδικασίας θα κάνει τις εκλογές πιο γρήγορες και δίκαιες καθώς θα αποφεύγονται οποιαδήποτε λάθη στην καταμέτρηση.

    Τα προγράμματα που εφαρμόζονται, δίνουν την δυνατότητα στους εκλογείς να ψηφίζουν από οποιοδήποτε γεωγραφικό μέρος και αν βρίσκονται με ειδικό κωδικό που ισχύει ως αριθμός εκλογικού μητρώου. Οι πολίτες απλά μέσω του κομπιούτερ καλούνται να βρουν τον εκλογικό τους αριθμό και να ψηφίσουν. Αυτόματα το σύστημα καταγράφει την επιλογή του ψηφοφόρου και απαγορεύει δεύτερη εγγραφή του ίδιου κωδικού για ψηφοφορία.

    Μεταξύ άλλων, με αυτόν τον τρόπο η εκλογική διαδικασία γίνεται πιο γρήγορη καθώς οι ψήφοι καταγράφονται σε κεντρικό μηχάνημα και επιτρέπουν την άμεση απόδοση του εκλογικού αποτελέσματος.

    Τα οφέλη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα είναι πολύ μεγάλα για την εκλογική διαδικασία υποστηρίζουν οι ειδικοί. Παρόλα αυτά δεν παραβλέπουν και μερικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

    Οι πολέμιοι του e-voting, υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα ασφαλείας του δικτύου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλά για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με σιγουριά, για δημοκρατική διαδικασία που δεν θα επηρεαστεί από αστάθμητους παράγοντες όπως οι ιοί των κομπιούτερ ή από τους πειρατές του Διαδικτύου.

    Και ίσως να έχουν δίκιο γιατί ακόμα και οι φανατικοί υποστηρικτές δεν παραβλέπουν αυτό το σημαντικό γεγονός.

    Τι προτείνουν; Την αποκέντρωση της διαδικασίας μεταφοράς των στοιχείων με την ενίσχυση ασφάλειας των τοπικών δικτύων.

    Τι εννοούν; Με απλά λόγια η ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου θα μπορούσε να είναι εφικτή από την στιγμή που η ηλεκτρονική ψήφος μεταφερόταν αρχικά σε τοπικά τερματικά με ενισχυμένη ασφάλεια και μετά σε κεντρικά κομπιούτερ για την τελική καταμέτρηση.

    Βέβαια και σε μια τέτοια διαδρομή και πάλι τα αποτελέσματα ίσως να μην ήταν τα αναμενόμενα. Τα προγράμματα ασφάλειας των pc ίσως να έχουν φτάσει σε αρκετά καλά επίπεδα προστασίας, αλλά και οι πειρατές του Διαδικτύου από την πλευρά τους δεν σταματούν να εφευρίσκουν νέους τρόπους εισβολής στα συστήματα.

    Σε μια τέτοια διαδικασία όμως είτε γίνεται μέσω Διαδικτύου, είτε μέσω κάλπης, αυτό που έχει σημασία είναι το υψηλό δημοκρατικό φρόνημα των ψηφοφόρων, καθώς και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουμε ως πολίτες απέναντι στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα.

    Οι εταιρίες ψηφιακής τεχνολογίας υπόσχονται ότι μελλοντικά θα αναπτύξουν προγράμματα που θα εξασφαλίζουν την αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία.

    Η πολιτεία από την πλευρά της ίσως να πρέπει να ετοιμάζει μέσω δικών της εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους μελλοντικούς πολίτες για τη σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών, με στόχο την ενεργή συμμετοχή στα κοινά με αίσθημα ευθύνης.

    [03] Εσωτερικά

    Για να σωθεί ένα 2χρονο κοριτσάκι Γέφυρα ζωής στο μανιασμένο πέλαγος

    (21/1/2004 1:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Η «αποκοτιά» και το θάρρος ενός καπετάνιου και του πληρώματός του έσωσαν τη ζωή μια 2χρονης που αιμορραγούσε στην αποκλεισμένη από τους ισχυρούς ανέμους Ικαρία. Η γέφυρα σωτηρίας στήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην Ικαρία και τη Σάμο. Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, δεν μπορούσε το πλωτό του λιμεναρχείου να μεταβεί στην Ικαρία για να μεταφέρει την ασθενή.

    Παλεύοντας με τα κύμματα

    Το έργο ανέλαβε ο καπετάνιος του «Σάμος Σαν» Κώστας Κοτταράς και το θαρραλέο του πλήρωμα.

    Το «Σάμος Σαν» ξεκίνησε από τους Φούρνους ύστερα από σχετική έγκριση του Λιμεναρχείου και της σαμιώτικης πλοιοκτήτριας εταιρείας για να παραλάβει την ασθενή και το συνοδό ιατρό και να τους μεταφέρει στο Καρλόβασι της Σάμου, απ΄ όπου στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της αεροπορικώς στην Αθήνα.

    «Ο καιρός ήταν κακός, είχε ανέμους οκτώ μποφόρ, αλλά το καθήκον μας καλούσε να σώσουμε το μικρό κοριτσάκι. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία», είπε ο καπετάνιος Κώστας Κοταρράς. «Για μας η αγωνία μας τελειώνει όταν σωθεί ο άρρωστος», πρόσθεσε.

    [04] Εσωτερικά

    Επαφές Παπανδρέου με τους πρώην γραμματείς ΠΑΣΟΚ Απόλυτη στήριξη στον Γ. Παπανδρέου

    (21/1/2004 6:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Η ουσιαστική συμμετοχή του Α. Τσοχατζόπουλου, του Κ. Σκανδαλίδη και του Κ. Λαλιώτη του ΠΑΣΟΚ ήταν το αποτέλεσμα των διαδοχικών συναντήσεων του υποψήφιου προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου με τους τρεις πρώην γραμματείς της K.E. του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. "Ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών, στην πρώτη γραμμή της μάχης" είπε ο κ. Λαλιώτης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα είναι υποψήφιος του κόμματος στην τελευταία 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Από την πλευρά του, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι το μήνυμα της εποχής είναι και πάλι αλλαγή, ενώ ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε πως η εκλογική αναμέτρηση θα είναι δύσκολη και κρίσιμη, όμως "ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος της νέας εποχής". Kαι τα τρία κορυφαία στελέχη εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στο νέο ξεκίνημα του κόμματος υπό το Γ. Παπανδρέου.

    Παπανδρέου: Ολοι είναι απαραίτητοι!

    Ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσοχατζόπουλο, συνέδεσε τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του Κινήματος με μεγάλες αλλαγές. "Δεν πρόκειται απλά για την εκλογή ενός νέου προέδρου, αλλά για ένα νέο ξεκίνημα, καθώς η εκλογή γίνεται με ένα νέο σύστημα και μια διαφορετική λογική, και αυτό είναι που ανοίγει μεγάλες αλλαγές για τη δημοκρατική παράταξη".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον κ. Τσοχατζόπουλο ως πρώτο γραμματέα της Κ.Ε., ο οποίος με τη δουλειά του καταξίωσε και τη θέση και το ρόλο του γραμματέα , ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ταυτίζεται με τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως τόνισε, με τον κ. Τσοχατζόπουλο συζήτησαν και τρόπους συνεργασίας για τη συμβολή του υπουργού Ανάπτυξης στην εκλογική μάχη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, η οποία θα δώσει ενωμένη τη μάχη και κανένας δεν περισσεύει, «όλοι είναι απαραίτητοι », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Η συζήτηση περιλάμβανε και θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέση με το διάλογο που έχει αρχίσει ο κ. Παπανδρέου με τους πολίτες, τονίζοντας ότι ο διάλογος αυτός πρέπει να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία .

    Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την ενεργό συμμετοχή την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο νέο ξεκίνημα της δημοκρατικής παράταξης.

    Τσοχατζόπουλος: Είναι η ώρα της πανστρατιάς για το ΠΑΣΟΚ

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι "τώρα είναι η ώρα της πανστρατιάς για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη" και πρόσθεσε πως ωρίμασαν οι συνθήκες για τη νέα εποχή, η οποία "απαιτεί νέες απαντήσεις και νέες πολιτικές προτάσεις".

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε, επίσης, ότι η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ σε μια ακατάλυτη ενότητα πρέπει να στηριχθεί από τον πολιτικό φορέα ΠΑΣΟΚ και σε αυτή την κατεύθυνση "είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να τρέξουμε και σ' αυτήν καλούμαστε να κινητοποιηθούμε".

    Το μήνυμα κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι "και πάλι μετά από 20 χρόνια αλλαγή με την κοινωνία και τον άνθρωπο μπροστά".

    Λαλιώτης: "Είμαι παρών και στην πρώτη γραμμή"

    Αργά το μεσημέρι, σήμερα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Κώστα Λαλιώτη.

    Στη συνάντησή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την ενεργοποίηση του κ. Λαλιώτη στον προεκλογικό αγώνα.

    "Είχαμε μια συζήτηση πολιτική εκ βαθέων, ουσιαστική, γόνιμη, φιλική, ανθρώπινη γιατί η σχέση μας και η κοινή μας διαδρομή έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, είμαι παρών. Η ανάδειξη του Παπανδρέου οριοθετεί ένα νέο ιστορικό κύκλο, μια νέα μεταπολίτευση. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ένα πρόσωπο που γεννά προσδοκίες και ελπίδες στο λαό και τις νέες γενιές. Αν το 1974 ήταν η χρονιά της γέννησης, το 2004 μπορεί να σημάνει τη χρονιά της αναγέννησής του. Αυτό απαιτεί ουσιαστική ανανέωση ιδεών, προσώπων", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαλιώτης.

    Επί τάπητος η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το έκτακτο συνέδριο και τις εκλογές

    Νωρίτερα το πρωί, στο Μ. Μαξίμου, σε συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο γραμματέας του κόμματος Μ. Χρυσοχοΐδης, εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    Μετά τη σύσκεψη, ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την ανταπόκριση που έχει ο κ. Παπανδρέου στις επαφές του με το λαό. Συνέχεια περιοδειών

    Αυτή την ώρα , ο κ. Παπανδρέου μιλάει στην Καλλιθέα, σε συγκέντρωση εργαζομένων γυναικών, ενώ αύριο μεταβαίνει στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο. Θέματα συζήτησης θα είναι το Κυπριακό και η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    Το Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

    [05] Υγεία

    Σκύλος: Ο καλύτερος φίλος των παιδιών

    (21/1/2004 3:05:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ευεργετική για την συμπεριφορά των παιδιών θεωρεί νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων την παρέα των σκύλων. Σύμφωνα με την μελέτη τα παιδιά αποκτούν καλύτερη κοινωνική συμπεριφορά, ενώ οι αυξάνονται και οι αποδόσεις τους στο σχολείο. Ο Γερμανός ψυχολόγος Reinhold Bergler, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, υποστηρίζει ότι ειδικά τα αγόρια μαθαίνουν περισσότερο στην πειθαρχία.

    Ευργετικές οι συνέπειες

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι τα παιδιά παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση και στους βαθμούς που παίρνουν στο σχολείο.

    Αιτιολογώντας την επίδραση αυτή των σκύλων στα παιδιά, ο Bergler υποστηρίζει ότι οφείλεται στο αίσθημα ευθύνης που αναπτύσσουν για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών που έχουν οι τετράποδοι φίλοι μας. Η καθιερωμένη βόλτα και το τάισμα του σκύλου αποτελούν καλές αιτίες για τα παιδιά να γίνουν πιο υπεύθυνα.

    Η έρευνα βασίστηκε σε ερωτήσεις που τέθηκαν σε 400 μητέρες για την κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών τους και τις αποδόσεις τους στο σχολείο. Οι μισές από τις ερωτηθέντες είχαν σκύλο.

    [06] Διεθνή

    Ικανοποίηση για το νέο συνασπισμό Προσχωρεί στο γαλλογερμανικό άξονα η Βρετανία

    (21/1/2004 2:27:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη δημιουργία ηγετικής τριανδρίας στους κόλπους της Ευρώπης προοιωνίζει, η συνάντηση των Τόνι Μπλερ, Γκέρχαρντ Σρέντερ και Ζακ Σιράκ στις 18 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, με σκοπό την προετοιμασία ενόψει της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί, το Μάρτιο. Αυτή βέβαια, δε θα είναι, η πρώτη τους συνάντηση, αφού οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν, ήδη, στις 12 Δεκεμβρίου του 2003, στη γερμανική πρωτεύουσα για να συντονίσουν τη στάση τους στο θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας. Τότε αποφάσισαν ότι οι συναντήσεις τους, αυτές πρέπει να συνεχιστούν. Η νέα αυτή συνεργασία, όμως δε θα σημάνει τη λήξη της στενής γαλλογερμανικής συνεργασίας, η οποία δε θα εμποδίζει, τη χάραξη μιας κοινής στάσης των τριών χωρών πριν από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

    Θετικοί πολιτικοί και αναλυτές στο ηγετικό τρίδυμο

    Η αναδυόμενη συνεργασία, έγινε δεκτή με ικανοποίηση στους κύκλους της βρετανικής πολιτικής. Ήδη, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο, είχε δηλώσει πως η προσέγγιση του γαλλογερμανικού άξονα από τη Βρετανία, ανταποκρίνεται στη λογική της διευρυμένης Ευρώπης. Επίσης, πιστεύεται, πως μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει στη λύση προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αυτό του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, που για την ώρα, αποτελεί αγκάθι.

    Εξάλλου, όπως εκτιμούν αναλυτές, σε μια Ευρώπη των 25, η ηγεσία δεν μπορεί να ασκείται από το γαλλογερμανικό δίδυμο, που είναι ουσιαστικό, αλλά όχι επαρκές. Ειδικότερα, μέλος του Κέντρου για τις Ευρωπαϊκές Μεταρρυθμίσεις, που πρόσκειται στον Μπλερ, υπαινίσσεται μάλιστα ότι ένα τέτοιο δίδυμο θα μπορούσε να είναι και επικίνδυνο, στο βαθμό που είναι περισσότερο αμυντικό και εγωιστικό παρά προοδευτικό και εποικοδομητικό. Με άλλα λόγια, αν το γαλλογερμανικό δίδυμο μετατραπεί σε σκληρό πυρήνα, θα προσθέσει απλώς ένα ακόμη πρόβλημα σε αυτά που ήδη έχει η Ενωση.

    Η βρετανική παρουσία, επισημαίνουν οι ίδιοι παρατηρητές, δεν καθησυχάζει απλώς την καινούργια Ευρώπη. Παρουσιάζει και 2 επιπλέον πλεονεκτήματα . Πρώτον, επιτρέπει την επανέναρξη του διαλόγου με την Ουάσινγκτον, πράγμα που δεν μπορούν να πετύχουν μόνοι τους οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Δεύτερον, προβάλλει ένα παράδειγμα ανοιχτής οικονομικής ανάπτυξης, στον αντίποδα των οικονομιών της Γαλλίας και της Γερμανίας που κατηγορούνται για βραδύτητα.

    Τα σχέδια της τριανδρίας

    Η συνεργασία των τριών αυτών χωρών φαίνεται πάντως, πως αποδίδει καρπούς, καθώς σε προηγούμενη συνάντηση των ηγετών της, επιλύθηκε το πρόβλημα της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατηγείου, θέμα που απασχολούσε, πολύ και τους Αμερικανούς. Ακόμη, οι τρεις χώρες ένωσαν τις προσπάθειές τους, στην περίπτωση του Ιράν , για να πείσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Οι χώρες αναμένεται να επεξεργαστούν τώρα, ένα γενικό πολιτικό πρόγραμμα από το οποίο θα μπορέσει να αντλήσει ιδέες η επόμενη Επιτροπή, που θα αναλάβει καθήκοντα στο τέλος του χρόνου. Τα κύρια σημεία αυτού του προγράμματος θα είναι η ανανέωση και ο ανταγωνισμός, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, η έρευνα και η διδασκαλία, τομείς με ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια της Ενωσης να αποκτήσει μέχρι το 2010 μια οικονομία πιο ανταγωνιστική απέναντι στην αμερικανική.

    Τέλος, Αγγλία-Γαλλία και Γερμανία, συμφωνούν στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, χωρίς παράλληλη αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού , ενώ ο Ρομάνο Πρόντι και η Κομισιόν ζητούν δραστική αύξηση του προϋπολογισμού για την περίοδο 2007-2013.

    [07] Υγεία

    Συσκευή κατά της παχυσαρκίας

    (21/1/2004 3:33:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συσκευή που κόβει την όρεξη επινόησαν Βρετανοί επιστήμονες. Πρόκειται για ένα μικρό βηματοδότη που εμφυτεύεται στο στομάχι και δίνει εντολή στον εγκέφαλο ότι έχουμε καταναλώσει αρκετή τροφή, με αποτέλεσμα να μας κόβει το αίσθημα της πείνας. Η συσκευή αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα άτομα, βοηθώντας τα να απαλλαγούν γρήγορα και χωρίς κόπο από τα περιττά κιλά.

    Γρήγορα και εύκολα αντίο περριτά κιλά

    H επέμβαση για την τοποθέτηση της «Gastorpace», όπως ονομάζεται η συσκευή, διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά ενώ ο ασθενής θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ώρο. Το κόστος της ανέρχεται σε 20833 ευρώ.

    Το μέγεθος της συσκευής δεν είναι μεγαλύτερο από ένα κουτί σπίρτα και λειτουργεί με μια μικρή μπαταρία.

    Η λειτουργία της βασίζεται σε μια σειρά από ηλεκτρικά σήματα που αποστέλλονται στους μυς του τοιχώματος του στομάχου με αποτέλεσμα να καθυστερεί την απορρόφηση της τροφής στο έντερο, δημιουργώντας παράλληλα το αίσθημα του κορεσμού.

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η συσκευή έχει τις λιγότερες παρενέργειες από άλλες θεραπείες και δίαιτες, ενώ είναι ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο του βάρους.

    [08] Εσωτερικά

    Αύξηση του νοσοκομειακού χώρου περίπου κατά 75% Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο

    (21/1/2004 5:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Οι προοδευτικές δυνάμεις να δώσουν ενωμένες τον αγώνα, γιατί η αλλαγή χρειάζεται στήριξη, υπογράμμισε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην Ακτή Βασιλειάδη. Κατά την ομιλία του, ο κ. Σημίτης, κάνοντας ένα είδος απολογισμού της κυβέρνησής του, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή παρά ποτέ, τα τελευταία 8 χρόνια έχει νέες κατακτήσεις που όμοιες δεν είχε ποτέ, και αυτές οι κατακτήσεις απελευθερώνουν νέες δυνατότητες πιο μεγάλες από ποτέ. Επίσης, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα στην υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις, τις κοινωνικές δαπάνες, την ανεργία, τους θεσμούς διαφάνειας κ.ά Κατά την επίσκεψή του στη νέα πτέρυγα του Τζάννειου Νοσοκομείου Πειραιά, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και θα συνεχίσει να αλλάζει και στον τομέα της υγείας. Επιπλέον, ο κ. Σημίτης επισκέφτηκε την Ολυμπιακή ζώνη του ΟΛΠ.

    Είκοσι έξι νέα νοσοκομεία

    "Όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν πηγαίνουν πια στο εξωτερικό, όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν έρχονται στο κέντρο, αλλά μένουν στην περιφέρεια για περίθαλψη". Κώστας Σημίτης

    Αφού περιηγήθηκε στους χώρους του 5ου, του 3ου και του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του Τζαννείου και ενημερώθηκε σχετικά από τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κώστα Στεφανή, κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι ολοκληρώθηκαν 26 νέα νοσοκομεία στην Ελλάδα και αυξήθηκε ο νοσοκομειακός χώρος περίπου 75%.

    Όπως τόνισε ο κ. Σημίτης, τα περισσότερα από τα νέα νοσοκομεία "έχουν γίνει στην περιφέρεια. Το Τζάννειο είναι το πρώτο, μαζί με το Αττικό Νοσοκομείο, που ολοκληρώνεται εδώ στο κέντρο. Και το Αττικό Νοσοκομείο έχει αρχίσει να δουλεύει και θα δουλεύει όλο και πιο εντατικά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Το συμπέρασμα είναι ότι και σ αυτό τον τομέα η Ελλάδα αλλάζει και θα αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο".

    Η νέα πολυώροφη πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά "Τζάννειο", που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και πέντε ορόφους συνολικής επιφάνειας 18.000 τ.μ., που αυξάνουν τη συνολική επιφάνεια του νοσοκομείου από 19.500 τ.μ. (είναι το κεντρικό κτήριο το οποίο ήδη αναμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται) σε 33.500 τ.μ.

    Επιπλέον, στεγάστηκαν με νέο εξοπλισμό τα 18 νέα χειρουργεία (από 14), η Αιμοδοσία και η Κεντρική Αποστείρωση με νέο εξοπλισμό, ενώ αυξήθηκαν οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από 6 σε 14 και η δημιουργία 6 κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας.

    Στόχος η άρτια εξυπηρέτηση των επιβατών

    Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο Επιβατικό Σταθμό στην Ακτή Βασιλειάδη.

    Το έργο αφορά τη δημιουργία της υποδομής και τη διαμόρφωση των χερσαίων χώρων συμπεριλαμβανομένου και επιβατικού σταθμού στην περιοχή Βασιλειάδη κεντρικού λιμένα Πειραιά.

    Μετά την ολοκλήρωση των έργων με στόχο την άρτια εξυπηρέτηση της επιβατικής ακτοπλοϊκής κίνησης, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει πλέον 7 θέσεις πλοίων της ακτοπλοΐας πλήρως εξοπλισμένες με τους αντίστοιχους απαιτούμενους διαμορφωμένους χερσαίους χώρους.

    [09] Διεθνή

    Τέσσερις νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες Τραγική έκρηξη στην Ινδονησία

    (21/1/2004 3:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο θάνατο 4 ανθρώπων και των τραυματισμό περισσοτέρων από 50, οδήγησε έκρηξη στην Ινδονησία, που σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο της Ιάβας. Από την έκρηξη προκλήθηκε εκτεταμένη φωτιά, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, για το ενδεχόμενο εξάπλωσης χημικών αερίων, επικίνδυνων για την υγεία τους.

    [10] Εσωτερικά

    Ο κόσμος αλλάζει Εφικτός ο δρόμος μιας επανενωμένης Κύπρου

    (21/1/2004 4:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτός ο δρόμος μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρώπη εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, από το χωριό Πύλα, το μοναδικό της Κύπρου όπου συμβιώνουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψη του στο νησί. Ο κόσμος αλλάζει, η γειτονιά μας αλλάζει, η Κύπρος δεν μπορεί να παραμείνει έτσι, τόνισε ο κ. Καραμανλής. Νωρίς το πρωί, επισκέφθηκε την περιοχή της Δερύνειας πάνω στην πράσινη γραμμή, ενώ αυτή την ώρα επιστρέφει στην Αθηνα, όπου στις 18:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ". Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος με θέμα την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές, ενώ συνεχίζονται στη Ρηγίλλης οι έντονες διεργασίες και συζητήσεις για την ανανέωση των ψηφοδελτίων και το θέμα της παλιάς φρουράς.

    Παράδειγμα συμβίωσης Ελληνοκυπρίων - Τουρκοκυπρίων

    "Κάτι αλλάζει, η γειτονιά μας αλλάζει, η Κύπρος δεν μπορεί να μείνει πίσω. Υπάρχει ένας δρόμος της ασφάλειας, της ευημερίας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης, ο δρόμος της Ευρώπης. Απο σήμερα είμαι περισσότερο αισιόδοξος ότι δουλεύουμε για έναν εφικτό στόχο''. Κ. Καραμανλή, πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε στην Πύλα και συνομίλησε με κατοίκους και απο τις δύο πλευρές, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα πάνε καλά και ότι δεν έχουν προβλήματα μεταξύ τους. Στο ''τούρκικο καφενείο της Πύλας'', ο κοινοτάρχης των Τουρκοκυπρίων, Αχμέτ Σακαλί, ζήτησε απο τον κ. Καραμανλή να συμβάλει και η Ελλάδα και η Τουρκία ώστε να υπάρξει ειρήνη και να ενωθεί το νησί.

    Ο κ. Καραμανλής σχολίασε ''τα πάτε καλά και αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το μέλλον. Ολοι ξέρουμε ποιό είναι το σωστό, και τώρα με την Ευρώπη υπάρχουν ευκαιρίες για όλους. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω''.

    Ο ίδιος επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, η οποία έχει χτιστεί και με δαπάνες της ελληνικής Βουλής, ενώ επισκέφθηκε και το τζαμί, όπου ο ιμάμης τον ενημέρωσε για την συμβίωση μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών.

    Στην επίσκεψή του στο φυλάκιο των Ηνωμένων Εθνών, οι άνδρες της αστυνομικής δύναμης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το παράδειγμα που δίνει η συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην Πύλα, ανέφεραν πως δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των δύο πλευρών και όταν τον ρώτησαν για τις εκλογές και το αποτέλεσμά του στην Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής είπε ''πιστεύω ότι θα κερδίσουμε''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το καφενείο ''Μακεδονία'', όπου ο πρόεδρος των εθνικόφρονων σωματείων τον ευχαρίστησε, όπως είπε, για τη μάχη που δίνει για τη δικαίωση, την ευημερία και την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων.

    Ο κ. Καραμανλής φύτευσε συμβολικά μία ελιά στο πολιτιστικό κέντρο της Πύλας, τονίζοντας ότι ο τόπος αυτός δίνει το παράδειγμα που πρέπει να μιμηθούν όλοι, για μια Κύπρο επανενωμένη, ελεύθερη και ευημερούσα, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

    Στο ελληνικό καφενείο του χωριού, ο κ. Καραμανλής συνέφαγε έχοντας στο πλευρό του τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο κοινοτάρχη και μετά το τέλος της επίσκεψής του τόνισε ότι ''εδώ στην Πύλα, καθημερινά οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι φέρνουν το όραμα για μια επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο πιο κοντά στην υλοποίησή του".

    Ο κ. Καραμανλής το πρωί είχε συναντήσεις στη Λευκωσία με αρχηγούς των κομμάτων, ενώ επισκέφθηκε τη Δερύνεια, όπου από το παρατηρητήριο είδε με τα κιάλια την κατεχόμενη Αμμόχωστο και το τουρκικό φυλάκιο που δολοφονήθηκαν ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την Κύπρο επισκέπτεται ο Κ. Καραμανλής

    [11] Εσωτερικά

    Παρουσίαση των ψηφοδελτίων του Πειραιά Β' Αθηνών και Β' Πειραιά η Αλέκα Παπαρήγα

    (21/1/2004 6:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στον Πειραιά παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης ο γραμματέας της Οργάνωσης Πειραιά, Νίκος Σοφιανός, παρουσία της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, η οποία θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Β Πειραιά και Β Αθηνών. Από τα ψηφοδέλτια απουσιάζει το όνομα του Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίος αποφασίστηκε από την Κ.Ε. να συνεχίσει τη δραστηριότητά του στο δήμο της Αθήνας. Η κα Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα της και χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική τη συζήτηση περί "βαρόνων". Αυτή την ώρα, η κα Παπαρήγα περιοδεύει στο Πέραμα και το Κερατσίνι, όπου θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της πόλης.

    Τοποθέτηση Παπανδρέου επί του Παλαιστινιακού ζητάει η κ. Παπαρήγα

    Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ υπάρχουν εκπρόσωποι από τους ναυτεργάτες, την εργατική τάξη, τις γυναίκες και τη νεολαία.

    Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με ψηφίσματα 50 πρόεδροι μαζικών φορέων της πόλης και 165 πρώην μέλη του κόμματος, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Αγγελική Μελά.

    Η κα Παπαρήγα έκανε αναφορά και στο Παλαιστινιακό, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να τοποθετηθεί στο πρόβλημα και ειδικότερα στη συζήτηση που θα γίνει στο Δικαστήριο της Χάγης για το τείχος που χτίζει το Ισραήλ και το οποίο αφαιρεί εδάφη από τους Παλαιστινίους. Οι Παλαιστίνοι έχουν ζητήσει από τις χώρες της ΕΕ να καταθέσουν στο Δικαστήριο τη θέση τους περί της νομιμότητας ή όχι του τείχους, και η κα Παπαρήγα ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να δημοσιοποιήσει τη θέση του.

    Από την πλευρά του, ο Σπ. Χαλβατζής σε δήλωσή του, με αφορμή σχολιασμό από τηλεοπτικό σταθμό για τη μη υποψηφιότητά του, τόνισε ότι "το ότι δεν είμαι υποψήφιος μετατράπηκε σε 'εκτός ΚΚΕ" και προσθέτει ότι "όπως όλα τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, δίνω τη μάχη καθημερινά με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία των στόχων του κόμματος στις εκλογές".

    Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στον Πειραιά είναι οι εξής:

    Α' Πειραιά Αγαπητός Θοδωρής, υπάλληλος ΑλεξίουΜπαταγιάννη Αμαλία, άνεργη Αντωνιάδης Παντελής, ΕΒΕ Λαμπρόπουλος Ηλίας, λογιστής Νουφαρίτσης Μιχάλης, υπάλληλος Παντελάκη Ελπίδα, υπάλληλος Τζατζάνης Κώστας, πολεοδόμος Τούσσας Γεώργιος, μηχανικός

    Β' Πειραιά Παπαρήγα Αλέκα Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης Ζαζόπουλος Ανδρέας, Οικοδόμος Μανουσογιαννάκης Γιάννης, ναυτεργάτης Νικολαΐδου Βέρα, οικονομολόγος, πρώην δήμαρχος Νίκαιας Παναγιωτόπουλος Θανάσης, ηλεκτρολόγος Παπασωτηρίου Σωτήρης, μεταλλεργάτης Πατσιλινάκος Γιάννης, γιατρός Πουλικογιάννης Σωτήρης, μεταλλεργάτης

    [12] Διεθνή

    Πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Ασία Έληξε το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ

    (21/1/2004 6:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο τέλος τους έφτασαν την Τετάρτη, στη Βομβάη, οι εργασίες του 4ου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ασία, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων επικριτών της παγκοσμιοποίησης. Οι εργασίες, διήρκεσαν 6 ημέρες και τελείωσαν με μια σειρά ομιλιών και συναυλιών στην πλατεία της Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης. Το κλείσιμο της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης κατά της παγκοσμιοποίησης, συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Στη λήξη του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, αναφέρθηκε με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, που δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να μεταβεί στη Βομβάη. Ο Μαντέλα μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη και τόνισε πως "Έχουμε χρέος απέναντι στη γενιά του μέλλοντος να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο".

    [13] Τεχνολογία

    Το σύγχρονο προφίλ του χρήστη του Internet Περισσότερο κοινωνικοί λιγότερο τηλεορασόπληκτοι

    (21/1/2004 6:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: CNN

    Έχει έντονη κοινωνική ζωή, βλέπει λιγότερη τηλεόραση, διαβάζει βιβλία και θεωρεί το Internet έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης. Αυτό είναι το προφίλ του σύγχρονου "netizen" (citizen of the net) σύμφωνα με έρευνα που έγινε από αμερικανικό πανεπιστήμιο σε δεκατέσσερις χώρες.

    Τέλος στο μύθο του μοναχικού

    Αντίθετα με ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Internet, δεν είναι άτομα αντικοινωνικά.

    Έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα Επικοινωνίας του UCLA, στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Μακάο, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Κίνα και τη Χιλή, έδειξε ότι οι surfers όχι μόνο δεν είναι μοναχικοί αλλά έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

    Επιπλέον προτιμούν περισσότερο τα βιβλία, και βλέπουν λιγότερο τηλεόραση.

    "Όσο αυξάνει η χρήση του Internet τόσο μειώνεται η τηλεθέαση " δηλώνει ο Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας του UCLA, Τζέφρι Κόουλ, τονίζοντας ότι οι surfers βλέπουν κατά μέσο όρο, πέντε ώρες λιγότερο τηλεόραση , από τους μη surfers.

    H έρευνα ( World Internet Project ) έδειξε επίσης ότι, η χρήση του Internet είναι μεγαλύτερη σε κοινωνίες που ευημερούν καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι περισσότεροι surfers είναι άντρες και όχι γυναίκες.

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην Ιταλία, σερφάρει το 41,7% των ανδρών και μόλις το 21.5% των γυναικών.

    Στην Ταιβάν, το χάσμα είναι πολύ μικρότερο.

    Οι άνδρες surfers υπολογίζονται στο 25.1% και οι γυναίκες στο 23,5%.

    Περί αξιοπιστίας

    Η έρευνα, έδειξε επίσης ότι το Internet θεωρείται ως μέσο πληροφόρησης έγκυρο και αξιόπιστο.

    Σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%, οι χρήστες πιστεύουν ότι οι περισσότερες αν όχι όλες οι πληροφορίες που βρίσκουν online είναι έγκυρες.

    Εκείνοι μάλιστα, που δείχνουν να το εμπιστεύονται περισσότερο είναι οι Νότιοκορεάτες σε αντίθεση με τους Σουηδούς που είναι οι μεγαλύτεροι αμφισβητίες της αξιοπιστίας του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 January 2004 - 17:57:51 UTC