Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε μειονοτικά χωριά και στα πομακοχώρια Στη Ροδόπη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] Στο Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο "Athens Open 2004" Τζούντο: 4 ελληνικές
  • [03] Αύριο το απόγευμα Συνάντηση βενζινοπωλών με Υπ. Ανάπτυξης
  • [04] Συνελήφθη υπάλληλος του ΚΕΠ για πλαστογραφία
  • [05] Τον "τρέλανε" η Χιονάτη "Μπράβο" είπε ο Σαρόν στο διπλωμάτη
  • [06] Σε περιοδεία στην Πιερία Συσπείρωση της Αριστεράς ζητά ο Δ. Τσοβόλας
  • [07] Ετοιμάζονταν για επίθεση κατά Αμερικανών Νεκροί δύο Ιρακινοί από έκρηξη
  • [08] Διαμαρτυρία κατοίκων Καλυβίων Ενταση και επεισόδια στην παραλιακή
  • [09] Επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη Εκδηλώσεις για το ελαιόλαδο παρακολούθησε η
  • [10] Σήμα συναγερμού για τοποθέτηση βόμβας Αναγκαστική προσγείωση

    [01] Εσωτερικά

    Σε μειονοτικά χωριά και στα πομακοχώρια Στη Ροδόπη ο Γιώργος Παπανδρέου

    (18/1/2004 3:06:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    "Κάνουμε ένα νέο κόμμα με σκοπό την δημιουργίας μίας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".

    Γιώργος Παπανδρέου

    Κριτική στη λειτουργία του κόμματος άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας λόγο για κλειστή κάστα, επισημαίνοντας ότι, στη νέα εποχή δεν μας ταιριάζουν οι πλαστικές σημαίες αλλά οι νέες ιδέες. Μιλώντας στην Ξάνθη, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των νομαρχιακών επιτροπών ΠΑΣΟΚ των νομών της Θράκης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πρωτόγνωρες τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στην κριτική αν οι εσωκομματικές εξελίξεις αποτελούν συνέχεια ή αλλαγή του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: "Έχουμε φτερά, με γερά πόδια, που στηρίζονται στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη". Νωρίτερα στη Φιλύρα είχε απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ υποσχέθηκε ισονομία και ισοπολιτεία και για τον τελευταίο μουσουλμάνο πολίτη.

    Αισιόδοξος για την ελληνοτουρκική προσέγγιση

    "Έχουμε μεγάλη δυσαρέσκεια, αλλά λόγω σεβασμού στο πρόσωπό σας θα ψηφίσουμε και πάλι ΠΑΣΟΚ". Χιασί Χασάν Χακί, δήμαρχος Φιλύρας

    "Κάνουμε ένα νέο κόμμα με σκοπό την δημιουργίας μίας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στους κατοίκους της Φιλύρας και δεσμεύτηκε ότι, θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα και αναφερόμενος στα προβλήματα της μειονότητας επεσήμανε ότι, στην νέα εποχή θα υπάρξει ισονομία και ισοπολιτεία και για τον τελευταίο μουσουλμάνο πολίτη.

    Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός το πρωί από τους μουσουλμάνους κατοίκους της Φιλύρας στο νομό Ροδόπης, δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη Θράκη, με θερμές εκδηλώσεις, τοπικούς χορούς και μουσικά όργανα.

    Καλωσορίζοντας τον "αυριανό, όπως είπε, πρωθυπουργό της χώρας", ο δήμαρχος Χιασί Χασάν Χακί, ανέφερε ότι, ο Δήμος τους αποτελείται από 8.500 κατοίκους, "Έλληνες πολίτες, με μουσουλμανικό θρήσκευμα και τουρκική καταγωγή".

    Εξέφρασε το παράπονο των κατοίκων για την έλλειψη γυμνασίου και λυκείου, ΚΑΠΗ, γυμναστηρίου, "και πολλών άλλων", όπως επίσης και για την πτώση στις τιμές του καπνού. "Έχουμε μεγάλη δυσαρέσκεια, είπε ο κ.Χακί, αλλά λόγω σεβασμού στο πρόσωπό σας θα ψηφίσουμε και πάλι ΠΑΣΟΚ", ανέφερε στον κ. Παπανδρέου.

    Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, θα κριθεί το Κυπριακό, γιατί έχει μπει σε μία σωστή ρότα και θα επιτευχθεί η περαιτέρω προσέγγιση Ελλάδος - Τουρκίας καθώς αναμένεται να δούμε φως στο θέμα της υφαλοκρηπίδας.

    Το απόγευμα θα επισκεφθεί Πομακοχώρια του νομού.

    [02] Αθλητισμός

    Στο Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο "Athens Open 2004" Τζούντο: 4 ελληνικές συμμετοχές στα ημιτελικά

    (18/1/2004 12:55:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Στις γυναίκες και στην "βαριά" κατηγορία, αυτή των -78 κιλών, θα έχουμε "ελληνικό εμφύλιο" στα ημιτελικά.

    Τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε στα ημιτελικά των δύο τελευταίων κατηγοριών, τα -100κ. ανδρών και τα -78κ. γυναικών, του διεθνούς τουρνουά τζούντο "Athens Open 2004", που διεξάγεται στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων, στα Άνω Λιόσια. Στα -100κ., ο Διονύσης Ηλιάδης με μια νίκη στο β' γύρο των προκριματικών επί του Νάτση, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θ' αντιμετωπίσει τον Γερμανό Πίλλε.

    Στον άλλο ημιτελικό, ο Γράψας, που κατά σειρά επικράτησε του Κύπριου Κάλι και του Πετράκη, θα "κονταροχτυπηθε" με τον Γάλλο Λεμέρ. Στις γυναίκες και στην "βαριά" κατηγορία, αυτή των -78 κιλών, θα έχουμε "ελληνικό εμφύλιο" στα ημιτελικά, αφού η Βαρβάρα Ακριτίδου, που στο β' γύρο των προκριματικών νίκησε την Κουρτελέση, θ' αντιμετωπίσει την Κατερίνα Ξανθοπούλου, που επικράτησε της Τζιωμάκα. Στον άλλο ημιτελικό, η Γερμανίδα Μποέμ θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Ποσαμάι.

    [03] Οικονομία

    Αύριο το απόγευμα Συνάντηση βενζινοπωλών με Υπ. Ανάπτυξης

    (18/1/2004 3:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Κρίσιμη συνάντηση θα έχει αύριο στις 5 το απόγευμα το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου των ταμειακών μηχανών αλλά και του ωραρίου. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σήμερα, εξουσιοδότησε το προεδρείο να προχωρήσει σε διάλογο, εκ νέου, με το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόθεση να προωθηθούν, το ταχύτερο δυνατό, λύσεις στα αιτήματα του κλάδου για τα οποία υπάρχει καταρχήν συμφωνία, αλλά και για τον προγραμματισμό απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Ζητούν άμεση λύση των αιτημάτων τους

    Οι πρατηριούχοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία εντός του Ιανουαρίου εάν διαπιστώσουν από το διάλογο άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να προωθήσει λύσεις για την τήρηση του ωραρίου των πρατηρίων, για την προώθηση της ηλεκτρονικοποίησης του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων και σε μία σειρά άλλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο σχετικά με τη μεταφορά υγρών καυσίμων.

    [04] Εσωτερικά

    Συνελήφθη υπάλληλος του ΚΕΠ για πλαστογραφία

    (18/1/2004 6:04:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υπάλληλος του ΚΕΠ Άργους, αρμόδιος για θέματα αλλοδαπών συνελήφθη ως μέλος οργανωμένης σπείρας που νομιμοποιούσε παράνομους αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά. Ο υπάλληλος συνελήφθη μαζί με δύο Αλβανούς μέσα στο ΚΕΠ την ώρα της συναλλαγής από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση. Κατασχέθηκαν πλήθος πλαστογραφημένων εντύπων, σημειώματα με τις συναλλαγές και τα χρηματικά ποσά που διακινούνταν, διαβατήρια αλλοδαπών και δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων. Και οι τρεις οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

    [05] Διάφορα

    Τον "τρέλανε" η Χιονάτη "Μπράβο" είπε ο Σαρόν στο διπλωμάτη

    (18/1/2004 6:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Την υποστήριξή του εξέφρασε την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, στον ισραηλινό πρεσβευτή στη Σουηδία, Ζβι Μάζελ, που κατέστρεψε έργο τέχνης το οποίο απεικόνιζε μια Παλαιστίνια καμικάζι. "Τηλεφώνησα στον πρεσβευτή μας στη Σουηδία, Ζβι Μάζελ, για να τον ευχαριστήσω για τη στάση του απέναντι στο αυξανόμενο κύμα αντισημιτισμού" στον κόσμο, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας: "του είπα ότι έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης στο θέμα". Ο Ισραηλινός διπλωμάτης είχε καταστρέψει το έργο τέχνης με τίτλο "Η Χιονάτη και η Τρέλα της Αλήθειας" που εκτείθεται σε μουσείο της Στοκχόλμης.

    Αρνείται η Σουηδία να αποσύρει το έργο από την έκθεση

    "Παρακολουθούμε την άνοδο του αντισημιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου το φαινόμενο αυτό παίρνει διαστάσεις επικίνδυνες... Ο πρεσβευτής Μάζελ συμπεριφέρθηκε όπως ακριβώς έπρεπε", κατέληξε ο Αριέλ Σαρόν. Το Ισραήλ ζήτησε από τη Σουηδία να αποσύρει το έργο αυτό από την έκθεση.

    "Η σουηδική κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη και θα πρέπει να πάρει μέτρα για να αποσυρθεί (το έργο). Είναι αδύνατο να δικαιολογείται η υποκίνηση στο μίσος, που παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Νταβίντ Σάρανγκερ. Την άρνηση της Σουηδίας συνάντησε η αξίωση του Ισραήλ ενώ διευθυντής του μουσείου κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή σε συζήτηση για την τέχνη.

    "Θα παρουσιάσουμε την έκθεση στο σύνολό της για όσο χρονικό διάστημα είχε προβλεφθεί, συμπεριλαμβανομένου του έργου αυτού. Όμως τη Δευτέρα, θα στείλουμε επίσης πρόσκληση στον πρεσβευτή του Ισραήλ για να τον καλέσουμε σε μια ειλικρινή συζήτηση για αυτό το έργο τέχνης, για τις πράξεις του, για την τέχνη και την ελευθερία της έκφρασης", είπε ο διευθυντής του μουσείου Κρίστερ Μπεργκ.

    Το έργο τέχνης αποτελείται από μια ορθογώνια δεξαμενή γεμάτη με κόκκινο υγρό μέσα στην οποία επέπλεε ένα πλοιάριο που πάνω του είχε τη φωτογραφία της Χανάντι Τζαραντάτ, της Παλαιστίνιας που είχε πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στη Χάιφα, τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άνθρωποι. Το έργο ανήκει σε ένα ζεύγος καλλιτεχνών, το Φρορ Φάιλερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ισραήλ, και τη Σουηδή σύζυγό του, Γκινίλα Σκελντ Φάιλερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισραηλινός διπλωμάτης καταστρέφει έργο τέχνης

    [06] Εσωτερικά

    Σε περιοδεία στην Πιερία Συσπείρωση της Αριστεράς ζητά ο Δ. Τσοβόλας

    (18/1/2004 6:38:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος επισκέφθηκε το νομό Πιερίας, σε συνέντευξη Τύπου, χαιρέτησε την ευχή του Μίκη Θεοδωράκη για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς και υπογράμμισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή ότι, όπως γίνεται αντιληπτό, το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα και οι δυνάμεις της διαπλοκής ανασυγκροτούνται για να παγιδεύσουν και πάλι τα θύματα τους. Ο κ. Τσοβόλας κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και των άλλων αριστερών δυνάμεων να δημιουργήσουν τον τρίτο αριστερό πόλο εξουσίας, ''όπως έχει προτείνει το ΔΗΚΚΙ από το 1989''.

    Ναι στο 35ωρο, όχι στη μερική απασχόληση

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ χαρακτήρισε ως ''σύμπτωμα ευρύτερης κρίσης και δημοκρατίας'' τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι τα διαπλεκόμενα θέλουν να εμφανίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου ''πάνω από κοινωνικές τάξεις και ιδεολογίες''.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι το ΔΗΚΚΙ υποστηρίζει την καθιέρωση του 35ωρου για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

    Τέλος, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη, την κα Παπαρήγα και τον κ. Κωνσταντόπουλο να απαντήσουν αν η παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης των ελληνοτουρκικών θεμάτων θα γίνει μετά από ρητή διαβεβαίωση της Τουρκίας ότι αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, που στηρίζεται σε αυτό, για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια.

    [07] Ιράκ

    Ετοιμάζονταν για επίθεση κατά Αμερικανών Νεκροί δύο Ιρακινοί από έκρηξη στο Τικρίτ

    (18/1/2004 6:56:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Δύο Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί κατά Αμερικανών στρατιωτών αλλά εξερράγη νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δήλωσε το Σάββατο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος. Το επεισόδιο συνέβη τη στιγμή που Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούσαν στο Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, αντισυνταγματάρχης Στιβ Ράσελ, προσθέτοντας ότι ένας από τους νεκρούς είναι συγγενής του Σαντάμ. Οι Ιρακινοί που είχαν τη βόμβα και επέβαιναν σε μια Μερσεντές είχαν σκοπό να την πετάξουν μπροστά από την αμερικανική περίπολο, όταν αυτή εξερράγη νωρίτερα λίγα μέτρα μακριά από τους Αμερικανούς στρατιώτες. "Κανένας από τους στρατιώτες της Συμμαχίας δεν έπαθε τίποτε", πρόσθεσε ο αντισυνταγματάρχης Ράσελ, επισημαίνοντας ότι ο τρίτος επιβάτης του οχήματος που απλώς τραυματίστηκε, συνελήφθη.

    [08] Εσωτερικά

    Διαμαρτυρία κατοίκων Καλυβίων Ενταση και επεισόδια στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου

    (18/1/2004 7:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Επεισόδια μικρής έκτασης με προπηλακισμούς και δακρυγόνα σημειώθηκαν το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου έξω από το ξενοδοχείο ''Λαγονήσι'' (Grand Resort). Κάτοικοι της περιοχής Καλυβιών Αττικής απέκλεισαν τη λεωφόρο, διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση δικαιωμάτων αξιοποίησης μέρους της παραλίας στο Λαγονήσι, στον όμιλο Μαντωνανάκη. Ένταση προκλήθηκε, όταν οι περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής, επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν στο χώρο του τουριστικού συγκροτήματος, για να επιδώσουν ψήφισμα στη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και υποψήφιοι βουλευτές της περιοχής βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

    Ο δήμος Καλυβίων καταγγέλει τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ

    Βασικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο δήμαρχος Π. Φιλίπου, ο οποίος κατήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης για εμπαιγμό του Δήμου και τα Ε.Τ.Α για την παραχώρηση, ενώ ζήτησε να ανακληθεί αμέσως το συμβόλαιο παραχώρησης, διαφορετικά, είπε, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραιτηθεί .

    Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος ενώ παραβρέθηκαν ο νομάρχης Αν. Αττικής, βουλευτές και πολλοί δήμαρχοι.

    Ο δήμος Καλυβίων, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την "βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ" και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιστράτευσε "χημικά και καπνογόνα εναντίον μικρών παιδιών προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιουσία του δημοσίου".

    [09] Διάφορα

    Επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη Εκδηλώσεις για το ελαιόλαδο παρακολούθησε η Νατάσα Καραμανλή

    (18/1/2004 7:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Σε εκδηλώσεις προβολής του ελαιόλαδου της Μυτιλήνης παρέστη η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Νατάσα Παζαΐτη - Καραμανλή. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, το Δήμο Μυτιλήνης και τον πολιτιστικό σύλλογο "Ανέμη" πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Καραμανλή. Την κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, με επικεφαλής πολιτευτές της ΝΔ και τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Άρης Χατζηκομνηνός, και ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής.

    Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων η κ. Καραμανλή επισκέφτηκε έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα την ελιά ενώ η πρώτη μέρα έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της ο Δήμος Μυτιλήνης. Το Σαββάτο το πρωί, η κ. Καραμανλή πήρε μέρος με δεκάδες παιδιά σε λιομάζωμα, στην περιοχή Σκάλας Λουτρών και στη συνέχεια παρακολούθησε την παραγωγή του λαδιού. Το απόγευμα παρακολούθησε προβολή ταινίας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και το βράδυ παρέστη, σε μπαρ της Μυτιλήνης, σε πάρτι νεολαίας που οργάνωσε η τοπική οργάνωση γυναικών της ΝΔ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί, με ημερίδα για τον πολιτισμό της ελιάς στο Δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης.

    [10] Διεθνή

    Σήμα συναγερμού για τοποθέτηση βόμβας Αναγκαστική προσγείωση αμερικανικού αεροπλάνου

    (18/1/2004 7:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Αεροσκάφος των αμερικανικών αερογραμμών Delta που μετέφερε 137 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα, έκανε την Κυριακή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σάνον, στη νοτιοδυτική Ιρλανδία, μετά από σήμα συναγερμού ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος που είχε προορισμό την Ατλάντα των ΗΠΑ και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, "προσγειώθηκε για λόγους ασφαλείας στο Σάνον χωρίς προβλήματα" και οι επιβάτες εξήλθαν σώοι και αβλαβείς, πρόσθεσε η ίδια πηγή. "Οι υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν αμέσως σε επιφυλακή" επισήμανε η εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το σκάφος ελέγχεται από μέλη ειδικών δυνάμεων του στρατού για την εξουδετέρωση βομβών ενώ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 January 2004 - 17:51:03 UTC