Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aύριο παραδίδεται το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού
  • [02] Τραυματισμός Γ. Σουφλιά σε τροχαίο ατύχημα
  • [03] Παπαδόπουλος: ''Να προσέλθει σε συνομιλίες ο Ντενκτάς''
  • [04] Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα
  • [05] Ισραήλ: Σκληρή γλώσσα κατά του Κόφι Αναν
  • [06] Κατασχέθηκαν 30 όπλα στην κεντρική Γερμανία
  • [07] Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Αντζας;
  • [08] ''Νοκ άουτ'' και ο Τόμιτς

    [01] Aύριο παραδίδεται το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού

    29/11/2003 9:45:00 μμ

    Παραδίδεται την Κυριακή στην κυκλοφορία από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού, από την Μεταμόρφωση μέχρι την Ελευσίνα. Στο μεταξύ, αναπροσαρμόζεται και το ποσό των διοδίων, το οποίο προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΧΩΔΕ ανέφεραν ότι η νέα τιμή στα διόδια θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη και θα την ανακοινώσει αύριο, κατά την τελετή των εγκαινίων, η Βάσω Παπανδρέου.

    [02] Τραυματισμός Γ. Σουφλιά σε τροχαίο ατύχημα

    29/11/2003 9:35:00 μμ

    Σε σφοδρή σύγκρουση που έγινε στις 8.30 απόψε στην Αγία Παρασκευή τραυματίστηκαν ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Γιώργος Σουφλιάς και η σύζυγός του, Μαριάννα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με Ι.Χ. και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ελαφρά και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν αμέσως στο ΚΑΤ. Στο νοσοκομείο μεταβαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ενώ ήδη βρίσκεται εκεί ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ Δημήτρης Σιούφας.

    [03] Παπαδόπουλος: ''Να προσέλθει σε συνομιλίες ο Ντενκτάς''

    29/11/2003 8:36:00 μμ

    Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος απέρριψε τον ισχυρισμό του Ραούφ Ντενκτάς ότι ενεργεί για να τον απομακρύνει από τη θέση του συνομιλητή της τουρκοκυπριακής πλευράς και τον προκάλεσε να προσέλθει σε συνομιλίες. Ο Ραούφ Ντενκτάς είχε επικαλεσθεί τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι μεταξύ της βεβαιότητας της αποτυχίας από τη μια με συνομιλητή τον ίδιο και της ελπίδας από την άλλη να κερδίσει η αντιπολίτευση, επιλέγει την ελπίδα.

    Επίσης, ισχυρίστηκε πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη θα προσπαθήσει να βρει υποστηρικτή για να τον εμποδίσει από το να είναι διαπραγματευτής και κάλεσε τους πάντες να θυμηθούν ότι αυτός είναι ο εκλελεγμένος πρόεδρος και διαπραγματευτής.

    Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι εναπόκειται στους Τουρκοκύπριους να αποφασίσουν ποιον θέλουν για διαπραγματευτή τους και ξεκαθάρισε ότι δεν εμπλέκεται στην ψηφοφορία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

    Το γάντι πέταξε στο Ραούφ Ντενκτάς, ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή πλευρά, κάθε άλλο παρά επιθυμεί διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει σε συνομιλίες οποιαδήποτε στιγμή τις συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

    [04] Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα

    29/11/2003 7:59:00 μμ

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν και ένα τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε σήμερα στο 31ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Καβάλας - Ξάνθης. Συγκεκριμένα ΙΧΕ (αριθμός ΚΒΗ 8903) με οδηγό τον Χαρ. Παπουλίδη 28 χρόνων, κάτοικο Χρυσούπολης Νέστου, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ (αριθμ. ΚΟΕ 3417) που οδηγούσε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος 38 χρόνων, από την Κομοτηνή. Νεκροί είναι οι δύο οδηγοί. Βαριά τραυματίσθηκε η Μαρία Κεφαλίδου 33 χρόνων, σύζυγος του οδηγού του δεύτερου αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία της Καβάλας.

    [05] Ισραήλ: Σκληρή γλώσσα κατά του Κόφι Αναν

    29/11/2003 8:59:00 μμ

    Την έντονη δυσαρέσκεια της ισραηλινής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με το "τείχος ασφαλείας" στη Δυτική Όχθη. Ο Κόφι Ανάν υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και είναι μία ενέργεια ιδιαίτερα αντιπαραγωγική την ώρα που είναι σε εξέλιξη προσπάθεια ειρήνευσης. Το Ισραήλ από την πλευρά του επισημαίνει ότι το τείχος ασφαλείας αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών της χώρας από τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστίνιων καμικάζι, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα κατά του κ. Αναν, κάνοντας λόγο για "κυνική εκμετάλλευση του Οργανισμού εις βάρος του Ισραήλ".

    Κίνηση καλής θελήσεως

    Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, σε μια κίνηση καλής θελήσεως, σχεδιάζει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να αποσύρει τα ισραηλινά στρατεύματα από τις παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Όχθη και να διαλύσει προκεχωρημένους οικισμούς.

    Ο Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να δώσει ένα μέρος των κατεχομένων εδαφών ως αντάλλαγμα για την ειρήνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει κάποια ''μονομερή βήματα'' στην περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με τους Παλαιστινίους για την προώθηση του ειρηνευτικού σχεδίου που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με Ισραηλινούς πολιτικούς αναλυτές, ο Αριέλ Σαρόν με αυτή την κίνησή του ουσιαστικά απευθύνει μια ύστατη έκκληση στον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Αχμέντ Κορέι σε διαπραγματεύσεις.

    Συνάντηση Κορέι - Μπερνς

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι αναμένεται να συναντηθεί στο Αμμάν με τον Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή Ουίλιαμ Μπερνς.

    Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Κορέι με Αμερικανό αξιωματούχο από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του παλαιστινίου πρωθυπουργού.

    Στόχος της συνάντησης είναι να συντονισθούν οι προσπάθειες ανάμεσα στις δύο πλευρές για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Ο Μπερνς θα συναντηθεί την Κυριακή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και τον ΥΠΕΞ Σιλβάν Σαλόμ.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ισραήλ: Αποδοκιμασία δηλώσεων Ανάν για το ''τείχος''

    [06] Κατασχέθηκαν 30 όπλα στην κεντρική Γερμανία

    29/11/2003 8:29:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ειδική ομάδα "κομάντο" της αστυνομίας έκανε έφοδο σε μια κατοικία στην κεντρική Γερμανία και κατέσχεσε 30 όπλα. Ο 61χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας και κάτοχος των όπλων απειλούσε τους γείτονες του με τα όπλα και εκείνοι δήλωσαν ότι πρόκειται για άτομο με ασταθή προσωπικότητα και εξαιρετικά δύστροπο. Η αστυνομία του Αλτενμπουργκ δήλωσε ότι ο 61χρονος απειλούσε ότι θα υπάρξει ένα "δεύτερο Ερφουρτ"-αναφορά στη σφαγή του ομώνυμου γυμνασίου τον Απρίλιο του 2002, όταν ένας 19χρόνος πρώην μαθητής του σχολείου εκτέλεσε 16 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Μεταξύ των όπλων που κατασχέθηκαν στο Αλτενμπουργκ ήταν ένα Καλάσνικοφ και πολλά όπλα μεγάλου διαμετρήματος. Τα όπλα ήταν σκορπισμένα σε όλο το σπίτι.

    [07] Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Αντζας;

    Πηγή: NET 105,8 fm 29/11/2003 9:42:00 μμ

    Ξαφνιάστηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, από την είδηση ότι ο Παρασκευάς Αντζας εκδήλωσε την πρόθεση να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο παίκτης των Ερυθρολεύκων ζήτησε ολιγοήμερη άδεια από τον προπονητή του, για να μεταβεί στη Δράμα. Ο αθλητής αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

    [08] ''Νοκ άουτ'' και ο Τόμιτς

    29/11/2003 9:13:00 μμ

    Μετά τον τραυματισμό του Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής προπόνησης, ένα ακόμη πρόβλημα ήρθε να προστεθεί για τον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Μίλαν Τόμιτς αισθάνθηκε και πάλι έντονους πόνους στη μέση και θα παραμείνει εκτός 12αδας στον αυριανό αγώνα με τον Ιωνικό Ν.Φ. στο κλειστό του Κορυδαλλού (19:00) και για 10 ακόμη ημέρες. Τη Δευτέρα, ο Κροάτης σέντερ, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του (θλάση στον δικέφαλο). Μια πρώτη πρόβλεψη θέλει τον Μπάγκαριτς να επιστρέφει σε δύο εβδομάδες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 November 2003 - 21:54:13 UTC