Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρύθμιση του υπ. Υγείας για τους γιατρούς χωρίς ειδικότητα
  • [02] Διαμαρτυρίες για την Παναχαϊκή στην Πάτρα
  • [03] Διαδηλωτές με μοτοσικλέτες στο σπίτι του Πρωθυπουργού
  • [04] Τον Μάιο το πάρκο στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας
  • [05] Αφγανιστάν:φόβοι για επιθέσεις ανταρτών
  • [06] Αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον Ιρακινών ανταρτών
  • [07] Ρεκόρ ''εσφαλμένων πυρών'' από τους Αμερικανούς
  • [08] Νέο ''πλαφόν'' για τις τιμές καυσίμων
  • [09] Ομιλία Τσοχατζόπουλου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [10] Επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Σκίπερ Μπολόνια
  • [11] Νέα πρόκληση για τον Κασπάροφ
  • [12] Προς εφαρμογή η νέα νομοθεσία για τα αδέσποτα

    [01] Ρύθμιση του υπ. Υγείας για τους γιατρούς χωρίς ειδικότητα

    12/11/2003 8:17:00 μμ

    Οι γιατροί χωρίς ειδικότητα θα αποκτούν τον τίτλο του "γενικού ιατρού", εφόσον ασκούν το επάγγελμα με άδεια για μία εικοσαετία. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του ΕΣΥ. Το ζήτημα είχε θέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο κ. Στεφανής υποσχέθηκε ότι η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί σε τροπολογία το προσεχές διάστημα. Με άλλη τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός καθιερώνεται για τα νοσοκομεία ο βαθμός του αναπληρωτή διευθυντή, ενώ υποσχέθηκε να αναμορφώσει τη διάταξη για τις προμήθειες φαρμάκων από τα νοσοκομεία.

    [02] Διαμαρτυρίες για την Παναχαϊκή στην Πάτρα

    12/11/2003 10:29:00 μμ

    Συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής. Στο στάδιο της ομάδας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο των φιλάθλων φιλικός αγώνας μεταξύ της Παναχαϊκής και του Φωστήρα. Τον αγώνα παρακολούθησαν και φίλαθλοι του Φωστήρα, που διαμαρτυρήθηκαν και αυτοί για τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Μετά τον αγώνα, ομάδα φιλάθλων συγκεντρώθηκε έξω από κεντρικό ξενοδοχείο, όπου ήταν σε εξέλιξη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για τους Μικρομεσαίους. Αντιπροσωπεία παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και παραγόντων της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, συναντήθηκαν με το μέλος της Κ.Ε. Πέτρο Λάμπρου, ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Αθήνα το θέμα για το μέλλον της Παναχαϊκής και νομικοί εξετάζουν τον τρόπο απεμπλοκής και παραμονής στη Β' Εθνική.

    [03] Διαδηλωτές με μοτοσικλέτες στο σπίτι του Πρωθυπουργού

    12/11/2003 9:37:00 μμ

    Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού έκαναν περίπου 150 αναρχικοί με 70 μοτοσικλέτες μετά την πορεία που πραγματοποίησαν προηγουμένως στις φυλακές Κορυδαλλού και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για την κράτηση των επτά συντρόφων τους που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο και τώρα κάνουν απεργία πείνας. Οι διαδηλωτές με τις μοτοσυκλέτες, ενώ επέστρεφαν από τον Πειραιά και ανέβαιναν την οδό Σταδίου, παρακολουθούμενοι από μοτοσυκλετιστές της ομάδας "Ζ", έστριψαν προς το Κολωνάκι και έφτασαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού όπου σταμάτησαν για λίγο, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.

    [04] Τον Μάιο το πάρκο στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

    12/11/2003 8:15:00 μμ

    Τον Μάιο του 2004, αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ανάπλασης της περιοχής "Κουντουριώτικα" στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το έργο προβλέπει τη διαμόρφωση σε χώρο πρασίνου της περιοχής μεταξύ του Δικαστικού Μεγάρου και του νοσοκομείου Αγιος Σάββας, μετά την κατεδάφιση των 6 από τις 8 πολυκατοικίες που βρίσκονται εκεί. Οι δύο πολυκατοικίες που θα διατηρηθούν, θα ανακαινιστούν διατηρώντας το στυλ και την μνήμη των γεγονότων με τα οποία έχουν συνδεθεί.

    Θα έχει άλσος, θέατρο, αναψυκτήριο και γήπεδο

    Στο νέο πάρκο θα κατασκευαστούν ένα μικρό θέατρο και καταρράκτης νερού. Επίσης, θα υπάρχουν δύο πυκνοφυτεμένα άλση με χλοοτάπητα και λουλούδια, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή αναψυκτηρίου. Επίσης θα κατασκευαστεί παιδική χαρά περιφραγμένη για λόγους ελεγχόμενης εισόδου- εξόδου και γηπεδάκι επιστρωμένο με χλοοτάπητα.

    Σύμφωνα με την μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο χώρος θα λειτουργήσει ως πάρκο αναψυχής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

    Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως, το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης για τους κατοίκους των πολυκατοικιών που θα κατεδαφιστούν, έχει ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    [05] Αφγανιστάν:φόβοι για επιθέσεις ανταρτών

    12/11/2003 8:51:00 μμ

    Οι αντάρτες θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν, προειδοποίησε ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, παραμονή της δεύτερης επετείου από την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Πριν από δύο χρόνια, το καθεστώς των Ταλιμπάν εγκατέλειψε την Καμπούλ, έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών των αμερικανικών δυνάμεων. Μάλιστα, Αφγανοί αξιωματούχοι ομολογούν ότι, το κύμα βίας, που έχει ξεσπάσει από τις αρχές Αυγούστου, δείχνει πως οι Ταλιμπάν ανασυντάσσονται και προκαλούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, ιδιαίτερα στο νότιο Αφγανιστάν. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στη χώρα, συνταγματάρχης Ρόντνεϊ Ντέιβις, πιστεύει ότι παρά τη βία στο νότιο και στο ανατολικό Αφγανιστάν, η κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί.

    Αυξάνονται οι επιθέσεις και τα θύματα

    Από τις αρχές Αυγούστου, από το κύμα βίας στο Αφγανιστάν έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 350 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί αντάρτες.

    Την Τρίτη, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν με ρουκέτες και αυτόματα όπλα σε περιπολία ρουμάνων στρατιωτών στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας έναν άλλο. Το υπουργείο Αμυνας της Ρουμανίας επιβεβαίωσε, ότι ένας 33χρονος λοχίας σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από την επίθεση αυτή.

    "Αναμένουμε ότι οι εχθροί της σταθερότητας στο Αφγανιστάν θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στον αφγανικό λαό", τονίζει ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, σε ανακοίνωσή του.

    Επίσης, ο Καρζάι καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση έξω από συγκρότημα του ΟΗΕ στην Κανταχάρ, από την οποία τραυματίστηκε ένας φοιτητής και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια.

    Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε νέα επιχείρηση για τη διάλυση "βάσεων τρομοκρατών" στο Αφγανιστάν. Επίσης η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε προειδοποίηση προς τους αμερικανούς δημοσιογράφους στη χώρα, ότι αποτελούν στόχο ενδεχόμενων απαγωγών, μετά την επίθεση σε οδηγό αμερικανού ανταποκριτή εφημερίδας στο νοτιανατολικό Αφγανιστάν.

    [06] Αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον Ιρακινών ανταρτών

    12/11/2003 10:01:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Δύο άνθρωποι που θεωρούνταν ύποπτοι για συμμετοχή τους σε πράξεις βίας κατά του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν, στη διάρκεια δύο επιχειρήσεων απόψε στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, έγινε γνωστό από στρατιωτικό εκπρόσωπο της συμμαχίας. Ο ίδιος τόνισε ότι η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων κατά κτιριακού συγκροτήματος που χρησιμοποιούσαν αντάρτες για συναντήσεις και σχεδιασμό επιχειρήσεών τους κατά των δυνάμεων της συμμαχίας, θα αποτρέψει την μελλοντική χρήση του, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία του συγκροτήματος αυτού.

    [07] Ρεκόρ ''εσφαλμένων πυρών'' από τους Αμερικανούς

    12/11/2003 8:47:00 μμ

    Μακραίνει ο κατάλογος των περιστατικών "εσφαλμένων" αμερικανικών πυρών, με στόχο Ιρακινούς. Όπως ανακοίνωσε το κυβερνητικό συμβούλιο της χώρας, αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου μέλους του, την ώρα που διέσχιζε γέφυρα του Τίγρη στην Βαγδάτη, τραυματίζοντας τον οδηγό του στο πόδι. Νωρίτερα, στη Φαλούτζα πέντε Ιρακινοί πολίτες βρήκαν το θάνατο και τέσσερις τραυματίστηκαν, πάλι από λάθος Αμερικανών, που έβαλαν εναντίον του φορτηγού στο οποίο επέβαιναν.

    Ο Μοχάμαντ Μπαρ αλ Ούλουμ, ανεξάρτητος σιίτης μουσουλμάνος κληρικός, δεν τραυματίστηκε όταν οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε θεωρώντας εσφαλμένα ότι επρόκειτο για κλεμμένο όχημα.

    ''Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μπαρ αλ Ούλουμ και το κυβερνητικό συμβούλιο και είπε ότι διεξάγεται έρευνα'', επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού συμβουλίου.

    Ο Μπαρ αλ Ούλουμ, ο οποίος επέστρεψε από την εξορία στο Λονδίνο και ανέλαβε θέση στο κυβερνητικό συμβούλιο που διόρισαν οι ΗΠΑ, επικρίνει την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι οι Ιρακινοί θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στην ασφάλεια της χώρας.

    Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι αμερικανικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δήμαρχο του Σαντρ Σίτι, φτωχού σιιτικού προαστίου της Βαγδάτης, λέγοντας ότι αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο ασφαλείας και προσπάθησε να αποσπάσει όπλο από έναν στρατιώτη.

    Επίσης τον Σεπτέμβριο, τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητο που μετέφερε υψηλόβαθμο Ιταλό διπλωμάτη που κατέχει ανώτερη θέση στο υπό τις ΗΠΑ ιρακινό προσωρινό κυβερνητικό συμβούλιο, σκοτώνοντας τον οδηγό του. Ο διπλωμάτης δεν είχε τραυματιστεί.

    [08] Νέο ''πλαφόν'' για τις τιμές καυσίμων

    12/11/2003 11:36:00 μμ

    Το ενδεχόμενο επιβολής και νέου ανώτατου ορίου στις τιμές των υγρών καυσίμων στις περιοχές όπου είχε επιβληθεί και προ δύο μηνών, εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τα τελευταία κρούσματα αδικαιολόγητα αυξημένων τιμών. Ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζήτησε να διεξάγει έρευνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη λειτουργία της αγοράς καυσίμων στο Νότιο Αιγαίο, την Ήπειρο και την Κρήτη.

    Σημαντικές αποκλίσεις

    Ο υπουργός, ανέφερε ότι στις συγκεκριμένες περιοχές διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις των τιμών όλων των καυσίμων, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς επίσης υπάρχουν καθαρές ενδείξεις εναρμονισμένης πρακτικής των εταιρειών εμπορίας και των πρατηρίων καυσίμων που συμμετέχουν στην αγορά.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου το υπουργείο είχε επιβάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε εννέα νομούς της χώρας, μεταξύ αυτών και στις περιοχές για τις οποίες προτείνεται η παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες (της περασμένης Δευτέρας) του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή των καυσίμων στη χώρα ήταν 73,3 λεπτά για την αμόλυβδη, 78,5 για τη σούπερ, 67,3 για το ντίζελ κίνησης και 34,4 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Ενδεικτικά στη Θεσπρωτία οι τιμές είναι αντίστοιχα 79,4, 84,8, 71,2 και 46,7 λεπτά το λίτρο, στο Ηράκλειο 76,4, 81,4, 69,2 και 36,7 λεπτά, στις Κυκλάδες 78,5, -85,2, -69,3 και 36 λεπτά αντίστοιχα.

    [09] Ομιλία Τσοχατζόπουλου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    12/11/2003 11:19:00 μμ

    Τη δέσμευση ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Πελοπόννησο μέσα στην επόμενη δεκαετία, ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα, που έγινε στην Πάτρα. Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία προγράμματος που θα στηρίξει τις οικογενειακές επιχειρήσεις, εκείνες δηλαδή που θα απασχολούν μέχρι πέντε άτομα. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2004.

    Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι για το ΠΑΣΟΚ οι μικρομεσαίοι αποτελούν τον κορμό της ανάπτυξης και αναφέρθηκε σε προγράμματα στήριξής τους.

    Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων θα τελειώσουν όλα και τίποτα περισσότερο δεν πρόκειται να γίνει από πλευράς ανάπτυξης, ο κ. Τσοχατζόπουλος, είπε ότι η πρόβλεψη της Κομισιόν είναι θετική για περαιτέρω άνθηση της ελληνικής οικονομίας.

    Για το Δ' ΚΠΣ ανέφερε ότι θα είναι μικρότερο από τα τρία προηγούμενα, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές, τονίζοντας ότι "δημιουργούμε υποδομές που θα μείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες".

    Παράλληλα, είπε ότι θα ενισχυθούν τα Επιμελητήρια τα οποία στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις αρχές του 2004, "κάνοντας μια νέα έναρξη μέσω του προγράμματος ενίσχυσής τους".

    Αναφορικά με τη σχέση των μικρομεσαίων με τις Τράπεζες, είπε ότι ικανοποιείται πλέον ένα πάγιο αίτημά τους, για δημιουργία Ταμείου Εγγυοδοσίας, από το οποίο για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το χρηματοπιστωτικό τους ποσοστό σε 60-70%.

    Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, αναφέρθηκε στα δύο αεροδρόμια, του Αραξου και Ανδραβίδας και στο σιδηροδρομικό άξονα της Δυτικής Ελλάδας.

    Για τα αεροδρόμια Αράξου και Ανδραβίδας είπε ότι το πρώτο επιδοτείται με 16 εκ. ευρώ και το δεύτερο με 15 εκ. ευρώ''.

    Ο κ. Βερελής, τόνισε ότι ανάμεσα στα έξι εμπορευματικά κέντρα που θα γίνουν στη χώρα, αυτό της Δυτικής Ελλάδας, θα είναι στην Πάτρα. Αναφορικά με το δυτικό σιδηροδρομικό άξονα, ανέφερε ότι η γραμμή Ηγουμενίτσας- Καλαμάτας θα χρηματοδοτηθεί με 3 δισ. ευρώ και από το πορθμείο Ρίου- Αντιρρίου, τα βαγόνια θα περνάνε με ειδικό πλοίο, όπως γίνεται στην Σκανδιναβία.

    Για τον οδοντωτό, τόνισε ότι θα είναι έτοιμος τον ερχόμενο Απρίλιο, και θα εξοπλιστεί με σύγχρονα βαγόνια.

    [10] Επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Σκίπερ Μπολόνια

    12/11/2003 9:18:00 μμ

    Με κοντό σχήμα και γρήγορο μπάσκετ στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-64 της Σκίπερ Μπολόνια στο κλειστό του Σπόρτιγκ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο της Ευρωλίγκα. Μεγάλη συμβολή είχε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Χατζηβρέττας.

    [11] Νέα πρόκληση για τον Κασπάροφ

    Αννίτα Πασχαλινού 12/11/2003 10:21:00 μμ

    Μπορεί απέναντι του να είχε έναν ισχυρότατο υπολογιστή, ουσιαστικά όμως ο μοναδικός του αντίπαλος ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Ο Γκάρι Κασπάροφ, ο καλύτερος παίκτης του σκακιού στον κόσμο, αναδείχθηκε ισόπαλος στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον υπολογιστή X3D Fritz, μετά από μία αναμέτρηση διάρκειας τριών ωρών και 20 λεπτών.

    Τεχνητή ισοπαλία

    Το παιχνίδι, σταμάτησε στην 37η κίνηση, μετά από απόφαση του ίδιου του Κασπάροφ.

    Η ισοπαλία έδωσε και στις δυο πλευρές μισό πόντο.

    Φορώντας γυαλιά τριών διαστάσεων, ο Κασπάροφ, αναμετρήθηκε με τον υπολογιστή, χωρίς να πιάνει τα πιόνια με τα χέρια του αλλά δίνοντας εντολές με τη φωνή του.

    Μία τεχνολογία, που όπως παραδέχθηκε αργότερα του δημιούργησε αρκετά ψυχολογικά προβλήματα.

    "'Ηταν ένα υπέροχο παιχνίδι, έντονων συγκινήσεων" δήλωσε από την πλευρά του ο "μπαμπάς" του Φριτζ, ο Ολλανδός Φρανς Μορς.

    Όπως είπε, ο Κασπάροφ, έκανε πολύ καλά που δεν συνέχισε, καθώς η κατάσταση θα δυσκόλευε πολύ.

    Παραδέχτηκε ωστόσο ότι και για τον fritz τα πράγματα ήταν εξίσου δύσκολα.

    Επαθλο είτε κερδίσει είτε χάσει

    Η αναμέτρηση όμως κόντρα στον X3D Fritz δεν έχει κριθεί ακόμα.

    Το δεύτερο παιχνίδι έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη ενώ οι δυο τελικοί θα γίνουν στις 16 και 18 Δεκεμβρίου.

    Το έπαθλο για τον Κασπάροφ, αν καταφέρει να κερδίσει, είναι 200.000 δολάρια.

    Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα κερδίσει 175.000 ευρώ ενώ ακόμα και αν χάσει θα λάβει το ποσό των 150.000 δολαρίων.

    Το 1996 ο Κασπάροφ είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη από τον Deep Blue της IBM, ωστόσο, ένα χρόνο μετά, έχασε από τον ίδιο υπολογιστή που είχε όμως αναβαθμιστεί.

    [12] Προς εφαρμογή η νέα νομοθεσία για τα αδέσποτα

    12/11/2003 10:39:00 μμ

    Αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα η καταγραφή, σήμανση και στείρωση αδέσποτων ζώων από τους δήμους και τις κοινότητες με στόχο την ολοκλήρωση της καταγραφής μέσα σε 6 μήνες. Αυτό προβλέπεται σε υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης. Παράλληλα θα αρχίσει η σήμανση και των κατοικίδιων σκύλων, ενώ θα είναι υποχρεωτική η ετήσια κτηνιατρική εξέτασή τους. Επίσης θα διατεθεί 1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία καταφυγίων για τα αδέσποτα

    Oροι και προϋποθέσεις

    Οι όροι και οι προϋποθέσεις της νέας νομοθεσίας:

    Η υποχρεωτική σήμανση όλων των ζώων συνοδείας (περιλαμβάνονται και τα κυνηγόσκυλα). Δίνεται προθεσμία 6 μηνών για τη σήμανσή τους. Τα νέα ζώα θα έχουν σήμανση άμεσα. Η σήμανση θα γίνεται με μικροτσίπ από εξουσιοδοτημένους κτηνιάτρους. Το μικροτσίπ με όλα τα στοιχεία του ζώου θα φέρεται σε υφασμάτινη λωρίδα, χρώματος μπλε για τα αρσενικά ζώα και κόκκινου για τα θηλυκά ζώα. Ο κάθε ιδιοκτήτης υποχρεούται να δηλώσει τυχόν απώλεια ζώου μέσα σε 10 ημέρες. Tο κάθε σκυλί θα διαγράφεται από το μητρώο των ζώων όταν γίνει 16 ετών. Το μητρώο η βάση δεδομένων θα τηρείται με ευθύνη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Το κόστος του μικροτσίπ εκτιμάται σήμερα σε 45-50 ευρώ ( 15.000 δρχ). Τα αδέσποτα ζώα θα συλληφθούν με ευθύνη των δήμων και θα αποκατασταθούν, θα εμβολιαστούν, θα σημανθούν, θα θεραπευθούν και θα δοθούν για υιοθεσία. Οσα δεν υιοθετηθούν θα επανατοποθετηθούν στο φυσικό τους χώρο. Προβλέπεται η ευθανασία σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών. Η ευθανασία θα γίνεται με ένεση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 November 2003 - 21:56:16 UTC