Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνα σε βάθος για την υπόθεση Σταθέα
  • [02] Συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου ΝΔ
  • [03] ''Πόλεμος'' για τη σημαία
  • [04] Στη Λάρισα στρατηγείο του Ευρωστρατού
  • [05] Βάλλεται εκ των έσω ο Σαρόν
  • [06] Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή διπλής φορολογίας
  • [07] Νομοσχέδιο για απλοποίηση των φορολογικών ελέγχων
  • [08] Αποβλήθηκε ο Φωστήρας από τη Β' Εθνική
  • [09] Δεκαήμερο νεοελληνικού πολιτισμού στο Μόντρεαλ

    [01] Ερευνα σε βάθος για την υπόθεση Σταθέα

    21/10/2003 9:37:00 μμ

    Τη συμπληρωματική κατάθεση του συζύγου της Ρουμπίνης Σταθέα, Παναγιώτη Τζαβάρα ζήτησε την Τρίτη ο Εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες του τελευταίου ότι η γυναίκα του δέχθηκε πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μπλοκάρει τις κατεδαφίσεις. Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Ματιά", ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης έκανε λόγο για σκοτεινά κυκλώματα και συμμορίες που ζουν στο παρασκήνιο των αυθαιρεσιών και μπλοκάρουν τις κατεδαφίσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών θα χαρακτηρίζει παράνομες τις ενέργειες της Ρουμπίνης Σταθέα να ζητήσει την αναστολή των κατεδαφίσεων στην παραλιακή.

    Και νέα κατάθεση Τζαβάρα ζητά ο Εισαγγελέας

    Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάλεσε, τον σύζυγο της Ρουμπίνης Σταθέα για συμπληρωματική κατάθεση. Αφορμή για την κλήση αυτή αποτέλεσαν τα όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Τζαβάρας.

    Παράλληλα, ζητά τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης στις επιστολές της υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι επιστολές γράφηκαν από την υπάλληλο και κάτω από ποιες συνθήκες.

    Από την πλευρά του μιλώντας στην ΝΕΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, έκανε λόγο για κυκλώματα που προσπαθούν να μπλοκάρουν τις κατεδαφίσεις και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν κάποιοι που λυμαίνονται το χώρο.

    Παράλληλα, επεσήμανε ότι όλα τα πρωτόκολλα κατεδάφισης του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται κατοχυρωμένα και κλειδωμένα, και τόνισε ότι οι έρευνες θα προχωρήσουν σε βάθος και θα αφορούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις κατεδαφίσεων.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της για να τεθεί τέλος στις αυθαίρετες κατασκευές.

    "Η κυβέρνηση θα συνεχίσει απερίσπαστα το έργο της και δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην υπόθεση των κατεδαφίσεων" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

    ''Εμείς εφαρμόζουμε το νόμο, αυτό γινόταν και αυτό θα γίνεται''

    Το πόρισμα και οι αιχμές

    Στο μεταξύ, στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για να διερευνήσει τις αναστολές κατεδαφίσεων τις οποίες υπέγραψε η Ρουμπίνη Σταθέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των επιθεωρητών θα είναι καταπέλτης για τις ενέργειες της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας.

    Σημείο κλειδί στην έκδοση του πορίσματος αποτελεί η ισχύουσα νομοθεσία.

    Η επίμαχη διάταξη της παραγράφου 89 του άρθρου 27 του νόμου 2871/2001 αναφέρει κατά γράμμα:

    "Αίτηση προσωρινής ρύθμισης της νομής ή κατοχής ή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κατεδάφισης, άρσης ή απομάκρυσνης ενώπιον οποιουδήποτε Διοικητικού ή Πολιτικού Δικαστηρίου ή άλλης Αρχής δεν επιτρέπεται."

    Αιχμές

    Από την πλευρά του πάντως, ο σύζυγος της Ρουμπίνης Σταθέα Παναγιώτης Τζαβάρας ρίχνει το βάρος των ευθυνών στον κ. Φωτιάδη, υποστηρίζοντας ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών δεν κράτησε σταθερή στάση από την αρχή.

    Την ίδια ώρα, σαφείς αιχμές κατά του Παναγιώτη Τζαβάρα, αφήνει με συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, o αδελφός της Ρουμπίνης Σταθέα.

    "Απ' όλους όσους χρησιμοποιούν το όνομα της Ρουμπίνης ή το εμπλέκουν σε διάφορες καταστάσεις να σεβαστούν τη μνήμη της και να σταματήσουν να επικαλούνται το όνομα της αδερφής μου προς όφελος δικών τους σκοπών ή προσωπικής τους ανάδειξης" αναφέρει μεταξύ άλλων.

    [02] Συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου ΝΔ

    21/10/2003 10:23:00 μμ

    Οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά το ευρωπαϊκό σύνταγμα, βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο επίκεντρο της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλής. Στην εισήγηση του για την οικονομία ο Γ. Αλογοσκούφης, έκανε λόγο για μεγάλα ελλείμματα και πλασματικό προϋπολογισμό, ενώ από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, πρότεινε την άμεση δημοσιονομική απογραφή της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας ώστε να γίνει γνωστή στα πραγματικά της μεγέθη.

    Δηλώσεις στελεχών ΝΔ για την οικονομία

    Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε χαώδη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ενώ η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο πλήθος των αιτημάτων από συνδικαλιστικούς φορείς τόνισε ότι σε πολλά από αυτά "πρέπει να λένε και όχι".

    "Η αξιοπιστία χτίζεται και με όχι", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, τις θέσεις του κόμματος για το ευρωπαϊκό σύνταγμα ανέπτυξε στην εισήγησή του ο κ. Μολυβιάτης ο οποίος έκανε λόγο για επιτρόπους ανά χώρα, πρόεδρο του συμβουλίου εκ περιτροπής καθώς και για τη ρήτρα αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών.

    [03] ''Πόλεμος'' για τη σημαία

    21/10/2003 9:09:00 μμ

    Στα δύο έχουν χωριστεί και φέτος οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας για το αν ο αλβανικής καταγωγής Οδυσσέας Τζενάι, που αρίστευσε άλλη μια φορά, θα πρέπει να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τα ξημερώματα, περίπου πενήντα μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ενώ στο πλευρό του Οδυσσέα Τζενάϊ στέκονται αρκετοί συμμαθητές εκπαιδευτικοί, κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι της πολιτείας. Όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης " το σχολείο είναι χώρος μόρφωσης και όχι διαφοροποίησης".

    Καταλήψεις και ψηφίσματα

    Στο σχολείο της Νέας Μηχανιώνας η κατάληψη συνεχίζεται, ενώ σε ψήφισμά τους μαθητές που αντιδρούν ζητούν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης του 2000, που επιτρέπει στους αλλοδαπούς μαθητές να είναι σημαιοφόροι στις παρελάσεις όταν αυτοί αριστεύουν. Επίσης, σε ψήφισμά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, εκφράζει την πρόθεσή του να μην επιτρέψει στα παιδιά να παρελάσουν, ενώ ταυτόχρονα επαναλαμβάνει το αίτημα για τροποποίηση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

    Υφυπουργός Παιδείας: ''Ορθή η απόφαση της πολιτείας''

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Γκεσούλης, ο οποίος χαρακτήρισε ορθή την απόφαση της πολιτείας "να επιβραβεύει τον μαθητή, Έλληνα ή αλλοδαπό, ο οποίος συγκεντρώνει την αριστεία στη βαθμολογία και το ήθος με το να αντιπροσωπεύει το σχολείο του και να κρατά την ελληνική σημαία στις παρελάσεις των εθνικών επετείων". Το σχολείο είναι χώρος μόρφωσης και καλλιέργειας και όχι διαφοροποίησης, κατέληξε ο υφυπουργός.

    Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, ο αλβανικής καταγωγής αριστούχος μαθητής φαίνεται αποφασισμένος να σηκώσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

    [04] Στη Λάρισα στρατηγείο του Ευρωστρατού

    21/10/2003 7:45:00 μμ

    Ένα από τα πέντε στρατηγεία του Ευρωστρατού αναμένεται να εγκατασταθεί στη Λάρισα, ύστερα από πρόταση του Έλληνα εκπροσώπου στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Συμβούλιο και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Το στρατηγείο θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Πρώτης Στρατιάς, την κατάργηση της οποίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.

    Ευρωπαϊκή αποδοχή της στρατηγικής της θέσης

    Τα υπόλοιπα στρατηγεία θα εγκατασταθούν στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Τα στρατηγεία αυτά θα είναι πολυεθνικά και θα διεξάγουν επιχειρήσεις και ασκήσεις, διαφορετικές από αυτές του ΝΑΤΟ.

    Συνολικά, ο Ευρωστρατός θα αριθμεί εξήντα χιλιάδες άνδρες από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη διοίκηση του στρατηγείου στη Λάρισα θα αναλάβει Έλληνας αντιστράτηγος, γεγονός που ενισχύει τους προβληματισμούς για την μεταφορά Σώματος Στρατού στην περιοχή.

    Η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Στρατιωτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία στρατηγείου στη Λάρισα δείχνει πως το Συμβούλιο αποδέχεται τη στρατηγική θέση της Λάρισας στον ελλαδικό χώρο. Σημειώνεται πως, την προηγούμενη εβδομάδα, ο διοικητής της Πρώτης Στρατιάς, αντιστράτηγος Ανδρέας Υφαντής, μετέβη στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει την εικόνα της περιοχής.

    [05] Βάλλεται εκ των έσω ο Σαρόν

    Αννίτα Πασχαλινού 21/10/2003 11:43:00 μμ

    Διχάζουν ακόμα και τα ίδια τα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διατάσσει ο Αριέλ Σαρόν, εναντίον παλαιστινιακών στόχων. Τις αλλεπάλληλες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα - οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 10 άμαχους και τραυμάτισαν περισσότερους από 100 πολίτες - καταδίκασαν δυο κορυφαίοι υπουργοί του ισραηλινού κυβερνητικού συνασπισμού τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει για να εξοντωθούν δυο ή τρεις τρομοκράτες να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται αθώοι πολίτες. Παρά όμως τις αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας, το Ισραήλ, εμμένει στην πολιτική της σκληρής πολεμικής αντιπαράθεσης. Την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Ραμάλα της Δ. Όχθης, περικύκλωσε ένα τέμενος και προχώρησε σε έρευνα των γραφείων του Αλ Τζαζίρα.

    Αμαχοι τα θύματα των επιδρομών

    Νύχτα τρόμου έζησαν οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, με αλλεπάλληλες επιδρομές ελικοπτέρων με ρουκέτες κατά στόχων της Χαμάς.

    Δέκα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο μέλη Ισλαμικής Οργάνωσης, που ορκίστηκε εκδίκηση.

    Την άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας ζήτησε ο Γιασέρ Αραφάτ και κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την πολεμική τρέλα.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών, Σαέμπ Ερεκάτ, εξέφρασε φόβους για επικίνδυνη κλιμάκωση.

    Δυο Ισραηλινοί υπουργοί καταδικάζουν την πολιτική Σαρόν

    Την ίδια ώρα ιδιαίτερη σημασία για τα εσωτερικά του Ισραήλ, προσλαμβάνει η αντίδραση κορυφαίων στελεχών της ισραηλινής κυβέρνησης, που καταδίκασαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    "Δεν θα πρέπει για να εξοντώσουμε δυο - τρεις τρομοκράτες να σφαγιάζουμε αθώους πολίτες" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αβραάμ Ποραζ.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Γιόσεφ Παρίτσκι, τόνισε ότι θα πρέπει το Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη για τις χθεσινές πράξεις του και να αποζημιώσει τα θύματα.

    "Δεν έχουμε πόλεμο με τον παλαιστινιακό λαό" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές ειδήσεις: Φόρος αίματος στη Γάζα

    [06] Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή διπλής φορολογίας

    21/10/2003 9:57:00 μμ

    Συμφωνία επί των βασικών σημείων της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία επετεύχθη σήμερα κατά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, με τον Τούρκο ομόλογό του Κεμάλ Ούνακιταν. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένας κύκλος διαπραγματεύσεων διάρκειας περίπου τεσσάρων ετών, που έχει στόχο την άρση ενός πολύ σημαντικού εμποδίου στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Η υπογραφή της Σύμβασης θα γίνει στην Αγκυρα, στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο κ. Χριστοδουλάκης θα επισκεφθεί την Τουρκία.

    [07] Νομοσχέδιο για απλοποίηση των φορολογικών ελέγχων

    21/10/2003 9:19:00 μμ

    Το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή νέου συστήματος φορολογικών ελέγχων προωθείται στο επόμενο χρονικό διάστημα προς κατάθεση στη Βουλή, μετά από μακρά συζήτηση με όλους τους φορείς της αγοράς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και την αντικατάστασή τους με μόρια, ενώ δίνει τη δυνατότητα του προσδιορισμού με διοικητικές πράξεις των δαπανών που εκπίπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των λογιστικών διαφορών. Εξάλλου, απλοποιούνται οι διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων και αυτοκινήτων. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει μέσα στο Νοέμβριο και θα ισχύει από τη χρήση του 2004.

    Αναλυτικότερα προβλέπεται:

    Αντικειμενικοποίηση φορολογικών ελέγχων

    Καταργούνται τα πρόστιμα για παραβάσεις και αντικαθίστανται με μόρια για:

    - την επιλογή των υποθέσεων που θα ελέγχονται

    - την εφαρμογή συντελεστών αποτελεσμάτων εσόδων και δαπανών για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων του ελέγχου και των φόρων

    Απλοποίηση διαδικασιών

    Καταργούνται τα πιστοποιητικά που χρειάζονταν για αγορά και πώληση ακινήτων και αντικαθίστανται με μια υπεύθυνη δήλωση ο έλεγχος της οποίας θα γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ δειγματοληπτικά. Η πληρωμή των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα γίνεται στα ΕΛΤΑ με ταχυπληρωμή ώστε να αποφεύγεται η μετάβαση στην Εφορία και η σπατάλη χρόνου για τον πολίτη. Η κατάργηση της αρμοδιότητας των ΔΟΥ για αγορά και πώληση αυτοκινήτων. Όλη η διαδικασία μεταβιβάζεται στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία ενισχύεται με πόρους.

    Υλοποίηση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής

    Απαλλαγή του τεκμηρίου για αγορά αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας μέχρι 50.000 ευρώ Απαλλαγή από το φόρο επιχειρήσεων σε μικρά χωριά Απαλλαγή των αγροτών από το φόρο μεταβίβασης κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής της αγροτικής γης Ενίσχυση των οικογενειών με 1.000 ευρώ για κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε άλλη πόλη Ενίσχυση ανέργων γονιών με 150 ευρώ που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Απαλλαγή από τη φορολογία των ιερών ναών

    Φορολογικά κίνητρα επιχειρήσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

    Καθιερώνεται μειωμένος συντελεστής φορολογίας 25% για 10 χρόνια για όσες επιχειρήσεις πραγματοποιήσουν επενδύσεις αξίας 30 εκ. ευρώ και πάνω Υιοθετείται απλός τρόπος δημιουργίας αφορολόγητου αποθεματικού για όλες τις επιχειρήσεις μέχρι 35% Απαλλάσσεται η υπεραξία πώλησης ακινήτου από το φόρο σε εταιρείες χρηματοδοτικής μισθώσεως ώστε να ισχύει αποτελεσματικά το κίνητρο για την μεταβίβαση των ακινήτων.

    [08] Αποβλήθηκε ο Φωστήρας από τη Β' Εθνική

    21/10/2003 7:51:00 μμ

    Ο Φωστήρας αποβλήθηκε, τελικά, από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ. Η Πειθαρχική δέχθηκε μεν, ότι η ομάδα του Ταύρου δεν πρέπει να αποβληθεί από το πρωτάθλημα, λόγω ρύθμισης των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών, αλλά την απέβαλε, επειδή αρνήθηκε την παροχή στοιχείων προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

    [09] Δεκαήμερο νεοελληνικού πολιτισμού στο Μόντρεαλ

    21/10/2003 8:18:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Δεκαήμερο Νεοελληνικού Πολιτισμού διοργανώνεται στο Μόντρεαλ μέχρι τις 28 Οκτωβρίου από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Μόντρεαλ σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας καθώς και την Ελληνική Κοινότητα της πόλης. Το δεκαήμερο περιλαμβάνει έκθεση ελληνικού βιβλίου, η οποία εγκαινιάσθηκε παρουσία του τιμώμενου Έλληνα συγγραφέα Παύλου Μάτεσι στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο και λειτουργεί ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια. Παράλληλα, στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου εκτίθεται σειρά φωτογραφιών του Ανδρέα Εμπειρίκου, ενώ τρεις ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες "Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, ο μπαμπάς μου" της Π. Παναγιωτοπούλου, "Ακρόπολις" του Παντελή Βούλγαρη και "Η Ανδρος του Ανδρέα Εμπειρίκου" του Γ. Μ. Δάμπαση θα προβληθούν στις 23, 26 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

    Το βιβλίο του Παύλου Μάτεσι "Η Μητέρα του σκύλου" παρουσιάστηκε σήμερα στο βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου Μαγκίλ από τον κριτικό David Homel στις 20 Οκτωβρίου, ενώ αύριο θα γίνει στρογγυλή συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο με τον συγγραφέα και τους μεταφραστές του, τον καθηγητή Ζάκ Μπουσάρ στη γαλλική και τον Φρέντ Ρίντ στην αγγλική.

    Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στο Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών θα δοθεί διάλεξη από το Λάκη Προγκίδη με θέμα : "Τα εγκλήματα, τα γέλια και η τιμωρία στην Φόνισσα του Παπαδιαμάντη", ενώ στις 27 Οκτωβρίου θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τους Λ. Προγκίδη και κ. Λάμπρο Καμπερίδη πάνω στο "Επίκαιρο έργο του Παπαδιαμάντη (1851-1911)".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 October 2003 - 20:54:03 UTC