Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οζκόκ: Στόχος της Τουρκίας η ένταξή της στην ΕΕ
  • [02] Νέες απειλές του Μπιν Λάντεν προς τις ΗΠΑ
  • [03] Φονικές καταιγίδες στην Αλγερία
  • [04] Ασχημη εμφάνιση και ήττα για τον ΠΑΟ
  • [05] ''Εσπασε το ρόδι'' η Ξάνθη
  • [06] ''Καθάρισαν'' για Ολυμπαικό Καστίγιο-Τζιοβάνι

    [01] Οζκόκ: Στόχος της Τουρκίας η ένταξή της στην ΕΕ

    18/10/2003 9:15:00 μμ

    Την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", ως προϋπόθεση λύσης του Κυπριακού και των άλλων προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι εάν προχωρήσει η ένταξη της Τουρκίας, τότε τα προβλήματα που υπάρχουν με την Ελλάδα θα λυθούν σε μία εβδομάδα. Η Κυπριακή Κυβέρνηση καταδίκασε τις δηλώσεις του Στρατηγού Οζγκιόκ, επισημαίνοντας την ύπαρξη αδιάλλακτων τάσεων στην Αγκυρα.

    Εμμένει στις τουρκικές αξιώσεις για το Αιγαίο και τις γκρίζες ζώνες

    Ο Χιλμί Οζκιόκ υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο, καθώς αναφέρει ότι η μεγαλόνησος είναι μεγάλης στρατηγικής αξίας. "Θέλουμε μια Κύπρο από την οποία δεν θα μπορούμε να αποσυρθούμε και απ' όπου θα μπορούμε να υπερασπιζόμαστε την Τουρκία", υπογραμμίζει και επισημαίνει ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Παράλληλα, τονίζει ότι "η ομηρία της Κύπρου μέχρις ότου η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ πρέπει να θεωρείται δεδομένη".

    Αν η ΕΕ δεν δεχτεί την Τουρκία, είπε ο κ. Οζκιόκ, τότε η Αγκυρα δεν θα μπορεί να κάνει πίσω. Απαντώντας στην ερώτηση για το σχέδιο Ανάν και τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η τουρκοκυπριακή πλευρά, υποστήριξε ότι έχουν διατυπωθεί πέντε αντιρρήσεις τις οποίες έχουν γνωστοποιήσει στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

    Ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στη συνέντευξη εμμένει στις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο, στις γκρίζες ζώνες και αναφέρει ότι "με τη διακήρυξη του casus belli η Τουρκία εξέφρασε τα όρια της ανεκτικότητά της, χωρίς να εκφράζει απειλή, απλώς με αυτό τον τρόπο θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα".

    Ο Χιλμί Οζκιόκ ανέφερε ότι το 2004 (η απόφαση του Ελσίνκι) "δεν είναι τελευταία προθεσμία για τη διευθέτηση των διαφορών μέσω του διεθνούς δικαστηρίου, αλλά η ημερομηνία που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκκρεμείς διαφορές".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ότι "αν προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στην ΕΕ όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν μέσα σε μία εβδομάδα", κάλεσε την Τουρκία, αν όντως τα πράγματα είναι τόσο εύκολα, να συμβάλλει τώρα στη λύση του Κυπριακού. Η συμβολή αυτή της Τουρκίας, όπως ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, θα ευνοήσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

    [02] Νέες απειλές του Μπιν Λάντεν προς τις ΗΠΑ

    18/10/2003 10:23:00 μμ

    Νέο ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν και συμβουλεύει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν του Ιράκ έχει στα χέρια του το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ. Στο μήνυμα, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα υπόσχεται περισσότερες επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα και έξω από τις ΗΠΑ, για να τιμωρήσει την Ουάσινγκτον για την "καταπίεση" που ασκούν στον Ιρακινό λαό, ενώ απειλεί και με αντίποινα τις χώρες που έλαβαν μέρος στον πόλεμο κατά του Ιράκ. ''Οι αρμόδιες αρχές θα αναλύσουν την ταινία'', σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν που τόνισε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Έκκληση της Βαγδάτης Να μην επεμβαίνει στις υποθέσεις του Ιράκ, ζήτησε από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν η Βαγδάτη.

    Κάλεσμα στον Ιρακινό λαό για ιερό πόλεμο

    Στο ίδιο μήνυμα καλούνται οι Ιρακινοί σε ιερό πόλεμο κατά των αμερικανών ''σταυροφόρων''.

    "Με την θέληση του Θεού θα συνεχίσουμε να σας πολεμούμε και θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις των μαρτύρων (αυτοκτονίας) μέσα και έξω από τις ΗΠΑ μέχρι να εγκαταλείψετε την καταπίεση και τις ανόητες πράξεις σας", αναφέρεται στο μήνυμα που συνεχίζει με απειλές για αντίπονα εναντίον των κρατών που πήραν μέρος στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

    "Επιφυλασσόμεθα του δικαιώματος να απαντήσουμε την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος κατά όλων των χωρών που έλαβαν μέρος στον άδικο αυτό πόλεμο και ιδιαίτερα της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Αυστραλίας, της Πολωνίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Στο ίδιο μήνυμα αφού γίνεται αναφορά σε "στρατιώτες του Θεού" χαρακτηρίζεται παράνομο και ένωση πρακτόρων, το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο, "ακριβώς όπως οι κυβερνήσεις του (πρώην πρωθυπουργού των Παλαιστινίων) Μαχμούντ Αμπάς και του (Αφγανού προέδρου) Χαμίντ Καρζάϊ".

    Ειδική μνεία γίνεται για τους κατοίκους των πόλεων που βρίσκονται στο "σουνιτικό τρίγωνο", ενώ καμία μνεία δεν γίνεται για την σιιτική πλειοψηφία.

    Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε και άλλη ταινία με "μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό", στο οποίο η φωνή που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν προειδοποιεί τους αμερικανούς στρατιώτες να φύγουν από το Ιράκ διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν νέα "σφαγή".

    Εάν οι ταινίες αποδειχθούν αυθεντικές, θα είναι μία απόδειξη, ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν σε θέση να παρακολουθεί τα νέα από τον έξω κόσμο μέχρι ενός χρονικού σημείου, εάν ληφθεί υπόψη ότι ο Μαχμούντ Αμπάς, στον οποίο η φωνή αναφέρεται, παραιτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου.

    [03] Φονικές καταιγίδες στην Αλγερία

    18/10/2003 8:27:00 μμ

    Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί και εκτεταμένες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των καταρρακτωδών βροχών που σημειώνονται τις τελευταίες δυο ημέρες στην Αλγερία. Από τις βροχοπτώσεις δρόμοι και κτίρια έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες, στέγες σπιτιών έχουν παρασυρθεί ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους της κεντρικής και δυτικής Αλγερίας. Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση παγιδευμένων ατόμων ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση της κακοκαιρίας και τις επόμενες ημέρες. Το 2001 η πρωτεύουσα Αλγέρι είχε πληγεί από μεγάλες πλημμύρες και είχαν χάσει την ζωή τους πάνω από 750 άνθρωποι.

    [04] Ασχημη εμφάνιση και ήττα για τον ΠΑΟ

    18/10/2003 11:24:00 μμ

    Έκπληξη πρώτου μεγέθους στο Αιγάλεω, όπου η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα του εκτοπίζοντας τον παράλληλα και από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Παναθηναϊκός ήταν δεδομένο ότι θα περάσει δύσκολο βράδυ, αφού το φετινό Αιγάλεω έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις πολύ καλές εμφανίσεις του. Μάλιστα, το γεγονός ότι πριν τον αγώνα η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα ήταν μόνη τρίτη στην βαθμολογία αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, αλλά και να ταξιδέψει στη Στουτγκάρδη για το ματς με την τοπική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την ψυχολογία στα ύψη.

    Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, αφού μόλις στο 6ο λεπτό το σκορ ήταν 1-1! Το σκορ άνοιξε το Αιγάλεω στο 4΄ όταν το σουτ του αρχηγού των γηπεδούχων, Σκοπελίτη, από το ύψος της περιοχής κόντραρε σε σώμα αμυντικού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Ομως, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του Αιγάλεω μια λάθος συνεννόηση των Αλεξόπουλου και Σιντιμπέ έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει.

    Συγκεκριμένα, ήταν το 6ο λεπτό όταν σε μια φάση που δεν "μύριζε γκολ", ο Αλεξόπουλος γύρισε τη μπάλα στον Σιντιμπέ, ο τελευταίος έκανε λάθος έξοδο και ο Παπαδόπουλος προ κενής εστίας έκανε το 1-1. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κλάεβιτς.

    Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί επιθετικά και προσπαθούσαν να βγουν σε αντεπιθέσεις, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Αγρίτη.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιτζάκ Σουμ πέρασε στον αγώνα τον Κωνσταντίνου, προσπαθώντας να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Κάτι παρόμοιο έκανε λίγα λεπτά αργότερα και ο Χατζάρας, που πέρασε τον Νικολόπουλο στη θέση του Ουάνγκα. Η συγκεκριμένη κίνησε απέφερε καρπούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ένα λεπτό αργότερα (53΄) πήραν το προβάδισμα στο σκορ με δυνατό, μακρινό σουτ του Χλωρού.

    Εκτοτε ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση, έχασε και μια καλή ευκαιρία με τον Μινχ στο 59΄, αλλά το Αιγάλεω ήταν αυτό που θα μπορούσε να διευρύνει τη διαφορά, εφαρμόζοντας με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Σε μια από αυτές μάλιστα, στο 85΄, ο Αγρίτης βρέθηκε σε πλάγια θέση, έπιασε διαγώνιο σουτ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη και απομακρύνθηκε. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε, και το Αιγάλεω ανέβασε το σερί των επιτυχημένων αποτελέσμάτων του σε 5.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δούρος (Κορίνθου).

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπουτσής, Μπασινάς.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ (45΄ Κλάεβιτς), Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέϊ, Σκοπελίτης, Φωτάκης, Ουάνγκα (52΄ Νικολόπουλος), Χλωρός, Μπάρκογλου, Αγρίτης (88΄ Μεϊδάνης).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Μορίς, Γκούμας, Ζουτάουτας (45΄ Μινχ), Μπασινάς, Επαλέ, Σανμαρτεάν (45΄ Κωνσταντίνου), Μάριτς (76΄ Κωνσταντινίδης), Παπαδόπουλος.

    [05] ''Εσπασε το ρόδι'' η Ξάνθη

    18/10/2003 10:10:00 μμ

    Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιντερ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 από την Μπρέσια και να ισοφαρίσει σε 2-2. Η Μπρέσια ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ των Μπάτζιο (22΄) και Καρατσιόλο (49΄). Ομως οι «νερατζούρι με τέρματα των Κρούζ στο 62΄ και Βιέρι με πέναλτι στο 87΄ πήραν τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας.

    Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, με τους παίκτες της ομάδας να φαίνονται αποφασισμένοι να πάρουν το πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν. Από την πλευρά του, ο Ακράτητος παρατάχθηκε με σφιχτή άμυνα, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Η Ξάνθη ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, αφού στο 19΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ακράτητου, Ράπτης, έκανε το λάθος και ο Ζαπρόπουλος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

    Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στο 7΄, οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Φριζενμπίχλερ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Ακράτητου, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

    Κατά τα άλλα, οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και σε αυτό ίσως έφταιγε και η βροχή που έπεφτε κατά την διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή δυνάμωσε, και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των 22 ποδοσφαιριστών. Η Ξάνθη προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να σιγουρέψει τους τρεις βαθμούς, ενώ η απόδοση του Ακράτητου συνέχισε να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο έγιναν μονάχα τρεις αξιόλογες(;) φάσεις.

    Η πρώτη ήταν στο 52΄, όταν μετά από φάουλ του Νικολαΐδη ο Ζωγραφάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Και οι άλλες δύο, στο 65΄ όταν ο Καζάκης με πολύ καλή ατομική προσπάθεια πέρασε δύο παίκτες των φιλοξενούμενων αλλά σούταρε άουτ και στο 77΄, σε ένα φάουλ του Ιορδανίδη που πέρασε επίσης άουτ.

    Το σκορ έκλεισε ο Πέρες στο 92΄ με σουτ μέσα από την περιοχή, "γράφοντας το τελικό 2-0.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ποζαπαλίδης, Στέχαρνικ, Μπαλάσκας, Γκραντέλ, Μπαϊκαρά ΚΟΚΚΙΝΗ: Σκούφαλης

    ΞΑΝΘΗ: Γκραντέλ, Ζαπρόπουλος, Νικολαΐδης, Καλλιμάνης, Μπούτισα, Παπαδημητρίου (88΄ Μεσέρδης), Ζωγραφάκης, Καζάκης (73΄ Πρίττας), Πέρες, Μπαϊκαρά, Φριζενμπίχλερ

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ράπτης, Ποζαπαλίδης, Σκούφαλης, Βενέτης, Μπλέτσας, Μπαλάσκας, Στέχαρνικ, Λίνκαρ (62΄ Ζιάκας), Ηλιόπουλος (62΄ Σκαρλάτος), Κουτσοκώστας, Στεφανίδης (73΄ Ιορδανίδης).

    [06] ''Καθάρισαν'' για Ολυμπαικό Καστίγιο-Τζιοβάνι

    18/10/2003 9:41:00 μμ

    Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε στη Ριζούπολη την αξιόμαχη Καλλιθέα με 2-0, πήρε τη νίκη που ήθελε και θα ταξιδέψει αύριο στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα της Τρίτης με τη Γαλατασαράι με ανεβασμένη ψυχολογία. Για να φτάσει πάντως ως την επιτυχία η πειραϊκή ομάδα χρειάστηκε να καταναλώσει πολλή ενέργεια, αφού ο αντίπαλός της όχι μόνο "πάλεψε" το παιχνίδι, αλλά και απείλησε όταν το σκορ ήταν 0-0.

    Το πάλεψε η Καλλιθέα

    Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα όπως συνηθίζει, δηλαδή πολύ δυνατά. Μόλις στο 2ο λεπτό, από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Καστίγιο έκλεψε τη μπάλα, βγήκε πλάγια αριστερά και γύρισε στον επερχόμενο Τζιοβάνι, ο οποίος ενώ απέφυγε έναν αντίπαλό του και βρέθηκε απέναντι στο τέρμα, γλίστρησε, έπεσε και η ευκαιρία χάθηκε. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Τζόρτζεβιτς σούταρε συρτά από 20 μέτρα, αναγκάζοντας τον Στάουτσε σε δύσκολη απόκρουση, χαμηλά στην αριστερή γωνία του.

    Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, περιορίζοντας τη δράση των αντιπάλων τους, που, πάντως, απείλησαν εκ νέου στο 30΄: ο Καστίγιο πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, γύρισε τη μπάλα προς τον Καρεμπέ που βρισκόταν "φάτσα" με το τέρμα, αλλά ως από μηχανής Θεός ο Γόγγολος πρόλαβε να παρεμβληθεί και να αποκρούσει σε κόρνερ.

    Κι ενώ οι "ερυθρόλευκοι" φαίνονταν ότι ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, η Καλλιθέα παραλίγο να ανοίξει το σκορ στη μοναδική φορά που απείλησε με αξιώσεις. Ηταν στο 37΄ λοιπόν, όταν σε μια ταχύτατη αντεπίθεση των "κυανόλευκων", ο Φάνης Γκέκας βρέθηκε προ του Μπούτσεκ, κι ενώ είχε σηκώσει το πόδι για να πλασάρει, το τάκλιν του Κωστούλα αποδείχθηκε σωτήριο.

    Η χαμένη ευκαιρία λειτούργησε ως "σήμα κινδύνου" για τον Ολυμπιακό, που επαναδραστηριοποιήθηκε ως τη λήξη του ημιχόνου, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία με τον Καστίγιο, που μόνος προ του Στάουτσε σούταρε ψηλά άουτ (41΄).

    Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Γεωργιάδη αντί του Μαυρογενίδη, σε μια προσπάθεια του Ολεγκ Προτάσοφ να προσδώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα, αλλά και να απειλήσει ακόμη περισσότερο με έναν δεινό σκόρερ την εστία του Γκιντάρας Στάουτσε.

    Τελικώς όμως, εκείνος που έμελλε να "ξεκλειδώσει" τη "σφιχτοδεμένη" άμυνα της Καλλιθέας, ήταν ο μόνιμος σκόρερ του πρωταθλητή στα τελευταία παιχνίδια, ο Νέρι καστίγιο. Ηταν στο 58ο λεπτό, όταν ο νεαρός Ουρουγουανός με μια αριστερή "φωτοβολίδα" έξω από τη μεγάλη περιοχή της αθηναϊκής ομάδας ανάγκασε τον Λιθουανό τερματοφύλακά της να μαζέψει τη μπάλα από το βάθος της εστίας του.

    Την ασφαλιστική δικλείδα στη νίκη του πρωταθλητή έθεσε ο κολλητός του Καστίγιο, ο Τζιοβάνι, ολοκληρώνοντας στο 70΄ μια θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Τάσου Πάντου, που έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο από τον Μπασκάκη, έκανε την κούρσα και σέρβιρε το γκολ στον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού, που έκλεισε το σκορ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

    Εκτοτε, οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων, αλλά θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει ακόμη ένα γκολ, όταν στη φάση του αγώνα, το σουτ του Γκώνια από 30 μέτρα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στάουτσε.

    Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας

    Κίτρινες: Βενετίδης, Καρεμπέ, Μπασκάκης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτσεκ, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης (57΄ Καφές), Καρεμπέ, Μαυρογενίδης (46΄ Γεωργιάδης), Καστίγιο (73΄ Γκώνιας), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Μπασκάκης, Γόγολος, Κουλακιώτης, Τάτσης, Ντραγκίσεβιτς, Κυριάκος (59΄ Σκαρμούτσος), Νταμιάνοβιτς (61΄ Πακάλτσης), Γκέκας, Νταμπρόφσκι (73΄ Πέτκοβιτς).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 October 2003 - 20:54:28 UTC