Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφυγε ο Μανόλης Κεφαλογιάννης ο πρεσβύτερος
  • [02] Τελική έγκριση στο διορισμό του Ζαν Κλοντ Τρισέ
  • [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κίνα

    [01] Εφυγε ο Μανόλης Κεφαλογιάννης ο πρεσβύτερος

    16/10/2003 8:28:00 μμ

    Σε ηλικία 87 ετών, απεβίωσε την Πέμπτη πλήρης ημερών ο πρώην υπουργός και εκ των ιστορικών στελεχών της ΝΔ, Μανόλης Κεφαλογιάννης. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με αναπνευστικά προβλήματα. Η κηδεία του θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνα Ηρακλείου. Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τους οικείους του απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σε δήλωσή του εξαίρει την προσφορά του στη χώρα και την παράταξη. Δηλώσεις για το Θάνατο του Μανόλη Κεφαλογιάννη έκαναν επίσης πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και ο Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής.

    Βουλευτής από το 1950

    Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, είχε γεννηθεί στα Ανώγεια Κρήτης και είχε σπουδάσει νομικά και οικονομικά.

    Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το Λαϊκό Κόμμα το 1950, συνέχισε να επανεκλέγεται με την ΕΡΕ έως το 1964, ενώ μετά τη μεταπολίτευση εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με τη ΝΔ έως και το 1989.

    Διετέλεσε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Καραμανλή, και πέρασε από τα υφυπουργεία Οικισμού και Μεταφορών.

    Διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της Βουλής την τριετία 1953-1956.

    Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης είχε πολεμήσει στον ελληνοϊταλικό πόλεμο όπου και τραυματίστηκε, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση της Κρήτης και τιμήθηκε με το αριστείο Ανδρείας, τον Πολεμικό Σταυρό και το μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων.

    [02] Τελική έγκριση στο διορισμό του Ζαν Κλοντ Τρισέ

    16/10/2003 10:34:00 μμ

    Την τελική έγκριση τους στο διορισμό του Γάλλου τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Τρισέ "στο τιμόνι" της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τα επόμενα οκτώ χρόνια, δόθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Λόγο επί της τοποθέτησης του κ. Τρισέ είχαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανήκουν στην ευρωζώνη. Ο 61χρονος Γάλλος τραπεζικός που θα αναλάβει τα καθήκοντα του επισήμως από την 1η Νοεμβρίου, διαδέχεται στο αξίωμα αυτό τον Ολλανδό Βιμ Ντούιζενμπεργκ, που θήτευσε από το 1998. Η επιλογή του Τρισέ, που έχει διατελέσει διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, εγκρίθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

    Θα εργαστώ για να παραμείνει αξιόπιστο το ευρώ

    Σε μία πρώτη δήλωση του ο Τρισέ τόνισε ότι επί των ημερών του θα φροντίσει να παραμείνει αξιόπιστο το ευρώ, όπως του παραδόθηκε από τον προκάτοχό του Βιμ Ντούιζενμπεργκ.

    "Ο εξαιρετικός προκάτοχός μου, Βιμ Ντούιζενμπεργκ οδήγησε σε ένα αξιόπιστο ευρώ και οδήγησε στη συγκρότηση ενός εξίσου αξιόπιστου οικονομικού επιτελείου που έδρασε αποτελεσματικά, ακριβώς όπως προσδοκούσαμε όταν εκδίδονταν για να κυκλοφορήσουν τα χαρτονομίσματα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Είναι μιά κληρονομιά που ελπίζω να διατηρήσω άθικτη'', δήλωσε ο Τρισέ.

    [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κίνα

    16/10/2003 8:13:00 μμ

    Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με τα κινεζικά σεισμολογικά κέντρα, τα οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:28 τοπική ώρα (15:28 ώρα Ελλάδος). Το επίκεντρό του ήταν στην πόλη Λιουκί, 180 χλμ. από την πρωτεύουσα Κουνμίνγκ της επαρχίας Γιουνάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της επαρχίας, ενώ, οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στην περιοχή που επλήγη. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε πλήξει την περιοχή, προκαλώντας το θάνατο 16 ανθρώπων, τον τραυματισμό σχεδόν 60 και την καταστροφή περισσότερων από 5.000 κατοικιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 October 2003 - 20:56:26 UTC