Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα: Πρόσκληση συνεργασίας στην ευρύτερη αριστερά
  • [02] Ντέρμπι... με τα όλα του 2-2 το σκορ
  • [03] Ισπανία: Νίκη για Λα Κορούνια και Σοσιεδάδ
  • [04] Γερμανία: Στην κορυφή η Στουτγκάρδη
  • [05] Γαλλία: Νίκη της Μονακό
  • [06] Ασημένιος στο Παγκόσμιο ο Κακλαμανάκης
  • [07] Εγκαίνια για τα ''Παιχνίδια πολιτισμού''

    [01] Παπαρήγα: Πρόσκληση συνεργασίας στην ευρύτερη αριστερά

    21/9/2003 10:14:00 μμ

    Με την ομιλία της Γενικής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ. Η γγ του ΚΚΕ απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία και έστειλε μήνυμα ενότητας καλώντας ''όλους τους καταπιεσμένους και βασανισμένους, τους προοδευτικούς και ριζοσπάστες, τους ανθρώπους που δώσαμε κοινή μάχη για χρόνια, ανεξάρτητα αν οι εξελίξεις της 10ετίας του '90 μας χώρισαν, προσωρινά πιστεύουμε''.

    Η κα Παπαρήγα, μπροστά στο νεανικό της ακροατήριο, υπερασπίστηκε τα επιτεύγματα του συστήματος του υπαρκτού σοσιαλισμού, στις χώρες που λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί, σημειώνοντας ότι η νεολαία σήμερα, ''βιώνει τη μηδενιστική εκστρατεία κατά του σοσιαλισμού, τη μοιρολατρία και τη σύγχυση που έσπειρε η πισωδρόμηση λόγω της νίκης της αντεπανάστασης''.

    ''Οφείλουμε και για το συμφέρον της νέας γενιάς, να απαντήσουμε πιο αποφασιστικά στην εκστρατεία σπίλωσης της ιδεολογίας του επιστημονικού σοσιαλισμού και πάνω απ' όλα, στην κατασυκοφάντηση των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε'' υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

    Στο φετινό Φεστιβάλ, συμμετείχαν πολλές ξένες αντιπροσωπείες πολιτικών νεολαιών, ενώ υπήρξαν αφιερώματα για την επέτειο των 35χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ, για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον ποιοτικό κινηματογράφο, καθώς και για τα 75 χρόνια από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα

    [02] Ντέρμπι... με τα όλα του 2-2 το σκορ

    21/9/2003 11:06:00 μμ

    ΑΕΚ και ΠΑΟ μοιραστήκαν γκολ και βαθμούς με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας με 2-2 και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον εντυπωσιακό -για ακόμη μία φορά- Πανηλειακό. Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε ο Ηρακλής που επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη, ενώ μετά την νίκη της επί του Ολυμπιακού, η Προοδευτική κατάφερε μία ακόμη έκπληξη, καθώς απέσπασε "λευκή" ισοπαλία στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην Χαλκηδόνα την οποία κέρδισε με 3-1 στο Ηράκλειο και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε σήμερα το Αιγάλεω, που επικράτησε στα Ανω Λιόσια του Ακράτητου με 2-0.

    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2

    Χωρίς νικητή έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους "πράσινους" να ξεπερνούν το ψυχολογικό σοκ από την συντριβή στο "Ολντ Τράφορντ" και την ΑΕΚ να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι είναι "εφτάψυχη".

    Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο. Η ΑΕΚ είχε μία πρωτοβουλία στα χαφ, όμως η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού δεν δυσκολευόταν να περιορίσει τους επιθετικούς της Ενωσης. Με εξαίρεση την φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Γεωργάτος έκανε λάθος επιλογή και στέρησε την ΑΕΚ από ένα σχεδόν βέβαιο γκολ (σ.σ. ήταν μόνοι τους οι Ιβιτς και Οκκάς), η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφερε να απειλήσει.

    Κάτι ανάλογο και στο αντίπαλο στρατόπεδο, με την διαφορά ότι οι "πράσινοι" αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί. Στο 19`, λοιπόν, ο Σανμαρτεάν εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα συστημένη στον Κυργιάκο, που με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Και πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι τυπικά γηπεδούχοι, στο 28΄, ο Φύσσας εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην μικρή περιοχή του Χιώτη (σ.σ διαμαρτυρήθηκε άδικα για φάουλ) και διαμόρφωσε το 2-0.

    Στο 43`, ο Μπορμπόκης "εξέθεσε" τον Φύσσα και με καταπληκτική κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Γωργάτο που με αριστερό πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Χαλκιά και μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο. Ομως, τα δεδομένα είχαν πλέον αλλάξει, αφού ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είδε μέσα σε δύο λεπτά ισάριθμες φορές την κίτρινη κάρτα του Ευθυμιάδη (για διαμαρτυρία στη φάση του γκολ και για δυνατό μαρκάρισμα στο 44΄) και άφησε τους "πράσινους" με δέκα παίκτες για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

    Στο πρώτο 10λεπτο της επανάληψης, ο Γεωργάτος έχασε δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, ενώ οι "πράσινοι" προσπαθούσαν να αντιδράσουν με αντεπιθέσεις. Σε μία απ΄ αυτές (58`) ο Σανμαρτεάν εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα, αφού κόντραρε στο τείχος, έφτασε στον αμαρκάριστο Ζουτάουτας. Ο Λιθουανός αδράνησε προς στιγμήν και έδωσε την δυνατότητα στον Χιώτη να απομακρύνει σε κόρνερ το αδύναμο πλασέ.

    Η Ενωση εξακολούθησε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, όμως δεν μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο δίλεπτο 77`-78` υπήρξαν δύο περιπτώσεις, μία για κάθε ομάδα, όπου ζητήθηκε πέναλτι (ανατροπή του Μόρα από τον Χένρικσεν και του Κωστένογλου στον Σανμαρτεάν), όμως ο Ευθυμιάδης έδειξε "παίζετε".

    Στην αντεπίθεση, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Δραμινός διαιτητής καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Κυριάκου στον Ναλιτζή. Ομως ο Χαλκιάς "ψώνισε" τον Τσιάρτα και απεσώβησε την ισοφάριση.

    Οτι, όμως, δεν κατάφερε ο Ναουσαίος άσος από τα 11 βήματα, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γεωργάτος που αναδείχθηκε σε ήρωα της ΑΕΚ. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός πήρε στο 86` την μπάλα από την μεσαία γραμμή, πλαγιοκόπησε από τα αριστερά την άμυνα του Παναθηναϊκού και, την στιγμή που όλοι περίμεναν ότι θα κάνει σέντρα, εξαπέλυσε έναν "κεραυνό", διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (66` Λυμπερόπουλος), Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Οκκάς, Τσιάρτας, Γεωργέας, Μόρας, Κατσουράνης, Γεωργάτος, Ίβιτς (74` Ναλιτζής).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Μάριτς, Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος (46` Μορις), Ζουτάουτας, Κυργιάκος, Σανμαρτεάν, Κωνσταντίνου, Φύσσας, Μικάελσεν (71` Κωνσταντινίδης).

    Επεισόδια πριν τον αγώνα

    Πριν τον αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα στις 7 το απόγευμα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟ πέταξαν φωτοβολίδες στην οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά που προξένησε ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα άλλη ομάδα πέταξε βόμβες μολότοφ στην διασταύρωση Βουλιαγμένης και Ηλία Ηλιού χωρίς να προκληθούν ζημιές. Αργότερα έγιναν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο όπου τραυματίσθηκαν 3 άτομα. Δεκαπέντε άτομα έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στην Αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναικού.

    Ολυμπιακός-Πανηλειακός 1-0

    Μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές, που βρέθηκαν στο "Αλκαζάρ", λόγω τιμωρίας των πρωταθλητών, ο Ολυμπιακός με τον "αέρα" της καλής εμφάνισης στο "Ανοέτα" μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Πανηλειακός, που έπαιξε από το πρώτο λεπτό ανοικτό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των πρωταθλητών.

    Σταδιακά, οι παίκτες του Προτάσοφ απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως η υπεροχή τους ήταν άκαρπη. Παράλληλα, οι Πυργιώτες δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες τους για αιφνιδιασμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Τελικά, και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, στο 44` και μετά από σύγχυση στα καρέ του Λιούρδη, ο Τζιοβάνι από κοντά άνοιξε το σκορ.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Μαυρογενίδης, Καρεμπέ, Κωστούλας, Βενετίδης, Στολτίδης, Καφές, Γεωργιάδης (71` Καστίγιο), Γκώνιας (60` Νινιάδης), Τζιοβάνι (88΄ Τάτσης), Τζόρτζεβιτς.

    ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λιούρδης, Βύντρα, Τασσίδης, Τσιώλης, Ταραλίδης (58` Σπυρόπουλος), Σωτήρχος, Μαρκορά, Μωϋσιάδης, Τσίγκας, Κοταρέλας (65` Δερμιτζόγλου), Μάρης (66` Μανίκας).

    Ιωνικός-Ηρακλής 0-1

    Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε σήμερα ο Ηρακλής που επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη σε αγώνα για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος.

    Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα αφού είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον Ηρακλή που δεν είχε βρει το ρυθμό του. Στο 22΄ μετά από σέντρα του Σνάουτσερ, και δυνατό σουτ του Μίετσελ, ο Μπεκιάι έδιωξε, αλλά ο επερχόμενος Κουχάρσκι πήρε το "ριμπάουντ" και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον "γηραιό".

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός συνέχισε να πιέζει την εστία του Αμπάρη, όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλή ήταν σε πολύ καλή ημέρα και κρατούσε το "μηδέν". Ετσι το 1-0 για τον Ηρακλή ήρθε φυσιολογικά και οι φιλοξενούμενοι πανηγυρίζουν για ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο.

    Ιωνικός: Μπεκιάι, Φερεκίδης, Πέρες, Ξανθόπουλος, Τσιμπλίδης (73΄ Μαρκομιχάλης), Αφάς, Φρούσος, Σιμόνε, Οφρυδόπουλος (90΄ Ρεαλ), Λετιέρι, Μάντζιος.

    Ηρακλής: Αμπάρης, Σνάουτσερ, Νεμπεγλέρας, Κατσαμπής, Κιάσσος, Δρούγας, Νατσούρας, Πουρσανίδης, Κουχάρσκι (60΄ Καπετάνος), Φοφόνκα, Μίετσελ (87΄ Μπαχράμης).

    ΠΑΟΚ-Προεδευτική 0-0

    Μετά την νίκη της επί του Ολυμπιακού, η Προοδευτική κατάφερε σήμερα μία ακόμη έκπληξη, καθώς απέσπασε "λευκή" ισοπαλία στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

    Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ διατήρησε μία φλύαρη υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι "βυσσινί" κράτησαν σχετικά άνετα το 0-0, έστω και αν οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στις δύο καλές φάσεις που δημιούργησαν με τον Σπάσιτς (27΄) και τον Εγκωμίτη (31΄).

    Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ωστόσο ο Αντωνόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ατματσίδη.

    Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε, καθώς πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει και το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Εγκωμίτη στο 55` από εξαιρετικά καλή θέση, έφυγε λίγο έξω από την εστία του Τζενάμο. Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα.

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Κουτσόπουλος, Κούτσης (30` Καρυπίδης), Βόκολος, Μάρκος, Φουτσίνι, Εγκωμίτης, Χάγκαν, Σπάσιτς (69` Θεοδωρίδης), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης (59` Αμαπούλε)

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Τζενάμο, Αγγελόπουλος, Πουλόπουλος, Αντωνόπουλος, Σιδηρόπουλος, Μάγγος, Ανδράλας, Ντακουνάκης, Ζαΐμι, Χανιώτης, Βιλανάκης.

    Ακράτητος-Αιγάλεω 0-2

    Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Αιγάλεω, που επικράτησε στα Ανω Λιόσια του Ακράτητου με 2-0.

    Στο ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο ομάδες αντάλλασαν αναγνωριστηκές μπαλιές χωρίς να δημιουργείται κάποια αξιόλογη φάση. Ο Ακράτητος είχε σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας αλλά και στην ανάπτυξη του και έτσι το γκολ δεν άργησε για την ομάδα του Χατζάρα. Πιο συγκεκριμένα, ήταν το 39ο λεπτό όταν ο Αγρίτης μετά από συνδυασμό με τον Χλωρό πλάσαρε τον Γεωργίου στην έξοδο και έκανε το 1-0.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ξεκινησαν επιθετικά προσπαθώντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Το Αιγάλεω όμως ήταν πολύ επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Στο 64ο λεπτό αποβλήθηκε ο προπονητής του Ακράτητου Ντουμίτρου Ντουμιτρίου με υπόδειξη του 4ου διαιτητή και παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από την εξέδρα.

    Το Αιγάλεω εκμεταλεύητκε το συγκεκριμένο γεγονός και στο 81΄ ο Μπάρκογλου με δυνατό σουτ μετά από πάσα του Αγρίτη έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους δίνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

    Ακράτητος: Γεωργίου, Στεφανίδης, Τελκίνσκι, Γκίτσης, Μπλέτσας, Λίνκαρ (46΄ Βενέτης), Μιλόγεβιτς (66΄ Σκούφαλης), Ραζανάουσκας, Κρίζνικ, Ηλιόπουλος (46΄ Ιορδανίδης), Κουτσοκώστας.

    Αιγάλεω: Κλάεβιτς, Παπουτσής, Ουάνγκα, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Σκοπελίτης, Φωτάκης, Χλωρός (84΄ Μουσούμπου), Εντουσέι, Αγρίτης, Νικολόπουλος (56΄ Μπάρκογλου).

    ΟΦΗ-Χαλκηδόνα 3-1

    Αν και βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο, ο ΟΦΗ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην Χαλκηδόνα την οποία κέρδισε με 3-1 στο Ηράκλειο και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

    Στο ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νωθρές. Η Χαλκηδόνα με αμυντικούς προσανατολισμούς και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Σηφάκη, ενώ από την πλευρά του ο ΟΦΗ προσπάθησε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος. Στο 42ο λεπτό, ο Κορακής πάσαρε στον Κατεμή, αυτός προχώρησε, μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σηφάκη γράφοντας το 1-0 υπέρ της Χαλκηδόνας.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά και με μορφή τον Μάριο Νεοφύτου (που ξεκίνησε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά φέτος) κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Πρώτα στο 51ο λεπτό, ο Κύπριος πήρε την πάσα από τον Μπικόφσκι και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Εμπέντε για το 1-1, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Παππάς ανέτρεψε τον Μπικόφσκι μέσα στην περιοχή της Χαλκηδόνας, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον παίκτη των φιλοξενούμενων. Ο Νεοφύτου εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ. Στο 74΄, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα, όταν ο Μπικόφσκι μπήκε στην περιοχή της Χαλκηδόνας, καθυστέρησε, αλλά τελικά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Εμπέντε σημειώνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Κώτσιος, Σοάρες, Κολιτσιδάκης, Μπικόφσκι (79΄ Τριανταφύλλου), Πίτσος (45΄ Μπελεβώνης), Σολίς, Ντεγιάνοφ, Δέντσας, Ρουμπάκης, Νεοφύτου (69΄ Κουτσουρές).

    Χαλκηδόνα: Εμπέντε, Κατεμής, Γελαδάρης, Σίμος, Ντάγκας, Μικές, Παππάς, Κορακάκης, Αντερσον, Δήμος, Ζαχαρόπουλος (84΄ Νιόπλιας).

    Αποτελέσματα-βαθμολογία

    Αρης-Ξάνθη 3-2

    Καλλιθέα-Πανιώνιος 2-2

    Ακράτητος-Αιγάλεω 0-2

    ΟΦΗ-Χαλκηδόνα 3-1

    Ιωνικός-Ηρακλής 0-1

    ΠΑΟΚ-Προοδευτική 0-0

    Ολυμπιακός-Πανηλειακός 1-0

    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες): Παναθηναϊκός 10, Ολυμπιακός 9, Ηρακλής 8, ΑΕΚ 8, Αρης 7, ΠΑΟΚ 7, Πανιώνιος 6, Αιγάλεω 6, Προοδευτική 5, Πανηλειακός 4, Χαλκηδόνα 4, ΟΦΗ 4, Ιωνικός 3, Ακράτητος 3, Καλλιθέα 2, Ξάνθη 1.

    [03] Ισπανία: Νίκη για Λα Κορούνια και Σοσιεδάδ

    21/9/2003 10:30:00 μμ

    Αν και δυσκολεύθηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στην κλειστή άμυνα της Αλμπαθέτε, η Λα Κορούνια πήρε τη νίκη με 3-0 στο "Ριαθόρ" και παρέμεινε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, με το απόλυτο των 12 βαθμών σε τέσσερις αγώνες. Το "γόρδιο δεσμό" για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ έλυσε στο 48΄ ο Ναϊμπέτ και δύο λεπτά αργότερα ο Λούκε εδραίωσε το προβάδισμα της Ντεπορτίβο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Βάλτερ Παντιάνι, που σκόραρε για μία ακόμη φορά. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Σοσιεδάδ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Ρεϊνάλντ Ντενουί επιβλήθηκε στο "Ανοέτα" 3-0 της Σαραγόσα, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της πριμέρα ντιβιζιόν, και έδειξε ότι σιγά-σιγά βρίσκει τη φόρμα της. Πάντως, το αποτέλεσμα ξεγελά σε ό,τι αφορά την εικόνα του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να φτάσει το 56ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ ο Νιχάτ, ενώ η νίκη της Σοσιεδάδ εξασφαλίστηκε στα τελευταία λεπτά, με δύο γκολ του Ντε Πάουλα (83΄, 87΄)

    Τα αποτελέσματα αναλυτικά

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 0-3

    Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 1-1

    Λα Κορούνια-Αλμπαθέτε 3-0

    Μαγιόρκα-Σεβίλη 1-1

    Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 3-1

    Βιγιαρεάλ-Θέλτα 1-1

    Μπέτις-Ρασίνγκ Σανταντέρ 0-0

    Σοσιεδάδ-Σαραγόσα 3-0

    Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 21/9

    Μούρθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 21/9

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες): Λα Κορούνια 12, Βαλένθια 10, Μπαρτσελόνα 8, Ρεάλ Μαδρίτης 7-3αγ, Οσασούνα 7, Βαγιαδολίδ 7, Βιγιαρεάλ 6...

    [04] Γερμανία: Στην κορυφή η Στουτγκάρδη

    21/9/2003 10:01:00 μμ

    Με νίκες των ουραγών ολοκληρώθηκε σήμερα η 6η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Η Καϊζερσλάουτερν επικράτησε στη Φρανκφούρτη 3-1 της Αϊντραχτ, ενώ το Αμβούργο πέτυχε την πρώτη του νίκη, με 2-1 επί της Χάνσα Ρόστοκ. Το Σάββατο η Στουτγκάρδη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβλήθηκε της Ντόρτμουντ, με 1-0 μένοντας μόνη στη κορυφή της βαθμολογίας. Στο Μόναχο μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι Μπάγρν και Λεβερκούζεν ήρθαν ισόπαλες με 3-3.

    Τα αποτελέσματα αναλυτικά

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 6ης ημέρας και η κατάταξη στην κορυφή, έχουν ως εξής:

    Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 2-0

    Βέρντερ Βρ-Μόναχο 1860 2-1

    Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 2-3

    Μπάγερν-Λεβερκούζεν 3-3

    Μπόχουμ-Χέρτα 2-2

    Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 1-0

    Φράιμπουργκ-Σάλκε 2-1

    Αμβούργο-Χάνσα Ροστόκ 2-1

    Φρανκφούρτη-Καϊζερσλάουτερν 1-3

    Βαθμολογία (σε 6 αγώνες): Στουτγκάρδη 14, Λεβερκούζεν 13, Βέρντερ Βρ. 13, Βόλφσμπουργκ 12, Μπάγερν 11, Αννόβερο 11, Ντόρτμουντ 10, Μόναχο 1860 10...

    [05] Γαλλία: Νίκη της Μονακό

    21/9/2003 10:01:00 μμ

    Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Μονακό. Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε εκτός έδρας 2-1 της Μονπελιέ σε παιχνίδι για την 7η ημέρα του γαλλικού πρωταθλήματος και ανέβηκε στην κορυφή, εν αναμονή του αγώνα της Μαρσέιγ με τη Ναντ, που γίνεται αργότερα. Τα γκολ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πέτυχαν ο Αντεμπαγιόρ στο 18΄ και ο Ζιουλί στο 73΄, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει στο 26΄ ο Λεγκλέ. Σε άλλο σημερινό αγώνα, η Λιόν νίκησε εκτός έδρας τη Λε Μαν με 2-0.

    Τα αποτελέσματα αναλυτικά

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

    Σοσό-Στρασμπουρ 3-0

    Αζαξιό-Ρεν 1-0

    Γκινγκάμπ-Παρί ΣΖ 0-2

    Λανς-Μπορντό 1-0

    Νις-Λιλ 2-0

    Οσέρ-Μπαστιά 4-1

    Τουλούζ-Μετζ 1-0

    Λε Μαν-Λιόν 0-2

    Μονπελιέ-Μονακό 1-2

    Ναντ-Μαρσέιγ 21:45

    Βαθμολογία (σε 7 αγώνες): Μονακό 16, Μαρσέιγ (6αγ.) 15, Νις 14, Σοσό 13, Λανς 13, Λιόν 11, Λιλ 11...

    [06] Ασημένιος στο Παγκόσμιο ο Κακλαμανάκης

    21/9/2003 8:59:00 μμ

    Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Κακλαμανάκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Κάντιθ της Ισπανίας. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα πήρε σήμερα την έβδομη θέση στην 11η και τελευταία κούρσα στην κατηγορία των Μιστράλ και με 53 βαθμούς ποινής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πολωνό Μιαρζίνσκι, που με 22 β.π. πήρε άνετα το χρυσό μετάλλιο. Τρίτος κατετάγη ο Ισραηλινός Φρίντμαν με 57 β.π., ενώ από τους υπόλοιπους Έλληνες που μετείχαν στη διοργάνωση, ο Γιάννης Χρυσοχού πήρε την 22η θέση με 157 β.π. (15ος σήμερα) και ο Γιώργος Φράγκος την 38η με 266 β.π. (32ος σήμερα).

    [07] Εγκαίνια για τα ''Παιχνίδια πολιτισμού''

    21/9/2003 10:07:00 μμ

    Την έκθεση "Παιχνίδια πολιτισμού" εγκαινίασε σήμερα στον προβλήτα Α΄ του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως εξήγησε, στην έκθεση παρουσιάζονται όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού, τα αρχαιολογικά, τα μουσικά, τα κινηματογραφικά και τα λογοτεχνικά. "Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που γίνεται μέσα στην τάξη έχει περιορισμένη σημασία όταν δεν συνοδεύεται από επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, γιατί το παιδί μπορεί πολύ εύκολα να μάθει πράγματα, που καμιά διδασκαλία και κανένα εποπτικό μέσο μέσα στη αίθουσα δεν μπορεί να του προσφέρει", είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην σημασία της έκθεσης.

    Η έκθεση που θα λειτουργήσει έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, διηγείται την εικοσαετή δραστηριότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και των συνεργαζομένων και εποπτευομένων από αυτό φορέων, με σκοπό να συντάξουν έναν κώδικα επικοινωνίας που θα διευκόλυνε την επαφή του μεγάλου κοινού με τα πολιτιστικά αγαθά της χώρας και θα διασφάλιζε τη συμμετοχή του στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα λειτουργήσουν έξι εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας δύο ωρών, στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες (μέχρι 35 άτομα) από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

    Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες Κινηματογράφου, Εικαστικών Εργαστηρίων και στην αίθουσα - πλοίο "Επιβάτες στο πλοίο του χρόνου". Στην αίθουσα του Κινηματογράφου παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Πάμε Σινεμά;", όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη του κινηματογράφου και ειδικότερα τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής αφήγησης και της οπτικοακουστικής γλώσσας.

    Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, στην αίθουσα των Εικαστικών Εργαστηρίων παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Σκάμμα", όπου οι μαθητές κάνοντας "ανασκαφή" ανακαλύπτουν τα σύμβολα των χαμένων πόλεων που είναι θαμμένα στην άμμο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 9 και 10 ετών, σε ομάδες 14 ατόμων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 September 2003 - 20:57:21 UTC