Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Πάουελ-Παπανδρέου
  • [02] Συνάντηση Κ. Στεφανόπουλου με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ
  • [03] Βέτο των ΗΠΑ σε σχέδιο ψηφίσματος του Σ.Α για Αραφάτ
  • [04] Πρώην στρατηγός διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ
  • [05] Ιρακινά δηνάρια εντοπίστηκαν στη Βραζιλία!
  • [06] ''Σκληρή γλώσσα'' Λιάνη κατά ΕΠΑΕ

    [01] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Πάουελ-Παπανδρέου

    17/9/2003 8:49:00 μμ

    Το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, οι εξελίξεις στο Ιράκ και τα Βαλκάνια, οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ στην Ουάσινγκτον. Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του αμέσως μετά, τόνισε ότι ήταν εποικοδομητική η συνάντηση που είχε με τον κ. Πάουελ, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται του ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανάγκη να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό με βάση το σχέδιο Ανάν.

    Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για ειρήνευση στο Ιράκ, τη Μ. Ανατολή και τα Βαλκάνια

    Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Πάουελ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και στις πιθανές πρωτοβουλίες και δυνατότητες που υπάρχουν για τη διαμόρφωση μιας νέας δυναμικής επί του εδάφους. "Υπάρχουν Τουρκοκύπριοι που ζητούν να συμμετάσχουν σε αυτή την ευρύτερη ένωση μέσα σε μια ενωμένη Κύπρο", είπε ο κ. Παπανδρέου, γεγονός που διαπίστωσε ο ίδιος από τις συναντήσεις που είχε με όλες τις πλευρές, ειδικότερα βεβαίως με την κυπριακή κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και την κοινωνία των πολιτών και την αντιπολίτευση των Τουρκοκυπρίων.

    Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται, όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της πορείας της Τουρκίας προς την Ε.Ε, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και οι ΗΠΑ. Ερωτηθείς εάν υπάρχει από αμερικανικής πλευράς κάποια πρωτοβουλία στο Κυπριακό, τόνισε ότι "ο κ. Γουέστον συνεχίζει τις προσπάθειες και ελπίζουμε ότι θα είναι ώριμες οι συνθήκες να υποστηρίξουμε και πάλι τον γγ ΟΗΕ, στις δικές του πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού".

    Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου ο κ. Πάουελ μίλησε θετικά για την πτυχή της ασφάλειας και την στενή συνεργασία που υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, όπου ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη συνέχισης της στενής συνεργασίας ΗΠΑ-ΕΕ που έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί αποτελεσματική.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε στον κ. Πάουελ ότι "τα Βαλκάνια έχουν κάνει σημαντικά βήματα, αλλά παρά το ότι η προσοχή μας ως διεθνής κοινότητα έχει στραφεί προς το Ιράκ, την Μ. Ανατολή, πιθανά και άλλα σημεία της γης, τα Βαλκάνια παραμένουν μια περιοχή που χρειάζεται προσοχή, την στοργή αν θέλετε, την πρόνοια της διεθνούς κοινότητας, ώστε να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε την σταθερότητα και να ξεπεράσουμε δύσκολα προβλήματα, όπως του Κοσσυφοπεδίου".

    Στη συνάντηση, εξετάστηκαν επίσης σε βάθος οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπως και στο Ιράκ για το οποίο ο Ελληνας Υπ. Εξωτερικών εκτίμησε ότι μπορούν να ξεπεραστούν οι διαφωνίες του παρελθόντος και να υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και γαλλογερμανικού άξονα για την έκδοση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα προσδίδει στον ΟΗΕ ουσιαστικό ρόλο και θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της χώρας.

    "Υπάρχει ένα πνεύμα, μια διάθεση, η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ με τις ΗΠΑ, να δουν πως από κοινού θα βοηθήσουν στο να ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα, που υπάρχει στο Ιράκ μετά από τον πόλεμο", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "υπήρχαν διαφωνίες και έντονες μάλιστα για τον ίδιο τον πόλεμο".

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι "υπάρχει μια βούληση ότι θέλουμε ένα Ιράκ σταθερό, με αντιπροσωπευτική κυβέρνηση και τελικά να φτάσουμε, το γρηγορότερο δυνατό, σε ένα Ιράκ ανεξάρτητο που θα ανήκει στους Ιρακινούς".

    Κληθείς να σχολιάσει εάν ενημέρωσε τον κ. Πάουελ για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το θέμα είναι γνωστό και ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία, η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα σε κάποιο αποτέλεσμα. "Αν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα ή κάποια εξέλιξη θα ενημερώσουμε άμεσα την ελληνική κοινή γνώμη", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Νωρίτερα ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις.

    [02] Συνάντηση Κ. Στεφανόπουλου με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

    17/9/2003 9:02:00 μμ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Στεφανόπουλο, για οικονομικά και κοινωνικά θέματα που ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τα ζητήματα της απασχόλησης και της ανεργίας.

    [03] Βέτο των ΗΠΑ σε σχέδιο ψηφίσματος του Σ.Α για Αραφάτ

    17/9/2003 11:34:00 μμ

    Την έντονη αντίδραση του αραβικού κόσμου προκάλεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, που άσκησαν βέτο σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την οποία ζητούσε την προστασία του Παλαιστίνιου Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, τον οποίο θέλει να εκδιώξει το Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Το σχέδιο απόφασης, που παρουσιάστηκε από τη Συρία και το Σουδάν, έλαβε 11 ψήφους υπέρ (μεταξύ των οποίων αυτές της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Κίνας), μία κατά (των ΗΠΑ) και υπήρξαν και τρεις αποχές (της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Βουλγαρίας), προτού οι ΗΠΑ κάνουν χρήση του δικαιώματός τους άσκησης βέτο. Ο Γιάσερ Αραφάτ τόνισε ενθαρρύνει το εβραϊκό κράτος να συνεχίσει την πολιτική του κατά των Παλαιστίνιων. Το Ισραήλ χαιρέτισε το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στο αραβικό σχέδιο απόφασης. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Αραφάτ σε συνέντευξή του στο ισραηλινό κανάλι channel 10 News απήυθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

    Ικανοποίηση από Ισραήλ, ενώ ο Αραφάτ κατακρίνει το βέτο

    Ο Αμερικανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Τζον Νεγκρεπόντε τόνισε ότι το ψήφισμα ήταν μονόπλευρο, καθώς δεν καταδίκαζε τις πράξεις των ακραίων παλαιστινιακών οργανώσεων και το ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

    "Δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε κανένα ψήφισμα που δεν αναφέρεται κατηγορηματικά στην απειλή που συνιστούν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή η Χαμάς και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις", τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

    Η Βρετανία έκρινε ότι το σχέδιο απόφασης που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ήταν αρκετά εξισορροπημένο.

    ''Είχαμε το αίσθημα ότι το σχέδιο που βρισκόταν στο τραπέζι δεν ήταν αρκετά εξισορροπημένο και ότι κατά συνέπεια δεν θα ήταν χρήσιμο για την υλοποίηση του οδικού χάρτη του Κουαρτέτου'' για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ-Ρωσία- ΟΗΕ- ΕΕ), δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ωστόσο ότι ''το Ισραήλ δεν θα πρέπει να αυταπατάται ως προς την απόρριψη του σχεδίου από τη διεθνή κοινότητα για την κατ' αρχήν απόφασή του για εκδίωξη'' του Αραφάτ.

    ''Εμείς έχουμε πει πολλές φορές στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι η εκδίωξη του προέδρου Αραφάτ θα ήταν σφάλμα'', τόνισε.

    Η Γερμανία εξέφρασε τη λύπη της για την ασυμφωνία του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά το σχέδιο απόφασης, καθώς φοβάται ότι αυτή η ασυμφωνία θα στείλει στη Μέση Ανατολή ένα πολιτικό μήνυμα προς την κακή κατεύθυνση.

    Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Γερμανία απείχε καθώς δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί πλειοψηφία για τη διατύπωση του κειμένου του σχεδίου απόφασης.

    Το Ισραήλ χαιρέτισε το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στο αραβικό σχέδιο απόφασης που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. ''Ήταν πολύ σημαντικό να δείξουμε στους εξτρεμιστές ότι δεν θα επωφελούνται από μια αυτόματη πλειοψηφία στο Συμβούλιο Ασφαλείας κάθε φορά που παρουσιάζουν μια αντιϊσραηλινή απόφαση'', σημείωσε ο Iσραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ σε δημοσιογράφους, δηλώνοντας επίσης ''ιδιαίτερα ενθαρρυμένος'' από τον αριθμό των αποχών.

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε ότι το αμερικανικό βέτο στο αραβικό σχέδιο απόφασης που ζητούσε να μην επιτραπεί στο Ισραήλ να τον βλάψει ή να τον εκδιώξει, ενθαρρύνει το εβραϊκό κράτος να συνεχίσει την πολιτική του κατά των Παλαιστίνιων. "Η αμερικανική αυτή θέση δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενθαρρύνει το Ισραήλ", τόνισε ο Αραφάτ μιλώντας στο αραβικό δορυφορικό κανάλι "Αλ Τζαζίρα".

    "Εάν δεν υπήρχε το πράσινο φως και η διεθνής σιωπή θα υπήρχε αυτή η καθημερινή καταστροφή του λαού μας, των χωριών μας, των προσφυγικών στρατοπέδων μας, των πόλεων μας;" αναρωτήθηκε ο Παλαιστίνιος ηγέτης. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, επίσης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πεθάνει ως "μάρτυρας" και προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει το αυτόματο όπλο του για να αμυνθεί, σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρήσουν να τον εκδιώξουν ή να τον δολοφονήσουν. "Είμαι ένας Παλαιστίνιος στρατιώτης... Θα χρησιμοποιήσω το όπλο μου για να αμυνθώ, όχι μόνο για μένα, αλλά για να υπερασπιστώ κάθε Παλαιστινιόπουλο, κάθε Παλαιστίνια και κάθε Παλαιστίνιο και για να υπερασπιστώ την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού", δήλωσε ο Γιάσερ Αραφάτ σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ. "Να πεθάνω ως μάρτυρας; Ναι. Υπάρχει κανένας στην Παλαιστίνη που να μην ονειρεύεται να γίνει μάρτυρας;", είπε χαρακτηριστικά ο Γιάσερ Αραφάτ.

    Νωρίτερα ο Γ. Αραφάτ δήλωσε από τη Ραμάλα ότι δεν εξεπλάγη από το αμερικανικό βέτο και τόνισε: "Είμαστε πιο σημαντικοί από οποιαδήποτε απόφαση".

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αμερικανικό βέτο, το οποίο προκάλεσε οργή στον αραβικό κόσμο, ενώ δείχνει πως η Ουάσινγκτον γυρνάει την πλάτη στον ''οδικό χάρτη'' προς την ειρήνη. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Γιάσερ Aμπεντ Ράμπο δήλωσε πως η αμερικανική πολιτική έγινε ''όμηρος'' των σκληροπυρηνικών του Ισραήλ.

    Τη λύπη του για το αμερικανικό βέτο στο σχέδιο απόφασης εξέφρασε παράλληλα το Πακιστάν, το οποίο ''κρίνει ότι η εκδίωξη του προέδρου Αραφάτ θα αποτελούσε μια παράνομη ενέργεια και θα επέφερε σοβαρό πλήγμα στην ειρηνευτική διαδικασία'', σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μασούντ Χαν.

    ''Εντελώς απαράδεκτη'' χαρακτήρισε την κατ' αρχήν απόφαση του Ισραήλ για εκδίωξη του Αραφάτ και ο ασκών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας Γιάν Κάρλσον, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά τη δολοφονία της Ανα Λιντ. Ο Κάρλσον προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει τη σύγκρουση και θα υπονομεύσει σοβαρά τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή και κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το μονοπάτι των επικίνδυνων αποφάσεων, αλλά να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.

    Το 75% των Παλαιστινίων αμφισβητεί τον ''οδικό χάρτη''

    Στο μεταξύ, περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στον καταυλισμό προσφύγων Εϊν Χέλουε, στο νότιο Λίβανο, αντιδρώντας στο αμερικανικό βέτο στο σχέδιο απόφασης.

    ''Η Αμερική είναι συνεργός του Ισραήλ'', ''Όχι στο αμερικανικό βέτο'', ''Όχι στην ισραηλινή απόφαση για εκδίωξη του Αραφάτ'', ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

    Παράλληλα, δημοσκόπηση που έγινε στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη από το πανεπιστήμιο Αλ Νατζάχ της Ναμπλούς, έδειξε ότι το 75,8% των Παλαιστινίων αμφισβητεί ότι ο ''οδικός χάρτης'' θα καταλήξει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους ως το 2005 και το 68,1% ότι το ειρηνευτικό αυτό σχέδιο ''δεν είναι πλέον βιώσιμο''.

    Οσον αφορά την κατ' αρχήν απόφαση του Ισραήλ για εκδίωξη του Παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, μόνον το 32% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση αυτή δήλωσε ότι πιστεύει πως το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει την απειλή του.

    Οσον αφορά τις ΗΠΑ, το 75,4% των Παλαιστινίων έκρινε ότι ''δεν καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την εφαρμογή του οδικού χάρτη'' και όσον αφορά το Ισραήλ, το 54% δήλωσε ότι το εβραϊκό κράτος θα εφαρμόσει μόνον τα σημεία εκείνα του σχεδίου που ''δεν έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του''. Συνολικά 1.372 άνθρωποι ερωτήθηκαν κατά τη δημοσκόπηση αυτή.

    Εισβολή Ισραηλινών στη Ράφα

    Πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που εισέβαλαν στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Ενας από τους πέντε τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στη Ράφα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, εισέβαλαν περίπου 20 τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού, μαζί με δύο μπουλντόζες.

    [04] Πρώην στρατηγός διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ

    17/9/2003 10:19:00 μμ

    Σε ένα νέο πεδίο μάχης, αυτή τη φορά στην πολιτική, θα αγωνισθεί ένας πρώην Αμερικανός στρατηγός. Ο πρώην αρχηγός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο, Ουέσλι Κλαρκ, ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόθεση του να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2004. ''Το όνομά μου είναι Ουέσλι Κλαρκ. Κατάγομαι από το Λιτλ Ροκ και είμαι εδώ για να ανακοινώσω την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής'', δήλωσε μιλώντας σε οπαδούς του στο Λιτλ Ροκ.

    Πολέμιος της πολιτικής Μπους

    Ο 58χρονος Κλαρκ, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καμπάνιας, θα ζητήσει από την κυβέρνηση απαντήσεις σε πολύ σκληρά θέματα.

    Τόνισε επίσης ότι είναι ο καταλληλότερος για την θέση του υποψηφίου των Δημοκρατικών, σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους εννέα υποψηφίους.

    Ο Κλαρκ πρώην στρατιωτικός αναλυτής του CNN έχει επικρίνει έντονα τον πρόεδρο Μπους για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί και ειδικότερα για τον πόλεμο στο Ιράκ, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ανώφελο.

    [05] Ιρακινά δηνάρια εντοπίστηκαν στη Βραζιλία!

    17/9/2003 9:23:00 μμ

    Τέσσερις χιλιάδες ιρακινά χαρτονομίσματα, των 250 δηναρίων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας. Για την υπόθεση, έχουν ήδη ανακριθεί δυο άτομα, που δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι ήταν συλλέκτες και δεν έχουν σχέση με παράνομο δίκτυο εγκληματιών. Οι βραζιλιάνικες αρχές, συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από την υπόθεση καθώς παραμένει μυστήριο πως τα νομίσματα αυτά, διακινήθηκαν και έφθασαν στη χώρα.

    [06] ''Σκληρή γλώσσα'' Λιάνη κατά ΕΠΑΕ

    17/9/2003 6:49:00 μμ

    "Σκληρή γλώσσα" κατά της ΕΠΑΕ και του προέδρου της Θανάση Κανελλόπουλου, χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, με κυρίαρχο θέμα την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να παραμείνει η Παναχαϊκή στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι θα εισηγηθεί τροπολογία στο νέο αθλητικό νόμο, σύμφωνα με την οποία θα υποβιβάζεται απευθείας στην ερασιτεχνική κατηγορία, ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία που θα οφείλει σε τρίτους.

    Ο κ.Λιάνης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ ..."στραγγαλίστηκε" αυτή που είχε λάβει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της πατρινής ομάδας.

    Αμέσως μετά άφησε αιχμές κατά του προέδρου της ΕΠΑΕ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: "Ποιοί είναι αυτοί που για να σώσουν ομάδες, παραβιάζουν το νόμο με αυθαιρεσίες και τσαμπουκάδες; Κι όταν, μάλιστα, είναι γνωστό, ότι θέλουν να πολιτευτούν... Ντροπή Ελληνες".

    Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για "Λερναίες Υδρες" στον χώρο του ποδοσφαίρου, που τους ..."κόβεις τα κεφάλια και ξεφυτρώνουν άλλα".

    Παράλληλα, ο κ.Λιάνης κάλεσε την ΕΠΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας, ότι δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφεντάδες, αλλά μόνο την νομιμότητα.

    Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε "ανοιχτό το παράθυρο" για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις ομάδες εκείνες των οποίων ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

    Μια από τις σκέψεις που κάνει η Πολιτεία, είναι οι ομάδες που αποβάλλονται από το πρωτάθλημα να συνεχίζουν να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, αλλά με τους ερασιτέχνες παίκτες τους.

    Παράλληλα, ο κ.Λιάνης αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, διευκρίνισε: "Και οι δύο ομάδες πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αφού υπέβαλαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Δεν πήραν δραχμή από μας, αλλά 300.000 ευρω από τον ΟΠΑΠ".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 September 2003 - 20:56:49 UTC