Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η σύμβαση προγράμματος ενοικίασης κατοικιών για το 2004
  • [02] Νέα γκάφα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [03] Την απέλαση Αραφάτ διέταξε ο Σαρόν
  • [04] Βαίνει προς το τέλος του το εμπάργκο κατά της Λιβύης
  • [05] Η απειλή επιθέσεων πρόβλημα για το αερόδρομιο της Βαγδάτης
  • [06] Ηρακλής: Εκτός και ο Μουράτι
  • [07] Το ''νέο'' Καραισκάκη παρουσίασε ο Ολυμπιακός
  • [08] Χωρίς κασάπη η ΑΕΚ με Ηρακλή
  • [09] Στη Καντού ο Σχορτσιανίτης

    [01] Υπεγράφη η σύμβαση προγράμματος ενοικίασης κατοικιών για το 2004

    11/9/2003 7:28:00 μμ

    Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών για τη φιλοξενία θεατών-επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" και των δύο αναδόχων κοινοπραξιών, της ''Alpha Φιλοξενία'' και της ''Ελληνική Φιλοξενία''.

    Αν και η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε αρκετούς μήνες, τόσο η "Αθήνα 2004" όσο και οι δύο κοινοπραξίες δεν άφησαν το χρόνο που πέρασε να πάει χαμένος, καθώς οργανώθηκαν, συνεργάστηκαν και δόμησαν τις λειτουργίες τους, έτσι ώστε σήμερα να έχουν καταχωρηθεί 16.000 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών εκ μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ έχουν επιθεωρήσει μέρος αυτών και έχουν γίνει αποδεκτές πληθώρα αιτήσεων από το εξωτερικό για ενοικίαση κατοικιών.

    Ικανοποίηση για προσφερόμενες κατοικίες

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τις προσφερόμενες κατοικίες, 3.000 βρίσκονται στην ακτίνα του ΟΑΚΑ, 2.200 στο κέντρο της Αθήνας, 2.000 στα βόρεια προάστια, 1.800 στα νότια και την παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας, 500 στα βορειοανατολικά προάστια και 3.000 στις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

    Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε ότι το έργο που ανέλαβαν οι ανάδοχοι είναι πρωτόγνωρο, τεράστιου εύρους και πολυπλοκότητας, καθώς σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το έργο αυτό δεν ξεπέρασε ποτέ τις 1.000 κατοικίες, οι οποίες αξιοποιήθηκαν ως εναλλακτικά καταλύματα, στο πλαίσιο της ευρείας ξενοδοχειακής υποδομής που είχαν το Σίδνεϊ, η Ατλάντα και η Βαρκελώνη.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της "Alpha Φιλοξενίας" κ. Πάλλης δήλωσε ότι στόχος τους είναι η διαχείριση 5.000 κατοικιών προσφέροντας στέγη, μεταφορές και τουριστικές υπηρεσίες σε περίπου 20.000 Ολυμπιακούς επισκέπτες ημερησίως κατά την περίοδο των Αγώνων, δηλαδή στοχεύουν σε σχεδόν 400.000 διανυκτερεύσεις.

    "Εκτιμούμε ότι η ζήτηση από το εξωτερικό θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Με τη στενή συνεργασία των δύο Αναδόχων πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό", υπογράμμισε ο κ. Πάλλης.

    ''Και τώρα δουλειά'' δήλωσε ο εκπρόσωπος της "Ελληνικής Φιλοξενίας" κ. Μαντζαβινάτος και συμπλήρωσε ότι ''η Eurobank Properties και η Αλφα Αστικά Ακίνητα ενεργοποιούνται σύσσωμες για την υλοποίηση του Προγράμματος με αξιοπιστία προς τους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες και την αρμόζουσα ευαισθησία προς τις ανάγκες των Αγώνων της Αθήνας''.

    Τι προβλέπει το Πρόγραμμα Ενοικίασης

    Τα βασικά σημεία του Προγράμματος Ενοικίασης Ιδιωτικών Κατοικιών είναι:

    Η χρονική διάρκεια μίσθωσης των κατοικιών - Ολυμπιακά Μισθώματα - θα ισχύει για το διάστημα από 10 Ιουλίου 2004 έως 10 Σεπτεμβρίου 2004. Τα μισθώματα για το διάστημα αυτό θα φορολογούνται αυτοτελώς με 10%. Το πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς οι ανάδοχοι καταγράφουν και ταυτόχρονα επισκέπτονται κατοικίες προκειμένου να διαπιστωθεί η θέση τους, η πληρότητα των προδιαγραφών και το λειτουργικό επίπεδο. Κάθε ιδιοκτήτης που ενδιαφέρεται να ενοικιάσει την κατοικία του κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τις κοινοπραξίες. Ακολουθεί τηλεφωνική καταγραφή της κατοικίας -"Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος". Στη συνέχεια πραγματοποιείται αυτοψία - έλεγχος πιστοποίησης προδιαγραφών - από κλιμάκιο (μηχανικοί), για να διαπιστωθεί εάν το ακίνητο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

    Οι προδιαγραφές των κατοικιών

    Οι ελάχιστες προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν οι κατοικίες που θα ενοικιαστούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, είναι:

    1. Πλήρως εξοπλισμένα υπνοδωμάτια με κρεβάτι, κομοδίνο, ντουλάπι και με επαρκή φωτισμό και αερισμό 2. Χώρος καθιστικού (ενιαίου ή αυτόνομου) πλήρως εξοπλισμένος και με έγχρωμη τηλεόραση 3. Πλήρως εξοπλισμένο λουτρό με μπανιέρα ή ντους, κρύο και ζεστό νερό κλπ. 4. Κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με απαραίτητες οικιακές συσκευές, σκεύη και σερβίτσια 5. Φαρμακείο με είδη πρώτης ανάγκης 6. Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και νερού 7. Το ακίνητο δεν πρέπει να είναι υπόγειο 8. Θα πρέπει να υπάρχει ανελκυστήρας σε κτίρια άνω των δύο ορόφων 9. Πέραν των δύο υπνοδωματίων, θα πρέπει να υπάρχει συμπληρωματικός χώρος υγιεινής 10. Τα βοηθητικά δωμάτια (π.χ. δωμάτιο υπηρεσίας) δεν περιλαμβάνονται στα υπνοδωμάτια.

    Για όσους ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να προσφέρουν την κατοικία τους στο πρόγραμμα, τα τηλέφωνα είναι:

    -"Alpha Φιλοξενία 2004"

    Τηλ. 210 32 77 400 &amp; 403, Fax 210 32 77 444

    -"Ελληνική Φιλοξενία"

    Τηλ. 210 32 77 401 &amp; 404, Fax 210 32 77 414

    Για τους ενδιαφερόμενους για ενοικίαση επισκέπτες / θεατές τα τηλέφωνα είναι:

    -"Alpha Φιλοξενία 2004"

    Τηλ. 210 32 77 407, Fax 210 32 77 444

    -"Ελληνική Φιλοξενία"

    Τηλ. 210 32 77 410, Fax 210 32 77 414

    Συνάντηση Πετραλιά με συλλόγους υπαλλήλων του ΕΟΤ

    Εν τω μεταξύ, τον κίνδυνο το σημαντικό όφελος από τη φιλοξενία των εκατοντάδων χιλιάδων ξένων επισκεπτών, που θα έρθουν στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, να μεταβληθεί σε σημαντικό πρόβλημα και να αποτελέσει αιτία διεθνούς δυσφήμισης της Ελλάδας επεσήμαναν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των διπλωματούχων μηχανικών του ίδιου οργανισμού στην υπεύθυνη του Τομέα Ολυμπιακών Αγώνων της Νέας Δημοκρατίας Φάνη Πάλλη -Πετραλιά, με την οποία συναντήθηκαν.

    Οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ υποστήριξαν ότι κύρια αιτία των προβλημάτων είναι η κυβερνητική αδιαφορία για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες (αστέρια) και για την πιστοποίηση και τον έλεγχο καταλληλότητας των ενοικιαζομένων κατοικιών για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η κ. Πετραλιά τόνισε προς τους εργαζόμενους του ΕΟΤ ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τη φιλοξενία έναν από τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και πως ''το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ασκήσει έντονη πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση για να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το θέμα της Ολυμπιακής φιλοξενίας''.

    [02] Νέα γκάφα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    11/9/2003 9:12:00 μμ

    Mόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την ....πολιτική αναταραχή τραβά. Ο λόγος για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος με ένα νέο φραστικό ατόπημα, ισχυρίστηκε ότι "ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, στέλνοντας μάλιστα και διακοπές τους πολίτες με έξοδα του κράτος". Η θέση του, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας και στην Ευρώπη. Νωρίτερα την Πέμπτη προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κατηγορώντας την Αριστερά για "απομόνωση" των δηλώσεων του.

    Μπερλουσκόνι: Για όλα φταίει η Αριστερά

    Προσπάθεια "να μαζέψει τα αμάζευτα" έκανε νωρίτερα την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ποτέ δεν θέλησε να επανεκτιμήσει τον Μουσολίνι απλά απάντησε ως γνήσιος Ιταλός σε ένα προκλητικό ερώτημα που τον καλούσε να συγκρίνει τον Μουσολίνι με τον Σαντάμ Χουσείν.

    ''Αντέδρασα ως πατριώτης, ως γνήσιος Ιταλός στην ερώτηση να συγκρίνω τον Μουσολίνι με τον Σαντάμ Χουσέιν τον οποίο ποτέ δεν αποδέχτηκα'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός και κατηγόρησε την Αριστερά, ότι απομόνωσε τις δηλώσεις του για να τον χαρακτηρίσει νοσταλγό του φασισμού.

    Ωστόσο, σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, χαρακτήρισε τον Μπενίτο Μουσολίνι "καλοκάγαθο" τονίζοντας ότι έστελνε τον κόσμο διακοπές με έξοδα του κράτους.

    [03] Την απέλαση Αραφάτ διέταξε ο Σαρόν

    12/9/2003 12:02:00 πμ

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, καθώς το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την σύλληψη και απέλαση του Γιάσερ Αραφάτ. "Κανείς δεν μπορεί να με διώξει από την πατρίδα μου" απαντά ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στο Κουαρτέτο να δράσει έγκαιρα, για να προστατευθεί η ειρήνη και ο οδικός χάρτης, ενώ Παλαιστίνιος αξιωματούχος προειδοποίησε το Ισραήλ ότι "θα πληρώσει ακριβό τίμημα". Την ίδια ώρα, την απόφασή του να μην προχωρήσει σε σχηματισμό Παλαιστινιακής κυβέρνησης υπό τις νέες εξελίξεις, γνωστοποίησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι. Την αντίθεσή τους σε μία τέτοια κίνηση εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά και ο πρώην Ισραηλινός πρωθυπουργός Σίμον Πέρες.

    Αραφάτ: Δεν φεύγω από την πατρίδα μου

    "Ο Αραφάτ είναι εμπόδιο στην ειρήνη και το Ισραήλ θα κινηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να το απομακρύνει" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να δίδεται εντολή για άμεση υλοποίηση.

    "Αυτή είναι η Ιερή Γη. Κανείς δεν μπορεί να με διώξει από αυτήν'', δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάσερ Αραφάτ από τη Ραμάλα.

    ''Μπορούν να με σκοτώσουν. Εχουν βόμβες, εγώ όμως δεν φεύγω από δώ" τόνισε και έκανε έκκληση στο κουαρτέτο ΗΠΑ Ρωσία Ε.Ε. και ΟΗΕ να δράσει έγκαιρα ώστε να προστατευθεί η ειρήνη και ο οδικός χάρτης.

    Το ίδιο επανέλαβε απευθυνόμενος και προς τους Παλαιστινίους που έσπευσαν έξω από το μισογκρεμισμένο γραφείο του στη Ραμάλα για να του εκφράσουν την συμπαράσταση τους: " Είστε ένας γενναίος λαός. Ο αγαπημένος μου. Ο Αμπού Αμαρ θα παραμείνει εδώ".

    "Το Ισραήλ, θα πληρώσει ακριβό τίμημα, αν απελάσει τον Αραφάτ" δήλωσε ο Ναμπίλ Αμπου Ρουντέινα, ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Ωστόσο ο Σαρόν έδωσε επίσης εντολή στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να πλήττουν συνεχώς στόχους των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων έως την ώρα που οι Παλαιστιναιακές Αρχές "πατάξουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις".

    Η απόφαση του ισραηλινού συμβουλίου, ενδέχεται να μπλοκαριστεί από τον ίδιο τον Αριέλ Σαρόν, καθώς οι ΗΠΑ έχουν αλλεπάλληλες φορές διευκρινίσει ότι μια τέτοια κίνηση τις βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετες.

    Κατά της απέλασης ΗΠΑ-Ε.Ε. και Αίγυπτος

    "Η απέλαση δεν θα βοηθήσει την κατάσταση αλλά θα δώσει βήμα σε νέες εμφανίσεις του Αραφάτ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ενώ κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε ταχθεί προ ημερών και ο ίδιος ο Κόλιν Πάουελ.

    Tη "σοβαρή ανησυχία" του για τα νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέ Σολάνα, μέσω της εκπρoσώπου του Κριστίνας Κάλαχ.

    " Να μην προχωρήσει σε ενέργειες εκδίωξης του Αραφάτ, ζήτησε από το Ισραήλ και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

    [04] Βαίνει προς το τέλος του το εμπάργκο κατά της Λιβύης

    11/9/2003 8:22:00 μμ

    Ανοίγει ο δρόμος για την άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, επήλθε συμφωνία για το ύψος της αποζημίωσης που θα προσφέρει η κυβέρνηση της Λιβύης στους συγγενείς των θυμάτων του γαλλικού αεροπλάνου UTA που ανατινάχθηκε πάνω από το Νίγηρα το 1989, ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Λόκερμπι το 1988. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, υπογράμμισε ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, η Γαλλία δεν έχει λόγο να μπλοκάρει την άρση των κυρώσεων κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Την Παρασκευή ''αλλάζει σελίδα'' η Λιβύη

    Η είδηση επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές της Λιβύης αλλά και από τον συνήγορο των οικογενειών.

    Από λιβυκής πλευράς η συμφωνία με τους συγγενείς των θυμάτων του γαλλικού αεροπλάνου υπογράφηκε από τον Ρατζάμπ Ζαρούκ, ανώτατο στέλεχος του ''Ιδρύματος Καντάφι''.

    Για την ώρα, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες επί της συμφωνίας.

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, έχει ενημερώσει για τη γαλλική απόφαση τους ομολόγους του της Βρετανίας και των ΗΠΑ, Τζακ Στρο και Κόλιν Πάουελ.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει την άρση του εμπάργκο, σε συνεδρίαση του την Παρασκευή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυρώσεις κατά της Λιβύης αφορούν τη χρήση περιουσιακών στοιχείων της στο εξωτερικό, το εμπόριο αγαθών ωφέλιμων για την πετρελαϊκή βιομηχανία της, και την απαγόρευση πτήσεων στο λιβυικό εναέριο χώρο.

    [05] Η απειλή επιθέσεων πρόβλημα για το αερόδρομιο της Βαγδάτης

    11/9/2003 9:48:00 μμ

    Την απειλή των επιθέσεων με πυραύλους εδάφους-αέρους τύπου SAM πρόεβαλε την Πέμπτη Αμερικανός στρατηγός Ρικάρντο Σάντσες για την καθυστέρηση του ανοίγματος του αεροδρομίου της Βαγδάτης στην πολιτική αεροπορία, προσθέτοντας ότι αν η Συμμαχία μπορούσε να θέσει τέρμα στην απειλή αυτή το αεροδρόμιο θα το άνοιγε και πάλι, καθώς θα έδινε μια τεράστια ώθηση στον πληθυσμό και την οικονομία του Ιράκ. Η τελευταία επιβεβαιωμένη επίθεση έγινε το περασμένο Σάββατο με την εκτόξευση από αγνώστους δυο πυραύλων SAΜ που όμως δεν πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ένα αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-141, λίγο πριν την αναχώρηση του αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ που βρισκόταν για επίσκεψη στο Ιράκ.

    [06] Ηρακλής: Εκτός και ο Μουράτι

    11/9/2003 9:34:00 μμ

    Δεύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε για τον Εγκε Γκέραρντ, ενόψει του μεθαυριανού αγώνα ντέρμπι με την ΑΕΚ, που θα γίνει στο γήπεδο του Μακεδονικού. Ετσι, μετά το Νίκο Μαχλά, οριστικοποιήθηκε και η απουσία του Εντβιν Μουράτι, ο οποίος τραυματίστηκε την Τετάρτη στον αγώνα της Αλβανίας με τη Γεωργία και μάλιστα αντικαταστάθηκε στο 16ο λεπτό για τον λόγο αυτό. Ο Μουράτι επέστρεψε σήμερα στην Θεσσαλονίκη και δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να κάνει τη διάγνωσή του ο γιατρός του Ηρακλή. Μια διάγνωση που ήταν ό,τι χειρότερο περίμενε να ακούσει ο Εγκε Γκέραρντ θλάση στο δικέφαλο γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνει 20-25 μέρες εκτός γηπέδων. Την θέση του θα καλύψει μάλλον ο Παναγιώτης Δρούγας.

    [07] Το ''νέο'' Καραισκάκη παρουσίασε ο Ολυμπιακός

    11/9/2003 9:21:00 μμ

    Το νερό δεν μπήκε απλώς στο αυλάκι, αλλά ρέει πολύ γρήγορα. Η περάτωση των έργων ανακατασκευής του νέου γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" μπορεί να υπολογίζεται σε μερικούς μήνες από σήμερα, όμως η μακέτα του νέου "παλατιού" που θα στεγάσει τον πρωταθλητή Ελλάδας είναι έτοιμη και παρουσιάστηκε σήμερα επισήμως στους εκπρόσωπους του Τύπου. Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης και ο διευθύνων σύμβουλος της Intra Development, Δημήτρης Ανδριόπουλος. Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Κόκκαλης, ξεκίνησε τονίζοντας το πόσο αναγκαία προϋπόθεση είναι το γήπεδο για μια ομάδα με στόχους πρωταγωνιστικούς: "Μία ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία θέλει να διακρίνεται στη χώρα της αλλά και την Ευρώπη, πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις και υποδομές κατάλληλες για να διεκδικήσει θέση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, και αυτό ξεκίνησε να το κάνει ο Ολυμπιακός. Για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα επιτεύγματα δημιουργούμε αυτή τη στιγμή τρεις μεγάλους στόχους".

    Ποιοι είναι αυτοί; Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ένα σύγχρονο προπονητήριο στο Ρέντη που θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο μήνα, ένα υπερσύγχρονο ''Καραϊσκάκη'' και η δημιουργία μιας άλλης οντότητας που θα παίξει ρόλο στο μέλλον στον Ολυμπιακό, και αυτή δεν είναι άλλη από τη δημιουργία λαϊκής βάσης στο σύλλογο.

    Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στάθηκε στην κριτική η οποία ασκείται από κάποιες πλευρές, τονίζοντας τη σημασία αυτών που κάνει ο Ολυμπιακός που δεν τα έχει κάνει άλλος σύλλογος στην Ελλάδα, όπως το δικαίωμα που δίνει στα μέλη να εκλέγουν τις διοικήσεις. "Εχω πει ότι κανείς άλλος σύλλογος δεν ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, αν και ίσως το έχουν οι άλλοι ανάγκη. Μάλιστα, κάποιοι χλευάζουν και λένε ανοησίες για το θέμα εγγραφής των μελών. Θα έπρεπε οι ίδιοι να καταλάβουν ότι η μοναδική τους σωτηρία είναι αυτές οι διαδικασίες. Ποιός θα σώσει τις ομάδες που παρακαλάνε τη ''Netmed'' να δώσει φιλοδώρημα για να δείχνει τα ματς τους το ''Filmnet'';', τόνισε ο Σωκράτης Κόκαλης, αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ, με τα γνωστά προβλήματα του καλοκαιριού.

    "Ολοι λένε ότι η ΑΕΚ σώθηκε και είναι μια γροθιά. Αυτή τη γροθιά θα τη δούμε όταν υπάρξουν καθυστερήσεις πληρωμών. Οι παίκτες, κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν καταλάβει καλά ότι το ποδόσφαιρο περνά κρίση και θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στη μείωση των δαπανών", τόνισε.

    Ο κ. Κόκκαλης δεν παρέλειψε, επίσης, να ''πετάξει το γάντι'' στους αντίπαλους του Ολυμπιακού: "Είμαστε η μόνη ομάδα που κάνει έργο για τους Ολυμπιακούς του 2004. Αυτό δεν το λέει κανείς, αλλά λένε για τον Κούζμπα και διάφορα άλλα θέματα... Σίγουρα πρέπει ο Ολυμπιακός να έχει καλή ομάδα, ωστόσο, πρέπει να έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Εχουμε πάρει επτά πρωταθλήματα και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν έχουμε την καλύτερη ομάδα. Ολα φαίνονται στο γήπεδο".

    Ο κ. Ανδριόπουλος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε κάποια επιμέρους ζητήματα του έργου, παρουσιάζοντας στη συνέχεια κάποια οικονομικά μεγέθη.

    Eν τω μεταξύ, "Ραντεβού" με την ατυχία φαίνεται ότι έχει ο Πολωνός επιθετικός του Ολυμπιακού Μάρτσιν Κούζμπα, αφού θα χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε αρθροσκόπηση, τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Στη σχετική γνωμάτευση προέβη σήμερα ο Γάλλος γιατρός Σατουντό, ο οποίος είχε εγχειρήσει τον Κούζμπα το καλοκαίρι. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο Παρίσι.

    [08] Χωρίς κασάπη η ΑΕΚ με Ηρακλή

    11/9/2003 8:54:00 μμ

    Ο Μιχάλης Κασάπης θα είναι η μεγάλη απουσία της ΑΕΚ στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, για την 3η ημέρα της Α΄ Εθνικής. Ο διεθνής αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός της 20μελους αποστολής που θα αναχωρήσει αύριο για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην ρισκάρει τυχόν υποτροπή, ενόψει και του αγώνα με τη Λα Κορούνια στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διάθεση του τεχνικού της Ενωσης θα βρίσκονται οι Αμπονσά, Γεωργάτος, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Ιβιτς, Κατσουράνης, Καψής, Κρέικ, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Λυμπερόπουλος, Μαλαδένης, Μιχαηλίδης, Μόρας, Μπορμπόκης, Ναλιτζής, Οκκάς, Ρούσεφ, Τσιάρτας και Χιώτης.

    [09] Στη Καντού ο Σχορτσιανίτης

    11/9/2003 7:59:00 μμ

    Όπως μετέδωσε το site της "Gazzetta dello Sport", ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης συμφώνησε και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, με τη φανέλα της Ορεγκον Kαντού. Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο 18χρονος παίκτης με το προσωνύμιο "Μπέιμπι Σακ" (Σακίλ Ο΄ Νιλ), πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Νέων της Ελλάδας, με ύψος 2.06μ. και βάρος 116κ., που γεννήθηκε στο Τίκο του Καμερούν (22 Ιουνίου 1985), θα είναι αύριο στην Μπριάντζα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Την είδηση επιβεβαίωσε και η διοίκηση της Ιταλικής ομάδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 September 2003 - 21:10:49 UTC