Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε ζημιές σε Βόλο και Λαμία
  • [02] Τραγωδία στον Εβρο με 23 λαθρομετανάστες
  • [03] Παπαρήγα: Γενικότερη πολιτική αναμέτρηση οι επερχόμενες εκλογές
  • [04] Επανεμφάνιση Λάντεν - Νέες απειλές
  • [05] Συνάντηση Μπους - Δαλάι Λάμα
  • [06] Αμερικανοί τραυματίες από έκρηξη σε αυτοκινητόδρομο
  • [07] Μπους: ''Να αποφύγουμε τους διχασμούς του παρελθόντος''
  • [08] Σειρά επαφών του Ανάν με θέμα το Ιράκ
  • [09] Νεα σειρά ομολόγων από 15 Σεπτεμβρίου
  • [10] Κουλούρης: ''Πληγή το παραεμπόριο''
  • [11] Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ ο Γ. Βουλγαράκης
  • [12] Χρώματα με τα ''Χρώματα''

    [01] Ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε ζημιές σε Βόλο και Λαμία

    10/9/2003 9:20:00 μμ

    Ξαφνικό μπουρίνι έπληξε το απόγευμα το Βόλο και τη Λαμία. Στη θεσσαλική πόλη οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ στη Λαμία, ο αέρας παρέσυρε την υπαίθρια αγορά. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν επίσης στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, χωρίς όμως να προκαλέσουν προβλήματα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν εξασθένηση των φαινομένων από την Πέμπτη ενώ από την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπουν και πάλι βροχές και καταιγίδες.

    Αμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής

    Είκοσι λεπτά διήρκεσε το ξαφνικό μπουρίνι στη Λαμία, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

    Από τη μανία του αέρα και της βροχής, έπεσαν στέγαστρα, πλημμύρισαν εμπορεύματα και σκίστηκαν τέντες.

    Πλημμύρισαν επίσης δρόμοι και υπόγεια στο κέντρο της πόλης και η πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για την άντληση υδάτων.

    Νταλίκα δίπλωσε στο Βελεστίνο

    Έντονη ήταν και η βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στο Βόλο.

    Δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

    Από τη μανία του αέρα έπεσε μια σκεπή και προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο ΙΧ.

    Λόγω της βροχής μια νταλίκα δίπλωσε στην παλαιά εθνική οδό Βόλου Λάρισας στο Βελεστίνο και η κυκλοφορία διεξάγονταν από το ένα μόνο ρεύμα για μεγάλο διάστημα.

    Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα χωρίς όμως να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Πέμπτη, προβλέπεται όμως να ξανά κάνουν την εμφάνιση τους από την Κυριακή.

    [02] Τραγωδία στον Εβρο με 23 λαθρομετανάστες

    10/9/2003 8:02:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Σε πρωτοφανή τραγωδία εξελίχθηκε η υπόθεση με τα πτώματα των λαθρομεταναστών που εκβράστηκαν, το απόγευμα της Τρίτης, στις όχθες του ποταμού Έβρου, κοντά σε αντλιοστάσιο της περιοχής Πετάλου Πέπλου. Η περισυλλογή των πτωμάτων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι από τα σωστικά συνεργεία, με τραγικό απολογισμό 23 νεκρούς, από τους οποίους οι 21 είναι άνδρες και οι 2 γυναίκες. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για Αφροασιάτες, ηλικίας 25 με 35 ετών, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη, τα στοιχεία συνηγορούν ότι ο θάνατος επήλθε προ τεσσάρων ή πέντε ημερών, από πνιγμό. Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερις ημέρες εκβράστηκε σε άλλο σημείο του Έβρου πτώμα νεαρής γυναίκας, που εκτιμάται ότι ανήκε στην ίδια ομάδα λαθρομεταναστών, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 24.

    Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας

    Ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν ότι από τα ελάχιστα στοιχεία που υπάρχουν, προκύπτει ότι οι λαθρομετανάστες πνίγηκαν σε άλλο σημείο, βορειότερα από εκεί όπου εντοπίστηκαν και στην συνέχεια παρασύρθηκαν από ρεύματα και κατέληξαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Αν δεν υπήρχε το υποτυπώδες συρματόπλεγμα του πλωτού αντλιοστασίου, πιθανότατα να παρασύρονταν προς την θάλασσα, με αποτέλεσμα να μη βρισκόταν ποτέ. Στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν, το βάθος του ποταμού αγγίζει τα δέκα μέτρα. Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να υπάρχουν πτώματα που διέφυγαν της προσοχής των στρατιωτικών περιπόλων και των σωστικών συνεργείων και να έχουν καταλήξει στη θάλασσα.

    Οι άτυχοι λαθρομετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ το γεγονός ότι ήταν ντυμένοι, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι κολυμπώντας, αλλά είχαν επιβιβαστεί σε βάρκες, ενδεχομένως με τη βοήθεια Τούρκων δουλεμπόρων.

    Εκτιμάται, ότι ή ανατράπηκε η βάρκα, με την οποία προσπάθησαν να περάσουν στην Ελληνική όχθη του Έβρου ή κόπηκε το σχοινί, που ήταν δεμένο στις δυο όχθες, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το ποτάμι.

    Όλα άρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, όταν στρατιωτική περίπολος παρατήρησε να επιπλέουν δώδεκα πτώματα στο ποτάμι, στην περιοχή Πετάλου Έβρου. Μέχρι το βράδυ από τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασυρθεί οκτώ πτώματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά σήμερα, φθάνοντας τους 23. Σημειώνεται πως για το περιστατικό ενημερώθηκαν και οι τουρκικές αρχές, χωρίς όμως μέχρι το απόγευμα, να παρατηρηθεί κάποια κίνηση από σωστικά συνεργεία στην απέναντι όχθη του ποταμού.

    Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για τη διενέργεια νεκροτομής, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου των λαθρομεταναστών.

    [03] Παπαρήγα: Γενικότερη πολιτική αναμέτρηση οι επερχόμενες εκλογές

    10/9/2003 10:52:00 μμ

    Ως μάχη για μια γενικότερη πολιτική αναμέτρηση θεωρεί το ΚΚΕ τις ερχόμενες εκλογές, όπως δήλωσε η γ.γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, την οποία και επισκέπτεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης. Όπως είπε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη σε συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος, στην Μονή Λαζαριστών, κριτήριο της ψήφου στις εκλογές θα πρέπει να είναι η δυνατότητα του λαού να ζήσει πολύ καλύτερα σήμερα και αύριο. Νωρίτερα, η κ. Παπαρήγα μίλησε σε εργαζόμενους στο εργοστάσιο ΣΕΚΕ, είχε συνάντηση με συνδικαλιστές, παραβρέθηκε και μίλησε στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την ΔΕΘ και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

    ''Οι δημοσκοπήσεις δεν επηρρεάζουν το ΚΚΕ''

    Η κ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι δεν επηρεάζουν το ΚΚΕ, μολονότι και αυτές δείχνουν το μέγεθος της δυσαρέσκειας.

    "Αυτό που μετράμε εμείς είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός, όμως διστάζουν και χρειάζεται μπροστά και στην εκλογική αναμέτρηση να ενθαρρυνθούν να το κάνουν", ανάφερε και υποστήριξε πως "η αλλαγή στάσης στις εκλογές συμβάλλει και στην γενικότερη χειραφέτηση πέρα από το κύριο και βασικό, ότι μπορεί να δώσουν ένα χαστούκι στο δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

    [04] Επανεμφάνιση Λάντεν - Νέες απειλές

    10/9/2003 11:30:00 μμ

    Μία νέα βιντεοταινία όπου εμφανίζονται ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν και το "δεξί του χέρι", Αλ Ζαουάχρι, μετέδωσε την Τετάρτη το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Παράλληλα, μεταδόθηκαν και δύο ηχητικά μηνύματα που αποδίδονται στους δύο ηγέτες. Στο πρώτο μήνυμα, ο Μπιν Λάντεν ακούγεται να εγκωμιάζει τους δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο δεύτερο, ο Αλ Ζαουάχρι απειλεί με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις τις ΗΠΑ σαν "τιμωρία" για τα εγκλήματά τους, καλεί τους Ιρακινούς αντάρτες "να θάψουν τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ" και τονίζει πως η πραγματική μάχη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Το νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μεταδίδεται μία ημέρα πριν τη δεύτερη θλιβερή επέτειο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ. Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της Αλ Κάιντα δηλώνει ο Μπους.

    Εγκώμια για τους δράστες της 11ης Σεπτεμβρίου

    Ο φερόμενος ως Μπιλ Λάντεν εκφράζει τον θαυμασμό του για "τη γενναιότητα και το κουράγιο" των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, που κατέλαβαν τα αεροσκάφη και έπληξαν τους δίδυμους πύργους. ''Όποιος επιθυμεί να διδαχθεί πίστη και τιμιότητα, θα έπρεπε να τους έχει γνωρίσει (τους δράστες της 11ης Σεπτεμβρίου). Ήταν οι πιο τίμιοι και οι πιο γενναίοι'', ακούγεται να λέει η φωνή που αποδίδεται στον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

    "Αυτοί που φοβούνται να σκοτώνουν πρέπει να φύγουν από το δρόμο μας", τονίζει ο Λάντεν.

    Από την πλευρά του, ο Ζαουάχρι υπόσχεται μία "πραγματική εποποιία" σε περίπτωση "νέας επίθεσης" εναντίον των Μουσουλμάνων. Επίσης, δηλώνει πως "δεν θα επιτρέψουμε στην Αμερική να γεύεται ειρήνη και ασφάλεια'', ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μ. Ανατολή, ο Ζαουάχρι είπε πως "η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί με ιερό πόλεμο και είθε ο Θεός να ευλογήσει τις προσπάθειές μας να κτυπήσουμε τους σταυροφόρους''.

    Στη νέα αυτή εμφάνισή του, ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του φαίνονται να περπατούν και να συζητούν σε μια άγνωστη ορεινή περιοχή. Oι δύο ηγέτες της Αλ Κάιντα κρατούν Καλάσνικοφ και μεγάλα μπαστούνια καθώς περπατούν στην πλαγιά, και δείχνουν κουρασμένοι. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, κατά πάσα πιθανότητα το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

    Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN αναρωτιέται αν το καινούριο μηνυμα είναι γνήσιο και τονίζει ότι στόχος της αλ Κάιντα είναι να πείσει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ καιρό.

    Μπους: ''Ο εχθρός εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος''

    Την παραμονή της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα "εξακολουθεί να συνωμοτεί εναντίον του λαού μας" και υποσχέθηκε ότι θα κυνηγήσει τα μέλη της οργάνωσης και θα την κατατροπώσει.

    "Δεν μπορούμε να κατευνάσουμε, ούτε να αγνοήσουμε τις δυνάμεις της διεθνούς τρομοκρατίας. Πρέπει να τις κυνηγήσουμε, να τις βρούμε και να τις νικήσουμε", ανέφερε ο Τζορτζ Μπους σε ομιλία του, σε εργαστήριο του FBI.

    Ο Μπους στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε στο νέο βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν, και περιορίσθηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι δεν τα έχει δει.

    "Ο εχθρός είναι τραυματισμένος, αλλά εξακολουθεί να έχει δυνάμεις, να ανασυντάσσεται και να είναι επικίνδυνος. Δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε ούτε ένα λεπτό", δήλωσε ο Τζορτζ Μπους.

    [05] Συνάντηση Μπους - Δαλάι Λάμα

    10/9/2003 10:20:00 μμ

    Δαλάι Λάμα

    Τον πνευματικό και προσωρινό ηγέτη των Θιβετιανών, Δαλάι Λάμα, δέχτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρώτου στις ΗΠΑ. Εξερχόμενος ο Δάλαι Λάμα από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την επίσκεψη και τη συνάντησή του με τον κ. Μπους, ο οποίος τον είχε ξαναδεχτεί και τον Μάιο του 2001. ''Η κύρια ανησυχία μου είναι πάντα η προφύλαξη του θιβετιανού πολιτισμού'', τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους. Από την πλευρά της, η Κίνα κατηγόρησε, μέσω της πρεσβείας της στην Ουάσινγκτον, τις ΗΠΑ που επέτρεψαν στον πνευματικό ηγέτη των Θιβετιανών να προβεί σε ''αυτονομιστικές'' ενέργειες στο έδαφός τους. Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος θα παραμείνει στις ΗΠΑ έως τις 24 Σεπτεμβρίου, θα μετάσχει σε τελετή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου που θα γίνει στον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

    [06] Αμερικανοί τραυματίες από έκρηξη σε αυτοκινητόδρομο

    10/9/2003 9:45:00 μμ

    Ο ανταρτοπόλεμος στο Ιράκ καλά κρατεί. Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο, κομμάτι του οποίου είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά. Το συμβάν, σημειώθηκε στην οδική αρτηρία που συνδέει τις πόλεις Τικρίτ -Κιρκούκ, την ώρα που οι Αμερικανοί περνούσαν από το χωριό Αλ Ράμπιντα. Από την έκρηξη το στρατιωτικό όχημα τύπου Humvee πήρε φωτιά και διακόπηκε η κυκλοφορία.

    [07] Μπους: ''Να αποφύγουμε τους διχασμούς του παρελθόντος''

    10/9/2003 8:59:00 μμ

    Ανοιχτός στις προτάσεις Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας σχετικά με το περιεχόμενο μιας νέας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποστολή πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ, δήλωσε την Τετάρτη ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αποφύγουν τους διχασμούς του παρελθόντος. Επιπλέον, ο Μπους εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Γαλλία και η Γερμανία δεν αντιτάσσονται σε μια νέα απόφαση του ΟΗΕ για το Ιράκ, και σημείωσε ότι έχει σημειωθεί "πρόοδος" στις χώρες αυτές. "Ελπίζουμε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση στο Ιράκ, και είναι προς το συμφέρον τους να το κάνουν", εκτίμησε ο Μπους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από το Σ.Α. μια καλή απόφαση και ότι τώρα σημειώνεται πρόοδος στο Ιράκ, κυρίως ενόψει της διοργάνωσης ελεύθερων εκλογών.

    [08] Σειρά επαφών του Ανάν με θέμα το Ιράκ

    10/9/2003 7:59:00 μμ

    Στη Γενεύη έφτασε την Τετάρτη, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, όπου και άρχισε αμέσως μια σειρά επαφών και συνόδων με θέμα το Ιράκ. Απόψε, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Τζέικομπ Κελενμπέργκερ, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το γραφείο του Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέγιο, του ύπατου εκπρόσωπου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος σκοτώθηκε προσφάτως σε επίθεση στη Βαδγάτη. Την Πέμπτη, ο κ. Αναν θα έχει συναντήσεις με τον Αντνάν Πασάσι, μέλος του Συμβουλίου της μεταβατικής ιρακινής κυβέρνησης και τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Χοσιάρ Ζεμπάρι. Την Παρασκευή, σε ειδική σύσκεψη επικεφαλής οργανώσεων του ΟΗΕ και ειδικών επιστημόνων, θα μελετηθούν τα θέματα της ασφάλειας των μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων και ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας στο Ιράκ. Τέλος, το Σάββατο, ο κ. Αναν θα οργανώσει σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Κίνα).

    [09] Νεα σειρά ομολόγων από 15 Σεπτεμβρίου

    10/9/2003 8:49:00 μμ

    Νέα έκδοση αποταμιευτικών ομολόγων θα κυκλοφορήσει για το κοινό από τη Δευτέρα 15 ως την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου. Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, οι τίτλοι είναι σε άυλη μορφή, ετήσιας διάρκειας, με αφορολόγητη απόδοση 3,60%, πάνω από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό. Προϋπόθεση του αφορολόγητου είναι η διακράτηση των τίτλων μέχρι τη λήξη τους, γεγονός που θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αυλων Τίτλων. Ανώτατο όριο για κάθε φυσικό πρόσωπο ορίζεται το ποσό των 15.000 Ευρώ.

    Δικαιούχοι εγγραφής

    Δικαίωμα απόκτησης των Ειδικών Τίτλων Αποταμίευσης (ΕΤΑ) έχουν τα φυσικά πρόσωπα.

    Οι τίτλοι θα διατίθενται με δημόσια εγγραφή μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των καταστημάτων της Τραπέζης της Ελλάδος και των χρηματιστηριακών εταιριών.

    Θα εκδοθούν με ονομαστική αξία 100 ευρώ, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται σε πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ.

    Ανώτατο όριο για κάθε φυσικό πρόσωπο ορίζεται το ποσό των 15.000 Ευρώ.

    Ημερομηνία έκδοσης (διακανονισμού) είναι η Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2003.

    Σε περίπτωση πολλαπλών εγγραφών με τον ίδιο αριθμό ΑΦΜ, των οποίων το άθροισμα υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 15.000 ευρώ, ο αποταμιευτής αποκλείεται εντελώς από τη δημόσια εγγραφή.

    Σε περίπτωση που ο αποταμιευτής επιθυμεί να εξοφλήσει τους Ειδικούς Τίτλους Αποταμίευσης πριν τη λήξη τους, αυτοί θα ρευστοποιούνται άμεσα και εύκολα από τους φορείς μέσω των οποίων αγοράστηκαν, αφού παρακρατηθεί ο φόρος που αναλογεί (10%).

    [10] Κουλούρης: ''Πληγή το παραεμπόριο''

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/9/2003 8:45:00 μμ

    Αποφασισμένος να χτυπήσει με κάθε τρόπο το παραεμπόριο εμφανίστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, όπου παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά στοιχεία για την έκταση που έχει πάρει το παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Θωμόγλου, ο τζίρος του παράνομου εμπορίου αγγίζει το 1,2 δις ευρώ τον χρόνο, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Αρμενάκης, ανέφερε ότι το παραεμπόριο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και ζήτησε να σταματήσουν τα προνόμια των παλιννοστούντων, καθώς πλέον δεν διαθέτουν οικοσκευή, αλλά εμπορεύματα που έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Πληγή χαρακτήρισε το παραεμπόριο ο κ. Κουλούρης και διαβεβαίωσε ότι "δεν παίζει, θα συγκρουστεί και θα στηρίξει τις νόμιμες επιχειρήσεις".

    [11] Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ ο Γ. Βουλγαράκης

    10/9/2003 8:21:00 μμ

    Ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, μετά την ομόφωνη εκλογή του από το νεοεκλεγέν ΔΣ. Ο νέος πρόεδρος, που διαδέχεται τον Περικλή Κούκο, κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Δικηγόρος, ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, έχει διατελέσει σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη, πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής, σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο συγγραφέας και βραβευμένος μεταφραστής αρχαίου δράματος, Τάσος Ρούσσος.

    [12] Χρώματα με τα ''Χρώματα''

    10/9/2003 8:04:00 μμ

    Τo Ελληνικό Φεστιβάλ συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια με τους "Πλανήτες" του Χολστ (2001) και την "Μουσική των Νερών", την "Μουσική των Πυροτεχνημάτων" του Χέντελ και το "Te Deum" του Σαρπαντιέ παρουσιάζει το οπτικοακουστικό υπερθέαμα Χρώματα με τα "Χρώματα" στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 13 Σεπτέμβρη, σε μια συμπαραγωγή με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Tο έργο της εικαστικής απόδοσης των τριών έργων που θα παρουσιαστούν έχει αναλάβει ο διακεκριμένος Ελληνας φωτιστής Λεύτερης Παπαδόπουλος. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Μεταξύ των έργων που θα ερμηνευθούν είναι και ο "Προμηθέας ή το ποίημα της φωτιάς, για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα έργο 60" του Αλεξάντερ Σκριάμπιν, με σολίστ στο πιάνο τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

    Είναι ένα έργο με το οποίο ο Ρώσος συνθέτης, είχε οραματιστεί να εφαρμόσει την θεωρία του περί ενότητας των τεχνών, γράφοντας ο ίδιος τα χρώματα που επιθυμεί να παρουσιάσει το έργο.

    Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, θα ερμηνευτούν έργα Ελλήνων συνθέτων: "Η κηδεία του Σαρπηδόνος" του Γιάννη Παπαϊωάννου - η μουσική της θα κυκλοφορήσει ηχογραφημένη για την πολιτιστική Ολυμπιάδα - με σολίστ στο Ηρώδειο την Αγγελική Καθάριου και αφηγητή τον Τάσο Αποστόλου.

    Επίσης, σε πρώτη εκτέλεση το κοντσέρτο για πέντε σολιστ και ορχήστρα του Θόδωρου Αντωνίου, με σολιστ τον Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο), Σπύρο Καζιάνη (φαγκότο), Αντώνη Λαγό (κόρνο), Σωκράτη Ανθή (τρομπέτα) και Δημήτρη Δεσύλα (κρουστά).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 September 2003 - 20:55:30 UTC