Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκλητικός και πάλι ο Ντενκτάς
  • [02] Νεκρός 25χρονος σε θαλάσσια περιοχή της Αμφιλοχίας
  • [03] Λακκούβα ''ρούφηξε'' φορτηγό στο Μαρούσι
  • [04] ''Αγριεύει'' ο καιρός
  • [05] Οικογενειακή τραγωδία στην Αχαΐα
  • [06] Εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από την ερχόμενη εβδομάδα
  • [07] ''Οχι τώρα'' στο ευρώ λένε οι Σουηδοί
  • [08] Ενότητα ζητά από τη διεθνή κοινότητα ο Ανάν
  • [09] Με ''λουκέτο'' απειλούν οι πρατηριούχοι
  • [10] Ρεκόρ κατασχέσεων στα ΙΧ με 0 προκαταβολή
  • [11] Ηλεκτρονικός ''ανιχνευτής'' παιδιών σε ζωολογικό κήπο
  • [12] Καφέ και τσιγαράκια χασίς ''θα σερβίρει'' καφετέρια στο Μόντρεαλ

    [01] Προκλητικός και πάλι ο Ντενκτάς

    8/9/2003 11:40:00 μμ

    "Δεν υπάρχει δρόμος για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, εφόσον το σχέδιο Αναν αναφέρεται σε ένα και μόνο λαό στην Κύπρο". Με αυτήν την εμπρηστική φράση ο Ραούφ Ντενκτάς, απάντησε στον πρόεδρο Παπαδόπουλο που είχε δηλώσει έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με βάση το σχέδιο Ανάν. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψη στην Κύπρο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Κάλεσε μάλιστα, τα πολιτικά κόμματα να επισημάνουν στον κ. Παπανδρέου ότι είναι πολίτες της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και όχι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] Νεκρός 25χρονος σε θαλάσσια περιοχή της Αμφιλοχίας

    8/9/2003 9:42:00 μμ

    Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα εντόπισαν διερχόμενοι στη θαλάσσια περιοχή Λεφολάγκαδο της Αμφιλοχίας. Πρόκειται για τον Χρήστο Κατσακιώρη, 25 χρόνων, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του, την Κυριακή το πρωί. Οι περαστικοί που εντόπισαν τον άτυχο νέο, ειδοποίησαν αμέσως το Λιμεναρχείο. Ανδρες του λιμενικού εντόπισαν λίγο αργότερα και το αυτοκίνητο του στο βυθό της θάλασσας.

    [03] Λακκούβα ''ρούφηξε'' φορτηγό στο Μαρούσι

    8/9/2003 9:29:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Σε λακκούβα, βάθους 2,5 μέτρων, έπεσε τα ξημερώματα ένα φορτηγό στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Το οδόστρωμα στην οδό Δελφών υποχώρησε, όταν το βαρύ όχημα πέρασε πάνω από το σημείο όπου υπήρχε διαρροή αγωγού ύδρευσης. Χρειάστηκε να περάσουν επτά ώρες, για να ανασυρθεί το φορτηγό και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

    Κλειστή για επτά ώρες η οδός Δελφών

    Η διαρροή νερού από σωλήνα ύδρευσης φαίνεται ότι ήταν η αιτία της καθίζησης νωρίς το πρωί στην οδό Δελφών, στο Μαρούσι.

    Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης οδηγός φορτηγού έζησε στιγμές αγωνίας, όταν κατάλαβε ότι έπεσε μέσα στην μεγάλη λακκούβα που δημιουργήθηκε.

    Το οδόστρωμα υποχώρησε όταν το φορτηγό πέρασε από το σημείο όπου υπήρχε η διαρροή νερού.

    Η οδός Δελφών παρέμεινε κλειστή τουλάχιστον επτά ώρες.

    Τα συνεργεία πρώτα αφαίρεσαν το φορτίο από το φορτηγό και στη συνέχεια γερανός το ανέσυρε από την λακκούβα που το βάθος της ξεπερνούσε τα δύο μέτρα.

    [04] ''Αγριεύει'' ο καιρός

    8/9/2003 9:18:00 μμ

    Παρά τις προβλέψεις για παρατεταμένο καλοκαίρι, ο καιρός επιμένει φθινοπωρινά. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, είναι πιθανό να εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Ήδη, στην Κέρκυρα δρόμοι πλημμύρισαν από την απογευματινή καταιγίδα.

    ''Καμπανάκι'' για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

    Η νέα βδομάδα άρχισε με ισχυρές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

    Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το πρωί στην Πρέβεζα, την Aρτα, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

    Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων που εξέδωσε το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους.

    Οι θυελλώδεις διαθέσεις του καιρού κρατούν κλειστά αρκετά πορθμεία στο Ιόνιο.

    Καλό είναι όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν προς Κέρκυρα και Κεφαλονιά να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    [05] Οικογενειακή τραγωδία στην Αχαΐα

    8/9/2003 10:06:00 μμ

    Οικογενειακή τραγωδία συγκλόνισε το απόγευμα την Κάτω Αχαγιά της Αχαΐας. Ένας άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε την εν διαστάσει σύζυγό του και δύο συγγενείς της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το περιστατικό συνέβη στο χώρο εργασίας των θυμάτων, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου εκτός κινδύνου.

    Τυφλωμένος από πάθος για την εν διαστάσει σύζυγο του

    Νεκρός είναι ο 48χρονος υδραυλικός Γιώργος Φούντας.

    Προτού αυτοκτονήσει, ο 48χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον κουνιάδο του, Γιώργο Μαρατσή 54 ετών και τον ξάδελφο της εν διαστάσει συζύγου του Ιωάννη Μαρατσή 33 ετών.

    Ο δράστης και αυτόχειρας πυροβόλησε επίσης την πρώην σύζυγό του Ασπασία, 39 ετών, την οποία και τραυμάτισε ελαφρά.

    Αιτία του αιματηρού επεισοδίου ήταν το πάθος του υδραυλικού για την εν διαστάσει σύζυγό του, την οποία παρακαλούσε να επιστρέψει στο σπίτι τους, χωρίς αποτέλεσμα.

    Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από 2,5 χρόνια και είχε αποκτήσει ένα αγοράκι 8 μηνών.

    [06] Εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από την ερχόμενη εβδομάδα

    8/9/2003 8:57:00 μμ

    Από τις 16 μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου 2003 θα γίνουν οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτές τις ημερομηνίες, καθώς δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

    [07] ''Οχι τώρα'' στο ευρώ λένε οι Σουηδοί

    8/9/2003 6:10:00 μμ

    "Όχι" στο ευρώ, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα του σχετικού επερχόμενου δημοψηφίσματος είναι "ναι", θα πουν οι Σουηδοί. Αυτό κατέστησαν σαφές οι ηγέτες των τεσσάρων σουηδικών πολιτικών κομμάτων, που υποστηρίζουν την υιοθέτηση του ευρώ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Γκόραν Πέρσον. Οι τέσσερεις άνδρες, σε κοινή συνέντευξη τύπου, διαβεβαίωσαν τους Σουηδούς εκλογείς ότι η χώρα τους θα προσχωρήσει στην ευρωζώνη μόνον ''όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν''. Ωστόσο, ο Γκόραν Πέρσον δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για τις συνέπειες, στην περίπτωση που οι κάλπες πουν όχι στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Να σημειώσουμε ότι οι πολέμιοι του ευρώ φαίνεται να υπερτερούν αριθμητικά σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Από κοινού με τους συνομιλητές του, ο Σουηδός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Σουηδία θα εκτιμήσει αν τηρείται πιστά από ορισμένους εταίρους της στην ΕΕ το Σύμφωνο Σταθερότητας (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία) και μετά θα ενταχθεί στην ευρωζώνη, μεταθέτοντας δηλαδή την προβλεπόμενη ημερομηνία και πέραν της ως τώρα συμφωνημένης, την 1η Ιανουαρίου του 2006.

    Προειδοποίησε όμως ότι αν το "όχι" επικρατήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε ένα νέο δεν θα μπορεί να διοργανωθεί πριν από το έτος 2010, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι η εισαγωγή του ευρώ δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από το 2013.

    [08] Ενότητα ζητά από τη διεθνή κοινότητα ο Ανάν

    8/9/2003 8:56:00 μμ

    Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συσπειρωθεί και να αποκαταστήσει την ενότητα που έχασε κατά την πρόσφατη κρίση του Ιράκ, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης του για την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Αναφερόμενος στο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των σημαντικότερων χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τις τελευταίες εξελίξεις. Η συνάντηση αυτή, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Γενεύη.

    Ανάν: Εντοπίστε τις ''πραγματικές'' απειλές

    Στην έκθεση του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, καλεί τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατό, τις πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα και να συμφωνήσουν στους τρόπους με τους οποίους θα τις αντιμετωπίσουν.

    Η έκθεση του Κόφι Ανάν, αποτελεί ένα πρώτο βήμα πριν από τη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί σε δυο βδομάδες και θα έχει ως αντικείμενο την παγκόσμια Ανάπτυξη.

    [09] Με ''λουκέτο'' απειλούν οι πρατηριούχοι

    8/9/2003 10:23:00 μμ

    Κρίσιμες συνομιλίες θα έχουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών με τον υπουργό Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των ταμειακών μηχανών και να μην κλείσουν τελικά τα πρατήρια. Στη σημερινή συνεδρίασή τους, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων αποφάσισαν να κλείσουν από την Τετάρτη τις αντλίες. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται διαλλακτικό και συζητά λύσεις για την άρση των αδιεξόδων.

    Κρίσιμη η συνάντηση της Τρίτης

    Προθεσμία έως το μεσημέρι της Τρίτης έδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της χρήσης ταμειακών μηχανών.

    Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη με το υπουργείο Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι της Τρίτης.

    Εάν δεν βρεθεί λύση, οι πρατηριούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα κατεβούν σε απεργία διαρκείας.

    Έκκληση για διάλογο

    Σε διάλογο κάλεσε τη Δευτέρα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών δίπλα στις αντλίες των πρατηρίων και αντιπροτείνουν σύστημα αυτόματης έκδοσης αποδείξεων από ταμειακή μηχανή μέσα στο κατάστημα του πρατηρίου.

    Ήδη, συνεργεία του ΣΔΟΕ επισκέπτονται τα πρατήρια και δίνουν προθεσμία ενός δεκαημέρου για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στις αντλίες.

    [10] Ρεκόρ κατασχέσεων στα ΙΧ με 0 προκαταβολή

    8/9/2003 10:34:00 μμ

    Σε εφιάλτη μπορεί να μετατραπεί το όραμα για εύκολη απόκτηση αυτοκινήτου, εάν ο υποψήφιος αγοραστής υπερβεί τις δυνάμεις του και δεν γνωρίζει καλά τα "μυστικά" των χρηματοδοτικών προγραμμάτων των τραπεζών. Ήδη, από την αρχή της χρονιάς, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει 10.000 κατασχέσεις Ι.Χ., καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    Προσοχή στα χρηματοδοτικά προγράμματα

    Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2003 έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 κατασχέσεις αυτοκινήτων.

    Η πλειοψηφία αυτών αγοράστηκαν με 0 προκαταβολή και πολυετείς δόσεις, χάρη στα χρηματοδοτικά προγράμματα τραπεζών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Αθηνών οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από τράπεζες και εταιρίες μέχρι τον Αύγουστο του 2003 φθάνουν τις 1370.

    Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν κατατεθεί μόλις 740 αιτήσεις κατασχέσεων αυτοκινήτων.

    Που καταλήγουν τα κατασχεθέντα ΙΧ

    Μετά την κατάσχεση τα αυτοκίνητα συνήθως καταλήγουν σε μάντρες.

    Μεταπωλούνται σε χαμηλότερη τιμή, αλλά οι τράπεζες βγαίνουν και πάλι κερδισμένες αφού έχουν ήδη εισπράξει κάποιες δόσεις.

    Οι κατασχέσεις παρατηρούνται κυρίως σε αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού που αγοράστηκαν χωρίς προκαταβολή.

    [11] Ηλεκτρονικός ''ανιχνευτής'' παιδιών σε ζωολογικό κήπο

    8/9/2003 8:18:00 μμ

    Τα bluetags βοηθούν στον

    εντοπισμό των παιδιών

    Ο ζωολογικός κήπος "Aalborg" της Δανίας, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Bluetooth για να δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να εντοπίζουν τα παιδιά τους, στον έκτασης 85.000 τετραγωνικών μέτρων χώρο. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν μία ετικέτα σώματος (BodyTag), στην τιμή των τριών ευρώ, και να την τοποθετήσουν στα ενδύματα των παιδιών τους. Ακολούθως, οι γονείς καταχωρούν τα κινητά τηλέφωνά τους στο σύστημα ώστε να ενημερώνονται για το που βρίσκονται τα παιδιά τους, σε διάστημα είκοσι δευτερολέπτων από την αποστολή σχετικού μηνύματος SMS. Το σύστημα ειδοποιεί επίσης τους γονείς, καθώς και τους φύλακες του ζωολογικού κήπου, όταν ένα παιδί βρίσκεται κοντά στις εξόδους.

    [12] Καφέ και τσιγαράκια χασίς ''θα σερβίρει'' καφετέρια στο Μόντρεαλ

    8/9/2003 8:17:00 μμ

    Ένα βήμα "πιο μπροστά" ακόμα και από το Αμστερνταμ, προχώρησε το Μόντρεαλ. Τον επόμενο μήνα, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό μία καφετέρια που πέρα από τον ...αθώο καφέ, θα επιτρέπει στους πελάτες της να καπνίζουν και τσιγάρα χασίς. Η καφετέρια, με την επωνυμία "Δεύτερη ρουφηξιά" δεν θα πουλάει ινδική κάνναβη, απλά θα ενθαρρύνει τους θαμώνες να την απολαμβάνουν, παρέα με το καφεδάκι τους.

    Οι ιδιοκτήτες της "Δεύτερης Ρουφηξιάς" είναι μέλη των οργανώσεων, "Marijuana Party" και "Bloc Pot" που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης μαριχουάνας.

    Όπως υποστηρίζουν, η χρήση ινδικής κάνναβης, συνιστά ελεύθερη άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Το μέλλον της "Δεύτερης Ρουφηξιάς" δεν προμηνύεται ιδιαίτερα λαμπρό, αφού, το πιθανότερο είναι ότι με το που ανοίξει τις πύλες της στο κοινό, θα σφραγιστεί από την αστυνομία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 September 2003 - 20:54:36 UTC