Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ελέγχου και πάλι η Μέση Ανατολή
  • [02] Τσετσένοι πίσω από το μακελειό στο νοσοκομείο του Μοζντόκ
  • [03] Φωτιά σε ξενοδοχείο της Ινδονησίας
  • [04] Πύραυλοι εναντίον αμερικανικού C-141 στη Βαγδάτη

    [01] Εκτός ελέγχου και πάλι η Μέση Ανατολή

    7/9/2003 11:01:00 πμ

    Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στη Μέση Ανατολή, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Αμπάς από το πρωθυπουργικό αξίωμα και την ισραηλινή απόπειρα δολοφονίας του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς. Η ισλαμιστική οργάνωση απείλησε ευθέως τον Αριέλ Σαρόν και τους Ισραηλινούς ότι θα πληρώσουν ακριβά για τη χθεσινή επίθεση στη Γάζα. Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το Ισραήλ ενώ ήδη ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε μεγάλο τμήμα της Δ. Όχθης. Την ίδια ώρα η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι παραμένει πιστή στον οδικό χάρτη και καλεί τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

    Φοβούνται τα αντίποινα οι Ισραηλινοί

    Μία μέρα μετά την αιφνίδια παραίτηση του Μαχμούντ Αμπάς από το πρωθυπουργικό αξίωμα και λίγες ώρες, μετά τον τραυματισμό του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, σε αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στη Γάζα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

    Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί από το Σάββατο το Ισραήλ, φοβούμενο για τυχόν αντίποινα της Χαμάς.

    Οι περιπολίες της αστυνομίας έχουν αυξηθεί ενώ στις μεγάλες ισραηλινές πόλεις έχουν στηθεί οδοφράγματα και γίνονται διαρκείς έλεγχοι από την αστυνομία.

    Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός, απέκλεισε μεγάλο τμήμα της Δ. Όχθης απαγορεύοντας την είσοδο των Παλαιστινίων στο ισραηλινό έδαφος.

    Σε διπλωματικό επίπεδο, οι Ισραηλινοί ζήτησαν την απέλαση του Γιάσερ Αραφάτ από τα παλαιστινιακά εδάφη και δηλώνουν αποφασισμένοι να αφανίσουν την Χαμάς, χωρίς να κάνουν διακρίσεις στο πολιτικό και στρατιωτικό της σκέλος.

    Στο Γιάσερ Αραφάτ, επέριψε την ευθύνη για την παραίτηση Αμπάς, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ και τον κατηγόρησε για πολυετή τρομοκρατική δράση.

    [02] Τσετσένοι πίσω από το μακελειό στο νοσοκομείο του Μοζντόκ

    7/9/2003 11:37:00 πμ

    Ο Τσετσένος πολέμαρχος, Σαμίλ Μπασάγεφ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι εναντίον στρατιωτικού νοσοκομείου, στην πόλη Μοζντόκ του Ρωσικού Καυκάσου, την 1η Αυγούστου. Με δηλώσεις του στο site των αυτονομιστών ανταρτών cavkazcenter.org.uk, ο Μπασαγέφ κηρύσσει ένοπλο αγώνα προκειμένου οι Τσετσένοι να κατακτήσουν την ελευθερία και ανεξαρτησία τους. Στη βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικού νοσοκομείου στην πόλη Μοζντόκ, βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότεροι από 40 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων στρατιώτες, γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου.

    [03] Φωτιά σε ξενοδοχείο της Ινδονησίας

    7/9/2003 11:17:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκατέσσερις τραυματίσθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο μετά από μία ώρα. Η ινδονησιακή αστυνομία, ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [04] Πύραυλοι εναντίον αμερικανικού C-141 στη Βαγδάτη

    6/9/2003 11:58:00 μμ

    Δύο πύραυλοι εδάφους-αέρος εκτοξεύθηκαν σήμερα εναντίον ενός στρατιωτικού μεταγωγικού αεροπλάνου C-141 ενώ απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας. Οι πύραυλοι, οι οποίοι δεν βρήκαν το στόχο τους, εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ ο οποίος ολοκλήρωσε μια τριήμερη επίσκεψη στο Ιράκ, δήλωσε ο βοηθός του Ράμσφελντ Λόρανς Ντι Ρίτα. "Σήμερα το πρωί δύο SAM εκτοξεύθηκαν εναντίον ενός C-141, που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης", δήλωσε ο Ντι Ρίτα προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι "εξερράγησαν πριν πλήξουν το αεροπλάνο".Δύο αμερικανικού .


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 September 2003 - 8:53:17 UTC