Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κοινωνικά μέτρα ''κέρδισαν'' την κοινή γνώμη
  • [02] Εντυπωσιασμένος από τα έργα στη Θεσ/κη δηλώνει ο Κ. Σημίτης
  • [03] Δύο νεκροί από έκρηξη φιάλης προπανίου στου Ρέντη
  • [04] Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ ανεβάζουν τους τόνους
  • [05] Καταδίκη 22χρονου Αγγλου για το επεισόδιο στα Μάλια
  • [06] Επίθεση εναντίον Αμερικανού στρατιώτη στη Μοσούλη
  • [07] Εύσημα Ράμσφελντ στα ξένα στρατεύματα
  • [08] Ενισχύονται οι τομείς εμπορίου-βιομηχανίας
  • [09] ''Κύπρος 1700-2000'' στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης

    [01] Τα κοινωνικά μέτρα ''κέρδισαν'' την κοινή γνώμη

    6/9/2003 2:01:00 μμ

    Αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό μετά την ανακοίνωση του κοινωνικού πακέτου, διαφαίνεται με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία. Η δημοσκόπηση καταγράφει εντυπωσιακή αποδοχή των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, σε ποσοστό 61,5% ενώ μόλις το 27,7% τα θεωρεί αρνητικά. Για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση αποκτά και πάλι το προβάδισμα, αφού το 37,4% των ερωτηθέντων τη θεωρεί καταλληλότερη για τη διαχείριση της οικονομίας. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ είναι 27,3%. Επιπλέον, το 41,1% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει με την ευρωπαϊκή ενώ το 38,9% πιστεύει ότι αποκλίνει.

    Ζητούν περισσότερα μέτρα για την ανεργία

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μόνη κατηγορία, για την οποία το πακέτο κοινωνικών παροχών, δεν είναι αρκετό είναι η ανεργία.

    Σε ποσοστό 43,2% οι ερωτηθέντες, εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα δεν βοηθούν τους ανέργους, έναντι του 41,0% που εκτιμά ότι τους ενισχύουν.

    Στην ερώτηση "μετά την εξαγγελία των μέτρων έχετε καλύτερη γνώμη ή χειρότερη για την κυβέρνηση;"

    Το 36,4% δηλώνει ότι η εικόνα βελτιώνεται Το 29,7% πιστεύει ότι παραμένει η ίδια Το 28,9% εκτιμά ότι χειροτερεύει.

    Δηλώσεις Πρωτόπαπα

    Αστοχη και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την αντιπαράθεση της ΝΔ για τα κοινωνικά μέτρα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρατήρησε:

    "Την ώρα που με αυτά τα κοινωνικά μέτρα η Ελλάδα συγκλίνει με την Ενωμένη Ευρώπη, αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ. αποκλίνει όλο και πιο πολύ από την πραγματικότητα"

    [02] Εντυπωσιασμένος από τα έργα στη Θεσ/κη δηλώνει ο Κ. Σημίτης

    6/9/2003 7:37:00 μμ

    Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γεύμα, που είχε το μεσημέρι με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στην αποθήκη Γ' του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι μέχρι τότε υπάρχει σκληρή δουλειά, η Κυβέρνηση έχει κάνει πολλά έργα και θα παρουσιάσει και άλλα. "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη μάχη με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα", είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ περιοδεία στα υπό κατασκευή έργα στη συμπρωτεύουσα πραγματοποίησε το πρωί ο Πρωθυπουργός, τα οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακά. Το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Πάντως, αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού προς τον επιχειρηματικό κόσμο, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου δείπνου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Εξάλλου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών και άλλων φορέων θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

    Επιθεώρηση της προόδου των έργων

    Σήμερα το πρωί ο κ. Σημίτης επισκέφθηκε το Καυτατζόγλειο στάδιο που ανακατασκευάζεται σχεδόν από την αρχή για να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2004.

    Στη συνέχεια μετέβη στην Ανατολική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, έργο προϋπολογισμού 76 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την κατασκευή 5 ανισόπεδων κόμβων.

    Ηδη ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν σε κυκλοφορία δύο κόμβοι και άλλοι δύο-Τριανδρίας και Τούμπας- θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2003. Το συνδετήριο τμήμα της Εγνατίας Οδού με την Ανατολική περιφερειακή Θεσσαλονίκης και η κατασκευή του πέμπτου ανισόπεδου κόμβου θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2004.

    Ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε και την πορεία των εργασιών στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης που αποτελεί τμήμα της Εγνατίας Οδού και έχει μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα.

    Επισκέφθηκε επίσης τις εργατικές κατοικίες Ευκαρπίας, έργο προϋπολογισμού περίπου 29 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για 487 κατοικίες όπου θα στεγαστούν 2000 άτομα.

    Η περιοδεία του κ. Σημίτη στα εκτελούμενα έργα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στη Δυτική είσοδο που αποτελεί προέκταση του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Θεσσαλονίκης προς την αστική περιοχή Θεσσαλονίκης και έχει μήκος 3,7 χιλιόμετρα. Η δαπάνη του έργου μαζί με τις απαλλοτριώσεις και τα παράπλευρα έργα έχει ξεπεράσει τα 58 εκατομμύρια ευρώ.

    H κυρία Δάφνη Σημίτη επισκέφθηκε κοινωφελή ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Πήγε στις εργατικές κατοικίες του Δήμου Καλαμαριάς, στο Κέντρο Γονιδιακής Θεραπείας του Νοσοκομείου "Παπανικολάου", καθώς και στο ΙΝΤΕRNET καφέ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συνομίλησε με τους υπεύθυνους αλλά και τους τροφίμους.

    Προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για το απόγευμα

    Στο μεταξύ, δεν θα λείψουν οι παράλληλες κινητοποιήσεις από συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς.

    Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ενωση Δημοσιοϋπαληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) με τη συμμετοχή του νομάρχη Π. Ψωμιάδη και του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, του Κοινωνικού Φόρουμ, της Πρωτοβουλίας "Γένοβα 2001", της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο" και άλλων 140 φορέων, πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.

    Θα ακολουθήσει πορεία στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ και από εκεί στην οδό Τσιμισκή για να καταλήξει και πάλι στην Αριστοτέλους.

    Με τα τρακτέρ αναμένεται να κατέβουν οι αγρότες της "Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 7μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ.

    Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ και μετά θα κατευθυνθούν, μέσω της οδού Τσιμισκή, προς το αμερικανικό και βρετανικό προξενείο.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα στην Καμάρα και η Πρωτοβουλία Σωματείων και Συνδικαλιστών, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί καθώς και η Αντιεξουσιαστική Συνέλευση Αλληλεγγύης.

    [03] Δύο νεκροί από έκρηξη φιάλης προπανίου στου Ρέντη

    6/9/2003 7:27:00 μμ

    Τραγικό θάνατο από έκρηξη φιάλης προπανίου βρήκαν το απόγευμα δύο τεχνικοί-ψυκτικοί, ένας 18χρονος και ένας 30χρονος, στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος "Φλωρίδης" κοντά στην είσοδο της Λαχαναγοράς του Ρέντη, στην οδό Πύργου. Οι δύο άτυχοι άνδρες εκτελούσαν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δε υπάρχουν άλλοι τραυματίες ενώ από την έκρηξη δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι αιτίες του δυστυχήματος δεν έχουν προς το παρόν εξακριβωθεί, ωστόσο πιθανολογείται ότι οφείλεται σε διαρροή προπανίου.

    [04] Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ ανεβάζουν τους τόνους

    6/9/2003 3:12:00 μμ

    Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά με αφορμή τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση για το " πανάκριβο" όπως το χαρακτήρισε "προεκλογικό σποτ", που προβλήθηκε στην τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως και στο οποίο γινόταν αναφορά στα έργα της κυβέρνησης Σημίτη. Απαντώντας στις δηλώσεις Ρουσόπουλου, ο κ. Πρωτόπαπας, τόνισε ότι η κυβέρνηση προβάλλει την πραγματικότητα και τα έργα που δημιουργούνται. "Δεν είναι δυνατόν να τους πειράζει ένα φιλμάκι, το οποίο έγινε σχεδόν δωρεάν" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι εκείνο που ενοχλεί τον κόσμο είναι η πολυέξοδη γκρίζα διαφήμιση της ΝΔ.

    "Τα ραδιοφωνικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν τον λόγο του Πρωθυπουργού, να υπενθυμίζουν τις υποσχέσεις του, να επισημαίνουν την αναξιοπιστία του" δήλωσε αναφερόμενος στην ραδιοφωνική καμπάνια της ΝΔ, ο Θ. Ρουσσόπουλος.

    Παράλληλα, τόνισε ότι εν όψει εκλογών, ο πρωθυπουργός σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ του στην ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

    [05] Καταδίκη 22χρονου Αγγλου για το επεισόδιο στα Μάλια

    6/9/2003 5:13:00 μμ

    Σε φυλάκιση 40 μηνών καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πρωτοδικείο τον Αγγλο Ντανιέλ Μπόλον, 22 ετών, ο οποίος κατηγορείτο για επίθεση κατά του 29χρονου επιχειρηματία Μανόλη Καλογεράκη, τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, στα Μάλια. Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον, προκειμένου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση που θα υποβάλει ο νεαρός Αγγλος, να καταβάλει ο 22χρονος το ποσό των 20.000 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη μέσα στο μπαρ που διατηρεί ο κ. Μανόλης Καλογεράκης στα Μάλια. Ο Αγγλος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στη μύτη σε σημείο να την κόψει μέχρι το ρινικό διάφραγμα! Ο Μπόλον θεώρησε ότι ο Καλογεράκης είχε νωρίτερα απωθήσει με δύναμη τη φίλη του. Πάντως και σήμερα ο δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από το θύμα.

    [06] Επίθεση εναντίον Αμερικανού στρατιώτη στη Μοσούλη

    6/9/2003 1:16:00 μμ

    Επίθεση με χειροβομβίδα δέχθηκε αμερικανικό όχημα στη Μοσούλη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας Αμερικανός στρατιώτης. Μέχρι στιγμής διίστανται οι απόψεις σχετικά με τον τρόπο που σημειώθηκε η επίθεση. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, δηλώνουν ότι ο δράστης που έριξε τη χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο του Αμερικανού, φορούσε κουκούλα και επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο δράστης επέβαινε μαζί με κάποιους άλλους σε αυτοκίνητο.

    Το συμβάν σημειώθηκε στις 9.45 πμ (ώρα Ελλάδας)

    Από το χειροβομβίδα, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ Αλβανοί στρατιώτες που μετέχουν στη διεθνή στρατιωτική δύναμη, απομάκρυναν τον τραυματία από το όχημα.

    Επί τόπου έφθασαν δυο αμερικανικά ασθενοφόρα και ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή.

    [07] Εύσημα Ράμσφελντ στα ξένα στρατεύματα

    6/9/2003 1:08:00 μμ

    Θετικά αποτιμά ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, το έργο των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Ιράκ υπό πολωνική διοίκηση. Όπως είπε, οι δυνάμεις ξένου στρατού που βρίσκονται στο Ιράκ, είναι στη σωστή κατεύθυνση αποκατάστασης της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα. Ο Ράμσφελντ έφθασε με ελικόπτερο στα ερείπια της Βαβυλώνας, για να συναντηθεί με τους αξιωματικούς της μεραρχίας που διοικεί το κεντρικό και νότιο τμήμα του Ιράκ και αποτελείται από στρατιωτικές μονάδες 21 χωρών.

    [08] Ενισχύονται οι τομείς εμπορίου-βιομηχανίας

    6/9/2003 3:43:00 μμ

    Ενίσχυση του τομέα του εμπορίου, μαζί με αυτόν της βιομηχανίας θα υπάρξει με την αναθεώρηση του Γ΄ΚΠΣ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ), που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ). Ο υπουργός επισήμανε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί κύριο θέμα του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης και γι αυτό, όπως είπε, "θα στηρίξουμε το μάρκετινγκ των ελληνικών επιχειρήσεων, των προϊόντων και αγορών" και τόνισε ότι στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΕΠΑΝ διατίθενται περίπου 2 τρισ. δρχ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ευγένιος Πλαλής ζήτησε από τον υπουργό τη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ, καθώς και συμμετοχή εκπροσώπων του Συνδέσμου στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.

    Αύξηση εξαγωγών

    Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat τα οποία πρωτοπαρουσιάστηκαν κατά την επίσκεψη του υπουργού στο ΣΕΒΕ, οι ελληνικές εξαγωγές παρουσιάζουν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αύξηση ύψους 7-8%.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε εντυπωσιακή την άνοδο, επισήμανε ωστόσο ότι αυτή δεν θα αποπροσανατολίσει την κυβέρνηση από τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών.

    [09] ''Κύπρος 1700-2000'' στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης

    6/9/2003 4:27:00 μμ

    Πανόραμα του κυπριακού πολιτισμού κατά την ιστορική περίοδο από τον 18ο αιώνα ως τις ημέρες μας, αποτελεί η μεγάλη έκθεση με τίτλο "Κύπρος 1700-2000" που εγκαινίασε στο Τελλόγλειο Ιδρυμα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης. Η έκθεση περιλαμβάνει το μνημειακό έργο του Κύπριου καλλιτέχνη Διαμαντή Διαμαντή, "Ο Κόσμος της Κύπρου", τη μεγάλη έκθεση "Ταξιδιώτες Ζωγράφοι στην Κύπρο, 1700-1960", με συλλεκτικά αντικείμενα μεγάλης αξίας προερχόμενα από το Ίδρυμα Σεβέρη, ενώ παράλληλα εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, ντοκουμέντα, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό για την κυπριακή τέχνη από το αρχείο του ιστορικού της τέχνης Τώνη Σπητέρη, το οποίο έχει δωρηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

    Πανόραμα του κυπριακού πολιτισμού

    "Η έκθεση δίνει μήνυμα, πολιτιστικό και πολιτικό: Η Κύπρος, η οποία έχει μια μακρά ιστορική πορεία, συμμετέχει στην Ευρώπη και έχει τη δική της προσφορά και με την προσφορά αυτή θα αναδειχθεί και στην ευρωπαϊκή οικογένεια", τόνισε μεταξύ άλλων εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Πρωθυπουργός.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος που συνόδευε τον κ. Σημίτη, τόνισε στη διάρκεια ομιλίας του: "Το εκθεσιακό αυτό γεγονός μαζί με τον ιστορικό και μοναδικό πίνακα του Διαμαντή, μαζί με τα υλικά του Αρχείου Σπητέρη, μας επιτρέπει να σκεφτούμε, όπως περίπου θα σκεφτόταν ο Γιώργος Σεφέρης. Την Κύπρο ως ένα εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζεται η αντοχή των ιστορικών υλικών. Και τελικά, η δοκιμασία αυτή αποδεικνύεται θετική για τον κυπριακό Ελληνισμό, και για την Κύπρο".

    Την έκθεση διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Το έργο "Ο Κόσμος της Κύπρου" (διαστάσεων 18μΧ1.20μ) του ζωγράφου Διαμαντή Διαμαντή αποδίδει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο νησί, λίγα χρόνια πριν από την τουρκική εισβολή. Στον ίδιο χώρο εκτίθενται επίσης επτά έργα - δοκιμές του ιδίου έργου και 73 σχέδια του καλλιτέχνη, τα οποία προέρχονται από την Eθνική Πινακοθήκη της Κύπρου και από ιδιωτικές συλλογές.

    Η έκθεση "Ταξιδιώτες Ζωγράφοι στην Κύπρο, 1700-1960" περιλαμβάνει συλλεκτικά αντικείμενα μεγάλης αξίας από την Συλλογή Σεβέρη, μία από τις σημαντικότερες συλλογές στον κόσμο για τον κυπριακό πολιτισμό. Ανάμεσα στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται αντικείμενα από τη βενετική περίοδο, χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, έπιπλα από την περίοδο της αγγλικής κατοχής, αντικείμενα από το Κυβερνείο όπως η σημαία του τελευταίου Αγγλου κυβερνήτη, βιβλία περιηγητών στην Κύπρο από τον 18ο έως τα μέσα του 20ου αιώνα, 320 έργα (ελαιογραφίες, ακουαρέλες και μελάνι) από τον 18ο αιώνα και εξής, 20 στολές εποχής, πιστές αναπλάσεις περιβαλλόντων εποχής, κ. ά.

    Το τρίτο μέρος της έκθεσης περιλαμβάνει υλικό για τον πολιτισμό της Κύπρου που προέρχεται από το αρχείο του Τώνη Σπητέρη με φωτογραφίες και ιδιόχειρα έγγραφα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του Βάσου Καραγιώργη, αλληλογραφία του Τώνη Σπητέρη με τον Διαμαντή Διαμαντή, το υλικό της μεγάλης έκθεσης ''Θησαυροί της Κύπρου'' (επιστολογραφία, φωτογραφίες, προβολή στον τύπο κ.λπ.) που οργανώθηκε από τον Τώνη Σπητέρη στα 1964.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 September 2003 - 18:20:49 UTC