Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ με ομιλία Σημίτη
  • [02] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αρκαδία
  • [03] Δείπνο Παπανδρέου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [04] ''Kολώνα ιερού πολέμου'' η Αλ Κάιντα
  • [05] Μακελειό στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας
  • [06] ΗΠΑ: Ευχάριστα νέα για 150 θανατοποινίτες
  • [07] Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Μοφάζ ζητούν οι ΗΠΑ
  • [08] Βομβιστική επίθεση σε αμαξοστοιχία στο Καύκασο
  • [09] Έκλεισε η Βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη
  • [10] Φονικό πέρασμα του τυφώνα Ντουζουάν στη Κίνα
  • [11] Επικεφαλής της Ε.Ε.Α Βορείου Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ιλ
  • [12] Την βοήθεια του ΟΗΕ ζητούν οι ΗΠΑ στο Ιράκ
  • [13] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή
  • [14] Ποδόσφαιρο: Αναχώρησε η Εθνική ανδρών για Αρμενία
  • [15] Tραυματίστηκε o Ντε Μπουρ στη Ρέιντζερς
  • [16] Νέα ισοπαλία για την Σοσιεδάδ
  • [17] Επιστρέφει τραυματίας ο Σανμαρτεάν
  • [18] Διαζύγιο λόγω... ζέστης
  • [19] Εμφανίσιμες... οι Βραζιλιάνες

    [01] Επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ με ομιλία Σημίτη

    3/9/2003 10:04:00 πμ

    Πανηγυρικά και μέσα στο ευνοϊκό κλίμα που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το "κοινωνικό πακέτο", θα γιορτάσει την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ την 29η επέτειο από την ίδρυσή του στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανελλήνιου στην Κυψέλη. Κεντρικός ομιλητής (19.00), στην εκδήλωση θα είναι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της ΚΕ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραβρεθούν όλα τα ιδρυτικά μέλη και στελέχη του Κινήματος, όλα τα νυν και πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όλοι οι πρώην (εκτός εκείνων που ανήκουν πλέον σε άλλο κόμμα) και νυν βουλευτές, οι Γραμματείες των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών.

    Χρυσοχοϊδης: ''Οι αξίες της 3ης Σεπτέμβρη παραμένουν σταθερές''

    Η παρουσία των παλαιών και νέων στελεχών, σύμφωνα με στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, θα δώσει τον τόνο της "συσπείρωσης, της ενότητας, και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το ενιαίο της διαδρομής του Κινήματος από το 1974 μέχρι σήμερα".

    Λίγο νωρίτερα οι συγκεντρωθέντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε βίντεο όλους τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του Κινήματος από την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη,από τον ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι σήμερα.

    Σε δήλωσή του, με την ευκαιρία της 29ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της ΚΕ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι "οι αξίες της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, έγιναν κυρίαρχες αξίες της ελληνικής κοινωνίας".

    Προσδιορίζοντας τους στόχους του Κινήματος ο Γραμματέας της ΚΕ, αναφέρει ότι αυτοί είναι η "ισότητα των ευκαιριών για όλους, η αποτελεσματική επιδίωξη της εξέλιξης και της προόδου, την εμπέδωση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης".

    Αναφερόμενος στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο διεθνές περιβάλλον, ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζει ότι "ακολουθούμε το δρόμο του διεθνισμού, με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων δικαίου μέσα από την ενίσχυση και την ουσιαστικοποίηση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο".

    [02] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αρκαδία

    3/9/2003 9:30:00 πμ

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στη θέση Αρκουδόρεμα, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει αποτεφρώσει περίπου 100 στρέμματα ελατοδάσους. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [03] Δείπνο Παπανδρέου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    3/9/2003 9:17:00 πμ

    Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του β΄ θερινού τμήματος της Βουλής, κατά τη διάρκεια δείπνου που τους παρέθεσε χθες βράδυ. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε αναλυτικά στην εξωτερική πολιτική της χώρας, καθώς και στο τι πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ασκώντας τη συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική.

    Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι συνεχίζονται οι διμερείς επαφές, στις οποίες η Ελλάδα προσέρχεται με βάση τις πάγιες θέσεις της.

    Για το θέμα της υφαλοκρηπίδας ανέφερε ότι δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, κανένα αποτέλεσμα, αλλά οι συζητήσεις γίνονται σε καλό κλίμα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα κινείται στα θέματα αυτά με βάση την απόφαση του Ελσίνκι, η οποία, όπως είναι γνωστό, προβλέπει επίλυση των διμερών προβλημάτων μέχρι το τέλος του 2004, πριν αχθούν για λύση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    [04] ''Kολώνα ιερού πολέμου'' η Αλ Κάιντα

    3/9/2003 11:34:00 πμ

    Δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική που προκάλεσαν τον θάνατο 3.019 ανθρώπων, η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα παραμένει η ''κολώνα του ιερού πολέμου'', ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτιμούν οι αναλυτές σε θέματα ασφαλείας. Οι χειρότερες αντι-δυτικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τότε αποδόθηκαν στην οργάνωση του Σαουδάραβα τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σε ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν και μετέδωσε στις 12 Νοεμβρίου 2002 το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Σαουδάραβας τρομοκράτης χαιρέτιζε ''όλες τις επιχειρήσεις που έγιναν ενάντια στους Γερμανούς στην Τυνησία, τους Γάλλους στο Καράτσι, τους Αυστραλούς και τους Γερμανούς στο Μπαλί'' αναφερόμενος στις επιθέσεις στην Τζέρμπα στις 11 Απριλίου 2002 (21 νεκροί), στο Πακιστάν στις 8 Μαΐου (14 νεκροί) και στην Ινδονησία στις 12 Οκτωβρίου (202 νεκροί).

    Η Αλ Κάιντα χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει, χρησιμοποιεί

    Σε οργανώσεις της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας αποδίδονται ακόμη οι επιθέσεις της 12ης Μαΐου στο Ριάντ (35 νεκροί), στη Καζαμπλάνκα τέσσερις ημέρες αργότερα με 45 νεκρούς και στην Τζακάρτα στις 5 Αυγούστου με 12 νεκρούς.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δυτικών υπηρεσιών Πληροφοριών, η Αλ Κάιντα χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει και χρησιμοποιεί άλλες οργανώσεις σε 35 έως 60 χώρες, όπως την Βοσνία, την Αλγερία, το Ουζμπεκιστάν, την Τσετσενία, τη Βιρμανία και την Ερυθραία.

    Η πιο ''διάσημη'' δορυφορική οργάνωση της Αλ Κάιντα είναι η Τζαμάα Ισλαμίγια που δρά στην νοτιοανατολική Ασία και θεωρήθηκε υπεύθυνη για τις επιθέσεις στην Τζακάρτα και το Μπαλί.

    Η αντι-τρομοκρατική επιχείρηση που εξαπέλυσε σε όλον τον κόσμο, η Ουάσινγκτον εδώ και δύο χρόνια οδήγησε στη σύλληψη αρκετών ανωτάτων στελεχών της Αλ Κάιντα, δίχως όμως να αποτρέψει την επιχειρησιακή ικανότητα της οργάνωσης.

    Ο Χαλέντ Σείχ Μοχάμεντ, Νο3 στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα που θεωρείται ο οργανωτής των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, συνελήφθη την 1η Μαρτίου 2003 στο Πακιστάν και παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές.

    Ο πυρήνας της οργάνωσης που σχηματίστηκε από πρώην Μουντζαχεντίν που πολέμησαν εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν δεν έχει πάντως εξαρθρωθεί.

    Δύο χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, η αμερικανική επιχείρηση με την κωδική ονομασία ''αιώνια ελευθερία'' που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν δεν έχει οδηγήσει ακόμη στη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η τύχη του οποίου αγνοείται.

    [05] Μακελειό στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας

    3/9/2003 10:16:00 πμ

    Αγνωστος μαχαίρωσε και σκότωσε τρία μικρά παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος δύο μηνών και τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο στο Μπρισμπέιν, στη βόρεια Αυστραλία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί που κατέφτασαν ειδοποιημένοι από τους γείτονες βρήκαν τραυματισμένη από μαχαίρι και μία γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η μητέρα κάποιων από τα παιδιά. "Η αστυνομία βρήκε τρία νεκρά παιδιά", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας δίχως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τις συνθήκες αλλά και τα κίνητρα της επίθεσης.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 31χρονο άνδρα που έφερε επίσης σοβαρά τραύματα από μαχαίρι και τον ανακρίνουν για να διαπιστώσουν αν συνδέεται με το μακελειό.

    [06] ΗΠΑ: Ευχάριστα νέα για 150 θανατοποινίτες

    3/9/2003 10:01:00 πμ

    Ευχάριστα είναι τα νέα για περίπου 150 θανατοποινίτες, μετά την απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου στις ΗΠΑ, μετατρέποντας τις θανατικές ποινές σε ισόβια κάθειρξη, στις πολιτείες της Αριζόνας, του Αινταχο και της Μοντάνα. Συγκεκριμένα, το εφετείο του Σαν Φρανσίσκο υποστήριξε ότι οι ποινές είναι αντισυνταγματικές, γιατί έχουν επιβληθεί από δικαστές και όχι ενόρκους. Το εφετείο αποφάσισε ότι η περυσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να εφαρμοσθεί αναδρομικά.

    Ανταποκριτής του BBC στην Ουάσιγκτον μεταδίδει ότι είναι πιθανό να υπάρξει νέα έφεση στην απόφαση του Αμερικανικού εφετείου και το όλο θέμα να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Η τελική απόφαση μπορεί να πάρει μήνες ή ακόμη και χρόνια.

    Πηγή: BBC Greek

    [07] Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Μοφάζ ζητούν οι ΗΠΑ

    3/9/2003 9:37:00 πμ

    Σαούλ Μοφάζ

    Εξηγήσεις από το Ισραήλ για τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Σαούλ Μοφάζ, ο οποίος πρότεινε την απέλαση του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ζήτησε την Τρίτη η Ουάσιγκτον όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό ΥΠΕΞ. ''Προτού απαντήσουμε, θα θέλαμε να γνωρίζουμε το πλαίσιο των δηλώσεων'', τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου, τονίζοντας πως η Ουάσιγκτον θα επιθυμούσε να γνωρίζει εάν οι δηλώσεις Μοφάζ απηχούσαν προσωπικές του απόψεις, ή τη γνώμη της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε από την πλευρά του πως η κυβέρνησή του είναι εις γνώσιν των δηλώσεων του Μοφάζ, μολαταύτα αρνήθηκε να τις σχολιάσει λεπτομερώς.

    Αραφάτ: ''Νεκρός ο οδικός άρτης''

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ σύμφωνα με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, θεώρησε τον 'οδικό χάρτη', το ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ως ανενεργό.

    "Ο 'οδικός χάρτης' είναι νεκρός", τόνισε ο Αραφάτ σε συνέντευξή του στο CNN, που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα, ρίχνοντας τις ευθύνες στην ισραηλινή στρατιωτική επιθετικότητα κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

    Οι δηλώσεις του παλαιστινίου ηγέτη αναμεταδίδονται από την ιστοσελίδα του δικτύου.

    [08] Βομβιστική επίθεση σε αμαξοστοιχία στο Καύκασο

    3/9/2003 8:59:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε βομβιστική επίθεση σε αμαξοστοιχία στο ρωσικό βόρειο Καύκασο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στη Μόσχα. Η αμαξοστοιχία μετέφερε περίπου 50 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή ανάμεσα στο Κισλοβόφσκ και το Μινεράλνιε Βόντι, στην περιοχή της Σταυρόπολης, στα σύνορα με την Τσετσενία. Η έκρηξη συνέβη κοντά στην λουτρόπολη Πιατιγκόρσκ. Οι δύο βόμβες εξερράγησαν λίγο πριν τις 07.00 (ώρα Ελλάδος).

    ''Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στο τέταρτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που είχε συνολικά έξι βαγόνια'', δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    [09] Έκλεισε η Βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη

    3/9/2003 11:37:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Η Βρετανία έκλεισε προσωρινά την Τετάρτη την πρεσβεία της στην Τεχεράνη, μετά τα πυρά που έρριξαν άγνωστοι από το δρόμο εναντίον του κτιρίου, ανακοίνωσε το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί κατά το επεισόδιο αυτό, το οποίο σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δυο χωρών μετά τη σύλληψη ενός ιρανού πρώην διπλωμάτη στη Βρετανία σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση σε εβραϊκό κέντρο της Αργεντινής το 1994.

    [10] Φονικό πέρασμα του τυφώνα Ντουζουάν στη Κίνα

    3/9/2003 9:12:00 πμ

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ντουζουάν στη νότια Κίνα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η πόλη που επλήγη περισσότερο είναι το Σενζέν, στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ ,όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι και δύο αγνοούνται, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Ο τυφώνας είχε πλήξει νωρίτερα το Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 22 άνθρωποι. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η ισχύς των ανέμων άρχισε να μειώνεται και ο τυφώνας να εξελίσσεται σε τροπική καταιγίδα, που κινείται δυτικά. Οι κινεζικές αρχές προειδοποίησαν πάντως τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών ότι πρέπει να αναμένουν πλημμύρες και ισχυρές βροχοπτώσεις.

    [11] Επικεφαλής της Ε.Ε.Α Βορείου Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

    3/9/2003 9:02:00 πμ

    Το βορειοκορεατικό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε την Τετάρτη τον ηγέτη της κομμουνιστικής χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, ως επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, η οποία ελέγχει τον πανίσχυρο στρατό των 1.7 εκατ. οπλιτών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας. Το KCNA τονίζει πως η επανεκλογή του Κιμ, ο οποίος με την επιμονή του στην ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος έχει οδηγήσει τη χώρα του σε μία έντονη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύει την ενότητα του λαού πίσω από τον ηλικίας 61 ετών ηγέτη του.

    ''Αποτελεί μία έκφραση της εμπιστοσύνης και της απόλυτης υποστήριξης όλου του στρατού και του λαού'' στον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τονίζει η ίδια πηγή.

    [12] Την βοήθεια του ΟΗΕ ζητούν οι ΗΠΑ στο Ιράκ

    3/9/2003 8:35:00 πμ

    Σχέδιο απόφασης που προβλέπει διεύρυνση της εντολής του ΟΗΕ στο Ιράκ, ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Το σχέδιο θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με στόχο να επιτευχθεί η συμμετοχή και άλλων χωρών στη δύναμη σταθεροποίησης της χώρας. Ο Τζορτζ Μπους έλαβε τη σχετική απόφαση έπειτα από διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Το κείμενο συντάχθηκε σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και υπηρεσίες των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον ευελπιστεί πως απαντά στις ανησυχίες των χωρών, οι οποίες έως σήμερα έχουν κρατήσει στάση αναμονής ως προς την αποστολή δυνάμεών τους για να ενισχυθεί η δύναμη σταθεροποίησης στο Ιράκ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, το σχέδιο αυτό θα έλθει να ενισχύσει τον πολιτικό ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ.

    [13] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή

    3/9/2003 8:18:00 πμ

    Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχίζει την Τετάρτη στη Βουλή, η συζήτηση της τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), μετά από πολύωρη συνεδρίαση, αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, έναντι 9 κατά, την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ψηφίζεται στη βουλή η τροπολογία για την Ολυμπιακή.

    Η ΟΣΠΑ διαμαρτύρεται, γιατί στην τροπολογία δεν περιλαμβάνονται όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, σχετικά με το εργασιακό καθεστώς τόσο των εργαζομένων στη νέα εταιρία, όσο και αυτών που θα μείνουν στις εταιρίες της Παλιάς Ολυμπιακής.

    Την Τετάρτη, συνεδριάζει η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών (ΕΙΣΦ) και η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    Πάντως,η διοίκηση της Ολυμπιακής θα προσφύγει στο δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΣΠΑ.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Διονύσης Καλόφωνος, είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα ολέθρια μια ενδεχόμενη απεργία στην παρούσα φάση, που η Ολυμπιακή βρίσκεται σε λεπτές ισορροπίες και άφησε να εννοηθεί ότι θα καταφύγει στην ενοικίαση τσάρτερς, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

    Το βράδυ της Τρίτης με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης, ανέβηκαν οι τόνοι στο θερινό τμήμα της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Προκόπη Παυλόπουλου, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιθυμεί να σβήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής καταλόγισε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως δεν έχει αντιπρόταση και ότι ανησυχεί μήπως πετύχει η ρύθμιση.

    Το ΚΚΕ έκανε λόγο για "ξεπούλημα της εταιρείας", ενώ ο ΣΥΝ μίλησε για "ιστορία πολιτικού παραλογισμού".

    [14] Ποδόσφαιρο: Αναχώρησε η Εθνική ανδρών για Αρμενία

    3/9/2003 10:24:00 πμ

    Αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης, η Εθνική ομάδα ανδρών για το Ερεβάν, λίγες ημέρες πριν το καθοριστικό παιχνίδι στην Αρμενία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, Παρασκευάς Αντζας δήλωσε στο αεροδρόμιο λίγο πριν την αναχώρηση του ότι "η Εθνική μπορεί να πάρει τη νίκη και την πρόκριση. Πρόκειται για τη μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη". Ως την μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε ο Οτο Ρεχάγκελ τους δύο αγώνες που απομένουν στην Εθνικής μας ομάδας, στους προκριματικούς του EURO 2004.

    Για τον τραυματισμό του ο Παρασκευάς Αντζας τόνισε ότι: "Δεν είμαι ακόμη 100% έτοιμος. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα μπορέσω τελικά να παίξω στο παιχνίδι του Σαββάτου".

    [15] Tραυματίστηκε o Ντε Μπουρ στη Ρέιντζερς

    3/9/2003 11:32:00 πμ

    Σημαντική απώλεια για την Ρέιντζερς, καθώς η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχει στη διάθεση της για τις επόμενες έξι εβδομάδες τον Ρόναλντ Ντε Μπουρ. Ο Ολλανδός διεθνής μέσος τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο, στο παιχνίδι της Ρέιντζερς κόντρα στη Νταντί για το πρωτάθλημα Σκωτίας και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    [16] Νέα ισοπαλία για την Σοσιεδάδ

    3/9/2003 11:00:00 πμ

    Χωρίς νίκη έμεινε και τη δεύτερη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος η Σοσιεδάδ, καθώς παραχώρησε ισοπαλία, 1-1, στη Θέλτα. Στο Ανοέτα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έβαλε μπροστά στο σκορ (38') τη Σοσιεδάδ και ξεσήκωσε τους γηπεδούχους. Ομως ένας συμπατριώτης του ο Σάβο Μιλόσεβιτς ισοφάρισε (63') για τη Θέλτα. Η αρχική ενδεκάδα της Σοσιεδάδ ήταν η εξής: Βέστερφελντ, Αρανθάμπαλ, Λόπεζ Ρεκάρτε, Σουρέρ, Ντε Πέδρο, Χαουρέγκι, Κάρπιν, Αραμπούρου, Τσάβι Αλόνσο, Τσουν Σου Λι, Κοβάσεβιτς.

    Ισόπαλη και η Ρέαλ Μαδρίτης

    Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια η Ρεάλ Μαδρίτης στραβοπάτησε στο εκτός έδρας ματς με τη Βιγιαρεάλ. Οι μαδριλένοι βρέθηκαν να χάνουν στο 71' από τους γηπεδούχους με σκόρερ τον Σόνι Αντερσον αλλά τελικά μπόρεσαν να πάρουν τον ένα βαθμό της ισοπαλίας στο 86' με τον Παβόν. Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας σημείωσε η Βαλένθια. Οι νυχτερίδες κέρδισαν με 0-1 (49' Μπαράχα) την Οσασούνα.

    [17] Επιστρέφει τραυματίας ο Σανμαρτεάν

    3/9/2003 10:40:00 πμ

    Εσπευσμένα επιστρέφει στην Αθήνα ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν. Ο μέσος του Παναθηναϊκού "κόπηκε" από την αποστολή της Eθνικής Ρουμανίας, που προετοιμάζεται για τους αγώνες με Λουξεμβούργο και Δανία για τα προκριματικά του EURO 2004, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο παίκτης θα εξεταστεί από τους γιατρούς των "πρασίνων", προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι εναπομείναντες στην Αθήνα παίκτες του "τριφυλλιού" έδωσαν την Τρίτη φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Μαρκό στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, στο οποίο επιβλήθηκαν 1-0 με γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη.

    Οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού θα συνεχιστούν από την Τετάρτη χωρίς τον Ιτζάκ Σουμ, που θα μεταβεί στην πατρίδα του και θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα.

    [18] Διαζύγιο λόγω... ζέστης

    3/9/2003 9:30:00 πμ

    Μια νεόνυμφη από τη βορειοανατολική Κίνα ζήτησε και πήρε διαζύγιο από τον άνδρα της, επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν στην πόλη που εκείνος ζει, τη Σανγκάη. Η νύφη εγκατέλειψε πριν από έξι μήνες την πόλη Κινγκντάο στη βορειοανατολική Κίνα για να ζήσει μαζί με τον άνδρα της εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Σανγκάη, αναφέρει η εφημερίδα Soyth China Morning Post. Όμως, η κοπέλα δεν μπορούσε να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες της Σανγκάης και ζήτησε διαζύγιο, το οποίο και της έδωσε το δικαστήριο.

    [19] Εμφανίσιμες... οι Βραζιλιάνες

    3/9/2003 9:15:00 πμ

    Οι Βραζιλιάνες προσέχουν την εμφάνισή τους περισσότερο από οποιασδήποτε άλλη γυναίκα στον κόσμο. Το 86% των γυναικών στη Βραζιλία δηλώνει ότι έχουν καταβάλει εξαιρετικά σκληρές προσπάθειες για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό διεθνώς είναι 67%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας καλλυντικών Evon. To 90% των γυναικών της Βραζιλίας θεωρούν τα καλλυντικά είδη πρώτης ανάγκης και όχι πολυτελείας, ενώ τουλάχιστον το 50% είναι έτοιμες να κάνουν πλαστική εγχείριση για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

    Σύμφωνα με τη διευθύντρια Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ της εταιρείας Avon, η στάση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες των γυναικών της Βραζιλίας να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

    "Είναι σημαντικό να έχεις καλή εμφάνιση και να αισθάνεσαι καλά αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τον ανδροκρατούμενο κόσμο της εργασίας", πρόσθεσε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 September 2003 - 10:10:24 UTC