Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικές διεργασίες ενόψει ΔΕΘ
  • [02] Διαμαρτυρία ομογενών της Αυστραλίας για την ταξιδιωτική οδηγία
  • [03] Παπαδόπουλος: ''Καμία πρόοδος με Ντεκτάς στην εξουσία''
  • [04] Θετική συνεργασία Βρετανών-Ελλήνων αστυνομικών στη Ρόδο
  • [05] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Παπανδρέου στα Χανιά
  • [06] Ασθενής σεισμική δόνηση στην Θεσσαλονίκη
  • [07] Θρήνος Σιίτων για το θάνατο του θρησκευτικού τους ηγέτη
  • [08] Με πεντάρα... ξεκίνησε η Γιουβέντους
  • [09] Πρώτη ήττα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • [10] Στο πριγκιπάτο ο Μοριέντες
  • [11] Ισόπαλοι Καλλιθέα και Ηρακλής
  • [12] Σπουδαία νίκη του Πανηλειακού επί της Χαλκηδόνας
  • [13] Φάρμακο για το καπνό το ελληνικό κόκκινο κρασί
  • [14] Έξι χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

    [01] Πολιτικές διεργασίες ενόψει ΔΕΘ

    31/8/2003 6:00:00 μμ

    Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο αυτή την εβδομάδα καθώς η κυβέρνηση οριστικοποιεί την Κοινωνική Χάρτα, ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ απάντηση στις οικονομικές εξαγγελίες αναμένονται και από την αντιπολίτευση. Την Τρίτη ο Πρωθυπυργός, θα συγκαλέσει την Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα τις οικονομικές ενισχύσεις προς τις αδύνατες κοινωνικά ομάδες και την επομένη, 3 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου, για την 29η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Στο υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης εξάλλου, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστικοποιηθεί το εξαμηνιαίο πρόγραμμα δράσης της κυβέρνησης.

    Πολιτική κινητικότητα και στη ΝΔ

    Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η άνοδος του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όπου, ο κ. Σημίτης θα εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση, ενώ με την ομιλία του στη συμπρωτεύουσα, θα προδιαγράψει τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη χρονιά.

    Μία πρώτη εικόνα των κυβερνητικών εξαγγελιών, έδωσε με συνέντευξη του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης, τονίζει ότι πυρήνας του νέου κοινωνικού πακέτου που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός θα είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας με εισοδηματικές ενισχύσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα για την απασχόληση.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός οικονομίας, τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας όμως ότι σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η Εθνική το Δημόσιο θα πρέπει να διατηρήσει ένα στρατηγικό ρόλο και οι διοικήσεις να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

    Έντονη αναμένεται να είναι στο ίδιο διάστημα και η δραστηριότητα του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκινάει διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και στη διάρκεια της εβδομάδας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος στην Αθήνα.

    Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Καραμανλής, θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα.

    [02] Διαμαρτυρία ομογενών της Αυστραλίας για την ταξιδιωτική οδηγία

    31/8/2003 1:37:00 μμ

    Την άμεση απόσυρση της πρόσφατης ταξιδιωτικής οδηγίας, που εξέδωσε η Αυστραλία, ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, οι Έλληνες ομογενείς. Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία παρουσιάζεται ως "η αρχαιότερη και μαζικότερη ελληνική οργάνωση της Αυστραλίας", τονίζει την βαθιά της απογοήτευση για την ταξιδιωτική οδηγία και εξέφρασε την απορία της για την χρονική στιγμή που επελέγη να γίνει η ενέργεια αυτή, καθώς δεν περιέχει καμιά συγκεκριμένη πληροφορία.

    Πλήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών

    Στην ίδια επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Αγγελόπουλος, σημειώνεται ότι το μόνο που επιτυγχάνεται με την έκδοση της "οδηγίας" είναι να προσβληθεί η Ελλάδα και οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελληνοαυστραλών, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα και τα νησιά της.

    Επίσης, αναφέρεται ότι αυτή η τελείως αβάσιμη οδηγία ενδέχεται να τραυματίσει τους πολύχρονους ισχυρούς, φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

    Τέλος, στην επιστολή, αφού επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργεί η έκδοση της οδηγίας, διαβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, ενώ καταδικάζει την ενέργεια της αυστραλιανής κυβέρνησης και απαιτεί την απόσυρση της οδηγίας.

    [03] Παπαδόπουλος: ''Καμία πρόοδος με Ντεκτάς στην εξουσία''

    31/8/2003 6:55:00 μμ

    Την πεποίθηση του ότι αν ο Ραούφ Ντενκτάς συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία δεν πρόκειται να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, τονίζει σε συνέντευξη του στον "Τύπο της Κυριακής", ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος. Παράλληλα επισημαίνει ότι, η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για συνομιλίες λόγω των παράνομων εκλογών στο Ψευδοκράτος, ενώ εκτιμά πως η ένταξη στην Ε.Ε., χωρίς λύση του Κυπριακού δημιουργεί πολλά πρακτικά προβλήματα και μπορεί να δοθεί η εντύπωση της ύπαρξης συνόρων, μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και κόμματα απορρίπτουν τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος για άνοιγμα της Αμμοχώστου, υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, τονίζοντας την ανάγκη ο Ραούφ Ντενκτάς, να αποδεχθεί το ψήφισμα 550 των Ηνωμένων Εθνών, που προνοεί την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

    Περιοδεία Γουέστον για προώθηση λύσης του Κυπριακού

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης κάλεσε τον Ραούφ Ντενκτάς να επιστρέψει την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη, επισημαίνοντας ότι είναι φανερή η ανησυχία και η νευρικότητα του Τουρκοκύπριου ηγέτη ενόψει των λεγομένων εκλογών του Δεκεμβρίου και τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί το θέμα της Αμμοχώστου για σκοπούς ψηφοθηρίας.

    Στην Κύπρο εξάλλου, έφθασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία. Το μεσημέρι της ΚΥριακής, ο Βλαντιμήρ Τζιζόφ, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου και συζήτησαν την παρούσα φάση του Κυπριακού ενόψει και των επαφών που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο κ. Τζιζόφ, ο οποίος είναι ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για το Κυπριακό, θα γίνει αύριο το πρωί δεκτός από τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και αργότερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Την ίδια ώρα, ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Γουέστον, εγκαινιάζει αυτή την εβδομάδα νέο κύκλο εντατικών προσπαθειών για προώθηση λύσης του Κυπριακού, με περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα ''Ο Φιλελεύθερος'', ο κ. Γουέστον ανέφερε ότι τόσο ο Πρόεδρος Μπους, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ήταν και θα συνεχίσουν να είναι αναμεμειγμένοι στις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

    Σχολιάζοντας την περιοδεία Γουέστον, ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου δήλωσε ότι η θέση της κυπριακής κυβέρνησης είναι ότι οι συνομιλίες μπορούν να επαναρχίσουν μόλις ο διεθνής παράγοντας διαπιστώσει ότι υπάρχει απαιτούμενη ετοιμότητα και από την άλλη πλευρά.

    [04] Θετική συνεργασία Βρετανών-Ελλήνων αστυνομικών στη Ρόδο

    31/8/2003 4:32:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη των τριών αξιωματικών της Βρετανικής Αστυνομίας στη Ρόδο, που είχε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως από νεαρά άτομα. Μετά το τέλος της σύσκεψης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία, την οποία χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Oι Βρετανοί Αστυνομικοί προσκάλεσαν επίσης, τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταβούν στο Μπλακπουλ της Βρετανίας για να παρακολουθήσουν την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος ''NightSafe'', (νυκτερινή ασφάλεια). Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση στο Φαληράκι της Ρόδου έχει ομαλοποιηθεί, κυρίως από τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία.

    [05] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Παπανδρέου στα Χανιά

    31/8/2003 4:16:00 μμ

    Με επίσκεψη στο νοσοκομείο Χανίων όπου συζήτησε με τους γιατρούς το νοσηλευτικό προσωπικό και την διοίκηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, στα Χανιά. Χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών έκανε μια βόλτα στο παλιό λιμάνι των Χανίων, όπου είχε την ευκαιρία να απολαύσει έναν καφέ και να συζητήσει με πολλούς νέους. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις Μουρνιές Χανίων, μιλώντας γι' αυτόν με θερμά λόγια. ''Ηταν Ελληνας με κύρος με δύναμη που εκείνη την εποχή ακουγόταν σε όλο τον κόσμο'', είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

    Αργότερα μιλώντας στους κατοίκους των Μουρνιών στα πλαίσια ανοικτού διαλόγου αναφέρθηκε και στις μελλοντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το χρέος μου δεν είναι η διεκδίκηση του άλφα ή του βήτα θώκου, αλλά να μπορέσω να υπηρετήσω και εγώ από οποιοδήποτε μετερίζι καλύτερα αυτό τον τόπο και αυτές τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αναπροσαρμογής της ελληνικής γεωργίας ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική, ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ έδωσε μάχη και πέτυχε την αναμόρφωση της κοινής αγροτικής πολιτικής με στόχο την διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών.

    Τόνισε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας ότι η επόμενη δεκαετία πρέπει να είναι δεκαετία της αυτοδιοίκησης.

    [06] Ασθενής σεισμική δόνηση στην Θεσσαλονίκη

    31/8/2003 4:11:00 μμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Θεσσαλονίκη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, στην βορειοδυτική παρυφή της πόλης.

    [07] Θρήνος Σιίτων για το θάνατο του θρησκευτικού τους ηγέτη

    31/8/2003 12:45:00 μμ

    Εκατοντάδες χιλιάδες Σιίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Βαγδάτη, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συμβολική κηδεία του θρησκευτικού ηγέτη τους, Μοχάμαντ Μπάκερ αλ-Χακίμ, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Νάτζαφ. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές της πόλης, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους 95, ενώ δεκάδες τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Στο μεταξύ, η Αστυνομία στην Νάτζαφ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων που υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν μπει στην ιερή πόλη των Σιιτών.

    Επικρίσεις προς τις ΗΠΑ για την κατάσταση στο Ιράκ

    Αμπντελ Αζίζ αλ-Χακίμ

    Σε ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, ο Αμπντελ Αζίζ αλ-Χακίμ, αδελφός του δολοφονηθέντος Σιίτη κληρικού και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου του Ιράκ, που στηρίζεται από τους Αμερικανούς, επέκρινε την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ.

    Ο Αμπντελ Αζίζ αλ-Χακίμ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί φέρουν την ευθύνη για την αστάθεια και την επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας στο Ιράκ και απηύθυνε έκκληση για την ενότητα του ιρακινού λαού.

    Η σορός του αλ-Χακίμ θα μεταφερθεί σε αρκετές περιοχές όπου κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, πριν ταφεί, την Τρίτη, στην ιερή πόλη των Σιιτών, τη Νάτζαφ.

    [08] Με πεντάρα... ξεκίνησε η Γιουβέντους

    31/8/2003 6:28:00 μμ

    Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα η Γιουβέντους και η Λάτσιο. Η "γηραιά κυρία" διέσυρε με 5-1 την Εμπολι στο "Ντελε Αλπι" ενώ η Λάτσιο επικράτησε εύκολα της Λέτσε με 4-1. Θετικό το ξεκίνημα και για την Ιντερ που επικράτησε με 2-0 της Μόντενα ενώ η Ρόμα του Φάμπιο Καπέλο ξεκίνησε με διπλό (2-1) στο "Φρίουλι" απέναντι στην Ουντινέζε. Από εκεί και πέρα η Περούτζια αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Σιένα εντός έδρας με τον Ζήση Βρύζα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του.

    Τα αποτελέσματα αναλυτικά

    Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

    Ρετζίνα-Σαμπντόρια 2-2

    Μπρέσια-Κιέβο 1-1

    Ιντερ-Μόντενα 2-0

    Γιουβέντους-Εμπολι 5-1

    Λάτσιο-Λέτσε 4-1

    Περούτζια-Σιένα 2-2

    Ουντινέζε-Ρόμα 1-2

    Μπολόνια-Πάρμα εναρξ. 21.30

    Ανκόνα-Μίλαν 1/9

    [09] Πρώτη ήττα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    31/8/2003 6:27:00 μμ

    Δεν τα κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τέταρτο της αγώνα στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ηττήθηκε από την Σαουθάμπτον στο "Σεντ Μέρις" με 1-0 και παρέμεινε στους εννέα βαθμούς. Το μοναδικό τέρμα των "αγιών" που ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πέτυχε ο Τζέιμς Μπίτι στο 85ο λεπτό, με κεφαλιά και μετά από σέντρα του νεοαποκτηθέντα, Γκρέιαμ Λε Σο. Η σύνθεση της Γιουνάιτεντ: Χάουαρντ, Γκάρι Νέβιλ, Ο΄ Σέι, Σιλβέστρ, Φιλ Νέβιλ (89΄ Φόρτσουν), Γκιγκς, Κιν, Τζεμπά Τζεμπά (77΄ Μπατ), Κλέμπερσον (67΄ Κριστιάνο Ρονάλντο), Φορλάν, Φαν Νίστελροϊ.

    [10] Στο πριγκιπάτο ο Μοριέντες

    31/8/2003 12:22:00 μμ

    Έναν από τους επικίνδυνους επιθετικούς της Ευρώπης θα βρουν μπροστά τους οι αμυντικοί της ΑΕΚ, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μονακό βρήκε τον αντικαταστάτη του Σαμπανί Νοντά, ο οποίος χάνει όλη τη χρονιά λόγω τραυματισμού, στο πρόσωπο του Φερνάντο Μοριέντες. Ο Ενρίκε Σάντσεθ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ρεάλ, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser" πως οι Ισπανοί τα βρήκαν σε όλα με τους Μονεγάσκους για τον δανεισμό του διεθνούς επιθετικού για ένα χρόνο. Ωστόσο, ο κ. Σάντσεθ δεν διευκρίνισε αν ο γαλλικός σύλλογος θα έχει οψιόν αγοράς του παίκτη το επόμενο καλοκαίρι, ούτε αν η "βασίλισσα" θα αναλάβει να καλύψει μέρος των ετήσιων αποδοχών του 27χρονου φορ, που υπολογίζονται μεταξύ 2 και 3.5 εκ. ευρώ.

    [11] Ισόπαλοι Καλλιθέα και Ηρακλής

    31/8/2003 12:15:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στο "Ελ Πάσο", Καλλιθέα και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, σε αγώνα για τη 2η ημέρα της Α΄ εθνικής. Το σκορ για τον "γηραιό" άνοιξε στο 8' ο Κουχάρσκι, που εκμεταλλεύθηκε λάθος έξοδο του Στάουτσε σε εκτέλεση κόρνερ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Στη συνέχεια, η Καλλιθέα ανέβασε την απόδοσή της στην προσπάθειά της να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 61' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Νταμιάνοβιτς.

    [12] Σπουδαία νίκη του Πανηλειακού επί της Χαλκηδόνας

    31/8/2003 12:14:00 μμ

    Ο Πανηλειακός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι των νεοφώτιστων στην Α' εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Πύργου επικράτησε στο γήπεδο της Νεάπολης της Χαλκηδόνας με το εντυπωσιακό 3-1 για τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα, καθώς μόλις στο 9' ο Ταραλίδης με απευθείας χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 22' διπλασίασαν τα τέρματά τους με δυνατό σουτ του Μαρκορά. Παρά την προσπάθεια της Χαλκηδόνας να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, το γκολ ήρθε και πάλι από την άλλη πλευρά, με τον Μαρκορά στο 85', με ωραία προσπάθεια και εξαιρετικό πλασέ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ζαχαρόπουλος με πέναλτι που κέρδισε ο Μακρής από τον Βύντρα.

    [13] Φάρμακο για το καπνό το ελληνικό κόκκινο κρασί

    31/8/2003 7:10:00 μμ

    Δύο ποτήρια καλού κόκκινου ελληνικού κρασιού μπορούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί το κάπνισμα στις αρτηρίες, ανακοίνωσαν οι καθηγητές καρδιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Λεκάκης και Χρήστος Παπαμιχαήλ, την Κυριακή στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στη Βιέννη. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι συγκεκριμένα στοιχεία του κρασιού και όχι μόνο η αλκοόλη βοηθούν στην ανάπλαση των αρτηριών. Ωστόσο οι δύο επιστήμονες προειδοποίησαν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τσιγάρο πρέπει να συνοδεύεται και από δύο ποτήρια μαυροδάφνης ή άλλου κόκκινου κρασιού.

    Καλό και για τον διαβήτη

    Έχει ήδη αποδειχθεί επιστημονικά ότι το ελληνικό κρασί έχει πολλή υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, συστατικό που συμβάλλει στη διάσπαση των υποπροϊόντων που προκαλούν τη διαδικασία οξείδωσης του οργανισμού.

    " Τα αποτελέσματα της μελέτης μας κατέδειξαν ότι δύο ποτήρια, δηλαδή 250 ml, εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Συνεχίζουμε τις έρευνες για να εντοπίσουμε ποιο είναι το ακριβές συστατικό του κόκκινου κρασιού που συμβάλλει σ' αυτή τη διαδικασία", δήλωσαν οι δύο έλληνες καρδιολόγοι.

    Ένας άλλος έλληνας επιστήμονας, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των καρδιολογικών παθήσεων, ο Δημοσθένης Παναγιωτάκος δήλωσε ότι ένα ή δύο ποτήρια κρασί ημερησίως αποτελούν ασπίδα για άτομα που έχουν προδιάθεση για διαβήτη, ασθένεια που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στην καρδιά.

    Ωστόσο ο δόκτωρ Παναγιωτάκος προειδοποίησε ότι τρία με τέσσερα ποτήρια κρασί την ημέρα αυξάνουν τους κινδύνους που προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοόλ κατά 81% και τα πέντε ποτήρια υπερδιπλασιάζουν τους κινδύνους.

    [14] Έξι χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

    31/8/2003 2:10:00 μμ

    Η Νταϊάνα και ο Ντόντι

    Έξι χρόνια έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγέντ, ωστόσο οι Βρετανοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται για τις αιτίες. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Βρετανούς πιστεύει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Σάντεϊ Εξπρές. Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ΝΟΡ δείχνει ότι το 27% των Βρετανών πιστεύουν ότι η Νταϊάνα δολοφονήθηκε, έναντι 51% που δεν έχουν αυτή την άποψη. Οι υπόλοιποι δεν εξέφρασαν γνώμη. Ωστόσο, το 49% των ερωτηθέντων είπε ότι έχουν αποκρύψει την αλήθεια για τις συνθήκες του θανάτου της, ενώ το 34% δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

    Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος

    Το μοιραίο αυτοκίνητο

    Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα Σάντεϊ Εξπρές δύο μόλις ημέρες αφότου ένας εκπρόσωπος του Σάρεϊ, μιας κομητείας της νότιας Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της πριγκίπισσας και του συντρόφου της.

    Το 47% των Βρετανών συμφωνεί με την απόφαση αυτή, ενώ το 45% δήλωσε ότι δεν είναι καλή ιδέα. Ο πατέρας του Ντόντι, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ, ζητά από καιρό τη διεξαγωγή ανοιχτής έρευνας, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του και η Νταϊάνα δολοφονήθηκαν.

    Ο Ντόντι και η Νταϊάνα βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα μιας λιμουζίνας και τους ακολουθούσαν φωτορεπόρτερ με μοτοσικλέτες, όταν το αυτοκίνητο τους ξέφυγε από την πορεία του στο τούνελ της γέφυρας ντ' Αλμά στο Παρίσι. Μόνο ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα επέζησε.

    Οι Γάλλοι δικαστές που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε υπερβολική ταχύτητα αλλά και στο γεγονός ότι ο οδηγός, Ανρί Πολ, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 August 2003 - 17:56:46 UTC