Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • [02] Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος του Βρετανού τουρίστα
  • [03] Σύσκεψη για την επίσκεψη Σημίτη στη Θεσ/νικη
  • [04] Με ''όρους'' η εμπορία ψαριών
  • [05] Γερμανία: Κατέρρευσε φουσκωτός πύργος - 38 παιδιά τραυματίστηκαν
  • [06] Ιταλία: Ο υπερτυχερός των 66 εκατομμυρίων ευρώ
  • [07] Σχέδιο τρομοκρατικής ενέργειας αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ
  • [08] Λιβερία: Λεηλασίες στο λιμάνι της Μονροβίας
  • [09] Χειρόγραφη επιστολή Σαντάμ Χουσέιν
  • [10] Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο αγωγό Κιρκούκ - Τσεϊχάν
  • [11] Μπάσκετ: Νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας (80- 59)
  • [12] Champions League: Γκρασχόπερς - ΑΕΚ 1-0
  • [13] ΠΑΟΚ - Τίκβες 4-0
  • [14] Πόλο: Αποτελέσματα
  • [15] Ρύζι για κατασκευή βιοδιασπώμενου πλαστικού

    [01] Έκρηξη σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια

    13/8/2003 11:39:00 μμ

    Ισχυρή έκρηξη φιάλης προπανίου που βρισκόταν στο υπόγειο καφετέριας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξερράγη λόγω διαρροής. Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:45 στην καφετέρια-ρέστοραν ''Παλμίρ Μπιστρό'' στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Νικολάου Τριπιά 2. Δεν εκδηλώθηκε φωτιά και οι πυροσβέστες που έφθασαν στο κατάστημα με τέσσερα οχήματα πληροφορήθηκαν ότι οι δύο τραυματίες είχαν μεταφερθεί με ΙΧ στο ΚΑΤ.

    Όπως είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου είναι ελαφρά τραυματισμένοι και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

    Από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης αλλά αξιωματικοί που διενήργησαν αυτοψία εκτιμούν ότι πρέπει να πρόκειται για διαρροή.

    [02] Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος του Βρετανού τουρίστα

    13/8/2003 9:54:00 μμ

    Ποινική δίωξη εναντίον του Peter Mark Navarro για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Γιώργος Οικονομίου. Κατηγορία για άμεση συνεργασία στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, για συμμετοχή στη συμπλοκή και για κατοχή ναρκωτικών, ασκήθηκε και κατά πέντε Αγγλων τουριστών. Ο Peter-Mark Νavarro, 21χρονος Αγγλος τουρίστας, ομολόγησε την πράξη του λίγη ώρα πριν οδηγηθεί μαζί με άλλους δέκα Αγγλους στον εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους στην άγρια συμπλοκή, που κατέληξε στο θάνατο του 17χρονου Patty Doran.

    Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης του φονικού υποδείχθηκε από τρεις συμπατριώτες του που πήραν μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

    Από τις μέχρι στιγμής ανακρίσεις προέκυψε ότι το επεισόδιο έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο δράστης ισχυρίζεται ότι χτύπησε με σπασμένο μπουκάλι στην καρωτίδα τον 17χρονο συμπατριώτη του, γιατί του έδωσε ένα χαστούκι!

    Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, όπως επίσης και χάπια Ecstasy στα καταλύματα όπου διέμεναν τέσσερις από τους συλληφθέντες οι οποίοι πήραν μέρος στη συμπλοκή.

    Οι 11 Αγγλοι εξακολουθούν να κρατούνται πρόκειται να οδηγηθούν στον ανακριτή Βασ. Παπανικολάου, προκειμένου να απολογηθούν.

    Στο μεταξύ, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με έγγραφό της προς το δήμο Καλλιθέας προτείνει το κλείσιμο του νυχτερινού κέντρου ''Q'' όπου έγινε το αιματηρό περιστατικό.

    Την Πέμπτη το πρωί ο εισαγγελέας Γ. Οικονόμου περιμένει στο γραφείο του, τους εκπροσώπους των αγγλικών τουριστικών γραφείων που διακινούν νεαρούς τουρίστες στο Φαληράκι.

    Την ίδια ώρα, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με ανακοίνωσή της ζητά από τους αρμόδιους να απομακρύνουν τους επικίνδυνους ταραχοποιούς τουρίστες από το Φαληράκι.

    [03] Σύσκεψη για την επίσκεψη Σημίτη στη Θεσ/νικη

    13/8/2003 9:02:00 μμ

    Σύσκεψη για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την τριήμερη παρουσία του στην πόλη για τη Διεθνή Εκθεση θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε να οργανωθεί η υποδοχή του στο αεροδρόμιο. Σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο Χάρης Καστανίδης και υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες θα καλέσει όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο συζήτησης με τον πρωθυπουργό.

    Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

    O υπουργός τόνισε επίσης ότι πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ του Ελληνικού Φόρουμ και των ελληνικών εργατικών σωματείων, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα προγραμματίσουν, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει για ότι θεωρεί σωστό.

    Σύμφωνα πάντως, με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, ο πρωθυπουργός θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την 68η ΔΕΘ στο κτίριο "Ιωάννης Βελλίδης".

    Το ίδιο βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση στους κήπους του Γ' Σώματος Στρατού.

    Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα υπό κατασκευή αλλά και ολοκληρωμένα έργα, θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης "Κύπρος 1700-2000" στο Τελλόγλειο Ιδρυμα, θα γευματίσει με κυβερνητικά κομματικά στελέχη, ενώ το ίδιο βράδυ θα δειπνήσει με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

    Την Κυριακή θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και το μεσημέρι θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Δημήτρης Θάνου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ηλίας Λιακόπουλος, ο Εντεταλμένος Συμβούλος της ΔΕΘ κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Κριθαρίδης και το στέλεχος της ΝΕ Β' Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Κουκουλεκίδης.

    [04] Με ''όρους'' η εμπορία ψαριών

    13/8/2003 9:25:00 μμ

    Ο τομέας εμπορίας ψαριών μπαίνει σε τάξη. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς καθορίζονται οι όροι για την εμπορία των ψαριών σε όλη τη χώρα. Στο σημείο αυτό, αναφέρεται ότι θα αναγράφεται η ζώνη αλιείας π.χ. τα ψάρια που αλιεύθηκαν στην Ελλάδα, η λέξη ''Μεσόγειος'', ενώ για τα ψάρια των γλυκών νερών και των ιχθυοτροφείων η χώρα προέλευσης. Οι τρεις ανωτέρω χαρακτηρισμοί είναι υποχρεωτικοί για κάθε ψάρι που διατίθεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη μέθοδο εμπορίας (ψαραγορά, λαϊκές, πλανόδιους, κ.α.). Η δυνατότητα να υπάρχει και πιο ''στενός'' χαρακτηρισμός όσον αφορά τη ζώνη αλιείας π.χ. ''Αμβρακικός ή Σαρωνικός κόλπος''.

    Στην ελληνική αγορά μπορούν να διατεθούν ψάρια μόνο όταν έχουν σήμανση (κατάλληλη ετικέτα) που θα περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

    Την εμπορική ονομασία του κάθε είδους ενιαία για όλη τη χώρα (π.χ. γαρίδα ή γάμπαρι, καλαμάρι ή θράψαλο, μπαρμπούνι ή κουτσομούρα). Τη μέθοδο παραγωγής που θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες: Τα ψάρια από τη θάλασσα θα φέρουν το χαρακτηρισμό ''αλιευμένο'', τα ψάρια από λίμνες και ποτάμια το χαρακτηρισμό ''αλιευμένο σε γλυκά νερά'' και τα είδη από τα ιχθυοτροφεία το χαρακτηρισμό "υδατοκαλλιέργειας''. Τη ζώνη αλίευσης

    [05] Γερμανία: Κατέρρευσε φουσκωτός πύργος - 38 παιδιά τραυματίστηκαν

    13/8/2003 10:51:00 μμ

    Τουλάχιστον 38 παιδιά ηλικίας 4 μέχρι και 14 ετών τραυματίστηκαν, την Τετάρτη, στο Ερόλντινγκ της Βαυαρίας (Γερμανία), όταν αιφνίδια κατέπεσε και συνετρίβη ένας γιγάντιος φουσκωτός πύργος, όπου έπαιζαν. Η κατάσταση πέντε τραυματισμένων παιδιών, από τους θεράποντες γιατρούς κρίνεται σοβαρότερη. Ο φουσκωτός πύργος κατέρρευσε εξαιτίας του πολύ μεγάλου βάρους των παιδιών. Στον πανικό που επακολούθησε της κατάρρευσης, ο αριθμός των τραυματισμένων παιδιών αυξήθηκε, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

    [06] Ιταλία: Ο υπερτυχερός των 66 εκατομμυρίων ευρώ

    13/8/2003 10:40:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Τα 66 εκατομμύρια ευρώ του ιταλικού ''Superenalotto'', ανήκουν σε έναν υπερτυχερό από το Μιλάνο, μετέδωσε την Τετάρτη το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Επί 44 διαδοχικές κληρώσεις σημειωνόταν ''τζακ-ποτ'' με αποτέλεσμα να διογκώνονται συνεχώς τα κέρδη για την πρώτη κατηγορία και οι εξι τυχεροί αριθμοί στην κληρωτίδα σωστοί, ξεπερνώντας τελικά και τα 22 δισεκατομμύρια δραχμές. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξαν έναν υπερτυχερό χωρίς προηγούμενο είναι οι 9, 11, 39, 44, 49, 86 συμπληρωματικά ως μπαλαντέρ το 47. Το μοναδικό δελτίο που κερδίζει το αστρονομικό ποσό ρίχτηκε σε πρακτορείο μέσα στο χώρο καφενείου στο Βεντούτζιο κον Κολτσάνο, στο Μιλάνο.

    [07] Σχέδιο τρομοκρατικής ενέργειας αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ

    13/8/2003 9:33:00 μμ

    Στη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας Βρετανός προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές. Οι συλληφθέντες, σχεδίαζαν να πουλήσουν έναν πύραυλο εδάφους αέρος τύπου Ιγκλα, σε έναν μουσουλμάνο, με στόχο - όπως εικάζεται - να καταρριφθεί επιβατηγό αεροπλάνο. Το σχέδιο αποκαλύφθηκε αφού ο μουσουλμάνος ήταν πράκτορας του FBI.

    Κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατικής δραστηριότητας απαγγέλθηκαν από το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, στον Βρετανό που προσπάθησε να πουλήσει σε πράκτορα του FBI έναν πύραυλο εδάφους αέρος.

    Λίγο αργότερα ο Εισαγγελέας του Ν. Τζέρσεϊ, δήλωσε ότι στόχος του Βρετανού ήταν να πλήξει αμερικανικό επιβατικό αεροσκάφος εν ώρα πτήσης.

    Η σύλληψή του έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του FBI, των βρετανικών και των ρωσικών Αρχών.

    Ο Χεμάντ Λαχάνι, Βρετανός ινδικής καταγωγής, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει σε πράκτορα του FBI που παρίστανε τον τρομοκράτη έναν πύραυλο εδάφους αέρος.

    Σε μια μαγνητοταινία που διαθέτει το FBI, ο έμπορος ακούγεται να λέει ότι θέλει ο πύραυλος να χρησιμοποιηθεί για την κατάρριψη ενός μεγάλου επιβατικού αεροπλάνου.

    [08] Λιβερία: Λεηλασίες στο λιμάνι της Μονροβίας

    13/8/2003 9:09:00 μμ

    Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη θα αρχίσουν σύντομα να περιπολούν στον εναέριο χώρο της Λιβερίας, για να βοηθήσουν στη διασφάλιση της ειρήνης στη χώρα, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Λιβερίας Μόουζες Μπλα, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Μονροβία. ''Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, εντός λίγων ωρών θα δείτε αμερικανικά μαχητικά αεριωθούμενα να περιπολούν στους ουρανούς της Λιβερίας για να φέρουν την ειρήνη στη χώρα'', δήλωσε ο Μπλα σε δημοσιογράφους στη χώρα του, μετά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή Τζον Μπλάνεϊ. Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι προερχόμενοι από τη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, προέβαιναν σε λεηλασίες στο λιμάνι της Μονροβίας την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του Γαλλικού πρακτορείου.

    Οι άμαχοι εγκατέλειπαν τις απθήκες του λιμανιού κουβαλώντας σακιά με αραβόσιτο στο κεφάλι τους, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος άκουσε επίσης πυροβολισμούς.

    ''Λεηλατούν τις αποθήκες και δεν μπορούμε να τους θέσουμε υπό έλεγχο. Τους χτυπάμε, αλλά δεν μπορούμε να τους σκοτώσουμε: Θα ήταν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων'', διευκρίνισε διοικητής της ανταρτικής οργάνωσης Ενωμένοι Λιβεριανοί για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία (LURD), που ελέγχει το λιμάνι από τις 19 Ιουλίου.

    [09] Χειρόγραφη επιστολή Σαντάμ Χουσέιν

    13/8/2003 10:46:00 μμ

    Το περιεχόμενο χειρόγραφης επιστολής που αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, στην οποία χαιρετίζει κυρίως τις θέσεις του αγιατολάχ Αλι Αλ Σιστάνι, μιας από τις πιο υψηλές αρχές των Σιιτών στο Ιράκ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ "Αλ Τζαζίρα". Στην επιστολή αυτή ο Σαντάμ Χουσέιν απαντάει σε ερωτήματα που του απευθύνει δημοσιογράφος όσον αφορά δηλώσεις του πρώτου προέδρου του ιρακινού μεταβατικού Κυβερνητικού Συμβουλίου Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι.

    Ο Χουσέιν χαιρετίζει τη θέση που έχει λάβει ο αγιατολάχ Σιστάνι απέναντι στο Κυβερνητικό αυτό Συμβούλιο, σημειώνοντας κυρίως: ''Ο Σάγεντ Σιστάνι χαίρει της εκτίμησής μας''.

    Στα τέλη Ιουνίου ο αγιατολάχ Σιστάνι είχε εκδώσει φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) με το οποίο αντιτασσόταν στην σύνταξη ενός νέου Συντάγματος από μια Συνέλευση που θα οριστεί από τις δυνάμεις κατοχής, κρίνοντας ότι θα πρέπει προηγουμένως να γίνουν γενικές εκλογές.

    [10] Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο αγωγό Κιρκούκ - Τσεϊχάν

    13/8/2003 9:59:00 μμ

    Την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Κιρκού Τσείχαν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας. Ο αγωγός, μήκους περίπου 600 χλμ., ήταν ανενεργός από την εποχή του πολέμου στο Ιράκ και επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία, τον Ιούλιο, ένα μήνα νωρίτερα. Ωστόσο, η αποκατάσταση των ζημιών, έκανε επιβεβλημένη την πάροδο μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος.

    [11] Μπάσκετ: Νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας (80- 59)

    13/8/2003 11:36:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Επίδειξη δύναμης έκανε η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ στο Βαρέζε συντρίβοντας την Ιταλία με 80-59, σε φιλική αναμέτρηση. Ασταμάτητοι για μία ακόμη φορά οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη δεν αναχαιτίστηκαν ούτε από το σύνολο του Κάρλο Ρεκαλκάτι. Ο Αντώνης Φώτσης σημείωσε 12 πόντους έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Τσακαλίδη (11π.), Χατζηβρέττα (11π.) και Διαμαντόπουλο (10π.). Τα δεκάλεπτα: 15-16, 27-34, 34-61, 59-80

    [12] Champions League: Γκρασχόπερς - ΑΕΚ 1-0

    13/8/2003 11:34:00 μμ

    Δυσκολεύει η προσπάθεια της ΑΕΚ για συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, καθώς την Τετάρτη στον πρώτο αγώνα για τον Γ' προκριματικό γύρο, γνώρισε την ήττα 1-0 από τη Γκρασχόπερς στη Ζυρίχη. Το ματς έγινε στο "Χάρντουρμ" και πλέον η ελληνική ομάδα, που πραγματοποίησε πολύ μέτρια εμφάνιση, καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στη ρεβάνς της 27ης Αυγούστου, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Ουρουγουανός Ρίτσαρντ Νούνιες στο 84ο λεπτό.

    [13] ΠΑΟΚ - Τίκβες 4-0

    13/8/2003 11:06:00 μμ

    Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη στα Σκόπια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα της γηπεδούχου Τίκβες με το ευρύ 4-0. Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό ο Γιασεμή, ενώ στο 40' ο Μάρκος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σαλπιγγίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ ο Γιασεμή στο 79' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Αναστασιάδης χρησιμοποίησε τους: Τοχούρογλου, Καρυπίδης, Χασιώτης (31' Γιαννιτσανάκης), Βόκολος, Κουτσόπουλος, Μακρής, Μάρκος, Καπαγιαννίδης, Αμαφούλε (46' Κοντεόν), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή.

    [14] Πόλο: Αποτελέσματα

    13/8/2003 10:19:00 μμ

    Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, τελευταίας, στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο Νέων Ανδρών, που διεξάγεται στη Νάπολι, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα.

    Α' 'Ομιλος

    Ισπανία - Βέλγιο 13-1 Βρετανία - Μεξικό 10-4 Ρεπό: Κροατία

    Βαθμολογία

    Κροατία 8 Ισπανία 6 Βρετανία 3 Βέλγιο 3 Μεξικό 0

    Β Όμιλος

    Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 8-3 Αργεντινή - Γερμανία 2-10 Ρεπό: Ουγγαρία

    Βαθμολογία

    Ουγγαρία 8 Ελλάδα 6 Γερμανία 4 Νέα Ζηλανδία 2 Αργεντινή 0

    Γ' Όμιλος

    Τουρκία - Βραζιλία 3-2 ΗΠΑ - Ιαπωνία 10-5 Ρεπό: Ιταλία

    Βαθμολογία

    Ιταλία 8 ΗΠΑ 5 Τουρκία 5 Ιαπωνία 2 Βραζιλία 0

    Δ' Όμιλος

    Καναδάς - Σερβία/Μαυροβούνιο 4-24 Αίγυπτος - Αυστραλία 4-7 Ρεπό: Ρωσία

    Βαθμολογία

    Σερβία/Μαυροβούνιο 8 Ρωσία 6 Αυστραλία 4 Καναδάς 2 Αίγυπτος 0

    Το πρόγραμμα της 2ης φάσης (14/8, νοκ άουτ)

    Θέσεις 1 - 16

    Κροατία - Καναδάς Ελλάδα - Τουρκία (11.45) Ρωσία - Βρετανία Ιαπωνία - Ουγγαρία Ιταλία - Νέα Ζηλανδία Ισπανία - Αυστραλία ΗΠΑ - Γερμανία Βέλγιο - Σερβία/Μαυροβούνιο

    Θέσεις 17 - 20

    Μεξικό - Αίγυπτος Βραζιλία - Αργεντινή

    [15] Ρύζι για κατασκευή βιοδιασπώμενου πλαστικού

    13/8/2003 7:17:00 μμ

    Αποθέματα ρυζιού για την παραγωγή βιοδιασπώμενης πλαστικής ύλης, εξετάζει να χρησιμοποιεί το ιαπωνικό Υπουργείο Γεωργίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος. ''Το σχέδιο μελετάται και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί καθώς πρώτα πρέπει να επιλυθούν οικονομικά και άλλα προβλήματα. Ωστόσο σκεπτόμαστε να το προωθήσουμε για τον περιορισμό των βιομηχανικών αποβλήτων'', διευκρίνισε. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν, το Υπουργείο ζητεί προϋπολογισμό έξι δισεκατομμυρίων γεν (47,7 εκατομμυρίων ευρώ) για τρία έτη, αρχής γενομένης το 2004, προκειμένου να προωθήσει αυτά τα ''πράσινα'' πλαστικά. Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά σέβονται περισσότερο το περιβάλλον σε σχέση με το συνηθισμένο πλαστικό υλικό, γιατί αποσυντίθενται από μικροοργανισμούς που ζούν στο νερό και το διοξείδιο του άνθρακα, χωρίς ν'αποδεσμεύουν τοξικά αέρια κατά την καύση.

    Στη βιομηχανία των βιοδιασπώμενων πλαστικών κυριαρχούν αμερικανικές εταιρίες, κυρίως η Cargill-Dow, η πρώτη που ξεκίνησε παραγωγή ευρείας κλίμακας πλαστικών από καλαμπόκι το 2001.

    Η ετήσια κατανάλωση πλαστικών στην Ιαπωνία είναι περίπου 14 εκατομμύρια τόννοι από τους οποίους μόνο οι 20.000 τόνοι είναι βιοδιασπώμενοι.

    Στα τέλη Ιουνίου, τ' αποθέματα του ιαπωνικού ρυζιού ανέρχονταν σε 2,69 εκατομμύρια τόννους.

    Η χώρα έχει απόθεμα 950.000 τόνων εισαγόμενου ρυζιού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 August 2003 - 20:52:58 UTC