Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλωτά πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Ανθρώπινος δόλος κρύβεται πίσω απ' τη διαρροή στο ''Ατλαντίς''
  • [03] Ανοίγει και πάλι η Δουκίσσης Πλακεντίας
  • [04] Συνελλήφθη 78χρονος Ελληνοκύπριος στα κατεχόμενα
  • [05] Λουκέτο σε καταστήματα για κακές υγειονομικές συνθήκες
  • [06] Δικαιώματα ταξιδιωτών: Υπάρχουν και προστατεύονται!
  • [07] Μειώθηκαν οι μαθητές-Αυξήθηκαν οι δάσκαλοι
  • [08] Τέλος στις οικοδομικές άδειες για τις νησιωτικές περιοχές
  • [09] Παπαδόπουλος: ''Θέμα της Τουρκίας αν θα συζητήσει μαζί μου''
  • [10] Συντριβή ελικοπτέρου στην Ινδία
  • [11] Φόβοι Αυστραλών για επίθεση στη Quantas
  • [12] Γερμανός δημοσιογράφος πρώην συνεργάτης της Στάζι;
  • [13] Σώοι οι 18 Αλγερινοί στη Σαχάρα
  • [14] Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση της ISAF στην Καμπούλ
  • [15] Πυροβολούν ...ότι κινείται οι Αμερικανοί στο Ιράκ
  • [16] Σε μπελάδες και ο Αθνάρ για τα ''οπλα'' του Ιράκ
  • [17] ''Ομάδα Αμεσης Δράσης'' για τους κερδοσκόπους
  • [18] Συνεχίζει την προετοιμασία της η ΕΘνική
  • [19] Τοξοβολία: Προκρίθηκε στις ''16'' η Ψάρρα
  • [20] Μπάσκετ: Ελλάδα-Σερβία/Μαυροβούνιο 81-61
  • [21] 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών
  • [22] Γραφείο Ολυμπιακής Ενημέρωσης στο Μαραθώνα
  • [23] Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε Σάκοτα
  • [24] Αναζητείται ''φιλική'' λύση για τα Μάρμαρα
  • [25] Ολυμπιακή γεύση στο φεστιβάλ του Queensland
  • [26] Εξω-γήινος γάμος!
  • [27] Έφαγε ξύλο γιατί τον λένε ...Σαντάμ Χουσεΐν!

    [01] Πλωτά πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

    11/8/2003 7:38:00 μμ

    Με πλωτούς χώρους στάθμευσης θα επιδιώξει η πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκηρύσσεται διαγωνισμός για 1000 θέσεις πάρκινγκ και ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, ιδιώτες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Πασχαλίδης που ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για αυτά που πρόκειται να προκηρυχθούν.

    Μέτρα για την ανάπλαση του Λιμανιού

    Δεκαπέντε μέτρα για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εξήγγειλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προγραμματισμένης του περιοδείας σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

    Όσον αφορά τους πλωτούς χώρους στάθμευσης, ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να συνδράμει στη θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης με κεντρική ιδέα τη συγχρηματοδότηση.

    Τόνισε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός του 2003, να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την ανάπλαση και αξιοποίηση της χερσαίας λιμενικής ζώνης στην 1η και 2η προβλήτα του λιμανιού.

    Οι σχετικές προτάσεις θα τεθούν υπό συζήτηση στις 22 Αυγούστου με εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Επίσης μελετάται και η ανάθεση φορτοεκφορτωτικού έργου της ΟΛΘ ΑΕ και σε τρίτους όταν δεν επαρκεί το δικό της λιμενεργατικό προσωπικό, εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας.

    Για την επέκταση της 6ης προβλήτας, ο υπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση μέσα στην πενταετία 2003-2007 ποσού 20,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις.

    Η προβλήτα θα επεκταθεί κατά 500 μέτρα σε μήκος και θα αποκτήσει κρηπιδώματα βάθους 15 μέτρων.

    Στα μέτρα περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη βάση της 6ης προβλήτας, η δημοπράτηση μέσα στον Αύγουστο του υπολοίπου μέρους της σύνδεσης του λιμανιού με τη δυτική είσοδο και η εκπόνηση Γενικού Κανονισμού προσωπικού.

    Στα σχέδια του υπουργείου εντάσσεται επίσης και η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της ρύπανσης.

    [02] Ανθρώπινος δόλος κρύβεται πίσω απ' τη διαρροή στο ''Ατλαντίς''

    11/8/2003 7:21:00 μμ

    Το ενδεχόμενο η διαρροή του διοξειδίου του άνθρακα στο κρουαζιερόπλοιο "Αντλαντίς" την Παρασκευή, και που κόστισε τη ζωή στον 44χρονο ναυτικό Δημήτρη Καραγεωργίου, να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης ενέργειας εξετάζουν οι λιμενικές αρχές. Οι αξιωματικοί αλλά και οι πραγματογνώμονες έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα, όταν κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπίστωσαν ότι είχε παραβιαστεί η πόρτα του ειδικού χώρου μέσα στον οποίο φυλάσσονταν οι φιάλες με το διοξείδιο του άνθρακα και για τις οποίες υπεύθυνος είναι είτε ο ύπαρχος -δεύτερος καπετάνιος- του πλοίου, είτε κάποιος άλλος αξιωματικός της ''γέφυρας''.

    Στο πόρισμά τους και οι τρεις πραγματογνώμονες της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων που ερευνούν τα αίτια της ''διαρροής'' με εντολή του ΥΕΝ Γιώργου Πασχαλίδη, αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η διαρροή ήταν προϊόν ανθρώπινης ενέργειας και μόνο.

    Μετά τη νέα τροπή, τις επόμενες ημέρες οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σαντορίνης και σε συνεργασία με τον εισαγγελέα Νάξου θα αρχίσουν να καλούν για κατάθεση τα μέλη του πληρώματος.

    [03] Ανοίγει και πάλι η Δουκίσσης Πλακεντίας

    11/8/2003 7:15:00 μμ

    Το σημείο που προκλήθηκε

    καταβύθιση

    Την Τρίτη, δίδεται και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της λεωφόρου Δουκίσσης Πλακεντίας, μεταξύ των οδών Μεταμόρφωσης και Ολύμπου, το οποίο είχε κλείσει λόγω καταβύθισης του οδοστρώματος και καταστροφής της προσωρινής σήρραγγας του μετρό στο σημείο αυτό. Συγκεκριμένα αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση το τμήμα της λεωφόρου Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, τόσο για την αποκατάσταση της σήρραγγας του έργου όσο και για την κατασκευή της υπόγειας συνδετήριας σήρραγγας του σταθμού Χαλάνδρι.

    [04] Συνελλήφθη 78χρονος Ελληνοκύπριος στα κατεχόμενα

    11/8/2003 2:52:00 μμ

    Το κατοχικό καθεστώς του Ντενκτάς απήγαγε τον 78χρονο Γρηγόρη Μάρκου, από την Αφάνεια, κάτοικο Κοφίνου, χθες στο οδόφραγμα του Περγάμου κατά την επιστροφή του από την κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μάρκου είχε λογομαχήσει με δύο Τουρκοκύπριους, οι οποίοι έκλεισαν με σιδερένιους λοστούς το χώρο στάθμευσης, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του στην κατεχόμενη Κερύνεια, λέγοντάς του ότι θα μπορούσε να το πάρει ύστερα από τέσσερις και πλέον ώρες. Ο 78χρονος πρόσφυγας κατάφερε να παραλάβει τελικά το αυτοκίνητό του, με τη βοήθεια Τουρκοκύπριου, για να συλληφθεί όμως αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του Μάρκου φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός, ότι είχε αναφέρει στους δύο Τουρκοκύπριους, ότι κατά την επιστροφή του στις ελεύθερες περιοχές, θα γνωστοποιούσε το θέμα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρόσφυγας αναμένεται, ότι θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

    [05] Λουκέτο σε καταστήματα για κακές υγειονομικές συνθήκες

    11/8/2003 2:19:00 μμ

    Τρία καταστήματα έκλεισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ως αποτέλεσμα των συστηματικών ελέγχων που διενεργεί στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που έχει αναληφθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης για την εξυγίανση και ομαλοποίηση της αγοράς. Απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας διαπιστώθηκαν ότι επικρατούσαν στα καταστήματα, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια και η υγιεινή των παραγομένων ή διατιθεμένων προϊόντων και τροφίμων. Η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων ισχύει μέχρι συμμόρφωσης αυτών με την κείμενη νομοθεσία.

    Τα τρία καταστήματα που έκλεισαν:

    Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής του Γεώργιου Χλατσογιάννη στον Πλαταμώνα Πιερίας.

    Οπωροπαντοπωλείο του Γεωργίου Σαρδελα, στον Αγιο Δημήτριο.

    Αρτοποιείο της επιχειρήσης Αικ. Ιωάννου - Βασ.Αντύπας ΟΕ στους Αμπελόκηπους.

    Αυστηροί έλεγχοι και σε νοσοκομεία

    Εξάλλου, κατά το τελευταίο εξάμηνο ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε ελέγχους στα 36 δημόσια νοσοκομεία του νομού Αττικής και διατύπωσε συγκεκριμένες συστάσεις, υποδεικνύοντας λεπτομερή διορθωτικά μέτρα, προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για όλο το φάσμα των παρατηρουμένων ελλείψεων των υποδομών των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ή προβλημάτων ως προς την εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργικής υγιεινής.

    Σε κανένα από τα νοσοκομεία δεν διαπιστώθηκε αποθήκευση ή διάθεση μη ασφαλών ή ακατάλληλων τροφίμων.

    Μέσα στους επόμενους μήνες θα επακολουθήσουν επανέλεγχοι για να διαπιστωθεί η εφαρμογή των διορθωτικών μέτρων.

    [06] Δικαιώματα ταξιδιωτών: Υπάρχουν και προστατεύονται!

    Πηγή: ΝΕΤ 11/8/2003 1:17:00 μμ

    Με τη βαλίτσα στο χέρι, το μαγιό ήδη φορεμένο και με ονειρεμένες παραλίες στο μυαλό, οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού φεύγουν για λίγες μέρες ξεκούρασης και αναζωογόνησης. Διακοπές ώρα μηδέν! Κι αν τα μποφόρ κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια; Κι αν οι αεροπορικές εταιρείες διπλοναυλώνουν τα αεροσκάφη; Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες όταν ταξιδεύουν με άλλα μεταφορικά μέσα, εκτός Ι.Χ.; Ποια είναι τα δικαιώματα τους και σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφή χρημάτων ή εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς χωρίς δική τους επιβάρυνση όταν το δρομολόγιο αναβάλλεται ή ακυρώνεται; Η γενική αρχή λέει πως για οποιαδήποτε καθυστέρηση, αναβολή ή ματαίωση ταξιδιού που γίνεται για λόγους ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες) η ακτοπλοϊκή ή αεροπορική εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά μας δε φέρει καμιά ευθύνη.

    Ματαίωση απόπλου λόγω βλάβης, απεργίας, κλπ

    Η ακτοπλοϊκή εταιρεία υποχρεούται:

    - Να ακυρώσει το εισιτήριο και να επιστρέψει τα χρήματα.

    - Να σας προωθήσει στο αμέσως επόμενο δρομολόγιο.

    - Να φροντίσει για τη διανυκτέρευσή σας αν αυτό χρειαστεί.

    Καθυστέρηση απόπλου με υπαιτιότητα της ακτοπλοϊκής εταιρείας

    Η ακτοπλοϊκή εταιρεία υποχρεούται:

    - Να φροντίσει για χώρο αναμονής.

    - Να ακυρώσει το εισιτήριο και να επιστρέψει τα χρήματα.

    Αν κάτι κακό συμβεί στο ΙΧ σας καθώς επιβιβάζεστε στο πλοίο

    - Αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πάθει κάτι το αυτοκίνητό μας στο γκαράζ του πλοίου από κακό χειρισμό του πλοιάρχου δικαιούμαστε αποζημίωση για τις φθορές.

    - Αν συμβεί κάποια σύγκρουση κατά τη διάρκεια της φόρτωσης ή της αποβίβασης οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν το ατύχημα.

    Αν δεν ταξιδέψετε από δική σας ευθύνη

    - Δυστυχώς, χάνετε το εισιτήριο, χάνετε και τα χρήματα που έχετε δώσει για να αγοράσετε το μαγικό χαρτάκι.

    - Πάντως, αν ειδοποιήσετε εγκαίρως σάς επιστρέφεται το 50%.

    Οverbooking από τις αεροπορικές εταιρείες

    - Η αποζημίωση που προβλέπεται για αυτούς που δε θα ταξιδέψουν εξαρτάται από την απόσταση, ενώ μπορεί να είναι μικρότερη αν τελικά ταξιδέψετε με άλλη πτήση την ίδια μέρα.

    - Σε κάθε περίπτωση η αεροπορική εταιρεία υποχρεούται να σας καλύψει τα έξοδα διατροφής και διαμονής. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση ματαίωσης της πτήσης αλλά και μεγάλης καθυστέρησης με υπαιτιότητα της εταιρείας.

    Ακύρωση αεροπορικού εισιτηρίου με υπαιτιότητα του ταξιδιώτη

    - Επιστρέφεται από την εταιρεία μέρος του αντιτίμου του εισιτηρίου.

    - Για κάθε αλλαγή ή ακύρωση ο ταξιδιώτης "τρώει" μικρό πρόστιμο από την αεροπορική εταιρεία.

    Σε περίπτωση απώλειας των αποσκευών

    Οι επιβάτες δικαιούνται γερή αποζημίωση που θα την καταβάλει η εταιρεία.

    Αν χαθούν μέσα από τις αποσκευές αντικείμενα αξίας, η αεροπορική εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη εκτός και αν κάτι τέτοιο έχει δηλωθεί πριν το ταξίδι και υπάρχει σχετική απόδειξη.

    Η γενική συμβουλή είναι τα πολύτιμα αντικείμενα να τα κουβαλάμε μαζί μας για καλό και για κακό.

    [07] Μειώθηκαν οι μαθητές-Αυξήθηκαν οι δάσκαλοι

    11/8/2003 12:06:00 μμ

    Μείωση παρουσιάζει ο σχολικός πληθυσμός, κατά το σχολικό έτος 2002-2003 σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος κατά 0,3% στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 2,7% στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, μείωση σημείωσαν και οι σχολικές μονάδες τόσο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κατά 0,3% όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 1,9%. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία παράλληλα ανακοίνωσε, ότι το διδακτικό προσωπικό αυξήθηκε κατά 5,7% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κατά 11% στη δευτεροβάθμια, με αποτέλεσμα η σχέση των μαθητών προς το διδακτικό προσωπικό να βελτιωθεί για μια ακόμα σχολική χρονιά. Η σχέση αυτή είναι 13,2 μαθητές προσχολικής ηλικίας για κάθε νηπιαγωγό, 12,3 μαθητές του δημοτικού σχολείου για κάθε δάσκαλο, 9,5 μαθητές γυμνασίου για κάθε καθηγητή και 10,7 μαθητές για κάθε καθηγητή λυκείου.

    Πρώτη η Αττική σε συγκέντρωση δασκάλων

    Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση του σχολικού πληθυσμού ο νομός Αττικής διαθέτει τώρα το 27,2% του συνόλου των νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, το 33,8% των δημοτικών, το 34,7% των γυμνασίων και το 37,2% των λυκείων.

    Ενδιαφέροντα επίσης είναι και τα στοιχεία που αφορούν τους φοιτητές της ανωτάτης εκπαίδευσης. Το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 ενεγράφησαν 163.256 φοιτητές, εκ των οποίων τελείωσαν κανονικά τα εξάμηνα σπουδών, αλλά οφείλουν μαθήματα οι 118.359.

    Τέλος, το διδακτικό προσωπικό των Α.Ε.Ι ανέρχεται σε 10.708 άτομα, παρουσιάζει δηλαδή αύξηση κατά 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

    [08] Τέλος στις οικοδομικές άδειες για τις νησιωτικές περιοχές

    11/8/2003 7:39:00 μμ

    Αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να ανακοπεί η μαζική υποβολή αιτήσεων νέων οικοδομικών αδειών λόγω των αυστηρότερων όρων δόμησης που θα ισχύσουν. Η αρχή έγινε με την Μύκονο και την Aνδρο και αναμένεται να ακολουθήσουν η Κέα, η Ίος, η Νάξος, η Ρόδος, η Σύμη και η Σίφνος.

    [09] Παπαδόπουλος: ''Θέμα της Τουρκίας αν θα συζητήσει μαζί μου''

    11/8/2003 6:37:00 μμ

    Την θέλησή του να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την προώθηση της λύσης του Κυπριακού εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος που τόνισε ωστόσο ότι δεν επαφίεται στον ίδιο αν θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, αλλά στον Ταγίπ Ερντογάν και την Αγκυρα. Εκτίμησε επίσης ότι οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού θα επαναρχίσουν μετά τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, τον Δεκέμβριο, καθώς, επεσήμανε, δεν έχει καμιά ένδειξη ότι ο Κόφι Αναν προετοιμάζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία έως τότε. Την ίδια ώρα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Κίπρισλι'', σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για λύση του Κυπριακού μέχρι την 1η Μαϊου του 2004.

    Πάγια θέση της ηγεσίας της Κύπρου

    Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα ''Η Σημερινή '', ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πάγια επιδίωξη όλων των προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν συνομιλητής της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς να είναι η Αγκυρα και όχι ο Ραούφ Ντενκτάς, υπενθυμίζοντας μάλιστα την επιδίωξη του πρώην προέδρου Βασιλείου να συναντηθεί με τον Τουργκούτ Οζάλ.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επισήμανε επίσης ότι πρόκειται για μια σταθερή πολιτική την οποία ακολουθεί και ο ίδιος.

    Προσφυγές Τουρκοκυπρίων για αποζημιώσεις

    Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει περιπλοκές στο θέμα των περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, το καθεστώς Ντενκτάς προχωρεί μέσω του ΕΦΚΑΦ ενός μουσουλμανικού ιδρύματος, στο οποίο ανήκει σημαντική ακίνητη ιδιοκτησία, τόσο στις κατεχόμενες όσο και στις ελεύθερες περιοχές, σε αγωγές για διεκδίκηση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές.

    Μετά τη διεκδίκηση εκατομμυρίων από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με τον ισχυρισμό ότι το συμβούλιο υδατοπρομήθειας εκμεταλλεύθηκε πηγή και εγκαταστάσεις του, το ΕΦΚΑΦ προχώρησε σε αγωγές εναντίον του επιχειρηματία-εκπαιδευτικού Κώστα Σαβεριάδη, απαιτώντας την καταβολή ενοικίων από το 1973 έως σήμερα, για τη χρήση κτιρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το γυμνάσιο Δροσιάς.

    Ο κ. Σαβεριάδης από την πλευρά του, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας αποζημιώσεις πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών για την κατοχή από την Τουρκία της περιουσίας του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, που έχει ήδη γίνει παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Οι Ελληνοκύπριοι που αποτάθηκαν στο ψευδοκράτος του για αποζημιώσεις των περιουσιών τους στα κατεχόμενα έχουν ανέλθει στους 18, σύμφωνα και με δηλώσεις του ίδιου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αν οι Ελληνοκύπριοι δεν ικανοποιηθούν από την απόφαση της λεγόμενης επιτροπής, θα μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [10] Συντριβή ελικοπτέρου στην Ινδία

    11/8/2003 1:46:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Σκάφη της ινδικής ακτοφυλακής περισυνέλεξαν ένα πτώμα ενώ εκτιμάται ότι είναι σώα τουλάχιστον τέσσερα από τα 29 άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε σήμερα Δευτέρα στην Αραβική θάλασσα, στα ανοικτά της Βομβάης. Το ελικόπτερο, που είχε ναυλώσει η κρατική Εταιρία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, κατέπεσε κοντά στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Σαγκάρ-Κιράν, στις δυτικές ακτές της Ινδίας. Στο ελικόπτερο επέβαιναν εργάτες της εταιρείας και τετραμελές πλήρωμα. Πληροφορίες δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής για την κατάσταση των διασωθέντων, ούτε για τα αίτια του δυστυχήματος.

    [11] Φόβοι Αυστραλών για επίθεση στη Quantas

    11/8/2003 3:50:00 μμ

    Τους φόβους του, ότι η αεροπορική εταιρία Quantas απειλείται από την τρομοκρατία, εξέφρασε με δηλώσεις του την Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ. Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό τα αεροσκάφη του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας απειλούνται περισσότερο στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπου διατρέχουν τον κίνδυνο να κτυπηθούν από ρουκέτες εδάφους-αέρος. Μιλώντας στο κανάλι "9" ο κ. Χάουαρντ είπε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με άλλες κυβερνήσεις του εξωτερικού για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, μετά από πληροφορίες που έλαβε ότι τρομοκράτες θα επιδιώξουν να κτυπήσουν επιβατικά αεροσκάφη.

    Στην Ινδονησία τον Οκτώβριο ο Χάουαρντ

    Σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Δικαιοσύνης ρουκέτες εδάφους που μπορούν να πλήξουν επιβατικά αεροσκάφη κατά την απογείωσή τους ή την προσγείωσή τους πωλούνται έναντι μόλις δυο χιλιάδων δολαρίων σε κάποιες "ανατολικές χώρες".

    Στο μεταξύ ο κ. Χάουαρντ δήλωσε ότι παρά τον κίνδυνο να σημειωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ινδονησία ο ίδιος θα μεταβεί εκεί στις 12 Οκτωβρίου για να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης όπου σκοτώθηκαν 202 άτομα από τα οποία τα 88 ήταν Αυστραλοί (και πέντε ελληνικής καταγωγής). Μαζί του θα ταξιδεύσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σάϊμον Κριν.

    [12] Γερμανός δημοσιογράφος πρώην συνεργάτης της Στάζι;

    11/8/2003 2:59:00 μμ

    Ένας από τους διασημότερους Γερμανούς ερευνητές δημοσιογράφους, ο Γκίντερ Βάλραφ, είναι φακελωμένος ως "ανεπίσημος συνεργάτης" (IM) στα αρχεία της Στάζι, της πρώην ανατολικογερμανικής μυστικής αστυνομίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ντι Βελτ". Διάσημος ιδιαίτερα για τη μεγάλη έρευνα, που είχε φέρει σε πέρας εμφανιζόμενος ως Τούρκος λαθρομετανάστης στη Δυτική Γερμανία, ο Βάλραφ εργάσθηκε από το Μάιο του 1968 ως το Δεκέμβριο του 1971 με το κωδικό όνομα "Βάγκνερ" και ανήκε στο τμήμα Χ των μυστικών υπηρεσιών της Στάζι, τον τομέα που ήταν αρμόδιος για την παραπληροφόρηση, σύμφωνα με την "Ντι Βελτ", η οποία δημοσιεύει ένα φαξ του φακέλου του Γκίντερ Βάλραφ. Μια έκθεση του 1976, που αξιολογεί τη συνεργασία του, κρίνει με αυστηρότητα τις υπηρεσίες του ως πληροφοριοδότη, τις οποίες βρίσκει πολύ κατώτερες "των δυνατοτήτων του".

    Αντίθετα αποδείχθηκε καλός στην παραπληροφόρηση, συμβάλλοντας κυρίως "στον αγώνα κατά των βιολογικών και χημικών όπλων στη Δυτική Γερμανία, ιδιαίτερα μεταξύ των φοιτητών", σύμφωνα με το ντοκουμέντο, το οποίο επικαλείται η "Ντι Βελτ".

    Η Στάζι διευκρινίζει, ότι οι επικριτικές θέσεις του δημοσιογράφου έναντι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Δυτικής Γερμανίας) παρουσιάζουν "ομοιότητες, που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκατασταθεί και να αναπτυχθεί η επαφή" μαζί του.

    Δεν υπήρχε "καμιά σημαντική διαφορά απόψεων" ανάμεσα στη Στάζι και τον Γκίντερ Βάλραφ "σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας", σύμφωνα με το φάκελο. Στη διάρκεια των τριών ετών της συνεργασίας του, ο Γκίντερ Βάλραφ έδωσε στη Στάζι πληροφορίες για την εκπαίδευση των αξιωματικών στη Δυτική Γερμανία, καθώς και για τα βιολογικά και χημικά όπλα, προστίθεται στην ίδια πηγή.

    Ερωτηθείς από την "Ντι Βελτ", ο Γκίντερ Βάλραφ δήλωσε ότι "δεν γνώριζε για το φάκελο", που τον αναφέρει ως ανεπίσημο πληροφοριοδότη. "Δεν συνεργάσθηκα εν γνώσει μου με πράκτορες της Στάζι", δήλωσε. Ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται πως είχε επαφές παρά μόνο με "συνεργάτες μιας υπηρεσίας αρχείων της ΓΛΔ" (Ανατολικής Γερμανίας).

    Ο 60χρονος Βάλραφ είναι επίσης διάσημος, επειδή εξέθεσε στη δεκαετία του 1970 τις δημοσιογραφικές πρακτικές της "Μπιλντ Τσάιτουνγκ", έπειτα από μια έρευνα την οποία πραγματοποίησε εμφανιζόμενος ως νεοπροσληφθείς στη λαϊκή αυτή εφημερίδα, που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

    [13] Σώοι οι 18 Αλγερινοί στη Σαχάρα

    11/8/2003 1:50:00 μμ

    Σώοι και αβλαβείς βρέθηκαν στις 8 Αυγούστου 18 Αλγερινοί που ταξίδευαν με φορτηγό και τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από την 1η Αυγούστου στην Αλγερινή Σαχάρα, αναφέρει η αλγερινή εφημερίδα Ελ Μουτζαχίντ. Το φορτηγό είχε αναχωρήσει από την περιοχή Μεγκνέν με 17 κτηνοτρόφους και τον οδηγό για το Μπορτζ Μπάντζι Μοχτάρ, 120 χιλιόμετρα μακριά στη νότια Αλγερία, στα σύνορα με το Μαλί. Ο οδηγός έχασε το δρόμο και την Παρασκευή κάποιοι που αντελήφθησαν το φορτηγό ειδοποίησαν τους χωροφύλακες που τους αναζητούσαν.

    [14] Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση της ISAF στην Καμπούλ

    11/8/2003 12:12:00 μμ

    Το ΝΑΤΟ ανέλαβε επίσημα σήμερα τη διοίκηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (ISAF) στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, η οποία έχει αναλάβει, με εντολή του ΟΗΕ, την ασφάλεια της αφγανικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του ΝΑΤΟ εκτός Ευρώπης στα 54 χρόνια της ιστορίας του. Η τελετή της ανάληψης από το ΝΑΤΟ της μέχρι τώρα γερμανο-ολλανδικής διοίκησης της ISAF, έγινε στην Καμπούλ παρουσία του Αφγανού Προέδρου Χαμίντ Καρζάι και του Γερμανού υπουργού Αμυνας Πέτερ Στρουκ.

    [15] Πυροβολούν ...ότι κινείται οι Αμερικανοί στο Ιράκ

    11/8/2003 2:17:00 μμ

    Αμερικανοί στρατιώτες στη Βαγδάτη σκότωσαν το Σάββατο με σφαίρες έναν ιρακινό αστυνομικό τον οποίο υποψιάζονταν ως δράστη επίθεσης και στη συνέχεια έναν άλλο ο οποίος προσπαθούσε να παραδοθεί, δήλωσε σήμερα ο αστυνομικός Χαμζά Χιλάλ Ναχί, ο οποίος επέζησε των πυρών. Οι τρεις ιρακινοί αστυνομικοί βρίσκονταν σε αυτοκίνητο της αστυνομίας χωρίς διακριτικά και πυροβολούσαν προς την κατεύθυνση ενός ύποπτου οχήματος το οποίο κυνηγούσαν σε δυτικό προάστιο της Βαγδάτης, όταν οι Αμερικανοί άνοιξαν πυρ, διευκρίνισε ο λοχίας Χιλάλ Ναχί, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ο πρώτος αστυνομικός σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο και ο δεύτερος ενώ έβγαινε με τα χέρια του ψηλά και φωνάζοντας ''αστυνομία, αστυνομία''. Ο λοχίας Χιλάλ Ναχί κακοποιήθηκε από τους Αμερικανούς.

    ''Κάναμε λάθος''

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία του αστυνομικού τμήματος του Αλ Γιαρμούκ, ο αντισυνταγματάρχης Μουαγιάν Φαρχάν, επιβεβαίωσε, πως δύο άνδρες του σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του αμερικανικο-βρετανικού συνασπισμού.

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, πως γνωρίζει για τους πυροβολισμούς, αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του επεισοδίου. Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο λοχίας Τζ. Τζ. Τζόνσον, είχε αναφερθεί το Σάββατο σε ένα επεισόδιο με "φίλια πυρά" ενώ ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου καθώς μιλούσε με τον αντισυνταγματάρχη Μουαγιάντ Φαρχάν μέσα στο αστυνομικό τμήμα, δύο μέλη της αμερικανικής στρατιωτικής αστυνομίας ήρθαν να του υποβάλουν τα συλλυπητήριά τους.

    Ζήτησαν να μην κατονομαστούν και είπαν ότι πιστεύουν, πως οι Αμερικανοί εξέλαβαν τους Ιρακινούς αστυνομικούς για κακοποιούς.

    [16] Σε μπελάδες και ο Αθνάρ για τα ''οπλα'' του Ιράκ

    11/8/2003 1:40:00 μμ

    Η ισπανική κυβέρνηση παραπλάνησε το στρατό σχετικά με την υποτιθέμενη παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, εμφανίζοντάς την ως γεγονός μάλλον παρά ως πιθανότητα, γράφει σήμερα η ισπανική εφημερίδα "El Pais". Πριν από τον πόλεμο, η κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ έδωσε στους κορυφαίους στρατηγούς μια έκθεση, που δικαιολογούσε την απόφασή της να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, γράφει η εφημερίδα. Στην έκθεση υποστηριζόταν κατηγορηματικά, ότι το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, παρά την άποψη της ισπανικής μυστικής υπηρεσίας και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, που θεωρούσαν την ύπαρξη των όπλων αυτών απλή πιθανότητα. Στην έκθεση τα υποτιθέμενα όπλα παρουσιάζονταν ως απειλή για την ασφάλεια της Ισπανίας. Ο στόχος ήταν, σύμφωνα με την "El Pais", να υποστηρίξουν οι στρατηγοί τον πόλεμο αν ερωτούνταν από τους δημοσιογράφους.

    ''Yπό αμφισβήτηση ολόκληρος ο πόλεμος''

    Εξάλλου η εφημερίδα "El Moundo" αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι η υπουργός Εξωτερικών Ανα Παλάθιο έδωσε εντολή στον Ισπανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ Ινοθένθιο Αρίας να διακόψει τις διακοπές του επειδή έκανε μια δήλωση επικριτική για τον πόλεμο.

    "Αν δεν βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ολόκληρος ο πόλεμος και η υποστήριξη, που προσέφερε η Ισπανία σ' αυτόν", είχε δηλώσει ο Αρίας σε διάλεξή του σε πανεπιστήμιο στο Ελ Εσκοριάλ κοντά στη Μαδρίτη. Η Παλάθιο έδωσε εντολή στον Αρίας να επιστρέψει στη θέση του στη Νέα Υόρκη και του συνέστησε να αποφεύγει στο μέλλον τα πολιτικά σχόλια.

    [17] ''Ομάδα Αμεσης Δράσης'' για τους κερδοσκόπους

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/8/2003 12:23:00 μμ

    Νέο ελεγκτικό όργανο, το οποίο θα παρεμβαίνει προκειμένου να περιορίσει τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στην αγορά καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας σε αγαθά και υπηρεσίες πρόκειται να λειτουργήσει μετά τις 15 Αυγούστου. Στην ομάδα άμεσης δράσης, όπως θα ονομάζεται το νέο όργανο, θα συμμετέχουν ελεγκτικά όργανα του ΣΔΟΕ, του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του Ενιαίου Φορέα Έλεγχου Τροφίμων. Το νέο όργανο θα επιλαμβάνεται επίσης υποθέσεων, που αφορούν σε φορολογικές παραβάσεις. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης προειδοποιεί, ότι η κερδοσκοπία και οι εναρμονισμένες πρακτικές θα χτυπηθούν αλύπητα, ενώ προαναγγέλλει κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους και καμπάνια για την ενεργοποίηση των καταναλωτών.

    Συνεχή τα παράπονα των τουριστών

    Στο μεταξύ, οι υψηλές τιμές και η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών αποτελούν τις κύριες "πληγές" του ελληνικού τουρισμού, όπως φαίνεται από την πληθώρα των καταγγελιών, που δέχονται καθημερινά τα γραφεία του ΕΟΤ σε όλη τη χώρα από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", οι βασικότερες καταγγελίες αφορούν υψηλά κόμιστρα ταξί και κακή συμπεριφορά των οδηγών, βρώμικες παραλίες, γεμάτες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, φασαρία, ελλιπή σήμανση σε δρόμους και αρχαιολογικούς χώρους, ελλιπή τουριστική πληροφόρηση, κακές υπηρεσίες και πρόβλημα καθαριότητας των ξενοδοχείων.

    [18] Συνεχίζει την προετοιμασία της η ΕΘνική

    11/8/2003 2:33:00 μμ

    Για την Ιταλία φεύγει την Τρίτη το πρωί η Εθνική ομάδα του μπάσκετ, πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας που θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς επτά ημέρες σε τρεις χώρες της Νότιας Ευρώπης για μια νέα σειρά δυνατών και ως εκ τούτου εξαιρετικά χρήσιμων φιλικών. Τα πρώτα τεστ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο τουρνουά "Αλεξάνδρεια", ήταν απόλυτα επιτυχημένα, καθώς η Εθνική μας ομάδα, εμφανίστηκε σοβαρή και στους τρεις αγώνες, έδειξε μεγάλη συνέπεια στην άμυνα, ενώ μέρα με τη μέρα παρουσίαζε όλο και μεγαλύτερη διάρκεια στη συνολική απόδοσή της, κάτι που είναι και το κυρίως ζητούμενο για τον Γιάννη Ιωαννίδη. "Μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι, ωστόσο μέχρι να αρχίσει το Ευρωμπάσκετ έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Κι αυτά τα περιθώρια θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στη συνέχεια", δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

    Το πρόγραμμα αγώνων

    Αύριο το πρωί (10.30) η Εθνική μας αναχωρεί με πτήση της Ο.Α. για το Μιλάνο, απ όπου θα μεταβεί οδικώς στο Βαρέζε, όπου την Τετάρτη 13/8 θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, σε ένα παιχνίδι που θα αρχίσει στις 21.30 ώρα Ελλάδας, ενώ θα παραμείνει εκεί και την Πέμπτη για προπονήσεις.

    Την Παρασκευή η αποστολή θα μεταβεί μέσω Μιλάνου και Μαδρίτης στην ισπανική πόλη Κάδιξ. Σε ένα προάστιό της, το Σαν Φερνάντο, η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 16/8 στις 13.45 ώρα Ελλάδας την Ισπανία και αμέσως μετά τον αγώνα η αποστολή θα μεταβεί στη Μαδρίτη, όπου θα διανυκτερεύσει.

    Την Κυριακή 17/8 το πρωί θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου θα ολοκληρώσει τη μίνι περιοδεία της με δύο φιλικά κόντρα στη Σερβία/Μαυροβούνιο. Ενα την Κυριακή (ανεπίσημο) και ένα τη Δευτέρα 18/8, που θα είναι και το επίσημο. Η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 19/8 το πρωί.

    Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα πάρει μαζί του 16 παίκτες, καθώς ειδοποίησε τον Νέστορα Κόμματο ότι δεν θα συνεχίσει την προετοιμασία, όπως είχε κάνει νωρίτερα με τους Σχορτσιανίτη και Πελεκάνο.

    Αντίθετα με την αποστολή θα ταξιδέψει κανονικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο αρχηγός ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και γι αυτό δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Σερβία/Μαυροβούνιο την Κυριακή, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία.

    [19] Τοξοβολία: Προκρίθηκε στις ''16'' η Ψάρρα

    11/8/2003 1:16:00 μμ

    Στο γύρο των "16" της δοκιμαστικής διοργάνωσης τοξοβολίας που διεξάγεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκρίθηκε η Ευαγγελία Ψάρρα. Η 29χρονη αθλήτρια, σε αγώνα για το γύρο των "32" που έγινε το πρωί της Δευτέρας, επικράτησε 157-151 της Ντέρια Μπάρτ Σάριαλ Τιν (Τουρκία) και έτσι πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τη 16άδα όπου θ' αντιμετωπίσει την Κινέζα Νταν Γκουό. Η τελευταία, πέρασε "μπάι" στον πρώτο γύρο, ενώ στο δεύτερο (1/16) επεβλήθη 162-151 της συμπατριωτισσάς της Χουά Βέι Ζάο. Από ελληνικής πλευράς, η Ελπίδα Ρωμαντζή, ηττήθηκε 153-146 από την Πολωνέζα Γιουστίνα Μόσπινεκ και αποκλείστηκε.

    Η διαδικασία αποκλεισμού...

    Το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποκλεισμού, από την οποία προέκυψαν οι 32 κορυφαίοι αθλητές στην κατηγορία ανδρών και όπως συνέβη και στο πρωινό σκέλος οι επιδόσεις των αθλητών κυμάνθηκαν σε υψηλό επίπεδο.

    Από ελληνικής πλευράς, μετά από τον Απόστολο Νάνο και τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου και ο Γιώργος Καλογιαννίδης αποχαιρέτησε την Αθλητική Διοργάνωση, σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα του ατομικού.

    Ο Καλογιαννίδης αγωνίστηκε κόντρα στον Ιταλό Μάρκο Γκαλιάτσο, ο οποίος σημείωσε επίδοση 158/180, ενώ ο Έλληνας αθλητής περιορίστηκε στο 148/180.

    Έτσι η ελληνική ομάδα θα επικεντρώσει πλέον την προσοχή της στο ομαδικό που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, οπότε και θα αντιμετωπίσει στις 9.50 π.μ. την Εθνική Ιταλίας.

    Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Κύπριος Γιώργος Σαββίδης.

    Ο 54χρονος τοξότης απέκλεισε, έπειτα από συγκλονιστική μονομαχία, τον συμπατριώτη του Αχιλλέως με 160-157 (πάντοτε με "άριστα" το 180) και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής, που θα λάβει μέρος στην φάση των "32" της Αθλητικής Διοργάνωσης.

    Κατάγεται από τη Λευκωσία και είναι τραυματίας πολέμου από το 1974. Με την τοξοβολία ασχολείται τα τελευταία 6 χρόνια και φιλοδοξεί να συνεχίσει για πολλά ακόμα.

    Αποτελέσματα στο γύρο των ''32'' - Τα ζευγάρια των ''16''

    Τα αποτελέσματα στο γύρο των "32" της δοκιμαστικής διοργάνωσης στην τοξοβολία, καθώς και τα ζευγάρια για τον γύρο των "16" που θα γίνει την Τρίτη το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, έχουν ως εξής:

    Γύρος "32"

    Χιούν Σούνγκ Παρκ (Κορέα)-Ελενα Ντοστάι (Ρωσία) 168-157 Γιουστίνα Μόσπινεκ (Πολωνία)-ΕΛΠΙΔΑ ΡΩΜΑΝΤΖΗ 153-146 Γουάν Γουάν Ζανγκ (Κίνα)-Καρίν Λάρσον (Σουηδία) 155-148 Αλισον Γουίλιαμσον (Βρετανία)-Ναταλία Βαλέενα (Ιταλία) 165-161 Κατερίνα Νταλέκχα (Ουκρανία)-Τζέιντ Μπίτι (Αυστραλία) 162-154 Ανια Χίτζλερ (Γερμανία)-Μαργκαρίτα Γκαλινόφσκαγια (Ρωσία) 136-163 Ιβόνα Ναρτσίνκιεβιτς (Πολωνία)-Πέτρα Ερικσον (Σουηδία) 162-152 Σαγιόκο Καβαούτσι (Ιαπωνία)-Μι Γιαν Γιουν (Κορέα) 160-169 Ναταλία Νασαρίντζε (Τουρκία)-Γιουκάρι Καβασάκι (Ιαπωνία) 161-154 Ελεν Πάλμερ (Βρετανία)-Αλμουντένα Γκαγιάρδο Βιθέντ (Ισπανία) 154-158 Κίρστιν Ζιν Λιούις (Ν. Αφρική)-Ελίφ Σαλιγιάν (Τουρκία) 158-153 Ναταλία Μπολότοβα (Ρωσία)-Σαγιάμι Ματσουσίτα (Ιαπωνία) 155-157 Χιούν Γιούνγκ Λι (Κορέα)-Κάρεν Σκαβότο (ΗΠΑ) 169-153 Σου Τσι Γουάν (Ταϊπέι)-Λάνα Νίντχαμ (Βρετανία) 162-160 Ευαγγελία Ψάρρα-Ντέρια Μπάρτ Σάριαλ Τιν (Τουρκία) 157-151 Χουά Βέι Ζάο (Κίνα)-Νταν Γκουό (Κίνα) 151-162

    Γύρος "16"

    Χιούν Σούνγκ Παρκ (Κορέα)-Γιουστίνα Μόσπινεκ (Πολωνία) Γουάν Γουάν Ζανγκ (Κίνα)-Αλισον Γουίλιαμσον (Βρετανία) Κατερίνα Νταλέκχα (Ουκρανία)-Μαργκαρίτα Γκαλινόφσκαγια (Ρωσία) Ιβόνα Ναρτσίνκιεβιτς (Πολωνία)-Μι Γιαν Γιουν (Κορέα) Ναταλία Νασαρίντζε (Τουρκία)-Αλμουντένα Γκαγιάρδο Βιθέντ (Ισπανία) Κίρστιν Ζιν Λιούις (Ν. Αφρική)-Σαγιάμι Ματσουσίτα (Ιαπωνία) Χιούν Γιούνγκ Λι (Κορέα)-Σου Τσι Γουάν (Ταϊπέι) Ευαγγελία Ψάρρα-Νταν Γκουό (Κίνα)

    [20] Μπάσκετ: Ελλάδα-Σερβία/Μαυροβούνιο 81-61

    Πηγή: ΑΠΕ 11/8/2003 12:40:00 μμ

    Την πρώτη θέση στο τουρνουά Αλεξάνδρεια που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη πήρε την Κυριακή το βράδυ η εθνική ομάδα Ελλάδος μπάκσετ των ανδρών. Η ελληνική ομάδα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε της Σερβίας/Μαυροβουνίου με 81-61. Στο Αλεξάνδρειο βρέθηκαν περίπου 2500 θεατές, πολύ περισσότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς του τουρνουά. Τα δεκάλεπτα: 16-19, 29-36, 40-63, 61-81.

    Μεγάλη εμφάνιση των Ελλήνων

    Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Σερβίας/Μαυροβουνίου και πέραν την αρχής όταν και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, στην συνέχεια του αγώνα ήταν μόνιμα μπροστά.

    Το θετικό για τον Ιωαννίδη ήταν ότι όλοι οι παίκτες του πρόσφεραν, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν (πλην του Παπαμακάριου) έβαλαν το όνομα τους στον κατάλογο των σκόρερ.

    Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στο 3ο δεκάλεπτο (39-29) ενώ η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 26΄ όταν η εθνική προηγήθηκε με 24 πόντους (56-32).

    Οι συνθέσεις

    ΣΕΡΒΙΑ/ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Βούκσεβιτς 2, Κοτούροβιτς 6, Απντάλοβιτς, Ρακόσεβιτς 1, Στογιάκοβιτς 15 (2), Κέσμαν, Γιάριτς, Ντρόμπνιακ 2, Πέροβιτς 2, Βούγιανιτς 1, Ασκραμπιτς 9 (1), Γκούροβιτς 23 (4).

    ΕΛΛΑΔΑ: Χαρίσης 2, Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας 7 (2), Παπαλουκάς 11 (1), Παπανικολάου 5 (1), Σιγάλας 11 (3), Φώτσης 10 (1), Παπαμακάριος, Ντικούδης 11 (1), Τσακαλίδης 12, Ρεντζιάς 8, Κακιούζης 4.

    [21] 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών

    11/8/2003 12:23:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς, θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 23 έως τις 31 Αυγούστου. Τριαντα πέντε Έλληνες πρωταθλητές θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Συναρπαστικές αναμένονται και οι αναμετρήσεις των μεγάλων αστεριών του Παγκόσμιου στίβου που συμμετέχουν στους αγώνες και ειδικότερα στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής. Οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από τη ΕΤ-1.

    Πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές

    Το πρόγραμμα των μεταδόσεων και οι ελληνικές συμμετοχές:

    Σάββατο 23/8

    10.00-14.00

    17.10-21.30

    Παπαδημητρίου (Σφύρα), Στρατάκη (Έπταθλο), Θάνου και Κοκλώνη (100 μ.), Βόγγολη, Τσικούνα, Κελεσίδου (Δίσκος), Μελέτογλου (Τριπλούν), Δημότσιος (400 μ.), Τσιλιγγίρη (Επί κοντώ), Ιακώβου (5.000 μ.)

    22.00-23.00

    Εκπομπή

    Κυριακή 24/8

    10.30-14.00

    16.00-21.00

    Τσουμελέκα (20.000 μ. βάδην), Δεβετζή και Βασδέκη (Τριπλούν)

    22.00-23.00

    Εκπομπή

    Δευτέρα 25/8

    19.00-23.30

    Ρεντούμη (100 μ. εμπ.)

    23.30-00.30

    Εκπομπή

    Τρίτη 26/8

    11.00-14.00

    19.05-23.00

    Τσάμογλου (Σφύρα), Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.)

    23.30-00.30

    Εκπομπή

    Τετάρτη 27/8

    08.50-14.00

    15.00-23.30

    Καστάνης (50.000 μ. βάδην), Ουζούνη και Τερζόγλου (Σφαίρα), Κεντέρης, Σαρρής, Γκούσης (200 μ.)

    23.30-00.30

    Εκπομπή

    Πέμπτη 28/8

    18.00-23.00

    Μανιάνι, Τσιολακούδη (Ακόντιο), Ξάνθου, Πιλάτου (Μήκος)

    23.30-00-30

    Εκπομπή

    Παρασκευή 29/8

    19.30-23.30

    Κοκλώνη, Βασαρμίδου, Καϊδαντζή, Θάνου (4x100)

    23.30-00.30

    Εκπομπή

    Σάββατο 30/8

    15.20-21.00

    Πολιάς (Μαραθώνιος), Μπουντά, Κουμνάκη, Χαλκιά, Γκουντενούδη (4x400), Σαρρής, Γκούσης, Π. Ιακωβάκης, Δημότσιος, (4x400)

    22.00-23.00

    Εκπομπή

    Κυριακή 31/8

    15.20-21.00

    22.00-23.00

    Εκπομπή

    [22] Γραφείο Ολυμπιακής Ενημέρωσης στο Μαραθώνα

    11/8/2003 7:17:00 μμ

    Παρουσία στελεχών της "Αθήνα 2004" εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια του Γραφείου Ολυμπιακής Ενημέρωσης του Δήμου Μαραθώνα. Τη σημασία της λειτουργίας του Γραφείου, υπογράμμισαν στις ομιλίες του ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος του Μαραθώνα Ευάγγελος Μεξής και Σπυρίδων Ζαγάρης. Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Σπανουδάκης, υπογράμμισε ότι τα έργα που γίνονται στην περιοχή θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης.

    Οι αγώνες θα δώσουν νέα πνοή στο Μαραθώνα

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά οδικά και αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και στη δημιουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας Κανόε Καγιάκ, το οποίο θα ενταχθεί αρμονικά στο Εθνικό Πάρκο που δημιουργείται στην περιοχή.

    Παράλληλα, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και υπογράμμισε ότι μέχρι τελευταία στιγμής χρειάζεται κινητοποίηση, συνεργασία και συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Βλάχος και Δημήτρης Φράγκος, ο Αντινομάρχης Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής κ. Νίκος Καντερές, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Κώστας Μουντζούρης, οι Δήμαρχοι Ν. Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουίζος, Αγ. Στεφάνου κ. Διονύσιος Σακελλαρίου, Αχαρνών κ. Σπυρίδων Στριφτός, Ν. Φιλαδελφείας κ. Νικόλαος Αδαμόπουλος, Μαρκόπουλου κ. Φώτιος Μαγουλάς, Ραφήνας κ. Ανδρέας Κεχαγιόγλου, Σπάτων κ. Αθανάσιος Τούντας, Χολαργού κ. Δημήτριος Νικολάου και Γλυκών Νερών κ. Λάμπρος Κασαγιάννης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Ξηντάρας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού με τη Δημόσια Διοίκηση της ΑΘΗΝΑ 2004 κ. Αθανάσιος Καταρτζής.

    [23] Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε Σάκοτα

    11/8/2003 1:52:00 μμ

    Την απόκτηση του Ντούσαν Σάκοτα, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο 17χρονος φόργουορντ, που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, αποτελεί μία μεταγραφή προοπτικής, αν και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σχεδιάζει να του δώσει αρκετές ευκαιρίες από τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Σάκοτα είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των Εφήβων της Ελλάδας, η οποία επέστρεψε από την Ιταλία, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Σάκοτα υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Τα δύο πρώτα χρόνια είναι κλειστά και ο Παναθηναϊκός έχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο.

    [24] Αναζητείται ''φιλική'' λύση για τα Μάρμαρα

    11/8/2003 2:50:00 μμ

    Την Ελληνική θέση για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα επανέλαβε για μιά ακόμα φορά ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή επιστολή του Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νέιλ Μακ Γκρέγκορ η οποία δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα The Sunday Times. "Η Ελληνική Κυβέρνηση ουδέποτε δήλωσε ότι αναγνωρίζει τους νόμιμους τίτλους του Βρετανικού Μουσείου επί των Μαρμάρων του Παρθενώνα" αναφέρεται στη δήλωση του κ. Βενιζέλου. "Αυτό που δήλωσε και δηλώνει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ότι δεν θέτει το νομικό ζήτημα της ιδιοκτησίας των Μαρμάρων επειδή θέλει να βρεθεί μια φιλική και συναινετική λύση που θα επιτρέψει την ενιαία έκθεση των Μαρμάρων στο κτίριο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και σε άμεση οπτική επαφή με το ίδιο το μνημείο", καταλήγει στη δηλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού.

    Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

    Ο Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μακ Γκρέγκορ σε επιστολή του στην εφημερίδα ''Sunday Times'', με αφορμή το άρθρο της περασμένης εβδομάδας για τις συνομιλίες που έχει το Μουσείο για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα τονίζει ότι ''το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει ''μυστικές συνομιλίες'' με τις Ελληνικές αρχές για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    Η Ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ.Μακ Γκρέγκορ έχει αναγνωρίσει ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει τους νομικούς τίτλους των Μαρμάρων και δεν διαφωνεί πλέον για το θέμα της ιδιοκτησίας τους.

    Ωστόσο, προσθέτει, η Ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει δύο φορές τη μεταφορά των Μαρμάρων στο νέο Μουσείο που χτίζεται στην Ακρόπολη για να τα στεγάσει. Η πρώτη φορά ήταν κατά την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού κ.Βενιζέλου στο Λονδίνο, το Νοέμβριο του 2002 και η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της UNESCO τον περασμένο Μάρτιο.

    Ο κ.Μακ Γκρέγκορ σημειώνει ότι οι έφοροι του Μουσείου, έχουν κάνει σαφές ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν στη βάση αυτών των αιτημάτων, αφού πιστεύουν ότι ο κόσμος μπορεί να δει και να καταλάβει καλύτερα τα Μάρμαρα βλέποντας τα σε δύο διαφορετικά πλαίσια: στο πλαίσιο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στην Αθήνα και στο πλαίσιο του παγκόσμιου πολιτισμού στο Λονδίνο.

    Απαντώντας στον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, ο εκδότης της εφημερίδας σημειώνει ότι ο Διευθυντής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Guido Carducci δήλωσε στους ''Sunday Times'' ότι ο ''διάλογος επικεντρώνεται στο εάν τα Μάρμαρα μπορούν να εκτεθούν στην Αθήνα, ίσως με την μορφή δανεισμού'', ενώ προσθέτει πως μετά το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού επιβεβαίωσε πως έχει υπάρξει πρόταση για έναν μακροχρόνιο δανεισμό των Μαρμάρων στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως.

    [25] Ολυμπιακή γεύση στο φεστιβάλ του Queensland

    11/8/2003 6:36:00 μμ

    Αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ήταν το μεγάλο ελληνικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο Queensland της Αυστραλίας. Στο ελληνικό πολιτιστικό event παρατηρήθηκε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου. Οι χιλιάδες των επισκεπτών ενημερώθηκαν για την προετοιμασία της ελληνικής πρωτεύουσας ενώ εκατοντάδες παρακολούθησαν και τις δυο διαλέξεις που δόθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα και για την αναβίωσή τους το 1896. Έντονη ήταν η παρουσία και αρκετών γνωστών Αυστραλών ολυμπιονικών, όπως οι Γκραντ Χάκετ, Στίβεν Στίβεν Μπράντμπουρι και Ντιν Λούκιν οι οποίοι μοίραζαν αυτόγραφα στους επισκέπτες. Το φεστιβάλ περιελάμβανε, επίσης, εκθέσεις, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ελληνική μουσική και χορούς.

    [26] Εξω-γήινος γάμος!

    11/8/2003 2:42:00 μμ

    O Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλεντσένκο και η Ρωσοαμερικανίδα μνηστή του έστειλαν ο ένας στον άλλον τα φιλιά τους μέσω δορυφορικού βίντεο, αφότου είπαν διαδοχικά το μεγάλο ναί αργά χθες βράδυ, στη διάρκεια επικοινωνίας μεταξύ του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS) και της Γης, πραγματοποιώντας έτσι τον πρώτο διαστημικό γάμο στα χρονικά. Ενώ ο γαμπρός, ηλικίας 47 ετών, βρισκόταν επί του διεθνούς διαστημικού σταθμού, σε τροχιά 400 χιλιομέτρων πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, η 27χρονη Εκατερίνα Ντμιτρίεβα έζησε με τον άνθρωπό της εξ αποστάσεως τη στιγμή αυτή σε αίθουσα του διαστημικού κέντρου Τζόνσον της NASA στο Χιούστον του Τέξας, που είχε ανθοστολιστεί κατάλληλα για την περίσταση. Την ώρα, που έπρεπε να πούν το "ναί", γύρω στις 2 μμ τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) ο Μαλεντσένκο εμφανίστηκε σε γιγαντοθόνη μαζί με τον Αμερικανό αστροναύτη Εντουαρντ Λου, ως μάρτυρα. Η μνηστή του, που έφυγε από την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ενωση σε ηλικία τεσσάρων ετών, διαπραγματεύτηκε την αποκλειστικότητα της αναμετάδοσης της τελετής με μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι.

    ''Ουράνια σύνδεση''

    Η σύνδεση αυτή της οποίας το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 8-10.000 δολαρίων για περίπου 10 λεπτά, δεν στοίχισε τίποτε στο ζευγάρι καθώς οι κοσμοναύτες έχουν το δικαίωμα να επικοινωνούν από το διεθνή διαστημικό σταθμό με τους οικείους τους.

    "Είχαμε μια σύνδεση ουράνια, πνευματική", είπε χαριτολογώντας η νύφη λίγο αργότερα στη γαμήλια δεξίωση, που δόθηκε σε ιταλικό εστιατόριο του Χιούστον με 200 καλεσμένους. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Rosaviakosmos αρχικά είχε διαφωνήσει σε αυτή την τελετή γάμου, με το επιχείρημα, ότι αντιβαίνει τον κανονισμό ένας Ρώσος αξιωματικός εν ώρα υπηρεσίας, κυρίως της στρατιωτικής αεροπορίας και γνώστης στρατιωτικών απόρρητων να νυμφεύεται μια ξένη, χωρίς να το έχει αναφέρει στους ανωτέρους του.

    Τελικά η υπηρεσία επέτρεψε αυτή την τέλεση γάμου, όπως είπε ο εκπρόσωπός της Σεργκέι Γκορμπούνοφ, διευκρινίζοντας, ότι ο Μαλεντσένκο θα πρέπει ν'απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις της υπηρεσίας μόλις γυρίσει στη Γη. Πρόσθεσε επίσης ότι μελλοντικά οι γάμοι στο διάστημα θα απαγορεύονται, και θα γίνεται με ιδιαίτερη επισήμανση του όρου στα συμβόλαια των κοσμοναυτών.

    Ο Γιούρι, από την Ουκρανία και πρόσφατα διαζευγμένος, έκανε πρόταση γάμου στην Εκατερίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν φύγει τον Απρίλιο για τη διαστημική του αποστολή με τον Αμερικανό κοσμοναύτη Εντουαρντ Λου. Ο θρησκευτικός γάμος θα τελεστεί στη Ρωσία, τον Οκτώβριο, όταν ο κοσμοναύτης επιστρέψει στη Γή και το ζευγάρι θα περάσει το ταξίδι του μέλιτος στην Αυστραλία.

    [27] Έφαγε ξύλο γιατί τον λένε ...Σαντάμ Χουσεΐν!

    11/8/2003 1:14:00 μμ

    Με τραύματα τα οποία υπέστη στη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του πρώην ισχυρού άνδρα του Ιράκ, νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο, ένας 22χρονος Αλγερινός, που ονομάζεται ...Σαντάμ Χουσεΐν, γράφει σήμερα η ιορδανική εφημερίδα αλ-Ντουστούρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεαρός τραυματίσθηκε προχθές στο χωριό Καφρ Νάτζα της βόρειας Αλγερίας στη διάρκεια καυγά, που πυροδότησε το όνομά του. Αρχικά αντηλλάγησαν προσβολές μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του πρώην Προέδρου του Ιράκ, οι οποίοι στη συνέχεια ήλθαν στα χέρια. Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίσθηκαν πέντε ακόμα άτομα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 August 2003 - 16:58:55 UTC