Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίπτει ο Κάστρο και τα λεφτά και τους όρους της Ε.Ε
  • [02] Για ρουσφέτια εκατομμύριων κατηγορείται ο υιος Σαρόν
  • [03] Αιματηρή έκρηξη στη Μομπάσα
  • [04] Τον πρόδωσαν οι έμπιστοι του, λέει η κόρη του Σαντάμ
  • [05] Μεγάλες ποσότητες όπλων αποκαλύφθηκαν στο β.Ιράκ

    [01] Απορρίπτει ο Κάστρο και τα λεφτά και τους όρους της Ε.Ε

    1/8/2003 11:04:00 μμ

    Απέρριψε επίσημα η Κούβα την ευρωπαϊκή ανθρωπιστική βοήθεια με επιστολή της προς την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις πρεσβείες των 15 χωρών-μελών της ΕΕ, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο. "Όπως το ανακοίνωσε ο αρχηγός του κουβανικού Κράτους Φιντέλ Κάστρο, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας αποφάσισε να αρνηθεί την επίσημη βοήθεια για την ανάπτυξη, που η Επιτροπή προορίζει για τη χώρα μας", τονίζεται στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία της Πέμπτης. Με τον ίδιο τρόπο, η κουβανική κυβέρνηση αρνείται κάθε διμερή βοήθεια από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, διευκρινίζεται στην επιστολή. Αυτή η "κυρίαρχη απόφαση" των κουβανικών αρχών αποτελεί την "απάντηση" στους "απαράδεκτους όρους", που έχουν τεθεί από τους "15" για τη χορήγηση της βοήθειας προς την Αβάνα, σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής. Ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι η χώρα του αρνείται "με ένα θεμελιώδες αίσθημα αξιοπρέπειας" την ειρηνευτική βοήθεια της ΕΕ, σε δημόσια ομιλία του κατά την οποία επέκρινε δριμύτατα την πολιτική των "15" απέναντι στη χώρα του.

    [02] Για ρουσφέτια εκατομμύριων κατηγορείται ο υιος Σαρόν

    1/8/2003 10:53:00 μμ

    Τον γιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, Τζιλάντ, που εμπλέκεται σε μια υπόθεση ρουσφετιού, κατηγόρησε ο νομικός σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης ότι "εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική ασυλία του πατέρα του". Ο Ελιακίμ Ρουμπινστάιν σε μία φαρμακερή χωρίς προηγούμενο δήλωση, που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο, κατήγγειλε το γεγονός, ότι ο Τζιλάντ Σαρόν επέλεξε τη σιωπή κατά την ανάκρισή του χθες σε μία υπόθεση γνωστή ως "το ελληνικό νησί". Ο Τζιλάντ Σαρόν αρνήθηκε επίσης να παραδώσει στους ανακριτές τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, δήλωσε ο Ρουμπινστάιν. ''Εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική ασυλία του πατέρα του, καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνα στην κατοικία την οποία μοιράζεται μαζί του ο Τζιλάντ Σαρόν'', πρόσθεσε.

    Χορός εκατομμύρων με δάνεια και συμβόλαια

    Ο Τζιλάντ Σαρόν, ένας από τους δύο γιους του Ισραηλινού πρωθυπουργού, άσκησε το δικαίωμά του να μην απαντήσει κατά την τετράωρη ανάκρισή του από τον τομέα διεθνούς εγκλήματος για τις σχέσεις του με τον οικοδομικό επιχειρηματία Νταβίντ Απέλ, ένα σημαντικό οικονομικό υποστηρικτή των κομμάτων της δεξιάς.

    Ο τελευταίος θα κατέβαλλε δεκάδες χιλιάδες δολάρια στον Τζιλάντ Σαρόν στα τέλη της δεκαετίας του '90 προκειμένου να προωθήσει ένα σχέδιο για την κατασκευή σε ελληνικό νησί ενός τουριστικού συγκροτήματος για Ισραηλινούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επιχειρηματίας υποσχέθηκε στον Τζιλάντ Σαρόν ένα κατά πολύ μεγαλύτερο ποσό αν κατάφερνε να αποσπάσει το συμβόλαιο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

    Εκείνη την εποχή ο Αριέλ Σαρόν ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο Τύπος κατηγόρησε τον γιο του, ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να προωθήσει το σχέδιο. Εξάλλου, ο Τζιλάντ Σαρόν αρνήθηκε στις 17 Ιουλίου να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών όσον αφορά τους όρους ενός σημαντικού δανείου, που έλαβε από ένα νοτιοαφρικανό επιχειρηματία, τον Σιρίλ Κερν, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

    Η έρευνα αφορά ένα δάνειο 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε λάβει ο Αριέλ Σαρόν από τον Σιρίλ Κερν, φίλο του εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να εξοφλήσει τις παράνομες εισφορές, που είχε λάβει για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, του δεξιού Λικούντ, το 1999.

    [03] Αιματηρή έκρηξη στη Μομπάσα

    1/8/2003 9:37:00 μμ

    Δυο νεκροί, ένας αστυνομικός αλλά και ο ίδιος ο δράστης, είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας στη Μομπάσα. Ένας άνδρας από την Υεμένη, ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετημένο πάνω του την ώρα που αστυνομικοί τον οδηγούσαν στο περιπολικό. Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής αντιισραηλινής επίθεσης της 28ης Νοεμβρίου του 2002 στο αεροδρόμιο της Μομπάσα και σε γειτονικό ξενοδοχείο. Την ευθύνη του διπλού χτυπήματος, είχε αναλάβει λίγες μέρες μετά, η Αλ Κάιντα.

    [04] Τον πρόδωσαν οι έμπιστοι του, λέει η κόρη του Σαντάμ

    1/8/2003 11:34:00 μμ

    Υπεύθυνοι για την πτώση της Βαγδάτης και του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν είναι οι πολύ στενοί συνεργάτες του ανατραπέντος Ιρακινού Προέδρου, δήλωσε σε συνέντευξη της στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, η μεγαλύτερη από τις κόρες του Σαντάμ Χουσείν, Ραγάντ. "Ήταν μεγάλο σοκ για μας. Δυστυχώς οι άνθρωποι, που πρόδωσαν τον πατέρα μου, ήταν αυτοί, που εμπιστευόταν απόλυτα", είπε χαρακτηριστικά η 36χρονη Ραγάντ. Η μεγαλύτερη κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν και η αδελφή της η 36χρονη Ράνα με τα παιδιά τους έφθασαν την Πέμπτη στην Ιορδανία, όπου απολαμβάνουν ιορδανικής προστασίας. Ανώτερος Ιορδανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα δέχτηκε να φιλοξενήσει τις δυο κόρες του Σαντάμ Χουσεΐν και τα εννέα παιδιά, που τις συνοδεύουν, για ανθρωπιστικούς λόγους και εξ αιτίας της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους. Ωστόσο δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πόσο καιρό θα μείνουν στην Ιορδανία.

    Νωρίτερα, συγγενής της οικογένειας του Σαντάμ Χουσεΐν, δήλωσε ότι οι δυο κόρες του, πρόκειται να ζητήσουν τα πτώματα των δυο αδελφών τους Ουντάι και Κουσάι που σκοτώθηκαν από τους Αμερικανούς στη Μοσούλη. Είπε επίσης, ότι για το θέμα αυτό υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά.

    [05] Μεγάλες ποσότητες όπλων αποκαλύφθηκαν στο β.Ιράκ

    1/8/2003 9:18:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Οι αμερικανικές δυνάμεις κατάσχεσαν σήμερα στο βόρειο τμήμα του Ιράκ εκατοντάδες όπλα και πυρομαχικά στη διάρκεια επιχείρησης ερευνών για τον εντοπισμό οπαδών του ανατραπέντος Προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, σύμφωνα με την κεντρική αμερικανική διοίκηση. Σε ένα προσφυγικό στρατόπεδο κοντά στην πόλη Κιρκούκ, η 101η μεραρχία κατάσχεσε τοποθετημένα σε κιβώτια εκατοντάδες όπλα, μεταξύ των οποίων και 745 εκτοξευτήρες πυραύλων, πάνω από 7.300 χιλιάδες εκρηκτικά, 41 βόμβες διασποράς και 11 οβίδες DCA, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κεντρικής αμερικανικής διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν γενική αμνηστία στο βόρειο Ιράκ σε όσους Ιρακινούς παραδίδουν οικειοθελώς τα όπλα τους, ενώ στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ίχνη του Σαντάμ Χουσεΐν έχουν μέχρι στιγμής συλλάβει περισσότερους από 700 ανθρώπους και τους ανακρίνουν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 August 2003 - 20:56:45 UTC