Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aνάληψη ευθύνης για βόμβα στην ALICO
  • [02] Στον εισαγγελέα για εμπρησμό
  • [03] Ταχύπλοο σκότωσε ψαροτουφεκά
  • [04] Kακοποιούσε την 48 ημερών κορούλα του
  • [05] Ευνοϊκά μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα αυθαίρετα
  • [06] Σύλληψη για αρχαιοκαπηλία
  • [07] Ενταση για τη Μ. Ανατολή στο φεστιβάλ των νέων
  • [08] Επίσκεψη Δ. Τσοβόλα στην Καρδίτσα
  • [09] Τουρκία: Συνελήφθησαν 200 λαθρομετανάστες από τις Αρχές
  • [10] Ιαπωνία: Βουλευτές στα χέρια εν ώρα συνεδρίασης
  • [11] Αμείωτες οι συγκρούσεις στη Λιβερία
  • [12] Τρεις σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Τουρκία
  • [13] Την απελευθέρωση άλλων 100 Παλαιστινίων προτείνει ο Σαρόν
  • [14] Έκρηξη σε γέφυρα της Κορσικής
  • [15] Στο κυνήγι του Σαντάμ
  • [16] Πυρά στη Βαγδάτη-Τρεις Αμερικανοί νεκροί
  • [17] Σαρωτικοί έλεγχοι για την ακρίβεια
  • [18] Μάχη για το χάλκινο μετάλλιο
  • [19] Η ''Εκάβη'' στην Επίδαυρο απόψε
  • [20] Ο Μικ Τζάγκερ κλείνει τα 60 του χρόνια
  • [21] Τέταρτο διαζύγιο για τη Λάιζα Μινέλι

    [01] Aνάληψη ευθύνης για βόμβα στην ALICO

    26/7/2003 2:03:00 μμ

    Τα γραφεία της ALICO

    Την ευθύνη για τη βόμβα που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα στις 11 Ιουλίου, στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας ALICO στην οδό Μιχαλακοπούλου 52, ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Λαϊκή Επαναστατική Δράση". Η ανάληψη ευθύνης έγινε με πεντασέλιδη προκήρυξη γραμμένη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, η οποία φέρει στην πρώτη σελίδα σφραγίδα με κόκκινο αστέρι που μοιάζει με εκείνο της "17Ν", χωρίς να είναι ίδιο. Η οργάνωση έστειλε την προκήρυξη το βράδυ της Παρασκευής στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δέχεται τα ''πυρά'' της ορνάνωσης

    Ο συντάκτης της προκήρυξης, χωρίς να απευθύνει ευθέως απειλές σε κανένα και χωρίς να ασχοληθεί με τη δίκη της "17Ν", κάνει μια λεπτομερή ανάλυση της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα.

    Επίσης, επιτίθεται εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και νυν γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του αρχηγού της Αστυνομίας Φώτη Νασιάκου και του προέδρου του δικαστηρίου στον Κορυδαλλό, ενώ κάνει λόγο για κατάπτωση της δημοκρατίας και φασισμό της ελληνικής κοινωνίας.

    Παράλληλα, αναφέρεται και στους ''έκπτωτους πρώην αγωνιστές της αριστεράς'' και τους εκσυγχρονιστές, που κατέστησαν την Ελλάδα χώρα υποτελή των Αμερικανών.

    Η προκήρυξη καταλήγει με τέσσερα υστερόγραφα

    Στο πρώτο υστερόγραφο περιγράφεται λεπτομερώς ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στην ALΙCO.

    Στο δεύτερο υπάρχουν έμμεσες απειλές εναντίων των τηλεφωνητών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι ''δασκαλεμένοι'' από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο όταν γίνονται τηλεφωνήματα για να δώσουν στοιχεία στους αστυνομικούς.

    Στο τρίτο γίνεται λόγος για την αναβάθμιση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον οποίο αποκαλούν ''χαφιέ των Αμερικανών'' και την απομάκρυνση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, στο τέταρτο, τονίζεται ότι "δεν πρόκειται να υπάρξει χτύπημα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για να μην δώσει η οργάνωση λαβή για προβοκάτσια".

    Η προκήρυξη βρίσκεται στα χέρια των ειδικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι την μελετούν προκειμένου να καταλήξουν σε ορισμένα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του συντάκτη και τη σημασία της.

    [02] Στον εισαγγελέα για εμπρησμό

    26/7/2003 7:10:00 μμ

    Ανδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κεφαλονιάς συνέλαβαν, μέσα στο σπίτι του, έναν 58χρονο αγρότη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό. Ο αγρότης υποστήριξε ότι στην προσπάθεια του να κάψει κάποια ξύλα η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο του. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να εξεταστεί από ψυχίατρο. Την ίδια ώρα, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί, ότι την Κυριακή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που αναμένονται, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ικαρία, Σάμο και Ανατολική Κρήτη θα είναι μεγάλος.

    Προστατέψτε τα δάση και σεβαστείτε τη φύση

    Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    [03] Ταχύπλοο σκότωσε ψαροτουφεκά

    Πηγή: ΝΕΤ 26/7/2003 5:07:00 μμ

    Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι ο 46χρονος Σταύρος Σιώπης, κάτοικος Πυλαίας Θεσσαλονίκης που παραθέριζε στη Θάσο. Την ώρα που έκανε υποβρύχιο ψάρεμα, τηρώντας σύμφωνα με μάρτυρες τους κανόνες ασφαλείας, παρασύρθηκε από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος αναψυχής και διαμελίστηκε. Το σκάφος δεν σταμάτησε μετά το συμβάν και οι λιμενικοί της Θάσου προσπαθούν να εντοπίσουν τον ασυνείδητο "περιστασιακό" καπετάνιο. Τον άτυχο ψαροντουφεκά ανέσυρε νεκρό, με τραύματα στο κεφάλι και την ωμοπλάτη, άλλος ψαροντουφεκάς.

    [04] Kακοποιούσε την 48 ημερών κορούλα του

    26/7/2003 4:42:00 μμ

    Για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα το μόλις 48 ημερών κοριτσάκι του κατηγορείται ο οικοδόμος Λ.Β. 31 χρόνων, κάτοικος Καλαμάτας. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το απόγευμα της Παρασκευής καταγγέλθηκε από νοσοκομείο της Αθήνας ότι πέθανε ένα βρέφος 48 ημερών από σωματικές κακώσεις. Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι το κακοποιούσε επανειλημμένως ο πατέρας του και τελευταία φορά το χτύπησε την περασμένη Τρίτη οπότε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματα. Ο οικοδόμος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.

    Πα-τέρας!

    Ο οικοδόμος, κατά την ομολογία του, τόνισε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το μωρό. "Επέστρεφα εκνευρισμένος και κουρασμένος από τη δουλειά. Έκλαιγε και δεν με άφηνε να κοιμηθώ", είπε χαρακτηριστικά.

    Ακόμα και οι άντρες της αστυνομίες στους οποίους ομολόγησε ο 31χρονος οικοδόμος την κακοποίηση που διέπραξε στο ίδιο του το παιδί, σοκαρίστηκαν όταν ο αδίσταχτος πατέρας περιέγραφε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. . . "Το έπιασα από το πόδι και το έκανα κύκλους στον αέρα. Το χαστούκισα. Όλα αυτά έγιναν όταν η γυναίκα μου έλειπε από το σπίτι".

    Την Κυριακή ή την ερχόμενη Δευτέρα ο "πατέρας-τέρας" αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [05] Ευνοϊκά μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα αυθαίρετα

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/7/2003 12:26:00 μμ

    Δέσμη μέτρων για την ένταξη χιλιάδων αυθαιρέτων κτισμάτων στο σχέδιο πόλης και έμμεση νομιμοποίησή τους προωθεί το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, άξονας των οποίων αποτελεί η ευαισθησία για τους μη προνομιούχους ιδιοκτήτες. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν σημαντικότατες μειώσεις στα πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 6.000 έως 30.000 ευρώ και αποπληρωμή τους έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις. Οι διαδικασίες ένταξης πρώτης κατοικίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί για 10 περιοχές της Αττικής και οκτώ δήμους της περιφέρειας.

    Πρόκειται για τη Βάρη, τη Ραφήνα, το Καματερό, το Μαρούσι, τα Μέθανα, τον Ασπρόπυργο, τα Καλύβια Θωρικού, το Πόρτο Γερμενό, τα Βίλια και το Προσήλι στο νομό Αττικής, καθώς και το Αργος, το Καρπενήσι, την Ξάνθη, το Αίγιο, το Πυθαγόρειο Σάμου, τη Μυτιλήνη και την Πολίχνι Θεσσαλονίκης.

    Όσον αφορά στα αυθαίρετα που είναι δεύτερη κατοικία, αρχικά θα ενταχθούν περίπου 7.000 στρέμματα στη Χίο, τον Καβρό Χανίων, την Καλλικράτεια Χαλκιδικής, τον Φάρο Ευβοίας και την Ηράκλεια.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών που θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, αλλά και αυτά που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές και ρέματα.

    [06] Σύλληψη για αρχαιοκαπηλία

    26/7/2003 5:33:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Σε μουσείο είχε μετατρέψει 54χρονος αποθήκη σε κτήμα του, αλλά και το κτήριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Αψάλου Πέλλας. Όπως ανακοινώθηκε ο 54χρονος Ν.Α (τα στοιχεία του δεν ανακοινώθηκαν από την αστυνομία) συνελήφθη με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ο 54χρονος, κάτοικος Αψάλου Πέλλας, ασχολείται συστηματικά με παράνομες ανασκαφές, αγορά και πώληση αρχαίων αντικειμένων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Ο 54χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Έδεσσας, ενώ τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν θα αποσταλούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

    Κατασχέθηκαν σπάνια και ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικά αντικείμενα

    Φώτο αρχείου

    Την Παρασκευή, και ύστερα από έρευνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο σπίτι του, στην Αψαλο Πέλλας, σε αποθήκη αμπελώνα, στη Νέα Ζωή Πέλλας και στο κτήριο του παλαιού (ανενεργού) Σιδηροδρομικού Σταθμού Αψάλου, το οποίο είχε νοικιάσει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1260 ασημένια και χάλκινα νομίσματα, 747 αρχαία αντικείμενα, 657 απολιθώματα, 37 πέτρινα εργαλεία, 35 δακτυλίδια, δύο επιτύμβιες στήλες, μία ακροκέραμο, μία βάση μαρμάρινη και ένας ανιχνευτής μετάλλων. Ένα μέρος από τα παραπάνω αντικείμενα βρέθηκε θαμμένο στην αυλή της οικίας του 54χρονου, στην Αψαλο.

    Τα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγους της ΙΖ' Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή μέχρι την εποχή της τουρκοκρατίας.

    [07] Ενταση για τη Μ. Ανατολή στο φεστιβάλ των νέων

    26/7/2003 4:10:00 μμ

    Εικόνα από τη διαμάχη μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών που σοβεί επί δεκαετίες στη Μέση Ανατολή, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το βράδυ της Παρασκευής, οι νεαροί σύνεδροι του Φεστιβάλ της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (IUSY), που πραγματοποιείται στα Καμένα Βούρλα. Στο πλαίσιο συζήτησης για την ειρήνη και σε μια ατμόσφαιρα, ηλεκτρισμένη από την αντιπαράθεση των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων συνέδρων που είχε προηγηθεί, αναμετρήθηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες και ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του PLO, Φαρούκ Καντούμι. Ρόλο ειρηνοποιού ανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    ''Μας έχουν αποκλεισμένους. Ζούμε μέσα στη φτώχεια''

    Ξεκινώντας πρώτος, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, υποσχέθηκε στο νεανικό ακροατήριό του "να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και μόνον της αλήθειας". "Η ειρήνη, δεν οικοδομείται στο κενό. Ειρήνη σημαίνει πρόοδος και ανάπτυξη, στην κοινωνία και την οικονομία" ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καντούμι, για να συνεχίσει, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι αθέτησε τις ίδιες του τις υποσχέσεις, παρά τις υποχωρήσεις των Παλαιστινίων. "Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ειρηνευτική διαδικασία, για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Η ειρήνη υπήρξε για μας ανεκτίμητης αξίας, και γι΄ αυτό δεχθήκαμε ν΄ αφήσουμε δικά μας εδάφη. Όμως το Ισραήλ αθέτησε πολλές από τις υποσχέσεις του. Πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον αμάχων. Ήθελαν να εξαναγκάσουν τους Παλαιστινίους να αφήσουν ό,τι είχε απομείνει από τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους" ανέφερε ο κ. Καντούμι. "Σήμερα, τρία χρόνια μετά την εκστρατεία του Σαρόν κατά της Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή κατοχή απλώς συνεχίζεται. Ενώ δεχθήκαμε τον οδικό χάρτη χωρίς επιφυλάξεις, το Ισραήλ θέτει προσκόμματα. Πεντακόσιοι χιλιάδες Παλαιστίνιοι, πρέπει απλά να παραμείνουν σε υπαίθριες φυλακές χωρίς νερό και ελπίδα. Ακόμα και τα ιδρύματα της Παλαιστινιακής Αρχής που άφησε ο ίδιος ο κ. Πέρες ν΄ ανοίξουν στην Ιερουσαλήμ, ο Σαρόν τα έκλεισε. Ο πρόεδρός μας, Γιάσερ Αραφάτ εξακολουθεί να τελεί υπό περιορισμό. Μας έχουν αποκλεισμένους. Ζούμε μέσα στη φτώχεια. Νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν".

    "Μόνον εάν υπάρξει δικαιοσύνη και σεβασμός των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, μπορεί να υπάρξει πολιτική διευθέτηση", υπογράμμισε ο κ. Καντούμι. Τότε, μέσω της σταθερότητας στην Παλαιστίνη, θ΄ ανοίξει και ο δρόμος για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή".

    ''Κάναμε ό,τι δεν έκανε κανένα αραβικό κράτος!''

    Στην εκτενέστερη απάντησή του, ο Σιμόν Πέρες, επέλεξε να ξεκινήσει με μια ρητή δήλωση που προκάλεσε τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα των ισραηλινών νεολαίων στο ακροατήριο: "Κύριε Καντούμι, παρά τα όσα είπατε, πολύ σύντομα θα δείτε την ειρήνη μεταξύ ημών και των Παλαιστινίων. Θα δείτε το Παλαιστινιακό Κράτος, το ελεύθερο Ιράκ, το Ισραήλ και την Ιορδανία σε μια συντονισμένη οικονομία (joint economy) για το καλό των λαών τους".

    Ο κ. Πέρες δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει αναλυτική αναφορά στο ιστορικό της διαμάχης, από το 1949 μέχρι σήμερα, αλλά και στις συμφωνίες ειρήνης που υπέγραψε η χώρα του με την Αίγυπτο και την Ιορδανία. "Δώσαμε όλη τη γη, το νερό και το πετρέλαιο στην Αίγυπτο, χωρίς να είμαι βέβαιος ότι λάβαμε πλήρη ειρήνη από πλευράς της. Δώσαμε στην Ιορδανία, όλη τη γη και το νερό. Κάναμε ό,τι δεν έκανε κανένα αραβικό κράτος: Συμφωνήσαμε να δοθεί η Γάζα και η Δυτική Όχθη στους Παλαιστινίους, τους δώσαμε όπλα για την ασφάλεια του λαού τους, 5 δις δολάρια για την οικονομία τους. Θα μπορούσαμε να έχουμε την ειρήνη".

    "Έδωσα έξι πόλεις και 460 χωριά στους Παλαιστίνιους- κι αμέσως ξεκίνησε η τρομοκρατία, την επομένη ημέρα της απόφασής μου. Αν δεν υπήρχε αυτό το κύμα τρομοκρατίας, κ. Καντούμι, σήμερα θα υπήρχε παλαιστινιακό κράτος", ανέφερε ο κ. Πέρες. Παραλλήλως ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, έσπευσε να χαρακτηρίσει την παλαιστινιακή κοινωνία, "τη δεύτερη πιο κοντινή στη δημοκρατία, κοινωνία της Μέσης Ανατολής", ενώ εξήρε και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μαχμούντ Αμπάς, τον οποίο χαρακτήρισε "πολύ σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος θέλει την ειρήνη για λογαριασμό των Παλαιστινίων και για λογαριασμό της ειρήνης".

    "Πρόκειται για πολύ σοβαρό άνθρωπο, τον δεύτερο τέτοιο συνομιλητή που γνωρίζω μετά τον Ανουάρ Σαντάτ", δήλωσε ο κ. Πέρες.

    ''Σας λένε ψέματα. Μας σκοτώνουν καθημερινά''

    Με τη λήξη της ομιλίας του κ. Πέρες, ο Φαρούκ Καντούμι, εμφανώς εκνευρισμένος, άνοιξε το μικρόφωνο φωνάζοντας ότι "ακούσατε μεγάλα ψέματα". "Σας λένε ψέματα. Μας σκοτώνουν καθημερινά. Τον προκαλώ να πει την αλήθεια- για τους νεκρούς" συνέχισε ο κ. Καντούμι, προκαλώντας την επέμβαση της προεδρεύοντος της συζήτησης, αντιπροέδρου της IUSY, Αννας Λορέντζο, η οποία του συνέστησε να σταματήσει, σεβόμενος τον επόμενο ομιλητή.

    Αξίζει να σημειωθεί, το εμφανές κλίμα ψυχρότητας που υπήρχε, όχι μόνον ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ομιλητές, αλλά και ανάμεσα στους συνέδρους νεολαίους των δύο πλευρών.

    [08] Επίσκεψη Δ. Τσοβόλα στην Καρδίτσα

    26/7/2003 5:17:00 μμ

    Το ΔΗΚΚΙ με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης για συζήτηση προς αλλαγή του εκλογικού νόμου με μοναδικό όμως σκοπό και στόχο ''να πείσουμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις πρόσφατες εξαγγελίες σχετικά με τον εκλογικό νόμο και να καθιερώσει ως μόνιμο εκλογικό σύστημα τη γνήσια απλή αναλογική, η οποία και μόνο αυτή μπορεί να δώσει διέξοδο στα πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της χώρας και του λαού μας'', δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σε συνέντευξη τύπου στην Καρδίτσα την οποία επισκέφτηκε το Σάββατο. ''Η μεγάλη ανεργία, η μεγάλη ακρίβεια κυρίως στους νέους ανθρώπους, η ανασφάλεια, η αύξηση της εγκληματικότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς ενός μεγάλου ποσοστού της νεολαίας, είναι αποτελέσματα της κοινωνικά άδικης και αδιέξοδης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού τα τελευταία χρόνια'', είπε ο κ. Τσοβόλας.

    Πρόταση του ΔΗΚΚΙ η απλή αναλογική

    ''Για να ξεπεράσει η χώρα και η πολιτική την κρίση που διέρχεται και να ανοίξει ο δρόμος προς μια κατεύθυνση προοδευτική που να υπηρετεί τους πολλούς και όχι τους ολίγους, απαιτείται αυτή τη στιγμή καταρχήν η καθιέρωση ως μόνιμου εκλογικού συστήματος της γνήσιας απλής αναλογικής, η οποία και μόνο αυτή είναι ικανή να σταματήσει στο μέλλον την δεξιά αντιλαϊκή πολιτική και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία της χώρας για μια πορεία γνήσια δημοκρατική και προοδευτική που να υπολογίζει το λαό και να τον κάνει συμμέτοχο στις πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις'', κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

    [09] Τουρκία: Συνελήφθησαν 200 λαθρομετανάστες από τις Αρχές

    Πηγή: ΑΠΕ 26/7/2003 6:46:00 μμ

    Φώτο αρχείου

    Η τουρκική ακτοφυλακή συνέλαβε το Σάββατο περίπου 200 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικό πλοίο, ανοικτά της πόλης Φετχιγέ, κοντά στις Νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, είχαν πληρώσει 2.500 ευρώ ο καθένας για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία. Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν πως οι περισσότεροι ήταν άνεργοι νέοι, απόφοιτοι γυμνασίου, αλλά ανάμεσα τους υπήρχαν και πολλές γυναίκες και παιδιά.

    [10] Ιαπωνία: Βουλευτές στα χέρια εν ώρα συνεδρίασης

    26/7/2003 6:43:00 μμ

    Τα πάνω κάτω ήρθαν στην Ιαπωνία όχι μόνο εξαιτίας του σεισμού. Στην Ανω Βουλή τα έδρανα "ταράχτηκαν" όχι μόνο από τη μανία του εγκέλαδου του Σαββάτου αλλά από το μένος των βουλευτών. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή για την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ, εκτυλίχτηκαν απίστευτες σκηνές, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα και ήρθαν στα χέρια με συναδέλφους τους της συμπολίτευσης. Τελικά μετά από έγκριση του ιαπωνικού κοινοβουλίου αποφασίστηκε η Ιαπωνία να στείλει στρατεύματά της στο Ιράκ τον Οκτώβριο.

    Απόλυτη ικανοποίηση ΗΠΑ για την απόφαση της Ιαπωνίας

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση, ανακοίνωσαν την ικανοποίηση τους για αυτή την απόφαση της Ιαπωνίας.

    "Αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό θέμα είναι αυτό και πόσο σημαντική εξέλιξη θα έχει για την Ιαπωνία. Δεχθήκαμε την είδηση με μεγάλη ικανοποίηση. Εκτιμούμε πως η ικανότητα της Ιαπωνίας να διαδραματίσει έναν σημαντικό και θετικό ρόλο στο Ιράκ αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα αυτή για τους ρόλους που μπορεί να παίξει σε διεθνές επίπεδο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.

    [11] Αμείωτες οι συγκρούσεις στη Λιβερία

    26/7/2003 3:13:00 μμ

    Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονροβία, όταν βλήμα όλμου έπληξε μία εκκλησία στην οποία είχαν καταφύγει πρόσφυγες κοντά στο κέντρο της πόλης. Όπως ανακοινώθηκε από ιερωμένους και μέλη οργανώσεων αρωγής, τουλάχιστον 30 σοβαρά τραυματισμένοι πολίτες μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Η επίθεση σημειώθηκε παρά την κατάπαυση του πυρός που κήρυξαν την Παρασκευή οι αντάρτες, λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε ότι διέταξε τα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στα ανοικτά των ακτών της δυτικοαφρικανικής χώρας. Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κυνηγημένοι από τις σφοδρές μάχες που μαίνονται μεταξύ των ανταρτικών και των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Τσαρλς Τέιλορ.

    [12] Τρεις σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Τουρκία

    26/7/2003 1:38:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Τρεις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις μέτριας έντασης σημειώθηκαν το Σάββατο στη Δυτική Τουρκία, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ο μεγαλύτερος σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην επαρχία Ντένιζλι, 150 χλμ. Ανατολικά της Σμύρνης γύρω στις 11.40 το πρωί. Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ρετζέπ Γιαζιτσίογλου ανακοίνωσε ότι πολλά κτήρια υπέστησαν ζημιές. ''Εμφανίστηκαν ρωγμές σε τοίχους, αλλά δεν έχουμε προς το παρόν πληροφορίες για καταρρεύσεις κτιρίων. Φυσικά έχει προκληθεί πανικός στον κόσμο'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί στην ίδια επαρχία άλλες δύο ασθενέστερες δονήσεις μεγέθους 5 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [13] Την απελευθέρωση άλλων 100 Παλαιστινίων προτείνει ο Σαρόν

    26/7/2003 1:04:00 μμ

    Συνεχή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ονομάτων των Παλαιστίνιων κρατουμένων, που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι στο άμεσο μέλλον από το Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός της χώρας Αριέλ Σαρόν θα προτείνει την Κυριακή στην κυβέρνηση του, την απελευθέρωση άλλων 100 Παλαιστινίων, που φέρονται ως μέλη των οργανώσεων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Η συζήτηση για την απελευθέρωση των κρατουμένων που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι αρχικά είχε προγραμματιστεί για το επόμενο μήνα, ωστόσο ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός αποφάσισε τη διεξαγωγή τους πριν από την αναχώρηση του για Ουάσινγκτον την Τρίτη, όπου και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζόρτζ Μπους. Ο Σαρόν θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία αυτή στον Μπους ως ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την πλευρά του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους.

    [14] Έκρηξη σε γέφυρα της Κορσικής

    26/7/2003 12:46:00 μμ

    Έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο σε μια γέφυρα στη Νότια πλευρά της Κορσικής, χωρίς να υπάρξουν θύματα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας πάνω στη γέφυρα που οδηγεί από το κέντρο βιολογικού καθαρισμού στο χωριό Βιτζιανέλο, κοντά στο Προπριάνο στη Νότια Κορσική. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Στις αρχές του μήνα κορσικανοί αυτονομιστές προκάλεσαν σειρά εκρήξεων σε διάφορα σημεία του νησιού αλλά και στη Νίκαια, στη Γαλλική Ριβιέρα.

    [15] Στο κυνήγι του Σαντάμ

    Πηγή: ΝΕΤ 26/7/2003 7:35:00 μμ

    Σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις του Σαντάμ Χουσεΐν, μετά την πτώση της Βαγδάτης, έδωσε στους "ΤΙΜΕS" του Λονδίνου, πρώην σωματοφύλακας του Ουντάι. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πρώην δικτάτορας εξακολουθεί να κρύβεται στο βόρειο Ιράκ και σήμερα αποκάλυψαν λεπτομέρειες της επιχείρησης που έγινε στις αρχές τις εβδομάδας στη γενέτειρα του Τικρίτ, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αρκετοί σωματοφύλακές του.

    Βάσιμες υποψίες πως ο Σαντάμ κρύβεται στο Β. Ιράκ

    Η επιχείρηση στο Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ, αν και αποκαλύφθηκε το Σάββατο, στήθηκε την περασμένη Τρίτη, σχεδόν παράλληλα με εκείνη στη Μοσούλη, όπου σκοτώθηκαν οι δύο γιοι του. Οι Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτι και συνέλαβαν 13 άτομα- ανάμεσά τους και σωματοφύλακες του έκπτωτου Προέδρου του Ιράκ- χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό, αν ήταν μαζί τους και ο ίδιος ή αν τον προστάτευαν μέχρι πρόσφατα.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν βάσιμες υποψίες πως ο έκπτωτος Πρόεδρος της χώρας κρύβεται στο Β. Ιράκ. Οι υποψίες αυτές τροφοδοτούνται από Ιρακινούς πληροφοριοδότες, μεταξύ των οποίων είναι και μία από τις πρώην συζύγους του Σαντάμ. Δεν έχει γνωστό ποια είναι, καθώς οι Αμερικανοί αρνούνται να την κατονομάσουν.

    Το ζητούμενο, άλλωστε, όπως διατείνονται, είναι πως ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον πρώην ηγέτη του Ιράκ. Την κεφαλή του ζητούν και οι ίδιοι οι Ιρακινοί, που δείχνουν να διχάζονται για το αν σκοτώθηκαν ή όχι ο Ουντάι και ο Κουσάι ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τους δείχνει νεκρούς.

    Η σιωπή άρχισε να σπάει

    Το βέβαιο είναι πως μετά το θάνατό τους, ο φόβος παραμερίστηκε και η σιωπή άρχισε να σπάει.

    Πρώην σωματοφύλακας του Ουντάι, μιλώντας στους Τάιμς του Λονδίνου, χωρίς να αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα, ισχυρίστηκε πως η οικογένεια Χουσεΐν δεν είχε εγκαταλείψει τη Βαγδάτη μία εβδομάδα μετά την πτώση της. Δηλώνει, μάλιστα, πως την ώρα που οι Αμερικανοί στρατιώτες έφταναν στα νότια περίχωρα της πρωτεύουσας, ο Σαντάμ και ο Ουντάι κρύβονταν σε σπίτι Σουνιτών, στην άλλη άκρη της πόλης.

    Και αποκαλύπτει πως έφτασαν πολύ κοντά στο να τον σκοτώσουν, όταν βομβάρδισαν την περιοχή Αλ Μανσούρ, στο κέντρο της Βαγδάτης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο προδότης ήταν κάποιος έμπιστος του. Ο Σαντάμ τον είχε υποψιαστεί και του είχε εκμυστηρευθεί πως θα πήγαινε σε εστιατόριο της περιοχής. Πράγματι πήγε, αλλά έφυγε αμέσως. Δέκα λεπτά μετά το κέντρο ισοπεδώθηκε. Ο Σαντάμ βεβαιώθηκε ότι ήταν ο πληροφοριοδότης των Αμερικανών και τον εκτέλεσε.

    Οσον αφορά στο βίντεο με την τελευταία εμφάνισή του Σαντάμ στους δρόμους της ιρακινής πρωτεύουσας αναφέρει πως μαγνητοσκοπήθηκε στο προάστιο Αντμίγια και ήταν ο ίδιος και όχι κάποιος σωσίας του. Τολμούσε ακόμα και να συμμετέχει στις προσευχές της Παρασκευής στο τζαμί της Αντμίγιας, παρά την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Και αυτό γιατί αρνούνταν να συνειδητοποιήσει πως είχε χάσει τον πόλεμο.

    [16] Πυρά στη Βαγδάτη-Τρεις Αμερικανοί νεκροί

    Πηγή: ΑΠΕ 26/7/2003 7:23:00 μμ

    Εκρήξεις και πυρά αυτομάτων όπλων αντηχούσαν στην Βαγδάτη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κάνοντας φανερό το πόσο επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στο Ιράκ. Στρατεύματα των ΗΠΑ ανέφεραν ότι άνοιξαν πυρ και ότι μια αμερικανική περίπολος ενδέχεται να δέχθηκε επίθεση. Στο μεταξύ, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα που δέχθηκαν ενώ φρουρούσαν το παιδιατρικό νοσοκομείο της Μπαακούμπα, Βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

    [17] Σαρωτικοί έλεγχοι για την ακρίβεια

    Πηγή: ΝΕΤ 26/7/2003 7:51:00 μμ

    Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις λαϊκές αγορές του Αργους και του Ναυπλίου, έκανε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης. Ο κ. Κουλούρης διαπίστωσε διακυμάνσεις στις τιμές, συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές και προειδοποίησε πως η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με τους κερδοσκόπους.

    Σαρωτικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές, πλοία, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους

    Η εβδομάδα που πέρασε ήταν για το υπουργείο Ανάπτυξης εβδομάδα δράσης με στόχο τη μείωση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν και η δημιουργία γραφείου Συνηγόρου του Καταναλωτή, στα πρότυπα του συνηγόρου του πολίτη, καθώς και η αναγραφή ενδεικτικών τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το εμφιαλωμένο νερό στα οποία παρατηρούνται ιδίως κατά την θερινή περίοδο εξωφρενικές αυξήσεις.

    Παράλληλα στη μάχη για την τιθάσευση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στο επίπεδο του πολίτη-καταναλωτή μπήκε για τα καλά και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Κλιμάκια ανδρών του ΣΔΟΕ σαρώνουν τις τουριστικές περιοχές, ενώ μια δεκαμελής ομάδα ανέλαβε να εντοπίσει τη "μαφία των τελάρων", η οποία, σε μεγάλο αλλά όχι αποκλειστικό βαθμό, ευθύνεται για την απαράδεκτη ανοδική πορεία στις τιμές των νωπών προϊόντων.

    Η πάταξη της κερδοσκοπίας, η μείωση της ακρίβειας και η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων αποτελούν το κρίσιμο στοίχημα της κυβέρνησης για τους μήνες που έρχονται.

    [18] Μάχη για το χάλκινο μετάλλιο

    26/7/2003 3:53:00 μμ

    Με στόχο το χάλκινο μετάλλιο, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα της Σερβίας-Μαυροβουνίου, στον μικρό τελικό της υδατοσφαίρισης στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Οι Έλληνες πολίστες προπονήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής και δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα εν όψει του μικρού τελικού. Αντίθετα, με την ομάδα της Σερβίας-Μαυροβουνίου, που θα αγωνιστεί χωρίς τους Ντέγιαν Σάβιτς και Αλεξάντερ Σάπιτς, οι οποίοι τιμωρήθηκαν από την FINA, λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς τους στα ημιτελικά με την Ιταλία. Ο αγώνας της εθνικής μας θα μεταδοθεί στις 10 το βράδυ από την ΕΤ1.

    [19] Η ''Εκάβη'' στην Επίδαυρο απόψε

    26/7/2003 5:47:00 μμ

    Μια "απελπισμένη κραυγή απόγνωσης" είναι για τον Σπύρο Ευαγγελάτο, η "Εκάβη" που θα παρουσιάσει, στις 25 και 26 Ιουλίου, στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, "το Αμφιθέατρο" με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο, της Τρωαδίτισσας αιχμάλωτης. Μετά την αποχώρηση της Αννας Συνοδινού, για λόγους υγείας, το ρόλο ανέλαβε η έμπειρη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, που έχει δυο φορές ακόμα στο παρελθόν ερμηνεύσει την Εκάβη, μια με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και μια με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

    Με την υπογραφή του Σπύρου Ευαγγελάτου

    Ο ιδρυτής του Αμφιθεάτρου Σπύρος Ευαγγελάτος έχει υπογράψει τη σκηνοθεσία, αλλά και τη μετάφραση του κορυφαίου έργου του Ευριπίδη και όπως σημειώνει σχετικά, "πρόκειται για μια κραυγή ενάντια στα δεινά του πολέμου".

    Το ρόλο της κόρης της Εκάβης, της Πολυξένης, ερμηνεύει η Λήδα Τασσοπούλου, ενω άλλους βασικούς ρόλους κρατά μια διαλεκτή ομάδα ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ροζάκης και Κώστας Αθανασόπουλος.

    Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Κουρουπός, ενω τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Αγνή Ντούτση.

    [20] Ο Μικ Τζάγκερ κλείνει τα 60 του χρόνια

    Πηγή: ΝΕΤ 26/7/2003 7:01:00 μμ

    Στα είκοσι του είχε πει: "θα είμαι κατάπτυστος, αν τραγουδάω ακόμα το SATISFACTION στα 40 μου". Έφτασε όμως 60 ετών και το τραγουδάει ακόμα. Ο μεγαλύτερο- ίσως- εν ζωή τραγουδιστής του Ροκ Εν Ρολ, ο Μικ Τζάγκερ, γιορτάζει το Σάββατο τα εξηκοστά του γενέθλια σε μυστική τοποθεσία, στην Πράγα. Οι Ρόλινγκ Στοουνς βρίσκονται σε περιοδεία στην Τσεχία, και ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους του Τζάγκερ είναι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Βάτσλαβ Χάβελ.

    Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες, σκανταλιές, εκατομμύρια θαυμαστές

    Μια ζωή γεμάτη μουσική, πειραματισμούς και... γυναίκες. Εξήντα χρόνια Μικ Τζάγκερ.

    Η ψυχή του πασίγνωστου μουσικού συγκροτήματος των Ρόλινγκ Στόουνς έχει γενέθλια: γίνεται 60 ετών, παρόλο που η σκηνική του παρουσία θυμίζει εικοσάχρονο!

    Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1943 στο Ντάρτφορντ του Κεντ της Αγγλίας. Το 1962, ο Μπράιν Τζόουνς συνάντησε τον 19χρονο τότε Μικ Τζάγκερ και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα της μουσικής σκηνής, που μαζί με τους Μπητλς, έμελε ν' αλλάξουν την ιστορία της μουσικής.

    Το ταλέντο του έφερε δεκάδες δίσκους και ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτά με την σιερά τους έφεραν τεράστια περιουσία που υπολογίζεται πως αγγίζει τα 100 εκατομμύρια στερλίνες.

    Η επιτυχία και η αγάπη του κόσμου έφεραν και έναν τίτλο: "σερ".

    [21] Τέταρτο διαζύγιο για τη Λάιζα Μινέλι

    26/7/2003 11:57:00 πμ

    Δεκαέξι μόλις μήνες μετά τον απαστράπτοντα και πολυδιαφημισμένο γάμο της στη Νέα Υόρκη, η Αμερικανίδα ντίβα Λάιζα Μινέλι και ο τέταρτος κατά σειρά σύζυγός της, παραγωγός Ντέηβιντ Γκεστ χώρισαν, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο εκπρόσωπος της Μινέλι. Οι φήμες ότι το διάσημο ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση είχαν κυκλοφορήσει εδώ και τέσσερις μήνες, όταν ακύρωσαν τα σχεδία τους για τον εορτασμό της πρώτης επετείου του γάμου τους με τη δικαιολογία του πολέμου στο Ιράκ αλλά και την είσοδο, κατά την ίδια περίοδο της Μινέλι σε κλινική για αποτοξίνωση.

    Αρθρο στη σελίδα του διαδικτύου www.Newsday.com ανάφερε ότι πηγή, που δεν κατονομαζόταν αλλά ήταν του περιβάλλοντος του ζεύγους, ανακοίνωσε ότι ο 49χρονος Γκεστ διαμένει πλέον στη Χαβάη, ενώ η 57χρονη Μινέλι στο διαμέρισμα τους στο Μανχάταν.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία της αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον υπεύθυνο για τις δημόσιες σχέσεις της, Ουόρεν Κάουαν η Μινέλι είπε: "Μπορείς να ανακοινώσεις ότι χωρίσαμε. Τίποτε άλλο".

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινισθεί πόσο καιρό το ζευγάρι διαμένει χωριστά, αλλά από την Παρασκευή ακυρώθηκε η κοινή τους εμφάνιση στην εκπομπή του Λαρί Κίνγκ στο CNN, για την εκπομπή της ερχόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου χωρίς να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 July 2003 - 16:53:56 UTC