Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ισότητα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σοσιαλιστικών Νεολαιών
  • [02] Διαμαρτυρία ιερόδουλων
  • [03] Ο Αραβικός Σύνδεσμος χαιρετίζει τη θέση του ΟΗΕ για το Ιράκ
  • [04] Στον μικρό τελικό η εθνική ομάδα πόλο

    [01] Η ισότητα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σοσιαλιστικών Νεολαιών

    24/7/2003 10:03:00 μμ

    Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται στα Καμένα Βούρλα το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σοσιαλιστικών Νεολαιών, που διοργανώνει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και συμμετέχουν 8.000 νέοι από 100 χώρες. Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ισότητα, στην οποία αναφέρθηκε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. "Οι σοσιαλιστικές δυνάμεις και ειδικά αυτές που ασκούν εξουσία είναι βυθισμένες στην αναζήτηση λύσεων στα καθημερινά προβλήματα και έχουν ξεχάσει ότι ο σοσιαλισμός είναι επανάσταση", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας της. Επίσης, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αναφέρθηκε στις οικονομικές ανισότητες μεταξύ Βορρά και Νότου, σημειώνοντας ότι μόνο το 7% των χρηματιστηριακών πράξεων σε όλη τη γη αφορούν την κίνηση προϊόντων.

    Παπανδρέου: Έλλειμμα δημοκρατίας στις αναπτυγμένες κοινωνίες

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημείωσε ότι η ισότητα παραμένει το ζητούμενο και μεταξύ των αναπτυγμένων κοινωνιών διαπιστώνοντας σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και στις αναπτυγμένες κοινωνίες.

    "Σήμερα που ζούμε σε ένα κόσμο με τις μεγαλύτερες ελευθερίες και με την μεγαλύτερη Δημοκρατία, υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεξάρτηση μεταξύ χωρών και πολιτών", σημείωσε η κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι πολιτικές ηγεσίες δεν μπόρεσαν να προηγηθούν της οικονομικής παγκοσμιοποίησης.

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών των σοσιαλιστών στους διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες αντιμετώπισης προβλημάτων κυρίως του νότου.

    Παράλληλα, η κ. Παπανδρέου κατέθεσε τρεις προτάσεις για τις οποίες θεωρεί ότι είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

    Η πρώτη πρόταση αφορά τις επενδύσεις και την Παιδεία στο Νότο, προτείνοντας την παρακράτηση μικρού ποσοστού από τις χρηματιστηριακές πράξεις για να γίνουν οι επενδύσεις.

    Η δεύτερη έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της έλλειψης πόσιμου νερού και πρότεινε να υπάρξει συνδυασμένη αντιμετώπιση μεταξύ "μαύρου" και "λευκού" χρυσού.

    Τέλος, η τρίτη πρόταση αφορά την βοήθεια σε θέματα υγείας την οποία χαρακτήρισε σαν ελάχιστη προϋπόθεση ανθρώπινης αλληλεγγύης.

    Την Παρασκευή κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι που θα γίνει στο χώρο του Φεστιβάλ με θέμα "Πολιτικές για τη διεθνή ειρήνη".

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες ενώ νωρίς το πρωί θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων στην Λαμία, όπου μαζί με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου θα ενημερωθούν για κρίσιμα θέματα της περιοχής.

    Το μεσημέρι οι δύο υπουργοί θα παρακαθίσουν σε γεύμα που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας όπου και θα μιλήσουν.

    [02] Διαμαρτυρία ιερόδουλων

    24/7/2003 8:22:00 μμ

    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εκδιδόμενες γυναίκες που εργάζονται σε οίκους ανοχής της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι ιερόδουλες διαμαρτύρονται για την απόφαση του δήμου Αθηναίων να κλείσει 15 οίκους ανοχής που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας και έχουν υποβληθεί πολλές μηνύσεις σε βάρος των ιδιοκτητών τους από περιοίκους.

    Συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών

    Το κλείσιμο των οίκων ανοχής στηρίζεται στο νόμο που ψηφίστηκε το 1999, βάσει του οποίου οι ''οίκοι'' πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από σχολεία, εκκλησίες, παιδικές χαρές, φροντιστήρια κ.λπ..

    Οι ιερόδουλες συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει το θέμα των αποστάσεων των οίκων ανοχής, ωστόσο τους εξήγησε ότι οι λεπτομέρειες είναι αρμοδιότητα των δήμων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συνέχεια στις διαπραγματεύσεις και πιθανότατα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και των εκδιδομένων γυναικών.

    [03] Ο Αραβικός Σύνδεσμος χαιρετίζει τη θέση του ΟΗΕ για το Ιράκ

    24/7/2003 9:35:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για την ανάγκη σχηματισμού μιας αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης του ιρακινού λαού, προκειμένου να τεθεί τέρμα στην κατοχή της χώρας, χαιρέτισε την Πέμπτη με ανακοίνωσή του ο Αραβικός Σύνδεσμός. Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Χισάμ Γιουσέφ υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να βασίζεται στην κυριαρχία του δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δικαιοσύνη για όλους τους Ιρακινούς χωρίς θρησκευτικούς, εθνικούς ή άλλους διαχωρισμούς.

    Εξάλλου, ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Αναν απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για τον σχηματισμό μιας αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης στο Ιράκ και για ένα γρήγορο τέλος της στρατιωτικής κατοχής, παρουσιάζοντας την έκθεσή του για το Ιράκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που πραγματοποίησε για το ζήτημα αυτό δημόσια σύνοδο.

    Εξάλλου, ο Γιουσέφ τόνισε τη σημασία ορισμένων σημείων που περιλαμβάνονται στην έκθεση του κ. Αναν, όπως την ανάγκη το Ιράκ να ανακτήσει την κυριαρχία του, τη διαχείριση από τον ιρακινό λαό των υποθέσεών του και τον πλήρη έλεγχο στους φυσικούς του πόρους το γρηγορότερο δυνατό.

    Ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου επαναβεβαίωσε την ανάγκη να γίνει σεβαστή η βούληση του ιρακινού λαού και να αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον, διευκρινίζοντας ότι η πολιτική διαδικασία στο Ιράκ θα πρέπει να ακολουθήσει ένα χρονοδιάγραμμα και ακριβή διαβήματα, ώστε η δημιουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου να ακολουθηθεί από την εκπόνηση Συντάγματος και τη διοργάνωση δημοκρατικών εκλογών.

    [04] Στον μικρό τελικό η εθνική ομάδα πόλο

    24/7/2003 11:33:00 μμ

    Στην παράταση "λύγισε" η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Οι Έλληνες παίχτες, που πραγματοποίησαν μία συγκλονιστική εμφάνιση, ηττήθηκαν με 9-8 από τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ Ουγγαρία. Τώρα πλέον, οι παίχτες του Σάντρο Καμπάνια θα αντιμετωπίσουν στο το Σάββατο, στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, την ηττημένη της συνάντησης Ιταλίας-Σερβίας/Μαυροβουνίου. Τα επτάλεπτα: 1-2, 2-1, 2-1, 1-2 (κανονική διάρκεια) 2-3 (παράταση).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 July 2003 - 20:55:28 UTC