Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Οινόη Βοιωτίας
  • [02] Ιωάννινα: Ανετράπη Αλβανικό λεωφορείο - 12 τραυματίες
  • [03] Εμπρησμός σε υποκατάστημα της EUROBANK
  • [04] Τροχαίο με δύο νεκρούς στη λεωφόρο Κηφισίας
  • [05] Σιαμαία κοριτσάκια γεννήθηκαν στο Ιπποκράτειο
  • [06] Το 53% των Αμερικανών επιδοκιμάζουν την πολιτική Μπους
  • [07] Ισχυρός σεισμός 5,7 στην ανατολική Τουρκία
  • [08] Εκρήξεις σε αποθήκη όπλων στο Βλαδιβοστόκ
  • [09] Απορρίπτει η παλαιστινιακή δοίκηση τις απειλές του Ισραήλ
  • [10] Δύο νεκροί από πυρά ενόπλων στο Κονγκό
  • [11] Περιοδεία Τζον Χάουαρντ στην Ασία
  • [12] Νέα επίθεση των ανταρτών στην Μπουζουμπούρα
  • [13] Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου (1η ημέρα)

    [01] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Οινόη Βοιωτίας

    13/7/2003 11:20:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7.30 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει την Κυριακή στις 7.30 το βράδυ σε αποθήκη χαρτιού, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Το κτίριο της αποθήκης ανήκει στην εταιρία ΙΡΙΣ ΑΕ του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη και των εκδόσεων ΠΗΓΑΣΟΣ και είχε νοικιαστεί κατά το ήμισι στην εταιρία Αγγελίδης-Γεωργακόπουλος. Στο τμήμα αυτό εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις και κατέστρεψε το ήμισυ του κτιρίου περίπου 4.000τμ. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και η εκδοχή του εμπρησμού. Την προανάκριση κάνει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

    Ωστόσο, η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει, γι΄αυτό παραμένουν στο σημείο όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις (23 οχήματα με 70 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα) που καταβάλλουν προσπάθειες να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

    Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στις αποθήκες, παρά μόνο κάποιοι στο τμήμα παραγωγής χάρτου που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κτιρίου.

    Επίσης υπήρχε ο φύλακας της κεντρικής πύλης ο οποίος δεν αντελήφθη κάτι ύποπτο και μαζί με τους άλλους ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

    Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εκτιμούν οτι η φωτιά λόγω των υλικών θα σιγοκαίει αρκετές μέρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί το ύψος της ζημιάς.

    [02] Ιωάννινα: Ανετράπη Αλβανικό λεωφορείο - 12 τραυματίες

    13/7/2003 10:16:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Αλβανικό λεωφορείο της εταιρίας "ALBANIAN LAINS" που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα ανατράπηκε τα ξημερώματα στο 11ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ο οδηγός του Μπράχο Αριγιάνιτ, 48 χρόνων και άλλοι 12 επιβάτες ελαφρότερα. Το ατύχημα έγινε στις 3 τα ξημερώματα, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών ο οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι και το λεωφορείο ξέφυγε από τον εθνικό δρόμο μπήκε με ταχύτητα σε ένα χωματόδρομο και διέσχισε μια απόσταση περίπου 300 μέτρων, πριν προσκρούσει σε δέντρο και ανατραπεί.

    Απο διερχόμενους οδηγούς ειδοποιήθηκαν τα σωστικά συνεργεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφθασαν επί τόπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Τροχαίας, που απεγκλώβισαν τους επιβάτες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

    Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο παρέμειναν για νοσηλεία ο οδηγός και πέντε επιβάτες.

    Την προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Ιωαννίνων

    [03] Εμπρησμός σε υποκατάστημα της EUROBANK

    13/7/2003 11:25:00 πμ

    Αγνωστοι στις 3.50 τα ξημερώματα πέταξαν βόμβες μολότωφ στο υποκατάστημα της EUROBANK, στην οδό Πέτρου Ράλλη 55. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες που ήταν 4 άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ και φορούσαν κράνη αφου έσπασαν τη τζαμαρία, πέταξαν μέσα στην τράπεζα βόμβες μολότοφ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ΙΧ και εξαφανίστηκαν. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της Τράπεζας και στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης.

    [04] Τροχαίο με δύο νεκρούς στη λεωφόρο Κηφισίας

    13/7/2003 11:21:00 πμ

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν και ένα τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στη γέφυρα του Ολυμπιακού Σταδίου. Συγκεκριμένα, μοτοσυκλέτα (ΖΧΕ-519) παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα που επιχείρησε να διασχίσει τη λεωφόρο. Σκοτώθηκαν η πεζή Ευδοκία Βουρνά του Ιωάννη, 68 ετών και ο οδηγός της μοτοσυκλέτας Χαράλαμπος Σταθόπουλος του Αθανασίου, 32 ετών. Τραυματίες είναι η σύζυγός του που επέβαινε και αυτή στη μοτοσυκλέτα Ειρήνη Πετρέλη, 33 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Κηφισιάς.

    [05] Σιαμαία κοριτσάκια γεννήθηκαν στο Ιπποκράτειο

    13/7/2003 10:13:00 πμ

    Σιαμαία κοριτσάκια ενωμένα στον κρόταφο γεννήθηκαν στη νεογνολογική κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", τα κοριτσάκια γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 12 Ιουνίου και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι γονείς των παιδιών,γνώριζαν από το μέσο της κύησης ότι επρόκειτο να γεννηθούν σιαμαία και αποφάσισαν να τα κρατήσουν. Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους προκειμένου να αποφασίσουν πότε θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους σε νοσοκομείο του εξωτερικού για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

    [06] Το 53% των Αμερικανών επιδοκιμάζουν την πολιτική Μπους

    13/7/2003 11:22:00 πμ

    Μόνο το 53% υποστηρίζει πλέον τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κατάσταση στο Ιράκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ένα ποσοστό που είναι κατά 20% μικρότερο από την αντίστοιχη έρευνα τον Απρίλιο, οπότε η αποδοχή του έφθανε το 74%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Νιουζγουίκ. Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται σήμερα, το 45% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, έναντι ποσοστού 40% που υποστηρίζει την ενίσχυσή τους. Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1000 ανθρώπων στο διάστημα 10-11 Ιουλίου, το 38% πιστεύει πως η αμερικανική κυβέρνηση χειραγώγησε την κοινή γνώμη με το ζήτημα των όπλων του Ιράκ, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή της για τον πόλεμο. Το 53% πιστεύει πως η Ουάσιγκτον δεν προσπάθησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη.

    Μόνο το 15% δηλώνει πως εμπιστεύεται τη δυνατότητα της Ουάσιγκτον να εγκαθιδρύσει μία μακροπρόθεσμα σταθερή κυβέρνηση στο Ιράκ.

    Το 39% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται εντελώς τη δυνατότητα αυτή, ενώ το 24% εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

    Παράλληλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Ουάσιγκτον Ποστ και του δικτύου ABC, καταγράφει επίσης πτώση του ποσοστού δημοτικότητας του Τζορτζ Μπους, στο 59% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο πέφτει κάτω από το 60% το ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του Μπους.

    Το ποσοστό όσων αποδοκιμάζουν την πολιτική του στην ίδια σφυγμομέτρηση ανέρχεται στο 38%.

    [07] Ισχυρός σεισμός 5,7 στην ανατολική Τουρκία

    13/7/2003 10:49:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την Κυριακή το πρωΐ την ανατολική Τουρκία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, δήλωσε ο Σεφέρ Γιλμάζ αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Ποτουρτζέ, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή. Η δόνηση έγινε αισθητή στις 04.48, ώρα Ελλάδος, σε μία αραιοκατοικημένη περιοχή, κι όπως τόνισε τέσσερις ώρες αργότερα η ίδια πηγή το 90% των ομάδων αρωγής κατέστη δυνατόν να μεταβούν σε όλην την επαρχία του, χωρίς να διαπιστώσουν "το παραμικρό θλιβερό γεγονός", μεταδίδει το Ανατολή.

    "Πιστεύω πως κι από τα εναπομείναντα χωριά θα έλθουν τα ίδια καλά νέα", τόνισε ο Γιλμάζ, τονίζοντας πως εντοπίσθηκαν μόνο λίγες ρωγμές σε κάποιους τοίχους.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, στην περιοχή εξακολουθούν να γίνονται αισθητές πολλές μετασεισμικές δονήσεις.

    [08] Εκρήξεις σε αποθήκη όπλων στο Βλαδιβοστόκ

    13/7/2003 10:06:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα σε αποθήκη όπλων κοντά στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Απω Ανατολή, σύμφωνα με τις ομάδες διάσωσης. Οι τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά κι άλλοι επτά παρέμειναν για νοσηλεία, στην πλειονότητά τους ήσαν ένοικοι των κατοικιών που γειτνίαζαν με το οπλοστάσιο. Ο ρωσικός στρατός δεν είναι ακόμη σε θέση να εντοπίσουν την αιτία των εκρήξεων. Στην αποθήκη οπλισμού φυλάσσονταν οβίδες.

    [09] Απορρίπτει η παλαιστινιακή δοίκηση τις απειλές του Ισραήλ

    13/7/2003 10:25:00 πμ

    Η παλαιστινιακή δοίκηση απέρριψε την Κυριακή τις ισραηλινές απειλές για τη λήψη συπληρωματικών μέτρων εναντίον του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Αραφάτ, δήλωσε ένας σύμβουλος του παλαιστίνιου ηγέτη, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια ισραηλινή εκστρατεία κατά του "οδικού χάρτη" και της εφαρμογής του. "Αυτή η εκστρατεία που καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό Σαρόν, το υπουργικό του συμβούλιο και τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας κατά του προέδρου Αραφάτ είναι στην πραγματικότητα μια εκστρατεία τους κατά της ειρηνευτικής διαδικασίας και του "οδικού χάρτη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμαντ Αμπντελραχμάν.

    Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά "τις ισραηλινές επεμβάσεις στα εωτερικά των Παλαιστίνιων" εκτιμώντας ότι "οι επεμβάσεις αυτές θα έχουν κακές συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή".

    Νωρίτερα σήμερα ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα του προσαναντολίζεται στην αλλαγή της στάσης της έναντι του Αραφάτ εάν αυτός "συνεχίσει να υπονομεύει τις πρσοσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση" του προβλήματος μεταξύ Ισρσήλ και Παλαιστίνιων.

    [10] Δύο νεκροί από πυρά ενόπλων στο Κονγκό

    13/7/2003 10:23:00 πμ

    Ένοπλοι προκάλεσαν πανικό το Σάββατο στην πόλη Μπούνια του Κονγκό, όπου έχει αναπτυχθεί μια πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία της Γαλλίας, όταν άρχισαν να πυροβολούν από τη ζούγκλα που περιβάλλει την περιοχή. ''Ακούγαμε τους πυροβολισμούς σε κάθε γωνιά της πόλης. Εχουμε πληροφορίες ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στον κύριο περιφερειακό άξονα της πόλης'' είπε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Λεοκάντιο Σαλμερόν. Από τον περασμένο Μάιο οι συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων των φυλών Χέμα και Λέντου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Υπολογίζεται ότι 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή του Ιτούρι τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Την Παρασκευή οι άνδρες της πολυεθνικής δύναμης επιτέθηκαν σε ένα στρατόπεδο που ανήκε στην UPC, την κύρια οργάνωση των Χέμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ενόπλους.

    Η UPC είχε θέσει την πόλη υπό τον έλεγχο της, αφού εκδίωξε τους Λέντου τον Μάιο.

    Όμως η πολυεθνική δύναμη πρόσφατα επέβαλε απαγόρευση των όπλων στην πόλη και η UPC φέρεται δυσαρεστημένη από την απαίτηση να μειωθεί ο αριθμός των σωματοφυλάκων του αρχηγού της από 30 σε πέντε άνδρες στις δημόσιες εμφανίσεις του.

    [11] Περιοδεία Τζον Χάουαρντ στην Ασία

    13/7/2003 10:19:00 πμ

    Δεν είναι αναπόφευκτος ένας πόλεμος για να εμποδισθεί η Βόρειος Κορέα να αποκυρήξει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της, τόνισε την Κυριακή ο Αυστραλός ΥΠΕΞ Τζον Χάουαρντ, ο οποίος αναχωρεί για μία περιοδεία στην Ασία υπό τη σκιά της διεθνούς κρίσης με την Πιονγκγιάνγκ. Ο Χάουαρντ, που θα επισκεφθεί τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα, τόνισε πως το σταλινικό καθεστώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα ανεχθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα η Πιονγκγιάνγκ.

    "Μία διπλωματική λύση δεν θα πρέπει να αποκλείεται κι είναι απείρως προτιμώτερη από μία στρατιωτική επέμβαση. Δεν πιστεύω, φυσικά, πως μία στρατιωτική επέμβαση είναι αναπόφευκτη, και θα πρέπει να καταβάλουμε πολλές προσπάθειες για να την εμποδίσουμε", τόνισε ο αυστραλός υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

    Η Αυστραλία αποφάσισε να συμμετάσχει στις ναυτικές ασκήσεις, στο πλαίσιο μίας συμμαχίας 11 δυτικών χωρών για να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών από τη Βόρειο Κορέα.

    Ο Χάουαρντ εξήγησε πως τα γυμνάσια αυτά, που αποσφασίσθηκαν σε μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αυστραλία, δεν σημαίνει πως θα ακολουθήσουν επεμβάσεις σε βορειοκορεατικά πλοία ή αεροσκάφη.

    Όπως μεταδίδει σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Γιονχάπ, η Βόρειος Κορέα έχει επανεπεξεργασθεί τις 8,000 εσβεσμένες ράβδους πυρηνικών καυσίμων που βρίσκονταν αποθηκευμένες στο πυρηνικό σύμπλεγμα του Γιονγκμπιόνγκ, προσδίδοντας στο κομμουνιστικό κράτος τα μέσα για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

    "Βορειοκορεατική αντιπροσωπεία τόνισε σε αμερικανούς αξιωματούχους, σε ανεπίσημη συνάντησή τους στις 8 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη πως ο εμπλουτισμός των εσβεσμένων πυρηνικών ράβδων περαιώθηκε στις 30 Ιουνίου", τόνισε στο πρακτορείο ο Τσανγκ Σουνγκ Μιν, στενός συνεργάτης σε θέματα αντικατασκοπείας του πρώην νοτιοκορεάτη προέδρου Κιμ Ντάε Γιούνγκ.

    [12] Νέα επίθεση των ανταρτών στην Μπουζουμπούρα

    13/7/2003 10:07:00 πμ

    Πυρά βαρέων όπλων κι εκρήξεις αντήχησαν και πάλι την Κυριακή στη Μπουζουμπούρα κι επίσημες πηγές, όπως και πολλοί κάτοικοι, επεσήμαναν πως η πρωτεύουσα του Μπουρούντι αντιμετωπίζει ακόμη μία επίθεση από τους αντάρτες των Απελευθερωτικών Ενόπλων Δυνάμεων (FNL). Η νέα αυτή επίθεση, ο δεύτερος γύρος μετά μία εβδομάδα συνεχόμενων επιθέσεων, ξεκίνησε στις 04.00, ώρα Ελλάδος στους τομείς Γκατόκε και Μουτάνγκα, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι συγκρούσεις της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα στον στρατό και στους αντάρτες στα νότια προάστια της Μπουζουμπούρα και στα περίχωρά της κόστισαν τη ζωή σε 135 αντάρτες και πολίτες, σύμφωνα με χθεσινό απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.

    [13] Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου (1η ημέρα)

    13/7/2003 10:48:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από εννέα χώρες ολοκληρώθηκε το Σάββατο με επιτυχία στη Θήβα, η πρώτη ημέρα των Βαλκανικών Αγώνων στίβου ανδρών-γυναικών. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχώρισαν τα 79.16μ του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου στη σφύρα και στις γυναίκες το 56.85 της Χρύσας Γκουντενούδη στα 400μ εμπόδια, επίδοση με την οποία ισοφάρισε το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Αρης Πετρίδης στα 100μ, όπου συμμετείχε εκτός συναγωνισμού και σημείωσε ατομκό ρεκόρ με 10.29, όπως και η Δήμητρα Ντόβα στα 400μ με 53.17.

    Βαθμολογία

    "Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση σήμερα και αν δεν είχα κόντρα τον άνεμο στα πρώτα διακόσια μέτρα θα κατέβαζα κι άλλο την επίδοσή μου. Στόχος μου πλέον το μίτινγκ της Θεσσαλονίκης και το παγκόσμιο στο Παρίσι", δήλωσε μετά την κούρσα η Χρύσα Γκουντενούδη.

    Ο Ρουμάνος Βασιλάτσε ήταν ο νικητής στο ύψος με 2.30μ, ενώ ο Λάμπρος Παπακώστας πρόσθεσε μία ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του τη φετινή σεζόν, περνώντας τα 2.21μ.

    Ο Ντράγκουτιν Τόπιτς από την πλευρά του έμεινε στην τρίτη θέση με 2.18μ, που σίγουρα ήταν μια άσχημη βραδιά για τον σπουδαίο αθλητή.

    Οι βαθμολογίες μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας έχουν ως εξής:

    Γυναίκες (Μετά 10 αγωνίσματα)

    Ελλάδα 77 Ρουμανία 68 Σερβία 61 Βουλγαρία 47 Αλβανία 28 Τουρκία 24 Σκόπια 23 Βοσνία 20

    Ανδρες (μετά 10 αγωνίσματα)

    Ελλάδα 80 Ρουμανία 69 Γιουγκοσλαβία 68 Τουρκία 47 Βοσνία 46 Βουλγαρία 43 Αλβανία 28 Μολδαβία 13 Σκόπια 12

    Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης

    Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης στη Θήβα διεξάγονται παράλληλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Ιστορικών Αγώνων της χερσονήσου μας.

    Χαρακτηριστικό των αγώνων, η εντυπωσιακή τελετή έναρξης με την ρίψη αλεξιπτωτιστών και τη μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης με την ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 July 2003 - 8:53:53 UTC