Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσμοθετούνται ως επίκινδυνα τα επαγγέλματα των ενστόλων
  • [02] Επαφές Γουέστον - Φερχόιγκεν στην Κύπρο
  • [03] Συνέντευξη ποταμός Θ. Πάγκαλου
  • [04] Συνάντηση Μπερλουσκόνι - Σημίτη
  • [05] Συνάντηση Αμπάς- Γουλφ για τον ''Οδικό Χάρτη''
  • [06] Αφγανιστάν: Βρέθηκε βόμβα έξω από το σπίτι υπουργού
  • [07] Ανακωχή κυβέρνησης - ανταρτών στη Λιβερία
  • [08] Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το Χρηματιστήριο
  • [09] Το τέλος για την Schiesser Pallas
  • [10] Ο Μπέκαμ στην Ρεάλ Μαδρίτης
  • [11] Νίκησε το Περιστέρι τον Ολυμπιακό
  • [12] Ν. Νταμπίζας: Σώθηκα από θαύμα!
  • [13] Σύσκεψη για το νέο πρωτάθλημα
  • [14] Σύσκεψη για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος

    [01] Θεσμοθετούνται ως επίκινδυνα τα επαγγέλματα των ενστόλων

    17/6/2003 8:34:00 μμ

    Σχέδιο νόμου με το οποίο θεσμοθετείται ως επικίνδυνο το επάγγελμα των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Αυτό ανακοινώθηκε την Τρίτη, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των τριών σωμάτων ασφαλείας. Μετά από αυτή τη δέσμευση της κυβέρνησης οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να αναστείλουν την ένστολη διαμαρτυρία που είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκερια της συνόδου κορυφής στη Χαλκιδική.

    [02] Επαφές Γουέστον - Φερχόιγκεν στην Κύπρο

    17/6/2003 10:43:00 μμ

    "Η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, θα πρέπει να προωθηθεί πριν από την 1η Μαίου του 2004". Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων, μετά από συνάντηση που είχε με κοινωνικούς εταίρους από τις δυο κοινότητες στην Κύπρο, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν. "Στην Ε.Ε. δεν θα ενταχθεί η Κύπρος αλλά μόνο οι Ελληνοκύπριοι" δήλωσε από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς. Νωρίτερα ο κ. Φερχόιγκεν, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής, Δημήτρη Χριστόφια. Στο μεταξύ, επαφές στη Λευκωσία, είχε το πρωί της Τρίτης και ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον.

    Σαφή μηνύματα Φερχόιγκεν προς Ντενκτάς - Αγκυρα

    Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας είχαν το απόγευμα το απόγευμα της Τρίτης, με τον Γκίντερ Φερχόϊγκεν οι κοινωνικοί εταίροι από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

    Και οι δυο πλευρές, ζήτησαν παρόμοιες συναντήσεις να γίνουν στο μέλλον με στόχο την προώθηση λύσης σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνάντηση, καθώς όπως είπε, για πρώτη φορά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν, επιχειρηματίες και συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις δυο κοινότητες.

    Νωρίτερα, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, έστειλε σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά.

    Όπως είπε, εναπόκειται στον Ραούφ Ντενκτάς και την Αγκυρα, αν θα ενταχθούν οι Τουρκοκύπριοι στην Ε.Ε.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τους Τουρκοκυπρίους και ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού μέχρι το Μάιο του 2004.

    Όσον αφορά τα μέτρα που συζητούνται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως σε μεγάλο βαθμό έχουν συμφωνηθεί και είναι δυνατόν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα, ενώ πρόσθεσε πως αναμένει κάποιες διευκρινίσεις που πρέπει να δοθούν.

    Επαφές Γουέστον στη Λευκωσία

    Μετά τη συνάντηση με τον Τ. Παπαδόπουλο, ο Ευρωπαίος επίτροπος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής, Δ. Χριστόφια, τον οποίο και χαρακτήρισε βασικό πρωταγωνιστή της ένταξης της Κύπρου και της διεύρυνσης.

    Συναντήθηκε επίσης και με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, καθώς επίσης και με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Νωρίτερα, την Τρίτη, σειρά επαφών στη Λευκωσία είχε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει τη σκλήρυνση της στάσης του Ντενκτάς και ξεκαθάρισε ότι η χώρα του εξακολουθεί να επιδιώκει δίκαιη και βιώσιμη λύση, βάσει του σχεδίου Ανάν.

    Αμεσος αμερικανικός στόχος είναι, όπως τόνισε, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και κατέστησε σαφές ότι δεν βλέπει άλλο μονοπάτι επίλυσης του Κυπριακού, πλην του σχεδίου Ανάν.

    Υπογράμμισε επίσης ότι από τις επαφές που είχε διαπίστωσε από την μια μεριά την αγωνία του προέδρου Παπαδόπουλου να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από την άλλη, την αδιαλλαξία Ντενκτάς που θέτει το σχέδιο Ανάν εκτός συζήτησης.

    [03] Συνέντευξη ποταμός Θ. Πάγκαλου

    17/6/2003 9:47:00 μμ

    Πυρά κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος με συνέντευξή του στην εφημερίδα τα "ΝΕΑ". Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για στελέχη που ενέδωσαν στην κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας και σημειώνει ότι η κυβέρνηση παρά τις μεγάλες επιτυχίες που είχε στην Προεδρία της Ευρωπαικής Ενωσης κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές. Αιχμηρή απάντηση έδωσε στον Θόδωρο Πάγκαλο ο Δημήτρης Ρέππας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", ζήτησε πολιτικές πρωτοβουλίες με σαφές αριστερό στίγμα.

    Πυρά Πάγκαλου

    Να απομακρύνει από τις θέσεις εξουσίας που κατέχουν, όσους ενέδωσαν στη γοητεία της μπουρζουαζίας, ζητεί από τον πρωθυπουργό ο Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

    " Είναι τραγικό και για το πολίτευμα και για τον τόπο μία κυβέρνηση με τεράστιες επιτυχίες, μία κυβέρνηση χωρίς αντιπολίτευση, να χάσει τις εκλογές" δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι ορισμένα από τα στελέχη της κυβέρνησης, συναναστρέφονται με μεγάλα ονόματα της ελληνικής πλουτοκρατίας και διαφωνεί με την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο Κ. Σημίτης δικαιούται και υποχρεούται να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

    Αφησε δε αιχμές κατά του Δημήτρη Ρέππα και για την εκλογή του στο εκτελεστικό γραφείο, κάνοντας λόγο για "στημένη ψηφοφορία".

    "Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις, συνεντεύξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του γύρω από την πορεία της κυβέρνησης.

    Το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο

    Την ίδια ώρα, με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζει ότι χρειάζονται αριστερές πολιτικές ώστε να αντιστραφεί το κλίμα που διατυπώνεται στις σχετικές δημοσκοπήσεις.

    " Χρειάζονται πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας. Αριστερές προοδευτικές πολιτικές" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για "ευανάγνωστα μηνύματα, τα οποία πρέπει να σταλούν σε πλέον δύσπιστες και ανασφαλείς κοινωικές ομάδες, που περιμένουν πολλά από το κράτος".

    [04] Συνάντηση Μπερλουσκόνι - Σημίτη

    17/6/2003 8:12:00 μμ

    Με τη συνάντηση στη Ρώμη με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο Eλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκλεισε τον κύκλο των διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου της Θεσσαλονίκης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου συνεχάρη τον ομόλογό του για την προεδρία. Από την πλευρά του ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε τον κ. Μπερλουσκόνι για τη συνεργασία που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της προεδρίας ενώ τόνισε ότι στη Σύνοδο της Χαλκιδικής θα αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθήσει η Διακυβερνητική, η οποία έχει συμφωνηθεί να αρχίσει τον Οκτώβριο, να τελειώσει πριν από την 1η Μαΐου και να υπογραφεί η νέα Συνθήκη πριν από τις ευρωεκλογές.

    ''Η πρόταση της συνέλευσης για το σύνταγμα είναι ένας καλός συμβιβασμός''

    "Συζητήσαμε, επίσης, και συμφωνήσαμε για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αφού θα υπάρξουν, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, αρκετά χρήματα για να εφαρμόσουμε πρώτη φορά και σε μεγάλη έκταση μια κοινή πολιτική. Πιστεύω ότι η Σύνοδος θα καταλήξει σε θετικά συμπεράσματα που θα επιτρέψει την πρόοδο του ευρωπαϊκού συντάγματος και την εφαρμογή της πολιτικής για τη λαθρομετανάστευση'', είπε ο κ. Σημίτης.

    Σε σχετική ερώτηση αν μετά τον κύκλο των επαφών που είχε, πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα για μια νέα Ευρώπη, απάντησε ότι διαπίστωσε ότι όλοι θέλουν να προχωρήσει η Ε.Ε. σε μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών και να είναι η Ε.Ε. πιο αποτελεσματική και πιο κοντά στον πολίτη. Υπάρχουν όμως πολλές διαφορές, πώς θα γίνει αυτό και διαφορές που διατυπώνονται για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική της ασφάλειας, διαφορές για τα δικαιώματα που πρέπει να έχει η Ε.Ε. και για αυτά που θα έχουν οι χώρες. Γι' αυτό και πιστεύω ότι το σύνταγμα για το οποίο θα συμφωνήσουμε είναι μια λύση για ορισμένο χρονικό διάστημα, η Ευρώπη θα κάνει και άλλα βήματα μετά. Θέλω, τέλος, να προσθέσω ότι η πρόταση της συνέλευσης για το σύνταγμα είναι ένας καλός συμβιβασμός''.

    Η Αγκυρα ως παρατηρητής στις εργασίες της Διακυβερνητικής για το νέο σύνταγμα

    Ο κ. Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι η Τουρκία κλήθηκε να παραστεί ως παρατηρητής στις εργασίες της Διακυβερνητικής για το νέο σύνταγμα.

    Ο κ. Σημίτης στην ερώτηση αν από τη σύνοδο θα υπάρξει κάποιο σήμα προς την Τουρκία, απάντησε ότι η Αγκυρα έκανε ορισμένα βήματα, αλλά τα πάντα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσει και αν συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό κώδικα.

    [05] Συνάντηση Αμπάς- Γουλφ για τον ''Οδικό Χάρτη''

    17/6/2003 8:52:00 μμ

    Με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς και άλλους Παλαιστίνιους αξιωματούχους συναντήθηκε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζον Γουλφ, για να συζητήσει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τον "Οδικό Χάρτη", σε μια προσπάθεια για την διάσωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο Ρώσος απεσταλμένος Αντρέι Βντοβίν πρότεινε να συμπεριληφθούν στον οδικό χάρτη τα ζητήματα της Συρίας και του Λιβάνου, ώστε να υπάρξει συνολική συμφωνία ειρήνης στην περιοχή. Επίσκεψη στο Ισραήλ και τη Ραμάλα θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ την Παρασκευή στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας του. Από το Λουξεμβούργο, όπου συνήλθε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Βασικό θέμα των συζητήσεών των Αμπάς-Γουλφ, το ειρηνευτικό σχέδιο, γνωστό με το όνομα "Οδικός Χάρτης", το οποίο έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα την τελευταία εβδομάδα από τα βίαια επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε εξήντα ανθρώπους.

    Στη συνάντηση που έγινε στην έδρα της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) μετείχε και ο παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για θέματα ασφαλείας, Μοχάμαντ Νταχλάν καθώς και ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αμίν Αλ Χϊντι.

    Καμία πληροφορία για το περιεχόμενο των τρίωρης διάρκειας συνομιλιών δεν διέρρευσε στον Τύπο.

    Για το ίδιο θέμα ο Αμερικανός απεσταλμένος είχε συνομιλίες και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε πως είναι αδύνατον να επιτευχθεί ειρήνη με τους Παλαιστινίους αν δεν καταστείλουν τις μαχητικές οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών.

    Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε τη δήλωση του Σαρόν.

    [06] Αφγανιστάν: Βρέθηκε βόμβα έξω από το σπίτι υπουργού

    17/6/2003 10:43:00 μμ

    Εκρηκτικές ύλες βάρους είκοσι κιλών, μαζί με πυροκροτητές, βρέθηκαν την Τρίτη, μπροστά από το σπίτι του υπουργού Αμυνας του Αφγανιστάν, Μοχάμαν Κασίμ Φαχίμ, όπως μετέδωσε η αφγανική τηλεόραση. Το σπίτι του υπουργού βρίσκεται στη συνοικία Κάρτα-Παρουάν, στη βορειοδυτική Καμπούλ. Ο ίδιος δεν κινδύνευσε αφού πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα κατά του στρατηγού Φαχίμ. Πέρσι, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο Τζαλαλαμπάντ, μία βόμβα κρυμμένη σε ατμολέβητα εξερράγη τη στιγμή που περνούσε ο ίδιος με τη συνοδεία του από ένα δρόμο. Πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, όμως ο στρατηγός δεν έπαθε το παραμικρό.

    Στις αρχές του χρόνου, κοντά σε ένα άλλο σπίτι του υπουργού, στη συνοικία Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν της Καμπούλ η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά.

    Τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έχουν εντοπιστεί πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

    Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη μία βόμβα βρέθηκε κοντά στη στρατιωτική ακαδημία, στα ανατολικά της Καμπούλ.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Γερμανούς στρατιώτες, στις 7 Ιουνίου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 29.

    [07] Ανακωχή κυβέρνησης - ανταρτών στη Λιβερία

    17/6/2003 11:00:00 μμ

    Συμφωνία ανακωχής επιτεύχθηκε στη Γκάνα, ανάμεσα στην κυβέρνηση της Λιβερίας και τις ομάδες ανταρτών. Το επίσημο κείμενο, θα πρέπει να υπογραφεί το αργότερο μέσα στις επόμενες τριάντα μέρες. Ο νυν πρόεδρος της χώρας, Τσαρλς Τέιλορ, τον οποίο βαρύνει η κατηγορία του εγκληματία πολέμου, θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μία προσωρινή κυβέρνηση. Διεθνείς διαμεσολαβητές εκτιμούν ότι η υπογραφή της επικείμενης συμφωνίας ανακωχής, θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή.

    Η πολιτική σταθερότητα στη Λιβερία, για τις γείτονες χώρες την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Σιέρα Λεόνε, είναι θέμα κρίσιμης σημασίας καθώς και οι δυο αυτές χώρες, αντιμετωπίζουν ανάλογα φαινόμενα.

    Οι αντάρτες στη Λιβερία, ελέγχουν τα 2/3 της χώρας και ζητούν την αποχώρηση του νυν προέδρου από την εξουσία, μέσα στις επόμενες τριάντα μέρες, για να υπογράψουν το κείμενο της ανακωχής.

    Διεθνείς παρατηρητές, θεωρούν την αποχώρηση του Τσαρλς Τέιλορ, ως τρόπο να επιτευχθεί ειρήνη και ευημερία στη χώρα.

    "Να συνεργαστεί πλήρως με το ειδικό δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για τη Σιέρα Λεόνε" ζήτησε από τον πρόεδρο Τέιλορ η Ε.Ε.

    Να σημειώσουμε ότι στις 4 Ιουνίου, το δικαστήριο είχε ανακοινώσει την εμπλοκή του σε εγκλήματα πολέμου, κατά της ανθρωπότητας και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιέρα Λεόνε το 1996.

    [08] Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το Χρηματιστήριο

    17/6/2003 10:53:00 μμ

    Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε το παιχνίδι κατά την προεκλογική περίοδο του 2000 και ανέφερε ότι το έγκλημα του Χρηματιστηρίου δεν κλείνει και μένει ανοιχτό, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης ζήτησε να μείνει το Χρηματιστήριο έξω από τις κομματικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά θα αρχίσει να ακολουθεί την ανάκαμψη που παρατηρείται διεθνώς. Υπέρ τςη Εξεταστικής Επιτροπής ΚΚΕ, ΣΥΝ. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ευάγγελος Μαλέσιος.

    Καραμανλής: ''Στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου εμπλέκονται και κυβερνητικοί παράγοντες''

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του με την υπενθύμιση προηγούμενων δηλώσεων του Πρωθυπουργού, με αφορμή την αποπομπή Μαλέσιου, ότι "δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν".

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η προκαταρκτική εξέταση, από τα πρώτα της βήματα εντόπισε στοιχεία εμπλοκής κυβερνητικών παραγόντων.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, είπε και "μια μέρα αργότερα, την 30η Μαΐου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήριζε "θετική εξέλιξη" την παραπομπή στη Βουλή. Τώρα κρίνονται οι κινήσεις εκείνες της κυβέρνησης, η συνέπεια, η αξιοπιστία, οι σχέσεις της με τα καταγγελλόμενα.

    Τώρα κρίνεται εάν οι δηλώσεις εκείνες ήταν φτηνός αντιπερισπασμός", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    "Το υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποδεικνύει ότι η υπόθεση δεν περιορίζεται στον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, αλλά αφορά και τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες εταιρειών και προσώπων, την περίοδο κατά την οποία εξελίχθηκε το έγκλημα του Χρηματιστηρίου", συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Από την ανάγνωση της δικογραφίας, ο κ. Καραμανλής συμπέρανε ότι "η κυβέρνηση καλύπτει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την κυβέρνηση".

    Οπως υποστήριξε ο κ. Καραμανλής, η δικογραφία, αναδεικνύει την υπολειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, που οδήγησαν ενάμισι εκατομμύριο μικροεπενδυτές σε απώλειες 30 τρισ. δρχ., την πτώση του γενικού δείκτη από τις 6500 μονάδες κάτω από τις 1500, την απώλεια πάνω από το 90% της αξίας 320 μετοχών από τις 380 που διαπραγματεύονταν. Παράλληλα, τόνισε ότι υπήρξε προεκλογική παρέμβαση από πλευράς κυβέρνησης, προκειμένου να κερδηθούν οι εκλογές και πρόσθεσε ότι αντικειμενική ευθύνη φέρει "ο Πρωθυπουργός, οι συναρμόδιοι υπουργοί, αλλά και οι έμπιστοί τους που πήραν μέρος στο σχεδιασμό της προεκλογικής παρέμβασης. Είναι υπόλογες οι διοικήσεις της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου, οι επικεφαλής της ΔΕΚΑ, των ασφαλιστικών Ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου, που έδρασαν παράνομα και καθεστωτικά. Όπως επίσης και εκείνοι που ήξεραν το στημένο παιχνίδι και έπαιζαν, σε βάρος του κόσμου με σημαδεμένα χαρτιά".

    "Εκείνοι που θέλουν να κλείσει, είναι οι ένοχοι του εγκλήματος. Για τους επενδυτές και εκείνους που σέβονται τη Δημοκρατία, το θέμα δεν έχει κλείσει", υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματος του.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, κατήγγειλε το "άκρον άωτον της υποκρισίας, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης στο Χρηματιστήριο, από εκείνους που αρνούνται τον έλεγχο και την έρευνα".

    Όπως είπε, σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση δεν ζήτησε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν διέταξε καμία άλλη έρευνα, καμία άλλη ΕΔΕ. Μόνο μία, για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι δήθεν παρεμβαίνει η Αντιπολίτευση, την ώρα κατά την οποία, στην πραγματικότητα παρενέβαιναν οι ίδιοι", σημείωσε για να συνεχίσει λέγοντας ότι "υπάρχει και ένα ζήτημα προσωπικής εντιμότητας όλων μας".

    Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι "όλοι έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες. Όλοι έχασαν χρήματα, δεν είναι μόνον οι δικοί μας ψηφοφόροι. Όλοι φέρουμε ευθύνη για τη διαφάνεια", ενώ χαρακτήρισε "δημοκρατική και προοδευτική" τη στόχευση του κόμματός του.

    Χριστοδουλάκης: ''Να αφήσουμε την κομματικοποίηση''

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στις επικρίσεις της ΝΔ για το θέμα του Χρηματιστηρίου, είπε ότι η Σοφοκλέους το τελευταίο διάστημα έχει ανακάμψει "και το φαινόμενο αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού".

    Να μην αφήσουμε την κομματικοποίηση να πριονίσει τις προοπτικές ανάκαμψης, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, επισημαίνοντας ότι η πτώση των αγορών στις άλλες χώρες δεν έγινε αντικείμενο κομματικών αντιπαραθέσεων.

    Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά θα αρχίσει να ακολουθεί την ανάκαμψη των διεθνών αγορών και ότι αποτελεί υποχρέωση όλων, αυτή την αναμενόμενη ανάκαμψη να μην την εμποδίσουμε για την αποκόμιση πολιτικών οφελών.

    "Δεν πρέπει η κυβέρνηση να μετρά τη δημοτικότητά της με βάση την άνοδο του χρηματιστηρίου και η αντιπολίτευση με βάση την πτώση του", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε: "να το αφήσουμε ήσυχο ώστε να πάει καλύτερα, και οι μικροεπενδυτές να δουν τα πλήγματα που έχουν δεχθεί να μειώνονται ή να εξαλείφονται".

    Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα της διαμόρφωσης νέου θεσμικού πλαισίου για την κεφαλαιαγορά, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια σε αυτή την κατεύθυνση, με τη σύμφωνη γνώμη σε ορισμένα από αυτά, της ΝΔ.

    Μεταξύ αυτών ανέφερε τα νομοσχέδια για την εταιρική διακυβέρνηση, για την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων κλπ.

    Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ευάγγελος Μαλέσιος, ο οποίος αρνήθηκε ότι στήριξε με οποιοδήποτε τρόπο υπέρ συγκεκριμένου επιχειρηματία για την ανάθεση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν επέδειξε την πρόνοια που έπρεπε όταν διέμενε στο σπίτι του φίλου του, κάτι που, όπως είπε, αποδείχθηκε και από τις εξελίξεις ότι ήταν σφάλμα. Κάλεσε δε τους βουλευτές εάν έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για το πρόσωπό του να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή προανακριτικής επιτροπής για να λάμψει η αλήθεια.

    Ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε στη Βουλή το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις επενδυτικές κινήσεις των κυρίων Μανίκα και Νεονάκη, για τους οποίους αναφέρει ότι από την έρευνα που έγινε δεν προκύπτουν συστηματικές ενδείξεις παρεμβατικής συμπεριφοράς.

    Στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στον υπουργό Οικονομίας &amp; Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη προστίθεται ότι "από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε μετοχές και περιστατικά κατάχρησης αγοράς, που αφορούν μετοχές, στις οποίες είχαν επενδύσει και τα προαναφερόμενα πρόσωπα, ουδέποτε διαπιστώθηκε εμπλοκή των προσώπων αυτών σε μεθοδεύσεις ή άλλες μορφές κατάχρησης της αγοράς".

    Με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς το μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης δήλωσε ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν υπήρξαν παράνομες δραστηριότητες του ιδίου στο Χρηματιστήριο, ενώ για το ύψος των συναλλαγών είπε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κεφάλαιο που επενδύει κάποιος αφού προκύπτει από την ποσότητα και το εύρος των συναλλαγών που πραγματοποιεί.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, για την επιστολή Θωμαδάκη, τόνισε ότι αποτελεί "μείζον ζήτημα" και "βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας της κυβέρνησης" καθώς όπως είπε "η ανακρίτρια παρέπεμψε την υπόθεση στη Βουλή ως προς ένα σκέλος της μόνο. Για το ζήτημα, εάν συγκεκριμένα μέλη της κυβέρνησης έπαιζαν παρανόμως στο Χρηματιστήριο, δεν μπορούσε να επέμβει γιατί δεν είχαν πάρει την απαιτούμενη πρωτοβουλία καταγγελίας τα όργανα εποπτείας των χρηματιστηριακών συναλλαγών και ιδίως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς".

    ''Ναι'' στην Εξεταστική Επιτροπή από ΚΚΕ και ΣΥΝ

    Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα του Χρηματιστηρίου τάχθηκαν τόσο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, όσο και το κόμμα του Συνασπισμού.

    Ο κ. Σκυλλάκος υποστήριξε ότι υπάρχει βασική ευθύνη της κυβέρνησης για την ενθάρρυνση του κόσμου να παίξει στο Χρηματιστήριο, αλλά και ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας που δεν απέτρεψε τον κόσμο από το να παίξει. Συμφώνησε με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου, όπως είπε, να αναζητηθούν οι ''πολιτικές και άλλες ευθύνες και να τελειώσει αυτό το σίριαλ''.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ''στο χρηματιστήριο παίχτηκαν χοντρά παιχνίδια αθέμιτου πλουτισμού και ασύδοτης κερδοσκοπίας, έγινε χειραγώγηση της αγοράς, εγκλωβισμός των επενδυτών και λεηλασία της εθνικής και ατομικής αποταμίευσης, αποκτήθηκε δύναμη από λίγους και διαμορφώθηκε ιδιότυπος συνεταιρισμός με το κράτος και το πολιτικό σύστημα''.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διπλό λάθος τακτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: "από τη μία καταστρέφετε την προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και από την άλλη μειώνετε ηθικά την κοινωνική ευαισθησία της πλειοψηφίας''.

    Επίσης ανέφερε ότι την έρευνα για το θέμα του Χρηματιστηρίου δεν τη ζητάει μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι όλοι ξέρουν πως ''η μετατροπή του χρηματιστηρίου από την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία σε πεδίο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων εντείνει τη δικομματική πόλωση ''.

    Τέλος, τόνισε ότι ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης παράγει μία εξουσία εκτός ελέγχου ή την εξουσία της συνενοχής και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το τελευταίο διάστημα διατυπώνει μία αντιδημοκρατική θεωρία, επικαλούμενη την αρχή της ησυχίας των θεσμών.

    ''Οι ήσυχοι θεσμοί οδηγούν στις εφησυχασμένες κυβερνήσεις και η θεσμική ηρεμία πολλές φορές σημαίνει θεσμική αδράνεια και έλλειψη ανακλαστικών ευθύνης και λογοδοσίας στη νομιμότητα'', είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    Βολές Μητσοτάκη

    Με την υπενθύμιση ότι "η κυβέρνηση αρνήθηκε το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τηλεοπτική κάλυψη της συζήτησης" ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να υποστηρίξει στη συνέχεια επί της ουσίας, ότι η διευκρίνιση του θέματος του Χρηματιστηρίου είναι θέμα της Βουλής.

    "Δεν θα έπρεπε ο κ. Σημίτης, να έχει κόκκον ευαισθησίας, ώστε γι' αυτούς που θεωρούνται κατά κάποιον τρόπον ύποπτοι, να ερευνήσει η Βουλή; Θα έπρεπε εσείς συνάδελφοι να βάλετε το χέρι στον τύπον των ήλων και εμείς να ψάξουμε τους εαυτούς μας", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    "Πολλοί βουλευτές αγόρασαν και πώλησαν μετοχές. Μπορεί ο βουλευτής να έκανε συναλλαγές μέσω Τραπέζης, ή κάθε άλλη νόμιμη συναλλαγή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που χρειάζονται έρευνα. Μου έκανε εντύπωση η σπουδή για κατάθεση εγγράφου του Σταύρου Θωμαδάκη. Το συμπέρασμα, όπως προκύπτει από την ανάγνωση είναι ότι για τον κ. Μανίκα δεν προκύπτουν "συστηματικές ενδείξεις". Δηλαδή, "μη συστηματικές ενδείξεις" προκύπτουν; Επαναλαμβάνει την ίδια διατύπωση για τον κ. Νεονάκη, για τον οποίο λεει ότι είχε συνολικές συναλλαγές 64 εκατ. ευρώ. "Το ποσόν δεν είναι ασήμαντο. Θα πρέπει να αναλάβει το Συμβούλιο Εφετών να ορίσει εφέτη ανακριτή. Αλλά δεν επαφίεμαι στη Δικαιοσύνη. Θέλω η ίδια η Βουλή να ερευνήσει τα καθεαυτής". "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν φούσκες. Δεν ήταν σοβαρά τα επιχειρήματα του κ. Χριστοδουλάκη. Όταν κατήντησαν κουρέλια οι μετοχές, τι να πουλήσει ο ατυχής ο πολίτης; Και γω δεν δέχομαι ότι η ζημιά είναι ακριβώς τόση. Είναι όμως βέβαιο ότι είναι η ζημιά των απλών πολιτών, είναι επιπέδου τρισεκατομμυρίων δραχμών. Και εγώ συμφωνώ να μείνει μακριά από την πολιτική το Χρηματιστήριο, αλλά να μας λέει η κυβέρνηση να μείνει αφού καταπιούμε το σκάνδαλο, είναι λάθος. Να μείνει μακριά, αλλά αφού γίνει κάθαρση".

    Σε παρέμβασή του επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, να μην προχωρήσει σε ψηφοφορία για την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή, προτού αναγνωστεί πλήρως το περιεχόμενο της επιστολής. "Δεν μιλάμε για στραγάλια, αλλά για 20 δισ. δρχ." ανέφερε ο κ. Έβερτ.

    Απαντώντας, ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του μια τέτοια πρωτοβουλία, αλλά έσπευσε να καλέσει τους βουλευτές, να αναγνώσουν το περιεχόμενο της επιστολής με δική τους πρωτοβουλία προτού ψηφίσουν.

    Διένεξη για τηλεοπτική κάλυψη της συζήτησης από την ΕΡΤ

    Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ η συζήτηση να μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ, δήλωσε πως ουδέποτε τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ έχει αλλάξει το πρόγραμμά της για να μεταδώσει συζήτηση επί αιτήματος συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής και πρόσθεσε πως η ΕΡΤ μετέδωσε τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, στη διάρκεια της οποίας έγιναν εκτενείς αναφορές και στο χρηματιστήριο.

    Όπως είπε ο κ. Πρωτόπαπας ήδη ψηφίστηκε στη Βουλή πρότασή του, με την οποία ιδρύεται τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ. Με ανακοίνωσή του ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος διατύπωσε την αντίδρασή του για την απόφαση της Κυβέρνησης.

    [09] Το τέλος για την Schiesser Pallas

    17/6/2003 8:07:00 μμ

    Αρχισε από το πρωί η επίδοση των απολύσεων στους 560 εργαζόμενους στην πολυεθνική επιχείρηση ιματισμού Schiesser Pallas, ενώ οι απολυμένοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του κλειστού πλέον εργοστασίου της εταιρίας στα Κάτω Πετράλωνα. Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της καλεί το υπουργείο Εργασίας να μην εγκρίνει τις απολύσεις και να λάβει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των απολυμένων, ανάλογα με αυτά που έχουν υλοποιηθεί σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Η συνομοσπονδία, όπως και το σωματείο εργαζομένων στη Schiesser τάσσονται υπέρ της προσφυγής των απολυμένων στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις, ενώ καταγγέλλουν τη στάση της πολυεθνικής.

    Ρέππας: Μέτρα για τους 560 ανέργους

    Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στη μονάδα, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις.

    Παράλληλα, ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η δέσμη μέτρων που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση περιλαμβάνει ενισχυμένα προγράμματα για τους 560 ανέργους, αναγνώρισε ωστόσο, ότι αυτά δεν αντικαθιστούν την απώλεια της εργασίας τους.

    [10] Ο Μπέκαμ στην Ρεάλ Μαδρίτης

    17/6/2003 10:11:00 μμ

    Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, γράφοντας έτσι τον επίλογο στο κορυφαίο μετεγγραφικό σήριαλ του καλοκαιριού. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης την ολοκλήρωση της συμφωνίας και η είδηση έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ΜΑΡΚΑ, ο Μπέκαμ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ, θα πληρώσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας συμφώνησε για 25 εκατομμύρια ευρώ εκτός από τα πρίμ των τίτλων. Η παρουσίαση του θα γίνει στις 2 Ιουλίου, μετά την περιοδία του Μπέκαμ στην Ιαπωνία.

    Πρόκειται για την εκπλήρωση της προσωπικής του επιθυμίας, αλλά και της συζύγου του Βικτόρια, που δεν ήθελε επ' ουδενί μετακίνηση στην Καταλωνία.

    Η ολοκλήρωση της μετεγγραφής αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τον νέο πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα που είχε υποσχθεί προεκλογικά την απόκτησή του.

    Η έλευση του μεγαλύτερου σταρ της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας στο Σαντιάγο Μπερναμπέου συμπληρώνει έναν εκτυφλωτικό γαλαξία αστέρων στην Μαδρίτη!

    [11] Νίκησε το Περιστέρι τον Ολυμπιακό

    17/6/2003 8:42:00 μμ

    Από την... αρχή ξεκινά και πάλι η σειρά των αγώνων για την 3η θέση της Α1, μετά τη νίκη του Περιστερίου επί του Ολυμπιακού με 85-80 στη δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων που έγινε στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Με τη νίκη αυτή, η ομάδα των δυτικών προαστείων ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον η σειρά των αγώνων μεταφέρεται στον Κορυδαλλό, όπου την Πέμπτη θα γίνει η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των δύο "μονομάχων". Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων αναδείχθηκε ο Στιούαρτ που σημείωσε 18 πόντους.

    [12] Ν. Νταμπίζας: Σώθηκα από θαύμα!

    17/6/2003 9:04:00 μμ

    Εξιτήριο πήρε την Τρίτη, ο Νίκος Νταμπίζας από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μετά το ατύχημα που είχε τα ξημερώματα της Πέμπτης. "Τώρα συνειδητοποιώ τι πραγματικά συνέβη και μπορώ να πω ότι σώθηκα από ένα θαύμα" είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι μία "ανόητη πράξη" παραλίγο να του στερήσει τη ζωή και να καταστρέψει την οικογένεια του. "Zητώ συγνώμη από το γιο μου, παραλίγο να τον αφήσω μόνο" δήλωσε με ειλικρίνεια και συγκίνηση.

    Ερωτηθείς σχετικά με την καριέρα του και την τοποθέτηση του στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών από τη Νιουκάσλ, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν τον απασχολεί.

    "Αυτή την στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι να περάσω τις διακοπές μου μαζί με την γυναίκα μου και το παιδί μου. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο" είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του, τις τελευταίες μέρες, μετά το ατύχημα.

    [13] Σύσκεψη για το νέο πρωτάθλημα

    17/6/2003 8:17:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Την έκκληση να γίνουν μετά από τις 23 Ιουλίου, οι κληρώσεις των αγώνων για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ποδοσφαίρου και αφού πρώτα λήξει η προθεσμία για τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, κατά την δίωρη συνάντησή του με τους προέδρους ΕΠΑΕ και ΕΠΟ, Θανάση Κανελλόπουλο και Βασίλη Γκαγκάτση, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο κ. Παπαλάκης ξεκαθάρισε, ότι οι ομάδες που δεν θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κλήρωση. Σχετικά δε με το θέμα των μεταγραφών, ο πρόεδρος της ΕΕΑ, επεσήμανε, ότι όσες ομάδες νιώθουν ότι είναι οικονομικά εντάξει μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφές, αφού βέβαια, προηγουμένως καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    Ακόμη, ο κ.Παπαλάκης υπογράμμισε, ότι από την 1η Ιουλίου και μετά οι ομάδες που δεν θα πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις δεν θα μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει.

    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, από την πλευρά του, τόνισε ότι, τόσο η ΕΠΟ όσο και η Ε.Ε.Α. ζητάνε τη πιστή εφαρμογή του νόμου, μέσα από διαδικασίες που δεν θα τινάξουν τα πρωταθλήματα στον αέρα, ενώ επισήμανε ότι εάν δεν γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τα χρέη του παρελθόντος, οι ομάδες που μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

    Ο κ.Γκαγκάτσης διευκρίνισε, επίσης ότι η ΕΠΟ, δεν θα εκδώσει δελτίο σε κανένα παίκτη, αν δεν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Παράλληλα, ο κ.Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε, ότι και ο κανονισμός προβλέπει, πως η υπογραφή νέου συμβολαίου μεταξύ ομάδας και παίκτη που ανήκε στην ίδια, αλλά έληξε το συμβόλαιό του θεωρείται μεταγραφή.

    Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ κ.Κανελλόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες και το νόμο να εφαρμόσουν, αλλά και να ανταποκριθούν σε αυτά που ορίζει.

    [14] Σύσκεψη για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος

    17/6/2003 8:13:00 μμ

    Την έκκληση να γίνουν μετά από τις 23 Ιουλίου, οι κληρώσεις των αγώνων για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ποδοσφαίρου και αφού πρώτα λήξει η προθεσμία για τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, κατά την δίωρη συνάντησή του με τους προέδρους ΕΠΑΕ και ΕΠΟ, Θανάση Κανελλόπουλο και Βασίλη Γκαγκάτση, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο κ. Παπαλάκης ξεκαθάρισε, ότι οι ομάδες που δεν θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κλήρωση. Σχετικά δε με το θέμα των μεταγραφών, ο πρόεδρος της ΕΕΑ, επεσήμανε, ότι όσες ομάδες νιώθουν ότι είναι οικονομικά εντάξει μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφές, αφού βέβαια, προηγουμένως καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    Ακόμη, ο κ.Παπαλάκης υπογράμμισε, ότι από την 1η Ιουλίου και μετά οι ομάδες που δεν θα πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις δεν θα μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει.

    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, από την πλευρά του, τόνισε ότι, τόσο η ΕΠΟ όσο και η Ε.Ε.Α. ζητάνε τη πιστή εφαρμογή του νόμου, μέσα από διαδικασίες που δεν θα τινάξουν τα πρωταθλήματα στον αέρα, ενώ επισήμανε ότι εάν δεν γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τα χρέη του παρελθόντος, οι ομάδες που μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

    Ο κ.Γκαγκάτσης διευκρίνισε, επίσης ότι η ΕΠΟ, δεν θα εκδώσει δελτίο σε κανένα παίκτη, αν δεν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Παράλληλα, ο κ.Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε, ότι και ο κανονισμός προβλέπει, πως η υπογραφή νέου συμβολαίου μεταξύ ομάδας και παίκτη που ανήκε στην ίδια, αλλά έληξε το συμβόλαιό του θεωρείται μεταγραφή.

    Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ κ.Κανελλόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες και το νόμο να εφαρμόσουν, αλλά και να ανταποκριθούν σε αυτά που ορίζει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 June 2003 - 20:55:56 UTC