Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις παραλίες οι Αθηναίοι

    [01] Στις παραλίες οι Αθηναίοι

    15/6/2003 10:53:00 πμ

    Μαζική ήταν η έξοδος των Αθηναίων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με την Τροχαία περισσότερα από 200 χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια των δύο Εθνικών οδών, ενώ το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε και στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το θερμόμετρο σήμερα Κυριακή θα δείξει μέχρι και 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Από την Τρίτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η τροχαία και στις δύο εθνικές οδούς, ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

    Έκτακτα μέτρα για έξοδο, αλλά και είσοδο

    Η τροχαία έχει παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου, από τη διασταύρωση Δαφνίου έως τα διόδια της Ελευσίνας, καθώς και στην Κακιά Σκάλα. Επίσης απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου.

    Τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 2 σήμερα το μεσημέρι και τη Δευτέρα από τις 7 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Στα ίδια σημεία θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα για την επιστροφή των εκδρομέων, την Κυριακή από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα και τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, ανάλογα με την κίνηση, θα γίνουν και σε κεντρικές διασταυρώσεις της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στη γέφυρα του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα και στη λεωφόρο Σαλαμίνας στη Σαλαμίνα.

    Με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως κατωτέρω:

    Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τον κόμβο της Λεωφ. Κηφισσού, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 και από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες) μέχρι τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση), τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 και από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το 11ο χιλιομ. μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στο ρεύμα εισόδου, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χιλιομ. στο ρεύμα εισόδου, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εισόδου την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 και από 15.00 έως 22.00 ώρας. Σε όλες τις παραπάνω ημέρες και ώρες απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 June 2003 - 8:52:58 UTC