Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρίες για τους ΧΥΤΑ
  • [02] Αυξάνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
  • [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών
  • [04] Ληστεία σε πρατήριο βενζίνης
  • [05] Εκρυθμη η κατάσταση στη Μαυριτανία
  • [06] Αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών στο Πακιστάν
  • [07] Κροατία: 120.000 άτομα στην λειτουργία του πάπα
  • [08] Προσεχτικός ο ΟΠΕΚ με την επιστροφή του Ιράκ
  • [09] Κόσοβο: Δύο Αμερικανοί νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου
  • [10] Νέος αναπτυξιακός νόμος για τις επιχειρήσεις
  • [11] Νέα νίκη για την εθνική πόλο ανδρών
  • [12] Χουάν Κάρλος Φερέρο: Θριαμβευτής του Ρολάν Γκαρός
  • [13] Κλάστερς - Σουγκιγιάμα νικήτριες στο διπλό γυναικών
  • [14] Υψηλόμισθα....τα μωρά με γρήγορη ανάπτυξη!
  • [15] Σχεδόν 800 οι νεκροί από την Ατυπη Πνευμονία

    [01] Διαμαρτυρίες για τους ΧΥΤΑ

    8/6/2003 6:26:00 μμ

    Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στις περιοχές τους. Εκατοντάδες κάτοικοι από το Γραμματικό, το Βαρνάβα, το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι απέκλεισαν τον κόμβο Ζούρα που οδηγεί στο Πολυδένδρι, ενώ κάτοικοι του Μαραθώνα απέκλεισαν το δρόμο στο ύψος της Λίμνης.

    Δεν προκλήθηκαν επεισόδια

    Η παρουσία ανδρών της υπηρεσίας μέτρων τάξης, οι οποίοι είχαν παραταχθεί από νωρίς απέναντι από τους διαδηλωτές για να τους εμποδίσουν να κλείσουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό προκάλεσε και νέες διαμαρτυρίες.

    Αυτή τη φορά όμως, δεν προκληθούν επεισόδια.

    Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την προσεχή Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νόμου, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, έξω από τη βουλή.

    Λύση μέχρι τον Αύγουστο επιδιώκει η κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση έχει δηλώσει αποφασισμένη να δώσει λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι τον Αύγουστο.

    Η σχετική τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και προβλέπει έξι τοποθεσίες για την ίδρυση ΧΥΤΑ, τέσσερις στην Ανατολική και δύο στη Δυτική Αττική, καθώς και δύο στα Κύθηρα και δύο στα Αντικύθηρα.

    Πρόκειται για τις παρακάτω τοποθεσίες :

    Στην Ανατολική Αττική, στη θέση ''Μαύρο Βουνό'' Γραμματικού και στη θέση ''Τρύπες'' Πολυδενδρίου. Στη Νοτιοανατολική Αττική, στη θέση ''Βραγόνι'' Κερατέας-Λαυρεωτικής και στη θέση ''Λατομείο Κυριακού'' Κρωπίας. Στη Δυτική Αττική, στη θέση ''Σκαλιστήρι'' Φυλής-Ανω Λιοσίων και στη θέση ''Μελετάνι'' στη Μάνδρα.

    Η θέση του ''Λατομείου Μουσαμά'' όπως αποτυπώνεται με διακεκομμένη γραμμή στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τη ρύθμιση, εγκρίνεται ως κατάλληλη, για την υποδοχή των υπολειμμάτων από τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων της Δυτικής Αττικής.

    Επίσης ορίζονται χώροι υποδοχής στα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα, στη θέση ''Λαχνός'' και στη θέση ''Ποταμός'' στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα στις θέσεις ''Μύλοι'' και 'Κόκκινος Λάκος''.

    Η τροπολογία εκτός τη θέση του ''Ελαιώνα'' Αττικής για την οποία έχουν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι για την ίδρυση και λειτουργία κεντρικού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αλλά και τις θέσεις ''Σχιστό'' Κορυδαλλού, καθορίζει ως κατάλληλες άλλες έξι θέσεις για την εγκατάσταση κεντρικών σταθμών μεταφόρτωσης στις περιοχές:

    Ελληνικό - Αλιμος, Γλυφάδα, ΒΙΠΑ Κηφισιάς, ΒΙΠΑ Χαμομήλι, Γουδί και στον κόμβο Περιφερειακής Υμηττού - Καισαριανής.

    [02] Αυξάνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

    8/6/2003 3:11:00 μμ

    Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο υπουργείο Αμυνας οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς την Παρασκευή είχαμε τον αριθμό-ρεκόρ των 145 παραβιάσεων. Επί ποδός βρίσκεται η πολεμική αεροπορία για την παρακολούθηση των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο, καθώς Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται μεγάλη τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Ήδη, στις τουρκικές δυνάμεις που ασκούνται στο Αιγαίο, προστέθηκαν το Σάββατο και άλλα πολεμικά πλοία.

    Φόβοι στο υπ. Αμυνας για τον κίνδυνο ατυχήματος

    Ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, με αφορμή τις συνεχείς και αυξανόμενες προκλήσεις των Τούρκων, επαναλαμβάνει, το τελευταίο διάστημα, τον κίνδυνο ατυχήματος, καθώς οι Τούρκοι χρησιμοποιούν όλο και μεγαλύτερο αριθμό οπλισμένων αεροσκαφών.

    Τον ίδιο κίνδυνο από την αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο, επισήμανε πρόσφατα και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

    Μέχρι στιγμής, σήμερα έχουν εισέλθει στο FIR της Αθήνας περίπου 30 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που συμμετέχουν στην κύρια και τελική φάση της τουρκικής άσκησης

    [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών

    8/6/2003 3:34:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής σπείρα Ελλήνων και Ρουμάνων εμπόρων ναρκωτικών, που θεωρούνται από τους κυριότερους προμηθευτές χαπιών "έκσταση" σε νεαρούς που συχνάζουν σε κλαμπ των νοτίων προαστίων. Συγκεκριμένα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τους Απόστολο Πόγκα 29 ετών, Μαρία Καβουριά, 23 ετών και τον 51χρονο Ρουμάνο Τονεζ Ντα Φρατίλα. Τη σύλληψη διαφεύγει ο 31χρονος Ρουμάνος Μαρινίκα Πετρέσκου. Στην κατοχή των συλληφθέντων και συγκεκριμένα σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα, όπου διαμένει ο Πόγκας και οι Ρουμάνοι, βρέθηκαν 2.568 δισκία "έκσταση", 8 γραμμάρια ηρωίνη, 2 κοκαΐνη , ένα πολυτελές αυτοκίνητο και άλλα πειστήρια. Παράλληλα, 40χρονος δάσκαλος από την Εύβοια συνελήφθη το Σάββατο ως στέλεχος σπείρας διακίνησης ηρωίνης, στην περιοχή της Ομόνοιας.

    Σύλληψη δασκάλου γα εμπορία ηρωίνης

    Πρόκειται για τον Βασίλειο Ρωμανό του Γεράσιμου, κάτοικο Παραλίας Αυλίδας Εύβοιας, ο οποίος υπηρετεί στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Μαζί του συνελήφθησαν ο Πακιστανός Αχμέτ Αλιμπράρ, 29 ετών, κάτοικος Αθήνας και ο Μιχαήλ Ζουμπορλής του Κωνσταντίνου, 29 ετών, επίσης κάτοικος Αθήνας.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 433 γραμμάρια ηρωίνης, 2.220 ευρώ που σύμφωνα με την αστυνομία προέρχονται από την εμπορία ναρκωτικών και άδειοι αναπτήρες, που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν την ηρωίνη.

    Μετά από πληροφορίες και έρευνες που διεξήγαν αστυνομικοί του τμήματος Ομόνοιας, συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι στο λόφο του Φιλοπάπου ο 40χρονος δάσκαλος και ο Ζουμπορλής, την ώρα που ο πρώτος έδινε στον 29χρονο ηρωίνη αντί του ποσού των 20 ευρώ.

    Στην κατοχή του δάσκαλου βρέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους 12,8 γραμμαρίων σε συσκευασίες για χρήση.

    Μετά από έρευνα που ακολούθησε, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου και ο Πακιστανός, ο οποίος φέρεται ως προμηθευτής ηρωίνης του Ρωμανού.

    Στην υπόθεση εμπλέκονται και ένας ακόμα κάτοικος Παραλίας Αυλίδας, ο Βασίλειος Καρικόπουλος του Αρμάνδου και ένας ακόμα Πακιστανός οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    [04] Ληστεία σε πρατήριο βενζίνης

    8/6/2003 12:38:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Τρεις άγνωστοι λήστεψαν στις 5 το πρωί της Κυριακής πρατήριο βενζίνης στο 2ο χιλιόμετρο στην οδο Μαρκοπουλου, στο Κορωπί. Οι δράστες αφαίρεσαν 1.500 ευρώ από το ταμείο, ενώ έκλεψαν και το Ι.Χ. ενός πελάτη που τυχαία βρέθηκε στο πρατήριο την ώρα της ληστείας. Οι ληστές διέφυγαν και αναζητούνται από την Αστυνομία.

    [05] Εκρυθμη η κατάσταση στη Μαυριτανία

    8/6/2003 6:17:00 μμ

    Τον έλεγχο του προεδρικού Μεγάρου της Μαυριτανίας, φαίνεται πως έχουν πλέον στασιαστές στρατιώτες μετά από σκληρές μάχες με άνδρες της προεδρικής φρουράς του Μαουίγια Ουλντ Σιντ Αχμεντ Τάγια. Σύμφωνα με το ΒΒC, ο πρόεδρος της χώρας, έχει βρει καταφύγιο στη γαλλική πρεσβεία. Η πολιορκία ξεκίνησε τη νύχτα του Σαββάτου μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Οι μάχες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας ενώ λεηλασίες σημειώθηκαν σε πολλά δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας. Για πολλούς τραυματίες, απλούς πολίτες και στρατιωτικούς κάνουν λόγο οι γιατροί από τα νοσοκομεία της πόλης Νουαξοτ.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θέλουν τον αρχηγό του στρατού να έχει σκοτωθεί κατά τις χθεσινές συμπλοκές.

    Όπως εκτιμά ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, το καθεστώς του Μαουίγια Ουλντ Σιντ Αχμεντ Τάγια, έχει καταρριφθεί σε ποσοστό 90%.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του Associated Press, κάτοικος της πόλης Νουαξότ, εμφανίσθηκε τρομοκρατημένος.

    " Φοβόμαστε να βγουμε έξω. Έχω κλειδώσει όλα τα μέλη της οικογένειας μου στο σπίτι" είπε χαρακτηριστικά.

    Πηγές: ΑΠΕ - BBC- Reuters

    [06] Αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών στο Πακιστάν

    8/6/2003 5:49:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δέκα εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ακόμα δέκα τραυματίσθηκαν στην πόλη Κέτα του Πακιστάν, όταν άγνωστοι, εξαπέλυσαν πυρ εναντίον του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δυο ένοπλους άνδρες οι οποίοι μετέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στη λαχαναγορά της πόλης. Δημοσιογράφος της πόλης, δήλωσε στο BBC ότι τα θύματα ανήκαν στην μειονότητα Σία. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

    Πηγή: BBConline

    [07] Κροατία: 120.000 άτομα στην λειτουργία του πάπα

    8/6/2003 1:04:00 μμ

    Περισσότερα από 120.000 άτομα παρακολούθησαν την Κυριακή την λειτουργία της Πεντηκοστής από τον πάπα Ιωάννη Παύλο στην Ριέκα, στην Αδριατική, στην βορειοδυτική Κροατία. Μεταξύ των επισήμων που παραβρέθηκαν ήταν και ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Ιβιτσα Ράτσαν, ο οποίος αναμένεται αργότερα να συναντηθεί με τον ποντίφικα. Η λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ριέκας, όπου η θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί. Στο μεταξύ, απειλές για τη ζωή του δέχτηκε το Σάββατο ο 83χρονος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος αναμένεται να αναχωρήσει από την Κροατία τη Δευτέρα.

    [08] Προσεχτικός ο ΟΠΕΚ με την επιστροφή του Ιράκ

    8/6/2003 2:04:00 μμ

    Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να είναι προσεκτικός όσον αφορά στην επιστροφή του Ιράκ στις εξαγωγές πετρελαίου αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Αμπντάλα αλ Ατίγια, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να αποφασιστεί μια μείωση της παραγωγής στη διάρκεια της συνόδου την Τετάρτη στο Κατάρ. ''Δεν θα μειώσουμε την παραγωγή μόνο και μόνο για χάρη της μείωσης'', διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο Αλ Ατίγια. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των τιμών του πετρελαίου προς το παρόν, ωστόσο προειδοποίησε πως η επιστροφή του Ιράκ στις παγκόσμιες αγορές θα ασκήσει πιέσεις προς τα κάτω στις τιμές. Όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συζητηθούν στη σύνοδο του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τον κ. Αλ Ατίγια, που επισήμανε ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Ιράκ, η Βαγδάτη φαίνεται ότι θα παράγει περίπου 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    [09] Κόσοβο: Δύο Αμερικανοί νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου

    8/6/2003 12:54:00 μμ

    Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έπεσε και συνετρίβη στο Κόσοβο, όπως ανακοινώθηκε από την ειρηνευτική δύναμη KFOR. Το ελικόπτερο, τύπου ΑΗ-64 Απάτσι, είχε την βάση του στο Νότιο τμήμα της Σερβίας-Μαυροβουνίου, που διοικείται από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της συντριβής.

    [10] Νέος αναπτυξιακός νόμος για τις επιχειρήσεις

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/6/2003 12:48:00 μμ

    Στη λογική των στρατηγικών συμμαχιών πρέπει να κινηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στην Ευρώπη, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, προαναγγέλλοντας την ένταση των συγχωνεύσεων και των συμφωνιών με στρατηγικούς επενδυτές το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέσα στο μήνα Ιούνιο, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα προβλέπει παροχή κινήτρων για επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σε ευαίσθητες περιοχές της περιφέρειας.

    Κίνητρα για επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Στο υπουργείο Οικονομίας, ανακατανέμονται οι νομοί της χώρας στις τέσσερις ζώνες κινήτρων, με βάση το ποσοστό ανεργίας και τη μεταβολή του ενεργού πληθυσμού.

    Η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι να αναβαθμιστούν στις ζώνες υψηλότερων κινήτρων από τη Β' στη Γ' και από τη Γ' στη Δ' που έχει τις υψηλότερες επιδοτήσεις, όλοι οι νομοί όπου το ποσοστό ανεργίας την προηγούμενη τετραετία είναι υψηλότερο τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον μέσο όρο ανεργίας.

    Στις μεγάλες αλλαγές του αναπτυξιακού νόμου θα είναι η κατάργηση του ανώτατου ορίου επιχορήγησης ανά επένδυση που ισχύει σήμερα, η αύξηση της άμεσης επιχορήγησης κατά πέντε μονάδες για τις επενδύσεις που θα κάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η δυνατότητα δημιουργίας νέων αφορολογήτων αποθεματικών, ώστε να τοποθετήσουν κεφάλαια σε επενδυτικά προγράμματα.

    Μια καινοτομία του νόμου θα είναι η επέκταση των κινήτρων προς νέες ευρύτατες κατηγορίες οικονομικών δραστηριοτήτων που ποτέ ως σήμερα δεν έχουν επιδοτηθεί από το κράτος και δεν έχουν υπαχθεί στις κατηγορίες παραγωγικών επενδύσεων, οι οποίες ενισχύονται μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

    [11] Νέα νίκη για την εθνική πόλο ανδρών

    8/6/2003 6:44:00 μμ

    Με 5-4 επικράτησε της Γερμανίας, η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών στο Β' όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Κράνι της Σλοβενίας. Τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πέτυχαν οι Βλοντάκης (2), Μάζης, Σχίζας και Θωμάκος, ενώ από ένα τέρμα για τους Γερμανούς πέτυχαν οι Πολίτζε, Κρόιτσμαν, Σερτβίτις και Νόσεκ.

    Τα επτάλεπτα του αγώνα είχαν ως εξης:

    2-2, 2-2, 1-0, 0-0

    [12] Χουάν Κάρλος Φερέρο: Θριαμβευτής του Ρολάν Γκαρός

    8/6/2003 7:17:00 μμ

    Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο ήταν ο θριαμβευτής στο τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Παρίσι. Ο Ισπανός, που είναι Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάκτησε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο στο απλό ανδρών, καθώς επικράτησε στον σημερινό τελικό του Ολλανδού Μάρτιν Βέρκερκ με 3-0 σετ (6-1, 6-3, 6-2).

    Ο Φερέρο έκανε συνολικά ένα καταπληκτικό τουρνουά, νίκησε στον ημιτελικό τον συμπατριώτη του Αλμπερτ Κόστα, που πέρυσι τον είχε κερδίσει στον τελικό της διοργάνωσης και την Κυριακή έκανε περίπατο απέναντι στον πανύψηλο Ολλανδό (Νο46 στον κόσμο), ο οποίος προφανώς στέρεψε από δυνάμεις.

    [13] Κλάστερς - Σουγκιγιάμα νικήτριες στο διπλό γυναικών

    8/6/2003 7:14:00 μμ

    H Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς και η Αι Σουγκιγιάμα, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό γυναικών του Ρολάντ Γκαρός καθώς επικράτησαν με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 9-7) των Βιρτζίνια Ρουάνο Πασκουάλ (Ισπανία) και Πάουλα Σουάρες (Αργεντινή), που είχαν κατακτήσει το τρόπαιο τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρόπαιο αυτό είναι και ένα δώρο για την Κλάιστερς, που σήμερα κλείνει τα 20 χρόνια της.

    [14] Υψηλόμισθα....τα μωρά με γρήγορη ανάπτυξη!

    Αννίτα Πασχαλινού 8/6/2003 4:41:00 μμ

    Η "μοίρα" και η "κακή σας τύχη" δεν ευθύνονται για τα φτωχά σας εισοδήματα.. Και αυτό γιατί, Φιλανδοί ερευνητές, ερχονται να αποδείξουν ότι η ανάπτυξη ενός μωρού από τη στιγμή της γέννησης μέχρι και το πρώτο έτος είναι καθοριστική, όχι μόνο για τη νοητική του εξέλιξη αλλά και για τα εισοδήματα που θα έχει ως ενήλικας. Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά τις εργασίες του δεύτερου παγκόσμιου συνεδρίου για την εμβρυακή ζωή και τις επιρροές της στη μετέπειτα ζωή του ανήλικα, που διεξάγεται στο Σάουθαμπτον.

    Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

    Φιλανδοί επιστήμονες μελέτησαν τη σωματική αλλά και διανοητική ανάπτυξη 4630 ανδρών από το Ελσίνκι, ηλικίας 69-79 ετών.

    Πιο συγκεκριμένα, παρατήρησαν αναλυτικά την κλίμακα ύψους, βάρους, τις επιδόσεις τους στο σχολείο, τη μαθησιακή τους εξέλιξη, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τις απολαβές τους.

    Μελετώντας προσεκτικά, διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες των οποίων η ανάπτυξη ήταν αργή, τον κρίσιμο πρώτο χρόνο ζωής, είχαν μετέπειτα ως ενήλικες μικρότερα εισοδήματα.

    Συνέδεσαν μάλιστα την αργή ανάπτυξη ενός νηπίου με την αργή νοητική του εξέλιξη.

    Όπως επισημαίνει ο καθηγητής David Barker, τα συμπεράσματα των Φιλανδών επιστημόνων, υπογραμμίζουν για ακόμα μία φορά το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη ενός βρέφους για την μελλοντική εξυπνάδα και ευστροφία του.

    Η γοργή ανάπτυξη ενός βρέφους βοηθά επίσης στη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας , μειώνει στο μέλλον τους κινδύνους θανάτου από καρδιοπάθειες και ανάπτυξης διαβήτη τύπου Β.

    Σύμφωνα με μία δεύτερη έρευνα που παρουσιάστηκε στο ίδιο συνέδριο, οι γυναίκες που την περίοδο της εγκυμοσύνης τους ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες, γεννούσαν μωρά με περισσότερο άγχος.

    [15] Σχεδόν 800 οι νεκροί από την Ατυπη Πνευμονία

    8/6/2003 3:33:00 μμ

    Σε 779 ανέρχονται μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου, οι νεκροί από την Ατυπη Πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Συνολικά, σε παγκόσμια κλίμακα έχουν καταγραφεί 8404 πιθανά κρούσματα και έχουν θεραπευθεί 5937 ασθενείς. Ύφεση παρουσιάζει ο ιός στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ώρο δεν έχει εκδηλωθεί κανένα νέο κρούσμα. Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει η ΠΟΥ τον τελευταία μειωμένο αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα, καθώς εκτιμά ότι είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να μην έχει γίνει η σωστή διάγνωση. Ύφεση παρουσιάζει ο ιός και στο Χονγκ Κονγκ, όπου πλην ενός θανάτου, τις τελευταίες τρεις μέρες δεν έχει ανακοινωθεί κανένα νέο κρούσμα.

    Η μαύρη λίστα του SARS σύμφωνα με την ΠΟΥ

    Ο νεότερος απολογισμός της ΠΟΥ φέρνει τον αριθμό θανάτων στην Κίνα στους 338 και στο Χονγκ Κονγκ στους 286.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, η νόσος έχει προσβάλλει 5.329 ανθρώπους, στο Χονγκ Κονγκ 1.750, στην Ταϊβάν 676 (81 έχουν πεθάνει), στη Σιγκαπούρη 206 (31 έχουν πεθάνει), στο Βιετνάμ 63 (5 έχουν πεθάνει) και στην Ταϊλάνδη 8 (2 έχουν πεθάνει).

    Στις Φιλιππίνες έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα (2 θανατηφόρα) και στη Μαλαισία 5 κρούσματα (2 θανατηφόρα).

    Εκτός των ασιατικών χωρών, ο Καναδάς παραμένει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από το SARS, με 219 ασθενείς εκ των οποίων οι 31 έχουν πεθάνει.

    Κανένας θάνατος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

    Στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη ενώ έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού δεν έχει υπάρξει κανένας θάνατος.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ΠΟΥ, εξήντα οκτώ κρούσματα έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ ενώ στην Ευρώπη η λίστα του SARS έχει ως εξής:

    Ιταλία 9 κρούσματα Γερμανία 10 κρούσματα Γαλλία 7 κρούσματα Βρετανία 4 κρούσματα Σουηδία 3 κρούσματα Ρουμανία 1 κρούσμα Ελβετία 1 κρούσμα Ισπανία 1 κρούσμα Ιρλανδία 1 κρούσμα Φιλανδία 1 κρούσμα Ρωσία 1 κρούσμα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 June 2003 - 16:57:13 UTC