Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέλευση του ΝΑΤΟ για την τρομοκρατία
  • [02] Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Υπ. Εξωτερικών στην Κρήτη
  • [03] Ισπανία: Πτώση του Λαϊκού Κόμματος του Αθνάρ
  • [04] ΠΓΔΜ: Νέο πρόεδρο εξέλεξε το VMRO
  • [05] Πρωτάθλημα-ρεκόρ για τον Ολυμπιακό
  • [06] Νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου
  • [07] Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός
  • [08] Στην Α' Εθνική παραμένει η Καλλιθέα με τη νίκη της
  • [09] Νίκη του Ιωνικού επί της Παναχαϊκής
  • [10] Ελπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου

    [01] Συνέλευση του ΝΑΤΟ για την τρομοκρατία

    25/5/2003 10:50:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Η επιχειρησιακή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της εαρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Πράγα από τις 24 έως τις 28 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το θέμα της "νομιμοποίησης" των προληπτικών πολέμων κατά της τρομοκρατίας, για την οποία εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς τους, μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας που μετείχε στην Επιτροπή Αμυνας και Ασφάλειας.

    Αναγκαία η λήψη νομοθετικών μέτρων

    Από ελληνικής πλευράς ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Αρ. Παυλίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών σε διεθνές επίπεδο, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τα αποτελέσματα της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών Ελλάδας, Βρετανίας και ΗΠΑ στην υπόθεση της 17Ν.

    Χρειάζεται να προχωρήσουμε και στη λήψη νομοθετικών μέτρων, όπως ο ελληνικός "αντιτρομοκρατικός νόμος" πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης, ενώ πρότεινε και την εναρμόνιση των σχετικών νόμων των χωρών-μελών, πάντα με στόχο την "πρόληψη" των τρομοκρατικών πράξεων.

    Εκτός του κ. Παυλίδη, στην επιτροπή Αμυνας μετείχε και ο βουλευτής της ΝΔ Συρ. Στυλιανίδης, ενώ στις επιτροπές Επιστήμης και Οικονομίας που συνεδρίαζαν παράλληλα, μετείχαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Αποστολάκης και η βουλευτής του ΣΥΝ Α. Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, αντίστοιχα.

    Τη Δευτέρα, συνεδριάζουν η πολιτική επιτροπή και η επιτροπή πολιτικής διάστασης της ασφάλειας. Στα μέλη της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνονται επίσης οι κ.κ Ι. Ανθόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Η. Παπαηλίας (ΠΑΣΟΚ), Β. Τσιλίκας (ΠΑΣΟΚ), Σ. Χατζηγάκης (ΝΔ), και Σ. Καλαντζάκου (ΝΔ).

    Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ μετέχουν -για πρώτη φορά- εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ως παρατηρητής παρίσταται και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

    [02] Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Υπ. Εξωτερικών στην Κρήτη

    25/5/2003 10:42:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό, θέματα της διεθνούς τρομοκρατίας, η χρηματοδοτική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τρίτες μεσογειακές χώρες για τη μεταρρύθμιση των οικονομικών, κοινωνικών και διοικητικών τους δομών, και η σύναψη διμερών ευρωμεσογειακών συμφωνιών σύνδεσης, θα απασχολήσουν την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη υπουργών Εξωτερικών που αρχίζει τη Δευτέρα στη Χερσόνησο Ηρακλείου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στις εργασίες της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης θα προεδρεύσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    Στη Διάσκεψη θα εξεταστεί το θέμα της δημιουργίας ενός ευρωμεσογειακού χάρτη για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Ήδη στο Ηράκλειο βρίσκονται πολλές αποστολές, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Οι ουσιαστικές εργασίες της συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Aldemar, στο Λιμένα Χερσονήσου, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη.

    [03] Ισπανία: Πτώση του Λαϊκού Κόμματος του Αθνάρ

    25/5/2003 10:30:00 μμ

    Οι δημοτικές και τοπικές εκλογές στην Ισπανία χαρακτηρίζονται από τη μείωση των ποσοστών του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει τους δήμους στην περιοχή της Μαδρίτης, και όπως φαίνεται κερδίζει με δυσκολία το μεγάλο δήμο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα πρώτα exit-poll που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα TVE, Tele5 και Antena3. Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 54,30% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στις 18:00 (τοπική ώρα). Το ποσοστό αυτό είναι κατά 5% μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών του 1999. Συνολικά 34,4 εκατομμύρια Ισπανοί και 153.405 κάτοικοι της Ε.Ε κλήθηκαν να εκλέξουν συμβούλια σε 8.111 δήμους και κοινότητες και 18,59 εκατομμύρια να εκλέξουν τα μέλη των τοπικών κοινοβουλίων σε 13 από τις 17 αυτόνομες περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η χώρα των Βάσκων, η Καταλονία, η Γαλικία και η Ανδαλουσία.

    [04] ΠΓΔΜ: Νέο πρόεδρο εξέλεξε το VMRO

    25/5/2003 7:58:00 μμ

    Ο Νίκολα Γκρούεφσκι είναι ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, VMRO-DPMNE. Ο Γκρούεφσκι αντικαθιστά στην ηγεσία του κόμματος τον Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της δεξιάς αυτής παράταξης της ΠΓΔΜ, που κατείχε για δώδεκα συνεχή χρόνια. Υπέρ του Γκρούεφσκι ψήφισαν 220 σύνεδροι, ενώ ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος, Μάριαν Γκιόρτσεφ, έλαβε 69 ψήφους.

    Ο νέος πρόεδρος του VMRO-DPMNE μετά την εκλογή του δήλωσε ότι θα ζητήσει πρόωρες εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας.

    Υπέρ του Γκρούεφσκι και ο Γκεοργκίεφσκι

    Ο Γκρούεφσκι, 32 ετών, έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι μεταξύ 1998-2002.

    Εκπροσωπεί τη ''μεταρρυθμιστική'' πτέρυγα του κόμματος, ενώ ο αντίπαλός του για την ηγεσία του VMRO-DPMNE, Μάριαν Γκιόρτσεφ, είναι ο εκφραστής του ''συντηρητικού'' ρεύματος της παράταξης.

    Υπέρ της εκλογής του Γκρούεφσκι στην ηγεσία του VMRO-DPMNE τάχθηκε ανοιχτά και ο ίδιος ο Γκεοργκίεφσκι, ο οποίος αναγνώρισε την ανάγκη να αναδειχθούν στην ηγεσία της παράταξης νέες δυνάμεις που μπορούν να την εκσυγχρονίσουν και να την ανασύρουν από το βαθύ τέλμα στο οποίο έχει πέσει μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2002.

    Ο Γκεοργκίεφσκι, 39 ετών, αναδείχθηκε από το συνέδριο επίτιμος πρόεδρος του VMRO-DPMNE.

    Αναλυτές στα Σκόπια, εκτιμούν ότι η εκλογή του Νίκολα Γκρούεφσκι στη θέση του προέδρου του VMRO-DPMNE, ο οποίος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, έχει την αποδοχή της Διεθνούς Κοινότητας, θα βοηθήσει στην ''απεμπλοκή'' του κόμματος απο την ''εθνικιστική'' γραμμή που ακολούθησε ο Γκεοργκίεφσκι τα προηγούμενα χρόνια και η οποία οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, όπως αναγνώρισε έμμεσα και ο ίδιος ο Γκεοργκίεφσκι.

    [05] Πρωτάθλημα-ρεκόρ για τον Ολυμπιακό

    25/5/2003 9:53:00 μμ

    Στον έβδομο ουρανό με το έβδομο στη σειρά πρωτάθλημα έστειλε τα εκατομμύρια των οπαδών του ο Ολυμπιακός μετά τη θριαμβευτική του νίκη με 5-1 επί της Ξάνθης. Οι Ερυθρόλευκοι σφράγισαν έτσι μια δύσκολη χρονιά και ο έβδομος τίτλος γράφει μια μεγάλη σελίδα στην ιστορία της λαοφιλούς ομάδας του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" κατέρριψαν το δικό τους ρεκόρ από τη δεκαετία του '50 με έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα. Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς μέσα και έξω απο το γήπεδο.

    Ανετη νίκη

    Οι παίκτες του Ολεγκ Προτάσοφ μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο, που ήταν κατάμεστο από περίπου 6.000 οπαδούς τους και προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Βενετίδης σέντρα από τα αριστερά και ο Λάμπρος Χούτος με γυριστή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ.

    Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα οι νεαροί παίκτες των γηπεδούχων να πάρουν προς στιγμήν τον έλεγχο και να φτάσουν στην ισοφάριση.

    Ηταν το 18' όταν ο Μπαϊκαρά σέντραρε και ο Σίκοφ από κοντά έκανε το

    1-1. Εκεί ακριβώς κρίθηκε και το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς οι πρωταθλητές "ξύπνησαν" και με τα γκολ του Χούτου στο 24ο λεπτό και του Γιαννακόπουλου, δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, πήραν διαφορά ασφαλείας.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους και με τα γκολ του Αλεξανδρή στο 69' και του Καστίγιο στο 85ο λεπτό, διαμορφώθηκε το τελικό 5-1 που σφράγισε το εντυπωσιακό ρεκόρ των "ερυθρόλευκων".

    Διαιτητής: Τσικίνης (Μεσσηνίας)

    Κίτρινες: Πέτρου, Πρίττας

    Οι συνθέσεις:

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Τοροσίδης, Κεχαγιάς, Πέτρου, Πρίττας, Μπαϊκαρά, Καζάκης (61' Ανδρεαδάκης), Αλι Μπάσι, Ζωγραφάκης, Σίκοφ, Φριζενμπίχλερ (58' Φαρινόλα).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης (80' Ελευθερόπουλος), Κωστούλας, Αμανατίδης, Βενετίδης, Αντζας, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Χούτος (83' Καστίγιο), Οφορίκουε (66' Αλεξανδρής), Ζέτερμπεργκ.

    Δηλώσεις συντελεστών

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ολεγκ Προτάσοφ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά φέτος, αλλά στο τέλος τα κατάφεραν και πήραν το 7ο σερί πρωτάθλημα. Τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πώς αυτή η ομάδα είναι με διαφορά η καλύτερη στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου που έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό το δύσκολο έργο. Πιστεύω πώς ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει με τέτοιο τρόπο για να είναι αρχηγός στην Ελλάδα και να συνεχίσει να παίρνει πρωταθλήματα. Σε μερικές μέρες θα γνωρίζετε τί θα γίνει με τον προπονητή του Ολυμπιακού".

    Ο προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε: "Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και τον προπονητή του που ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή. Νομίζω πως οποιοσδήποτε στη θέση μου θα έκανε το ίδιο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους νεαρούς παίκτες της ομάδας μου. Τα κατάφεραν πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών".

    Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε: "Όντως ήταν το δυσκολότερο πρωτάθλημα. Φτάσαμε να το διεκδικούμε την προτελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Εκεί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σ' αυτό το ματς πήραμε φτερά και τα καταφέραμε χάρη στον καταπληκτικό κόσμο μας. Εχω πει και στο παρελθόν πώς τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός και θέλω να παραμείνω".

    Ο Λάμπρος Χούτος δήλωσε: "Είναι πράγματι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε του χρόνου να πάμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έδειξε την καρδιά του πρωταθλητή. Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο της σεζόν, ούτε κανείς από τους συμπαίκτες μου. Το δείξαμε στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός".

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε: Ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει. Σπάσαμε ένα μεγάλο ρεκόρ. Είναι μεγάλη η χαρά όλων. Τώρα θα πρέπει να χαρούμε όσο πρέπει και να το ξεπεράσουμε γρήγορα. Αφιερώνω κι εγώ τον τίτλο στον πρόεδρο. Ο πήχης στον Ολυμπιακό είναι πάντα ψηλά. Στόχος μας είναι να γινόμαστε πάντα καλύτεροι. Εύχομαι στους φίλους της ομάδας να χαρούν τον τίτλο με όλη την ψυχή τους".

    Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε την πολυετή καριέρα του στον Ολυμπιακό, ο Αλέξης Αλεξανδρής. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Αλεξανδρής ευχαρίστησε τον Θεό που τελείωσε με αυτόν τον τρόπο την καριέρα του στους πρωταθλητές, ενώ όσον αφορά το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε κάποια άλλη ομάδα, δεν θέλησε να απαντήσει. "Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που πετύχαμε. Είναι ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να καταρριφθεί. Στο τελευταίο μου ματς στον Ολυμπιακό ήταν ότι καλύτερο. Θα το θυμάμαι για πάντα. Αφιερώνω τη νίκη και τον τίτλο σε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα", τόνισε φανερά συγκινημένος ο χαρισματικός στράικερ.

    Με το φετινό πρωτάθλημα ο Αλεξανδρής συμπλήρωσε 10 (!) κατακτήσεις, εκ των οποίων τρεις με την ΑΕΚ, επίτευγμα που έχει καταφέρει και ο θρυλικός Μίμης Δομάζος, που στέφθηκε εννέα φορές πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό και μία με την ΑΕΚ.

    [06] Νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου

    25/5/2003 9:20:00 μμ

    Αν τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο εσωτερικό της και κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, η ΑΕΚ, δεν επηρρέαζαν τόσο πολύ την ομάδα στον Α' γύρο, η Ενωση θα ήταν αναμφισβήτητα πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε στο ουδέτερο της Πάτρας του Πανιωνίου με 4-2 και πέτυχε ούτε λίγο, ούτε πολύ, την 12η συνεχόμενη νίκη της.

    Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και αιφνιδίασε την ΑΕΚ, καθώς με τα γκολ του Μπελά στο 3' (ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ) και 12' (κοντινό πλασέ από σέντρα του Ιωάννου) προηγήθηκε με 2-0.

    Ομως κάπου εκεί, οι Ενωσίτες... θύμωσαν και αφού πήραν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, χρειάστηκαν μόλις 8 λεπτά για να ανατρέψουν την κατάσταση.

    Στο 30ο λεπτό ο Λάκης με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 2-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Βασίλης Τσάρτας με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2.

    Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι "κυανέρυθροι", ο Δημήτρης Ναλιτζής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση (38') και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ντρόμπνι.

    Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την ΑΕΚ να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν το γκολ που πέτυχε στο 77' ο Μαλαδένης μετά από ωραία ενέργεια του Γεωργάτου.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Καψής, Ράιτ, Κασάπης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Λάκης, Ναλιτζής, Τσάρτας, Γεωργάτος.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Φερεκίδης (46' Σουάννης), Σίμονσιτς, Γιαννόπουλος, Ιωάννου, Κόντης, Ραγκουέλ, Μπελά, Τζιώλης, Λαγωνικάκης, Μήτρου.

    [07] Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός

    25/5/2003 9:05:00 μμ

    Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο ουδέτερο της Ρόδου τον Ακράτητο με 3-1 και διατήρησε την δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, οι "πράσινοι" είχαν το πλεονέκτημα, η συντριβή που γνώρισαν από τον Ολυμπιακό με 3-0, τους στέρησε τον τίτλο, καθώς οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Οι παίκτες του Σέρτζιο Μαρκαριάν, αψηφώντας τους λιγοστούς "φιλάθλους" που τους αποδοκίμασαν το Σάββατο, προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους και προηγήθηκαν στο 15', όταν ο Σαπάνης με κοντινό πλασέ από πάσα του Λίνκαρ άνοιξε το σκορ.

    Δέκα λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Κωνσταντίνου με εντυπωσιακή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού.

    Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και έτσι οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 32ο λεπτό με κεφαλιά του Κουτσοκώστα, έπειτα από σέντρα του Χατζή.

    Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός διατήρησε πλήρως τον έλεγχο στο παιχνίδι και το μόνο που άλλαξε ήταν ένα ακόμη γκολ του Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Λίνκαρ (65' Σάριτς), Μπασινάς, Σαπάνης, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (45' Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου (80' Βαζέχα).

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ιωαννίδης, Στεχάρνικ, Ζιάκκας, Γκίτσης, Μπάρκογλου, Στεφανίδης, Κουτσοκώστας (53' Μπαγιαζίτ), Φουρό, Ευθυμιάδης, Τζιωρτζιόπουλος, Χατζής.

    [08] Στην Α' Εθνική παραμένει η Καλλιθέα με τη νίκη της

    25/5/2003 9:35:00 μμ

    Την παραμονή της ομάδας στην Α' εθνική, μετά την παρθενική της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, πανηγυρίζουν οι φίλαθλοι της Καλλιθέας. Οι "γαλάζιοι" κέρδισαν στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς στο "Ελ Πάσο" τον ΟΦΗ με 2-0 και "σφράγισαν" την παραμονή τους. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέτκοβιτς έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

    Ο ΟΦΗ, που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και μόλις τρεις παίκτες στον πάγκο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Τσιμπλίδης έκανε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

    Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή να κρατήσουν μακριά από την εστία του Σουλογάνη τους παίκτες του ΟΦΗ, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας.

    Τελικά το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο λεπτό και έτσι παίκτες διοίκηση, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι της Καλλιθέας, πανηγυρίζουν την παραμονή της ομάδας στην Α' Εθνική.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Κεφαλούκος

    Οι συνθέσεις:

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Κουλακιώτης, Γόγολος, Καρατζάς, Νταμπρόφσκι, Ντραγκίσεβιτς, Τάτσης, Πέτκοβιτς, Σαββίδης, Τσιμπλίδης, Γκέκας.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Μ. Δερμιτζάκης, Σοάρες, Κολιτσιδάκης, Κιάσσος, Ρουμπάκης, Μπαραγκιουδάκης, Κ. Δερμιτζάκης, Αναστασιάδης, Ντεγιάνοφ, Κεφαλούκος.

    [09] Νίκη του Ιωνικού επί της Παναχαϊκής

    25/5/2003 9:31:00 μμ

    Την απόφαση της ΕΠΑΕ τη Δευτέρα και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά την επικύρωση της βαθμολογίας, περιμένουν οι άνθρωποι του Ιωνικού για να μάθουν αν υποβιβάστηκαν στην Β' εθνική ή αν θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α' εθνική σε μπαράζ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι "κυανόλευκοι" νίκησαν άνετα την Παναχαϊκή με 3-0, όμως δεν ξέρουν ακόμη ποιό θα είναι το μέλλον τους.

    Αγωνία για το αν θα παραμείνουν στην Α' Εθνική

    Οι παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ είχαν μεγάλο άγχος για το γκολ που θα τους έδινε δικαίωμα στο όνειρο, καθώς εκτός από το δικό τους παιχνίδι, τους ενδιέφεραν και αυτά της Καλλιθέας και του ΠΑΣ Γιάννινα. Ολα πήγαιναν καλά για την αθηναϊκή ομάδα, όμως το γκολ δεν ερχόταν.

    Χάθηκαν πολλές καλές ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίκτυα και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ.

    Με την έναρξη της επανάληψης, οι γηπεδούχοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν τόσο πολύ, καθώς στο 47ο λεπτό ο Ροντρίγκεζ άνοιξε το σκορ και όλοι πλέον περίμεναν με αγωνία στα ραδιοφωνάκια για την εξέλιξη του αγώνα του ΠΑΣ, μιας και η Καλλιθέα είχε "καθαρίσει" το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

    Στη συνέχεια, ο Κονέ στο 54' και ο Μονταμπόρ στο 60ο λεπτό, έβαλαν από ένα γκολ και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, όμως η εξέλιξη στα Γιάννινα απογοήτευσε τους φίλους των Νικαιωτών.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

    Οι συνθέσεις:

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Πάριζεκ, Χάουγκλαντ (45' Ξανθόπουλος), Ροντρίγκεζ, Νολ, Κινγκ, Αφάς, Νασιμέντο, Μονταμπόρ, Οφρυδόπουλος, Κονέ, Εριβέλτο (38' Μαρκομιχάλης).

    ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλτιμάς, Μουστάκης (45' Β.Κωστής), Γ. Ιωάννου (45' Μηνογιάννης, 72' Βουρλούμης), Στεφανής, Λουμπαρδέας, Δ. Ιωάννου, Κωνσταντινίδης, Κουτσόπουλος, Βετούλας, Κατσαραίος, Καραμπούλης.

    [10] Ελπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου

    25/5/2003 9:24:00 μμ

    Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-2 και διατηρεί τις ελπίδες της για να διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την παραμονή της στην Α' εθνική. Ωστόσο, η απόφαση των αρμοδίων φορέων σχετικά με το αν θα αρθεί η τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα για προγενέστερες οφειλές, θα κρίνει το μέλλον του "Αγιαξ της Ηπείρου". Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για το γόητρο του και οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη, με δεδομένη την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, μπήκαν με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι και τα έδωσαν όλα.

    Ανέτρεψε το σκορ τα τελευταία λεπτά

    Μετά από ένα σουτ του Νικολαΐδη στο δοκάρι (6'), οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Γεωργιάδη στο 17ο λεπτό, σκορπίζοντας θλίψη στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς με την συμπαράσταση των φανατικών φιλάθλων τους, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου πήραν τον έλεγχο του αγώνα.

    Στο 28ο λεπτό ο Γκαβαλόφσκι με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στον επερχόμενο Ντούρο που ισοφάρισε, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του ΠΑΣ. Ομως, ο ΠΑΟΚ έδειχνε αποφασισμένος να υπερασπιστεί την τιμή των όπλων και έτσι στο 43' ο Θεοδωρίδης μετά από έξοχο συνδυασμό του Γεωργιάδη με τον Γιασεμή, πλάσαρε τον Γκίτκο και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

    Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, ο Μπλέτσας και ο Ντομορό είχαν διαφορετική άποψη, καθώς έπιασαν στον ύπνο τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ο Μπλέτσας στο 86' μετά από πάσα του Βιντόγεβιτς ισοφάρισε σε 2-2 και δύο λεπτά αργότερα ο Ντομορό μετά από σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ πέτυχε το "χρυσό γκολ".

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γκίτκος, Ντομορό, Νικολαΐδης, Τζούμπα, Κρζισνικ, Μπλέτσας, Γκόσεφ, Ντούρο, Δέδες, Κυπαρίσσης, Γκαβαλόφσκι.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καραδήμος, Κουκέλκα, Χασιώτης, Κούτσης, Καπαγιαννίδης, Σαλπιγγίδης, Θεοδωρίδης, Γιασεμάκης, Γεωργιάδης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 May 2003 - 20:56:40 UTC