Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης
  • [02] Η Μελβούρνη τίμησε την 62η επέτειο της Μάχης της Κρήτης
  • [03] Για παραχώρηση εδαφών μιλάει ο Σαρόν
  • [04] Δημοτικές εκλογές στην Ισπανία
  • [05] Δύο υπόπτους για τρομοκρατία αναζητούν οι βρετανικές Αρχές
  • [06] Σκάνδαλο ανάγκασε σε παραίτηση τον Γεν. Κυβερνήτη Αυστραλίας
  • [07] Μουμπάρακ-Κοϊζούμι: Ειρήνευση με τον ''οδικό χάρτη''
  • [08] Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν ανατροπή της κυβέρνησης Τεχεράνης

    [01] Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

    25/5/2003 11:48:00 πμ

    Με ομιλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στα Νεώρια της παλιάς πόλης των Χανίων, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 62η επέτειο της ιστορικής μάχης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λάζαρος Λωτίδης που μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: ''Η Ελλάδα έχει σήμερα ισχυρή παρουσία, με ισχυρή οικονομία, με σχέδιο με πρόγραμμα. Παίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη ώστε τα πράγματα να προχωρήσουν καλύτερα στο μέλλον. Βεβαίως, η σύνδεση με τις ιστορικές παρακαταθήκες είναι απαραίτητη και αυτό μας θυμίζει η επέτειος που σήμερα γιορτάζουμε''. Οι παρακαταθήκες των προγόνων μας θυμίζουν ότι η πίστη στις ηθικές αξίες και αρχές και η αφοσίωση σε αυτές πρέπει να αποτελούν τρόπο ζωής στις κοινωνίες και τα έθνη, τόνισε στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Οι μνήμες επέστρεψαν

    Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, ο πρέσβης της Αυστραλίας, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Μεγάλης Βρετανίας και το σύνολο των τοπικών Αρχών. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν τελετές μνήμης σε πολλές περιοχές του νομού καθώς και στο Ρέθυμνο.

    Παρόντες και πολλοί βετεράνοι, μεταξύ των οποίων και 20 από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

    Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες, αλλά και οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης που εγκαινιάσθηκε στο Θέρισσο και στο οποίο φιλοξενούνται φωτογραφικό υλικό με εικόνες της περιόδου 1941-1945, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο.

    Το σύνολο των παρισταμένων στις εκδηλώσεις έθεσε το αίτημα για ανέγερση στην περιοχή Γαλατά μνημειακού συγκροτήματος της Μάχης της Κρήτης.

    [02] Η Μελβούρνη τίμησε την 62η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

    25/5/2003 11:45:00 πμ

    Με μια σειρά μαζικών και συγκινητικών εκδηλώσεων τιμήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη από Έλληνες και Αυστραλούς η γενναιότητα και η αυτοθυσία των ανωνύμων και επωνύμων Ελλήνων, Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Βρετανών που έγραψαν το έπος της Μάχης της Κρήτης με την ευκαιρία της 62ης επετείου της ιστορικής εποποιίας. Τις εκδηλώσεις, τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας (υποστράτηγος Βασίλειος Γκολέμης, ταξίαρχος Χρήστος Δέλλας και αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Μπαξεβάνης) οργάνωσε με ξέχωρη επιτυχία η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων το Σάββατο το βράδυ, παρουσία των θρησκευτικών, διπλωματικών και πολιτικών αρχών δόθηκε μεγάλη χοροεσπερίδα στο Κρητικό Χωριό όπου μίλησαν για τη σημαντική επέτειο ο πρέσβης κ. Ξύδας, ο υποστράτηγος κ. Γκολέμης, ο επίσκοπος κ. Ιωσήφ, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας κ Κουκουβιτάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Αδελφότητας κ. Καστρινάκης, η βουλευτής κ. Μπάκινχαμ εκ μέρους του πολιτειακού πρωθυπουργού, ο βουλευτής κ. Μπόουντεν εκ μέρους του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ.α.

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπου παρέστησαν και Αυστραλοί που πολέμησαν στη Κρήτη, παρουσίασε ο κ. Μ. Σταράκης. Ακολούθησε παρουσίαση κρητικών χορών από τα συγκροτήματα των Ρεθεμνιωτών και της Κρητικής Αδελφότητας ενώ το μουσικό μέρος του προγράμματος κράτησαν οι Κρήτες καλλιτέχνες Σ. Τσουρδουλάκης, Γ. Κουκάκης, Α. Βαρδάκης, Α. Ηλιού και κ. Κιρκότσιος. Την Κυριακή έγινε δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου και ακολούθησε παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τελετή στο Αυστραλοελληνικό μνημείο. Το απόγευμα δόθηκε δεξίωση στο Κρητικό Κέντρο και ακολούθησε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Λα Τρομπ με θέμα το Νίκο Καζαντζάκη.

    Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, χαρακτηρίζει την ιστορική επέτειο "ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πoλέμου, που συνέβαλε στη νίκη των Συμμάχων" και σημειώνει ότι "οφείλουμε πολλά όχι μόνο στους Έλληνες που πολέμησαν ηρωικά στη Μεγαλόνησο αλλά και στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, που με γενναιότητα στάθηκαν στο πλευρό τους, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Στυλιανός, χαρακτηρίζει τη Μάχη της Κρήτης "πραγματική τιτανομαχία", για την οποία δικαιούνται να την πανηγυρίζουν "και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι της οικουμένης".

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι στην Κρήτη πολέμησαν 31.000 συμμαχικοί στρατιώτες, υπογραμμίζοντας ότι 274 Αυστραλοί σκοτώθηκαν και 3.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι. "Αυτές τις μέρες θυμόμαστε την αυτοθυσία των Κρητικών που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους για να σώσουν τους συμμαχικούς στρατιώτες", αναφέρει ο κ. Χάουαρντ, λέγοντας ότι "και το γεγονός αυτό καθώς και η παρουσία 600.000 Ελλήνων στην Αυστραλία έχει συμβάλει στη δημιουργία άρρηκτων δεσμών μεταξύ των δυο χωρών".

    Τέλος, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Χέλεν Κλαρκ, χαρακτηρίζει ως τη πιο συγκινητική εμπειρία της, το 2001 όταν ηγήθηκε Νεοζηλανδών βετεράνων στις επετειακές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κρήτη.

    [03] Για παραχώρηση εδαφών μιλάει ο Σαρόν

    25/5/2003 11:39:00 πμ

    Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν δήλωσε, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ότι "ήρθε η ώρα" να συναφθεί συμφωνία στη βάση ανταλλαγής "εδαφών αντί ειρήνης" με τους Παλαιστινίους. Οι δηλώσεις του Σαρόν δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Γεντιότ Αχρονότ", τη στιγμή που το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ είναι έτοιμο να ψηφίσει τον "οδικό χάρτη" της ειρήνευσης, τον οποίο ο Σαρόν αποδέχθηκε την Παρασκευή. "Ηρθε η ώρα να διαμοιράσουμε αυτό το κομμάτι γης μεταξύ ημών και των Παλαιστινίων", ήταν τα λόγια του Σαρόν, τα πρώτα που δημοσιεύονται δημόσια, με τα οποία αποδέχεται την παραχώρηση εδαφών.

    Θα εγκριθεί ο ''οδικός χάρτης'' από το 23μελής υπουργικό συμβούλιο;

    Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ άρχισε το πρωί τη συνεδρίαση για την έγκριση του ''οδικού χάρτη'' που αναμένεται πολύωρη και επίπονη, αλλά τελικά προβλέπεται ότι θα τον υιοθετήσει, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές.

    Πριν τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου, ο Σαρόν συναντήθηκε με τους υπουργούς του κόμματός του Λικούντ. Ορισμένοι από αυτούς δήλωσαν ότι θα αντιταχθούν στην υιοθέτηση του ''οδικού χάρτη'', παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι ΗΠΑ την Παρασκευή ότι θα λάβουν υπόψιν τις επιφυλάξεις του Ισραήλ.

    Η Εθνική Ενωση και το Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα, δύο σχηματισμοί της άκρας δεξιάς που μετέχουν στην κυβέρνηση με τέσσερις υπουργούς δήλωσαν επίσης ότι θα ψηφίσουν εναντίον του ''οδικού χάρτη''. Σύμφωνα όμως με τον καλά πληροφορημένο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό και το ραδιόφωνο των ενόπλων δυνάμεων, ο Σαρόν θα καταφέρει να αποσπάσει με μικρή πλειοψηφία την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για τον ''οδικό χάρτη''.

    Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε ειδικότερα ότι ο Σαρόν θα αρουσιάσει στους υπουργούς μια απόφαση που θα λέει ότι το Ισραήλ στηρίζει τα προβλεπόμενα από τον ''οδικό χάρτη'' μέτρα, χωρίς να αναφέρει καθαρά ότι υιοθετεί το κείμενο συνολικά. Ο Σαρόν αρνείται για παράδειγμα να αποδεχθεί την αναφορά που υπάρχει στο κείμενο του ''οδικού χάρτη'' στη σαουδαραβική πρωτοβουλία του Μαρτίου 2002, επειδή αυτή προτρέπει στην πλήρη αποχώρηση από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατελήφθησαν μετά τον πόλεμο του 1967 και στο δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων, προσθέτει το ραδιόφωνο.

    [04] Δημοτικές εκλογές στην Ισπανία

    25/5/2003 10:48:00 πμ

    Περίπου 34,4 εκατομμύρια Ισπανοί και 153.405 υπήκοοι χωρών της ΕΕ καλούνται σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τα δημοτικά συμβούλια 8.111 πόλεων της χώρας ενώ 18,59 εκατομμύρια εκλογείς θα πρέπει να επιλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους στα 13 από τα 17 τοπικά κοινοβούλια. Αυτές οι διπλές εκλογές, που θεωρούνται ένα είδος τεστ πριν από τις βουλευτικές του 2004, αναμένεται να δείξουν κυρίως εάν το Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ διατηρεί τη δύναμη του μετά την υποστήριξη που προσέφερε στις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ιράκ αλλά και τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς του στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας από το ναυάγιο του Πρεστίζ.

    Aναμένεται αναμέτρηση στήθος με στήθος

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το PP, για πρώτη φορά από το 1996, υποσκελίζεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) στην πρόθεση ψήφου.

    Στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στη Μαδρίτη που ελέγχεται από το PP τα τελευταία 12 χρόνια τα δύο κόμματα αναμένεται να αναμετρηθούν στήθος με στήθος.

    Στη Χώρα των Βάσκων και στη Ναβάρα το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρείται αβέβαιο λόγω της απουσίας των αυτονομιστών του Μπατασούνα, το οποίο απαγορεύτηκε επειδή θεωρήθηκε ως πολιτικό σκέλος της οργάνωσης ΕΤΑ.

    [05] Δύο υπόπτους για τρομοκρατία αναζητούν οι βρετανικές Αρχές

    25/5/2003 11:41:00 πμ

    Η βρετανική αστυνομία αναζητά δύο άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί από την Αλ Κάιντα ως καμικάζι, υποστηρίζει η εφημερίδα ''Σάντεϊ Τάιμς''. Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ένα Βρετανό ασιατικής καταγωγής και ένα μαύρο μουσουλμάνο οι οποίοι ασκούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στο ίδιο τζαμί του Λονδίνου με τον Ρίτσαρντ Ρέιντ, που καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ επειδή προσπάθησε να ανατινάξει ένα αεροπλάνο με εκρηκτικά που είχε κρύψει στα παπούτσια του. Η Σκότλαντ Γιαρντ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

    Εκπαιδεύτηκαν από την Αλ Κάιντα για αποστολές αυτοκτονίας

    Η Μ15, η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Βρετανίας, διαθέτει σκίτσα των δύο υπόπτων τα οποία έφτιαξε ένας Αμερικανός ζωγράφος βασιζόμενος σε περιγραφές που έδωσαν οι αιχμάλωτοι που κρατούνται στην αμερικανική ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

    Κάποιοι από τους κρατούμενους είπαν ότι οι δύο άνδρες ήταν προετοιμασμένοι να πραγματοποιήσουν αποστολές αυτοκτονίας, προσθέτει η εφημερίδα.

    Η Βρετανία φοβόταν ανέκαθεν ότι μπορεί να μπει στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα λόγω της υποστήριξης που προσφέρει στις ΗΠΑ, στον αποκαλούμενο ''πόλεμο κατά της τρομοκρατίας''.

    [06] Σκάνδαλο ανάγκασε σε παραίτηση τον Γεν. Κυβερνήτη Αυστραλίας

    25/5/2003 11:17:00 πμ

    Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας και εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ Πίτερ Χολινγκουόρθ υπέβαλε τελικά την παραίτησή του σήμερα Κυριακή, μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει εις βάρος του και το οποίο του αφήρεσε λαϊκή και πολιτική υποστήριξη, γράφουν οι κυριακάτικες εφημερίδες της Αυστραλίας. Στις αρχές του μήνα δημοσιοποιήθηκε μία κατηγορία εναντίον του για βιασμό, όταν ακόμη ήταν ιερέας και ο 68χρονος Χολινγκουόρθ δεχόταν πιέσεις να παραιτηθεί. Ο Χολινγκουόρθ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού από το ανώτερο δικαστήριο της Βικτόρας την Παρασκευή, αλλά εξακολουθεί να επικρίνεται, επειδή ως αρχιεπίσκοπος της αγγλικανικής εκκλησίας, αξίωμα που κατείχε πριν αναλάβει τα σημερινά του καθήκοντα, είχε αφήσει ατιμώρητους παιδεραστές κληρικούς.

    To μεγαλύτερο σκάναδαλο από το 1975

    Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που πλήττει τον θεσμό της αντιβασιλείας από το 1975, όταν ο Γενικός Κυβερνήτης Σερ Τζον Κερ διέλυσε την κυβέρνηση των Εργατικών, επειδή δεν κατάφερε να διασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου για τις δημόσιες δαπάνες.

    Ο Γενικός Κυβερνήτης υπογράφει τα νομοθετήματα και έχει την εξουσία να διαλύσει την κυβέρνηση.

    [07] Μουμπάρακ-Κοϊζούμι: Ειρήνευση με τον ''οδικό χάρτη''

    25/5/2003 12:13:00 πμ

    Η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ήταν το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών που είχαν στο Κάιρο ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ και ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα, αλλά επικέντρωσαν την προσοχή τους στον "οδικό χάρτη" για την ειρήνευση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Μετά τη συνάντηση, στη συνέντευξη Τύπου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει σήμερα μία πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι η Ιαπωνία θα συμβάλλει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης στο Ιράκ.

    ''Τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν μέσω διαπραγματεύσεων''

    Ο Χόσνι Μουμπάρακ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται σήμερα σοβαρά για την εφαρμογή του οδικού χάρτη, σε αντίθεση με τη στάση τους πριν από δύο χρόνια, όταν ο Τζορτζ Μπους απέφευγε να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο μεσολάβησης στη Μέση Ανατολή.

    Αναφερόμενος στις επιφυλάξεις του Ισραήλ για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ, ο αιγύπτιος πρόεδρος είπε ότι "τα οποιαδήποτε εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν μέσω των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι με την εγκατάλειψη του οδικού χάρτη", που προβλέπει τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους το 2005.

    [08] Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν ανατροπή της κυβέρνησης Τεχεράνης

    25/5/2003 11:21:00 πμ

    Η κυβέρνηση Μπους διακόπτει τις επαφές της με το Ιράν και το Πεντάγωνο προσανατολίζεται προς μορφές δράσης με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Τεχεράνης, γράφει η Washington Post. Η κίνηση αυτή οφείλεται στις πληροφορίες που έχουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Αλ Κάιντα τα οποία δρουν στο Ιράν έπαιξαν ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις της 12ης Μαΐου στη Σαουδική Αραβία. Ο Λευκός Οίκος, γράφει η εφημερίδα, ''φαίνεται έτοιμος να υιοθετήσει μια επιθετική πολιτική για την αποσταθεροποίηση της ιρανικής κυβέρνησης''. Αξιωματούχοι θα συναντηθούν την Τρίτη στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν τη στρατηγική έναντι του Ιράν, ενώ αξιωματούχοι του Πενταγώνου προτάσσουν τη λύση ανατροπής της ισλαμικής κυβέρνησης με λαϊκή εξέγερση.

    Το Ιράν υποθάλπει μέλη της Αλ Κάιντα;

    Οι ΗΠΑ έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ιράν από το 1979.

    Πέρυσι ακόμη ο πρόεδρος Μπους συμπεριέλαβε το Ιράν στον ''άξονα του κακού'', που επιχειρεί την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και το κατηγορεί ότι κρύβει μέλη της Αλ Κάιντα. Αλλά με αφορμή την αμερικανική εκστρατεία για την ανατροπή των Ταλιμπάν, Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν πολλές φορές για να συζητήσουν διάφορα θέματα. Επαφές υπήρξαν και για την εγκαθίδρυση μιάς διοίκησης λαϊκής αποδοχής στο μεταπολεμικό Ιράκ.

    Αλλά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ριάντ, η κυβέρνηση Μπους ματαίωσε την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, γράφει η Post. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι στελέχη της Αλ Κάιντα στο Ιράν ενέχονται στο σχεδιασμό των βομβιστικών επιθέσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 34 άτομα.

    Την Πέμπτη, το επίσημο πρακτορείο IRNA απέρριψε κάθε υπαινιγμό ότι το Ιράν υποθάλπει μέλη της Αλ Κάιντα και ανέφερε ότι η αμερικανική πληροφόρηση είναι λανθασμένη και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συλλάβει όποιο μαχητικό μέλος του δικτύου έχει καταφύγει στο έδαφός της.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 May 2003 - 8:53:34 UTC