Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και νέα δίοδος ανοίγει στην Κύπρο για τη διακίνηση
  • [02] Κονγκό: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων
  • [03] Ευρωλίγκα: Στον τελικό του φάιναλ φορ η Μπαρτσελόνα

    [01] Και νέα δίοδος ανοίγει στην Κύπρο για τη διακίνηση

    10/5/2003 11:43:00 πμ

    Αναμένεται να ανοίξει στις 11 π.μ. το οδόφραγμα στον Αγιο Δομέτιο, από το οποίο θα διακινούνται μόνο αυτοκίνητα από και προς τα κατεχόμενα, αντί από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πεζούς και για το λόγο αυτό από τα μεσάνυκτα διακόπηκε η διέλευση αυτοκινήτων ενώ προς το παρόν θα επιτρέπεται η είσοδος από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου μόνο σε ιδιωτικά αυτοκίνητα τουρκοκυπρίων και όχι σε ταξί και λεωφορεία. Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει τις διαδικασίες μονομερούς αποναρκοθέτησης της περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα ανταποκριθεί θετικά και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

    Ανέφερε ακόμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ζητήσει μέσω της ειρηνευτικής δύναμης την διάνοιξη άλλων τεσσάρων διόδων και αναμένεται η απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς.

    Εξάλλου, ο κ. Θεοδώρου δήλωσε ότι μόνο 300 Ελληνοκύπριοι έχουν μέχρι στιγμής διανυκτερεύσει στις κατεχόμενες περιοχές και ότι είναι υποβολιμαία τα δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου περί διανυκτέρευσης χιλιάδων.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη μετάβαση Eλληνοκυπρίων ως προσκυνητών στα κατεχόμενα. Τάχθηκε όμως κατά των επισκέψεων ως τουριστών και των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία του ψευδοκράτους. Στις πρώτες 17 ημέρες της άρσης της απαγόρευσης από το κατοχικό καθεστώς διακινήθηκαν συνολικά 311.000 άνθρωποι, δηλαδή 229.000 Ελληνοκύπριοι και 82.000 Τουρκοκύπριοι.

    [02] Κονγκό: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων

    10/5/2003 11:31:00 πμ

    Στρατιώτες και μέλη σωστικών συνεργείων συνεχίζουν και σήμερα να χτενίζουν μεγάλες περιοχές για τον εντοπισμό θυμάτων, από την πρωτοφανή αεροπορική τραγωδία της Πέμπτης. Εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί τουλάχιστον 130 επιβάτες, που βρέθηκαν στο κενό όταν άνοιξε αιφνιδιαστικά η θύρα φόρτωσης του μεταγωγικού Ιλιούσιν-76 την ώρα που πετούσε πάνω απο την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ο υπουργός Πληροφοριών Κικάγια Μπιν Καρούμπι ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ημέρα και νύκτα. Η θύρα φόρτωσης του ρωσικής κατασκευής αεροπλάνου άνοιξε όταν χάλασε το υδραυλικό σύστημα, 45 λεπτά μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στο κενό όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του αεροσκάφους, που πετούσε την στιγμή εκείνη στα 2.200 μέτρα.

    Σώο το πλήρωμα

    Επέζησε μόνο το ρωσικό πλήρωμα, που ήταν κλεισμένο στον θάλαμο διακυβέρνησης και μπόρεσε να οδηγήσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κινσάσα.

    Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος δεν έχει γίνει γνωστός.Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 200 στρατιωτικούς και μέλη οικογενειών τους.

    [03] Ευρωλίγκα: Στον τελικό του φάιναλ φορ η Μπαρτσελόνα

    Πηγή: ΑΠΕ 9/5/2003 11:59:00 μμ

    Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς επικράτησε 76-71 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα διεκδικήσει το τρόπαιο, με αντίπαλο την Μπενετόν Τρεβίζο. Τα δεκάλεπτα: 21-25, 45-38, 57-60, 76-71.

    Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και με έναν εκπληκτικό Χόλντεν πήρε το προβάδισμα απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που έδειχνε σε άλλο γήπεδο. Ο Χόλντεν με 13 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά και φοβερά ποσοστά ευστοχίας (5/6 σούτ.) βοήθησε την ομάδα του να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-21.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοση της και με εκφραστή στις περισσότερες επιθέσεις της τον Φούτσκα κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει το ματς αλλά και να περάσει μπροστά στο ημίχρονο με διαφορά επτά πόντων (45-38).

    Στο τρίτο δεκάλεπτο η αγωνιστική άνοδος του Ντάριους Σονγκάιλα σε συνδυασμό με την καλή παρουσία των Αλεξάντερ και Χόλντεν (έμεινε άποντος στο 2ο δεκάλεπτο) βοήθησαν την ρωσική ομάδα να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ (60-57) με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο η απειρία των παικτών της ΤΣΣΚΑ και η εμπειρία πολλών παικτών της Μπαρτσελόνα ήταν εμφανής. Η Μποντίρογκα ήλεγχε τον ρυθμό, ο Φούτσκα δεν είχε αντίπαλο και η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει στο τελικό 76-71, που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο την Κυριακή απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μποντίρογκα 17, Γιασικεβίτσιους 9 (1), Ντε λα Φουέντε &amp; (1), Φέμερλιγκ 4, Φούτσκα 21 (1), Ναβάρο 8, Βαρεχάο 2, Ροντρίγκεθ 7 (2), Ντουένιας 1

    ΤΣΣΚΑ: Κριάπα 6 (2), Αλεξάντερ 13, Χόλντεν 21 (2), Χατζηβρέττας 8, Σονγκάιλα 14 (1), Μόνια 3 (1), Πανόφ, Παπαλουκάς 2, Μπσμίνοφ 4


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 May 2003 - 8:56:34 UTC