Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διοικητής της Βασόρας ο πρώην πρεσβευτής της Δανίας στη Συρία
  • [02] Συνάντηση ιρακινών κομμάτων στη Βαγδάτη
  • [03] ΑΕΚ-Αρης: 4-0

    [01] Διοικητής της Βασόρας ο πρώην πρεσβευτής της Δανίας στη Συρία

    3/5/2003 8:40:00 μμ

    Ημέρες πολέμου στη Βασόρα

    Ο πρεσβευτής της Δανίας στη Συρία, Όλε Βέλερ Όλσεν, θα είναι ο ''περιφερειακός" διοικητής για τους επόμενους έξι μήνες της επαρχίας της Βασόρας στο νότιο Ιράκ, μίας από τις ζώνες υπό προσωρινή αμερικανική διοίκηση. ''Ο Όλε Βέλερ Όλσεν διορίστηκε επικεφαλής της ανοικοδόμησης της επαρχίας της Βασόρας'', ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας. ''Θα συνεργαστεί με τους τοπικούς Ιρακινούς ηγέτες'', προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο Όλσεν, 61 ετών, μουσουλμάνος, θα εγκατασταθεί στο αξίωμά του στις 5 Μαΐου από τον Αμερικανό πολιτικό διοικητή του Ιράκ, Τζέι Γκάρνερ. Πρώην πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία, ο Όλσεν βρισκόταν στη θέση αυτή κατά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το 1991. Το 1994 διορίστηκε πρεσβευτής στο Σαντιάγο (Χιλή) και το 1999 στη Δαμασκό.

    [02] Συνάντηση ιρακινών κομμάτων στη Βαγδάτη

    3/5/2003 6:25:00 μμ

    Οι ηγέτες πέντε ιρακινών κομμάτων συναντήθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη για να συζητήσουν τους όρους μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη χώρα. Στη συνάντηση μετείχαν ο Μασούντ Μπαρζανί, ηγέτης του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (KDP), ο Αχμεντ Σάλαμπι, ηγέτης του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου (INC) και ο ηγέτης της Ιρακινής Εθνικής Συμφωνίας (INA), Αγιάντ Αλάουι. Μετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του Τζαλάλ Ταλαμπανί, ηγέτη του δεύτερου μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος, Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK) και του σιίτη ηγέτη Αγιατολάχ Μουχάμαντ-Μπάκερ Χάκιμ του Ανώτατου Συμβουλίου για την Ισλαμική Επανάσταση (SCIRI). Ο ιρακινός πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντνάν Πατσάτσι, που παύτηκε από τον Σαντάμ Χουσεΐν το 1968, αναμένεται να συμμετάσχει στη διάσκεψη στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ανέφεραν πληροφορίες από τη Βαγδάτη.

    [03] ΑΕΚ-Αρης: 4-0

    3/5/2003 9:03:00 μμ

    Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, που μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, επικράτησε εύκολα με 4-0 του Αρη στον τελευταίο αγώνα της Ενωσης στο "Νίκος Γκούμας", πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και την 10η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο. Ετσι, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Τα τέρματα του "Δικέφαλου" πέτυχαν οι Κατσουράνης (12΄), Λάκης (30΄, 45΄) και Ιβιτς (78΄). Ο αγώνας προσέφερε θεαματικές φάσεις καθώς η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι αλλά προσέφερε και βία. Στο 75ο λεπτό του αγώνα οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να κατεβάσουν τα κιγκλιδώματα που χωρίζουν τις δύο θύρες και να φτάσουν στους οπαδούς του Αρη. Για λίγα λεπτά οι κερκίδες μετατράπησαν σε αρένα, όμως με την έγκαιρη παρέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, που έκαναν και χρήση δακρυγόνων, απέτρεψε τα χειρότερα.

    Αναμφισβήτητη η υπεροχή της ΑΕΚ

    Οι προθέσεις της ΑΕΚ φάνηκαν από την αρχή, αφού οι ελπίδες της για την κατάληψη της δεύτερης θέσης θα έμεναν ζωντανές μονάχα σε περίπτωση νίκης στο αποψινό ματς. Αυτό το γνώριζαν καλά οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και φρόντισαν να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 12ο λεπτό ο Κώστας Κατσουράνης, μετά από υπέροχη σέντρα του Τσάρτα, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί και τρία λεπτά αργότερα το πλασέ του Τσάρτα, μέσα από την μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Λαμπάκης, ενώ στο 27΄ ο Γεωργάτος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά την εκπληκτική μπαλιά του Τσάρτα.

    Ο,τι όμως δεν κατάφεραν Τσάρτας και Γεωργάτος, το κατάφερε στο 30ο λεπτό ο Βασίλης Λάκης. Ο Μαλαδένης βρέθηκε μόνος του με τον Λαμπάκη, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Αρη και ο επερχόμενος Λάκης απέναντι σε κενή εστία σημείωσε με πλασέ το 2-0. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έπειτα από φανταστική ατομική ενέργεια του Γεωργάτου από αριστερά, έκανε το 3-0 με την λήξη του ημιχρόνου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, όπως ήταν απόλυτα λογικό, έκανε συντήρηση δυνάμεων, αφού φάνηκε ότι ήταν απόλυτα ευχαριστημένη με το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

    Μάλιστα, όταν στο 63΄ ο Νασίφ Μορίς δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δεύτερη φορά στο σημερινό ματς παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια, οι ελπίδες του Αρη για ένα θετικό αποτέλεσμα εκμηδενίστηκαν.

    Ετσι, το 4-0 στο 78΄ από τον Ιβιτς ήρθε απόλυτα φυσιολογικά δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ΑΕΚ.

    Συνθέσεις

    Ο διαιτητής Τεροβίτσας "κιτρίνισε" τους: Τσάρτα, Ζαγοράκη και Κολτσίδα ενώ απέβαλε τον Μορίς με δύο κίτρινες κάρτες.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Τσάρτας, Γεωργέας, Κασάπης, Κατσουράνης, Λάκης (69΄ Κωστένογλου), Ιβιτς, Γεωργάτος (69΄ Ναλιτζής), Καψής.

    ΑΡΗΣ: Λαμπάκης, Διγκόζης, Σελάντερ, Επαλέ, Κατσιαρός, Μπασίρ (62΄ Καμπάνταης), Κνόπερ (17΄ Σίμιτς), Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Μορίς, Νιρέν (66΄ Σκέντζος).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 May 2003 - 20:55:20 UTC