Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρήνος και οργή για την πολύνεκρη τραγωδία
  • [02] Επαφές Γουέστον στην Κύπρο
  • [03] Πουλήθηκε νεαρή Βουλγάρα από ομοεθνή της
  • [04] Υπόθεση δολοφονίας Μομφεράτου-Ρουσσέτη
  • [05] Δήλωση του IΡA προς Λονδίνο-Δουβλίνο για εκεχειρία
  • [06] Ανοιχτή η Β. Κορέα για συνομιλίες με τις ΗΠΑ
  • [07] Μάλτα: Νίκη του κυβερνώντος κόμματος
  • [08] Πακιστάν: Καταδίκες για επίθεση αυτοκτονίας
  • [09] Στο κέντρο του Τικρίτ οι αμερικανικές δυνάμεις
  • [10] Παραδόθηκε πυρηνικός επιστήμονας του Ιράκ
  • [11] Ισραηλινές προειδοποιήσεις προς τη Συρία
  • [12] Ενισχυμένοι οι Εργατικοί στη Βρετανία από τον πόλεμο
  • [13] Ελεύθεροι οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι
  • [14] Αυστραλία: Η τρομοκρατία μετά τον πόλεμο στο Ιράκ
  • [15] Μπάσκετ: Α1 (21η ημέρα)

    [01] Θρήνος και οργή για την πολύνεκρη τραγωδία

    14/4/2003 11:04:00 πμ

    Στη μεγαλύτερη τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους εξελίχθηκε το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, στο 386ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στα Τέμπη. Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί και στους 32 οι τραυματίες. Σε πένθος έχει κηρυχθεί ο Ν. Ημαθίας, ενώ σύμφωνα με απόφαση της νομαρχίας, δε θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα σχολεία των δύο βαθμίδων του νομού. Θρήνος επικρατεί στο δήμο Αποστόλου Παύλου του νομού Ημαθίας, απ' όπου ήταν οι μαθητές, οι οποίοι έπέβαιναν στο λεωφορείο. Περίπου έξι χωριά έχουν βυθιστεί στο πένθος και όλοι οι κάτοικοι περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά των νεκρών στα χωριά τους, όπου θα εξελιχθεί η τελευταία σκηνή του απίστευτου δράματος.

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ένας μαθητής

    Στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου"στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται ένας 16χρονος μαθητής, ο Αλέξης Μυόγλου, που επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο.

    Ο 16χρονος είχε διακομισθεί, αρχικά, στο νοσοκομείο Κατερίνης και από εκεί μεταφέρθηκε, τα ξημερώματα, διασωλημένος στη Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

    Εξάλλου, στο νοσοκομείο της Κατερίνης εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, οι δύο από τους τρεις καθηγητές, που συνόδευαν τους μαθητές στην 3ημερη εκδρομή τους.

    Πρόκειται για τον 54χρονο λυκειάρχη του Λυκείου Μακροχωρίου του δήμου Αποστόλου Παύλου Ημαθίας, Δημήτρη Γκέκα και την 40χρονη καθηγήτρια, Παναγιώτα Τζιόκα.

    Στη διάρκεια της νύχτας οι σοροί έξι θυμάτων, που αρχικά είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κατερίνης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων.

    Τα ονόματα των νεκρών, σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας είναι:

    Ευαγγελία Γάτου Αναστασία Παυλίδου Περιστέρα Ούστα Γεωργία Τραπεζακλή Σταύρος Κανελλόπουλος Ηλίας Τσολαρίδης Παναγιώτης Μουρατίδης Ανδρέας Αθανασιάδης Χριστίνα Σταματέλου Ιωάννης Τριανταφυλλίδης Βασίλης Παπαδόπουλος Ευσταθία Ψαλίδα Δημήτρης Κοσμίδης Κωνσταντίνος Θαλαλέος Γεσθημανή Σταφυλίδου Σάββας Παναγιωτίδης Αθανάσιος Μαρκαντήρας Γεώργιος Μίτσκας Ιωάννα Κατσίδου Δημήτρης Σίγκας Όλγα Αγγελίνα

    Τραυματίες είναι 24 μαθητές, 3 καθηγητές, ο οδηγός του λεωφορείου, 3 επιβαίνοντες στα ΙΧ και ο οδηγός της νταλίκας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

    Καρέ-καρέ η φονική σύγκρουση

    Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν φορτηγό-ρυμουλκό που μετέφερε φύλλα μελαμίνης με κατεύθυνση προς Αθήνα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 49 μαθητές και 3 καθηγητές του Α' Λυκείου Μακρυχωρίου Ημαθίας.

    Πάνω στα δύο οχήματα προσέκρουσαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα από τα οποία τα δύο άρπαξαν φωτιά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, η νταλίκα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, όπου αρχικά συγκρούστηκε με το επιβατικό λεωφορείο και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα ΙΧ, δήλωσε την Δευτέρα στην ΝΕΤ 105,8 ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Χρήστος Ιορδανίδης, διευκρινίζοντας πως ο δρόμος δεν ήταν ολισθηρός.

    Ο οδηγός της νταλίκας Δημήτρης Τόλλας, από τις Φέρρες Έβρου, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

    Πιθανολογείται ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο, από μετατόπιση φορτίου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οι μελαμίνες "ξύρισαν" κυριολεκτικά την αριστερή πλευρά του λεωφορείου.

    Η νταλίκα ξεκίνησε από τον Προβατώνα Έβρου μεταφέροντας μελαμίνες της εταιρείας Ακρίτας Α.Ε. Όπως έγινε γνωστό η νταλίκα είχε μισθωθεί από εταιρεία μεταφορών, για την μεταφορά της ξυλείας.

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τα οχήματα και πλέον η μάχη για τη σωτηρία των τραυματιών δίνεται στα νοσοκομεία.

    Αμέσως μετά το δυστύχημα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά τραυματιών, με τη μετάβαση επί τόπου μεγάλων δυνάμεων της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και πολλών ασθενοφόρων.

    Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής, καθώς και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Κεντρικό και Παπαγεωργίου) που εφημερεύουν καθώς και η παιδοχειρουργική του ''Ιπποκράτειου''.

    Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση που απηύθυνε το νοσοκομείο για συγκέντρωση αίματος σε βαθμό που το Τμήμα Αιμοδοσίας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην προσφορά.

    Τις δικές τους τραγικές ώρες περνούν γονείς και συγγενείς των μαθητών που έφθασαν στο νοσοκομείο, ενώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου καταβάλλεται προσπάθεια να συγκροτηθεί μια ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων προκειμένου να τους προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.

    Η θλιβερή είδηση έφτασε στο Μακροχώρι όταν ένας ελαφρά τραυματισμένος μαθητής που απεγκλωβίστηκε εγκαίρως, ειδοποίησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του τον πατέρα του.

    Γονείς και συγγενείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο όπου αλλόφρονες προσπαθούσαν να πληροφορηθούν για την τύχη των παιδιών τους, ενώ η καμπάνα του χωριού ηχούσε πένθιμα.

    Συγκλονισμένος και ο πολιτικός κόσμος

    Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, καθώς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Νίκος Γκεσούλης.

    ''Πρόκειται για τραγωδία της οποίας τα αίτια θα ερευνηθούν'', δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εκφράζοντας την οδύνη του για τον άδικο χαμό τόσων νέων παιδιών, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

    Την οδύνη του για την ανείπωτη αυτή τραγωδία και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Τη βαθιά τους λύπη εξέφρασαν οι πρόεδροι του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ.

    Συντετριμμένος από το τραγικό ατύχημα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη και την πατρική συμπάθεια του προς τους γονείς των θυμάτων

    [02] Επαφές Γουέστον στην Κύπρο

    14/4/2003 11:20:00 πμ

    Ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, άρχισε τις επαφές του στη Λευκωσία με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, μετά το ναυάγιο της Χάγης. Ο κ. Γουέστον συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο, Τάσσο Παπαδόπουλο, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Ιακώβου, καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια. Ο Αμερικανός απεσταλμένος θα συναντηθεί, επίσης, με το Ραούφ Ντενκτάς, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    Σε δηλώσεις, μετά την άφιξή του στη Λευκωσία, ο κ. Γουέστον χαρακτήρισε "σημαντική ημερομηνία για επίλυση του Κυπριακού" το Μάιο του 2004, όταν η Κύπρος θα ενταχθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Εξάλλου, δήλωσε πως το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στις επαφές του, θα αντανακλά την έκθεση του Γ.Γ., η οποία επιρρίπτει ευθύνη για το ναυάγιο της Χάγης στο Ραούφ Ντενκτάς, αλλά όχι στην Τουρκία.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπτουλλάχ Γκιούλ, δήλωσε από την πλευρά του, ότι η χώρα του θα εργαστεί για την επίλυση του Κυπριακού και πως, όταν επιτευχθεί λύση στο πρόβλημα, θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Τουρκοκύπριοι.

    [03] Πουλήθηκε νεαρή Βουλγάρα από ομοεθνή της

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/4/2003 10:37:00 πμ

    Μία 17χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία που ήρθε στη χώρα μας αναζητώντας καλύτερη τύχη, έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από συμπατριώτη της, ο οποίος έφτασε να την πουλήσει αντί 800 ευρώ σε νεαρό Αλβανό. Η 17χρονη ήρθε στο Βόλο πριν ένα μήνα, με την άδεια των γονιών της και επρόκειτο να μείνει σε συγγενικά της πρόσωπα. Αντ' αυτού βρέθηκε θύμα στα χέρια του 40χρονου ομοεθνή της μαστροπού, ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία μετά την καταγγελία της νεαρής.

    [04] Υπόθεση δολοφονίας Μομφεράτου-Ρουσσέτη

    14/4/2003 9:53:00 πμ

    Με την υπόθεση της δολοφονίας του εκδότη Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσσέτη, στις 21 Φεβρουαρίου του 1985, άρχισε τη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση της "17Ν". Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο δικηγόρος κ. Αλέξης Μπορόβας, ο οποίος βρέθηκε κοντά στον τόπο της διπλής δολοφονίας. Ο κ. Μπορόβας υποστήριξε ότι πριν ακούσει τους πυροβολισμούς, είχε δει ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στην οδό Τσακάλωφ, και στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά άτομα, αλλά και ένας άνδρας 40 έως 45 ετών. Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο των κατηγορουμένων κανέναν από τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έχει ζητήσει να βρίσκονται στο δικαστήριο οι μάρτυρες για την εκτόξευση ρουκέτας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ, καθώς και στην αμερικανική πρεσβεία.

    [05] Δήλωση του IΡA προς Λονδίνο-Δουβλίνο για εκεχειρία

    14/4/2003 9:24:00 πμ

    Ελπίδες για μια διέξοδο στην τελματωμένη ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία δημιουργήθηκαν την Κυριακή, καθώς η Βρετανία και η Ιρλανδία ανακοίνωσαν πως η ηγεσία του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IΡA) τους παρέδωσε έγγραφο για το μέλλον της ανταρτικής οργάνωσης.

    Ο IΡA, με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την παράδοση δήλωσης στις δύο κυβερνήσεις, η οποία αφορά στην κατάσταση της εκεχειρίας της, τις μελλοντικές προθέσεις της και τη στάση της στο θέμα του αφοπλισμού.

    Είναι έτοιμος να παρουσιάσει τη θέση του

    Ο IRA δεχόταν έντονες πιέσεις από το Λονδίνο, το Δουβλίνο και την Ουάσινγκτον για να δώσει νέα πνοή στην ειρηνευτική διαδικασία αποκηρύσσοντας τη βία και συμφωνώντας να καταστρέψει τα όπλα του.

    Σε μια σύντομη ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή, ο IRA, ο οποίος πολεμάει εδώ και 30 χρόνια εναντίον της βρετανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να παρουσιάσει τη θέση του.

    "Η ηγεσία του IRA ανέλαβε να συντάξει μια δήλωση που να αναφέρει τις απόψεις μας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία", αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Το κάναμε λόγω της προσήλωσής μας στη διαδικασία αυτή και της επιθυμίας μας να την δούμε να επιτυγχάνει", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Έπειτα από κάποια σύγχυση, το Λονδίνο και το Δουβλίνο επιβεβαίωσαν πως έλαβαν τη δήλωση στην οποία αναφέρεται ο IRA, αλλά πρόσθεσαν πως δεν θα απαντήσουν σ' αυτή πριν από σήμερα Δευτέρα.

    [06] Ανοιχτή η Β. Κορέα για συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    14/4/2003 9:15:00 πμ

    Ετοιμη για πολυμερείς συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης με το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε η προεδρία της Νότιας Κορέας. Μέχρι τώρα η Βόρεια Κορέα ζητούσε απευθείας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την επίλυση των διαφορών αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η Πιόνγκγιάνγκ κατέστησε σαφές το περασμένο Σάββατο ότι θα αποδεχόταν τις πολυμερείς συνομιλίες αν η Ουάσινγκτον εγκατέλειπε την εχθρική της στάση έναντι της Βόρειας Κορέας.

    "Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πρόκειται για μια ένδειξη ότι η Βόρεια Κορέα αποδέχεται τις πολυμερείς συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος με τα πυρηνικά" αναφέρεται σε ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

    Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα διαλόγου "αποδεχόμενη τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας και της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση του πυρηνικού προβλήματος με διαπραγματεύσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

    [07] Μάλτα: Νίκη του κυβερνώντος κόμματος

    14/4/2003 8:32:00 πμ

    Ο Εντουαρντ Φένετς

    Αντάμι

    Το εθνικιστικό κόμμα της Μάλτας του απερχόμενου πρωθυπουργού Εντουαρντ Φένετς Αντάμι, επικράτησε στις εθνικές εκλογές με ποσοστό άνω του 51%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν την Δευτέρα το πρωΐ στη δημοσιότητα από την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Το φιλοευρωπαϊκό εθνικιστικό κόμμα συγκέντρωσε το 51.7% των ψήφων, έναντι 47.6% του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος και 0.7% των οικολόγων της Alternativa Demokratika. Η νίκη στις εκλογές θα επιτρέψει στον Αντάμι να μεταβεί στην Αθήνα για να υπογράψει τη συνθήκη ένταξης της Μάλτας στην ΕΕ στις 16 Απριλίου. Με βάση τα ποσοστά το εθνικιστικό κόμμα καταλαμβάνει 34 έδρες στο Κοινοβούλιο (-1 από τις προηγούμενες εκλογές), ενώ οι Εργατικοί 31 (+1). Το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 96%.

    [08] Πακιστάν: Καταδίκες για επίθεση αυτοκτονίας

    14/4/2003 10:04:00 πμ

    Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν δύο ισλαμιστές Πακιστανοί, που κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του αμερικανικού προξενείου στο Καράτσι. Αλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και ένας απηλλάγη. Ο δικαστής Σάιντ Αλει Μάκμπουλ Ρίζι έκρινε ότι οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους είχαν συμμετοχή στην ανατίναξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στις 14 Ιουνίου 2002 έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι, όπου σκοτώθηκαν 12 Πακιστανοί.

    [09] Στο κέντρο του Τικρίτ οι αμερικανικές δυνάμεις

    14/4/2003 9:18:00 πμ

    Τα αμερικανικά άρματα μάχης κατέλαβαν καίριες θέσεις στο κέντρο του Τικρίτ, την γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, στο βόρειο Ιράκ, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες από την πόλη. Περίπου "είκοσι άρματα μάχης" βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, πάνω στην αρτηρία που συνδέει την πόλη με το Κιρκούκ λίγο πριν τη γέφυρα στον Τίγρη, η οποία έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό από τους βομβαρδισμούς. Τέσσερα ελικόπτερα υπερίπτανται σε μικρό υψόμετρο πάνω την πόλη νωρίς το πρωί, όπως διαπιστώνει ο Γάλλος ανταποκριτής. Η επίσημη ανακοίνωση για την πτώση του Τικρίτ θα σημάνει και συμβολικά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών.

    Πυροβολισμοί κοντά στο ξενοδοχείο Palestine

    Πέντε άρματα μάχης είχαν σταθμεύσει σε μία από τις πλατείες στο κέντρο της πόλης,που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

    Ολα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στο κέντρο της πόλης όπου διαμένουν 100.000 κάτοικοι.

    Στα περίχωρα πάντως ακούγονταν πυροβολισμοί, κυρίως από καταστηματάρχες που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από Ιρακινούς που επιχειρούσαν να λεηλατήσουν τα καταστήματα.

    Τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς των φυλών του Τικρίτ για την ειρηνική παράδοση της πόλης, ωστόσο αυτές απέτυχαν.

    Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, τα αμερικανικά στρατεύματα εξακολουθούν να πολιορκούν το Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, και τελευταία πόλη που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις τους.

    Οι επικεφαλής των τοπικών φυλών δηλώνουν πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μία εκεχειρία υπό δύο όρους: τα αμερικανικά στρατεύματα να εγγυηθούν πως θα αποτρέψουν τις λεηλασίες, όπως συμβαίνει στις άλλες πόλεις στο Ιράκ και πως δεν θα εισέλθουν στο Τικρίτ κουρδικές ένοπλες ομάδες.

    Σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις στο Τικρίτ κρύβονται πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Στη Νάτζαφ, η πολιορκία του σιίτη Αγιατολάχ Αλι Σιστάνι στην κατοικία του, στο νότιο Ιράκ, έληξε το πρωί και η πόλη πλέον ελέγχεται από την ηγεσία των φυλών της περιοχής, όπως ανακοίνωσε στενός συνεργάτης του ανώτατου πνευματικού ηγέτη των σιιτών στο Ιράκ.

    Εν τω μεταξύ, Αμερικανοί πεζοναύτες αντάλλαξαν πυρά με ελεύθερους σκοπευτές μετά τα μεσάνυχτα στη Βαγδάτη, κοντά στο ξενοδοχείο "Palestine", στο οποίο φιλοξενούνται οι ξένοι ανταποκριτές που καλύπτουν τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολισμοί σταμάτησαν όταν ένας άνδρας συνελήφθη σε γειτονικό κτίριο, αλλά οι πεζοναύτες συνέχισαν να ψάχνουν για άλλους ελεύθερους σκοπευτές.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ρόιτερ Έντμουντ Μπλερ, οι πυροβολισμοί διήρκεσαν αρκετή ώρα και φωτοβολίδες φώτισαν μια περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο. Ακολούθησε σιωπή και μετά ακούστηκαν και άλλοι πυροβολισμοί και ρίχτηκε άλλη μια φωτοβολίδα.

    Αξιωματικός των πεζοναυτών είπε πως δεν είναι σίγουροι πόσοι ήταν οι ελεύθεροι σκοπευτές, αλλά υπολογίζουν πως πρέπει να ήταν μέχρι πέντε.

    [10] Παραδόθηκε πυρηνικός επιστήμονας του Ιράκ

    14/4/2003 8:42:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Ένας σημαντικός ιρακινός επιστήμονας, ειδικός στα πυρηνικά, παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, ανακοίνωσε την Κυριακή από την Ουάσιγκτον στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Τζάφαρ αλ Τζάφαρ, ένας διακεκριμένος επιστήμονας μεγάλου κύρους, παραδόθηκε έπειτα από την αντίστοιχη κίνηση του στρατηγού Αμέρ αλ Σαάντι, επιστημονικού συμβούλου του Σαντάμ Χουσέιν. Ο Τζάφαρ, ''αναμφίβολα θα γνωρίζει το πυρηνικό πρόγραμμα, τις τοποθεσίες, τις εγκαταστάσεις και τα υλικά πυρηνικής φύσεως, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη που ήσαν υπεύθυνα για το πρόγραμμα".

    ''Ελπίζουμε πως θα συνεργσθεί περισσότερο απ' όσο έχει κάνει έως τώρα'', πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ, το Σάββατο ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος του Σαντάμ και ως πρόσφατα συνομιλητής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Αμίρ Αλ Σαάντι, παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ZDF, που κατέγραψε την παράδοσή του, πως το Ιράκ δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.

    Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις δεν έχουν κατορθώσει να βρούν δείγματα ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, μία από τις κύριες αφορμές για να ξεκινήσει ο πόλεμος κατά του Ιράκ.

    [11] Ισραηλινές προειδοποιήσεις προς τη Συρία

    14/4/2003 10:44:00 πμ

    Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος προειδοποίησε την Δευτέρα τη Συρία να "μην παίζει με τη φωτιά", μετά τις έντονα αντιϊσραηλινές και αντιαμερικανικές δηλώσεις του Σύριου υπουργού Εξωτερικών Φαρούκ Αλ-Σάραα. "Το Ισραήλ δεν επιζητεί την κλιμάκωση με τη Συρία αλλά η Δαμασκός παίζει με τη φωτιά απειλώνοντάς μας με τα όπλα της τρομοκρατίας, που έχει", δήλωσε ο προσκείμενος στον Αριέλ Σαρόν αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Έχουμε προειδοποιήσει τη Συρία να μην επιχειρήσει να μας επιτεθεί, επωφελούμενη τον πόλεμο στο Ιράκ. Θα ήταν μια ακόμη μεγαλύτερη τρέλα από πλευράς της να το κάνει, μετά τη νίκη του αμερικανικοβρετανικού συνασπισμού", πρόσθεσε.

    Επικρίσεις από τη Δαμασκό

    Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε, ότι το Ισραήλ αρκείται σε αυτό το στάδιο να υποστηρίζει τις αμερικανικές προσπάθειες, "ώστε να πάψει η Συρία να στηρίζει την τρομοκρατία", αλλά δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια εάν δεχτεί επίθεση, τόνισε.

    Κατά τη συνάντηση, που είχε χθες με το Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο Φαρούκ αλ-Σάραα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός μιλώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. "Ακόμη και οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν το τίμημα στο μέλλον, αν δεν πουν στους Αμερικανούς φίλους τους στην Ουάσινγκτον να σταματήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ", δήλωσε.

    [12] Ενισχυμένοι οι Εργατικοί στη Βρετανία από τον πόλεμο

    14/4/2003 8:46:00 πμ

    Ο πόλεμος στο Ιράκ ενισχύει τα ποσοστά του Εργατικού Κόμματος εν όψει των τοπικών εκλογών που έχουν ορισθεί τον ερχόμενο μήνα στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάζεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Times. Το 64% των Βρετανών πιστεύει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν μία σωστή απόφαση, έναντι ποσοστού 24% που πιστεύει το αντίθετο, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Populus, που διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου της περασμένης εβδομάδος. Στην πρόθεση ψήφου, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 41%, κερδίζοντας 7 εκατοστιαίες μονάδες από τις αρχές Μαρτίου. Οι Συντηρητικοί, που σταθερά τάσσονταν υπέρ του πολέμου, συγκεντρώνουν το 29%, 5 μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

    Η υποστήριξη των ψηφοφόρων στους Ελεύθερους Δημοκράτες, που ήταν αντίθετοι στον πόλεμο, υποχώρησε κατά δύο μονάδες, στο 22%.

    Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως ανάλογο αποτέλεσμα είχε πετύχει και το Συντηρητικό Κόμμα μετά τον πόλεμο στα Φόλκλαντ το 1982.

    Στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 1982, το κόμμα της Μάργκαρετ Θάτσερ είχε κερδίσει 15 μονάδες, φθάνοντας το 46%, για να επικρατήσει τελικά στις εκλογές του Ιουνίου του 1983.

    Την 1η Μαΐου έχει προβλεφθεί η διεξαγωγή τοπικών εκλογών στη Βρετανία, στη Σκοτία και στην Ουαλία.

    [13] Ελεύθεροι οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι

    14/4/2003 7:12:00 πμ

    Επτά αγνοούμενοι αμερικανοί στρατιώτες εντοπίστηκαν τη Κυριακή, από τις αμερικανικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Βαγδάτη, όπου στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ασθενοφόρο, μετέδωσε το CNN. Μεταξύ αυτών ήταν και μία αφροαμερικανίδα στρατιωτίνα. Από τους επτά οι πέντε στρατιώτες βγήκαν από το ελικόπτερο τρέχοντας, ενώ οι δύο περπατούσαν με δυσκολία, πιθανώς διότι είναι τραυματισμένοι, παρατήρησε ο ανταποκριτής του CNN που είναι ''ενσωματωμένος'' στον αμερικανικό στρατό.

    Νωρίτερα, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση είχε κάνει λόγο για επτά στρατιώτες που είχαν συλληφθεί από τους Ιρακινούς.

    Ανάμεσά τους είναι οι πέντε στρατιώτες, μέλη της στρατιωτικής εταιρείας συντήρησης που είχαν συλληφθεί στις 23 Μαρτίου στο νότιο Ιράκ όταν η μονάδα τους έπεσε σε ενέδρα των ιρακινών δυνάμεων.

    Οι άλλοι δύο είναι πιλότοι ενός επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι που είχε καταρριφθεί την ίδια ημέρα.

    Στην ιστοσελίδα της η "Washington Post" γράφει ότι οι αμερικανοί στρατιώτες αφέθησαν ελεύθεροι, όταν οι ιρακινοί στρατιώτες που τους φρουρούσαν λιποτάκτησαν.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή ''οι αμερικανοί πεζοναύτες ανακάλυψαν επτά αιχμαλώτους πολέμου ζωντανούς αφού προηγουμένως εντόπισαν το μέρος κράτησής τους, βόρεια της Βαγδάτης'', στην πόλη Σαμάρα.

    [14] Αυστραλία: Η τρομοκρατία μετά τον πόλεμο στο Ιράκ

    14/4/2003 9:13:00 πμ

    Την ορθότητα του πολέμου στο Ιράκ υπερασπίσθηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, τονίζοντας πως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί ο Σαντάμ Χουσέιν και πως η κατάληξή του θα βοηθήσει να υποχωρήσει η τρομοκρατία στον κόσμο. "Η ιδέα ότι το καθεστώς μπορεί να αλλάξει και ότι ο ιρακινός λαός θα μπορούσε να ξαναβρεί την ελπίδα", τόνισε ο Χάουαρντ σε αυστραλιανό ραδιοφωνικό δίκτυο. Επίσης, ο κ. Χάουαρντ χαρακτήρισε την επέμβαση στο Ιράκ, στην οποία συμμετείχαν 2,000 αυστραλοί οπλίτες, "πολύ σημαντική" και συμβούλευσε τους δημοσιογράφους που επέκριναν αυτόν τον πόλεμο "να σιωπήσουν χάριν της δικής τους αξιοπιστίας".

    ''Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στον κόσμο''

    "Εάν αυτό που έκανε η συμμαχία δεν ήταν καλό, όπως διατείνονται αυτοί οι δημοσιογράφοι, με ποιόν τρόπο πιστεύουν εκείνοι πως θα έπεφτε ο Σαντάμ. Με την επίδοση ενός ανακοινωθέντος Τύπου;", αναρωτήθηκε ειρωνικά ο Χάουαρντ.

    Ο πρωθυπουργός αντέκρουσε το επιχείρημα πως μετά τον πόλεμο η Αυστραλία θα αποτελέσει δυνητικό στόχο για μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

    "Ποτέ δεν συμμερίσθηκα αυτές τις απόψεις. Η μόνη άποψή μου είναι πως μακροπρόθεσμα αυτό που μόλις συνέβη θα επιτρέψει στον κόσμο να βρεθεί περισσότερο προστατευμένος από την τρομοκρατία".

    "Το μήνυμα που εστάλη στους τρομοκράτες μέσω αυτής της πράξης είναι της αποφασιστικότητας του πολιτισμένου κόσμου να συνεχίσει τέτοιες πράξεις και πως θα αμυνθεί κατά των εν δυνάμει τρομοκρατικών επιθέσεων", τόνισε ο Χάουαρντ.

    Ο ίδιος πάντως εκτιμά πως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πραγματοποιηθούν και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στον κόσμο και πως οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

    Οι δηλώσεις του Χάουαρντ έγιναν ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία αύξηση της υποστήριξης του πληθυσμού στον πόλεμο στο Ιράκ.

    Παράλληλα οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συγκέντρωσαν πολύ λιγότερο κόσμο από τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις πριν την έναρξη του πολέμου.

    [15] Μπάσκετ: Α1 (21η ημέρα)

    14/4/2003 9:44:00 πμ

    Κατ' ευφημισμόν ντέρμπι ήταν η συνάντηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, με την οποία ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η Ένωση συνέτριψε τους "ερυθρόλευκους" με 99-76 και παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός "συγκατοικεί" στην 3η θέση με τον Αρη. Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ιωνικός ΝΦ, καθώς επικράτησε του Πανιωνίου με 102-84. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε δύσκολα του Μακεδονικού με 90-85 (ημ. 40-47) στο κλειστό των Πατησίων και έφτασε τους 38 βαθμούς.

    Αναλυτικά οι αγώνες της 21ης αγωνιστικής

    ΑΕΚ - Ολυμπιακός 99-76

    Η Ένωση συνέτριψε τους "ερυθρόλευκους" με 99-76 και παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός "συγκατοικεί" στην 3η θέση με τον Αρη.

    Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και οι παίκτες της μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ. Ο Ταπούτος πέτυχε σε χρόνο μηδέν 7 πόντους και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 15-7, ενώ αμέσως μετά ο Εβανς μείωσε την διαφορά στους 5 με εντυπωσιακό τρίποντο.

    Όμως σήμερα, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα δεν καταλάβαιναν τίποτα και έτσι, σε συνδυασμό με τον κακό Ολυμπιακό, ανέβασαν και πάλι την διαφορά σε 27-15 (10') και 30-18 τρία λεπτά αργότερα.

    Από τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ξεχώριζε ο Μίλαν Τόμιτς που για μία ακόμη φορά, προσπάθησε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

    Ο έμπειρος γκαρντ οδήγησε τον Ολυμπιακό στην μείωση του σκορ (35-32) με ένα σερί 14-5, όμως και πάλι η ΑΕΚ δεν άφησε το παιχνίδι από τα χέρια της. Αν και χωρίς τους τραυματίες Ντικούδη και Χατζή, οι φιλοξενούμενοι με κύριο μοχλό τον Κρίσπιν έκαναν ένα σερί 10-2 και έτσι το ημίχρονο τους βρήκε προηγούμενους με 45-34.

    Και ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Σούμποτιτς πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

    Οχι μόνο δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά επέτρεψαν στην ανώτερη ΑΕΚ, να φτάσει την διαφορά σε εντυπωσικά επίπεδα, καθώς στο 36ο λεπτό το σκορ ήταν 85-55, ενώ το τελικό 99-76 αντικατοπτρίζει πλήρως την αποψινή εικόνα των δύο αντιπάλων. Τα 10λεπτα: 15-27, 34-45, 53-73, 76-99.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εβανς 8, Μάρκοβιτς 19, Γιανουζάκος 6, Μαντζανάς 9, Τόμιτς 16, Τζόνσον 7, Ντε Μιγκέλ, Μοράλες, Μπουντούρης, Χαρίσης.

    ΑΕΚ: Μπλάκνεϊ 21, Κρισπιν 26, Ζήσης 6, Ταπούτος 22, Μπουρούσης 2, Μπαγκουρης 1, Κικίλιας 1, Αντιτς 3, Πασχάλης, Μπετς 17, Αγγελόπουλος.Τα 10λεπτα: 15-27, 34-45, 53-73, 76-99.

    Παναθηναϊκός - Μακεδονικός 90-85

    Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α1 μπάσκετ, μετά το τέλος και της 21ης αγωνιστικής.

    Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε δύσκολα του Μακεδονικού με 90-85 (ημ. 40-47) στο κλειστό των Πατησίων και έφτασε τους 38 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον "Δικέφαλο", ο οποίος έχει έναν αγώνα λιγότερο.

    Τα δεκάλεπτα: 19-31, 40-47, 65-63, 90-85.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 5 (1), Παπαδόπουλος, Λάκοβιτς 15 (1), Φώτσης 20 (1), Μπαλογιάννης 10 (2), Κουτλουάι 21 (2), Τσαρτσαρής 8, ΜακΝτόναλντ 9 (2).

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χαρτ 18, Χαντλόγκτεν 20, Παπανικολάου 23 (2), Αβλίγιας 9 (2), Νέντιτς 1, Κολώκας, Δέσπος 4, Δαλιάρης, Παπαϊωακείμ 10.

    Ιωνικός - Πανιώνιος 102-84

    Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ιωνικός ΝΦ, καθώς σε αγώνα για την 21η ημέρα της Α1 ανδρών, επικράτησε του Πανιωνίου με 102-84.

    Η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη, με κορυφαίο τον Αγιούσο που πέτυχε 33 πόντους, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους «κυανέρυθρους και έφτασε στους 32 βαθμούς πιάνοντας στην 6η θέση το Μαρούσι και τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφησαν σε κανένα σημείο τον Πανιώνιο να ελπίζει σε κάτι καλό. Στο πρώτο 10λεπτο ο Ιωνικός "έχτισε" μία διαφορά 9 πόντων και στην συνέχεια φρόντισε σταδιακά να την αυξήσει.

    Το ημίχρονο έληξε 59-49, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Διαμαντόπουλου, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ. Ο νεαρός άσος των φιλοξενούμενων πέτυχε 28 πόντους, όμως ήταν απελπιστικά μόνος, καθώς μόνο ο Χέντερσον (19π) και ο Αγαδάκος (12π) μπόρεσαν να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό πόντων.

    Αντίθετα, ο Ιωνικός είχε έναν εντυπωσιακό Αγιούσο που με 33 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, ενώ πολύ καλά πήγαν οι Βετούλας και καθρέλ που σημείωσαν 18 και 23 πόντους, αντίστοιχα.

    Η τρίτη περίοδος βρήκε τον Ιωνικό προηγούμενο με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (80-62), ενώ στο τελευταίο 10λεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν, αντίθετα οι γηπεδούχοι αύξησαν ακόμη περισσότερο την "ψαλίδα" φτάνοντας στο εντυπωσιακό 102-84 που ήταν και το τελικό σκορ.

    Τα δεκάλεπτα: 30-21, 59-49, 80-62, 102-84.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Περάκης 2, Μποσγανάς 6, Αλιμπέγκοβιτς 11, Μάρκοβιτς 2, Μπογδανος 4, Χαβρίλια 2, Αγιούσο 33, Βετούλας 18, Κεκελης 1, Καθρέλ 23.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας 2, Μπατης 3, Χέντερσον 19, Διαμαντόπουλος 28, Γκαγκαουδάκης 3, Σκλάβος 9, Μπέιλι 8, Αγαδάκος 12.

    Αποτελέσματα-Βαθμολογία

    Σε αγώνες για την 21η ημέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Hράκλειο-Mαρούσι 78-67 Oλύμπια Λ.-Nήαρ Hστ 80-97 Περιστέρι-ΠAOK 93-95 Αρης-Hρακλής 81-74 Παναθηναϊκός-Mακεδονικός 90-85 Iωνικός NΦ-Πανιώνιος 102-84 Oλυμπιακός-AEK 76-99

    Βαθμολογία (σε 21 αγώνες):

    Παναθηναϊκός 38 AEK 37 Αρης 33 Ολυμπιακός 33 ΠΑΟΚ 32 Μαρούσι 32 Ιωνικός Ν.Φ. 32 Περιστέρι 31 Ηρακλής 30 Μακεδονικός 30 Πανιώνιος 30 Ηράκλειο 28 Νήαρ Ηστ 27 Ολύμπια Λαρ. 26

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωρίας από την περσινή περίοδο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 April 2003 - 9:28:42 UTC