Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Συναντάμε προβλήματα'', δηλώνει ο Πάουελ
  • [02] Στο Συμβούλιο Ασφαλείας αύριο ο πόλεμος
  • [03] Η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στο Ουμ Κασρ
  • [04] Νίκησε 2-0 η Εθνική Ελπίδων την Αυστρία

    [01] ''Συναντάμε προβλήματα'', δηλώνει ο Πάουελ

    25/3/2003 10:44:00 μμ

    Οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις συναντούν "όπως είναι φανερό, κάποια προβλήματα", στον πόλεμο, που διεξάγουν στο Ιράκ, ομολογεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο France 3. "Είναι φανερό, συναντούν κάποια προβλήματα. Σε μία μάχη όπως αυτή υπάρχουν ενέδρες, υπάρχουν μη στρατιωτικές δυνάμεις που μας επιτίθενται, υπάρχουν δυσκολίες όπως αυτές που συναντούμε στη Βασόρα", τόνισε ο αρχηγός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι "είναι σημαντικό οι Ιρακινοί να μην αντιτάξουν μία συνεκτική άμυνα στο σύνολο της χώρας".

    Ο Πάουελ υπογραμμίζει πάντως την πεποίθησή του ότι αυτή η επιχείρηση, την οποία έχουν ονομάσει "Ελευθερία στο Ιράκ" θα έχει νικηφόρα έκβαση. "Είμαι πεπεισμένος ότι εν τέλει θα πέσει το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν", δήλωσε για να καταλήξει: "Για την ώρα ελέγχουμε σχεδόν το σύνολο της χώρας εκτός από τα περίχωρα της Βαγδάτης. Ελέγχουμε το νότο και σιγά σιγά περικυκλώνουμε τη Βαγδάτη και η πτώση του καθεστώτος είναι θέμα χρόνου".

    [02] Στο Συμβούλιο Ασφαλείας αύριο ο πόλεμος

    25/3/2003 10:15:00 μμ

    Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο, με θέμα τον πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει οι αμερικανοβρετανοί σύμμαχοι εναντίον του Ιράκ. Η συνεδρίαση συγκαλείται μετά από πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου και του Κινήματος των Αδεσμεύτων, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του σώματος πρεσβευτή της Γουινέας Μαμάντι Τραόρε. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Πέμπτη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ομιλητών.

    [03] Η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στο Ουμ Κασρ

    25/3/2003 7:51:00 μμ

    Μετά τη σθεναρή αντίσταση των Ιρακινών στο λιμάνι Ουμ Κασρ στο νότο, οι Βρετανοί υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες ότι απέκτησαν τον έλεγχο και ότι θα αρχίσει η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εντός των επόμενων δύο ημερών. Στο μεταξύ, φάλαγγα οχημάτων με Aμερικανούς πεζοναύτες πέρασε τη γέφυρα του Ευφράτη και το κανάλι Σαντάμ, στη Νασιρίγια, και κατευθύνεται προς τη Βαγδάτη, ύστερα από σκληρές μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες. "Η Νασιρίγια εξακολουθεί να είναι εχθρική, αλλά οι Αμερικανοί πέρασαν το ποτάμι και μετακινούνται τώρα προς τα βόρεια", μετέδωσε ο ανταποκριτής του Ρόιτερ, που ακολουθεί τα αμερικανικά στρατεύματα.

    Νωρίτερα, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν δεχτεί επίθεση και απάντησαν στα πυρά χρησιμοποιώντας επιθετικά ελικόπτερα Κόμπρα, πολυβόλα και πυροβολικό. Αεροπορικές επιθέσεις δέχθηκε και το Κιρκούκ και η Μοσούλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στην πόλη. Αμμοθύελλα δυσχεραίνει τις κινήσεις των αμερικανικών στρατευμάτων κοντά στην πόλη Νατζάφ του Νότιου Ιράκ.

    [04] Νίκησε 2-0 η Εθνική Ελπίδων την Αυστρία

    25/3/2003 10:58:00 μμ

    Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η εθνική μας ομάδα των ελπίδων, επικράτησε της Αυστρίας με 2-0, σε φιλικό αγώνα, που έγινε απόψε στο Γκρατς. Τα τέρματα για την ομάδα του Στέλιου Μανωλά, σημείωσαν οι Σαλπιγγίδης (49') και Καπετάνος (80'). Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 1.000 θεατές στο στάδιο "Weiz", που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα έξω από το Γκρατς και οι νεαροί διεθνείς μας, επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό που ήθελαν. Στο 28' η εθνική μας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Βαγγέλης Τσιώλης πάσαρε μέσα στην περιοχή των Αυστριακών στο Σαλπιγγίδη, αυτός στάθηκε όρθιος και πλάσαρε από καλή θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

    Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η εθνική μας προηγήθηκε, καθώς στο 49o λεπτό, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Αυστριακών κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέργκερ. Στο 53', μετά από νέο λάθος των αντιπάλων, παραλίγο να γίνει το 2-0 με τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού σούταρε από πολύ κοντά, όμως πρόλαβε κι έδιωξε ο Μπέργκερ πάνω στη γραμμή.

    Το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε στο 80ο λεπτό από μία φάση στην οποία οι διεθνείς μας, έκαναν επίδειξη ομαδικότητας, καθώς ο Παπαδόπουλος, ενώ μπορούσε να πλασάρει, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Καπετάνο που έκανε το 2-0.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 March 2003 - 21:52:59 UTC