Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμεση οικονομική βοήθεια ζητούν οι συνταξιούχοι
  • [02] Θρίλερ με την εξαφάνιση τριαντάχρονου άντρα
  • [03] Βρετανία: Την Τρίτη η δίκη του Έλληνα φοιτητή
  • [04] Προσπάθησε να απαγάγει 8χρονο αγόρι
  • [05] Έφυγε ο Γιάννης Χατζόπουλος
  • [06] ''Ναι'' της παλαιστινιακής Βουλής στη θέση του πρωθυπουργού
  • [07] Γαλλία: Σύγκρουση δύο πολεμικών αεροσκαφών με δύο νεκρούς
  • [08] Γερμανία: Καταδικάστηκαν 4 Αλγερινοί για πιθανές επιθέσεις
  • [09] Ανάν: ''Παράνομος ένας πόλεμος κατά Ιράκ δίχως έγκριση ΟΗΕ''

    [01] Αμεση οικονομική βοήθεια ζητούν οι συνταξιούχοι

    10/3/2003 6:11:00 μμ

    Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά στις 12 του μήνα, οι συνταξιούχοι, ζητώντας άμεσα οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση τιθάσευση των τιμών υγρών καυσίμων και των κηπευτικών, μονιμοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ κ.λπ.. Ειδικότερα, τονίζουν μεταξύ άλλων πως '' Δώδεκα χρόνια σκληρής οικονομικής λιτότητας έχουν μετατρέψει τις συντάξεις μας σε βοηθήματα και ιδιαίτερα εφέτος που το πετρέλαιο και τα κηπευτικά αυξήθηκαν κατά 50% περίπου, εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς.

    Τα αιτήματα τους

    Οι συνταξιούχοι ζητούν μεταξύ άλλων:

    Να εξαγγελθούν αμέσως αυξήσεις των συντάξεων τους, όχι κάτω του 10% και επίδομα ακρίβειας και θέρμανσης 400 ευρώ. Να πληρωθούν τα χρέη στους φαρμακοποιούς για να μη σταματήσει η παροχή φαρμάκων και να ληφθούν δραστικά μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς προς αποφυγή νέων αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης. Να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις γιατρών, ώστε τα τηλεφωνικά ραντεβού εξέτασης να γίνονται άμεσα και όχι μετά από μία εβδομάδα ή 15 μέρες. Να γίνει άμεσα η μονιμοποίηση των 5.000 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ κ.λπ.

    [02] Θρίλερ με την εξαφάνιση τριαντάχρονου άντρα

    10/3/2003 6:00:00 μμ

    Το κουβάρι της περίεργης εξαφάνισης από τις 4 Μαρτίου του 30χρονου Θανάση Κορωπιώτη έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Δύο άτομα- ένας άνδρας και μία γυναίκα- που συνελήφθησαν την Παρασκευή φέρεται να εμπλέκονται στη μυστηριώδη αυτή υπόθεση, ενώ αλλά τρία αναζητούνται. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του Κορωπιώτη ενώ ερευνάται το κίνητρο της αρπαγής-εξαφάνισής του. Ολα ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα. . .

    Αγωνία για τη ζωή του Θανάση Κορωπιώτη

    Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, στις 3 του μηνός ο εξαφανισθείς βρισκόταν σε καφετέρια του Αμαρουσίου μαζί με φίλους του όπου δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως φίλη και συμπατριώτισσα της Ρωσίδας φίλης του Ουσανίκοβα Οξάνα, 25 ετών, με την οποία ο Κορωπιώτης διατηρούσε ερωτικό δεσμό και του ζήτησε να τον συναντήσει για να επισκεφθεί μαζί τη φίλη του. Ο Κορωπιώτης πείστηκε και πήγε μόνος του να τη συναντήσει σε προκαθορισμένο σημείο του Αμαρουσίου όπου η άγνωστη γυναίκα του είχε δώσει ραντεβού και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Από τις έρευνες που ακολούθησαν προέκυψαν ότι συμμετοχή στην εξαφάνιση του Κορωπιώτη είχε ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάζ 29 ετών.

    Στις 8 του μηνός μετά από εκμετάλλευση των συγκεντρωθέντων στοιχείων συνελήφθησαν μέσα σε καφετέρια στα διόδια των Τεμπών οι Κυριάκος Πακατουρίδης από το Ουζμπεκιστάν 32 ετών και Βικτόρια Ταρασέβιτσι 24 ετών από τη Λευκορωσία. Οι δύο προαναφερόμενοι συναντήθηκαν στην καφετέρια με τον Ριζάζ, ο οποίος κατά τη στιγμή της σύλληψής τους απουσίαζε. Εξεταζόμενη η Ρωσίδα ισχυρίστηκε ότι με την απειλή βίας από τους Ριζάζ, Πακατουρίδη και Γιαγκούλη Φωκά από τη Ρωσία 34 ετών και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν εξακριβώθηκαν, της 3ης Μαρτίου, ώρα 23.50, έκανε παραπλανητικό τηλεφώνημα στον Κορωπιώτη και κατά τη συνάντησή τους οι προαναφερόμενοι τον έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητο του Ριζάζ.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς, τον μετέφεραν σε δασώδη ερημική περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να υποδείξει, όπου οι Ριζάζ και Πακατουρίδης στάθμευσαν το αυτοκίνητο έβγαλαν από αυτό τον Κορωπιώτη και τον οδήγησαν μέσα στο δάσος από όπου η Ρωσίδα άκουσε δύο πυροβολισμούς και στη συνέχεια επέστρεψαν χωρίς τον Κορωπιώτη.

    Στην κατοχή του Πακατουρίδη κατά τη στιγμή της σύλληψής του μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα και φυσίγγιο πιστολιού των 9 χιλιοστών. Οι Πακατουρίδης και Ριζάζ είχαν σκοπό να φυγαδεύσουν τη Ρωσίδα μέσω Θεσσαλονίκης στη χώρα της Μίνσκ Λευκορωσία, προκειμένου να αποφευχθεί η μαρτυρία της.

    Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για την ανεύρεση του Κορωπιώτη όσο και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων κατηγορουμένων, ενώ ερευνάται το κίνητρο της αρπαγής-εξαφάνισής του.

    [03] Βρετανία: Την Τρίτη η δίκη του Έλληνα φοιτητή

    10/3/2003 1:56:00 μμ

    Την Τρίτη αναμένεται να δικαστεί, στο Νιουκάστλ, ο 25χρονος Έλληνας φοιτητής Χαράλαμπος Δουσεμετζής, που κατηγορείται για παράβαση διάταξης του βρετανικού αντιτρομοκρατικού νόμου, επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν έγγραφα με αναφορές στη "17 Νοέμβρη". Ο φοιτητής συνελήφθη στις 25 Φεβρουαρίου στο Νιουκάστλ και η σύλληψη του προκάλεσε αντίδραση από την ελληνική πλευρά δεδομένου ότι οι προξενικές αρχές της χώρας μας στο Λονδίνο δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως. Πάντως, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στον Έλληνα γενικό πρόξενο στο Λονδίνο Αλέξη Χατζημιχάλη να παραβρεθεί την Τρίτη το πρωί στο δικαστήριο, προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.

    [04] Προσπάθησε να απαγάγει 8χρονο αγόρι

    10/3/2003 6:16:00 μμ

    Ένας 28χρονος άνεργος προσπάθησε να απαγάγει ένα 8χρονο αγόρι από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, με σκοπό να το κακοποιήσει, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, αλλά τα σχέδιά του τα χάλασε ένας αστυνομικός. Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής, ο 28χρονος Μ.Ι υποχρέωσε δια της βίας το 8χρονο αγόρι που είχε πάει στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του, να μπει στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να διαφύγει. Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τον διερχόμενο και ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας ανθυπαστυνόμο του τμήματος Αγίων Αναργύρων, Ανδρέα Ντόλια.

    Είχε άγιο. . . έναν διερχόμενο αστυνομικό

    Ο αστυνομικός καταδίωξε με τη μοτοσικλέτα του το δράστη με αποτέλεσμα αυτός σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της αρπαγής να απελευθερώσει και να εγκαταλείψει τον ανήλικο.

    Από την έρευνα του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι είχε σκοπό να κακοποιήσει τον ανήλικο.

    Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών

    [05] Έφυγε ο Γιάννης Χατζόπουλος

    10/3/2003 2:14:00 μμ

    Σε ηλικία 60 ετών, έφυγε από τη ζωή το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χατζόπουλος, ο οποίος επί σειρά ετών είχε διατελέσει μέλος της κεντρικής του επιτροπής, του Εκτελεστικού Γραφείου, πρόεδρος Δημοσίων Οργανισμών και ήταν υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Χατζόπουλος είχε διακριθεί για τη συμμετοχή του στους πολιτικούς αγώνες και το 1969 είχε φυλακιστεί από τη δικτατορία για την αντιστασιακή του δράση. Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι το κόμμα θρηνεί την πρόωρη απώλεια ενός άξιου στελέχους του, το οποίο θα μείνει αξέχαστο στις καρδιές των συντρόφων, των φίλων και συναγωνιστών του.

    [06] ''Ναι'' της παλαιστινιακής Βουλής στη θέση του πρωθυπουργού

    10/3/2003 1:32:00 μμ

    Η παλαιστινιακή βουλή υπερψήφισε την Δευτέρα τη δημιουργία της θέσης του πρωθυπουργού στην παλαιστινιακή διοίκηση. Εξήντα τέσσερις βουλευτές ψήφισαν υπέρ, τρεις κατά και σημειώθηκαν τέσσερις αποχές. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη καθοριστεί το όνομα του ανθρώπου, που στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της παλαιστινιακής αρχής θα αναλάβει την κρίσιμη θέση. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Αραφάτ έχει προτείνει τον μετριοπαθή Μαχμούντ Αμπάς, που επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού θα έχει ενημερωθεί για την έκταση και την ακριβή φύση των εξουσιών του. Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, στη διάρκεια ομιλίας του στο παλαιστινιακό κοινοβούλιο, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει τον πόλεμο με το Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στους επιθεωρητές για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

    [07] Γαλλία: Σύγκρουση δύο πολεμικών αεροσκαφών με δύο νεκρούς

    10/3/2003 12:42:00 μμ

    Δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου Mirage F1, που απογειώθηκαν από τη βάση 112 της γαλλικής πόλης Ρεμς, συγκρούστηκαν στον αέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο πιλότοι τους. Τα Mirage F1, που ειδικεύονται σε αποστολές παρατήρησης και είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις του Κοσόβου, είχαν εκπαιδευτική αποστολή.

    [08] Γερμανία: Καταδικάστηκαν 4 Αλγερινοί για πιθανές επιθέσεις

    10/3/2003 12:19:00 μμ

    Τα σκίτσα των Αλγερινών

    Ένοχοι ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στα τέλη του 2000 στο Στρασβούργο, κρίθηκαν από γερμανικό δικαστήριο τέσσερις Αλγερινοί, που καταδικάστηκαν σε ποινές 10 και 12 ετών κάθειρξης. Οι δικαστές κατηγόρησαν τους Αλγερινούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Φραγκφούρτη τον Δεκέμβριο του 2000, ότι συγκέντρωναν όπλα και εκρηκτικά για την επίθεση, η οποία τελικά απετράπη και ότι είχαν επαφές με εξτρεμιστές στη Βρετανία και την Ιταλία. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι είχαν εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν, σε στρατόπεδα χρηματοδοτούμενα από την Αλ-Κάιντα και επεδίωκαν την επέκταση του Ιερού Πολέμου στην Ευρώπη, αλλά δεν κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στις επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου.

    [09] Ανάν: ''Παράνομος ένας πόλεμος κατά Ιράκ δίχως έγκριση ΟΗΕ''

    10/3/2003 7:11:00 μμ

    Θα στερείται νομιμότητας και θα βρίσκεται εκτός του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ οποιαδήποτε στρατιωτική δράση αναληφθεί εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε σήμερα από τη Χάγη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μονομερούς δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του Ιράκ. ''Ενας πόλεμος θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και αποσταθεροποίηση της περιοχής. Τα Ηνωμένα Εθνη ιδρύθηκαν προκειμένου να αναζητούν μέχρι το τέλος ειρηνικές λύσεις. Οσο μεγαλύτερη είναι η συναίνεση στο θέμα του Ιράκ, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα. Οπως και αν επιλυθεί η κρίση στο Ιράκ, τα Ηνωμένα Εθνη θα παραμείνουν τόσο σημαντικά, όσο είναι και σήμερα'' δήλωσε ο κ. Αναν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 March 2003 - 17:55:39 UTC