Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ρυθμό του Καρναβαλιού όλη η χώρα
  • [02] Ληστεία σε ξενοδοχείο της Αθήνας
  • [03] Ωθηση στoν τομέα βιοτεχνολογίας ζητά η Επιτροπή
  • [04] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Φουτζιμόρι
  • [05] Πολύνεκρο τροχαίο στην Τσεχία
  • [06] Εκλογές στην επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας
  • [07] Συγγραφέας παιδικών βιβλίων η Μαντόνα

    [01] Στο ρυθμό του Καρναβαλιού όλη η χώρα

    9/3/2003 10:15:00 πμ

    Με σύμμαχο τον ήπιο καιρό και την ηλιοφάνεια, κορυφώνονται σε όλη τη χώρα οι εορτασμοί της Αποκριάς. Στο επίκεντρο και φέτος είναι η Πάτρα, όπου έχουν συρρεύσει περισσότεροι από 150.000 εκδρομείς. Από την Παρασκευή ως τα μεσάνυχτα, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα περισσότερα από 180.000 αυτοκίνητα. Στην Αθήνα, σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, το Ίλιον και στου Ρέντη.

    Ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα

    Ενημερωθείτε για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, από το αφιέρωμα της ΕΡΤonline στις Αποκριές.

    Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει με σχετικά καλό καιρό, ενώ νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται στα βόρεια.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε χθες η έξοδος του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

    Μοναδική εξαίρεση, μια καραμπόλα, οκτώ αυτοκινήτων στο 66ο χλμ της Εθνικής Οδού, Αθηνών-Κορίνθου, στους Αγίους Θεοδώρους. Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

    Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

    Την ίδια ώρα, σε ισχύ θα βρίσκονται μέχρι την Τρίτη, τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας στα εθνικά δίκτυα.

    Στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Δαφνίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας αλλά και στην Κακιά Σκάλα παραχωρήθηκε το Σάββατο μία επιπλέον λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

    Παραχώρηση μίας επιπλέον λωρίδας θα γίνει και κατά την είσοδο, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από διόδια Ελευσίνας μέχρι το Δαφνί και από το 53ο χιλιόμετρο έως το 46ο στην Κακιά Σκάλα.

    Ταυτόχρονα θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στους βασικούς οδικούς κόμβους Δαφνίου, Διϋλιστηρίων, Ασπροπύργου, Μαγούλας καθώς και σε άλλα κρίσιμα σημεία όπου εκτελούνται έργα.

    Στη λεωφόρο Δημοκρατίας του δήμου Περάματος θα γίνει παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας της αντιθέτου κυκλοφορίας από τη διασταύρωσή της με την οδό Κωστή Βάρναλη προς και μέχρι το τέρμα Πορθμείο.

    Τέλος, στη νήσο Σαλαμίνα κατά την έξοδο και είσοδο των εκδρομέων θα γίνει αμφιδρόμηση της λεωφόρου Σαλαμίνας από την αρχή της μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Αγίας Βαρβάρας.

    Στη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας ισχύουν τα ίδια μέτρα, δηλαδή παραχώρηση επιπλέον λωρίδας στο αντίθετο ρεύμα.

    Παρεμβάσεις γίνονται στους βασικούς οδικούς κόμβους Νέας Κηφισιάς, γέφυρα Βαρυμπόμπης, γέφυρα Κρυονερίου και σε άλλα σημεία που εκτελούνται έργα.

    Επίσης γίνεται μονοδρόμηση (όταν χρειάζεται) στον ανισόπεδο κόμβο στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

    Στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου παραχωρείται (όταν κρίνεται απαραίτητο) μια επιπλέον λωρίδα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Καλύμνου προς και μέχρι τον ιερό ναό Βάρης και αντίστροφα.

    [02] Ληστεία σε ξενοδοχείο της Αθήνας

    9/3/2003 10:41:00 πμ

    Το ποσό των 4500 ευρώ αφαίρεσαν δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου από τον ρεσεψιονίστα του ξενοδοχείου "Γκόλντεν" που βρίσκεται στην οδό Μιχαλακοπούλου 57 στην Αθήνα. Οι δυο δράστες εμφανίστηκαν στον υπάλληλο στις 2 τα ξημερώματα και αφού τον ακινητοποίησαν του αφαίρεσαν τα χρήματα και διέφυγαν με τα πόδια.

    [03] Ωθηση στoν τομέα βιοτεχνολογίας ζητά η Επιτροπή

    9/3/2003 9:55:00 πμ

    Στην πρώτη της έκθεση, μετά την υιοθέτηση της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής σε θέματα βιοτεχνολογίας, το 2002, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ο κίνδυνος να μετατραπεί η κοινή αυτή πολιτική σε "κενό γράμμα" είναι μεγάλος. Αιτία οι μεγάλες διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται μεταξύ των επιμέρους πολιτικών των κρατών-μελών, διαφοροποιήσεις οι οποίες επιδρούν αρνητικά στην αποτελεσματικότητα, αλλά και στην συνοχή της εν λόγω ευρωπαϊκής πολιτικής. Παρότι υπήρξε κάποια σχετική πρόοδος σε ορισμένους τομείς, όπως η υιοθέτηση του 6ου προγράμματος-πλαισίου για την έρευνα στην Ε.Ε., καθώς και η ολοκλήρωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, η πρόοδος στους περισσότερους τομείς καθυστερεί.

    Τα κράτη-μέλη για παράδειγμα καθυστερούν αδικαιολόγητα να ενσωματώσουν στην νομοθεσία τους το αντίστοιχο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που σχετίζεται με τα θέματα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας βιοτεχνολογικών επιτευγμάτων.

    Οι καθυστερήσεις αυτές αυξάνουν τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν στην Λισαβόνα, τον Μάρτιο του 2000, στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των συναφών επιστημών, στόχοι οι οποίοι έκαναν λόγο για μια Ευρώπη που αναμένεται να μετεξελιχθεί στην πρώτη, την δυναμική και την πιο ανταγωνιστική οικονομία στον τομέα της γνώσης.

    Θα πρέπει λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής να παρθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης της έρευνας, της οικονομικής ενίσχυσης των χρηματοδοτικών πηγών του ερευνητικού έργου και τέλος της ανάπτυξης του κατάλληλου συστήματος προστασίας των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει επιπλέον την ανάγκη άμεσης έναρξης διεθνούς διαλόγου, καθώς και η σύσταση ενός συμβουλευτικού forum με σκοπό την επίτευξη μιας διεθνούς συμφωνίας σε θέματα βιοτεχνολογίας, με δεδομένο το παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά και την πληθώρα των συνήθως συγκρουόμενων πολιτικών επί του θέματος.

    [04] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Φουτζιμόρι

    9/3/2003 11:21:00 πμ

    Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, βρίσκεται η Ιαπωνία, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης κατά του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Ο πρώην πρόεδρος του Περού, κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και εξαφανίσεις ανθρώπων και ζει αυτοεξόριστος στην Ιαπωνία τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε δηλαδή που εκδιώχθηκε από την εξουσία επειδή κρίθηκε ακατάλληλος για τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Πιέσεις προς Τόκυο για παράδοση του Φουτζιμόρι

    Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Περού, ο οποίος πρόσφατα, αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Συμβιβασμού του Περού για τις εις βάρος του κατηγορίες, αρνήθηκε τα πάντα, χαρακτηρίζοντας τσίρκο, το ένταλμα της Ιντερπόλ.

    Σύμφωνα με τον Πίτερ Γκρέστε, ανταποκριτή του BBC στη Λατινική Αμερική, το ένταλμα της Ιντερπόλ, φέρνει σε εξαιρετικά δεινή θέση την Ιαπωνία, η οποία σε καμία περίπτωση δε θέλει να παραβιάσει λόγω Φουτζιμόρι, το διεθνές δίκαιο.

    Πριν από λίγο καιρό, ο πρώην πρόεδρος του Περού, αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής που τον επισκέφθηκε στην Ιαπωνία για να του απαγγείλει τις εις βάρος του κατηγορίες.

    [05] Πολύνεκρο τροχαίο στην Τσεχία

    9/3/2003 10:47:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δεκαεπτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, με λεωφορείο στην πόλη Κάπλιτς της Τσεχίας. Το λεωφορείο, που μετέφερε Τσέχους εκδρομείς στην Αυστρία, για σκι, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε, από ύψος επτά μέτρων. Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος.

    [06] Εκλογές στην επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας

    9/3/2003 11:28:00 πμ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, οι 119.000 ψηφοφόροι της επαρχίας Σιίρτ της Τουρκίας, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, μεταξύ των οποίων και τον μελλοντικό πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Νοέμβριο, η ανώτατη εκλογική επιτροπή είχε ακυρώσει το αποτέλεσμα σε αυτήν την επαρχία. Τότε νικητής των εκλογών σε αυτήν την επαρχία είχε αναδειχθεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

    [07] Συγγραφέας παιδικών βιβλίων η Μαντόνα

    9/3/2003 9:58:00 πμ

    Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή της αθωωότητας. Η πρώτη κυρία της ποπ μουσικής, αφού σκανδάλισε τον κόσμο με τις προκλητικές εμφανίσεις και τα τραγούδια της, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, και μάλιστα παιδικών. Όπως η ίδια δήλωσε έχει ήδη έτοιμα πέντε παιδικά βιβλία, τα οποία έχει γράψει για παιδιά από όλον τον κόσμο, πάνω από 6 ετών. Το πρώτο από αυτά έχει τίτλο "Τα εγγλέζικα ρόδα" (The English Roses) και αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον Σεπτέμβριο με τα διακριτικά του εκδοτικού οίκου Penguin.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 March 2003 - 9:54:18 UTC