Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρό διάλειμμα της κακοκαιρίας
  • [02] Κολομβία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτερού
  • [03] Χωρίς αλλαγές στην 11άδα ο ΠΑΟ στις Βρυξέλλες
  • [04] Μπάσκετ-Ευρωλίγκα: ΠΑΟ-Σκίπερ Μπολόνια 81-67
  • [05] Αποκαλυπτική φωτογραφία του γαλαξία NGC 3079

    [01] Μικρό διάλειμμα της κακοκαιρίας

    26/2/2003 9:17:00 μμ

    Πρόσκαιρη ύφεση παρουσίασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ νέα επιδείνωση αναμένεται από το Σάββατο με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Τα προβλήματα που άφησε πίσω της η πολυήμερη κακοκαιρία όμως παραμένουν, καθώς περισσότερα από 60 χωριά είναι αποκλεισμένα στην Εύβοια, την Κρήτη και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Στο Πήλιο, πάντως, απεγκλωβίστηκαν οι 40 στρατιώτες που είχαν αποκλειστεί δύο εβδομάδες σε υψόμετρο 1.700μ.

    Από τα ξημερώματα της Τρίτης οι άνεμοι κόπασαν και τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια τους.

    Στο μεταξύ, με αφορμή δηλώσεις των κυρίων Σουφλιά και Ρουσόπουλου για τα θέματα της κακοκαιρίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ είτε ότι δεν έχει πολιτικό λόγο να τον αρθρώσει, είτε διότι δεν μπορεί να τον διατυπώσει λόγω των εσωτερικών της αντιθέσεων.

    [02] Κολομβία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτερού

    26/2/2003 9:33:00 μμ

    Ελικόπτερο "Βlack Hawk" του κολομβιανού στρατού συνετρίβη την Τετάρτη καθώς καταδίωκε αριστερούς αντάρτες σε μια ορεινή περιοχή της βόρειας Κολομβίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 23 στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό, όπως ανακοίνωσε ο Κολομβιανός στρατός. Το αμερικανικής κατασκευής "Βlack Hawk" συνετρίβη ενώ επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες κοντά στην πόλη Κουρουμάνι και Παϊγίτας στην επαρχία Σεζάρ, 500 χλμ βορειοδυτικά της Μπογκοτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. "Ο διοικητής του στρατού και όλο του το προσωπικό εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους στρατιώτες που έδωσαν τις ζωές τους στην επιχείρηση αυτή", προστίθεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για την χειρότερη καταστροφή στην πολεμική αεροπορία της Κολομβίας από τον Οκτώβριο του 2000- τότε οι αντάρτες είχαν καταρρίψει ένα "Βlack Hawk" με πλήρωμα 20 ανθρώπων που όλοι έχασαν τη ζωή τους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου.

    [03] Χωρίς αλλαγές στην 11άδα ο ΠΑΟ στις Βρυξέλλες

    26/2/2003 10:53:00 μμ

    Η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις, ο Παναθηναϊκός, δίνει την Πέμπτη μια μεγάλη μάχη απέναντι στην Αντερλεχτ, στις Βρυξέλλες, για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA. Πάντως η θριαμβευτική νίκη του ΠΑΟ με 3-0 επί της Αντερλεχτ, στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" την περασμένη Πέμπτη δίνει πολλές ελπίδες στους Πράσινους. Την απόφαση του να μην ξεκουράσει κανέναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του, παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα, αποκάλυψε την Τετάρτη, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σέρχιο Μαρκαριάν.

    Δύσκολος αγώνας λέει ο Μαρκαριάν

    Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ με τον απαιτούμενο σεβασμό, ενώ πιστεύει πως η ομάδα του Ούγκο Μπρόος θα προσπαθήσει για την πρόκριση.

    Πιο συγκεκριμένα ο Μαρκαριάν είπε: "Θα παίξουμε για τα υπόλοιπα 90 λεπτά που είναι σημαντικά τόσο για εμάς, όσο και για την Αντερλεχτ. Για εμάς είναι δύσκολος αγώνας και θα αρχίσουμε από το 0-0. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα, μετριοφροσύνη και με σεβασμό προς τους αντιπάλους. Θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε με θετικό αποτέλεσμα για τον κόσμο μας. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα, αφού η Αντερλεχτ έχει δυνάμεις και θα προσπαθήσει για την πρόκριση. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκουράσω κάποιους παίκτες, αφού σε κάθε παιχνίδι δίνουμε και τη ζωή μας, κάτι που θα κάνουμε και την Πέμπτη. Θα πω στους παίκτες μου ότι το παιχνίδι αρχίζει από το 0-0 και θέλουμε να κερδίσουμε με το μικρότερο κόστος, δηλαδή χωρίς τραυματισμούς και αποβολές".

    [04] Μπάσκετ-Ευρωλίγκα: ΠΑΟ-Σκίπερ Μπολόνια 81-67

    26/2/2003 9:12:00 μμ

    Μπορεί να χρειάστηκε να δώσει μάχη μέχρι τέλους, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα και αυτό ήταν νικηφόρο για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε στο. . . παγωμένο κλειστό του Σπόρτιγκ της Σκίπερ Μπολόνια με 81-67 (ημίχρονο 40-35) και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα, όπου μετέχει στον πέμπτο όμιλο.

    Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-35, 55-57

    Λεπτό προς λεπτό ο αγώνας

    Οι επτά γρήγοροι πόντοι του Αντώνη Φώτση δεν έδωσαν στους "Πράσινους" το επιθυμητό προβάδισμα. Ο Μπαζίλε, εκμεταλλευόμενος την άμυνα. . . με τα μάτια που έπαιζε ο Λάκοβιτς, πέτυχε τους πρώτους 13 πόντους (!) της ομάδας του και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ, που κλήθηκε να καλύψει τα κενά των Αλβέρτη και Τσαρτσαρή, έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση (15π. στο ημίχρονο), αλλά η Σκίπερ δεν έδειχνε διατεθειμένη να παραδοθεί χωρίς μάχη. Το 40-35 του 20λεπτου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια. Η αφύπνιση του Λάκοβιτς σε άμυνα και επίθεση έδωσε το έναυσμα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με εννέα πόντους (47-38) στο 24΄, όμως οι Ιταλοί απάντησαν άμεσα. Με άξονες τους Σκεπάνοβιτς και Ντελφίνο και όπλο την κυριαρχία στα ριμπάουντ, η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα πήρε τα ηνία του αγώνα και πέρασε μπροστά 52-51 στο 29΄ και 59-55 στο 31΄. Δύο "κολλητά" τρίποντα από Φώτση και Λάκοβιτς έδωσαν τη λύση για τους "πράσινους", που πήραν ξανά το προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι τέλους.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο οκτάλεπτο και μάλιστα πήραν και σημαντική διαφορά, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 81-67.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Λάκοβιτς 22 (3), ΜακΝτόναλντ 3 (1), Μπιούφορντ 19 (2), Φώτσης 18 (2), Μίντλετον 3, Καλαϊτζής 2, Κουτλουάι 12 (1), Παπαδόπουλος 2

    ΣΚΙΠΕΡ: Μπαζίλε 13 (3), Ντελφίνο 18 (2), Κόβασιτς, Μπάρτον 7, Σκεπάνοβιτς 13 (1), Σκέλιν 7, Ποτζέκο 3 (1), Γκαλάντα 2, Βαν ντερ Σπίγκελ 4

    [05] Αποκαλυπτική φωτογραφία του γαλαξία NGC 3079

    26/2/2003 8:02:00 μμ

    Εκπληκτικό, εκθαμβωτικό αλλά και αποκαλυπτικό της έντονης κινητικότητας που επικρατεί στον ελικοειδή γαλαξία NGC 3079 είναι το μοντάζ δυο φωτογραφιών από το αστεροσκοπείο Χάνδρα των ΗΠΑ και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χάνδρα Hubble. Η σύνθεση τους, δείχνει να υψώνονται επιβλητικά νημάτια ζεστού και καυτού αερίου, τα οποία οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι βρίσκονται στην επιφάνεια μίας φυσαλίδας αέριων μαζών, η οποία εκτινάχθηκε από την καρδιά του Γαλαξία. Στη φωτογραφία, με μπλε χρώμα, αποτυπώνονται, οι φωτογραφίες του Αστεροσκοπείου Χάνδρα ενώ με πράσινο και κόκκινο αυτές του Hubble.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 February 2003 - 22:11:37 UTC