Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Διάλειμμα'' κακοκαιρίας!
  • [02] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό
  • [03] Συντριβή αμερικανικού αεροσκάφους στην Κολομβία

    [01] ''Διάλειμμα'' κακοκαιρίας!

    13/2/2003 10:51:00 μμ

    Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες προβλέπει από την Παρασκευή η ΕΜΥ, ενώ από την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα. Πολλά ορεινά χωριά εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε μεγάλο τμήμα του ορεινού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αττική, από την Εκάλη προς την Νέα Μάκρη και στο δρόμο για την Πάρνηθα, μετά το 25ο χλμ.

    Προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα

    Στην επαρχία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχίας, κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή τα σχολεία λόγω των χιονοπτώσεων, ενώ στον Έβρο, όπου την Παρασκευή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο, τεράστιες εκτιμάται πως είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού.

    Η κακοκαιρία προκάλεσε και νέες μεγάλες κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.

    Στο χωριό Αρίνη έγινε κατολίσθηση λόφο και παρέσυρε λιοστάσια, μια στάνη και μια αγροικία. Στη Καλλιθέα από κατολίσθηση κινδυνεύει να διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Αδρίτσαινας -Κρεστένων. Στο Βαρθολομιό ανεμοστρόβιλος διέλυσε στάνη και εξαφάνισε 30 πρόβατα.

    Η Νομαρχία Ηλείας με έγγραφό της στο ΥΠΕΧΩΔΕ ζητά να μεταφερθεί ο οικισμός της Φρίξας στον οποίο οι καθιζήσεις συνεχίζονται.

    Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Αρκαδία, καθώς νέες μεγάλες κατολισθήσεις βυθίζουν τέσσερα χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης.

    Οι κάτοικοι των χωριών Μακρυσίου , Τριποτάμου, Ραψομάτη και Χωρέμη, που ήδη πριν από μερικές ημέρες έζησαν τις πρώτες καταστροφές, νιώθουν την γη να "φεύγει" κάτω από τα πόδια τους.

    Οι γεωλόγοι ζήτησαν από τους κατοίκους του χωριού Φούσκαρη στα Λαγκάδια, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    [02] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

    13/2/2003 10:33:00 μμ

    Ο Αλβάρο ντε Σότο επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, όπου στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του πρόεδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Η συνάντηση, είναι η τελευταία, πριν από τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Κόφι Ανάν, για τον καθορισμό των επομένων κινήσεων του διεθνούς οργανισμού στο Κυπριακό, με στόχο την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί για επίλυση του προβλήματος. Εξάλλου, ο Γλαύκος Κληρίδης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το 2003 θα είναι ένας πολύ κρίσιμος χρόνος για την Κύπρο.

    ''Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν''

    Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του,τόνισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι μια ασφαλής Κύπρος, ενωμένη, ευρωπαϊκή, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και αποστρατικοποιημένη. Επίσης παρατήρησε ότι ειδικά οι νέοι άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία του να βρεθεί μια σωστή λύση ώστε απερίσπαστα να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και το επαγγελματικό τους μέλλον σε ένα ειρηνικό και σίγουρο περιβάλλον.

    Την ίδια ώρα ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικλ Κλόσον επισήμανε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες "στοχεύουν να μην αφήσουν πέτρα που να μη σηκώσουν", προκειμένου να στηρίξουν τις καλές υπηρεσίες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού. Σε ερώτηση εάν μια διαδικασία τύπου Καμπ Ντέιβιντ θα ήταν αυτή την περίοδο κατάλληλη για το Κυπριακό, ο Κλόσον επισήμανε ότι το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών, είναι θέμα που αφορά το γγ του ΟΗΕ και αυτός θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Μεγαλονήσου Μιχάλης Παπαπέτρου, εξάλλου, επιβεβαίωσε ότι στις διάφορες πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση για τους τρόπους που αναζητεί ο διεθνής παράγοντας για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο διάσκεψης τύπου Καμπ Ντέηβιντ.

    Στο μεταξύ, στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται στην Κύπρο και ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβης Τόμας Γουέστον. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Γουέστον θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Κληρίδη και θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [03] Συντριβή αμερικανικού αεροσκάφους στην Κολομβία

    13/2/2003 8:51:00 μμ

    Αεροσκάφος της αμερικανικής κυβέρνησης που μετέφερε πέντε επιβάτες συνετρίβει στη Νότια Κολομβία, σε περιοχή που ελέγχουν Μαρξιστές αντάρτες, δίχως να έχει γίνει γνωστό εάν έχει επιζήσει κάποιος, όπως γνωστοποιήσαν αξιωματούχοι της Κολομβίας και των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας είπαν πως επέβαιναν τέσσερις Αμερικανοί και ένας Κολομβιανός, κάτι που δεν επιβεβαίωσε ο αντιπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Όπως δήλωσε ο Μπάρκλεϊ, πρόκειται για ένα μονοκινητήριο Τσέσνα 205, το οποίο συνετρίβει κατά την εκτέλεση επείγουσας προσγείωσης λόγω μηχανικής βλάβης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τσέσνα λάμβανε μέρος στην επιχορηγούμενη από τις ΗΠΑ αποστολή για την καταστολή του εμπορίου ναρκωτικών στην επαρχία του Κακετά, 400 χλμ νότια της Μπογκοτά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 February 2003 - 22:01:38 UTC