Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Εκστασις'': το χάπι του Σαββατοκύριακου
  • [02] Τηλεφώνημα ''φάρσα'' για βόμβα στο Μαρούσι
  • [03] Κατηγορεί την Ελλάδα ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών
  • [04] Σύννεφα πολέμου στο Ιράκ
  • [05] Αίγυπτος: Aνατροπή λεωφορείου με 20 νεκρούς
  • [06] Πάγωμα στις συνομιλίες παλαιστινιακών οργανώσεων
  • [07] Ρώσος μέσος δοκιμάζεται στην Παιανία

    [01] ''Εκστασις'': το χάπι του Σαββατοκύριακου

    Τζένη Χαραλαμπίδου 21/1/2003 8:30:00 μμ

    Μετά το κύκλωμα της Κυψέλης, ένα ακόμη κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που διοχέτευε χάπια "έκστασις" εξαρθρώθηκε, αυτή την φορά στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 4.543 χάπια "έκστασις"- δυο Ελληνες και δύο Βούλγαροι- και πήραν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη να απολογηθούν. Το "ναρκωτικό του Σαββάτου" και γενικότερα τα συνθετικά ναρκωτικά, αποτελούν τη μάστιγα της 10ετίας που θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των νέων 15-25 ετών. Τι είναι όμως το "έκστασις" και ποιες είναι οι παρενέργειες που προκαλεί;

    Ο, τι πρέπει να ξέρουμε για τις παρενέργειες

    Οι αστυνομικοί παραδέχονται πως υπάρχει έξαρση του φαινομένου τα τρία τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι απλοί:

    Εύκολη κατασκευή του χαπιού, εισαγωγή από ευρωπαϊκές χώρες χωρίς έλεγχο και χαμηλό κόστος αγοράς: μόλις 15 ευρώ το χάπι.

    Το ναρκωτικό "έκστασις" λαμβάνεται από το στόμα σε μορφή δισκίου και η εμφάνιση του ποικίλει καθώς εξαρτάται από την σύνθεση του. Το χρώμα μπορεί να είναι λευκό, καφέ-ροζ, κίτρινο, ή διαφανές, σε αναρίθμητα διαφορετικά ονόματα.

    Τα συμπτώματα εξαρτώνται από την διάθεση και τα ερεθίσματα που λαμβάνονται από το περιβάλλον του χρήστη, ενώ γίνονται αντιληπτά μετά από 20-60 λεπτά με διάρκεια "ζωής" πολλών ωρών.

    Σε μικρή ποσότητα τα "έκστασις" προκαλούν στο χρήστη ευφορία, χαλάρωση και ευεξία.

    Μεγαλύτερη δόση του ναρκωτικού ανεβάζει την αδρεναλίνη, προκαλεί ζαλάδα, μεγάλη εφίδρωση, κάψιμο στο εσωτερικό του στόματος, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, ανορεξία, διαστολή της κόρης των ματιών, σφίξιμο των δοντιών και μυϊκούς πόνους.

    Ορισμένοι χρήστες παθαίνουν διαλείψεις των αισθήσεων μέχρι και 3 λεπτά καθώς χορεύουν κάτω από τους ήχους έντονης μουσικής.

    Η διαρκής χρήση μεγάλων δόσεων προκαλεί ανησυχία, σύγχυση, πανικό, αϋπνία και ψύχωση.

    Οι ειδικοί λένε ότι η μακροχρόνια χρήση του ναρκωτικού αυτού, οδηγεί στην εξάντληση των κινητικών περιοχών του εγκεφάλου.

    Στην παγίδα της Αστυνομίας

    Η Αστυνομία εκτιμάει ότι ήταν μεγάλη επιτυχία η εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων διακίνησης "έκστασις"- το πρώτο το Σάββατο στην Κυψέλη και το δεύτερο σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Στη Συμπρωτεύουσα, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν με 4.543 χάπια "έκστασις"- δυο Ελληνες και δύο Βούλγαροι- πήραν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη να απολογηθούν.

    Oι δύο Ελληνες είχαν αναλάβει να διακινούν τα διεγερτικά χάπια. Εγκέφαλος της σπείρας είναι ένας Βούλγαρος αστυνομικός εν ενεργεία, και μάλιστα των Eιδικών Δυνάμεων, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην Ευρώπη. Οι δύο Βούλγαροι, που αρνούνται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους Μαρία Τζάκοβα, είχαν προμηθευτεί τα χάπια "έκστασις" από τη Γερμανία και μέσω Ιταλίας έφτασαν στην χώρα μας.

    Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης είχε την πληροφορία και ύστερα από μια καλοστημένη επιχείρηση συνέλαβε τους δύο άντρες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι δύο αλλοδαποί έχουν συνεργασία με τους άλλους δύο Έλληνες, που προωθούσαν τα "έκστασις" στα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης.

    Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των δύο Βουλγάρων.

    [02] Τηλεφώνημα ''φάρσα'' για βόμβα στο Μαρούσι

    21/1/2003 11:08:00 μμ

    Αναστάτωση προκάλεσε στις 9:30 το βράδυ τηλεφώνημα για βόμβα στα γυμναστήρια "UNIVERSAL" δίπλα στο Village Centre στο Μαρούσι. Αγνωστος τηλεφώνησε στην Αμεσο Δράση και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο γυμναστήριο σε μιάμιση ώρα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκκένωσαν το κτίριο, το οποίο ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

    [03] Κατηγορεί την Ελλάδα ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών

    21/1/2003 4:42:00 μμ

    φωτο αρχείου

    Επίθεση κατά της ελληνικής προεδρίας στην Ε. Ε, με αφορμή τη νέα χθεσινή τραγωδία με τους λαθρομετανάστες, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αλφρέντο Μαντοβάνο, καταλογίζοντας στην Ελλάδα ευθύνες για το περιστατικό, αλλά και έλλειμμα μεταναστευτικής πολιτικής. Ο κ. Μαντοβάνο αναφέρθηκε στον χθεσινό εντοπισμό ταχυπλόου ανοιχτά των ιταλικών ακτών, στο οποίο βρέθηκαν έξι νεκροί και πέντε ζωντανοί λαθρομετανάστες.

    Σκληρά μέτρα εναντίον της Ελλάδας ζήτησε ο Μαντοβάνο

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αλφρέντο Μαντοβάνο, καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στην Αθήνα αναφορικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ζητώντας η ΕΕ να πάρει μέτρα ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν κατά της Αυστρίας για την είσοδο του Χάϊντερ στην κυβέρνηση.

    Σε δηλώσεις του στις εφημερίδες ''Κοριέρε ντέλα Σέρα'' και ''Ρεπούμπλικα'' είπε μεταξύ άλλων: ''Η πολλοστή αυτή τραγωδία θα μπορούσε να αποφευχθεί, έφθανε η Ελλάδα χώρα της ΕΕ που ασκεί τώρα την προεδρία να είχε αναλάβει τις ευθύνες της. Η ΕΕ θα πρέπει να λάβει και εναντίον της Ελλάδας τα ίδια δραστικά μέτρα που έλαβε εναντίον της Αυστρίας, όταν ο Χάϊντερ μπήκε στην κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί στην περίπτωση αυτή υπήρξε αποφασιστική παρέμβαση και τώρα μπροστά σε μια χώρα που δεν συνεργάζεται στο θέμα της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης αδρανούμε''.

    Απάντηση Γιώργου Παπανδρέου

    Σε πιθανή παρανόηση απέδωσε τις επικρίσεις Ιταλού επισήμου εναντίον της Ελλάδας για τη στάση της στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας έχουν καθοριστεί από κοινού με την ιταλική κυβέρνηση και περιλαμβάνουν δύο πτυχές. Αφενός τη φύλαξη των συνόρων και αφετέρου τη διαχείριση της κρίσης στις περιοχές από όπου προέρχονται οι μετανάστες και την ενσωμάτωσή τους στις κοινωνίες.

    Η ελληνική προεδρία έχει διαμορφώσει τους στόχους της σε σχέση και με τους Ιταλούς,με τους οποίους υπάρχει αλληλοενημέρωση και συνεργασία και στο πλαίσιο της Αδριατικής Συμφωνίας.

    [04] Σύννεφα πολέμου στο Ιράκ

    Aννα Κούρτη 21/1/2003 10:31:00 μμ

    Το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

    "Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν έχει ήδη αρχίσει. Το Ιράκ δεν έχει ακόμη αφοπλιστεί", δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος. "Δριμεία ήττα" θα υποστεί ο Τζόρτζ Μπους στο Ιράκ, προέβλεψε ο απεσταλμένος του ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, Αλι Χάσαν Αλ-Ματζίντ. Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα σπεύδουν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στον Περσικό. Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τις αντιδράσεις της Γαλλίας. Παράταση της αποστολής τους στο Ιράκ, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 27ης Ιανουαρίου, θα ζητήσουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

    Διεθνείς αντιδράσεις

    Ενάντια σε μια βιαστική επίθεση κατά της Βαγδάτης τάσσονται ανοιχτά Γαλλία, Γερμανία και Κίνα, διαφωνώντας με τη στάση των ΗΠΑ. Οι τρεις χώρες, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάλεσαν την Ουάσιγκτον να μην βιαστεί να κηρύξει πόλεμο στο Ιράκ, ενώ η Γαλλία υπαινίχθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο.

    Κατηγορηματικά αντίθετη εμφανίζεται η κοινή γνώμη της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου ICM για την εφημερίδα Guardian, το 42% των Βρετανών δηλώνει αντίθετο με τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

    Πριν από τρεις μήνες το ποσοστό των Βρετανών που ήταν κατά της επίθεσης έφθανε το 37%.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκόπηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα καταφέρει να πείσει τους Βρετανούς ότι πρέπει να γίνει σύγκρουση με το Ιράκ.

    Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ και την Βρετανία, να μη διευρύνουν τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας συμπεριλαμβάνοντας και το Ιράκ λόγω του ότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει τρομακτικές επιπλοκές, για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας να μην αποφύγει τις ευθύνες του κατά τη Σύνοδό του την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια ειρηνική λύση.

    Επίσης, ΗΠΑ και Βρετανία συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στον Κόλπο.

    Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να εισβάλλει στη χώρα, παρά τη συμφωνία της Βαγδάτης για τη βελτίωση της συνεργασίας με τους επιθεωρητές.

    Οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, αναμένεται να υποβάλουν στις 27 Ιανουαρίου έκθεση για τις έρευνες στο ιρακινό οπλοστάσιο.

    Η κλιμακούμενη κρίση στον Κόλπο οδήγησε το πετρέλαιο στα 34 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή των δύο τελευταίων ετών.

    Με στόχο την αποφυγή ενός στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράκ, συνέρχονται την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και του Ιράν.

    Mήνυμα στο Ιρακ στέλνει ο Μπους

    Σκληρό μήνυμα στο Ιρακ στέλνει ο Αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

    "Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν έχει ήδη αρχίσει. Το Ιράκ δεν έχει ακόμη αφοπλιστεί", δήλωσε ο Τζορτζ Μπους.

    Ο κ. Μπους χαρακτήρισε τον Ιρακινό πρόεδρο, Σανταμ Χουσείν "ψεύτη που αρέσκεται να παίζει παιχνίδια σε βάρος της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας".

    "Είναι η επανάληψη μιας κακής ταινίας και δεν είμαι διατεθειμένος να την ξαναδώ", τόνισε ο κ. Μπους.

    Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου γίνονται την στιγμή, που διογκώνεται το αντιπολεμικό κίνημα και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί.

    ''Δριμεία ήττα'' θα υποστεί ο Μπους

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους θα υποστεί ''δριμεία ήττα'' στο Ιράκ και θα γίνει ''περίγελως του κόσμου'', προέβλεψε σήμερα ο απεσταλμένος του ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, στρατηγός Αλι Χάσαν Αλ-Ματζίντ, από το Λίβανο.

    ''Κάθε πολίτης στο Ιράκ, μεγάλος ή μικρός, έχει εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στον ήρωα μουτζαχεντίν πρόεδρο Σαντάμ Χουσέιν. Πώς λοιπόν μπορείτε να φανταστείτε έστω και μια στιγμή ότι οι Ιρακινοί θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το σύμβολό τους;'', πρόσθεσε ο στρατηγός Αλι Χάσαν Αλ-Ματζίντ.

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του ιρακινού προέδρου έγινε δεκτός στη Βηρυτό, από τον Λιβανέζο πρόεδρο Εμίλ Λαχούντ, ο οποίος του είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά μιας αραβικής χώρας θα θεωρηθεί ότι έχει στο στόχαστρο όλα τα αραβικά κράτη μαζί.

    Ο πρόεδρος Λαχούντ ενημέρωσε τον στρατηγό Ματζίντ ότι συνεχίζει τις επαφές για μια ειρηνική λύση στο Ιράκ, η οποία στηρίζεται στην ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ.

    Ο ιρακινός απεσταλμένος επέδωσε στο Λιβανέζο πρόεδρο μήνυμα του προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, για τις εξελίξεις στην κρίση στο Ιράκ και τις συνθήκες ζωής του ιρακινού λαού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Κατά την άφιξη του χθες, στη Βηρυτό ο στρατηγός Ματζίντ απέρριψε οποιαδήποτε ιδέα εξορίας του Χουσέιν και δήλωσε ότι όλοι οι Ιρακινοί θα τον υπερασπιστούν στην περίπτωση επίθεσης στη χώρα τους.

    Ελ Μπαραντέι: ''Να συνεχιστούν οι επιθεωρήσεις''

    O Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, από την Βιέννη, δήλωσε ότι αναμένει από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ να δώσει εντολή να συνεχιστούν αυτές οι επιθεωρήσεις, εφόσον η ιρακινή κυβέρνηση συνεργάζεται με τρόπο ενεργό.

    Σε ερώτηση, αν υπάρχει δικαιολόγηση για μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, πριν ολοκληρώσουν την αποστολή τους οι επιθεωρητές, ο Ελ Μπαραντέι απάντησε ότι ''τάσσομαι υπέρ της συνέχειας της διαδικασίας'' των επιθεωρήσεων του ιρακινού οπλοστασίου.

    "Πιστεύω ότι εφόσον σημειώνεται πρόοδος, εφόσον το Ιράκ συνεργάζεται με τρόπο ενεργό, αναμένω συνεπακόλουθος από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ να συνεχίσει να θέλει από εμάς τους επιθεωρητές να συνεχίσουμε τη διαδικασία της αποστολής μας", πρόσθεσε ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.

    Δύο αεροπλανοφόρα στον Περσικό

    Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ διέταξε σήμερα την αναχώρηση για την περιοχή του Κόλπου, δύο επιπλέον αεροπλανοφόρων και των πλοίων συνοδείας τους.

    Ο κ. Ράμσφελντ υπέγραψε τις σχετικές εντολές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Το Πεντάγωνο εξέδωσε διαταγή για την προετοιμασία και άλλων 37.000 στρατιωτών, που θα σταλούν στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ.

    Η Βρετανία ανακοίνωσε την αποστολή στον Περσικό Κόλπο 26.000 στρατιωτών και 120 αρμάτων μάχης για μια πιθανή επέμβαση στο Ιράκ.

    Στη δύναμη αυτή περιλαμβάνεται και η 4η μεραρχία Πεζικού που εδρεύει στο Φορτ Χουντ του Τέξας.

    Πηγές: ΑΠΕ-BBC-BBC greek

    [05] Αίγυπτος: Aνατροπή λεωφορείου με 20 νεκρούς

    21/1/2003 11:19:00 μμ

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, όταν ένα λεωφορείο ανατράπηκε στη χερσόνησο του Σινά, μετέδωσε το πρακτορείο ΜΕΝΑ, επικαλούμενο ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 45 Αιγύπτιοι, ξέφυγε από την πορεία του, ενώ κατευθυνόταν από το Σαρμ ελ-Σέιχ στην Τάμπα, στην ανατολική ακτή της χερσονήσου. Δεν έχει ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

    Η Αίγυπτος κατέχει ένα από τα υψηλότερα ρεκόρ τροχαίων ατυχημάτων παγκοσμίως που αποδίδονται κυρίως στην απρόσεχτη οδήγηση και στην κακή κατάσταση των δρόμων.

    [06] Πάγωμα στις συνομιλίες παλαιστινιακών οργανώσεων

    21/1/2003 7:57:00 μμ

    Ματαίωσε η Αίγυπτος συνάντηση παλαιστινιακών οργανώσεων, επειδή η Συρία δεν επέτρεψε σε Παλαιστίνιους που ζουν εκεί να μεταβούν στο Κάιρο. Εξάλλου, ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν το νότιο Λίβανο μετά τα πυρά μελών της Χεζμπολάχ εναντίον τους. Επίσης 50 καταστήματα Παλαιστίνιων κατεδάφισαν οι Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη, ενώ προκειμένου να διαλύσουν του κατοίκους έριξαν δακρυγόνα.

    Δεν συμφώνησαν ούτε για το ποιος φταίει

    Ματαιώθηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα σε παλαιστινιακές οργανώσεις, που είχαν προγραμματιστεί στο Κάιρο, με στόχο τη διακοπή των παλαιστινιακών επιθέσεων μέσα στο Ισραήλ, εξαιτίας της διαμάχης που ξέσπασε σχετικά με το ποιες οργανώσεις θα συμμετείχαν, ανακοίνωσαν δύο από τις παρατάξεις. ''Η Αίγυπτος ματαίωσε τη συνάντηση μετά την άρνηση της Συρίας να επιτρέψει σε παλαιστινιακές παρατάξεις που έχουν έδρα τη Δαμασκό να ταξιδέψουν στο Κάιρο'', τόνισε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Όμως παλαιστινιακή πηγή δήλωσε από τη Βηρυτό πως η Αίγυπτος δεν κάλεσε ορισμένες παρατάξεις και διατύπωσε απαράδεκτα αιτήματα για το πως θα σταματήσει ο κύκλος βίας στη Μέση Ανατολή. ''Οι Αιγύπτιοι επιθυμούν το διάλογο με ορισμένες από τις οργανώσεις και ζητούν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις μέσα στο Ισραήλ χωρίς να προτείνουν κάποιο πρόγραμμα ή να δίνουν ανταλλάγματα'', πρόσθεσε εκπρόσωπος άλλης παράταξης.

    Ισραηλινά αντίποινα

    Στο μεταξύ, Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το νότιο Λίβανο σε αντίποινα για την επίθεση ανταρτών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου εναντίον ισραηλινών θέσεων στην περιοχή Αγροκτήματα Σεμπάα. Σε δύο συνεχείς πτήσεις τους, τα ισραηλινά μαχητικά εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους αέρος-εδάφους στα δυτικά του συνοριακού χωριού Κφαρ Σούμπα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες Λιβανέζους αγρότες από τις ισραηλινές επιθέσεις.

    Νωρίτερα, αντάρτες της Χεζμπολάχ επιτέθηκαν με πυρά αυτομάτων όπλων και αυτοπροωθούμενες βομβίδες κατά της θέσης Ρουσέιτ αλ-Αλάαμ στα Αγροκτήματα Σεμπάα στην πρώτη επίθεση από την αρχή του καλοκαιριού. Ο Λίβανος υποστηρίζει ότι η περιοχή--η οποία βρίσκεται ακόμη υπό την κατοχή των ισραηλινών στρατευμάτων--του ανήκει, αλλά το Ισραήλ αντιτείνει ότι είναι συριακά εδάφη που καταλήφθηκαν από την Συρία κατά τον πόλεμο του 1967 και η τύχη τους θα συζητηθεί σε μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Η Χεζμπολάχ υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών θέσεων στα Αγροκτήματα Σεμπάα μέχρι να ''απελευθερωθούν''. Εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, πάντως, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως μία ''σοβαρή εξέλιξη'' τους σημερινούς βομβαρδισμούς. Πρόσθεσε ότι στόχος των επιθέσεων είναι η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή ενόψει των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ η μιας πιθανής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ.

    [07] Ρώσος μέσος δοκιμάζεται στην Παιανία

    21/1/2003 9:29:00 μμ

    Στην σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Παιανία βρέθηκε ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μπουτ, προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Σέρχιο Μακαριάν. Εφόσον ικανοποιήσει με την απόδοσή του, η διοίκηση της ομάδας θα προχωρήσει στην απόκτηση του παίχτη. Ο 25χρονος μέσος, που κάποτε θεωρείτο το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε ποτέ η Ρωσία στην μεσαία γραμμή, τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Φράιμπουργκ, ενώ παλαιότερα έπαιζε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την οποία έχει συμμετάσχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εν τω μεταξύ, στον ΟΦΗ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκανέζος μέσος του "τριφυλλιού" Ντέρεκ Μπόατεγκ. Τόσο η διάρκεια του συμβολαίου όσο και οι οικονομικές απολαβές του παίκτη δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο ο Mπόατεγκ θα τεθεί στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ηρακλή. Ατυχος στάθηκε στη σημερινή προπόνηση ο Μηνάς Πίτσος, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα πρώτου βαθμού στην αριστερή ποδοκνημική. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα διαπιστωθεί αύριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 January 2003 - 21:52:27 UTC